Κριοί, Λέοντες, Τοξότες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Κριοί, Λέοντες, Τοξότες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Κριοί, Λέοντες, Τοξότες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Τα ζώδια της φωτιάς, Κριοί, Λέοντες, Τοξότες, έχουν πάθος, ένταση και όρεξη για διασκέδαση και περιπέτεια. Τα προβλήματα και οι αναποδιές δεν τους κάμπτουν ψυχολογικά και βλέπουν το φως ακόμη και στις πιο σκοτεινές καταστάσεις. Είναι έξυπνα, ειλικρινή -περισσότερο από όσο πρέπει-, γενναιόδωρα και αισιόδοξα. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα θετικά τους γνωρίσματα, έχουν όμως και τις αρνητικές πλευρές τους που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις τους.

Για να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αν κάνετε σχέση μαζί τους, θα σας αναλύσω τις 5 «προκλήσεις» που θα βρείτε μπροστά σας, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε για να μην σας «τρελάνουν».

  1. Ο λόγος τους… διαταγή

Κριοί, Λέοντες και Τοξότες είναι λίγο πιο αυταρχικοί στον λόγο τους όταν θέλουν να γίνει κάτι και δεν διαπραγματεύονται κάνοντας μακρόσυρτες συζητήσεις και αναλύσεις. Πολλές φορές ο τρόπος τους είναι εξουσιαστικός και η προστακτική είναι η αγαπημένη τους έγκλιση. Για παράδειγμα, δεν θα ρωτήσουν τον σύντροφό τους αν μπορεί να βγάλει τα σκουπίδια, αλλά θα δώσουν διαταγή λέγοντας «βγάλε τα σκουπίδια». Το αποφάσισαν και το ανακοινώνουν. Αυτό δεν είναι πολύ ωραίο, ιδιαίτερα όταν γίνεται σε καθημερινή βάση και κάνει τους άλλους να αισθάνονται «υπηρέτες» τους. Τον αυταρχικό τόνο στη φωνή τον χρησιμοποιούν όχι μόνο για να βάλουν τους άλλους να κάνουν δουλειές, αλλά και για κάτι καλό, όπως για παράδειγμα όταν έχουν κανονίσει μια έξοδο θα πουν: «το βράδυ θα πάμε για ποτό», δεν θα ρωτήσουν. Αυτή η συμπεριφορά κάνει τον άλλον να αισθάνεται ότι δεν τον νοιάζονται, ανεξάρτητα αν τα ζώδια της φωτιάς έχουν κανονίσει αυτή την έξοδο για να ξεσκάσει ο σύντροφός τους. Τι μπορείτε να κάνετε; Υπομονή και αναγνώριση συναισθημάτων. Προσπαθήστε να δείτε πίσω από την αγριοφωνάρα τους και τις διαταγές τους τις αληθινές τους προθέσεις. Και βέβαια, σε άσχετες φάσεις να τους λέτε ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι η ενδεδειγμένη για εσάς. Όχι ότι θα το παραδεχτούν, αλλά μέσα τους θα ξέρουν ότι πρέπει να πατήσουν φρένο.

  1. Ελευθερία, αλλά μόνο για την πάρτη τους

Τα ζώδια της φωτιάς είναι πολύ ανεξάρτητα και θέλουν ελευθερία κινήσεων, απόψεων και χρόνου, όμως μόνο για τον εαυτό τους και όχι για τον σύντροφό τους. Αν προσπαθήσετε να τους ελέγξετε θα αντιδράσει το σύστημα τους, αλλά αν εσείς δεν δίνετε στίγμα για το πού είστε και τι κάνετε θα γίνουν έξαλλοι, καθώς είναι ζηλιάρηδες και κτητικοί. Για παράδειγμα, αν τους καλέσετε στο τηλέφωνο και δεν σας απαντήσουν για ώρες δεν έγινε και κάτι, αφού ήταν απασχολημένοι. Αν όμως σας καλέσουν αυτοί και δεν αποκριθείτε μέσα στο μισάωρο θα καλέσουν την Αγγελική Νικολούλη για να σας βρει και μόλις δώσετε σημεία ζωής θα τα ακούσετε για τα καλά. Αν δε υποψιαστούν ότι φλερτάρετε; Θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ αυτοί μπορούν να μιλούν με όποιον θέλουν και να κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Η λύση σε αυτό είναι τα όρια και θα πρέπει να μπουν νωρίς και να ισχύουν τα ίδια και για τους δύο.

  1. Περιπέτεια και δράση

Τα ζώδια της φωτιάς θέλουν να αλλάζουν παραστάσεις, να ταξιδεύουν, να διασκεδάζουν, να παίρνουν ρίσκα. Είναι αναμμένα σπίρτα και μπορεί να λαμβάνουν αποφάσεις στο άψε σβήσε. Η φύση τους είναι παρορμητική και δυναμική. Οπότε αν είστε από τους ανθρώπους που επεξεργάζεστε επί μακρόν κάτι πριν πάρετε μια απόφαση ή βουλιάζετε σε έναν καναπέ, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την απόφαση σας να κάνετε σχέση με ζώδιο της φωτιάς ή να πάρετε βιταμίνες για να αντέξετε την… κακουχία. Δεν μπορούν να κάθονται, βαριούνται εύκολα και θέλουν εναλλαγές και περιπέτεια.

  1. Εκρήξεις μεγατόνων και ειλικρινής… αγένεια

Είναι καλόψυχα και αισιόδοξα ζώδια, αλλά αν τους γυρίσει το μάτι καλύτερα να εξαφανιστείτε από μπροστά τους, διότι η έκρηξή τους είναι τεράστια. Τα νεύρα τους είναι στην τσίτα και μπορεί να κάνουν και να πουν πολλά, που βέβαια στη συνέχεια θα μετανιώσουν, αλλά θα είναι πλέον αργά. Γενικά, το τι μπορεί να ξεστομίσουν Κριοί, Λέοντες και Τοξότες, δεν λέγεται (κυριολεκτικά). Πολλές φορές είναι τόσο άκομψα ειλικρινείς που ξεπερνούν τα όρια της αγένειας και πληγώνουν ανεπανόρθωτα τους άλλους. Σίγουρα το κίνητρό τους είναι καλοπροαίρετο και θέλουν απλά να πουν την αλήθεια, αλλά ο τρόπος τους είναι σκληρός και χοντροκομμένος και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στο ζευγάρι. Προσπαθήστε να τους εξηγήσετε ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και ότι θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, ιδιαίτερα όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και είναι σε ευάλωτη ψυχολογία. Το ξέρουν ότι είναι λάθος η συμπεριφορά τους, αλλά το εκρηκτικό ταπεραμέντο τους δεν κρατιέται.

  1. Ανυπομονησία και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Κριοί, Λέοντες και Τοξότες είναι τόσο ανυπόμονοι που μπορεί να γίνουν απίστευτα εκνευριστικοί, αλλά και να πέσουν σε τεράστια λάθη. Δεν αντέχουν την αναμονή σε οτιδήποτε, είτε είναι καλό είτε κακό. Θέλουν να ξέρουν τα πάντα εκείνη τη στιγμή, να γίνονται όλα αμέσως όπως τα θέλουν οι ίδιοι και εκνευρίζονται με τις καθυστερήσεις. Αυτή η ανυπομονησία τους τους οδηγεί σε βεβιασμένες κινήσεις που φέρνουν λάθος αποτελέσματα. Η ίδια ανυπομονησία, αλλά και ο ενθουσιασμός τους πολλές φορές τους κάνει να δίνουν υποσχέσεις που σε δεύτερο χρόνο δεν τις τηρούν -είτε γιατί το ξανασκέφτονται είτε γιατί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους- με αποτέλεσμα να απογοητεύουν τους γύρω τους. Σε αυτό η λύση είναι να τους φέρνετε προ των ευθυνών τους και να μην τους διευκολύνετε όταν έρχονται σε δύσκολη θέση, διότι αλλιώς θα πρέπει εσείς να σβήνετε συνεχώς τις φωτιές που ανάβουν.