Το καλοκαίρι των μεγάλων αντιθέσεων και των καρμικών γεγονότων

Το καλοκαίρι των μεγάλων αντιθέσεων και των καρμικών γεγονότων

Το καλοκαίρι των μεγάλων αντιθέσεων και των καρμικών γεγονότων

Σε προηγούμενο άρθρο μου, που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, σας ανέλυσα την επιρροή του Δία στους Ιχθύς που μέχρι το τέλος του 2022 θα μας επηρεάσει σε τρία μεγάλα διαστήματα. Το πρώτο από αυτά εκτείνεται από τις 14/05/2021 μέχρι τις 28/07/2021. Ακολουθούν άλλα δυο μέσα στο 2022. Τον Απρίλιο του 2022 θα σχηματίσει μια σπάνια όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα, τον μοντέρνο κυβερνήτη των Ιχθύων. Δεδομένου ότι το ζώδιο των Ιχθύων είναι το ζώδιο της τέχνης, της μουσικής, του κινηματογράφου και του χορού, είναι αλήθεια ότι έχει εξάψει τη φαντασία κάθε αστρολόγου -ερασιτέχνη ή επαγγελματία- αυτή η σύνοδος σε σχέση με νέα ρεύματα που μπορεί να ξεπηδήσουν μέσα στη χρονιά αυτή και κυρίως την επόμενη.

Όμως μολονότι το ζώδιο των Ιχθύων είναι ένα φιλικό περιβάλλον για τον πλανήτη της ευημερίας τον Δία, δεν παύει να είναι και ένα διπλό ζώδιο που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Το σύμβολο των Ιχθύων είναι τα δυο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα το ένα από το άλλο και δείχνουν αντίθετες έννοιες. Εκεί που υπάρχει η ειρήνη υπάρχει και ο πόλεμος. Εκεί που υπάρχει δημιουργία υπάρχει παραπληροφόρηση, εκεί που υπάρχει γενναιότητα υπάρχει και φόβος. Όσο παράδοξο κι αν είναι να υπάρχουν τόσο ακραίες αντιθέσεις, η αλήθεια είναι ότι το ζώδιο αυτό τις υποστηρίζει πολύ. Ο Δίας τώρα σαν πλανήτης έρχεται και διογκώνει κάθε φορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου. Έτσι λοιπόν στους Ιχθύς θα διογκώσει αυτές τις αντίθετες συμπεριφορές και τάσεις. Λένε ότι οι Ιχθύες είναι το ζώδιο του χάους και της σύγχυσης, απέναντι από την Παρθένο που είναι το ζώδιο της τάξης και της οργάνωσης. Η παρουσία του Δία στους Ιχθύς λοιπόν μπορεί να δημιουργήσει χαοτικές καταστάσεις. Δείτε τι γίνεται στη Γάζα, τι συμβαίνει στην Ινδία και άλλα πολλά που έχουν συμβεί αυτό το διάστημα. Η παραμονή του Δία στους Ιχθύς το καλοκαίρι με κάποιο τρόπο θα είναι ένα τρέιλερ από την ταινία που θα δούμε την άλλη χρονιά. Θα μας δώσει κάποια σημάδια, κάποια δείγματα του τι μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί.

Οι Ιχθύς κυβερνούν τις θάλασσες και τους ωκεανούς και ο Δίας τα ταξίδια

Κι εκεί θα στραφούμε οι περισσότεροι το καλοκαίρι, προκειμένου να διώξουμε το στρες και το άγχος που μας έχει προκαλέσει η πολύμηνη καραντίνα και οι περιορισμοί. Καθώς όλο και περισσότεροι θα εμβολιάζονται, όλο και περισσότεροι θα ταξιδεύουν και οι απανταχού ακρογιαλιές, όχι απαραίτητα μόνο της χώρας μας, θα είναι ο απόλυτος προορισμός για διακοπές και για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Οι Ιχθύες κυβερνούν τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, τα σπα. Ας ελπίσουμε ότι η επιρροή του θα είναι θεραπευτική και ότι δεν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία κόσμο, αλλά οι ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν χαλάρωση. Η αλήθεια είναι ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού με μεγάλη αισιοδοξία στη χώρα μας, ήταν η μέρα που ο Δίας πέρασε στους Ιχθύς. Όμως ο Δίας θα γυρίσει ανάδρομος τον Ιούνιο και πριν καλά καλά προλάβουμε να χαρούμε τις ελευθερίες μας μπορεί σιγά σιγά κάποιες πάλι να τις πάρουν πίσω. Δεν ισχυρίζομαι ότι θα ξαναπάμε σε καραντίνα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην βιαζόμαστε να πετάξουμε τις μάσκες και τα αντισηπτικά από το σπίτι και τη τσάντα μας. Βέβαια, η αισιόδοξη άποψη λέει ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι νοσοκομειακές μονάδες και να εκσυγχρονιστούν ή να ανοίξουν και άλλες μονάδες περίθαλψης. Την τελευταία φορά που ο Δίας βρισκόταν στον Υδροχόο και μετά στους Ιχθύς ήταν όταν είχαμε τη γρίπη H1N1 και ήταν το 2009-10. Και τότε υπήρχαν θάνατοι φυσικά πολύ λιγότεροι από τώρα και τότε υπήρχαν εμβόλια που κάποια έγιναν και κάποια κατέληξαν στα απόβλητα. Την προηγούμενη φορά που ο Δίας βρέθηκε στους Ιχθύς, τη δεκαετία του ’90, είχε αναπτυχθεί για πρώτη φορά και το κίνημα των αντιεμβολιαστών, το οποίο ως φαίνεται θα είναι κυρίαρχο και αυτή τη φορά με τον Δία ανάμεσα στα δυο ζώδια του Υδροχόου και των Ιχθύων.

Οι Ιχθύες συμβολίζουν την πνευματικότητα, τη θρησκεία

Όταν συμβαίνουν δύσκολα πράγματα στη ζωή μας και υπάρχουν χαοτικές συνθήκες συνήθως οι άνθρωποι στρέφονται σε οτιδήποτε υπερβατικό προκειμένου να βρουν γαλήνη. Η φιλοσοφία, η θρησκεία, η μεταφυσική είναι οι συνήθεις διέξοδοι. Στα μεγάλα ερωτήματα πάντα ψάχνουμε μεγάλες απαντήσεις. Και φυσικά δεν είναι μεμπτό να στραφεί ο καθένας από μας στη διέξοδο που του ταιριάζει και του γαληνεύει το μυαλό και την ψυχή, είτε είναι η θρησκεία, είτε η τέχνη, είτε η αστρολογία, η ψυχολογία, ο διαλογισμός, η γιόγκα κλπ. Το πρόβλημα αρχίζει να υφίσταται όταν ψάχνουμε «σωτήρες». Οι «σωτήρες» συνήθως είναι απατεώνες με τη μάσκα του θεραπευτή, του αστρολόγου, του γκουρού, του θρησκευτικού ηγέτη, που απλά παίζουν με τους φόβους μας και μας χειρίζονται.

Πόλεμος ή ειρήνη;

Κάθε φορά που ο Δίας βρισκόταν είτε στον Υδροχόο είτε στους Ιχθύς υπήρχαν επαναστάσεις, πόλεμοι, αλλά και πολλές συνθήκες ειρήνης. Η περίοδος 1986/1987 που ο Δίας βρισκόταν στους Ιχθύς προετοίμασε την πρώτη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα, την εξέγερση των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας από το Ισραήλ, που πήρε σχεδόν 5 χρόνια για να καταλήξει κάπου, αν και η αίσθηση μου είναι ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ.

Η «Αραβική Άνοιξη», αυτό το κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική εκδηλώθηκε στο τέλος του 2010 με τον Δία στους Ιχθύς.

Η κατοχή της Κύπρου επίσης συνέβη όταν ο Δίας ήταν στους Ιχθύς το 1974.

Τα ιστορικά παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Φέτος άλλωστε έχουμε πει ότι είναι μια χρονιά με ακραίες καταστάσεις, καθώς ο Ουρανός θα βρίσκεται σε κόντρα με τον Κρόνο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι περίοδοι με τον Δία στους Ιχθύς έχουν σηματοδοτήσει και άλλα ακραία συμβάντα στην πάροδο του χρόνου, όπως την άνοιξη του 1986 που συνέβη το ατύχημα στον Πυρηνικό Σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θα είναι ένα πολύ ήρεμο καλοκαίρι το φετινό και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και απρόβλεπτα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά γενικότερα στον πλανήτη. Για πράγματα τα οποία δεν ελέγχουμε δεν υπάρχει λόγος άγχους. Γι’ αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε όμως καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί.