Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 04/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 04/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 04/12/2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η δεύτερη και τελευταία έκλειψη της χειμωνιάτικης περιόδου πραγματοποιείται στις 04 Δεκεμβρίου 2021 στο ζώδιο του Τοξότη και είναι ολική έκλειψη Ηλίου μη ορατή στη χώρα μας. Πρόκειται για μια Ηλιακή έκλειψη με έντονους κραδασμούς σε θέματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων, παιδείας, νόμων, ιδεολογικών και θρησκευτικών αντιπαραθέσεων. Το κλίμα δυναμιτίζεται περισσότερο από την πορεία του Ερμή στον Τοξότη, που ευνοεί τις εξτρεμιστικές απόψεις και τον φανατισμό. Οι κύριες όψεις της είναι η σύνοδος με τον Ερμή, το εξάγωνο με τον Κρόνο και η χιαστί όψη με τον Ουρανό. Με κάποιον τρόπο δυναμιτίζει την κύρια όψη της χρονιάς, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που θα είναι ακριβείας για μια τελευταία φορά την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24/12/2021.

Οι όψεις της έκλειψης

Η σύνοδος της έκλειψης με τον Ερμή μάς ωθεί να εστιάσουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στην επικοινωνία με τους άλλους και μας κάνει νοητικά πιο ανήσυχους, πιο βιαστικούς στις κρίσεις μας και πιο περίεργους. Η χιαστί όψη με τον Ουρανό προσθέτει νευρικότητα, ένταση, άγχος κι ίσως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να χαλαρώσουμε ή μπορεί ακόμη να επηρεαστεί κι η ποιότητα του ύπνου μας. Η ανάγκη αλλαγών είναι πιθανώς πιο έντονη σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πραγματοποιείται η έκλειψη. Ή μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα που προκύπτουν ξαφνικά στη ζωή μας. Ευτυχώς το εξάγωνο της έκλειψης με τον Κρόνο λειτουργεί αντισταθμιστικά, γειώνοντας κάπως την ενέργεια του Ουρανού. Η ένταση και το άγχος μπορεί να μειωθούν αν δείξουμε προθυμία να προσαρμοστούμε στις όποιες αλλαγές προκύψουν και δεν τις κοντράρουμε. Το ανοιχτό μυαλό και η ευελιξία, δυο από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του Τοξότη, μπορεί να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την έκλειψη αυτή.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται ακόμη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη μέχρι τις 18/01/2022 που θα περάσουν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και η Ηλιακή Έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Τοξότη συνδέεται άμεσα με τον Νότιο Δεσμό, «υπονοώντας» ότι κάτι μπορεί να τελειώσει τώρα. Μπορεί να είναι ανθυγιεινά πρότυπα συμπεριφοράς ή επικοινωνίας, που πρέπει να βγουν από τη ζωή μας για να κάνουμε νέα βήματα. Επίσης, ο Νότιος Δεσμός συνδέεται με την έννοια του Κάρμα και κάποιες από τις συνομιλίες που θα κάνουμε τώρα μπορεί να έχουν τεράστια σημασία και επιρροή και στο μέλλον μας, οπότε δώστε τη δέουσα προσοχή.

Με την Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη επισημαίνονται θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τα συστήματα πεποιθήσεων και αξιών μας, τα οποία σχετίζονται με την αλήθεια και την ελευθερία. Ωστόσο, η εμπλοκή του Ερμή δείχνει ότι η αλήθεια θα είναι υποκειμενική. Ίσως να βλέπουμε και να καταλαβαίνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να διαμορφώνουμε άποψη βασιζόμενοι σε λανθασμένα στοιχεία και να είμαστε νευρικοί. Η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει αντιδράσεις και συγκρούσεις και μέσω όλων αυτών να οδηγηθούμε σε συνειδητοποιήσεις για βαθύτερες αλήθειες. Βέβαια, από την άλλη το ζώδιο του Τοξότη προάγει το θάρρος και τη δύναμη και μπορεί να αισθανόμαστε πιο τολμηροί να εκφράσουμε πώς αισθανόμαστε. Θα μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να κάνουμε βήματα μπροστά χωρίς να στεκόμαστε σε εμπόδια και αποτυχίες.

Η έκλειψη επηρεάζει Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες με Ήλιο ή ωροσκόπο (ανεξαρτήτως ζωδίου) από τις 10 ως τις 14 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, δεν είναι δυσαρμονική προς το ζώδιο σας κι έτσι ακόμη κι αν παρουσιαστεί ξαφνικά κάποιο θέμα προς αντιμετώπιση, θα καταφέρετε στο τέλος να το χειριστείτε όπως πρέπει. Τα υποψήφια θέματα που θα σας απασχολήσουν είναι: οι σπουδές, τα ταξίδια, οι σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις ή οι νομικές υποθέσεις. Μην αναλωθείτε σε διαφωνίες και διαμάχες για ιδεολογικούς ή πολιτικούς λόγους, διότι δεν θα βγάλετε άκρη και θα χάσετε τον χρόνο σας. Η έκλειψη αυτή σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε το μέλλον σας, τους νέους στόχους που έχετε για τις σπουδές ή για τη δουλειά, να δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε, να τροποποιήσετε, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό για τη ζωή σας. Η έκλειψη που είναι ταυτόχρονα και νέα Σελήνη, ίσως φέρει ένα μικρό χάος στη ζωή σας, αλλά μέσω αυτού θα καταλάβετε ότι πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να περιορίσετε όλους αυτούς που προσπαθούν να σας βάλουν σε καλούπια. Ίσως σας δώσει και τη δύναμη να απαλλαγείτε από άτομα και καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη σας τόσο στη δουλειά σας όσο και στη ζωή σας.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, μπορεί να σας φέρει ενώπιον των ευθυνών σας σε κάποιο ζήτημα που άπτεται των οικονομικών ή των βαθύτερων συναισθηματικών σας θεμάτων. Αν έχετε αφήσει εκκρεμότητες σε αυτούς τους δύο τομείς, είναι πιθανόν τώρα να υποχρεωθείτε να βρείτε λύσεις και μάλιστα κάπως ξαφνικά και άμεσα. Περιουσιακές διαφορές, αποζημιώσεις, μπόνους, διατροφές, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, πριμοδοτήσεις, έρχονται στο προσκήνιο και μπορεί να βγάλετε λαβράκι αν κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες. Προσοχή στα ψιλά γράμματα που κρύβουν τις παγίδες. Ακόμη και μια αγοραπωλησία μπορεί να γίνει πιο εύκολα με τη δύναμη αυτής της Ηλιακής έκλειψης. Σε προσωπικό επίπεδο δείχνει μια έντονη αναμόχλευση των συναισθημάτων σας σχετικά με τη δράση σας. Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη αναστάτωση ψυχολογικά, να υπάρχει ένταση στην προσωπική σας ζωή, κόντρες, ακόμη και σκηνές ζηλοτυπίας. Θα θέλετε να υπερασπιστείτε ό,τι θεωρείτε ότι σας ανήκει, τις απόψεις σας και θα γίνετε πιο κτητικοί με όσους αγαπάτε.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη Ηλίου, που είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, πραγματοποιείται στον τομέα σχέσεων, γάμου, συνεργασιών και μπορεί να σας αναστατώσει αυτές τις ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται από την πλευρά σας ψυχραιμία και να μην προχωρήσετε απότομα και αιφνιδιαστικά σε αποφάσεις που ίσως μετανιώσετε λίγο αργότερα. Πολύ καλύτερα μπορεί να πάνε κάποια θέματα επαγγελματικά και οικονομικά. Η ανάγκη για σχέση, συντροφικότητα και συνεργασία, θα είναι ιδιαίτερα έντονη σε όλα τα επίπεδα. Και όντως, πολλά μπορεί να ξεκαθαρίσουν και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο συναισθηματικής και επαγγελματικής πληρότητας μέσα από νέες σχέσεις και συνεργασίες. Αν κάτι τελειώσει με αυτή την έκλειψη, σημαίνει ότι πλέον δεν έχει να σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη ζωή σας, άρα και το να το παρατείνετε απλώς σας πηγαίνει πίσω. Η επιρροή της έκλειψης για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο φτάνει σχεδόν μέχρι τον Ιούνιο οπότε μπορεί να γίνει κάποια νέα αρχή στη ζωή σας μέσα στη διάρκεια του εξαμήνου.

Επηρεάζεστε πιο πολύ αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας ή όσοι έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 10 ως τις 14 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η τελευταία έκλειψη της περιόδου στις 4/12 είναι μια Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη και χτυπάει στο «ψητό» των επαγγελματικών, καθώς φαίνεται κάτι να αλλάζει στη ρουτίνα της εργασίας σας και το οποίο ίσως δημιουργήσει μεγαλύτερη αναστάτωση στα προγράμματα σας. Ίσως κάποιος συνεργάτης σας ξαφνικά να αποχωρήσει ή μπορεί να έρχεται ένα καινούριο πρόσωπο στη δουλειά και να ζητά να γίνονται διαφορετικά κάποια πράγματα. Αν έχετε δική σας επιχείρηση, ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα με έναν σημαντικό πελάτη σας και να σας δημιουργήσει πίεση και άγχος. Ό,τι και αν συμβεί εσείς θα πρέπει προσέξετε πολύ την υγεία σας, διότι η υπερκόπωση σας απειλεί! Πρέπει λοιπόν να πάρετε κάποιες αποφάσεις που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητα σας και οι οποίες θα σας επιτρέψουν να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ώστε μπορείτε να αντεπεξέρχεστε στα δύσκολα χωρίς να καταπονηθείτε τον οργανισμό σας. Αν αλλάξετε τη ρουτίνα σας και αποκτήσετε νέες συνήθειες θα έχετε περισσότερη ισορροπία και ευημερία και θα καταφέρετε να αλλάξετε και την εμφάνιση σας μέχρι το καλοκαίρι. Ακόμη, μπορεί να προκύψουν τώρα νέες προτάσεις για δουλειά ή να έχετε εσείς οι ίδιοι μια εξαιρετική ιδέα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής κίνησης.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Μολονότι η έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου πραγματοποιείται σε ένα φιλικό σας ζώδιο, τον Τοξότη, είναι πιθανόν να σας δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση ή να έχετε κάποια ξαφνικά νέα, που αφορούν είτε σε μια ερωτική σχέση ή σε ένα φιλικό πρόσωπο και να ταραχτείτε. Προσπαθήστε να μην είστε νευρικοί και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας μέχρι να μάθετε ακριβώς τι έχει συμβεί. Νέα πρόσωπα ίσως εμφανιστούν στη ζωή σας ή παλιότερες καταστάσεις μπορεί να επανακάμψουν σε ερωτικό επίπεδο με αυτή την έκλειψη και ίσως ζήσετε στιγμές πάθους. Είναι μια καλή στιγμή να ανοίξετε την καρδιά σας στην ευτυχία και να νιώσετε αγάπη και φροντίδα. Μπορεί να υπάρξουν και εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. Το φεγγάρι αυτό πυροδοτεί τον 5ο οίκο του ρομαντισμού και της αυτοέκφρασης στο ηλιακό σας ωροσκόπιο και σας προκαλεί να βγάλετε προς τα έξω τη δημιουργική σας πλευρά και να ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και ευχαρίστηση.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη, άρα σας επηρεάζει άμεσα, καθώς ενεργοποιεί τον άξονα καριέρας-οικογένειας. Για κάποιους μπορεί να σημάνει και την επιθυμία ή την ανάγκη αλλαγής περιβάλλοντος σπιτιού. Για άλλους μπορεί να υπάρχει μια ξαφνική αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον, όπου θα χρειαστεί να συμβάλλετε ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Μέσα στα σχέδια μπορεί να είναι ακόμη και μια αγοραπωλησία ή μια ανακαίνιση ή πιθανώς και μια αλλαγή στον χώρο εργασίας. Πολλές φορές οι εκλείψεις μας ξεβολεύουν, αλλά από την άλλη αποτελούν και μια καλή ευκαιρία να αποφασίσουμε μόνοι μας να δραστηριοποιηθούμε. Ακόμη, αυτή η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια. Αν κάτι τελειώσει με αυτή την έκλειψη αυτό σημαίνει ότι είχε κάνει τον κύκλο του. Κι όσο κι αν σας πονά ένας αποχωρισμός ή το τέλος μιας κατάστασης η έκλειψη Ηλίου που είναι ταυτόχρονα και νέα Σελήνη θα φέρει κάτι καινούριο που θα σας ενθουσιάσει μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Επηρεάζεστε πιο πολύ αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας ή όσοι έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 10 ως τις 14 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου δεν είναι αρνητική ως προς το ζώδιο που πραγματοποιείται. Θέματα που αφορούν επαγγελματικές προτάσεις, αγοραπωλησίες, το μεταφορικό σας μέσο, θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέσα στις επόμενες ημέρες, οι οποίες είναι αρκετά θετικές. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να μην ανεβάσετε τους τόνους σε συζητήσεις, ειδικά αν αφορούν πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, να είστε προσεκτικοί σε ταξίδια και αν πρέπει να συμφωνήσετε ή να υπογράψετε κάτι σημαντικό, να προσπαθήσετε να το αναβάλλετε για λίγο αργότερα. Σε νέα ξεκινήματα πείτε ναι, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι κάτι στην πορεία μπορεί να μεταβληθεί και να αλλάξει, αλλά όχι απαραίτητα αρνητικά. Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη επηρεάζει τον 3ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά την επικοινωνία και η σύνοδος που σχηματίζει με τον Ερμή σάς κάνει πιο επικοινωνιακούς και εξωστρεφείς. Όμως προσέξτε τα λόγια σας σε συζητήσεις με αδέλφια, γείτονες και συνεργάτες που έρχεστε σε καθημερινή επαφή, διότι μπορεί να γίνετε πιο συναισθηματικοί και ίσως απότομοι. Μπορεί επίσης να βιώσετε μια δραματική αύξηση της όρεξής σας να μάθετε κάτι νέο και να ανοίξετε τις προοπτικές σας στη γνώση.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη στον Τοξότη αφορά τον οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου σας κι επειδή πάντα μια έκλειψη Ηλίου είναι μαζί και Νέα Σελήνη, μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας πηγής εισοδήματος, είτε από μια δεύτερη εργασία είτε από την αλλαγή δουλειάς και μισθού. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η έκλειψη επηρεάζεται κι από τον Ουρανό, ίσως όλα γίνουν ξαφνικά και απρόσμενα και επειδή εμπλέκεται και ο Κρόνος, καλό είναι να μην πάρετε σημαντικά ρίσκα και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους εξασφάλισης των κεκτημένων σας. Σε περίπτωση που συμβεί ένα αρνητικό σενάριο απώλειας εισοδήματος, να ξέρετε ότι γρήγορα θα το αναπληρώσετε. Εσείς θα έχετε στο μυαλό σας συνεχώς στα οικονομικά σας και θα ψάχνετε τρόπους, ευκαιρίες ή ιδέες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το εισόδημά σας και να προσθέσουν λίγες επιπλέον νότες πολυτέλειας στη ζωή σας. Αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν λαμβάνετε την αναγνώριση και τις ανταμοιβές στην παρούσα δουλειά σας, αρχικά μπορεί να σας πιάσει απογοήτευση, αλλά δεν θα το βάλετε κάτω, αφού θα κάνετε κατάλληλες κινήσεις προκειμένου να βρείτε μια άλλη δουλειά που να σας προφέρει περισσότερα χρήματα και ευχαρίστηση.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μια ακόμη έκλειψη στο ζώδιο σας γι’ αυτή τη χρονιά, αλλά θα είναι και η τελευταία, καθώς πλέον οι εκλείψεις μετακομίζουν σε έναν άλλο άξονα αυτόν του Ταύρου-Σκορπιού. Επηρεάζει κυρίως όσους έχετε γενέθλια τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και χαράζει έναν νέο δρόμο στη ζωή σας. Τα αποτελέσματα της έκλειψης δεν θα είναι ορατά απαραίτητα αυτές τις ημέρες, καθώς επηρεάζεται ολόκληρη η γενέθλια χρονιά σας. Συνήθως, οι Ηλιακές εκλείψεις οδηγούν σε αλλαγές καριέρας, σχέσεων και σε μια γενικότερη επανεξέταση των βασικών στόχων, μια πιο επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι η υγεία και η φυσική σας κατάσταση! Με τη δύναμη αυτής της έκλειψης στο ζώδιο σας μπορεί να φέρετε τα πάνω κάτω στη ζωή σας, αρκεί να είστε ρεαλιστές και να μην έχετε ψευδαισθήσεις.

Επηρεάζεστε πιο πολύ αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας ή όσοι έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 10 ως τις 14 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ακόμη μια έκλειψη που επηρεάζει περισσότερο την ψυχολογία σας, παρά άμεσα κάποιον πρακτικό τομέα της ζωής σας. Κάποιες ανασφάλειες, φοβίες ή άγχη, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια και να σας προβληματίσουν. Ακόμη, μπορεί να υπάρξει παρασκηνιακή δράση στον χώρο δουλειάς, γι’ αυτό κρατήστε σωστές αποστάσεις, μην μεγεθύνετε και μην παίρνετε προσωπικά πράγματα που μπορεί να αφορούν άλλους και γενικώς φροντίστε τη φυσική σας κατάσταση. Η έκλειψη σας δίνει την ευκαιρία να αποτινάξετε οτιδήποτε είναι φθαρμένο και παλιό στη ζωή σας, να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες και φοβίες και να δείτε τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας, ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με περισσότερη υγεία και ευεξία για σας. Ακούστε τη διαίσθηση σας, οραματιστείτε το μέλλον σας και βρείτε την πραγματική εσωτερική σας δύναμη για να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Καταγράψτε τι σας έχει πληγώσει, από τι έχετε παραιτηθεί, κάντε τις συνειδητοποιήσεις σας και δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να προχωρήσει χωρίς τις πληγές του παρελθόντος. Αν χρειαστεί, αποχαιρετήστε και τους ανθρώπους που δεν σας εκτιμούν ή εκείνους που δεν δίνουν καμία σημασία στα συναισθήματά σας.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη που πραγματοποιείται στις 4/12 έχει μικτή επίδραση. Από τη μια, μπορεί να σας δώσει εξελίξεις που σχετίζονται με τους επαγγελματικούς σας στόχους και από την άλλη να σας αναστατώσει με θέματα που αφορούν στον φιλικό ή στον αισθηματικό τομέα. Καλά θα κάνετε πάντως να μην εμπλέξετε φιλία και έρωτα αυτές τις ημέρες, αν δεν θέλετε να έχετε «παρενέργειες». Αυτή η έκλειψη σας καλεί να δείτε τι πρέπει να αλλάξετε, να διαφοροποιήσετε και να προχωρήσετε, προκειμένου να επιτύχετε τους νέους σας στόχους. Μια νέα συνεργασία μπορεί να σας δώσει την ώθηση για να σημειώσετε πρόοδο στα επαγγελματικά σας. Επίσης, το φεγγάρι σας προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία να εντυπωσιάσετε, να ξεχωρίσετε και να αναδειχθείτε ηγέτης στις ομάδες που συμμετέχετε. Αν εμφανιστεί μια ευκαιρία συμμέτοχής σας σε μια κοινή προσπάθεια ή σε μια ομαδική δουλειά μην πείτε όχι, διότι αν την αναλάβετε θα διαπρέψετε, αφού μπορείτε να εμπνεύσετε και τους άλλους να παλέψετε όλοι μαζί για έναν σκοπό.

Επηρεάζεστε πιο πολύ όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 10 ως τις 14 μοίρες στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο και στους Ιχθύς. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη στις 4/12 επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και οι εξελίξεις και στα δύο μέτωπα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ίσως κάπως απρόβλεπτες ή ξαφνικές. Για κάποιους από σας μπορεί να είναι μια σημαντική επαγγελματική εκκίνηση αυτό που θα συμβεί τώρα, ενώ για άλλους το τέλος μιας άχαρης κατάστασης στη δουλειά. Δεν αποκλείεται να υπάρχει και ένα ξεβόλεμα στον χώρο του σπιτιού, που δεν σχετίζεται απαραίτητα με τις δικές σας αποφάσεις. Βλέπετε στη ζωή μας υπάρχουν και πράγματα που δεν ελέγχουμε. Πάντως στην περίπτωση που ξεκινήσετε κάτι επαγγελματικά, λάβετε υπόψη σας ότι ίσως τροποποιηθεί στην πορεία. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε τις εκκινήσεις για λίγο αργότερα. Οι αλλαγές μπορεί να προκύψουν σε ένα εύρος εξαμήνου μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

Επηρεάζεστε πιο πολύ αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας ή όσοι έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 10 ως τις 14 μοίρες των ζωδίων των Διδύμων, του Τοξότη, της Παρθένου και των Ιχθύων. Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.