Η Ηλιακή έκλειψη στις 14/10/2023 θα φέρει ξεκαθαρίσματα, δυσκολίες, αλλά και νέα ξεκινήματα. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η Ηλιακή έκλειψη στις 14/10/2023 θα φέρει ξεκαθαρίσματα, δυσκολίες, αλλά και νέα ξεκινήματα. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η Ηλιακή έκλειψη στις 14/10/2023 θα φέρει ξεκαθαρίσματα, δυσκολίες, αλλά και νέα ξεκινήματα. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Στις 14 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιείται η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στον Ζυγό και συγκεκριμένα στις 21 μοίρες και 8 λεπτά του ζωδίου. Αυτή θα είναι η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου, καθώς την 28η Οκτωβρίου 2023 θα έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου, που θα είναι και η τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μετά από αυτή την έκλειψη και μέχρι τον Μάρτιο του 2025 όλες οι εκλείψεις θα πραγματοποιούνται στον άξονα Κριού-Ζυγού και θα φέρουν τα πάνω κάτω στις σχέσεις και στις συνεργασίες.

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 14/10/2023 θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά αυτή η αρχή μπορεί να γίνει μέσα από επίπονες διαδικασίες. Θα επαναξιολογήσουμε και θα θέσουμε νέες βάσεις στον τρόπο που σχετιζόμαστε, και ίσως κληθούμε να αφήσουμε πίσω μας ό,τι και όποιον δεν μας εξελίσσει. Αυτό σημαίνει για κάποιους νέες σχέσεις και συνεργασίες, για άλλους ρήξεις και αποχωρήσεις, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να γίνουν ξεκαθαρίσματα και να τεθούν σε νέες βάσεις οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις ή συνεργασίες. Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Ο στόχος είναι να πάρουμε πρωτοβουλίες και με αποφασιστικότητα να κάνουμε διάλογο, θέτοντας με «διπλωματική» ειλικρίνεια τις θέσεις μας, αλλά οι όψεις της έκλειψης μάλλον θα φέρουν εντάσεις και συγκρούσεις αν δεν προσέξουμε, καθώς θα παθιαστούμε, θα βγουν στην επιφάνεια παλιά παράπονα και τραύματα, θα είμαστε ανυπόμονοι και κάποιες φορές αδιάλλακτοι.

Ο συμβολισμός και οι… σκιές

Ο άξονας Ζυγού-Κριού αφορά τον τρόπο που δεσμευόμαστε και με την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης του Οκτωβρίου θα κληθούμε να μάθουμε την αξία της ανεξαρτησίας και της ειλικρίνειας μέσα στις σχέσεις μας προσωπικές και επαγγελματικές και να απελευθερωθούμε από τις εύκολες λύσεις και τους συμβιβασμούς που κάνουμε για τη διατήρηση της επιφανειακής αρμονίας. Η Ηλιακή έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Ζυγό, που συμβολίζει τον «εύκολο» δρόμο για τη ζωή μας και όχι απαραίτητα αυτόν που θα μας εξελίξει. Αυτός ο εύκολος δρόμος μπορεί να εμπεριέχει τοξικές συνήθειες, ανθυγιεινές επιλογές και ακατάλληλες σχέσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να τείνουμε να συμβιβαζόμαστε για να διατηρούμε τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας με κάθε κόστος. Να φοβόμαστε να πούμε τι μας αρέσει, τι μας πονάει, τι μας ευχαριστεί από φόβο για να μην χάσουμε τη «βολή» μας και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Όμως τελικά εγκλωβιζόμαστε και κάνουμε κακό στον εαυτό μας, στην υγεία μας σωματική και ψυχική. Και αυτή η έκλειψη στον άξονα Ζυγού-Κριού θέλει να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο κάνοντας σωστή χρήση της διπλωματικής φύσης του Ζυγού και της ωμής και αποφασιστικής φύσης του Κριού.

Η Ηλιακή έκλειψη είναι πάντα και Νέα Σελήνη και κατά τη διάρκεια μιας Ηλιακής έκλειψης ο Ήλιος κρύβεται από τη Σελήνη κι εμείς λουζόμαστε από τη σκιά της Σελήνης, αυτό σημαίνει μεταφορικά ότι η Ηλιακή έκλειψη θα τονίσει τις σκιώδεις συμπεριφορές μας, όχι τα συναισθήματά όπως κάνει μια έκλειψη Σελήνης, αλλά το τι δείχνουμε και προβάλλουμε στους άλλους. Και επειδή αυτή η έκλειψη είναι στον Ζυγό, ένα πολύ κοινωνικό ζώδιο που αγαπά και τρέφεται από τις σχέσεις, τώρα θα δοκιμαστεί η κοινωνική μας συμπεριφορά και το πώς σχετιζόμαστε. Μπορεί δηλαδή να νιώσουμε απόμακροι, να τραβήξουμε το χάλι από τους άλλους ή να πούμε σκληρές αλήθειες που θα πονέσουν άτομα του περίγυρου μας ή να παίξουμε με το μυαλό και τα συναισθήματα τους.

Οι όψεις που πυροδοτούν δύσκολες καταστάσεις

Καταρχάς η σύνοδος του Ήλιου και της Σελήνης με τον Ερμή στον Ζυγό υποδηλώνει μια δυσκολία στην επικοινωνία και στη χρήση των λέξεων που θα επιλέξουμε για να εκφραστούμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα, υπό την έννοια ότι θα είμαστε φορτισμένοι και η λογική θα πάει περίπατο. Έτσι, μπορεί να μεγιστοποιήσουμε τις καταστάσεις, να δραματοποιήσουμε τις εκφράσεις μας σε μια προσπάθεια να πείσουμε ή να φανούμε αρεστοί στους άλλους. Παράλληλα όμως μπορεί να έχουμε νέες ιδέες και πολλές επικοινωνίες. Μπορεί να υπάρξουν και καλά νέα με αυτή την έκλειψη και να δεχτούμε προτάσεις για νέα ξεκινήματα.

Η αντίθεση της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης με τον Χείρωνα στον Κριό ενδεχομένως να ξύσει παλιές πληγές και ουσιαστικά να μας κάνει να αισθανθούμε ανίκανοι να διεκδικήσουμε και να μιλήσουμε για τον εαυτό μας ή γι’ αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη όψη αφού από μια θα διογκώνει ό,τι παράπονα και τραύματα έχουμε μέσα στην ψυχή μας και από την άλλη θα φοβόμαστε να τα εκφράσουμε με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται αυτές οι πληγές. Ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να διεκδικήσουμε καθαρές και ισότιμες σχέσεις και όχι να μένουμε σε καταστάσεις που μας αρρωσταίνουν και πυροδοτούν τις ανασφάλειες μας.

Οι Δεσμοί της Σελήνης πραγματοποιούν ένα Ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αυτό από τη μία δείχνει ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε σε όλες τις καταστάσεις και να βρούμε τη δύναμη να μεταμορφωθούμε και να βγούμε νικητές, αλλά από τη άλλη είναι μια όψη χειριστικών συμπεριφορών, παιγνιδιών εξουσίας και δύναμης, που ενδεχομένως να πυροδοτήσει τα κατώτερα ένστικτά μας και να κάνουμε χρήση της σκοτεινής μας πλευράς ή να πέσουμε θύματα χειριστικών ατόμων. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την εξουσία και συνήθως οι ενέργειες που γίνονται για την απόκτηση τους δεν είναι αγαθές και άριστες. Με αυτή την όψη να επηρεάζει την Ηλιακή έκλειψη μπορεί να δούμε ισχυρούς ηγέτες και δημόσια πρόσωπα να γίνονται εξουσιαστικοί και εγωκεντρικοί, να ξεσπούν σκάνδαλα και να βγαίνουν στην επιφάνεια τα άπλυτα τους, να διαλύονται οικονομικοί κολοσσοί. Επίσης αυτή η όψη φέρνει έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, φυσικές καταστροφές και θέματα με τον ορυκτό πλούτο.

Τέλος, υπάρχει και μία χιαστί όψη της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης με τον Ουρανό, τον πλανήτη των αποκαλύψεων και των απροόπτων καταστάσεων και αυτό σημαίνει ότι μπορεί ξαφνικά να ανατρέπεται το πρόγραμμα μας, να μαθαίνουμε κάτι που να μας σοκάρει, αλλά από την άλλη μπορεί να έχουμε επαναστατική διάθεση ή να έρχονται λύσεις στα προβλήματα μας από το πουθενά!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή ο Ζυγός είναι το ζώδιο της δικαιοσύνης και της ειρήνης, μπορεί να γίνουν προσπάθειες παύσης πολεμικών συρράξεων ή τουλάχιστον να αναπτυχθούν κάποιες προοπτικές για τη διατήρηση ισορροπιών μέσω της διπλωματικής οδού και ας ελπίσουμε ότι θα έχουν αντίκρισμα, καθώς τα παιγνίδια δύναμης και εξουσίας θα δίνουν και θα παίρνουν…

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 21 μοίρες και 8 λεπτά του Ζυγού και επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που ο Ήλιος τους βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στα συγκεκριμένα ζώδια.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης στους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου

ΚΡΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται ακριβώς απέναντί σας στο ζώδιο του Ζυγού επηρεάζει τον 7ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Να ξέρετε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2025 οι εκλείψεις θα γίνονται στον δικό σας άξονα, οπότε μέχρι τότε οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας θα περνούν ένα συνεχόμενο κρας-τεστ κι εσείς θα πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις για την εξέλιξη τους. Μη φοβηθείτε γιατί κάθε τέλος σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή. Προς το παρόν πάρτε μία βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε για αλλαγές. Αλλαγές που πρέπει να γίνουν αν οι βάσεις των σχέσεων σας δεν είναι σωστές και αντί να σας πηγαίνουν μπροστά σάς βουλιάζουν σε ένα τέλμα ανασφάλειας. Αυτό το φεγγάρι θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αξιολογήσετε το πώς σχετίζεστε με τους άλλους και θα περάσετε από κόσκινο μία προς μία όλες τις σχέσεις σας προσωπικές και επαγγελματικές και όποια δεν λειτουργεί σωστά και δεν σας εξελίσσει θα προσπαθήσετε να την κάνετε να δουλέψει και να βάλετε τα όρια σας. Αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες σας και δεν βελτιωθούν τα πράγματα, τότε θα δώσετε ένα οριστικό τέλος. Αν κάτι τελειώσει με αυτή την έκλειψη, σημαίνει ότι πλέον δεν έχει να σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη ζωή σας, άρα και το να το παρατείνετε απλώς σας πηγαίνει πίσω. Μόνο που δεν χρειάζεται να πείτε λόγια σκληρά και κακίες, διότι με αυτό το φεγγάρι οι παρεξηγήσεις και οι εντάσεις μπορεί να προκύψουν από το πουθενά. Δεν χρειάζεται να μαυρίσετε την καρδιά σας. Αποχωρήστε και κοιτάξτε μπροστά. Εκμεταλλευτείτε την επιρροή της Ηλιακής έκλειψης – Νέας Σελήνης για να γνωρίσετε καλύτερα νέα άτομα που θα μπουν στη ζωή σας, να συνάψετε νέες σχέσεις, να δημιουργήσετε νέες συνεργασίες, να συμφωνήσετε σε νέες συμμαχίες και να αναλάβετε νέες δεσμεύσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Δύο τομείς θα πρέπει να προσέξετε με την Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού και αυτοί είναι ο τομέας της δουλειάς και ο τομέας της υγείας και μάλιστα είναι αλληλένδετοι, αφού η πορεία του ενός μπορεί να επηρεάσει άμεσα την πορεία του άλλου. Η εμπλοκή του Ουρανού που βρίσκεται στο ζώδιο σας μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές στην καθημερινότητα της δουλειάς και να πιεστείτε πολύ. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει ένας νέος προϊστάμενος και να θέλει να γίνονται τα πράγματα διαφορετικά, μπορεί κάποιος συνάδελφος σας να φεύγει και να σας φορτώνουν τις ευθύνες του, ή μπορεί να γίνονται περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε και να έχετε άγχος και αγωνία για το μέλλον. Όμως οι αλλαγές ίσως προκύψουν και επειδή μπορεί να δεχτείτε μια νέα πρόταση για δουλειά και να πάτε σε νέο επαγγελματικό περιβάλλον ή να έχετε εσείς οι ίδιοι μια εξαιρετική ιδέα για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής κίνησης και να ξεκινήσετε το ψάξιμο και να τρέχετε και να μη φτάνετε. Ό,τι και αν προκύψει εσείς θα πρέπει προσέξετε πολύ την υγεία σας, διότι η υπερκόπωση σας απειλεί! Πρέπει λοιπόν να πάρετε κάποιες αποφάσεις που θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητα σας και οι οποίες θα σας επιτρέψουν να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, ώστε να καταφέρετε να αντεπεξέρχεστε στα δύσκολα χωρίς να καταπονείτε τον οργανισμό σας. Αν παραμελήσετε τον εαυτό σας και την υγεία σας, ίσως μ’ αυτή την έκλειψη να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα που να σας εμποδίσει να αντεπεξέλθετε και στις απαιτήσεις της δουλειάς. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε τις υπερβολές τόσο στο φαγητό όσο και στην αυτοπεποίθηση σας και να μην είστε υπερφίαλοι και ριψοκίνδυνοι στις κινήσεις και στις αποφάσεις σας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Ζυγό πυροδοτεί τον 5ο οίκο του ρομαντισμού, της αυτοέκφρασης, του έρωτα, των παιδιών και εξ αντανακλάσεως τον 11ο οίκο που αφορά στις φιλικές σας σχέσεις και τα σχέδια που έχετε για τη ζωή σας. Θα έχετε πάθος, θα είστε ανυπόμονοι και θα θέλετε τα σχέδια σας να προχωρήσουν άμεσα. Όμως το τετράγωνο που σχηματίζει η έκλειψη με τον Πλούτωνα δείχνει ότι κάτι μπορεί κάτι να στραβώσει, να υπάρξουν κάποια εμπόδια στα σχέδια σας και να πιεστείτε, ή κάποιοι άλλοι να σας στήνουν παγίδες και να παίζουν παιγνίδια εξουσίας που σας δημιουργούν ανασφάλειες. Όμως μην τα παρατήσετε, διότι για να πετύχετε αυτό που θέλετε πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να κουραστείτε. Αυτή η όψη είναι σαν μια δοκιμασία, κατά την οποία πρέπει να αποδείξετε πόσο πολύ θέλετε αυτό για το οποίο προσπαθείτε και παράλληλα να συνειδητοποιήσετε το γιατί το θέλετε. Το μήνυμα της έκλειψης είναι σαφές και θέλει από εσάς να ανοίξετε την καρδιά σας στην ευτυχία και να νιώσετε αγάπη και φροντίδα, και αν είστε σε μια σχέση που δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, τότε μπορεί να αποφασίσετε να τη διακόψετε. Νέα πρόσωπα ίσως εμφανιστούν στη ζωή σας ξαφνικά ή παλιότερες καταστάσεις μπορεί να επανακάμψουν σε ερωτικό επίπεδο με αυτή την έκλειψη. Αν είστε γονείς είναι πολύ πιθανό να μάθετε τώρα κάτι για τα παιδιά σας ή να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους. Επίσης, μπορεί να προκύψει μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη. Από την άλλη, μπορεί να αποκαλυφθεί κάποια κρυφή κατάσταση για ένα ειδύλλιο και να σας σοκάρει ή να έχετε κάποια ξαφνικά νέα που αφορούν είτε σε μια ερωτική σχέση ή σε ένα φιλικό πρόσωπο και να ταραχτείτε. Προσπαθήστε να μην είστε νευρικοί και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας μέχρι να μάθετε ακριβώς τι έχει συμβεί. Προσέξτε τον τρόπο που εκφράζεστε γιατί ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι σε σύνοδο με την έκλειψη και μπορεί να ειπωθούν λόγια σκληρά.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλες οι φάσεις της Σελήνης σας επηρεάζουν άμεσα, αφού η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης σας, αλλά αυτή η έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στον Ζυγό, όπως και όλες οι επόμενες μέχρι τον Μάρτιο του 2025 θα… χτυπάνε εκεί που «πονάτε», δηλαδή στον 4ο οίκο σας που αφορά στο σπίτι και στην οικογένεια αλλά και σε θέματα καριέρας και πρέπει να είστε έτοιμοι για ριζικές αλλαγές στη ζωή σας. Τα σενάρια είναι πολλά, καθώς κάποιοι μπορεί να αλλάξετε κατοικία ή να ξεκινήσετε να εργάζεστε από το σπίτι και να χρειαστεί να κάνετε κάποια αναδιαμόρφωση στον χώρο σας. Ή να θέλετε να κάνετε κάποιες επισκευές ή διαφορετική διακόσμηση. Άλλοι μπορεί να φτιάξετε βαλίτσες για το εξωτερικό ή να κάνετε τη δική σας οικογένεια, να αποκτήσετε ένα παιδάκι και να πρέπει να πάτε σε άλλο σπίτι. Δεν θα γίνουν όλα αυτά αύριο, αλλά σίγουρα κάτι θα αλλάξει στη ζωή σας. Υπάρχουν βέβαια και τα κακά σενάρια, να δείτε για παράδειγμα ότι ο γάμος ή μια σχέση σας δεν πάει καλά και να αποφασίσετε να χωρίσετε και να πρέπει να βρείτε νέα κατοικία ή να βγάλει προβλήματα το σπίτι που μένετε και να πρέπει να το εγκαταλείψετε άρον άρον. Επίσης μπορεί να υπάρξουν εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον και να διακόψετε σχέσεις με συγγενείς. Αλλαγές μπορεί να συμβούν και στην καριέρα. Μπορεί να αλλάζει έδρα η εταιρεία που δουλεύετε ή να αποφασίσετε να κάνετε τη δική σας επιχείρηση. Πολλές φορές οι εκλείψεις μας «ξεβολεύουν», αλλά από την άλλη αποτελούν και μια καλή ευκαιρία να αποφασίσουμε να δραστηριοποιηθούμε. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές, στο τέλος πάντα κάτι καλό βγαίνει. Επίσης, θα πρέπει να βρείτε και μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική-οικογενειακή σας ζωή, διότι αν κάποιος τομέας πλεονεκτεί στον χρόνο και την ενέργεια που του διαθέτετε, ο άλλος θα ατροφεί σιγά-σιγά και θα δημιουργούνται παράπονα και αντιδράσεις. Και επειδή αυτή η έκλειψη είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα προσπαθήστε να μην μπείτε σε παιχνίδια εξουσίας απέναντι στους άλλους μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που θέλετε εσείς. Εξάλλου οι χειριστικές συμπεριφορές είναι εξαντλητικές και κουραστικές τόσο για αυτούς που τις δέχονται όσο και για αυτούς που τις σχεδιάσουν και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε ψυχολογικά και έχετε περαιτέρω εντάσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Τον 3ο Ηλιακό σας οίκο που αφορά τον τομέα της επικοινωνίας, των ταξιδιών, της γνώσης, των σχέσεων με συγγενείς και άτομα που συναντάτε στην καθημερινότητα σας επηρεάζει η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στον Ζυγό στις 14/10 και αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, που εκφράζεστε, που επικοινωνείτε. Από τη μία θα νιώσετε αναζωογονημένοι και ενθουσιασμένοι διότι μπορεί να κάνετε με μια καινούρια αρχή, μια αλλαγή στο άμεσο περιβάλλον σας, μια μετακόμιση, ένα ταξίδι ή να ξεκινήσετε έναν καινούριο κύκλο σπουδών, κι από την άλλη μπορεί να προκύπτει κάτι που σας ξεβολεύει και να πιέζεστε. Βλέπετε η έκλειψη συνοδεύεται από δύσκολες όψεις, όπως το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, τη σύνοδο με τον Ερμή που κυβερνά τον 3ο οίκο και τη χιαστί όψη με τον Ουρανό και ίσως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζετε. Καταρχάς μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με διάφορα παιγνίδια δύναμης και εξουσίας, με ξαφνικές ανατροπές στο πρόγραμμά σας και με αντιδράσεις στο περιβάλλον σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε πώς εκφράζεστε και πώς επικοινωνείτε τις ιδέες σας και τις απόψεις σας. Μην είστε πεισματάρηδες και απότομοι και ακούστε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι πριν βγάλετε τα συμπεράσματα σας και πριν πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις. Από την έλλειψη κατανόησης και τις παρεξηγήσεις που συνοδεύουν την έκλειψη υπάρχει κίνδυνος να καβγαδίσετε με τα αδέλφια, τους γείτονες, τους συνεργάτες ή όσους επικοινωνείτε καθημερινά, έστω και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή όλοι θα είναι στην τσίτα προσέξτε τι γράφετε και πού απευθύνεστε γιατί όλοι θα τα παίρνουν πολύ προσωπικά. Μην μεταφέρετε κουτσομπολιά και μην εμπλέκεστε σε ζητήματα άλλων. Πιθανώς με αυτή την έκλειψη να διαπραγματεύεστε ένα συμβόλαιο ή να κάνετε μια νέα αρχή σε επαγγελματικό επίπεδο και όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να δείξετε προσοχή στις λεπτομέρειες και να μη βιαστείτε. Θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για να μην κάνετε τυχόν λάθη, ιδιαίτερα αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα που έχει ως βάση την επικοινωνία ή τις μετακινήσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ξαφνικές αλλαγές στα θέματα των οικονομικών φέρνει η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 14/10 και σας υπενθυμίζει ότι οι επιλογές σας και ο τρόπος που ξοδεύετε ή αποταμιεύετε στην πραγματικότητα χτίζουν την οικονομική σας κατάσταση. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο επηρεάζεστε περισσότερο και καλείστε να επανεξετάσετε τη σχέση σας με το χρήμα, τι εκτιμάτε περισσότερο και αν τα οικονομικά σας καθορίζουν την αυτοπεποίθησή σας και το αίσθημα ασφάλειας που έχετε. Σε γενικές γραμμές δεν είναι αρνητική η έκλειψη και μπορεί να σας φέρει ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε απερίσκεπτοι. Αποφύγετε να πάρετε ρίσκο ή να προβείτε σε βιαστικές κινήσεις ή συμφωνίες που σχετίζονται με τα χρήματα σας, όσο και αν σας φαίνονται δελεαστικές, χωρίς να έχετε μελετήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μπορεί η έκλειψη όμως να φέρει ξαφνικά έξοδα ή να παρουσιαστεί κάποιο χρέος από το παρελθόν, για το οποίο δεν υπήρξατε συνεπείς και το αφήσατε στην τύχη του. Επίσης, μην καταφύγετε σε παρορμητικές αγορές και περιττά ψώνια μόνο και μόνο για να φτιάξετε τη διάθεση και την ψυχολογία σας, διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βγείτε περισσότερο εκτός προϋπολογισμού. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την οικονομική σας διαχείριση, να μην κάνετε κινήσεις εντυπωσιασμού, να μην προκαλείτε την τύχη σας στη δουλειά, διότι δεν είναι εποχές για ρίσκα. Να έχετε υπόψη σας ότι οι περισσότερες εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2025 θα αφορούν τον τομέα των οικονομικών, οπότε οι προκλήσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και στο χέρι σας είναι να τις μετουσιώσετε σε κέδρος, αρκεί να πατάτε τα πόδια σας στη γη και να μην ονειροβατείτε. Εκτός από τα οικονομικά σας, η έκλειψη επηρεάζει και τις συναισθηματικές σας επενδύσεις, οι οποίες και αυτές θα περάσουν από κόσκινο και ίσως σας βγουν τώρα ανασφάλειες και παράπονα, αλλά θα πρέπει να τα επικοινωνήσετε σωστά και ξεκάθαρα και όχι να παίξετε παιγνίδια ενοχής και χειρισμού. Μην ανέχεστε ό,τι σας ενοχλεί και μην κάνετε ότι δεν θέλετε σας κάνουν. Να θυμάστε ότι η Ηλιακή έκλειψη θέλει από εσάς να αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε χρήματα και αισθήματα, να μην εξαρτάστε από τους άλλους και να βρείτε τρόπους που θα σας οδηγήσουν σε πιο ασφαλή μονοπάτια. Να είστε προσεκτικοί και με θέματα υγείας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Φιλοξενείτε την Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στο ζώδιο σας στις 14/10 και θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή, καθώς όλες οι εκλείψεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025 θα σχηματίζονται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό και οι αλλαγές στη ζωή σας είναι αναπόφευκτες. Ήδη οι δονήσεις έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη έκλειψη που έγινε στον άξονα σας στις 20/04/23 και τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε άλλη μια. Αυτή η Ηλιακή έκλειψη ίσως κλονίσει την αυτοπεποίθηση σας και σας γεμίσει με νεύρα, θυμό, άγχος και σύγχυση. Ίσως γίνουν ξαφνικά κάποιες αποκαλύψεις που θα σας ταράξουν και δεν θα ξέρετε πώς να τις διαχειριστείτε ή μπορεί κάποιες σχέσεις και συνεργασίες να φτάνουν σε ένα σημείο καμπής και να χρειάζεται να πάρετε αποφάσεις για την πορεία τους. Όμως η Ηλιακή έκλειψη είναι και Νέα Σελήνη και σας ζητά να είστε θαρραλέοι και να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας αφήνοντας πίσω σας τα βαρίδια. Δεν χρειάζεται ούτε να πιέζεστε ούτε να οργίζεστε και να ξεσπάτε. Αυτό που χρειάζεται είναι ρεαλισμός και ψυχραιμία και να αξιολογήσετε πού βρίσκεστε, τι έχετε κάνει και τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να προοδεύσετε. Αυτές οι αλλαγές θα είναι ριζικές και μπορεί να αφορούν από την εμφάνιση μέχρι την καριέρα, από τις σχέσεις σας μέχρι τη νοοτροπία σας, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για νέα δεδομένα. Μην αποθαρρύνεστε αν τώρα τα βλέπετε όλα θολά και μπερδεμένα, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά. Στο μέλλον θα υπάρξουν ευκαιρίες πολλές, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσετε τις προσπάθειες να αναβαθμίζετε την εικόνα σας και να επενδύετε στο όνομα σας. Θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στα ταλέντα σας και θα επιθυμείτε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Θα ξαναβρείτε τον παλιό καλό εαυτό σας που ίσως για κάποιο διάστημα τον είχατε εγκαταλείψει και θα επανεξετάσετε τους στόχους σας και θα βάλετε προτεραιότητα ό,τι εκφράζει εσάς και σας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Βέβαια, με το τετράγωνο που σχηματίζει η έκλειψη με τον Πλούτωνα ίσως δείξετε και ένα πιο εγωιστικό πρόσωπο που θα πληγώσει κάποιους. Δεν χρειάζεται όμως μαζί με τα ξερά να κάψετε και τα χλωρά, ούτε να τραβάτε το σχοινί μέχρι να σπάσει. Σκεφτείτε με ωριμότητα και λογική τους στόχους σας, απαλλαγείτε από οτιδήποτε και οποιονδήποτε δεν σας εξυπηρετεί πλέον, αλλά κάντε το με ευγένεια και ψυχραιμία. Διότι αν αφήσετε στο θυμικό σας να κάνει κουμάντο μπορεί να οδηγηθείτε σε παρορμητικές κινήσεις και σε αλλαγές που θα μετανιώσετε. Προσέξτε ιδιαίτερα υγεία, σχέσεις, μετακινήσεις και επικοινωνία και μη βιάζεστε σε τίποτε κυρίως αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού θα επηρεάσει πολύ την ψυχολογία σας και τα ενεργειακά σας επίπεδα. Μπορεί να θέλετε να απομονωθείτε και να κάνετε τον απολογισμό για τα πεπραγμένα σας. Ή μπορεί η διάθεση σας να είναι πεσμένη εξαιτίας κάποιων άλλων προσώπων και κινήσεων που γίνονται σε βάρος σας στον χώρο της δουλειάς ή του σπιτιού και ενδεχομένως να τα μαθαίνετε ξαφνικά και να σας πιάνει απογοήτευση για κάποια πρόσωπα που στο παρελθόν εμπιστευτήκατε είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Όλο αυτό μπορεί να σας φορτίσει συναισθηματικά και να φέρει εντάσεις ή μπορεί να βγάλει τις ανασφάλειες και τους φόβους σας στην επιφάνεια. Επειδή ο εγκέφαλος σας θα καεί από τις πολλές σκέψεις, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Όποτε βάλτε ως προτεραιότητα να ξεκινήσετε μια καλύτερη διατροφή, να βάλετε ένα πρόγραμμα στον ύπνο σας, να βρείτε χρόνο για γυμναστική. Δώστε στον εαυτό σας τη φροντίδα που χρειάζεται και μην καταπονείτε άλλο τον οργανισμό σας. Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με το παρασκήνιο, διότι η έκλειψη σχηματίζει τετράγωνο με τον κυβερνήτη σας Πλούτωνα και ίσως υπάρξουν παιγνίδια εξουσίας και δύναμης είτε στον τομέα της καριέρας είτε στις προσωπικές σας σχέσεις. Μπορεί εσείς να προσπαθείτε να επιβληθείτε, να ασκήσετε πίεση και εξουσία στους άλλους ή σας βγει έντονος θυμός για ό,τι καταπιέζατε στο παρελθόν μέσα σας. Ή μπορεί να κινήστε κρυφά και να σχεδιάζετε πράγματα που ακόμα δεν θέλετε να τα μάθουν άλλοι ή να έχετε κάποια σχέση που πρέπει να διατηρηθεί κρυφή. Μπορεί όμως να υπάρχει και ένα έντονο παρασκήνιο στα επαγγελματικά σας και ίσως υπάρχουν καταστάσεις που εξελίσσονται χωρίς εσείς να γνωρίζετε την ύπαρξη τους. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα σας και να εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας που θα είναι έντονη αυτές τις ημέρες και μη συμβιβάζεστε με ό,τι και όποιον σας κάνει δυστυχισμένους.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τον τομέα της κοινωνικής ζωής, της συλλογικής δουλειάς, των στόχων, των φίλων και των συνεργατών επηρεάζει η Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό και ίσως δημιουργηθούν ξαφνικά κάποιες καταστάσεις που θα φέρουν πάνω-κάτω. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου είναι πιθανόν να υπάρχει κάποια αλλαγή σε έναν μελλοντικό σας στόχο ή μπορεί να προκύψει μια νέα γνωριμία είτε σε προσωπικό είτε σε φιλικό επίπεδο που θα σας ενθουσιάσει. Θα είστε πιο φιλόδοξοι και ίσως πάρετε ένα υπολογισμένο ρίσκο που θα σας φέρει πιο κοντά σε κάποιο όνειρο σας ή θα λειτουργήσετε στρατηγικά για να καταφέρετε να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Επειδή όμως η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα μπορεί να έχετε διλήμματα ή δεύτερες σκέψεις για κάποια άτομα ή για κάποιες προτάσεις που θα δεχτείτε, οι οποίες μπορεί να φαντάζουν ιδανικές αλλά να κρύβουν σκοπιμότητες. Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις, τα νέα ξεκινήματα δεν χρειάζονται πίεση. Πάρτε τον χρόνο σας, δείτε τα όλα στη λεπτομέρεια τους, διότι μπορεί οι συνθήκες να σας αποπροσανατολίζουν. Όσο και να δέχεστε πιέσεις να προχωρήσετε ή να αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε την επανάσταση σας για να απελευθερωθείτε από ό,τι σας κρατάει στάσιμους, το θέμα είναι να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Επίσης, η έκλειψη θα σας βάλει στη διαδικασία να αναθεωρήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο και να δείτε ποιος πρέπει να μείνει στη ζωή σας και ποιος πρέπει να απομακρυνθεί. Από το ίδιο «κόσκινο» θα περάσουν και οι φίλοι, οι συγγενείς και τα άτομα που συναναστρέφεστε καθημερινά. Ίσως νιώσετε κάποια απογοήτευση από τις κινήσεις κάποιου προσώπου και να μπείτε στη διαδικασία να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να μάθετε ξαφνικά κάτι για κάποιον δικό σας και να εκνευριστείτε πάρα πολύ, να χάσετε την εμπιστοσύνη σας και να έρθει η ρήξη μεταξύ σας. Επίσης, μπορεί μια συζήτηση με κάποιον συγγενή, γείτονα ή φίλο να πάρει «φωτιά» από το πουθενά και να καταλήξετε να τσακώνεστε δίχως σοβαρό λόγο και αιτία. Από την άλλη, μπορεί κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο εντελώς ξαφνικά να απομακρύνεται από τη ζωή σας και την καθημερινότητα σας και να στεναχωριέστε, είτε επειδή πήρε μετάθεση είτε επειδή φεύγει για σπουδές και μετακομίζει κάπου μακριά. Καλά θα κάνετε πάντως να μην εμπλέξετε φιλία και έρωτα αυτές τις ημέρες, αν δεν θέλετε να έχετε… μπερδέματα.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Την προσοχή σας στους τομείς καριέρας-οικογένειας στρέφει η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου και θα πρέπει να ανασυντάξετε τις δυνάμεις σας, καθώς μέχρι τον Μάρτιο του 2025 όλες οι εκλείψεις θα αφορούν σε αυτούς τους τομείς. Και επειδή εσείς οι φιλόδοξοι Αιγόκεροι δίνετε τα πάντα για την καριέρα σας, αλλά θέλετε και το οικογενειακό σας στάτους να φαντάζει τέλειο, θα πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην προκαλείτε την τύχη σας. Οι ημέρες κοντά στην έκλειψη θα σας πιέσουν ψυχολογικά και ίσως φέρουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος ή μπορεί τώρα να βγαίνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή στη δουλειά και οι απόψεις σας δεν εισακουστήκαν. Θα σας πιάνει το παράπονο ότι εσείς δίνετε πολλά και οι άλλοι τίποτα και μπορεί να σας πιάσει και νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας. Ίσως υπάρξουν και κάποιες ξαφνικές αλλαγές και είτε να έχετε μια ευκαιρία στη δουλειά, μια νέα πρόταση, είτε να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να έχετε χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στο σπίτι. Με την έκλειψη αυτή μπορεί να ψυχανεμίζεστε ότι υπάρχουν προοπτικές ανέλιξης στην καριέρα, αλλά κάποιοι να σας σαμποτάρουν ή να μπαίνουν εμπόδιο για την επίτευξη των επαγγελματικών σας στόχων. Ή μπορεί να έρθετε σε σύγκρουση με συνεργάτες ή προϊσταμένους ή και άτομα της οικογένειας σας που προσπαθούν να παίξουν παιγνίδια εξουσίας και δύναμης στην πλάτη σας και να ξεσπάτε. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να αναστατώνεστε ούτε να θυμώνετε, αλλά να πιστέψετε στον εαυτό σας και να αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και των αντιδράσεων σας. Μην αφήνετε τους άλλους να καθορίζουν τη διάθεση σας, βάλτε τα όρια σας και σκεφτείτε καλά τι θα σας έκανε ευτυχισμένους. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και σκεφτείτε σοβαρά τι θέλετε να αλλάξετε. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από συναισθηματικές εξάρσεις, διότι οι ρωγμές που θα ανοίξουν με αυτό το φεγγάρι δύσκολα θα κλείσουν στη συνέχεια. Ό,τι και αν συμβαίνει, ό,τι και αν σας απασχολεί, αυτό που θα σας σώσει είναι η ψυχραιμία και το πρόγραμμα. Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σηματοδοτεί το τέλος κάποιων καταστάσεων που δεν λειτουργούν υπέρ σας και σας ανοίγει νέους δρόμους για την εξέλιξη σας. Οπότε αφήστε την γκρίνια και κάντε τα σχέδια σας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 18 έως τις 24 μοίρες του ζωδίου σας ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερου σε αυτές τις μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στις 14/10 στον Ζυγό σάς καλεί να δείτε τη μεγάλη εικόνα της ζωής σας, τη φιλοσοφία, τις αντιλήψεις σας και τους στόχους σας, και ίσως σας δώσει το έναυσμα να ξεπεράσετε τα όρια σας και να κυνηγήσετε τους στόχους σας. Το φεγγάρι αυτό επηρεάζει θέματα που αφορούν σπουδές, διαδίκτυο, σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, ταξίδια, προώθηση των ιδεών ή της δουλειάς σας, εκδόσεις, ΜΜΕ, νομικές υποθέσεις, αλλά και θέματα επικοινωνίας και ίσως αποτελέσει την αφορμή για να αλλάξετε και να εξελιχθείτε πνευματικά. Οπότε αφήστε πίσω σας προχωρημένες ιδέες ή και αποφάσεις που είχατε πάρει και πλέον δεν σας εξυπηρετούν. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε ξαφνικές αλλαγές στους μελλοντικούς σας στόχους, κι εκεί που νομίζατε ότι είχατε βρει τον δρόμο σας τελικά να επιλέγετε ένα άλλο μονοπάτι που σας εκφράζει περισσότερο. Η έκλειψη αυτή σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε το μέλλον σας, τους νέους στόχους που έχετε για τις σπουδές ή για τη δουλειά, να δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε, να τροποποιήσετε, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό για τη ζωή σας. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα μικρό χάος στη ζωή σας, αλλά μέσω αυτού θα καταλάβετε ότι πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να περιορίσετε όλους αυτούς που προσπαθούν να σας βάλουν σε καλούπια και ίσως βρείτε και τη δύναμη να απαλλαγείτε από άτομα και καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη σας τόσο στη δουλειά σας όσο και στη ζωή σας. Νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά σας, αλλά θα πρέπει να έχετε υπομονή και να κρατήσετε χαμηλούς τόνους αυτές τις ημέρες, διότι η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη για όλους και καλό θα ήταν να αποφύγετε τις συγκρούσεις, όσο και να θέλετε να τα σπάσετε όλα γύρω σας. Γενικότερα, η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη θα φέρει στη ζωή σας την ανανέωση και θα νιώθετε περισσότερη όρεξη για γνώση και περιπέτεια. Ίσως αποφασίσετε να κάνετε κάποιες σπουδές, ένα σεμινάριο, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σε ένα θέμα, να εξειδικευτείτε σε κάποιον τομέα και να προχωρήσετε σε πιο στέρεες βάσεις.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού στις 14/10 μπορεί να σας φέρει ενώπιον των ευθυνών σας σε κάποιο ζήτημα που άπτεται των οικονομικών ή των βαθύτερων συναισθηματικών σας θεμάτων. Και επειδή όλες οι εκλείψεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025 θα αφορούν αυτούς τους τομείς, καλό είναι να αποκτήσετε ένα καλύτερο κοντρόλ στο πορτοφόλι και στην καρδιά σας, διότι οι εκπλήξεις και οι αλλαγές θα είναι σημαντικές. Αν έχετε αφήσει εκκρεμότητες σε αυτούς τους δύο τομείς, είναι πιθανόν τώρα να υποχρεωθείτε να βρείτε λύσεις και μάλιστα κάπως ξαφνικά και άμεσα. Περιουσιακές διαφορές, αποζημιώσεις, μπόνους, διατροφές, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, πριμοδοτήσεις, έρχονται στο προσκήνιο και πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες για να τα διευθετήσετε, αλλά με μεγάλη προσοχή διότι ο Ερμής είναι σε σύνοδο με την έκλειψη. Αν όμως είστε προσεκτικοί μπορείτε να βγάλετε λαβράκι, να κάνετε συμφωνίες προς όφελός σας ή να καταφέρετε ακόμη και μια αγοραπωλησία ή διαπραγμάτευση με μεγάλος κέρδος. Μην αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις εγωιστικά και μην προσπαθήσετε να λειτουργήσετε σε βάρος άλλων, διότι η όψη που σχηματίζει η έκλειψη με τον Πλούτωνα μπορεί να σας βάλει σε μία τέτοια διαδικασία, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γυρίσει όλο αυτό εναντίον σας και να εκτεθείτε. Επίσης, μπορεί τώρα να προκύψουν και κάποια θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά μιας προσωπικής σχέσης που έχετε συνδιαχείριση ή τα οικονομικά μιας συνεργασίας και αν στο παρελθόν υπήρξε κάποια κακοδιαχείριση τώρα όλα να βγουν στο φως. Σε προσωπικό επίπεδο η Ηλιακή έκλειψη δείχνει μια έντονη αναμόχλευση των συναισθημάτων σας και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη αναστάτωση ψυχολογικά, να υπάρχει ένταση στην προσωπική σας ζωή, κόντρες, ακόμη και σκηνές ζηλοτυπίας. Θα θέλετε να υπερασπιστείτε ό,τι θεωρείτε ότι σας ανήκει και θα γίνετε πιο κτητικοί με όσους αγαπάτε. Όμως θα έχετε και τη δύναμη να βγάλετε από τη ζωή σας ό,τι σας ταλαιπωρεί και είναι «άρρωστο», προκειμένου να δώσετε χώρο στο καινούριο που θα σας οδηγήσει στην ευτυχία. Λίγη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε και στον τομέα της υγείας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό, τον Αιγόκερω από τις 18 έως τις 24 μοίρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.