Γεννημένοι ανάμεσα στον Υδροχόο και στους Ιχθύς: Το μεταίχμιο της ευαισθησίας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Υδροχόο και στους Ιχθύς: Το μεταίχμιο της ευαισθησίας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Υδροχόο και στους Ιχθύς: Το μεταίχμιο της ευαισθησίας

Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 15/2 έως τις 21/2 (δηλαδή έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο ανάμεσα στις 28 μοίρες του Υδροχόου και στις 2 μοίρες των Ιχθύων) ανήκουν, σύμφωνα με το βιβλίο «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων» του αστρολόγου G. Goldshneider, στο μεταίχμιο της ευαισθησίας και της συμπόνιας.

Όσοι βρίσκονται σε αυτή την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στα δύο ζώδια έχουν χαρακτηριστικά που κλείνουν είτε στο ένα ή στο άλλο, αλλά και έναν συνδυασμό από τις συνυφασμένες ιδιότητες και των δύο ζωδίων και των πλανητών που τους κυβερνούν.

Με το προβάδισμα του Ουρανού

Με την ιδιότητα του… επαναστάτη ο Ουρανός συμβολίζει την εξέλιξη, το καινούριο, αλλά και το ξύπνημα της συνείδησης. Απρόβλεπτος και καινοτόμος αντιπροσωπεύει το ζώδιο των Υδροχόων, οι οποίοι είναι ιδεαλιστές, αντικομφορμιστές και οραματίζονται ένα νέο καλύτερο κόσμο. Μέσα στην κοσμική τους συνείδηση φέρουν τη γνώση ότι: για να δημιουργηθεί το καινούριο πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί το παλιό. Και για να το καταφέρουν πρέπει να εκφραστούν με αυθεντικότητα, να προκαλέσουν τις υπάρχουσες νόρμες και να έχουν καθαρό μυαλό, απαλλαγμένο από κάθε συναίσθημα που θολώνει την κρίση. Αυτή η κοσμική αποστολή είναι ένα δύσκολο και βαρύ φορτίο που κουβαλούν για την ανθρωπότητα, το οποίο μπορεί να γίνει ένα αγκάθι στο πλευρό τους. Αυτή την αποστολή ίσως να τη συνοδεύει το αίσθημα της αβεβαιότητας για το αν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι αρκετός για να τη φέρει εις πέρας. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που προσανατολίζονται στο συλλογικό έργο και που συχνά βαθιά μέσα τους υποβόσκουν μειονεκτικά ή αυτοκαταστροφικά συναισθήματα.

Με το προβάδισμα του Ποσειδώνα

Γεμάτος ενσυναίσθηση, συναίσθημα και έμπνευση, ο Ποσειδώνας συμβολίζει την πιο δεκτική, ανθρώπινη, αλλά και τη θεϊκή πλευρά, καθώς μέσα στα ασαφή πλαίσια που κινείται μπορούν να χωρέσουν τα πάντα, το όλο που γίνεται ένα. Είναι γεμάτος από το μυστήριο της ζωής και της δημιουργίας και μέσα του χωράει το καλό, αλλά και το κακό, η αλήθεια και η παραπλάνηση, η συνείδηση και το όνειρο. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης των Ιχθύων, οι οποίοι διαθέτουν χαρίσματα όπως αυτά της τέχνης, της φαντασίας, της πνευματικότητας, του ιδεαλισμού, αλλά και της συμπόνιας. Με αυτές τους τις ιδιότητες καταφέρνουν να αντιληφθούν ενέργειες που οι άλλοι δεν μπορούν, κάτι που κάνει την πραγματικότητα τους ρευστή, καθώς βλέπουν τα πράγματα από πολλές πλευρές και δεν μπορούν να έχουν εύκολα μία άποψη ή μια μόνο οπτική. Ο «σταυρός» που κουβαλούν είναι βαρύς, διότι συμπάσχουν με την ανθρωπότητα και καθώς δυσκολεύονται να αντέξουν όλον αυτό τον πόνο, έχουν τάσεις φυγής είτε στον δικό τους κόσμο είτε σε τρόπους για να… μουδιάζουν τα συναισθήματα που τους δυσκολεύουν.

Αλτρουισμός και ευαισθησία

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί σε αυτό το μεσοδιάστημα συνήθως στρέφουν την προσοχή τους σε κοινωνικούς στόχους, καθώς έχουν μέσα τους βαθιά αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο. Προσφέρουν με γενναιοδωρία τον χρόνο τους, τον εαυτό τους, αλλά και χρήματα για τους σκοπούς στους οποίους πιστεύουν. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι και γεμάτοι καλοσύνη. Είναι εραστές της ελευθερίας, ανοιχτόμυαλοι και πολυτάλαντοι. Υπάρχει μία πνευματική διάσταση στο πώς προσεγγίζουν τη ζωή. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι χορτοφάγοι επειδή αγαπούν τα ζώα, μπορεί να είναι εθελοντές και να προσφέρουν έργο για να έχουν προσωπική συνεισφορά στην κοινωνία. Βλέπουν τον κόσμο με ένα καθαρά δικό τους πρίσμα και δεν επηρεάζονται από τις γνώμες των άλλων. Έχουν μία εκπληκτική ικανότητα να διαβάζουν τις προθέσεις, ακόμα και τις σκέψεις των ατόμων που τους περιβάλλουν. Συνήθως εκτιμώνται για το γεγονός ότι είναι έμπιστοι και καλοί ακροατές.

Δημιουργική γοητεία

Όχι μόνο καταλαβαίνουν, αλλά και εκτιμούν τόσο την τέχνη όσο και τη φαντασία. Η συνεισφορά τους είναι καταλυτική και συνήθως γίνονται παράδειγμα ή ανοίγουν καινούριους δρόμους, διότι σκέφτονται μπροστά από την εποχή τους. Το έργο τους είναι συνήθως προοδευτικό, αλλά και διαχρονικό. Ο συναισθηματισμός τους είναι κάτι που συνήθως δεν αποκαλύπτουν σε κοινή θέα, τον κρατούν υπό έλεγχο, όμως γίνεται αντιληπτός και ίσως γι’ αυτό είναι πάρα πολύ αγαπητοί. Είναι ρομαντικοί και φιλικοί άνθρωποι. Ιδιαίτερα οι άνδρες, που ανήκουν σε αυτό το μεταίχμιο, έχουν μία ευαίσθητη πλευρά που γοητεύει πάρα πολύ το άλλο φύλο. Γενικά, όσοι είναι γεννημένοι στο μεταίχμιο Υδροχόου-Ιχθύων μπορούν να γίνουν σαγηνευτικά γοητευτικοί, καθώς διαθέτουν την Ποσειδώνια γοητεία με την αιφνίδια αναστάτωση που προκαλεί ο Ουρανός, αλλά και την ισορροπία αρσενικού (Υδροχόος) – θηλυκού (Ιχθύες) που κολακεύει και αμβλύνει τα χαρακτηριστικά τους.

Το αγκάθι

Πολλές φορές η τάση τους να χάνονται στις σκέψεις τους πηγαίνοντας μπροστά και πίσω ή κάνοντας καινούρια σχέδια, τους απομακρύνει από το παρόν και από τα κοντινά τους πρόσωπα, τα οποία μπορεί να τους βλέπουν διαρκώς αφηρημένους και απόμακρους. Άλλες φορές γίνονται απόμακροι, καθώς αποστασιοποιούνται ψυχικά όταν είναι σε μία πιο αρνητική κατάσταση και μπορεί να έχουν έντονα ξεσπάσματα. Η ευαισθησία που διαθέτουν τους κάνει πολύ δοτικούς, αλλά πρέπει να μην ξεχνούν να προσφέρουν και στον εαυτό τους τον οποίο συχνά παραμελούν. Ακόμα, συχνά μπορεί να πιαστούν αιχμάλωτοι στα δίχτυα της απογοήτευσης, κάτι που πρέπει να αποφύγουν με κάθε τρόπο, διότι μπορεί να οδηγήσει σε εξαρτήσεις και άλλες παγίδες. Είναι καλύτερο να βρίσκουν μία θετική διέξοδο, κυρίως μέσω της τέχνης η οποία λειτουργεί θεραπευτικά για εκείνους.

Διάσημοι γεννημένοι στο μεταίχμιο Υδροχόου-Ιχθύων

Nicolaus Copernicus, Galileo Galilei, Jeremy Bentham, Louis XV of France, Mary I of England, Ernest Shackleton, Susan B Antony, Ernst Haeckel, Audre Lorde, Anais Nin, Yoko Ono, Gloria Vanderbilt, Cindy Crawford, Ivana Trump, Paris Hilton, Milos Foreman, Sidney Poitier, Robert Altman, Mike Leigh, Michael Bay, Enzo Ferrari, John McEnroe, Bebeto, Jane Seymour, Marisa Berenson, Alan Bates, John Travolta, Christopher McDonald, Benicio del Toro, Eric Lange, William Baldwin, William Petersen, Christopher Atkins, Molly Ringwald, Matt Dillon, Jennifer Love Hewitt, Elizabeth Olsen, Patty Andrews, Gene Pitney, Smokey Robinson, Randy Crawford, Ice Tea, Dr. Dre, Seal, Kurt Cobain, Ed Sheeran, Randy Blythe, Rihanna, Megan Thee Stallion.