Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαΐου 2024

Ο Μάιος είναι ο πιο γόνιμος και αισιόδοξος μήνας του πρώτου εξαμήνου του 2024. Είναι γεμάτος με ιδιαίτερα θετικές όψεις και θα ευνοήσει σχεδόν την πλειονότητα των ζωδίων. Η Νέα Σελήνη στις 08/05/2024 είναι η πιο θετική Νέα Σελήνη για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να θέσουμε νέους στόχους και να κυνηγήσουμε τα μεγαλεπήβολα σχέδια μας. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο να συμπορεύεται με τον Δία μέχρι τις 23/05/2024 θα απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις τις όμορφες πλευρές της ζωής, τον έρωτα, τις σχέσεις μας, τις υλικές απολαύσεις, τα ταξίδια, ενώ μπορούμε να σπείρουμε τους σπόρους όσων θέλουμε να υλοποιήσουμε. Είναι ο μήνας που η θεωρία γίνεται πράξη. Τα απρόοπτα και τα ουρανοκατέβατα φυσικά δεν θα λείψουν καθώς θα έχουμε τις συναντήσεις Ήλιου, Αφροδίτης και Ερμή με τον Ουρανό, τα περισσότερα όμως από αυτά φαίνεται ότι θα είναι ευχάριστες εκπλήξεις είτε στην ερωτική μας ζωή είτε στα οικονομικά. Υπάρχουν μόνο 2 σημεία μέσα στον Μάιο που μπορεί να φέρουν προβληματισμό, καθώς ο Άρης από τον Κριό θα περάσει πάνω από τις μοίρες των δυο ανοιξιάτικων εκλείψεων και θα τις ενεργοποιήσει. Αναφέρομαι στις 08/05/2024 και στις 26/05/2024. Αυτές τις μέρες θα πρέπει να είναι κάπως πιο προσεκτικά τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου. Στις 08/05/2024 οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και στις 26/05/2024 οι γεννημένοι στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου. Φυσικά κοντά σε αυτές τις μέρες μπορεί να έχουμε και μια πιο σύνθετη επικαιρότητα. Η πιο σημαντική πλανητική κίνηση του Μαΐου είναι η είσοδος του Δία, του πλανήτη της επέκτασης, της ευημερίας και της αισιοδοξίας, μετά από ένα χρόνο στο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα παραμείνει περίπου μέχρι τις 09/06/2025. Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι θα είναι οι αποδέκτες της εύνοιας του.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαΐου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Μαΐου: Η Αφροδίτη από τον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτή η όψη είναι ιδιαίτερα έντονη σε συναισθηματικό επίπεδο, δημιουργεί πάθη αλλά και ζήλιες, κτητικότητα, μοιραίες καταστάσεις σε σχέσεις και μπορεί να δείξει και οικονομικές απώλειες. Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου τους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

2 Μαΐου: Ο μήνας ξεκινά με διάθεση αναταραχών καθώς ο Πλούτωνας μπαίνει σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή τις πρώτες ημέρες του μήνα για θέματα που απασχολούν στην επικαιρότητα ή για πράγματα που προκύπτουν στη δική σας ζωή, καθώς μπορεί να τα δείτε να επαναλαμβάνονται με κάποιο τρόπο όταν ο Πλούτωνας επιστρέψει ορθόδρομος στον Υδροχόο. Θα επηρεαστούν περισσότερο σε αναθεωρήσεις και βαθύτερες συνειδητοποιήσεις Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών.

3 Μαΐου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Άρη από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Πολύ δυνατή όψη για να δείξουμε πυγμή, να είμαστε πιο διεκδικητικοί, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να διερευνήσουμε δύσκολες υποθέσεις, να φτάσουμε στο βάθος σε καταστάσεις. Επηρεάζει θετικά Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Διδύμους, Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου και συγκεκριμένα όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 2 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

7 Μαΐου: Πραγματοποιείται το εξάγωνο του Ήλιου από τον Ταύρο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη βοηθητική για να αναλάβουμε ευθύνες, να δείξουμε πρακτικότητα, να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας, να πειθαρχήσουμε χωρίς να νιώθουμε ότι περιοριζόμαστε, να κάνουμε διαπραγματεύσεις ή να υπογράψουμε μια συμφωνία. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 17 μοίρες.

Την ίδια μέρα επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά η όψη συνόδου του Ερμή με τον Χείρωνα στον Κριό. Η όψη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να «σκάψουμε» βαθιά στις πληγές μας, να ανακαλύψουμε τα μοτίβα με τα οποία σαμποτάρουμε τον εαυτό μας και τη δράση μας, να βρούμε ίαση στα τραύματα που άνοιξαν σε μικρότερες ηλικίες. Όλοι έχουμε τραύματα που τα κουβαλάμε σχεδόν από την κούνια μας. Είτε κάποιος μας εγκατέλειψε, είτε βιώσαμε συναισθήματα απόρριψης σε μια σχέση, είτε χάσαμε την κατεύθυνση της ζωής μας αμφιβάλλοντας για την αξία μας. Με τη σύνοδο του Ερμή με τον Χείρωνα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δούμε ακόμη και τα μοτίβα που κληρονομήσαμε από την οικογένεια μας και να αντιληφθούμε σε βάθος την επιρροή τους στη ζωή και την ταυτότητά μας. Θα επηρεαστούν περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια: ο Κριός, ο Ζυγός, ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως, και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 19 ως τις 23 μοίρες.

8 Μαΐου: Σχηματίζεται η εξαιρετικά θετική Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου δίνοντας έμφαση σε σχέσεις, στην υλοποίηση των στόχων μας, σε νέες γνωριμίες και επισημοποιήσεις, σε νέα και φιλόδοξα ξεκινήματα, στα οικονομικά και στις αξίες μας. Με τη Νέα Σελήνη που ενεργοποιεί τη σύνοδο Δία-Ουρανού στον Ταύρο, που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μια εξαιρετική νέα αρχή στη ζωή μας. Θα επηρεαστούν περισσότερο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

13 Μαΐου: Ο Ήλιος συναντά τον Ουρανό σε όψη συνόδου στον Ταύρο δημιουργώντας ένα πλαίσιο νευρικότητας, αστάθειας αλλά και ανατροπών και ξαφνικών γεγονότων μέσα στη μέρα. Μέρα εκπλήξεων αλλά και κεραυνοβόλων καταστάσεων. Προσέξτε τις ρήξεις σε σχέσεις. Η όψη αυτή προσφέρεται για αλλαγές, αλλά και για να κάνετε με διαφορετικό και πιο δημιουργικό τρόπο τις δουλειές σας. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 23η μοίρα.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Ταύρο σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Μολονότι είναι μια δευτερεύουσα όψη είναι βοηθητική για να σταθεροποιήσουμε μια κατάσταση ή μια σχέση. Είναι μια όψη που ευνοεί τα «πρέπει» περισσότερο από τα «θέλω» μας, άρα κατάλληλη για να πάρουμε αποφάσεις με τη λογική κι όχι με το συναίσθημα. Ακόμη ευνοεί σχέσεις με διαφορά ηλικίας ή μακρόχρονες σχέσεις. Επίσης είναι θετική για οικονομικές συμφωνίες. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Σκορπιούς, Καρκίνους, Παρθένους και Ιχθύς του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 17 μοίρες.

15 Μαΐου: Ο Ερμής προχωρά στο ζώδιο του Ταύρου κάνοντας μας πιο πρακτικούς στην επεξεργασία των πληροφοριών που λαμβάνουμε, πιο αργούς στη λήψη αποφάσεων, πιο προσηλωμένους στους στόχους μας αλλά πιθανώς και πιο ισχυρογνώμονες. Ευνοεί σε θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, σπουδών, επαγγελματικών και οικονομικών τα ζώδια της γης, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους.

17 Μαΐου: Ο Ερμής από τον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, μια όψη που δημιουργεί εμμονές, φοβίες, μας κάνει πιο καχύποπτους με τους άλλους και αρνητικούς. Δεν είναι κατάλληλη μέρα υπό το κράτος αρνητικών σκέψεων να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Επηρεάζει αρνητικά Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στο ξεκίνημα των ζωδίων τους ή όσους έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

18 Μαΐου: Ο Ήλιος από τον Ταύρο σχηματίζει σύνοδο με τον Δία. Αυτή είναι μια από τις τυχερές όψεις στην αστρολογία που φέρνει αισιοδοξία, τύχη, βοηθά να επιτύχουμε στόχους, να ανοίξουμε τους πνευματικούς, γεωγραφικούς αλλά και οικονομικούς μας ορίζοντες, να έχουμε καλύτερες προοπτικές στις διεκδικήσεις μας, να κάνουμε σημαντικές γνωριμίες. Θα ευνοηθούν τα ζώδια της γης πρωτίστως και ακολούθως του νερού, δηλαδή Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 28 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας εκπλήξεις, ξαφνική μεταστροφή στη διάθεση μας, νέες γνωριμίες, κεραυνοβόλους έρωτες ή χωρισμούς, πειραματισμούς σε νέες και μη συμβατικές σχέσεις, απρόσμενα δώρα ή εξελίξεις στα οικονομικά. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 23 μοίρες.

20 Μαΐου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, μια όψη που ενισχύει τη διαίσθησή μας, μας κάνει να ονειροπολούμε και να είμαστε λίγο πιο ρομαντικοί στις ερωτικές σχέσεις. Προσέξτε λίγο την αφηρημάδα και την τάση να ονειρεύεστε με ανοιχτά μάτια. Επηρεάζει Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 29η μοίρα.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος περνά στους Διδύμους και ξεκινούν τα γενέθλια του τρίτου ζωδίου του ζωδιακού. Από αυτή τη θέση ο Ήλιος θα δώσει έμφαση τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, στα ταξίδια, τις συναλλαγές και τις δοσοληψίες. Ο Ήλιος στους Διδύμους μας κάνει πιο περίεργους, πιο ανοιχτούς σε νέες προοπτικές και πληροφορίες. Η επιρροή του είναι πάντα ιδανική για γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, να εξερευνήσουμε νέες ιδέες και να μάθουμε νέα πράγματα.

22 Μαΐου: Ο Ήλιος συναντά σε όψη τριγώνου τον Πλούτωνα, μια όψη που παραπέμπει στην ανάγκη μας να έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Όσο ο έλεγχος περιορίζεται στον ίδιο μας τον εαυτό τα πράγματα δεν ξεφεύγουν. Αν όμως επιχειρήσουμε να αποκτήσουμε έλεγχο πάνω και στους άλλους τότε μιλάμε ξεκάθαρα για χειριστικά παιχνίδια. Η όψη αυτή είναι δυνατή για να είμαστε αποφασιστικοί στη ζωή μας, να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει, να απαλλαγούμε δια παντός από μια κακή συνήθεια. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους με γενέθλια τις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

23 Μαΐου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Μαΐου στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Οι κύριες όψεις της είναι ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα που λειτουργεί δυναμικά και απογειώνει την αυτοπεποίθησή μας και ένα τρίγωνο εκτός ζωδίου με τον Ποσειδώνα που δημιουργεί κάποια σύγχυση ή τάση να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 3 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία στον Ταύρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική όψη καθώς θεωρείται η ναυαρχίδα των ευεργετικών όψεων της παραδοσιακής αστρολογίας. Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η χαρά, οι ευχάριστες ειδήσεις, η επιτυχία, τα οικονομικά οφέλη είναι μόνο μερικά από τα τυχερά αυτής της όψης. Εξαιρετική για επαφές, έρωτες, βόλτες, ταξίδια, εκδρομές, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Ευνοούνται κυρίως τα ζώδια της γης και του νερού με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου τους ή όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, μια όψη που δημιουργεί δυνατότητες για νέα ρομάντζα και ρομαντικούς έρωτες, αλλά και μεγαλύτερο δέσιμο σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις. Βέβαια δεν είναι μια πολύ πρακτική όψη, οπότε μη βάλετε πολύ δύσκολα στη μέρα σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια όψη καλλιτεχνίας, δημιουργικότητας. Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα χόμπι σας, να χαλαρώσετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική ή να δείτε μια ταινία ή μια σειρά που θα σας κάνει να ταξιδέψετε!

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη προχωρά στο ζώδιο των Διδύμων, ένα ιδιαίτερα κοινωνικό, ανάλαφρο, επικοινωνιακό ζώδιο που ευνοεί τις επαφές με φίλους, τις δημόσιες σχέσεις, τις αλλαγές παραστάσεων και τους πειραματισμούς στην καθημερινότητα μας, αλλά και τα φλερτ, τις γνωριμίες, τις εκδρομές και τα ταξίδια.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο του Δία από τον Ταύρο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια όψη που ευνοεί την πνευματικότητα, τις αφηρημένες ιδέες, τη φιλοσοφική προσέγγιση στα πράγματα, τη θρησκευτική πίστη, τα όνειρα, τον διαλογισμό. Αυτό που χρειάζεται προσοχή με αυτή την όψη είναι οι μεγάλες προσδοκίες που βασίζονται μόνο στην υπεραισιοδοξία μας. Ακόμη πρέπει να προσέχουμε ποιους «θεοποιούμε» και ποιους ακολουθούμε τυφλά γιατί μπορεί να μας έχουν γοητεύσει. Σε συμφωνίες και σε πρακτικά θέματα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Η τάση θα είναι να νιώθουμε τυχεροί, να είμαστε γενναιόδωροι και συμπονετικοί με τους άλλους, να βοηθάμε τους αδύναμους και να είμαστε ενθουσιώδεις στις εκδηλώσεις των συναισθημάτων μας. Από την άλλη αυτή η όψη έχει τεράστιες δυνατότητες για να εξελιχθούμε. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαήμερου των ζωδίων αυτών ή με πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

25 Μαΐου: Η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια πολύ δυνατή και θετική όψη τόσο για την ερωτική μας ζωή όσο και για τα οικονομικά. Ευνοεί τις καρμικές γνωριμίες, τους μεγάλους έρωτες, μολονότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πώς εκφράζουμε τα συναισθήματα μας γιατί μπορεί η άλλη πλευρά να τα εκλάβει ως απόπειρα χειρισμού. Ευνοεί και τις σημαντικές οικονομικές συμφωνίες. Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι με γενέθλια στις πρώτες ημέρες των ζωδίων τους ευνοούνται περισσότερο.

26 Μαΐου: Τη μέρα αυτή έχουμε την πιο σημαντική πλανητική αλλαγή. Ο Δίας προχωρά στο ζώδιο των Διδύμων. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας και της τύχης. Ο Δίας στους Διδύμους είναι εξωστρεφής στην ενέργεια του, σε αντίθεση με αυτό που είχαμε ως τώρα που βρισκόταν στον σταθερό Ταύρο, είναι αισιόδοξος, αγαπά τις ιδέες, την επικοινωνία και τις επαφές, είναι ιδιαίτερα περίεργος, αλλά δεν φτάνει στο βάθος των πραγμάτων όπως όταν βρίσκεται στον Τοξότη αλλά στην επιφάνεια. Γι’ αυτό άλλωστε θεωρείται θέση αδυναμίας για τον πλανήτη στην παραδοσιακή αστρολογία. Είναι πολυσχιδής, αεικίνητος, έχει την τάση να διασπά την ενέργεια και το ενδιαφέρον του σε πολλαπλές δραστηριότητες και ψάχνει μονίμως για εγκεφαλική διέγερση. Θα παραμείνει μέχρι τις 09/06/2025 σε αυτό το ζώδιο. Κατόπιν θα προχωρήσει στον Καρκίνο. Από τη νέα του θέση θα ευνοήσει Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους.

28 Μαΐου: Σχηματίζεται η όψη εξαγώνου ανάμεσα στον Ερμή από τον Ταύρο και τον Κρόνο στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια όψη που βοηθά σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας μας, σε πρακτικά ζητήματα, σε σοβαρές συζητήσεις, σε λήψη αποφάσεων. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

31 Μαΐου: Ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας εκπλήξεις, απρόοπτα στην επικοινωνία, ξαφνική μεταστροφή στη διάθεση μας, πειραματισμούς σε νέες και μη συμβατικές ιδέες, απρόσμενα δώρα ή εξελίξεις στα οικονομικά. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.