Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουλίου 2022

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας των αλλαγών, των ανατροπών και των εκπλήξεων, καθώς ο Ουρανός θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του μήνα σε εγγύτητα με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (Κάρμα), όψη που θα γίνει ακριβείας στις 31/07/2022. Ο Ουρανός είναι ο πιο απρόβλεπτος από τους πλανήτες και τα σενάρια του πάντα μας εκπλήσσουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι αλλαγές είναι ίσως και το μόνο σταθερό πράγμα στη ζωή μας, οπότε αντί να τους αντισταθούμε ας τις αγκαλιάσουμε και ενδεχομένως ας τις εγκαινιάσουμε εμείς οι ίδιοι. Οι πρωτοβουλίες ευνοούνται τον Ιούλιο. Η τάση μας με τον Άρη στον Ταύρο από τις 05/07/2022 θα είναι να μην προτιμούμε το ρίσκο, αλλά την πεπατημένη, όμως ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο δεν θα έχει πρόβλημα. Οι πιο απαιτητικές ημέρες του Ιουλίου είναι: το Σάββατο 02/07/2022 με την όψη Άρη-Πλούτωνα, η Πανσέληνος στις 13/07/2022 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου που θα βασιλεύει η ασυνεννοησία αλλά και οι πιεστικές συμπεριφορές, και στο τέλος του μήνα η σύνοδος του Ουρανού με το Κάρμα που μπορεί να φέρει απρόοπτα.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Ιουλίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

2 Ιουλίου: Τα ξημερώματα του Σαββάτου Άρης και Πλούτωνας συναντώνται σε όψη τετραγώνου, μια όψη υψηλής ισχύος που ανάλογα με το πώς θα τη διαχειριστούμε θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Στα θετικά της όψης μας δίνει κίνητρο να παλέψουμε για τον όποιο στόχο μας, χαρίζει αυξημένη ερωτική επιθυμία, αλλά και διάθεση για αυτονομία και ανεξαρτησία. Τα αρνητικά της δυστυχώς είναι πιο πολλά. Δείχνει χειριστικές συμπεριφορές ή παιχνίδια δύναμης και ελέγχου με τους άλλους, παρορμητικές και μερικές φορές επικίνδυνες συμπεριφορές, βίαιες αντιδράσεις, καταπάτηση της λογικής και όξυνση των παθών και των επιθυμιών. Μολονότι η επιρροή της όψης διαρκεί λίγες μέρες είναι ιδιαίτερα δυνατή, ιδιαίτερα αν επιτρέψουμε στα κατώτερα ένστικτά μας να ελέγξουν τις πράξεις μας. Επηρεάζονται περισσότερο οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 24 ως τις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια όψη που βοηθά σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας μας, σε πρακτικά ζητήματα, σε σοβαρές συζητήσεις. Επηρεάζει θετικά: Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 24 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη παραπλάνησης, θολής κρίσης, εξαπάτησης, λαθών, παραλείψεων. Σαφώς δεν βοηθά την κρίση μας να είναι ξεκάθαρη, άρα δεν πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας. Επηρεάζονται περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 25 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

5 Ιουλίου: Ο Ερμής προχωρά στον Καρκίνο ταυτόχρονα με τον Άρη που προχωρά στον Ταύρο και σχηματίζουν εξάγωνο μεταξύ τους, μια όψη που προσφέρει ταχύτητα στη σκέψη και στις αποφάσεις μας, αυθόρμητη αλλά και παρορμητική συμπεριφορά, τάση για ισχυρογνωμοσύνη στις επαφές μας, αλλά και ευστροφία και ωραίες ιδέες. Επωφελούνται κυρίως Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Σκορπιοί και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια από τη μηδενική μέχρι τις 2 μοίρες.

9 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Κριό, μια όψη που δείχνει ευκολία στην επικοινωνία, τις δοσοληψίες και τις επαφές μας, αλλά και επιπολαιότητα, βιασύνη και ίσως κάπως ανεύθυνη συμπεριφορά. Μπορεί να ενθουσιαζόμαστε με κάτι και να υποσχόμαστε πράγματα που δεν θα τηρήσουμε στην πορεία. Επηρεάζονται αρνητικά τα παρορμητικά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο στον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερω κοντά στις 8 μοίρες.

10 Ιουλίου: Ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη που ευνοεί τις αλλαγές, την ανεξαρτησία και την αυτονομία στη δράση, μας κάνει πιο εκκεντρικούς και πιο ανήσυχους νοητικά ψάχνοντας τι θα μας ικανοποιήσει περισσότερο. Μπορεί να φέρει ακόμη πολύ ευχάριστες εκπλήξεις στην καθημερινότητα μας. Επηρεάζει θετικά: Καρκίνους, Αιγόκερους, Ταύρους, Σκορπιούς, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

13 Ιουλίου: Πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουλίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου με συμμετοχή του Ερμή και του Πλούτωνα σε όψεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη Πανσέληνο κυρίως για τα επαγγελματικά μας θέματα ή τις σχέσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις, ασυμφωνίες, αντιπαραθέσεις και διαμάχες. Επηρεάζονται κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 19 ως τις 23 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τους Διδύμους σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια όψη που είναι βοηθητική για σοβαρές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, για να πάρουμε αποφάσεις βασισμένες στη λογική και το συμφέρον. Επηρεάζει θετικά: Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.

14 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια ιδιαίτερα θετική όψη για να έχουμε πρωτότυπες ιδέες, για να κάνουμε αγορές τεχνολογίας, για να κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και προτάσεις ή για να έχουμε ξαφνικές λύσεις σε προβλήματα. Επηρεάζει θετικά: Καρκίνους, Αιγόκερους, Ταύρους, Σκορπιούς, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 18 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργεί σύγχυση στις σχέσεις, απογοήτευση στην ερωτική μας ζωή ή και προβλήματα στα οικονομικά. Συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις κρίνονται ακατάλληλες για αυτούς που αφορά. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

16 Ιουλίου: Σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο στον Καρκίνο, μια ιδιαίτερα σημαντική όψη επικοινωνίας που βοηθά να έχουμε άνεση στον λόγο, στις επαφές μας, είναι πολύ βοηθητική σε μετακινήσεις, ταξίδια, προβολή της δουλειάς και των ταλέντων μας και για να κάνουμε συμφωνίες ή να υπογράψουμε συμβόλαια. Επηρεάζει θετικά κυρίως τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες), αλλά και της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.

17 Ιουλίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, μια βοηθητική όψη που παραπέμπει σε ρομαντική διάθεση, τάση φυγής από την πραγματικότητα, καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, οξυμένη διαίσθηση, χαλαρή διάθεση. Επηρεάζει θετικά: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

18 Ιουλίου: Ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μια όψη που ευνοεί την ονειροπόληση, τις τάσεις φυγής, την αυξημένη διαίσθηση, τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες) ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, μια όψη δυσκολίας που ενισχύει την αρνητική σκέψη, την καχυποψία, την εκδικητικότητα και μπορεί να βγάλει όλα τα αρνητικά μας συναισθήματα στην επιφάνεια. Δείχνει ακόμη μυστική δράση ή υπονόμευση. Επηρεάζει αρνητικά: Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη προχωρά από τους Διδύμους στον ευαίσθητο Καρκίνο και θα δώσει περισσότερη ένταση σε συναισθηματικό επίπεδο στις σχέσεις μας με την καλή έννοια, θα μας κάνει πιο τρυφερούς και εκδηλωτικούς στο συναίσθημα μας, ενώ το κίνητρο για τη δημιουργία σχέσης θα είναι η συναισθηματική ασφάλεια. Θα ευνοήσει ερωτικά και οικονομικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

19 Ιουλίου: Ο Ερμής προχωρά στον Λέοντα σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές και πύρινο ζώδιο, δίνοντας ένα πιο ευχάριστο αλλά και πιο θεατρικό τόνο στις συζητήσεις και τις επαφές μας με τους άλλους. Θα κάνουμε πιο ζωντανές συζητήσεις, θα σκεφτόμαστε πιο τολμηρά, θα νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είμαστε πιο αποφασιστικοί στη δράση μας. Θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.

20 Ιουλίου: Ο Ήλιος από τον Καρκίνο σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα και δημιουργεί ένταση, αντιπαραθέσεις, κόντρα συμφερόντων, τάση για έλεγχο και χειριστικές συμπεριφορές στις σχέσεις, αλλά και ρήξεις. Επηρεάζει αρνητικά: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

22 Ιουλίου: Ο Ήλιος εισέρχεται στον Λέοντα! Ξεκινούν τα γενέθλια του 5ου ζωδίου του ζωδιακού και φυσικά μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

23 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία στον Κριό, μια εξαιρετική όψη για να έχουμε ευχάριστες στιγμές στη μέρα μας, για να ακούσουμε θετικές ειδήσεις, να κάνουμε χαρούμενες επαφές με τους άλλους, αλλά να έχουμε και ευχάριστες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν ταξίδια, αγορές, συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων. Επηρεάζει θετικά: Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 8 μοίρες.

25 Ιουλίου: Η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Κριό. Καθώς οι δυο πλανήτες θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες της παραδοσιακής αστρολογίας, ακόμη και μια όψη απαιτητική όπως είναι το τετράγωνο μεταξύ τους δεν θεωρείται ιδιαίτερα ζόρικη. Απλά μπορεί να δείξει υπερβολές στη συμπεριφορά, ενθουσιασμούς για πράγματα και ανθρώπους που μπορεί να μην κρατήσουν στον χρόνο, ροπή προς τεμπελιά ή άκρατες απολαύσεις. Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στα οικονομικά μας και να προσέχουμε με την υπερφαγία και την κατανάλωση αλκοόλ, γλυκών, κλπ. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 8 μοίρες χρειάζεται να είναι λίγο πιο πειθαρχημένοι και προσεκτικοί με αυτή την όψη.

26 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη στον Ταύρο, μια όψη που μας κάνει πιο παρορμητικούς και βιαστικούς, κάπως απρόσεχτους στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις μας, αλλά και ευέξαπτους στη συμπεριφορά μας, καθώς το κεφάλι πάει μπροστά και η λογική μένει πίσω. Μπορεί να υπάρχει ένα πιο νευρικό κλίμα στη μέρα και καλά θα κάνουμε να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 14 μοίρες.

28 Ιουλίου: Σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα σε τρίγωνο με τον Δία που μας καλεί να θέσουμε νέους στόχους, να σχεδιάσουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις με αισιοδοξία και κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Είναι ευνοϊκή για νέες γνωριμίες, σχέσεις, για θέματα σπουδών και για τα επαγγελματικά, αλλά και για διακοπές και καλοπέραση. Ευνοεί τα ζώδια της φωτιάς: Κριούς, Λέοντες, Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 5 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που δείχνει απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές και εκπλήξεις, απρόβλεπτες συμπεριφορές, προβλήματα με τεχνικά μέσα ή μέσα επικοινωνίας ή και το διαδίκτυο και προβλήματα σε ταξίδια. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του δευτέρου δεκαημέρου ή και όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 18 μοίρες.

31 Ιουλίου: Ο Ερμής από τον Λέοντα σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο στον Υδροχόο δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία, δυσάρεστες ειδήσεις, περιορισμούς στις σκέψεις και την έκφραση των ιδεών ή και των συναισθημάτων μας, τάση για σκοτεινές ή αδιέξοδες σκέψεις και μελαγχολία. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 22 μοίρες του Υδροχόου.

Την ίδια μέρα ο Ουρανός σχηματίζει σύνοδο ακριβείας με τον Βόρειο Δεσμό (Κάρμα). Μολονότι η όψη θα είναι ακριβείας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, θα επηρεάζει στο σύνολο του όλο τον μήνα, όπως και τον Αύγουστο. Πρόκειται για μια όψη ιδιαίτερα δυνατή που μπορεί να φέρει αποκαλύψεις, να μας ανοίξει τα μάτια σε καταστάσεις που ήταν μυστικές, να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιες αλλαγές πρέπει να υιοθετήσουμε στη ζωή μας για να εξελιχθούμε. Φυσικά η επιρροή του θα είναι ιδιαίτερα έντονη στο παγκόσμιο σκηνικό και οι εξελίξεις μπορεί πραγματικά να είναι ανατρεπτικές με μεγαλύτερη ένταση ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας, οικονομίας και σε θέματα επισιτισμού. Ακόμη, μπορεί να υπάρχουν έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα πιθανώς όμως και προβλήματα με τον ηλεκτρισμό. Θα επηρεαστούν περισσότερο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου που θα έχουν ανατροπές ή και αλλαγές στην καθημερινότητα τους ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 18 μοίρες.