Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2023

Μετά από ένα αρκετά απαιτητικό και ελάχιστα ικανοποιητικό καλοκαίρι για τους περισσότερους, έρχεται ο Σεπτέμβριος για να μας γειώσει δίνοντας έμφαση στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, στα ξεκινήματα της δουλειάς και των σπουδών και σε όσα σχεδιάζουμε να βάλουμε σε εκκίνηση αυτό το φθινόπωρο. Το ζώδιο της τάξης, της οργάνωσης, της λεπτομέρειας, η Παρθένος, κυριαρχεί στον ουρανό του Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22/09/2023. Στο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου έχουμε 7 ανάδρομους πλανήτες, με πιο σημαντικές τις ανάδρομες πορείες της Αφροδίτης που ευτυχώς ολοκληρώνεται στις 04/09/2023 και του Ερμή που ολοκληρώνεται στις 15/09/2023. Έτσι δεν θα είναι ένας μήνας χωρίς απρόοπτα. Αν πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μια σημαντική αγορά, είναι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα μετά την πολύ ευνοϊκή Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 15/09/2023 που δεν θα έχουμε πλέον ανάδρομο Ερμή και Αφροδίτη. Αυτό φυσικά δεν αναφέρεται στην επιστροφή στην ήδη υπάρχουσα εργασία μας ή στο σχολείο, αφού δεν θεωρείται νέα έναρξη. Αναφέρεται κυρίως σε μια νέα δραστηριότητα. Και πάλι δεν είναι απαγορευτικός ο ανάδρομος Ερμής για κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να υπάρχουν αλλαγές και μετατροπές στην πορεία σε αυτό που ξεκινάμε. Η Αφροδίτη θα εξακολουθήσει την πορεία της στον Λέοντα μέχρι το τέλος του μήνα. Από τις 04/09 όμως θα βρίσκεται σε ορθή πορεία. Τις 40 περίπου ημέρες της ανάδρομης πορείας της από τις 23/07/2023 είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες επαναξιολογήσεις σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, αλλά και στα οικονομικά. Τώρα που η Αφροδίτη γυρίζει ορθή θα μπορέσουμε να βαδίσουμε σε πιο σταθερό και υγιές έδαφος και να κάνουμε πιο θετική αξιολόγηση στις σχέσεις μας και καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας. Στις 29/09/2023 θα σχηματιστεί η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στον άξονα Ζυγού-Κριού, που στην πραγματικότητα εγκαινιάζει το διάστημα που θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν οι φθινοπωρινές εκλείψεις. Πρόκειται για μια αρκετά έντονη Πανσέληνο, καθώς σχηματίζεται την ίδια μέρα που η Αφροδίτη πραγματοποιεί το τελευταίο της τετράγωνο με τον Ουρανό. Η τάση για ρήξεις, ξεκαθαρίσματα ή για παρορμητικές και ενθουσιώδεις συμπεριφορές στις σχέσεις μας θα είναι ιδιαίτερα έντονη στο τέλος του μήνα. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Κριοί και οι Ζυγοί, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί. Άλλωστε αυτά είναι και τα ζώδια που θα επηρεαστούν από τις εκλείψεις του Οκτωβρίου.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Σεπτεμβρίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

4 Σεπτεμβρίου: Ο ανάδρομος Ερμής από την Παρθένο σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά τρίγωνο του πλανήτη της επικοινωνίας με τον Δία. Πρόκειται για βοηθητική όψη σε ταξίδια, επαφές, δοσοληψίες, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Ερμής είναι φαινομενικά ανάδρομος οπότε ψαλιδίζεται με κάποιο τρόπο η πολύ θετική του επιρροή. Η όψη είναι βοηθητική για να επανέλθουμε σε μια παλιότερη συμφωνία ή γενικώς να ασχοληθούμε με πράγματα που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν με διάθεση τακτοποίησης ή αλλαγών. Θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα τρίγωνο του Ερμή με τον Δία στο τέλος του μήνα που θα είναι σαφώς πολύ πιο ευχάριστο και τυχερό. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού. Δηλαδή Ιχθύες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ταύρους του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 15 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς, των σχέσεων, του έρωτα και των οικονομικών, γυρίζει επιτέλους σε ορθή πορεία στον Λέοντα. Σταδιακά θα μας βοηθήσει να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας, να βρίσκουμε περισσότερη ανταπόκριση στις επαφές μας και να νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα πράγματα που μας δίνουν χαρά. Επίσης θα ευνοήσει την οικονομική μας διαχείριση. Βέβαια ακόμη μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκεται στη «σκιά» της ανάδρομης πορείας της, που σημαίνει ότι δεν θα είναι εξ ολοκλήρου ευεργετική. Σίγουρα όμως θα έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις εβδομάδες της ανάδρομης πορείας της από τις 23/07 μέχρι τις 04/09.

Την ίδια μέρα που η Αφροδίτη γυρίζει σε ορθή πορεία, ο έτερος ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας ο Δίας γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Ταύρο. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Δία διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες και είναι μια περίοδος που μας ενθαρρύνει να κάνουμε ενδοσκόπηση και να δούμε όλα αυτά τα οποία μας δίνουν χαρά και είμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας. Είναι η στιγμή να σκεφτούμε το μέλλον μας σε επίπεδο πνευματικής και υλικής ανάπτυξης. Να δούμε όμως και δικές μας αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές ή εθισμούς, να τους αναγνωρίσουμε και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αν όχι να εξαλείψουμε ό,τι μας κάνει κακό.

6 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος και ο ανάδρομος Ερμής συναντιούνται στο ζώδιο της Παρθένου σε σύνοδο, κάνοντας ίσως λίγο πιο έντονα τα προβλήματα που συνοδεύουν την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του πλανήτη της επικοινωνίας. Άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν μπορεί να ξαναεμφανιστούν στη ζωή μας. Προσοχή στις συναλλαγές, στις μετακινήσεις, στις εμπορικές δοσοληψίες, στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου και όσοι έχουν ωροσκόπο ή και προσωπικούς πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 13 μοίρες επηρεάζονται περισσότερο.

8 Σεπτεμβρίου: Το τρίγωνο Ήλιου-Δία θεωρείται μια μαγική ημερομηνία για την αστρολογία. Είναι μια ημερομηνία τύχης. Ο Δίας μεγεθύνει ό,τι αγγίζει κι όταν βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ήλιο δείχνει μια μέρα που έχουμε περισσότερη τύχη, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων και όχι τις λεπτομέρειες. Είναι μια όψη που μπορεί να έρθουν ευκαιρίες στη ζωή μας σε κάποιο τομέα για να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας. Βέβαια ο Δίας είναι πλέον σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, οπότε κάπως ψαλιδίζεται το πολύ καλό που θα μπορούσε να δώσει. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, με Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 13 μέχρι τις 17 μοίρες.

15 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στην Παρθένο. Πάντα οι πρώτες ημέρες της ανάδρομης πορείας και οι τελευταίες είναι οι πιο απαιτητικές. Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία, στις δοσοληψίες και στις μετακινήσεις μας σήμερα. Σταδιακά η επικοινωνία θα βελτιωθεί και θα μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η πολύ αισιόδοξη Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου, που σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο με τον Δία και τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Το νέο αυτό φεγγάρι μας προτρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, να κάνουμε αλλαγές και να θέσουμε νέους στόχους τόσο σε θέματα επαγγελματικά, σπουδών αλλά και υγείας. Είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούμε σε δράση και να κάνουμε τις εκκινήσεις μας, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι ανάδρομες πορείες των πλανητών Ερμή και Αφροδίτης που μας εμπόδιζαν στις αρχές του μήνα. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο παραπέμποντας σε αλλαγές, ή όσους έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 19 ως τις 25 μοίρες. Βοηθητική θα είναι και για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς του τρίτου δεκαημέρου.

16 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από την Παρθένο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Πρόκειται για μια θετική όψη που ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τις φιλοδοξίες, την πρωτοτυπία στις ιδέες και την έμπνευση, και βοηθά σε πειραματισμούς και αλλαγές. Θα νιώθουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό δοκιμάζοντας νέα πράγματα και θα θέλουμε να είμαστε πιο ανεξάρτητοι κι αυτόνομοι. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους και τους Ιχθύς του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 23 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

17 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία. Καθώς οι δυο πλανήτες θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες της παραδοσιακής αστρολογίας, ακόμη και μια όψη απαιτητική όπως είναι το τετράγωνο μεταξύ τους δεν θεωρείται ιδιαίτερα ζόρικη. Απλά μπορεί να δείξει υπερβολές στη συμπεριφορά, ενθουσιασμούς για πράγματα και ανθρώπους που μπορεί να μην κρατήσουν στον χρόνο, ροπή προς τεμπελιά ή άκρατες απολαύσεις. Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στα οικονομικά μας και να προσέχουμε με την υπερφαγία και την κατανάλωση αλκοόλ, γλυκών, κλπ. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 15 μοίρες χρειάζεται να είναι λίγο πιο πειθαρχημένοι και προσεκτικοί με αυτή την όψη.

19 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, μια αρκετά απαιτητική όψη που δείχνει δυσκολίες στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή, καθώς εύκολα μπορεί να βλέπουμε τους άλλους με παραμορφωτικούς φακούς και να τους εξιδανικεύουμε. Ακόμη είμαστε επιρρεπείς σε εξαπατήσεις, «μεγάλες προσδοκίες», λανθασμένες εκτιμήσεις και λάθη. Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δεν είναι μια καλή μέρα για σημαντικές αποφάσεις.

21 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος από την Παρθένο συναντά τον Πλούτωνα σε όψη τριγώνου, μια θετική όψη για να είμαστε πιο αποφασιστικοί, να σημειώσουμε πρόοδο σε έρευνες, να βρούμε λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα του παρελθόντος, να δεχτούμε βοήθεια από άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία και να αναζητήσουμε τρόπους να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Επηρεάζονται θετικά τα ζώδια της γης: Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, αλλά και του νερού: Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 28 μοίρες.

23 Σεπτεμβρίου: Έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Ζυγού. Σιγά σιγά οι νύχτες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και μπαίνουμε ουσιαστικά στο φθινόπωρο.

25 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία. Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο τρίγωνο αυτής της περιόδου ανάμεσα στους δυο πλανήτες. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα τυχερή όψη και πολύ βοηθητική για να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις, διαδρομές, πληροφορίες. Καλή όψη για ταξίδια, εκδρομές, συζητήσεις, επαφές, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, υπογραφές, για θέματα σπουδών, επαγγελματικών πλάνων, αγορών, δοσοληψιών, διακανονισμών. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού. Δηλαδή Ιχθύες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ταύρους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 14 μοίρες.

29 Σεπτεμβρίου: Η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο της Αφροδίτης στην πορεία της στον Λέοντα με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη που δημιουργεί συναισθηματική αστάθεια, τάση να είμαστε ανήσυχοι ή νευρικοί, ενώ έχουμε την τάση ρήξεων σε ερωτικές σχέσεις ή συνεργασίες για ψύλλου πήδημα. Από την άλλη μπορεί εύκολα να ενθουσιαζόμαστε σε νέες γνωριμίες, για να απογοητευτούμε το ίδιο γρήγορα στην πορεία. Με αυτό το τελευταίο τετράγωνο κλείνει ένας κύκλος αξιολογήσεων στις σχέσεις μας, αλλά και στην οικονομική μας διαχείριση. Επηρεάζονται Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα έχουμε την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου στον άξονα Ζυγού-Κριού που δίνει έμφαση στις σχέσεις μας. Καθώς ταυτόχρονα σχηματίζεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά απρόοπτα και απρόβλεπτα σενάρια σε όλη τη γκάμα των σχέσεων μας. Με τη Σελήνη στον Κριό ο εγωισμός πάει μπροστά και οι σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές είναι πιο εύκολο να διαταραχτούν αυτές τις μέρες. Η Πανσέληνος αφορά τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 6 μοίρες.

30 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής από την Παρθένο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Είναι μια βοηθητική όψη για να έχουμε φρέσκες ιδέες, πρωτότυπες και ουρανοκατέβατες λύσεις, ευφυείς συλλήψεις, απρόσμενες ευχάριστες συναντήσεις, επιτυχημένες εμπορικές δοσοληψίες και ευνοεί επίσης και τις αγορές τεχνολογίας. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, και του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, και όσους έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 22 μοίρες.