Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2023

Ο Μάρτιος είναι ο πιο ανατρεπτικός μήνας του 2023, καθώς οι περισσότεροι πλανήτες αλλάζουν ζωδιακή θέση και δημιουργείται μια διαφορετική ενέργεια στην οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Είναι μήνας με αρκετή σύγχυση, με απρόοπτα κάθε είδους και ειδικά προς το μέσο του η επικαιρότητα μπορεί να μας ζορίσει με αποκαλύψεις, σκάνδαλα, αλλά και άλλες δυσκολίες. Στο πρώτο του μέρος είναι πιο έντονη η Ιχθυακή ενέργεια, καθώς ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό διατρέχει το ζώδιο των Ιχθύων. Οι Ιχθύες ως τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού δείχνουν το τέλος καταστάσεων, ενώ ο Κριός που ξεκινά τη μέρα της εαρινής ισημερίας στις 20/03/2023, ως πρώτος στον ζωδιακό δείχνει τα νέα και τολμηρά ξεκινήματα. Στις 07/03/2023 έχουμε την Πανσέληνο στην Παρθένο που φέρνει στο προσκήνιο θέματα υγείας, εργασίας, παιδείας, περιβάλλοντος. Την ίδια μέρα ο Κρόνος ξεκινά το ταξίδι του στους Ιχθύς. Μέχρι το 2026 θα επηρεάσει τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Η Αφροδίτη στις 17/03/2023 θα περάσει στον αγαπημένο της Ταύρο, φέρνοντας λίγη περισσότερη σταθερότητα στη ζωή μας σε θέματα σχέσεων και οικονομικών. Η Νέα Σελήνη στις 21/03/2023 στον Κριό μας καλεί να πάρουμε πρωτοβουλίες και να μπούμε σε δράση. Στις 23/03/2023 ο Πλούτωνας, που βρισκόταν από το 2008 στον Αιγόκερω, θα κάνει τη δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο που αρχικά θα διαρκέσει μέχρι τις 10/06/2023. Στο διάστημα της παραμονής του σε αυτό το ζώδιο θα δούμε μεγαλύτερη ένταση και αναβρασμό σε κοινωνικό επίπεδο. Στις 25/03/2023 ο Άρης μετά από 8 μήνες στο ζώδιο των Διδύμων θα περάσει στον Καρκίνο, φέρνοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαρτίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας σάς παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

2 Μαρτίου: Η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Δία στον Κριό. Πρόκειται για μια εξαιρετική όψη, καθώς θεωρείται η ναυαρχίδα των ευεργετικών όψεων της παραδοσιακής αστρολογίας. Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, η χαρά, οι ευχάριστες ειδήσεις, η επιτυχία, τα οικονομικά οφέλη είναι μόνο μερικά από τα τυχερά αυτής της όψης. Εξαιρετική για επαφές, έρωτες, βόλτες, ταξίδια, εκδρομές, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Ευνοούνται κυρίως τα ζώδια της φωτιάς: Κριοί, Λέοντες, Τοξότες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου τους, ή όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 12 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο στις 29 μοίρες και 25 λεπτά του Υδροχόου, μια όψη που βοηθά να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στους στόχους και στις υποχρεώσεις μας. Είναι μια όψη που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για πρακτικά ζητήματα ή για να κάνουμε πολύ σοβαρές επαγγελματικές συζητήσεις. Από την άλλη, η όψη αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε αρνητικές και περιοριστικές σκέψεις. Δυσκολίες στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις είναι ακόμη ένα πιθανό σενάριο στην ημέρα. Επηρεάζονται κυρίως Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσοι έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 27 μέχρι τις 29 μοίρες.

3 Μαρτίου: Ο Ερμής προχωρά στους Ιχθύς και η επικοινωνία γίνεται λίγο πιο «χαοτική». Ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο περνά τις πληροφορίες μέσα από ένα φίλτρο υποκειμενισμού, αλλά και μέσα από το συναίσθημα κι έτσι χάνει την αντικειμενικότητα, τον ορθολογισμό και την ευκρίνεια του. Είναι ένας εξαιρετικά διαισθητικός Ερμής, με πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικό έρεισμα.

6 Μαρτίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό, μια πολύ ενδιαφέρουσα όψη για να υιοθετήσουμε αλλαγές, να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι στις επιλογές μας, να προωθήσουμε πρωτότυπες ιδέες, να κάνουμε εκπλήξεις και να τολμήσουμε να είμαστε διαφορετικοί στην προσέγγιση μας στα πράγματα. Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) και της σταθερής ομάδας (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι) του δευτέρου δεκαήμερου, ή όσοι έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 15 μοίρες.

7 Μαρτίου: Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου με τη Σελήνη στην Παρθένο. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που φέρνει το τέλος καταστάσεων και την ευκαιρία να κάνουμε μια φρέσκια αρχή μετά την εαρινή ισημερία στις 20/03. Θα πρέπει να προσέχουμε την επικριτική διάθεση απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και τις ψευδαισθήσεις τελειότητας. Ο Ποσειδώνας είναι ιδιαίτερα ενεργός με αυτή την Πανσέληνο και μπορεί να θολώνει την κρίση μας σε σημαντικές αποφάσεις. Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός κι αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Ακόμη είναι μια Πανσέληνος έντασης, καθώς σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη από τους Διδύμους. Επηρεάζει τη μεταβλητή ομάδα ζωδίων: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, που μπορεί να έχουν αλλαγές ή το τέλος μιας κατάστασης στη ζωή τους. Θα επηρεαστεί το δεύτερο δεκαήμερο ή όσοι έχετε πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 14 μέχρι τις 18 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Κρόνος, ο πλανήτης του κάρμα, των ορίων, των περιορισμών, της πειθαρχίας, του ρεαλισμού και της σκληρής δουλειάς, προχωρά στους Ιχθύς. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα δώσει μαθήματα ωριμότητας στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες.

11 Μαρτίου: Ο Ερμής από τους Ιχθύς συναντά σε όψη εξαγώνου τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη είναι θετική για να είμαστε πιο επινοητικοί, να ασχολούμαστε με πρωτότυπα και ασυνήθιστα θέματα, να έχουμε φρέσκες και διαφορετικές ιδέες. Κάποιοι όμως μπορεί να έχουν και απρόοπτα στην καθημερινότητα, ξαφνικές ειδήσεις ή νευρικότητα. Κυρίως οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 13 μέχρι τις 17 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Κριό σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη. Η όψη αυτή μας επιτρέπει να εξισορροπήσουμε τη θηλυκή και την αρσενική ενέργεια. Είναι μια συναρπαστική όψη για την ερωτική μας ζωή, τη σεξουαλικότητα, την περιπέτεια, τα φλερτ, τις νέες γνωριμίες, τη διασκέδαση. Επηρεάζει θετικά Δίδυμους, Τοξότες, Κριούς, Ζυγούς, Υδροχόους, Λέοντες του τρίτου δεκαήμερου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 23 μοίρες.

15 Μαρτίου: Ο Άρης από τους Διδύμους σχηματίζει το τελευταίο του τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια όψη που ενισχύει τον ρομαντισμό και τον αισθησιασμό, αλλά αρνητικά μπορεί να μας κάνει να έχουμε αυταπάτες ή να φτάνουμε σε παράνοια με τις σκέψεις μας. Χρειάζεται προσοχή στην τάση να εξιδανικεύουμε τους άλλους, να πέφτουμε εύκολα θύματα εξαπάτησης ή σκανδάλων. Πολλές φορές η επιθυμία μας να βοηθάμε πιο αδύναμους από μας μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Εξαιρετική όψη για έμπνευση και καλλιτεχνική δημιουργία. Αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι αποφύγετε αρνητικά περιβάλλοντα και δώστε προσοχή σε φάρμακα ή σκευάσματα που χρησιμοποιείτε. Η όψη αυτή ενισχύει και τις τάσεις φυγής, ενώ μπορεί να δείχνει και υπερβολές και καταχρήσεις. Στην επικαιρότητα μπορεί να υπάρχουν ειδήσεις σχετικά με τη ναυτιλία, τα χημικά, το πετρέλαιο, τη θάλασσα. Δυστυχώς η όψη έχει και ατυχηματική δράση. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το ίδιο και όσοι έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

16 Μαρτίου: Πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Η όψη αυτή είναι ιδιαίτερα δημιουργική, ευνοεί τους καλλιτέχνες, είναι μια όψη πνευματικότητας, αγάπης, αλλά και εξιδανίκευσης, σύγχυσης, αφηρημάδας, αφέλειας. Ακόμη είναι όψη αποκαλύψεων και σκανδάλων. Ενεργοποιεί τη φαντασία μας, αλλά και τις τάσεις φυγής μας. Δεν είναι η κατάλληλη μέρα για σημαντικές αποφάσεις σε πρακτικά ζητήματα. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα που ενισχύει ακόμη περισσότερη την όψη του Ήλιου. Η όψη αυτή ευνοεί την καλλιτεχνία, την έμπνευση, τη δημιουργία και τη φαντασία, αλλά και τις ψευδείς ειδήσεις, τον αποπροσανατολισμό, τα ψέματα, τα παραμύθια. Σαφώς δεν είναι η κατάλληλη μέρα για σημαντικές αποφάσεις, υπογραφές και συμφωνίες. Επηρεάζονται δυσμενώς Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου και κυρίως όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος από τους Ιχθύς σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη στους Διδύμους, μια όψη έντασης, αντιπαραθέσεων, εγωιστικών συμπεριφορών, έντονων διαφωνιών. Θα θυμώνουμε πιο εύκολα, θα είμαστε παρορμητικοί στις αντιδράσεις μας και πιο επιθετικοί όταν οι άλλοι μας κάνουν κριτική. Επειδή είναι και ατυχηματική όψη, καλά θα κάνουμε να εστιαστούμε σε θετικές συμπεριφορές και να διώξουμε την περίσσεια ενέργεια με φυσικούς τρόπους, όπως είναι η άσκηση. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου οι αποδέκτες της επιρροής ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 25 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Επίσης, αργά το βράδυ της ίδιας μέρας η Αφροδίτη από τον Κριό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Η όψη αυτή μπορεί να έχει μια βαθιά και καταλυτική επιρροή στις σχέσεις μας. Μπορεί να έρχονται στο προσκήνιο χειριστικές συμπεριφορές, ανάγκη ελέγχου του άλλου, απογοητεύσεις, αίσθημα προδοσίας, ζήλιες και κτητικότητα. Στη βάση όλων των αρνητικών συμπεριφορών κρύβεται η ανασφάλεια ότι οι άλλοι δεν μας αγαπούν και δεν μας εκτιμούν όσο αξίζουμε. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών, ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

17 Μαρτίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Ταύρο, το ζώδιο που κυβερνά και γλυκαίνει τις σχέσεις μας προσδίδοντας τους μεγαλύτερη σταθερότητα. Ευνοεί τόσο την ερωτική μας ζωή όσο και τα οικονομικά και οι κύριοι αποδέκτες της θετικής επιρροής της θα είναι οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι. Θετική θα είναι και για τους Σκορπιούς.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη. Πρόκειται για μια όψη που μας κάνει πιο βιαστικούς, πιο επιπόλαιους στην κρίση μας και πιο νευρικούς στις επαφές μας με τους άλλους. Μπορεί να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε λάθη ή να έχουμε πολλές διαφωνίες και ασυμφωνίες με τους άλλους. Οι σχέσεις μας μπορεί να υποφέρουν λίγο από την παρόρμησή μας. Χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις, στην οδήγηση, αλλά και στην κριτική που εξαπολύουμε στους άλλους χωρίς να τη στηρίζουμε σε γεγονότα και διαπιστωμένες πληροφορίες. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

Επίσης την ίδια μέρα ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στους Ιχθύς ευνοώντας την επικοινωνία, τις επαφές, τις δοσοληψίες, τα ταξίδια. Είναι μια όψη που οξύνει τη σκέψη μας, χαρίζει γρήγορα αντανακλαστικά στις αποκρίσεις μας και αυξάνει τους ρυθμούς στην καθημερινότητα μας. Θα είναι μια πολυάσχολη μέρα με πολλά ραντεβού, συζητήσεις, αλληλογραφία, κοινωνικές δραστηριότητες, πολλές πληροφορίες και διαπραγματεύσεις. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

18 Μαρτίου: Η Αφροδίτη από τον Ταύρο σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Μολονότι είναι μια δευτερεύουσα όψη, είναι βοηθητική για να σταθεροποιήσουμε μια κατάσταση ή μια σχέση. Είναι μια όψη που ευνοεί τα «πρέπει» περισσότερο από τα «θέλω» μας, άρα κατάλληλη για να πάρουμε αποφάσεις με τη λογική κι όχι με το συναίσθημα. Ακόμη ευνοεί σχέσεις με διαφορά ηλικίας ή μακρόχρονες σχέσεις. Επίσης, είναι θετική για οικονομικές συμφωνίες. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

19 Μαρτίου: Ερμής σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα είναι η κύρια όψη της ημέρας και είναι πολύ βοηθητική για να είμαστε πιο παρατηρητικοί, να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα στους στόχους μας, να έχουμε πιο διερευνητική σκέψη και να λύνουμε πιο εύκολα γρίφους και παζλ. Επηρεάζει θετικά κυρίως Ιχθύς, Αιγόκερους, Καρκίνους, Παρθένους, Ταύρους, Σκορπιούς του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

Αργότερα την ίδια μέρα ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Κριού δίνοντας ταχύτητα στη σκέψη και τα αντανακλαστικά μας. Εδώ ο Ερμής παθιάζεται και ενθουσιάζεται εύκολα με μια ιδέα, ένα όραμα, αλλά πολλές φορές του λείπει η επιμονή και η υπομονή για να ολοκληρώσει το έργο του.

20 Μαρτίου: Εαρινή ισημερίαΑρχή του νέου αστρολογικού έτους

Μολονότι έχουμε μπει στην άνοιξη τυπικά από την 1η Μαρτίου, δεν είναι παρά στις 20/03, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που μπαίνουμε ουσιαστικά στην άνοιξη, όπως σημαίνεται από την είσοδο του Ήλιου στον Κριό. Ο Κριός μας εμπνέει να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί στη ζωή μας. Στο ξεκίνημα του νέου αστρολογικού έτους ας δούμε πού μπορούμε να πάρουμε τα ηνία στη ζωή μας και πώς μπορούμε να αναγεννηθούμε.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα και δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στη ζωή μας, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στους στόχους μας αν δείξουμε αφοσίωση και επιμονή. Επηρεάζει θετικά Ιχθύες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ταύρους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

21 Μαρτίου: Σχηματίζεται η Νέα Σελήνη του Μαρτίου στο ζώδιο του Κριού στις αρχικές μοίρες. Προσφέρεται για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, με ενθουσιασμό και δυναμικότητα. Θα επηρεάσει τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου με γενέθλια στις αρχές των ζωδίων τους.

23 Μαρτίου: Ο Πλούτωνας προχωρά στον Υδροχόο φέρνοντας ισοπεδωτικές αλλαγές σε συλλογικό επίπεδο κυρίως. Βέβαια η παραμονή του σε αυτό το ζώδιο θα είναι προσωρινή, καθώς στις 11/06 θα επιστρέψει ανάδρομος στον Αιγόκερω.

25 Μαρτίου: Ο Άρης προχωρά στον Καρκίνο μετά από σχεδόν 8 μήνες παραμονής στο ζώδιο των Διδύμων. Εδώ ο Άρης προάγει τη δράση και μάχεται για την ασφάλεια και τα κεκτημένα του. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι θα είναι πιο μαχητικοί και διεκδικητικοί το επόμενο δίμηνο και θα πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις.

28 Μαρτίου: Έχουμε τη σύνοδο του Ερμή με τον Δία στον Κριό, μια ιδιαίτερα θετική όψη για να λάβουμε ευχάριστες ειδήσεις, να έχουμε τυχερές ευκαιρίες, να προωθήσουμε τις δημόσιες σχέσεις μας, θέματα σπουδών και επαγγελματικών, να υπογράψουμε σημαντικά έγγραφα και συμφωνίες, να διαπραγματευτούμε με τον καλύτερο τρόπο. Επηρεάζει πολύ θετικά τα ζώδια της φωτιάς: Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, αλλά και του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, ή όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 18 μοίρες.

30 Μαρτίου: Ο Άρης από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη που μας χαρίζει δύναμη, αποφασιστικότητα, φιλοδοξία και υπομονή να φέρουμε εις πέρας και το πιο δύσκολο από τα καθήκοντα μας. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και θα μπορούμε πιο εύκολα να πειθαρχήσουμε. Ευνοείται η αφοσίωση, η συγκέντρωση, η σκληρή δουλειά και τα πρακτικά αποτελέσματα. Πολύ καλή όψη για μακροημέρευση σε επαγγελματικές και οικονομικές συμφωνίες, για αγορά σπιτιού και συμβόλαια που αφορούν ακίνητη περιουσία. Μπορεί να δεχτούμε στήριξη από μεγαλύτερα σε ηλικία πρόσωπα, όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι μας, οι προϊστάμενοι στη δουλειά μας. Ευνοεί τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες των πρώτων ημερών, ή όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

31 Μαρτίου: Η Αφροδίτη σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό δείχνοντας μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές. Μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αντιφατικές συμπεριφορές, να θέλουμε να επαναστατήσουμε απέναντι σε ό,τι μας καταπιέζει, να πειραματιστούμε σε ερωτικό ή οικονομικό επίπεδο, να ανεξαρτητοποιηθούμε. Είναι η όψη των κεραυνοβόλων ερώτων, αλλά και των χωρισμών και της αποστασιοποίησης. Πιο προσεκτικοί γιατί κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ρήξεις πρέπει να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 16 μοίρες.