Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2024

O Ιούνιος είναι μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του Μαΐου τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Βέβαια όπως όλοι οι μήνες έτσι και αυτός έχει κάποιο διάστημα που θα είναι πιο απαιτητικό. Το ξεκίνημα του μήνα και συγκεκριμένα η πρώτη του εβδομάδα συγκαταλέγεται στις πιο αισιόδοξες και βοηθητικές για τις επαφές, τις σχέσεις μας και την επίτευξη των στόχων μας. Πολύ βοηθητική θα είναι και για τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Ίσως είναι και ο πρώτος Ιούνιος μετά από αρκετά χρόνια χωρίς να έχουμε ανάδρομο Ερμή που δημιουργεί προβλήματα παρανοήσεων, καθυστερήσεων κι εμποδίων. Αντίθετα ο Ερμής θα είναι κραταιός στο ζώδιο που κυβερνά στους Διδύμους από τις 03/06/2024 μέχρι τις 17/06/2024. Το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα στις 03/06 ενδυναμώνει την αισιοδοξία μας και κάνει το μυαλό μας πιο ανήσυχο και δεκτικό σε νέες απόψεις, ιδέες, θεωρίες. Η Νέα Σελήνη στις 06/06 είναι βοηθητική σε θέματα επικοινωνίας, συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, συμφωνιών. Μας κάνει πιο περίεργους και θα θέλουμε να ενθουσιαστούμε με νέες ιδές και εμπειρίες. Στις 09/06/2024 ο Άρης αποχωρεί από τον Κριό και προχωρά στον Ταύρο, δημιουργώντας ένα πιο απαιτητικό πλαίσιο για τα ζώδια της σταθερής ομάδας: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Από τις 08/06 μέχρι τις 13/06 είναι το πιο απαιτητικό διάστημα του μήνα, καθώς οι πλανήτες από τους ανάλαφρους Διδύμους δέχονται την πολιορκία του Κρόνου που είναι πιο αυστηρός και απαιτεί όρια. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου θα πιεστούν περισσότερο. Στο ίδιο διάστημα σχηματίζεται και το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα που παραπέμπει σε παιχνίδια εξουσίας και χειρισμών στις σχέσεις μας. Κοντά στις 16, 17/06/2024 πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε τι δεσμευόμαστε με τις όψεις του Ερμή και της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Στις 17/06/2024 Ερμής και Αφροδίτη θα προχωρήσουν στον Καρκίνο ευνοώντας Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, ενώ στις 20/06/2024 έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο και την ουσιαστική έναρξη του καλοκαιριού. Στις 22/06/2024 η Πανσέληνος στον Αιγόκερω μας οδηγεί σε σοβαρές δεσμεύσεις σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Στο τέλος του μήνα ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος και μας καλεί να αναθεωρήσουμε ίσως αποφάσεις που λάβαμε το τελευταίο εξάμηνο.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Ιουνίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

3 Ιουνίου: Τα ξημερώματα της Δευτέρας σχηματίζεται το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα, μια αρκετά σπάνια όψη που αυξάνει την ισχύ και την επιρροή των ατόμων που επηρεάζει άμεσα στο περιβάλλον τους. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την επιρροή για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας, το περιβάλλον σας, αλλά και τις ζωές των άλλων. Θα νιώθετε ότι έχετε μεγαλύτερο έλεγχο σε κάθε κατάσταση. Είναι μια όψη που βοηθά ιδιαίτερα σε επαγγελματικές και οικονομικές δοσοληψίες. Επηρεάζει τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί στις πρώτες 3 μέρες των ζωδίων αυτών, ή έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από την τελευταία μοίρα του Ταύρου σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη που ευνοεί ιδιαίτερα τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, προσφέρει έμπνευση, έντονη διαίσθηση αλλά και αισιοδοξία. Επηρεάζει θετικά τους γεννημένους στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και των ζωδίων του νερού: Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων, ή όσους έχουν ωροσκόπο κοντά στις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής προχωρά στους Διδύμους, το ζώδιο που κυβερνά στον ζωδιακό, και η επιρροή του θα είναι θετική για τα θέματα της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των εμπορικών δοσοληψιών αλλά και των σπουδών. Θα είμαστε πιο περίεργοι και θα θέλουμε να μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα χωρίς απαραίτητα βέβαια να φτάνουμε σε βάθος. Η προσέγγιση θα είναι κάπως πιο επιφανειακή. Από την άλλη, η προσοχή μας εύκολα θα διασπάται ή μπορεί να είμαστε κάπως πιο νευρικοί. Θα ωφεληθούν από τη νέα του θέση Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι κυρίως.

4 Ιουνίου: Ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια βοηθητική όψη για να είμαστε πιο παρατηρητικοί, να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα στους στόχους μας, να έχουμε πιο διερευνητική σκέψη και να λύνουμε πιο εύκολα γρίφους και παζλ. Μια χρήσιμη όψη αν θέλουμε να μάθουμε για παρασκηνιακές κινήσεις ή να μας αποκαλυφθούν μυστικά. Επηρεάζει θετικά κυρίως Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Τοξότες, Λέοντες και Κριούς των αρχών των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει σύνοδο με τον Δία στους Διδύμους, μια τυχερή όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, για να έχουμε θετικές εξελίξεις σε θέματα σπουδών, για αγορές, ταξίδια, υπογραφές συμφωνιών, συμβολαίων ή για να έχουμε καλές ιδέες. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Τοξότες, Κριούς, Ζυγούς, Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 2 μοίρες.

Επίσης την ίδια μέρα έχουμε τη σύνοδο του Ήλιου με την Αφροδίτη, μια εξαίσια όψη για να εκδηλώσουμε τα συναισθήματα μας σε ερωτικό και φιλικό επίπεδο, να κάνουμε γνωριμίες, να κλείσουμε εμπορικές συμφωνίες, να κάνουμε ή να δεχτούμε δώρα, να ασχοληθούμε με θέματα ομορφιάς. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, αλλά και Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 14 μοίρες.

6 Ιουνίου: Σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων που τονίζει την επιθυμία μας να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητα μας και μας κάνει πιο αυθόρμητους στη συμπεριφορά μας. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, να ταξιδέψουμε, αλλά χρειάζεται να θέσουμε τα όρια μας καθώς η κύρια όψη αυτής της Σελήνης είναι το τετράγωνο με τον Κρόνο. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες, που έχουν γεννηθεί στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 16 μοίρες.

8 Ιουνίου: Η Αφροδίτη από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη δυσκολίας που γεννά ανασφάλειες στις σχέσεις, περιορισμούς σε οικονομικά θέματα και μελαγχολική διάθεση. Δεν είναι η κατάλληλη μέρα για οικονομικές διαπραγματεύσεις, για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας ή να πάρουμε ρίσκο σε συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

9 Ιουνίου: Ο Ήλιος από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη απαιτητική που έχει περιοριστική δράση ενώ μπορεί να βαραίνει τη διάθεσή μας καθώς αναλογιζόμαστε τις ευθύνες, τα βάρη και τις δυσκολίες που κουβαλάει ο καθένας μας. Είναι μια δύσκολη μέρα για διαπραγματεύσεις εκτός αν έχουμε τη διάθεση συμβιβασμού ή αν επιθυμούμε να επιβαρυνθούμε μακροπρόθεσμα με ευθύνες. Τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου – αρχές τρίτου δεκαημέρου επηρεάζονται περισσότερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 16 μέχρι τις 22 μοίρες.

11 Ιουνίου: Ο Άρης από τον Ταύρο και ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο συναντώνται σε όψη τετραγώνου, μια όψη υψηλής ισχύος που ανάλογα με το πώς θα τη διαχειριστούμε θα έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Στα θετικά της όψης μας δίνει κίνητρο να παλέψουμε για τον όποιο στόχο μας, χαρίζει αυξημένη ερωτική επιθυμία, αλλά και διάθεση για αυτονομία και ανεξαρτησία. Τα αρνητικά της δυστυχώς είναι πιο πολλά. Δείχνει χειριστικές συμπεριφορές ή παιχνίδια δύναμης και ελέγχου με τους άλλους, παρορμητικές και μερικές φορές επικίνδυνες συμπεριφορές, βίαιες αντιδράσεις, καταπάτηση της λογικής και όξυνση των παθών και των επιθυμιών. Μολονότι η επιρροή της όψης διαρκεί λίγες μέρες είναι ιδιαίτερα δυνατή, ιδιαίτερα αν επιτρέψουμε στα κατώτερα ένστικτά μας να ελέγξουν τις πράξεις μας. Επηρεάζονται περισσότεροι οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

12 Ιουνίου: Ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο δυσχεραίνοντας θέματα επικοινωνίας, δημιουργώντας προβλήματα τεχνικής φύσης κυρίως με τα μέσα επικοινωνίας, τους υπολογιστές, τα μέσα μεταφοράς και καθυστερήσεις ή αναβολές. Καλύτερα να αποφύγετε ενάρξεις, σημαντικές συζητήσεις και αγορές κοντά σε αυτή την ημερομηνία κυρίως αν εκπροσωπείτε ζώδια της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη και Ιχθύες του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου ή έχετε ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

14 Ιουνίου: Σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο στους Διδύμους, μια ιδιαίτερα σημαντική όψη επικοινωνίας που βοηθά να έχουμε άνεση στον λόγο, στις επαφές μας, είναι πολύ βοηθητική σε μετακινήσεις, ταξίδια, προβολή της δουλειάς και των ταλέντων μας και για να κάνουμε συμφωνίες ή να υπογράψουμε συμβόλαια. Επηρεάζει θετικά κυρίως τα ζώδια του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, αλλά και της φωτιάς: Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.

17 Ιουνίου: Μια θολή μέρα που κυριαρχεί το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα. Προσοχή σε αυταπάτες, εξαπατήσεις, ψεύτικες υποσχέσεις, κίβδηλα συναισθήματα, τάση για αφηρημάδα, κλοπές, χάσιμο αντικειμένων. Ακατάλληλη μέρα για λήψη σημαντικών αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα καθώς η κρίση μας δεν θα είναι ξεκάθαρη. Περισσότερο επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες που έχουν γεννηθεί στο τέλος του τρίτου δεκαήμερου, ή έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργεί σύγχυση στις σχέσεις, απογοήτευση στην ερωτική μας ζωή ή και προβλήματα στα οικονομικά. Συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις κρίνονται ακατάλληλες για αυτούς που αφορά. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη προχωρά από τους Διδύμους στον ευαίσθητο Καρκίνο και θα δώσει περισσότερη ένταση σε συναισθηματικό επίπεδο στις σχέσεις μας με την καλή έννοια, θα μας κάνει πιο τρυφερούς και εκδηλωτικούς στο συναίσθημα μας, ενώ το κίνητρο για τη δημιουργία σχέσης θα είναι η συναισθηματική ασφάλεια. Θα ευνοήσει ερωτικά και οικονομικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες.

Αργότερα την ίδια μέρα ο Ερμής προχωρά στον Καρκίνο και κάνει πιο συναισθηματική την προσέγγιση μας στην επικοινωνία. Μολονότι είναι μια από τις πιο δυνατές θέσεις για τη μνήμη και την προσαρμοστικότητα η θέση του Ερμή στον Καρκίνο χάνει από την αντικειμενικότητα της.

Αργότερα την ίδια μέρα έχουμε τη σύνοδο του Ερμή με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, για να έχουμε θετικές εξελίξεις, ωραίες ιδέες και αρμονικές επαφές. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη μηδενική μοίρα.

20 Ιουνίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Ήλιου από τους Διδύμους με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς που μπορεί να δημιουργεί σύγχυση, παρασκήνιο, λανθασμένη κρίση ή και απογοήτευση. Είναι μια απαιτητική όψη καθώς η κρίση και η εκτίμηση των καταστάσεων δεν θα είναι ανεπηρέαστη από τα συναισθήματα μας. Έτσι μπορεί να αναπτύξουμε μεγάλες προσδοκίες ή να έχουμε φρούδες ελπίδες στις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τέλους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, καθώς ο Ήλιος προχωρά στον Καρκίνο στις 23:50 το βράδυ και το καλοκαίρι ξεκινά ουσιαστικά.

21 Ιουνίου: Ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη από τον Ταύρο, μια όψη που προσφέρει ταχύτητα στη σκέψη και τις αποφάσεις μας, αυθόρμητη αλλά και παρορμητική συμπεριφορά, τάση για ισχυρογνωμοσύνη στις επαφές μας, αλλά και ευστροφία και ωραίες ιδέες. Επωφελούνται κυρίως Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Σκορπιοί και Ιχθύες του τέλους του πρώτου δεκαημέρου – αρχές του δευτέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια από τις 6 μέχρι τις 12 μοίρες.

22 Ιουνίου: Πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουνίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου με συμμετοχή του Ερμή και της Αφροδίτης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη Πανσέληνο κυρίως για τα επαγγελματικά μας θέματα ή σχέσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε επισημοποιήσεις και συμφωνίες. Επηρεάζονται κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τη μηδενική μοίρα ως τις 6 μοίρες.

26 Ιουνίου: Ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη που βοηθά σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας μας, σε πρακτικά ζητήματα, σε σοβαρές συζητήσεις. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 19 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

29 Ιουνίου: Ο Κρόνος από τους Ιχθύς γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, που από τη μια μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε λίγο σε σχέση με τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, από την άλλη μπορεί να νιώθουμε ότι δεν σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο ή ότι υπάρχουν αντιστάσεις στα σχέδια μας δημιουργώντας κάποια απογοήτευση. Από την άλλη ανάδρομος ο Κρόνος μας επιτρέπει να κάνουμε τις αναθεωρήσεις μας στα νέα δεδομένα στη ζωή μας.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Καρκίνο με τον Άρη στον Ταύρο. Εξαιρετική μέρα για την ερωτική μας ζωή! Ευνοεί την εκδήλωση του πάθους, τη σεξουαλικότητα, τις ερωτικές γνωριμίες, τις διασκεδάσεις, τις εξόδους! Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 14 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

30 Ιουνίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Καρκίνο με τον Ουρανό και η μέρα είναι ιδανική για να προτείνουμε μια έξυπνη ιδέα, να κάνουμε αγορές προϊόντων τεχνολογίας, να είμαστε πιο εφευρετικοί σε λύσεις στα προβλήματα μας. Βοηθητική μέρα για Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Ιχθύες, Αιγόκερους και Σκορπιούς του τρίτου δεκαημέρου.