Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιανουαρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιανουαρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιανουαρίου 2023

Καλό μήνα και καλή χρονιά! Ο Ιανουάριος στο ξεκίνημα του μπορεί να μας παιδέψει λίγο με τις ανάδρομες πορείες του Άρη στους Διδύμους μέχρι τις 12/01/2023 και του Ερμή στον Αιγόκερω μέχρι τις 18/01/2023, αλλά ας μη βιαστούμε να κρίνουμε μια ολόκληρη χρονιά μόνο από την πρώτη εικόνα της. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα είμαστε αρκετά πιο συναισθηματικοί και θα εκφράζουμε τις ανάγκες μας με την ενδότερη επιθυμία να καταφέρουμε να τις ικανοποιήσουμε. Όμως πόσο εύκολο θα είναι με την Πανσέληνο το βράδυ των Φώτων στον ευαίσθητο Καρκίνο, που μάλιστα θα σχηματίσει αντίθεση με τον ανάδρομο Ερμή, να μας κατανοήσουν οι άλλοι αλλά κι εμείς εκείνους; Το σημαντικό με αυτή την Πανσέληνο είναι να μην περιμένουμε από τους άλλους να μας κάνουν ευτυχισμένους. Αυτή την ευθύνη την έχουμε αποκλειστικά οι ίδιοι απέναντι στον εαυτό μας. Στις 12/01/2023 ξεκινούν τα ευχάριστα του Ιανουαρίου, καθώς επιτέλους ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους μετά από δυόμισι μήνες. Ο πλανήτης της δράσης, της υψηλής ενέργειας και της διεκδίκησης ήταν ανάδρομος από το τέλος Οκτωβρίου στο ζώδιο των Διδύμων και μας δυσκόλεψε αρκετά κυρίως στο να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Στις 18/01/2023 κι ο Ερμής προχωρά σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω, κάνοντας το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου μοναδικό για να εκδηλώσουμε δράση, να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να επιτύχουμε στα σχέδια μας και να θέσουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά. Σε αυτό συναινεί και η καταπληκτική Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 21/01/2023, που σχηματίζει εξάγωνο με τον πλανήτη της τύχης, τον Δία, και βοηθά να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, να εγκαινιάσουμε ή έστω να σκεφτούμε αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Ιανουαρίου για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων και των όψεων που θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες κάθε ζωδίου που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου και του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Ιανουαρίου: Ο μήνας μπαίνει με ένταση και πάθος, καθώς η Αφροδίτη από το ζώδιο του Αιγόκερου σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η όψη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη, έρωτα και τρυφερότητα. Θέλουμε να βιώσουμε όμως έντονες καταστάσεις κι όχι χλιαρές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όσους επηρεάζει σε επιλογές που πιθανώς να είναι «επικίνδυνες», καθώς έλκουμε πιο σκοτεινούς τύπους. Αν είμαστε όμως σε μια υγιή σχέση, τότε αυτή η όψη κάνει πιο έντονη τη σεξουαλικότητα μας. Χρειάζεται προσοχή στην καχυποψία, στις ζήλιες, στις εμμονές, αλλά και να μην αφεθούμε στα πάθη μας. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 27 μοίρες των ζωδίων αυτών. Επηρεάζονται πιο θετικά Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες, επίσης με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 27 μοίρες. Εσείς μπορεί να κάνετε μια καρμική γνωριμία ή να έχετε ένα δυνατό οικονομικό νέο.

2 Ιανουαρίου: Μια ιδιαίτερα «φευγάτη» μέρα, καθώς σχηματίζεται το εξάγωνο του Ερμή από τον Αιγόκερω με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μπορεί να έχουμε αυξημένη διαίσθηση, να έχουμε καλλιτεχνική έμπνευση ή να είμαστε πιο ρομαντικοί στην εκδήλωση των συναισθημάτων μας. Είναι μια όψη που επηρεάζει θετικά Ταύρους, Σκορπιούς, Καρκίνους, Αιγόκερους, Παρθένους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου. Φυσικά χρειάζεται προσοχή στις εξιδανικεύσεις και τις ωραιοποιήσεις, καθώς ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Για όσους εργάζονται είναι μια δύσκολη μέρα να συγκεντρωθούν στα θέματα της δουλειάς.

3 Ιανουαρίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Υδροχόο, ένα ζώδιο του αέρα που δίνει προτεραιότητα στην επικοινωνία και αγαπά την εγκεφαλική προσέγγιση και στον έρωτα. Είναι μια ανεξάρτητη Αφροδίτη που αγαπά τις εκπλήξεις, της αρέσει να σκέφτεται ελεύθερα και δίνει προτεραιότητα στη φιλία, μολονότι έχει την τάση να μπερδεύει τα όρια μεταξύ φιλίας και έρωτα.

4 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Υδροχόο με τον Δία στον Κριό, μια τυχερή όψη που ευνοεί τις γνωριμίες, την καλοπέραση, τη διασκέδαση, ενώ μπορεί να δείξει επαγγελματικές ή οικονομικές επιτυχίες ιδιαίτερα για τους γεννημένους στο ξεκίνημα των ζωδίων του αέρα Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, αλλά και των ζωδίων της φωτιάς Κριούς, Λέοντες και Τοξότες. Ευνοούνται όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

5 Ιανουαρίου: Ο Ήλιος από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε διαφορετικά και πρωτότυπα πράγματα, να επιδιώξουμε περισσότερη ελευθερία και να εκφράσουμε με αυτοπεποίθηση ακόμη και τις πιο περίεργες ιδέες μας. Θα θέλουμε να σπάσουμε τη ρουτίνα και να διευρύνουμε τις δραστηριότητες και τον κύκλο μας. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους με γενέθλια στο μέσο του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια κοντά στη 15η μοίρα.

7 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Ιανουαρίου στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, που η κύρια όψη της είναι η αντίθεση με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω. Είναι μια Πανσέληνος που μας κάνει πιο ευαίσθητους συναισθηματικά, αλλά μπορεί εύκολα να υπάρχουν παρεξηγήσεις, παρανοήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία και τα ταξίδια. Αν ταξιδεύετε για το τριήμερο των Φώτων ας είστε πιο υπομονετικοί. Επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 16 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω δημιουργώντας θέματα στην επικοινωνία ή στις μετακινήσεις μας. Είναι μια μέρα που πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, να μην είμαστε αφηρημένοι και στις συζητήσεις με τους άλλους να έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Ενδεχομένως να υπάρχουν μπερδέματα ή και τάση για καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου επηρεάζονται περισσότερο.

9 Ιανουαρίου: Ο ανάδρομος Ερμής από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Είναι μια βοηθητική όψη για να έχουμε φρέσκες ιδέες, πρωτότυπες και ουρανοκατέβατες λύσεις, αλλά η θετική της επιρροή μειώνεται εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, και του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες, και όσους έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 13 ως τις 17 μοίρες.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τρίγωνο με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη ερωτική όψη που αυξάνει την επιθυμία μας για ερωτικές συνευρέσεις, για φλερτ, τονώνει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας κάνει και ιδιαίτερα επιθετικούς και να φέρουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι ακόμη ανάδρομος για μερικές μέρες και οπωσδήποτε μειώνει τα θετικά αποτελέσματα που θα μπορούσε να φέρει μια τέτοια όψη. Ακόμη, είναι δημιουργική όψη για τους καλλιτέχνες αφού δίνει έμπνευση, ενώ μπορεί να εκφράσουμε τον οίστρο μας μέσω της τέχνης, του χορού, κλπ. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 08 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

12 Ιανουαρίου: Ο Άρης επιστρέφει στην ορθή του πορεία στους Διδύμους μέχρι την τελική του έξοδο από αυτό το ζώδιο στις 23/03. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε πάλι δράση, να διεκδικούμε και να έχουμε μαχητικό πνεύμα.

13 Ιανουαρίου: Ο Ήλιος από τον Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, που αυξάνει τις τάσεις εξιδανίκευσης και μας κάνει να ψάχνουμε ιδανικές καταστάσεις στη ζωή μας. Νιώθουμε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων και προσπαθούμε να τους φροντίσουμε ή να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς για να τους ηρεμίσουμε σε ψυχολογικό επίπεδο. Αν σας ενδιαφέρουν οι εναλλακτικές θεραπείες και πρακτικές, αν ψάχνετε να βρείτε πνευματικές διεξόδους είναι μια κατάλληλη όψη. Εξαιρετική για τους καλλιτέχνες ώστε να έχουν έμπνευση, αλλά και όσους απλώς αναζητούν μια διέξοδο στην τέχνη και την απολαμβάνουν. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και Σκορπιούς, Καρκίνους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 23 μοίρες.

15 Ιανουαρίου: Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο δείχνοντας μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές. Μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αντιφατικές συμπεριφορές, να θέλουμε να επαναστατήσουμε απέναντι σε ό,τι μας καταπιέζει, να πειραματιστούμε σε ερωτικό ή οικονομικό επίπεδο, να ανεξαρτητοποιηθούμε. Πιο προσεκτικοί γιατί κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ρήξεις πρέπει να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 13 μέχρι τις 18 μοίρες. Η όψη επηρεάζει από τις 14/01.

18 Ιανουαρίου: Μια απαιτητική μέρα που ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και προσδίδει ένα βάρος ή μια τάση απαισιοδοξίας στη μέρα. Θα θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των σχέσεων μας και των καταστάσεων στη ζωή μας πολλές φορές πιέζοντας τους άλλους ή λειτουργώντας χειριστικά, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Χρειάζεται προσοχή στην καχυποψία, στις ζήλιες, τις εμμονές. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 28 μοίρες των ζωδίων αυτών. Επηρεάζονται πιο θετικά Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες επίσης με Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 28 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω. Πάντα οι πρώτες ημέρες της ανάδρομης πορείας και οι τελευταίες είναι οι πιο απαιτητικές. Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία, στις δοσοληψίες και στις μετακινήσεις μας αυτή τη μέρα. Σταδιακά η επικοινωνία θα βελτιωθεί και θα μπορούμε να συνεννοηθούμε.

20 Ιανουαρίου: Ο Ήλιος προχωρά στον Υδροχόο στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό, σηματοδοτώντας την εκκίνηση των γενεθλίων του 11ου ζωδίου του ζωδιακού.

21 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται η πολύ αισιόδοξη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου που σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στον Κριό και μας προτρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, να κάνουμε αλλαγές και να θέσουμε νέους στόχους για τη χρονιά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούμε σε δράση και να κάνουμε τις εκκινήσεις μας, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι ανάδρομες πορείες των πλανητών Ερμή και Άρη που μας εμπόδιζαν στην αρχή της χρονιάς.

Επηρεάζει Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους με γενέθλια στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου παραπέμποντας σε αλλαγές, ή όσους έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η έως την 3η μοίρα. Βοηθητική θα είναι και για Διδύμους, Τοξότες, Ζυγούς και Κριούς των πρώτων ημερών.

23 Ιανουαρίου: Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια όψη αρκετά πιο βαριά για τη διάθεση μας αλλά και για τις ερωτικές μας σχέσεις, αφού ο Κρόνος πάντα δείχνει ευθύνες, πειθαρχία, ρεαλισμό και περισσότερες έγνοιες. Η μέρα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα «πρέπει», είναι θετική για σοβαρές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Από την άλλη, δεν είναι μια ευχάριστη μέρα και μπορεί να προκαλέσει τριγμούς σε σχέσεις προσωπικές κι επαγγελματικές αν δεν βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, τα γερά θεμέλια και την ουσία. Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 22 ως τις 26 μοίρες. Η επιρροή ξεκινά από τις 22/01.

Την ίδια μέρα ο Ουρανός γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ταύρο δίνοντας πράσινο φως για να προχωρήσουμε σε αλλαγές στη ζωή μας.

25 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Ήλιου από τον Υδροχόο με τον Δία στον Κριό που φέρνει ευκαιρίες επέκτασης, θετικές προοπτικές σε θέματα σπουδών, δουλειάς, επιτυχία, βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα και οικονομικά κέρδη. Αφορά κυρίως Διδύμους, Τοξότες, Υδροχόους, Λέοντες, Κριούς και Ζυγούς με γενέθλια στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου, ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται στα παραπάνω ζώδια από τις 2 ως τις 6 μοίρες. Η επιρροή ξεκινά από τις 24 Ιανουαρίου.

27 Ιανουαρίου: Η Αφροδίτη προχωρά τα ξημερώματα στο ζώδιο της έξαρσής της, στους Ιχθύς. Η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο είναι ιδιαίτερα ρομαντική, ευαίσθητη, είναι ερωτευμένη με την ίδια την ιδέα του έρωτα, έχει καλλιτεχνικές κλίσεις και δείχνει ενσυναίσθηση και συμπόνια.

30 Ιανουαρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Υδροχόο με τον Άρη στους Διδύμους που ευνοεί τις πρωτοβουλίες, τη μαχητική δράση, αλλά χρειάζεται πάντα κάποια πειθαρχία για να μην καταφύγουμε σε υπερβολές και υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσους έχετε πλανήτες κοντά στην 9η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Η επιρροή ξεκινά από την 29η Ιανουαρίου.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, ενώ και οι δυο πλανήτες βρίσκονται πλέον σε ορθή πορεία. Είναι μια βοηθητική όψη για να έχουμε φρέσκες ιδέες, πρωτότυπες και ουρανοκατέβατες λύσεις και είναι μια υποστηρικτική όψη για παρουσιάσεις, αλλά και για αγορές τεχνολογίας. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου.