Ερωτικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2021

Ερωτικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2021

Ερωτικές προβλέψεις Φεβρουαρίου 2021

Ο Φεβρουάριος έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική μας ζωή, καθώς με κάποιο τρόπο είναι σαν να αντιμάχονται δυο ετερόκλητες δυνάμεις. Από τη μία η Αφροδίτη μέχρι τις 25/2 στον Υδροχόο προτιμά τα πράγματα πιο ελεύθερα, πιο εγκεφαλικά, ίσως και πιο πλατωνικά κι από την άλλη ο Άρης στον Ταύρο που θέλει αφοσίωση, πίστη και επαφή, κυρίως σε σεξουαλικό επίπεδο. Η τελική μάχη των δυο πλανητών θα δοθεί στις 20/2 με το σχηματισμό ενός τετραγώνου μεταξύ τους κι αυτή είναι ίσως μία από τις πιο απαιτητικές ημερομηνίες για τις σχέσεις μας. Στις 25/2 η Αφροδίτη θα προχωρήσει στους αγαπημένους της Ιχθύς, το ζώδιο που σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία βρίσκεται στην έξαρση της και θα παραμείνει μέχρι τις 21/3 σε αυτό το πιο συναισθηματικό και ρομαντικό περιβάλλον. Ας δούμε πώς θα διαμορφωθούν για το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας (καλό είναι να τα διαβάζετε και τα δυο) τα πράγματα μέσα στον Φεβρουάριο.

ΚΡΙΟΣ

Ο Φεβρουάριος, από τη μία σας βρίσκει σε μια φάση που αποζητάτε περισσότερη ελευθερία, πνευματική επαφή και επικοινωνία στις σχέσεις με την Αφροδίτη στον Υδροχόο μέχρι τις 25/2 κι από την άλλη ο κυβερνήτης σας Άρης στον Ταύρο αποζητά ασφάλεια, πάθος και σταθερότητα και σας βάζει σε διλήμματα. Ο Άρης θέλει να ξέρετε πού βαδίζετε σε μια σχέση, ενώ η Αφροδίτη δίνει μεγαλύτερη σημασία στην επικοινωνία και την πνευματική ταύτιση χωρίς αγωνίες εξασφάλισης, αλλά με ανάγκη μεγαλύτερης ελευθερίας. Ο αγώνας μεταξύ τους θα είναι αμφίρροπος μέχρι τις 20/2, την ημέρα που κορυφώνεται με το τετράγωνο μεταξύ τους. Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ημέρες για τις σχέσεις. Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στις 6/2 κάνει τα πράγματα κάπως πιο σοβαρά. Είναι η μέρα που η λογική επιβάλλεται του συναισθήματος και χρειάζεται να είστε βέβαιοι αν έχετε κοινές βλέψεις, στόχους και μέλλον. Είναι η κατάλληλη στιγμή να μπουν τα όρια, να σταματήσουν τα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το χαλάκι και να αντιμετωπιστούν. Στις 11/2 η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο που συμπίπτει με μια από τις πιο τυχερές όψεις, τη σύνοδο Αφροδίτης-Δία, μπορεί να δώσει ευκαιρίες για γνωριμίες που μπορεί να ξεκινήσουν ως φιλικές προσεγγίσεις, ενώ δεν είναι απίθανο να επιστρέφετε σε μια προηγούμενη σχέση. Μην ξεχνάτε ότι ο ανάδρομος Ερμής ευνοεί τέτοια ταξίδια στο παρελθόν. Η σύνοδος Ερμή-Δία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που βρίσκει και την Σελήνη στο ζώδιο σας, γιορτάζει τον έρωτα σε όποια φάση κι αν είστε. Το ζώδιο του Υδροχόου σχετίζεται με την τεχνολογία. Ίσως αν είστε μόνες-οι το διαδίκτυο, οι εφαρμογές γνωριμιών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποτελούν μια διέξοδο για φλερτ. Η είσοδος της Αφροδίτης στους Ιχθύς στις 25/2 βάζει τον έρωτα στο παρασκήνιο. Είτε γιατί δεν είναι προτεραιότητα σας είτε γιατί δεν υπάρχει βεβαιότητα στην προσωπική σας ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ

Η συνεχιζόμενη πορεία του Άρη στο ζώδιο σας, σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, δημιουργεί αστάθεια, έντονη παρόρμηση και κυκλοθυμία στις προσωπικές σας σχέσεις. Ο Άρης θα διαγράψει μια πορεία πίεσης και απαιτήσεων σε όλους τους τομείς και κυριότερα στον τομέα των σχέσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Αν υπήρχε μια δυσφορία δική σας ή του συντρόφου σας για κάποια ζητήματα, τώρα μπορεί να γίνει πιο έντονη και δεν θα είναι δύσκολο το ποτήρι να ξεχειλίσει. Αυτό πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα στις 20/2, όταν σχηματίζεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτης σας, λίγα μπορεί να προσφέρει μέχρι τις 25/2 από τον Υδροχόο και αν είστε μόνοι-ες ίσως μάλιστα σας δημιουργήσει και μια ψυχολογία ήττας στα ερωτικά. Εκτός πια αν υπάρχει μια σχέση στη ζωή σας που δεν είναι πολύ ξεκάθαρη και σας κάνει να νιώθετε περίεργα. Ο φετινός Άγιος Βαλεντίνος θα έλεγα ότι δεν σας προσέχει όσο θα θέλατε, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας ρίχνει, αφού οι γενικότερες προοπτικές της χρονιάς για τον έρωτα κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι. Από την άλλη, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη στον τομέα της καριέρας και της καταξίωσης, δεν κάνει σε καμία περίπτωση τον έρωτα προτεραιότητα του Φεβρουαρίου, όχι τουλάχιστον πριν τις 25/2 που θα περάσει στους Ιχθύς. Ο Φεβρουάριος όπως καταλαβαίνετε είναι γεμάτος αντιφάσεις και δεν κάνει εξαίρεση, ούτε στον έρωτα! Αν πρέπει να συζητήσετε και να λύσετε με διάλογο τα προβλήματα, προτιμήστε την τελευταία εβδομάδα του μήνα με την Αφροδίτη στους Ιχθύς και αποφύγετε το Σαββατοκύριακο 6, 7/2 και στις 20/2. Θετική είναι η Νέα Σελήνη στις 11/2 με τη σύνοδο Αφροδίτης-Δία, αλλά κυρίως για τους δεσμευμένους που έχουν προοπτική επισημοποίησης. Ο αδέσμευτοι καλώς ή κακώς θα πρέπει να περιμένετε μια θετικότερη συγκυρία, αυτή δηλαδή της εισόδου της Αφροδίτης στους Ιχθύς μετά τις 25/2.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Φεβρουάριος εφέτος συγκαταλέγεται στους θετικούς μήνες των τελευταίων χρόνων και είστε πιο αισιόδοξοι. Με την Αφροδίτη και μια ακόμη πλειάδα πλανητών στον Υδροχόο, μέχρι τις 25/2, νιώθετε πιο γοητευτικοί, βλέπετε τους θαυμαστές σας να αυξάνονται και επιτέλους ακόμη και για εσάς που είστε μόνοι-ες, μπορεί να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες και επιλογές. Βέβαια, το ότι ταυτόχρονα θα βρίσκεται ο Άρης στον Ταύρο, σε ένα κόντρα ζώδιο προς την Αφροδίτη, μπορεί να οδηγήσει την αναποφασιστικότητα σας σε άλλα επίπεδα, καθώς οι δυο πλανήτες έχουν συγκρουόμενες επιρροές. Μην σας κάνει εντύπωση λοιπόν, αν τη μια στιγμή πετάτε στα σύννεφα εξαιτίας μιας ερωτικής προσέγγισης και την άλλη σας πιάνει τάση αποφυγής δεσμεύσεων. Μέχρι τις 20/2, που είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης σας Ερμής στο ζώδιο του Υδροχόου, είναι πιθανό να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις σε σχέσεις ή να μπαίνετε και σε πειρασμό να επιστρέψετε σε κάτι παλιότερο ή να δώσετε ευκαιρία σε ένα μετανιωμένο πρώην. Φυσικά ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί και μια αίσθηση σύγχυσης σχετικά με το που πάει το πράγμα στην προσωπική σας ζωή, αλλά αυτό δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν τον Μάρτιο. Σούπερ δυνατή είναι η Νέα Σελήνη στις 11/2, με την ταυτόχρονη σύμπραξη Αφροδίτης-Δία στον Υδροχόο, που μπορεί να φέρει μια γνωριμία και με ένα άτομο, είτε από το διαδίκτυο είτε κάποιον που μπορεί να προέρχεται από μια ξένη χώρα ή έχει μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα σε σχέση με τη δική σας. Για τις δοκιμασμένες σχέσεις θα μπορούσε κοντά στου Αγίου Βαλεντίνου να υπάρχει και μια πρόταση επισημοποίησης. Μετά τις 25/2, που η Αφροδίτη θα περάσει στους Ιχθύς, για άλλη μια φορά τα επαγγελματικά γίνονται αιτία να μην βλέπετε τον σύντροφο σας όσο επιθυμείτε, αλλά από την άλλη μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε την εύνοια της Αφροδίτης σε επίπεδο κοινωνικών και δημοσίων σχέσεων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε έναν μήνα που έχετε την υποστηρικτική θέση του Άρη από τον Ταύρο σε όλη τη διάρκεια του και τα φεγγάρια δεν είναι εναντίον σας, ακόμη κι αν δεν πετάτε από χαρά, τουλάχιστον μπορείτε να έχετε μια βελτιωμένη διάθεση και να προσπαθήσετε για καλύτερες σχέσεις. Ο Φεβρουάριος είναι αρκετά διαφορετικός από τον προκάτοχο του, με την έννοια ότι δεν σας πιέζει και δεν σας δημιουργεί καινούρια προβλήματα. Αν μάλιστα λύσατε επαρκώς ό,τι σας απασχολούσε τον προηγούμενο μήνα, θα έλεγα ότι μπορείτε μέχρι και να χαλαρώσετε αυτό τον μήνα. Βέβαια, έχει και πολλή κυκλοθυμία ο Φεβρουάριος, καθώς οι δυο πλανήτες δείκτες στην προσωπική μας ζωή, η Αφροδίτη και ο Άρης, θα βρίσκονται σε μια άτυπη κόντρα που θα κορυφωθεί στις 20/2 με το τετράγωνο μεταξύ τους. Ο Άρης στον Ταύρο σας κάνει πιο κοινωνικούς, πιο ανοιχτούς και δεκτικούς στα φλερτ, το παιχνίδι, τις επαφές και τις γνωριμίες μέσω κοινωνικών δικτύων κι από την άλλη η Αφροδίτη δυσκολεύεται να δεσμευθεί σε μια κατάσταση. Αναφέρομαι φυσικά στους αδέσμευτους Καρκίνους, όχι σε όσους έχετε μια σταθερή και ικανοποιητική σχέση. Το παροδικό και το ασταθές έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, για όσους είστε στο ψάξιμο. Αν έχετε μια σταθερή σχέση οι μέρες κοντά στον Άγιο Βαλεντίνο θα μπορούσαν να επιφυλάσσουν μια ωραία έκπληξη, καθώς η Αφροδίτη συναντιέται με τον Δία. Μπορεί να έχετε μια πρόταση συμβίωσης, επισημοποίησης, γάμου ή από την άλλη μπορεί να υπάρχει κάτι καινούριο στη ζωή σας, το οποίο περνά σε άλλο επίπεδο δέσμευσης πιο βαθύ και ουσιαστικό. Για όσους έχετε γεννηθεί μετά τις 16/7 μπορεί βέβαια να υπάρχουν και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία ίσως γιγαντωθούν εκείνες τις ημέρες. Στον έρωτα οι πιο ευνοϊκές ημέρες είναι μετά τις 25/2, διάστημα που θα περάσει στους Ιχθύς η Αφροδίτη.

ΛΕΩΝ

Ο Φεβρουάριος έχει μεγάλη έμφαση στην προσωπική σας ζωή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πλανητών βρίσκεται στον τομέα των σημαντικών σας σχέσεων, του έρωτα και του γάμου. Όταν όμως στον ίδιο τομέα συγκατοικούν Κρόνος και ανάδρομος Ερμής, τότε ο Φεβρουάριος δεν είναι παρά ένας μήνας παρατεταμένης εξάσκησης για την υπομονή και την ψυχραιμία σας. Μέχρι τις 20/2 οι πλανήτες δείκτες της ερωτικής μας ζωής -Αφροδίτη και Άρης- θα βρίσκονται σε μια κόντρα που κορυφώνεται στις 20/2 με το μεταξύ τους τετράγωνο. Μέχρι τότε η κυκλοθυμία θα διέπει και τις ερωτικές σας σχέσεις. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δίνει μαθήματα συντροφικότητας και η επιθυμία να έχετε μια σταθερή σχέση, να μοιράζεστε, είναι ίσως πιο έντονη από ποτέ. Όμως ο Άρης από τον Ταύρο, σε κόντρα προς το ζώδιο σας, στρέφει αλλού την προσοχή σας, κυρίως στον τομέα της καριέρας και έτσι δεν μπορείτε να αφοσιωθείτε στις ανάγκες της προσωπικής σας ζωής. Ή μπορεί να φέρνει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που ίσως να παραβλέπατε το προηγούμενο διάστημα. Το ίδιο κάνει και η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου στις 6/2. Οι σχέσεις για να διατηρηθούν πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια, σταθερότητα και αφοσίωση. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα υλικά τότε οι σχέσεις θα κινδυνέψουν, ειδικά για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Για όσες-ους έχουν μια θετική και δοκιμασμένη σχέση, κοντά στον Άγιο Βαλεντίνο μπορεί να υπάρχει μια ευτυχής εξέλιξη στη σχέση τους. Στις 11/2 η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο συμπίπτει με την εξαιρετική σύνοδο Αφροδίτης-Δία και νιώθετε μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μπορεί μάλιστα να παίρνετε απόφαση να οδηγήσετε τη σχέση σας στο επόμενο επίπεδο δέσμευσης, είτε με συγκατοίκηση είτε με γάμο. Αν είστε μόνες-οι μπορεί να προκύψει τώρα μια νέα γνωριμία, ένας νέος έρωτας, ενώ μπορεί να θελήσετε να επιστρέψετε σε μια παλιότερη σχέση και να της δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Φεβρουάριος είναι σύνθετος μήνας για σας, αφού από τη μία σας παρέχει κάποια μικρή εύνοια στα ζητήματα της καρδιάς και από την άλλη, επειδή ακριβώς υπάρχουν πιο σημαντικές προτεραιότητες, δεν σας επιτρέπει να αφιερωθείτε ψυχή τε σώματι στον σύντροφό σας και στην επιδίωξη της απόλαυσης και της χαράς. Υπάρχουν όμως ημέρες και νύχτες που η ικανοποίηση που θα παίρνετε θα αντισταθμίζει τις δύσκολες στιγμές. Πρακτικά ο Φεβρουάριος, δεν είναι ιδιαίτερα απλόχερος στις ευχάριστες στιγμές μέχρι τις 25/2, κυρίως για τους αδέσμευτους, αλλά ακόμη και σ ’αυτές τις λίγες που προσφέρει, θα δίνει ποιότητα. Ο Άρης στον Ταύρο είναι φιλικός προς το ζώδιο σας σε όλη τη διάρκεια του μήνα και ενισχύει το πνεύμα της περιπέτειας. Ακόμη, σας δίνει ευκαιρίες για κάποιες γνωριμίες, έστω και με απόσταση μέσω διαδικτύου ή μέσω της δουλειάς σας. Βέβαια, οι ρυθμοί στην καθημερινότητα, στη δουλειά ή τις σπουδές είναι αυξημένοι αυτό τον μήνα κι ίσως να μην εκμεταλλευτείτε πλήρως την εύνοια του πλανήτη της σεξουαλικότητας. Γιατί εδώ που τα λέμε, μετά από αρκετές ώρες δουλειάς και υποχρεώσεων, ποιος έχει κέφια για όλα τα υπόλοιπα; Μέχρι τις 25/2 τόσο η Αφροδίτη όσο και ο κυβερνήτης σας Ερμής θα βρίσκονται σε έναν τομέα που αφορά κυρίως δουλειά και υγεία. Την αγάπη θα πρέπει να την εκφράσετε κυρίως στον εαυτό σας και να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση και υγεία. Γνώμη μου όμως είναι να μην κλειστείτε μόνο στα «πρέπει» αυτό τον μήνα κι όσο και αν αισθάνεστε κουρασμένοι να επιδιώκετε κάποιες ώρες με το ταίρι σας, ακόμη κι αν δεν φύγετε μακριά από το σπίτι. Τον Άγιο Βαλεντίνο μπορείτε να τον γιορτάσετε ετεροχρονισμένα όταν περάσει η Αφροδίτη στους Ιχθύς μετά τις 25/2. Τα θέματα των σχέσεων θίγει και η Πανσέληνος στο ζώδιο σας στις 27/2. Εκεί ίσως υποχρεωθείτε σε κάποιες αποφάσεις για την πορεία της προσωπικής σας ζωής.

ΖΥΓΟΣ

Ο Φεβρουάριος συγκαταλέγεται για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας στους θετικούς μήνες του 2021, αφού οι περισσότεροι πλανήτες υποστηρίζουν την προσωπική σας ζωή. Ίσως το μόνο αγκάθι στην καθημερινότητα σας είναι η κάπως συγκρουσιακή φύση της όψης που δημιουργεί η Αφροδίτη από τον Υδροχόο με τον Άρη στον Ταύρο, που φέρνει μια δυστοκία στον οικονομικό ή αισθηματικό τομέα κάποιες στιγμές, με αποκορύφωμα την ακριβείας τους όψη τετραγώνου στις 20/2. Αν και ειδικά τα ερωτικά υποστηρίζονται και από άλλες αστρολογικές παραμέτρους. Με τον Ήλιο και ως έναν βαθμό με Δία, Κρόνο, Αφροδίτη κι ανάδρομο Ερμή στον τομέα του έρωτα, των φλερτ, της χαράς της ζωής, της δημιουργίας και των παιδιών, μεγάλο κομμάτι της προσοχής και της ενέργειας σας θα είναι στραμμένο προς τα εκεί. Ίσως το πρόβλημα να είναι, ότι δεν μπορείτε αυτό τον μήνα να στηρίξετε κάποιες επιλογές σας οικονομικά κυρίως. Δηλαδή, ένα πιθανό σενάριο είναι να θέλετε να σχεδιάσετε κάτι με τον σύντροφό σας, μια επισημοποίηση, έναν γάμο, την απόκτηση ενός απογόνου κι ένας οικονομικός παράγοντας ή μια άλλη συνθήκη να παρεμβάλλονται και να πρέπει να αναβληθεί για παρακάτω μέσα στο 2021. Φυσικά, παίζει πάντα με τη δύσκολη όψη Αφροδίτης-Άρη να φουντώνουν και αρνητικά συναισθήματα, όπως ζήλια ή παιχνίδια δύναμης. Κοντά στη Νέα Σελήνη στις 11/2 με την ευτυχή σύμπραξη των δυο ευεργετών πλανητών στην αστρολογία, της Αφροδίτης και του Δία, φαίνεται ότι έχετε περισσότερους από έναν λόγους για να είστε ικανοποιημένοι. Είτε βιώνετε ευχαρίστηση στην ήδη υπάρχουσα σχέση, είτε κάνετε μια νέα γνωριμία με προοπτικές μακροβιότητας, είτε ακόμη επιστρέφετε σε μια σχέση του παρελθόντος πιο σίγουροι πλέον για τα συναισθήματα σας. Μετά τις 25/2 το ενδιαφέρον σας μεταφέρεται από τον τομέα του έρωτα στον τομέα της δουλειάς, οπότε οι τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου είναι πιο μέτριες ή ουδέτερες σε σχέση με τα προσωπικά σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια αίσθηση ότι πρέπει να κοπείτε στα δύο, για να τα προλαβαίνετε όλα και να ικανοποιείτε και όλους γύρω σας είναι ιδιαίτερα έντονη τον Φεβρουάριο, αφού τόσο οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, όσο και οι οικογενειακές, σας έχουν βάλει στη μέση και τραβάνε κι από τις δύο πλευρές. Μέσα σ ’αυτό το κάπως δύσκολο και καθόλου χαλαρό πλαίσιο, είναι αλήθεια ότι δεν ανθίζει ο έρωτας με τον τρόπο που θα θέλατε… Βέβαια, θα υπάρχουν ημέρες μέσα στον μήνα που θα είστε πιο άνετοι και πιο κοντά στον σύντροφό σας, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η πλειοψηφία των ημερών κι αυτές μάλλον τοποθετούνται στο τέλος Φεβρουαρίου, μετά τις 25/2 που η Αφροδίτη θα περάσει στους Ιχθύς. Η προσέγγιση σας στα θέματα των σχέσεων πάντως, τον Φεβρουάριο, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική και ίσως και κάπως καχύποπτη. Βλέπετε, το τετράγωνο της Αφροδίτης και του Άρη σε επιρροή μέχρι τις 20/2 σας τσιτώνει περισσότερο. Κάποιοι βέβαια, που έχετε και αποδείξεις από κακές συμπεριφορές του-ης συντρόφου σας στο παρελθόν, ίσως να έχετε και δίκιο που είστε κάπως σφιγμένοι, οι υπόλοιποι τώρα, καλά θα κάνετε να μην βομβαρδίζετε τον εγκέφαλο σας με ανυπόστατα σενάρια. Έχουμε και ανάδρομο φαινομενικά Ερμή στο μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, που δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση. Κάποιοι μπορεί να είστε και διστακτικοί απέναντι σε καινούριες σχέσεις, ειδικά αν είχατε νιώσει πληγωμένοι στο παρελθόν. Αφήστε όμως τα τραύματα πίσω σας και κοιτάξτε μπροστά… τίποτε δεν μπορεί να σας απειλήσει, αρκεί να προχωράτε με προσεκτικά βήματα και χωρίς επιπολαιότητα. Ο Άρης στον τομέα των σχέσεων μέχρι το τέλος του μήνα θα σας δημιουργεί άλλοτε πίεση να κάνετε γνωριμίες αν είστε μόνες-οι, άλλοτε άγχος αν δεν προχωρούν τα πράγματα με τον τρόπο που επιθυμείτε. Η συνάντηση Αφροδίτης-Δία προσφέρει ένα πιο ικανοποιητικό πλαίσιο στις 11/2 για να είστε αισιόδοξοι. Όμως θα χρειαστεί να φτάσουμε στις 25/2, όταν η Αφροδίτη περάσει στους Ιχθύς, για να υπάρχει ουσιαστική ανάταση στα ερωτικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Φεβρουάριος δεν αλλάζει σημαντικά το σκηνικό σε σχέσεις και γάμο, με την έννοια ότι τίποτε εξαιρετικά δύσκολο δεν υπάρχει που να μπορεί να απειλήσει την ισορροπία ή την αρμονία στη σχέση σας. Μερικά προβληματάκια στην επικοινωνία, μιας και έχουμε ανάδρομο Ερμή στον Υδροχόο, στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα είναι πιθανά, αλλά δεν είναι τόσο ουσιαστικά, ώστε να αισθανθείτε άσχημα ή σε δύσκολη θέση με το ταίρι σας. Μέχρι τις 20/2 που θα κρατήσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή προσέξτε λίγο παραπάνω τι λέτε και πώς το λέτε στον σύντροφο σας για να μην του δώσετε αφορμές για διαπληκτισμούς. Το ίδιο διάστημα που κορυφώνεται το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη, των δυο πλανητών που είναι δείκτες της ερωτικής μας ζωής, μην είστε τόσο καταπιεστικοί απέναντι του. Ακόμη, επειδή φαίνεται ότι ο έρωτας δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα σας κι αυτό τον μήνα, μπορεί να είστε λίγο πιο αδιάφοροι και η ενέργεια σας να αναλώνεται είτε σε θέματα δουλειάς, είτε σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητας. Αν προσέξετε λοιπόν τις λεπτομέρειες, οι οποίες σας τονίζω ότι δεν είναι σημαντικές, το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα είστε μια χαρά. Αν τώρα εξακολουθείτε να είστε μόνοι-ες η σύνοδος Αφροδίτης-Δία στις 11/2, την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στον Υδροχόο, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα ερωτικό ενδιαφέρον ακόμη και σε μια μετακίνηση, σε μια συνάντηση που έχει επαγγελματικό ίσως χαρακτήρα ή και δια μέσου των κοινωνικών σας δικτύων ή των εφαρμογών γνωριμιών. Ο έρωτας μπορεί να σκάσει μύτη στην κυριολεξία από το πουθενά αυτό τον μήνα, γι’ αυτό να έχετε τεντωμένες κεραίες. Αν συζείτε με τον σύντροφό σας ή είστε παντρεμένοι μπορεί να πάρετε αποφάσεις ή να είστε λίγο αγχωμένοι, ίσως με κάποιο οικογενειακό ζήτημα ή κάτι που αφορά τον χώρο του σπιτιού, στην Πανσέληνο του Φεβρουαρίου στις 27/2.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Φεβρουάριος δεν φαίνεται να σας δίνει την ικανοποίηση που ψάχνετε στα των ερωτικών σας. Η θέση του Άρη στον Ταύρο, σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ενισχύει από τη μία τη σεξουαλική σας διάθεση, αναζωπυρώνει πάθη, αλλά η Αφροδίτη από τον Υδροχόο στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, δεν σας επιτρέπει η ευχαρίστηση που παίρνετε να αγγίζει την καρδιά ή το μυαλό σας. Ένα κομμάτι σας θέλει να το «ζήσετε», από την άλλη όμως η Αφροδίτη, σε ένα ζώδιο που βάζει την ψυχρή λογική πάνω από το συναίσθημα, σας αποθαρρύνει. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του μήνα και με αποκορύφωμα τις 20/2, που θα συναντηθούν σε μια απαιτητική όψη τετραγώνου οι δυο πλανήτες του έρωτα, η Αφροδίτη και ο Άρης, θα σας δημιουργείται ένα αίσθημα ανικανοποίητου, αλλά και πολλή εσωτερική ένταση. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ τον Φεβρουάριο αρνητικό για τις ερωτικές σας προσδοκίες, ειδικά αν τις διατηρήσετε σε ένα σχετικώς χαμηλό επίπεδο και δεν υπερβάλλετε. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα προβλήματα σε μια σχέση δημιουργούνται όταν υπάρχουν κι από τις δύο πλευρές φουσκωμένες προσδοκίες. Για όσους έχουν μια μόνιμη σχέση θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι αρκετά πιο άνετα, ενώ όσοι είστε στο ψάξιμο προσέχετε τις επιλογές σας. Συγκριτικά πιο χαλαρές θα είναι οι τελευταίες ημέρες του μήνα, που η Αφροδίτη θα περάσει στους Ιχθύς στις 25/2. Είναι μια επιρροή πιο ενθαρρυντική, πιο κοινωνική και δεκτική στο φλερτ και πιο ανοιχτή στο να δοκιμάσει νέες εμπειρίες. Ενδέχεται να κάνετε μάλιστα και μια γνωριμία μέσω κοινωνικών μέσων ή και μέσω δουλειάς. Χωρίς να βιάζεστε να τη βαφτίσετε «σοβαρή», απολαύστε στο μεταξύ ό,τι συμβαίνει. Ο μήνας που θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες επιλογών πάντως είναι ο επόμενος, γι’ αυτό κάνετε λίγη υπομονή αν ο Φεβρουάριος είναι κάπως φειδωλός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Φεβρουάριος δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε κάποια θέματα που αφορούν στην οικογένεια, το σπίτι ή την καριέρα σας, αλλά δεν αφαιρεί την καλή σας διάθεση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ερωτική σας ζωή. Η Αφροδίτη στο ζώδιο σας από την αρχή του μήνα, μαζί με μια πλειάδα πλανητών και ο Άρης στον Ταύρο, αυξάνουν τους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, βγάζουν στην επιφάνεια προβλήματα που για καιρό αποφεύγατε να αντιμετωπίσετε σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις (προσέξτε κυρίως στις 6, 7/2 τις συναντήσεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό), αλλά ίσως δεν σας αφήνουν να χαρείτε όσο θα μπορούσατε κι όσο θα θέλατε. Από τη μία νιώθετε την ανάγκη συντροφικότητας, θέλετε στήριγμα, θέλετε να μοιράζεστε και την αμέσως επόμενη μέρα μπορεί να πνίγεστε από την ίδια σχέση και να έχετε τάσεις φυγής. Ή μπορεί να νιώθετε ότι οι απαιτήσεις των άλλων σας πιέζουν πολύ. Φυσικά και υπάρχουν μέσα στον μήνα εξισορροπητικές όψεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προφυλάξετε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας. Αν μάλιστα ο σύντροφός σας συμβαίνει να εκπροσωπεί ένα σταθερό ζώδιο όπως το δικό σας, είναι δηλαδή Ταύρος, Λέων, Σκορπιός ή άλλος Υδροχόος, τότε οι εντάσεις ή οι ρήξεις θα είναι πιο εύκολο να ξεσπάσουν, ειδικά την εβδομάδα που φιλοξενεί την όψη τετραγώνου Αφροδίτης-Άρη στις 20/2. Ο υπόλοιπος μήνας είναι σχετικά πιο βατός και θα μπορείτε να ελέγξετε με μεγαλύτερη ψυχραιμία τα πράγματα. Η πιο ωραία όψη για την προσωπική σας ζωή έρχεται στις 11/2, με την σύνοδο Αφροδίτης-Δία στο ζώδιο σας. Εκείνες τις ημέρες από τις 11/2 μέχρι τις 14/2 μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για νέες γνωριμίες ή και επιστροφές από το ερωτικό σας παρελθόν. Μην ξεχνάμε και την πορεία του ανάδρομου Ερμή στο ζώδιο σας που ρέπει στις επαναλήψεις. Η είσοδος της Αφροδίτης στους Ιχθύς θα δώσει μια πιο σταθεροποιητική εικόνα στα αισθηματικά σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ιανουάριος είναι ένας σύνθετος, αρκετά απρόβλεπτος και σίγουρα καθόλου πληκτικός μήνας για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας. Δυστυχώς τα θέματα του έρωτα και των σχέσεων δεν είναι προτεραιότητα σας αυτό τον μήνα, αφού υπάρχουν σε άλλους τομείς αγκάθια (κυρίως στην καριέρα) που πρέπει να ξεριζωθούν για να βελτιωθεί η διάθεσή σας. Μπορεί να μην αφορά άμεσα τον έρωτα ο Φεβρουάριος μέχρι τις 25/2, τον αφορά όμως έμμεσα, αφού οι πράξεις ή οι παραλείψεις σας ενοχλούν τον σύντροφό σας, που μπορεί να νιώθει παραμελημένος, να αισθάνεται ότι αδιαφορείτε γι’ αυτόν και τα προβλήματα του και κοιτάζετε εγωιστικά τα δικά σας ή ίσως βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε να σας βοηθήσει και αυτό να τον ακινητοποιεί. Αν ασχολείστε 24 ώρες το 24ωρο με τα της δουλειάς ή του σπιτιού είναι λογικό να επαναστατεί και να σας λέει ότι τον βάζετε στο περιθώριο. Είναι ανάδρομος και ο Ερμής αυτό τον μήνα για 20 ημέρες περίπου κι αυτό ρίχνει κατά κάποιο τρόπο λάδι στην φωτιά, αφού πιο εύκολα παρεξηγείται η στάση σας ή οι προθέσεις σας. Αν θέλετε να αποφύγετε τις διαφωνίες και τους κινδύνους, το μόνο που μπορείτε να κάνετε αυτό το διάστημα είναι να του εξηγήσετε ότι βρίσκεστε σε μια απαιτητική φάση στη ζωή σας, που πρέπει να κοιτάξετε πρώτα κάποιες άλλες βασικές ανάγκες σας και δεν μπορείτε να του αφιερώσετε τώρα τον χρόνο και το ενδιαφέρον που χρειάζεται. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια θα σας βοηθήσει. Μετά τις 25/2 που η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο σας η επιθυμία και η ερωτική διάθεση θα επιστρέψουν και σίγουρα θα είστε πιο αποφασισμένοι να διαθέσετε και χρόνο και ενέργεια, είτε για να κάνετε νέες γνωριμίες αν είστε μόνες-οι είτε για να κανακέψετε το ταίρι σας! Αν τα πράγματα όμως ξεφύγουν μέσα στον Φεβρουάριο, τότε στην Πανσέληνο στις 27/2 μπορεί να περάσετε μια μικρή κρίση στη σχέση σας.