Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Στα τόσα χρόνια ανάλυσης ωροσκοπίων έχω καταλήξει ότι ο μεγαλύτερος πανικός είναι αυτός της ηλικίας. Και δεν εννοώ της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, που όλοι λίγο πολύ μετά από μια ηλικία φοβόμαστε, καθώς αρχίζουν να εγκαθίστανται όλο και περισσότερες λευκές τρίχες στα μαλλιά μας ή όλο και περισσότερες ρυτίδες. Αυτά πλέον και με την εξέλιξη της αισθητικής, της κοσμετολογίας και της πλαστικής αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα. Αναφέρομαι κυρίως στον πανικό που φέρουν οι γυναίκες περισσότερο ή τουλάχιστον αυτές τον εκφράζουν, όταν διαπιστώσουν ότι εκείνος ο «νόστιμος» που τις φλερτάρει και τις διεκδικεί είναι μια δεκαετία ή και περισσότερο μικρότερος τους ή είκοσι χρόνια μεγαλύτερος τους, αφού τα κοινωνικά στερεότυπα καλά κρατούν. Κάποιες φορές ακόμη και μικρότερες διαφορές ηλικίας μπορεί να δημιουργούν πανικό. Πλέον όμως, γίνεται όλο και πιο συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται σχέσεις με διαφορές ηλικίας και μάλιστα η γυναίκα να είναι εκείνη που είναι μεγαλύτερη. Μέχρι μια δεκαετία πριν αυτό ήταν το σύνηθες για τους άντρες μόνο, να σχετίζονται ή να παντρεύονται μικρότερες τους.

Όμως, ακόμη κι όταν πολλές γυναίκες τελικά κάνουν σχέση με μικρότερο τους, έστω κι αν δεν το εξωτερικεύουν, η αγωνία και το άγχος για την ηλιακή διαφορά υπάρχει. Έτσι λοιπόν εστιάζουν σε αυτό και το κάνουν πρόβλημα, ενώ μπορεί και να μην είναι πρόβλημα. Αν κάποιος που μπορεί να σχετίζονται και είναι συνομήλικος ή μεγαλύτερος τους δεν θέλει να προχωρήσει σε γάμο ή συμβίωση, τότε θα ψάξουν να βρουν την αιτία σε άλλους λόγους, ενώ αν ο ίδιος άντρας είναι μικρότερος τους πιστεύουν με βεβαιότητα ότι η ηλικία είναι ο λόγος.

Οι όψεις και οι θέσεις στον γενέθλιο χάρτη

Όταν εμείς οι αστρολόγοι καλούμαστε να δούμε μια συναστρία, δηλαδή τα ωροσκόπια δυο ανθρώπων που έχουν σχέση, για να κρίνουμε την πορεία αυτής της σχέσης και να επισημάνουμε τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά, δεν θα κοιτάξουμε την ηλικία των ενδιαφερομένων ή αν θα το δούμε θα είναι επειδή ο ενδιαφερόμενος έχει τις ανησυχίες του. Θα δούμε άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, αν η Αφροδίτη του ενός είναι πάνω στον Ήλιο ή τον ωροσκόπο του άλλου δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεις ελκυστικό τον άλλο, όποια κι αν είναι ηλικία του. Επίσης, αν έχει κάποιος στο ωροσκόπιο του τον Κρόνο στον 5ο οίκο ή στον 7ο οίκο, είναι πολύ πιθανόν να του αρέσει ο σύντροφος του να έχει διαφορά ηλικίας από εκείνον-η. Κι ερχόμαστε στις όψεις και τις θέσεις που είναι πιθανόν να δείξουν σε ένα ωροσκόπιο τις σχέσεις με μεγαλύτερα ή μικρότερα άτομα. Απ’ ότι φαίνεται για κάποιους αυτή η έλξη είναι γραμμένη στο dna τους!

Ποιοι παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο δείχνουν σχέσεις με διαφορά ηλικίας;

  • Τα ζώδια πρωταγωνιστές στις σχέσεις με διαφορά ηλικίας είναι δύο: είναι ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως είτε έχετε εκεί τον Ήλιο (το ζώδιο σας), τη Σελήνη ή τον ωροσκόπο σας.
  • Δεύτερη ισχυρή ένδειξη είναι η παρουσία του Κρόνου στον 5ο ή στον 7ο οίκο.
  • Η Αφροδίτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο σε σύνοδο, τρίγωνο, αντίθεση ή τετράγωνο με Κρόνο.
  • Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ανεξάρτητα από όψεις.
  • Η Αφροδίτη στον 10ο οίκο ανεξάρτητα από το ζώδιο που βρίσκεται.
  • Μια πολυαστρία (πολλοί πλανήτες μαζεμένοι) στον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω.
  • Ο Κρόνος στον 1ο οίκο.
  • Έντονη παρουσία πλανητών στον 4ο ή στον 10ο οίκο.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι όλοι οι Καρκίνοι ή οι Αιγόκεροι κάνουν σχέσεις με διαφορά ηλικίας. Όμως, από την εμπειρία μου σε ωροσκόπια σχέσεων με διαφορά ηλικίας κάποιος από τους παραπάνω παράγοντες ή και περισσότεροι από έναν είναι εμφανείς. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζω πολλά ζευγάρια με ηλικιακή διαφορά που δεν τα έχει εμποδίσει να είναι ευτυχισμένα. Παρακάτω ας δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού το θέμα.

ΚΡΙΟΣ

Η παιδική και ανώριμη πλευρά του χαρακτήρα σας, μπορεί να ελκύσει συντρόφους με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Η έλλειψη ορίων, συγκρότησης και πειθαρχίας, αποτελούν τα βαθύτερα αίτια μιας τέτοιας επιλογής, αφού καλείται ο σύντροφος να παίξει και ρόλο γονέα. Δύσκολα όμως, θα μπορούσατε για πολύ καιρό να παραμείνετε σε μία τέτοια σχέση και ειδικά όταν αυτή θα απέκλειε την ανάγκη σας για παιχνίδι και περιπέτεια.

ΤΑΥΡΟΣ

Σπάνια θα αναζητήσετε τον έρωτα μέσα από συντρόφους αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, το πιο πιθανό είναι να υπερισχύσει η φωνή της… λογικής σας. Με μεγαλύτερη ευκολία όμως θα αποδεχόσασταν σύντροφο πολύ νεότερό σας. Λόγω της ανάγκης ίσως, του να μπορείτε να κρατάτε ζωντανή την ερωτική σας επιθυμία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν είστε σε νεαρή ηλικία μπορεί να επιλέξετε με μεγάλη ευκολία κάποιον σύντροφο αρκετά μεγαλύτερο από εσάς. Ως ατίθασο παιδί του ζωδιακού, ψάχνετε το ταίρι σας να είναι ώριμο για να σας υποδεικνύει τα λάθη, προκειμένου να εκφράζετε την αντιδραστική σας συμπεριφορά. Όσο περνούν όμως τα χρόνια, αρχίζετε να αναζητάτε τον έρωτα σε πολύ νεότερους συντρόφους, μήπως και έτσι καταφέρετε να διατηρήσετε ζωντανή την πρώτη νιότη της εφηβείας σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν αποτελεί για σας εμπόδιο. Η επιλογή ενός μικρότερου ή μεγαλύτερου συντρόφου, εξαρτάται από τον ρόλο που καλείστε να παίξετε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας. Μέσα από την ανάγκη σας να εκφράζετε τα μητρικά σας συναισθήματα, εύκολα μπορείτε να επιλέξετε μικρότερο σύντροφο. Η αντίθετη επιλογή μπορεί να δείχνει την ανάγκη σας να καλύψετε συναισθηματικά κενά, που πιθανόν να σας άφησε η οικογένεια.

ΛΕΩΝ

Η αναζήτηση πατρικού προτύπου, εύκολα μπορεί να ωθήσει εσάς τις γυναίκες Λέοντες να αναζητήσετε τον έρωτα σε συντρόφους αρκετά μεγαλύτερους. Αντίθετα, εσείς οι άνδρες επιδιώκετε σχέσεις με γυναίκες πολύ μικρότερες, προκειμένου να παίξετε τον δυναμικό ρόλο που επιβάλλει το ζώδιό σας, παίρνοντας την επιβεβαίωση που έχετε ανάγκη. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, δύσκολα ο χρόνος θα διαψεύσει την επιλογή σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι μεγαλύτερες γυναίκες ασκούν έλξη στους άνδρες Παρθένους. Αυτό ξεπηδάει μέσα από την ανάγκη τους να ζήσουν κάτι διαφορετικό και ενίοτε παρασκηνιακό. Ακόμα και σε γάμο θα μπορούσε να καταλήξει μία τέτοια σχέση. Δύσκολα όμως θα μπορούσε να ισχύσει αυτό για σας τις γυναίκες, αφού η επιλογή του συντρόφου, δεν θα πρέπει να αποτελέσει πρόκληση για περιβάλλον σας.

ΖΥΓΟΣ

Ο έρωτας για σας περνάει μέσα από το πρεστίζ. Η οικονομική, κυρίως όμως η κοινωνική καταξίωση, λειτουργούν ως ισχυρά κίνητρα για την επιλογή σας. Συνειδητά λοιπόν, θα αναζητήσετε συντρόφους μπορεί ακόμα και σε ηλικίες απαγορευτικές για την κοινή λογική. Λίγο όμως αυτό θα σας απασχολήσει. Σημασία έχει να βρεθείτε εκεί, όπου πάντα ονειρευόσασταν. Σ’ ένα καταξιωμένο κοινωνικό περιβάλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει μπροστά στο παράφορο πάθος. Η ανάγκη σας για πρόωρη συναισθηματική και ερωτική ωρίμανση, σας ωθεί από πολύ νεαρή ηλικία να αναζητάτε τον έρωτα σε συντρόφους ώριμους ηλικιακά. Ενώ αντίθετα, στην ηλικία της ωριμότητας έλκεστε από πολύ νεαρότερους, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι αυτό που περισσότερο απ’ όλα σας εξιτάρει στη σχέση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η μεγάλη διαφορά της ηλικίας δεν αποτελεί εμπόδιο, προκειμένου να προχωρήσετε στη σχέση. Φτάνει μόνον να καλύπτει κάποιες πολύ σημαντικές ανάγκες σας. Χαρά, διασκέδαση, ταξίδια, επικοινωνία και το πιο σημαντικό, ελευθερία. Μέσα από την ανάγκη σας όμως να ανανεώνετε το συμβόλαιο με τον χρόνο, όσο μεγαλώνετε θα αναζητάτε τον έρωτα σε πολύ νεαρότερες υπάρξεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η ωριμότητα, στοιχείο του χαρακτήρα σας, φέρνει στο δρόμο των γυναικών μεγαλύτερους ερωτικούς συντρόφους και το αντίθετο για τους άνδρες. Στην περίπτωση όμως, που η φάση του μεγάλου απολογισμού, εκεί γύρω στα 50, σας φέρει αντιμέτωπους με όλα όσα θα θέλατε αλλά δεν ζήσατε, τότε θα ταξιδέψετε πίσω στα χρόνια της νιότης σας μέσα από πολύ νεότερους συντρόφους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχοντας τη μοναδική ικανότητα να καταρρίπτετε πρότυπα και κανόνες, δεν θα διστάσετε να προχωρήσετε σε μία σχέση, που για τους περισσότερους μπορεί να χαρακτηριστεί «απαγορευτική». Η μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο των ερωτικών σας αναζητήσεων. Ο ουσιαστικός και διευρυμένος τρόπος επικοινωνίας λειτουργεί ως το πιο απαραίτητο κριτήριο για την επιλογή σας. Την οποία όμως, ούτως ή άλλως, θα έρθει η στιγμή που θα την αμφισβητήσετε.

ΙΧΘΥΕΣ

Μέσα από την εξιδανικευμένη αντίληψή σας για τον έρωτα και την ανασφάλεια, συνέπεια του φόβου της εγκατάλειψης, εύκολα μπορείτε να ανταποκριθείτε στο ενδιαφέρον ενός συντρόφου πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό, ισχύει τόσο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες, και ειδικά στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου λειτουργήσει ως το όχημα για να σας πάρει μακριά από την πραγματικότητά σας.