Ερμής στον Καρκίνο από 17/06/2024 – 02/07/2024: Η καρδιά και το συναίσθημα παίρνουν τον πρώτο λόγο στην επικοινωνία

Ερμής στον Καρκίνο από 17/06/2024 - 02/07/2024: Η καρδιά και το συναίσθημα παίρνουν τον πρώτο λόγο στην επικοινωνία

Ερμής στον Καρκίνο από 17/06/2024 – 02/07/2024: Η καρδιά και το συναίσθημα παίρνουν τον πρώτο λόγο στην επικοινωνία

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, των επαφών και των δοσοληψιών, βρισκόταν τις προηγούμενες 2 εβδομάδες στο αέρινο κι επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων και έκανε τη σκέψη μας πιο γρήγορη και λογική. Τώρα όμως που περνάει στις 17/06/2024 στο συναισθηματικό στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 02/07/2024, θα ρίξει τους τόνους και η επικοινωνία πλέον θα περνά μέσα από συναισθηματικά φίλτρα.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά τη σκέψη, τις ιδέες και τον τρόπο που τις επικοινωνούμε με τους άλλους. Είναι ο πλανήτης του μυαλού, ενώ ο Καρκίνος είναι το ζώδιο του συναισθήματος. Έτσι, προχωρώντας ο Ερμής σ’ αυτό το τόσο συναισθηματικό ζώδιο, με κάποιο τρόπο μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε τους άλλους καλύτερα και να επικοινωνήσουμε κυρίως τα συναισθήματα μας. Οι επαφές μας με τους άλλους γίνονται πιο ουσιαστικές και πιο προσωπικές. Από το ζώδιο του Καρκίνου ο Ερμής μας ενθαρρύνει να συζητήσουμε για ευαίσθητα θέματα που μας αφορούν κι επίσης να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας. Σκεφτόμαστε πιο βαθιά τα πράγματα και εκφραζόμαστε πιο συναισθηματικά. Βέβαια, ο Ερμής σε αυτή τη θέση χάνει κάτι από την αντικειμενικότητα και τον ορθολογισμό του. Το αν είναι θετικό ή αρνητικό όλο αυτό φυσικά είναι δύσκολο να το πει κάποιος, διότι εξαρτάται αν προάγει μόνο το δικό του συμφέρον ή μπορεί να νοιάζεται και για το συμφέρον των άλλων. Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός του Καρκίνου τότε εδώ ο Ερμής γίνεται εύπιστος, αφελής και πιστεύει εύκολα ό,τι του λένε οι άλλοι. Χάνει κάπως την κριτική του ικανότητα. Βέβαια, υπάρχει κι η άλλη πλευρά που λέει ότι μπορεί από αυτή τη θέση να εκφραστεί υπολογιστικά ή να δείχνει πονηριά στις συναλλαγές του. Όταν εμπλέκεται συναισθηματικά χάνει την ευστροφία και την κριτική του ικανότητα και τότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος και αυτοκαταστροφικός. Είναι ακόμη ένας ιδιαίτερα διαισθητικός Ερμής, με ισχυρό ένστικτο και καλά αντανακλαστικά.

Οι όψεις του Ερμή στον Καρκίνο

Οι όψεις που θα σχηματίσει είναι ως επί το πλείστον καλές στην πορεία του στον Καρκίνο και ας δούμε τις πιο σημαντικές:

Στις 17 Ιουνίου 2024, την πρώτη ημέρα που επισκέπτεται το ζώδιο του Καρκίνου, σχηματίζει σύνοδο με την Αφροδίτη, μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, για να έχουμε θετικές εξελίξεις, ωραίες ιδέες και αρμονικές επαφές.

Στις 21 Ιουνίου 2024 ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη και προσφέρει αυθορμητισμό, ταχύτητα στη σκέψη και στις αποφάσεις μας, ευστροφία και ωραίες ιδέες, αλλά μπορεί να μας κάνει πιο παρορμητικούς στη συμπεριφορά μας και πιο ισχυρογνώμονες στις επαφές μας.

Στις 26 Ιουνίου 2024 ο Ερμής θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Κρόνο, μια πολύ θετική όψη για να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που κάνουμε και εστιασμένοι στους στόχους μας. Θετική όψη για σοβαρές συνομιλίες, διαπραγματεύσεις, διακανονισμούς, συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων, επισημοποίηση σχέσεων και συνεργασιών.

Στις 30 Ιουνίου 2024 ο Ερμής θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ουρανό, ευνοώντας τις αλλαγές, τις νέες ιδέες και τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης. Είναι η ιδανική μέρα για να προτείνουμε μια έξυπνη ιδέα, να κάνουμε αγορές προϊόντων τεχνολογίας, να είμαστε πιο εφευρετικοί σε λύσεις στα προβλήματα μας.

Στις 02 Ιουλίου 2024 ο Ερμής θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ενισχύοντας τη διαίσθηση μας, αλλά δίνοντας μας κι έμπνευση. Είναι μια υπέροχη όψη για καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει όλους μας ο Ερμής στον Καρκίνο από 17/06/2024 – 02/07/2024

ΚΡΙΟΣ

Η θέση του Ερμή στον Καρκίνο που καταλαμβάνει από τις 17/06 και μέχρι τις 02/07 δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη για το δικό σας πύρινο ζώδιο. Στρέφει πιο πολύ την προσοχή σας σε προσωπικά σας θέματα και σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να δουλέψετε περισσότερο από τον χώρο του σπιτιού ή μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερο με το ίδιο το σπίτι ή ένα ακίνητο. Είναι θετική περίοδος για να λειάνετε διαφορές και να επικοινωνήσετε πιο ουσιαστικά και βαθιά με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον.

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο έρχεται για να λειάνει κάπως την εικόνα σας προς τα έξω και να δείξετε ίσως ένα πιο ευαίσθητο, γλυκό και τρυφερό πρόσωπο στις επαφές σας με τους άλλους. Αν λοιπόν τους έχετε κάνει όλους να πιστεύουν πως είστε ένας σκληροτράχηλος, ψυχρός και σοβαρός Ταύρος, ευκαιρία να δείξετε και το άλλο σας πρόσωπο αυτό της ενσυναίσθησης. Ακούστε περισσότερο τι έχουν να σας πουν οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον σας, γίνετε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνήστε με κάθε τρόπο τις ιδέες και τις σκέψεις σας. Η πορεία του στον Καρκίνο μέχρι τις 02/07 θα βοηθήσει και στις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις εκδρομές και την ενασχόληση με το μεταφορικό σας μέσο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο σάς βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείτε τι πραγματικά είναι σημαντικό για σας στη ζωή σας, να δείτε πιο βαθιά και ουσιαστικά τις αξίες σας, αλλά και να ασχοληθείτε επιμελώς και στη λεπτομέρεια τους με τα θέματα των οικονομικών σας. Πώς θα μπορούσατε να αυξήσετε το εισόδημα σας, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βρείτε νέους πόρους, πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε έναν χώρο ή ένα ακίνητο για να σας δίνει κάποιο εισόδημα ή ίσως κάποια ιδέα που έχετε; Από την άλλη πρέπει να δείτε σε επαγγελματικό επίπεδο επίσης πόσο σας καλύπτει η δουλειά που κάνετε και αν ανταποκρίνεται στις δικές σας αξίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο σας, κάτι που γίνεται μια φορά τον χρόνο και πάντα κοντά στα γενέθλια σας, είναι η καλύτερη στιγμή για να ακονίσετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, να μιλήσετε, να γράψετε, να επικοινωνήσετε με κάθε τρόπο τις ιδέες, τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα σας. Αν καιρό τώρα περιμένατε να κάνετε έναν διάλογο με ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος που περιμένατε.

ΛΕΩΝ

Μέσα στον 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου ο Ερμής δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικός, καθώς μπορεί να σας αποπροσανατολίζει κάπως. Είναι μια πιο συναισθηματική περίοδος για σας μέχρι τις 10 Ιουλίου που σας καλεί βασικά να ολοκληρώσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος και να πάρετε αποφάσεις σχετικά με ό,τι έχει ξεκινήσει στο παρελθόν, είτε είναι μια σχέση είτε μια δουλειά. Τώρα πρέπει να εξετάσετε καλύτερα την κατάσταση και να δείτε αν πρέπει κάτι να το ολοκληρώσετε ή να το διακόψετε, διότι είναι αδιέξοδο. Ακόμη, εδώ ο Ερμής μπορεί να δείχνει παρασκηνιακές και μυστικές συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μέσα στον τομέα των φίλων, των συνεργατών, αλλά και των στόχων σας περνά ο Ερμής κι αυτό αν μην τι άλλο δείχνει ότι το επόμενο διάστημα θα είστε σε πιο στενή επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί, έχετε κοινά συμφέροντα και στόχους ή σας ενώνει ένας σκοπός. Μέχρι τις 02/07 θα έχετε σημαντικές επαφές σας με συνεργάτες από τον χώρο της δουλειάς για να συζητήσετε τους άμεσους μελλοντικούς σας στόχους. Θα είστε πιο εξωστρεφείς και θα βρίσκετε χρόνο για τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και οι καλοκαιρινές νύχτες αυτής της περιόδου θα είναι πιο διασκεδαστικές για εσάς.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής παίρνει θέση σε ένα κόντρα ζώδιο προς το δικό σας, στον Καρκίνο, θολώνοντας την κρίση σας, γι’ αυτό ας μην είστε βιαστικοί σε συμπεράσματα, ειδικά στα θέματα της καριέρας. Τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις 02 Ιουλίου φαίνεται ότι θα μπείτε σε μια διαδικασία να αναλύσετε την πορεία της ζωής σας μακροπρόθεσμα. Να δείτε αν πρέπει να συνεχίσετε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση επαγγελματικά ή να αλλάξετε ρότα. Μην σας πιάνουν εγωισμοί και δεν ζητάτε βοήθεια ή συμβουλές. Κάποιος από το φιλικό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον μπορεί να έχει τις λύσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής στο φιλικό σας ζώδιο του Καρκίνου δεν είναι τόσο δύσκολη επιρροή για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο. Είναι μια θετική διέλευση αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα αντικείμενο που θα σας προσφέρει γνώση, να καθίσετε ξανά στο θρανίο αν θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο, να γραφτείτε σε ένα σεμινάριο, να βρείτε ένα νέο χόμπι ή ακόμη και να κάνετε τα μελλοντικά μακροπρόθεσμα επαγγελματικά σας σχέδια. Αρκεί να είστε δεκτικοί στο διαφορετικό. Ακόμη, αν ενδιαφέρεστε για ένα μεταφορικό μέσο είναι καλή στιγμή να το ερευνήσετε ή να προχωρήσετε σε μια αγορά. Εξαιρετική επιρροή και για ταξίδια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Ερμή στον Καρκίνο δεν είναι πολύ βοηθητική για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο, καθώς θα βρίσκεται σε ένα πολύ πιο εσωστρεφή και κλειστό τομέα του ωροσκοπίου σας που αναμοχλεύει τον συναισθηματικό σας κόσμο, τις ερωτικές σχέσεις, αλλά κυρίως τον τομέα των οικονομικών. Αν έχει κάτι θετικό αυτή η διέλευση είναι να μιλήσετε ξεκάθαρα για τα συναισθήματα σας με το ταίρι σας ή να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες σε θέματα οικονομικών. Προσοχή στις 30/06 γιατί μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα έσοδα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής παίρνει θέση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών στη ζωή σας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της επαφής σας με τους άλλους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Θέλετε δεν θέλετε όλη αυτή την περίοδο οι «άλλοι» θα παίξουν ένα πιο σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Το να ψάχνετε να βρείτε μια σχέση, να μοιράζεστε κάποιες ώρες με τους φίλους σας, να ενώνετε τις δυνάμεις σας με τους συνεργάτες σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας μόνο θετικό μπορεί να είναι. Μπορεί να έχετε προτάσεις, να υπογράψετε μια συμφωνία ή να κάνετε νέες σημαντικές γνωριμίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχοντας τον Ερμή από τώρα μέχρι τις 02 Ιουλίου μέσα στον τομέα της καθημερινότητας, της δουλειάς και της φυσικής κατάστασης και υγείας σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διέλευση, καθώς αυξάνεται ο όγκος των επαφών και των δοσοληψιών σας. Μπορεί να έχετε εκατομμύρια πράγματα να κάνετε καθημερινά, το τηλέφωνο να μη σταματά να χτυπά, τα μέιλς και τα μηνύματα να έρχονται κατά ριπάς. Όμως ο Ερμής εδώ σας κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου σε θέματα υγείας. Πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο, να τρώτε πιο υγιεινά και κυρίως να κοιμάστε για να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε στους αυξημένους ρυθμούς της περιόδου.

ΙΧΘΥΕΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο ενεργοποιεί έναν ιδιαίτερα τυχερό, διασκεδαστικό και δημιουργικό τομέα στο ωροσκόπιο σας. Ό,τι σχετίζεται με τον έρωτα, τα φλερτ, τις γνωριμίες, τη διασκέδαση, τα παιδιά και τα δημιουργικά σας σχέδια θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από τώρα μέχρι τις 02/07. Έτσι αν επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή να ερευνήσετε θέματα που σχετίζονται με τις εξωσωματικές ή τις άλλες μεθόδους μπορείτε τώρα να έχετε θετικά ευρήματα. Καλύτερη θα είναι και η επικοινωνία με νεότερα σε ηλικία άτομα ή τα παιδιά σας.