Κάνετε το επάγγελμα που ταιριάζει στο ζώδιό σας; Ευνοούνται οι αλλαγές κατεύθυνσης το 2022 για εσάς;

Κάνετε το επάγγελμα που ταιριάζει στο ζώδιό σας; Ευνοούνται οι αλλαγές κατεύθυνσης το 2022 για εσάς;

Κάνετε το επάγγελμα που ταιριάζει στο ζώδιό σας; Ευνοούνται οι αλλαγές κατεύθυνσης το 2022 για εσάς;

Το ζώδιο μας, το ζώδιο του Ήλιου μας δηλαδή, είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αναζήτηση εργασίας. Καλώς ή κακώς, για να νιώθουμε ολοκληρωμένοι, για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και τη δουλειά που κάνουμε, πρέπει να αναζητούμε εργασίες που να εκφράζουν και να αξιοποιούν τη θέση του Ήλιου μας, κοινώς του ζωδίου μας. Εφόσον στον χώρο εργασίας περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητα μας, ξοδεύουμε τη μέγιστη ενέργεια, οφείλουμε απέναντι στον εαυτό μας να βρούμε και το κατάλληλο επάγγελμα που θα αναδείξει τα ταλέντα μας, τις αρετές μας και δεν θα μας βγάζει από τα νερά μας, από αυτό που είμαστε πλασμένοι να κάνουμε. Ποτέ δεν είναι αργά για να βρούμε τον σωστό δρόμο και να αλλάξουμε δουλειά. Αν λοιπόν νιώθετε ότι κάτι λείπει, κάτι δεν σας εκφράζει και αισθάνεστε έτοιμοι για ρίσκα και αλλαγές, πάρτε μια ιδέα παρακάτω για το πώς θα αξιοποιήσετε καλύτερα την επιθυμία, την προσπάθεια, αλλά και το διάστημα από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς για την πολυπόθητη αλλαγή.

ΚΡΙΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Παρορμητικοί και δυναμικοί σε όλες τις εκδηλώσεις τους, οι Κριοί δεν θα μπορούσαν να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στα επαγγελματικά τους. Το ζητούμενο είναι η «πρωτοπορία», η «αρχηγία», αλλά και η ελευθερία κινήσεων. Οι Κριοί είναι άριστοι όταν μπορούν να παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις, όταν χρειάζεται να κατεβάσουν ιδέες και να είναι δημιουργικοί, λιγότερο καλοί στο να εκτελούν τις οδηγίες άλλων ή να τελειώνουν ό,τι αρχίζουν και πολύ κακοί σε δουλειές που δεν υπάρχει πρόκληση, ενδιαφέρον και βασιλεύει η ρουτίνα και η επανάληψη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν φοβούνται να κάνουν αλλαγές και να πάρουν ρίσκα. Έχουν την ίδια αγάπη στην περιπέτεια και στον τομέα της καριέρας, όπως και στην προσωπική τους ζωή, και δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Από τον Μάιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ο Δίας από το ζώδιο τους μπορεί να βοηθήσει να κάνουν μια σπουδαία επαγγελματική μετάβαση.

ΤΑΥΡΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Ιδιαίτερα παραγωγικοί και αποτελεσματικοί οι Ταύροι έχουν εξαιρετικές ικανότητες τόσο στις τέχνες (ιδιαίτερα στη μουσική) όσο και στη διαχείριση κεφαλαίων, στις πωλήσεις, στον χώρο της τεχνολογίας και τα τραπεζιτικά. Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχει συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη μουσική και τους λογαριασμούς… τα μαθηματικά! Οι Ταύροι είναι εξαιρετικοί στο να θέτουν βάσεις, να δημιουργούν ρίζες, γι’ αυτό και το χειρότερο τους είναι οι αλλαγές και μάλιστα αυτές για τις οποίες δεν είναι καθόλου προετοιμασμένοι για να τις δεχθούν. Ως σταθερό ζώδιο το αίτημα του είναι η ασφάλεια και ως έναν βαθμό ακόμη και η ρουτίνα, αφού μέσα σ’ αυτή δεν νιώθουν ότι απειλείται η συνέχεια και η σταθερότητα τους. Σπάνια θα αλλάξουν προσανατολισμό, ακόμη κι όταν βλέπουν ότι βαλτώνουν σε κάτι που δεν τους βοηθά να εξελιχθούν. Όμως πλέον έχοντας τον Ουρανό στο ζώδιο τους, ίσως η αλλαγή να είναι και η καλύτερη διέξοδος για να ανέβουν επαγγελματικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Επαγγελματικό προφίλ: Στους Διδύμους η αλλαγή είναι αίτημα ή μάλλον το οξυγόνο που τους τρέφει! Άλλωστε κουράζονται τόσο γρήγορα από τα ίδια και τα ίδια, που σαμποτάρουν ακόμη και μόνοι τους και τις πιο ιδανικές δουλειές, όταν βλέπουν ότι δεν τους παρέχουν άλλη πρόκληση. Η τέλεια καριέρα για τους Διδύμους πρέπει να περιέχει πολύ κίνηση, επικοινωνία με κόσμο, ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και πολλά ταξίδια. Η εκπαίδευση, η δημοσιογραφία, ο ταξιδιωτικός κλάδος, η δικηγορία, το εμπόριο, τα ΜΜΕ είναι οι ιδανικές θέσεις εργασίας γι’ αυτούς και οι τομείς στους οποίους συχνά επιτυγχάνουν χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες. Άλλωστε, όλα τα παραπάνω επαγγέλματα έχουν καλώς ή κακώς πολλές αλλαγές και ποικιλία σε ερεθίσματα. Η φετινή χρονιά με τον Δία στον τομέα της καριέρας τους θα τους προσφέρει ευκαιρίες αλλαγών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Μολονότι θα προτιμούσαν να μην ξεκολλήσουν ποτέ από το σπίτι τους, οι Καρκίνοι τελικά τα καταφέρνουν μια χαρά και με τα θέματα της καριέρας τους. Αν και θεωρούνται ευαίσθητοι και ανασφαλείς, εντούτοις είναι από τα ζώδια που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως τυχοδιώκτες! Με έντονη φαντασία και δημιουργική διάθεση βρίσκουν τον καλύτερο τους εαυτό όταν ασχολούνται με επαγγέλματα που σχετίζονται με το σπίτι, το εμπόριο, τα είδη διατροφής, τον χώρο εστίασης, τον τουρισμό, τις συλλογές αντικειμένων, τις αντίκες, αλλά και τη συγγραφή μυθιστορημάτων, ιστορίας και ποίησης. Όσο για τις αλλαγές έχουν μάλλον μικτά συναισθήματα, αφού από τη μια τις τρέμουν για να μην χάσουν την ασφάλεια τους και από την άλλη τις επιδιώκουν για να επιτύχουν στις φιλοδοξίες τους. Από τον Μάιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν αρκετές ευκαιρίες για αλλαγή κατεύθυνσης επαγγελματικά.

ΛΕΩΝ

Επαγγελματικό προφίλ: Έχοντας ένα όραμα στον επαγγελματικό τομέα, οι Λέοντες στοχεύουν σε μια θέση στην οποία μπορούν να λάμπουν και δουλεύουν αγόγγυστα για οποιοδήποτε σκοπό, αρκεί να τους παρέχεται σημαντικός βαθμός εξουσίας και ευθύνης και αναγνώριση για τον κόπο τους. Συνήθως δεν τους αρέσει να δουλεύουν πίσω «από τα φώτα», παρασκηνιακά και επίσης δεν αντέχουν τις δουλειές «λάντζας» προτιμώντας να τις αφήσουν για τους άλλους. Τους αρέσουν οι τέχνες και μπορεί να αριστεύσουν σε ανώτερα κυβερνητικά αξιώματα, σε θρησκευτικά αξιώματα, στις εκδόσεις, τα οικονομικά, τη μόδα, τη διδασκαλία, το θέατρο, τον κινηματογράφο ή και την τηλεόραση. Ως σταθερό ζώδιο απεχθάνεται τις αλλαγές, εκτός αν το καινούριο είναι πιο λαμπερό και χλιδάτο! Από τον Μάιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου ευνοούνται οι πειραματισμοί σε νέα αντικείμενα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Η προσήλωση τους στις λεπτομέρειες τούς κάνει πολλές φορές να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος, κι αυτό είναι μια από τις αιτίες που σπάνια ηγούνται μια ομάδας της οποίας οι ίδιοι πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις. Είναι εξαιρετικοί όταν δουλεύουν υπό την καθοδήγηση κάποιου και μάλιστα είναι τόσο αποτελεσματικοί, όσο κανένα άλλο ζώδιο. Πολύ καλοί σε όλες τις επιστήμες με κέντρο τον άνθρωπο, όπως η ιατρική, η ψυχολογία, οι εναλλακτικές επιστήμες, η εκπαίδευση, αλλά και σε επαγγέλματα που χρειάζονται οργανωτικές ικανότητες και πρακτικότητα (γραμματείς, λογιστές, τεχνικοί). Έχουν μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια, αγαπούν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα ζώα, την κηπουρική, αλλά και την καθαριότητα. Όσο για τις αλλαγές ως μεταβλητό ζώδιο δεν αργεί να προσαρμοστεί σ’ αυτές και μάλιστα τις επιδιώκει! Το 2022 προσφέρει ευκαιρίες για εξαιρετικές συνεργασίες. Το να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους θα τους προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

ΖΥΓΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Οι Ζυγοί προοδεύουν σε επαγγέλματα όπου απαιτούνται καλλιτεχνικές αρετές και δεινή ικανότητα στις δημόσιες σχέσεις. Εργάζονται καλύτερα σε ένα αρμονικό, ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον και δεν αντέχουν τις φωνές και την ένταση. Δεν τους αρέσει η χειρωνακτική εργασία και προτιμούν να κουράζουν το μυαλό παρά το σώμα τους. Είναι ιδανικοί σύμβουλοι, καλοί στρατιωτικοί, δικαστικοί, διπλωμάτες και ξεχωρίζουν σε θέσεις που αναδεικνύουν την οργανωτική τους ικανότητα, αλλά είναι και τέλειοι υπάλληλοι για τον τουριστικό κλάδο που αξιοποιεί την έμφυτη τους ευγένεια. Επαγγέλματα που σχετίζονται με τις τέχνες, τη μουσική, την ομορφιά, το styling, την εσωτερική διακόσμηση ή την εμπορία ειδών τέχνης είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Ζυγούς. Όσο για τις αλλαγές τις επιδιώκουν και ως παρορμητικοί δεν τις φοβούνται. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί να έχουν εξαιρετικές προτάσεις συνεργασιών.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Οι Σκορπιοί θα μπορούσαν να κάνουν με επιτυχία οποιαδήποτε δουλειά έχει μια «πρόκληση» και τους δίνει κάτι παραπάνω από αυτά που απαιτούνται για να επιβιώσουν απλώς. Συνήθως δένονται συναισθηματικά με τη δουλειά που κάνουν και θέλουν να τους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα. Έχοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας, μπορεί να εργάζονται ακατάπαυστα για ώρες χωρίς να χάνουν σε αποτελεσματικότητα. Επαγγέλματα που σχετίζονται με την έρευνα, τη χειρουργική, την επιστήμη, την ψυχολογία, την εναλλακτική ιατρική, την αρχαιολογία, τη θάλασσα, τις τέχνες, τη σόουμπιζ και τη μουσική ταιριάζουν καλύτερα στο ταμπεραμέντο τους. Εκπροσωπώντας ένα σταθερό ζώδιο δεν αρέσκονται σε αλλαγές και κυρίως αυτές που δεν επιδιώκουν οι ίδιοι και μπορούν να χρησιμοποιήσουν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να το επιτύχουν. Οι λόγοι που μπορεί να τους οδηγήσουν σε μια αλλαγή φέτος είναι κυρίως οικονομικοί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Η λέξη «αλλαγή» είναι κάτι παραπάνω από επιθυμία για τους Τοξότες, σχεδόν είναι δεύτερη φύση γι’ αυτούς! Είναι ταχύτατοι, δουλεύουν με όρεξη, αλλά χρειάζονται ποικιλία και νέες εμπειρίες για να αποδίδουν τα μέγιστα. Δεν τους αρέσουν οι δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις και προτιμούν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορούν μόνοι τους να καθορίζουν τα όρια και όχι οι άλλοι. Τα επαγγέλματα που προτιμούν είναι αυτά που σχετίζονται με τη διδασκαλία, την εκκλησία, τις εκδόσεις, τις διπλωματικές σχέσεις με ξένους, τα ταξίδια (ιδίως τα μακρινά), τον χώρο της διασκέδασης, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα ΜΜΕ. Επίσης αγαπούν να κάνουν τα χόμπι τους δουλειά, ώστε να μην νιώθουν υποδουλωμένοι σε ένα επάγγελμα που απλώς τους εξασφαλίζει τα προς το ζην. Από τον Μάιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μπορεί να έχουν αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν επαγγελματικές αλλαγές, με έμφαση στο κομμάτι της δημιουργίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Πρακτικοί, ευσυνείδητοι και φιλόπονοι, οι Αιγόκεροι είναι υποδειγματικοί υπάλληλοι που αδιαφορούν για τη ρουτίνα, τις δυσκολίες ή την αξία μιας δουλειάς, αρκεί να την κάνουν σωστά και να λάβουν τα εύσημα. Συνετοί και με καλή σχέση με το χρήμα, μπορούν άνετα να εργαστούν ως τραπεζοϋπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ασφαλιστές, χρηματιστές, αλλά και ως πολιτικοί ή στρατιωτικοί. Ιδιαίτερα φιλόδοξοι φτάνουν με σκληρή δουλειά ως τα ύπατα αξιώματα της ιεραρχίας, γι’ αυτό γίνονται και πολύ καλοί διευθυντές, εφόσον έχουν οι ίδιοι ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και έχουν αίσθηση της ομαδικής δουλειάς. Μολονότι δεν αντιτίθενται στις αλλαγές, σπάνια θα τις προτιμήσουν έναντι μιας εξασφαλισμένης δουλειάς, μιας και καταφέρνουν να μην πλήττουν και στην πιο βαρετή εργασία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Αρκετά τυχοδιώκτες, αλλά όχι τόσο φιλόδοξοι όσο άλλοι στο ζωδιακό, οι Υδροχόοι συνήθως καταλήγουν στη δουλειά που θα τους «κάτσει», μιας και αργούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς τους ταιριάζει. Γι’ αυτό και πολύ συχνά βρίσκονται να κάνουν δουλειές που δεν αξιοποιούν τα ταλέντα τους, αλλά τουλάχιστον προσπαθούν να τα αξιοποιήσουν στα διάφορα και ποίκιλλα χόμπι που έχουν. Ως ζώδιο του αέρα και με έντονες επικοινωνιακές ανάγκες, γίνονται πολύ καλοί δημοσιοσχεσίτες, ενώ τα ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο), οι εκδόσεις, τα επαγγέλματα που ασχολούνται με την τεχνολογία, οι επιστήμες, η αεροπορία, τους συγκινούν ιδιαίτερα. Μολονότι σταθεροί, δεν φοβούνται τόσο πολύ τις αλλαγές, όπως η υπόλοιπη ομάδα των σταθερών ζωδίων. Το 2022 είναι χρονιά που μπορούν να ανοίξουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερες ευκαιρίες θα έχουν την επόμενη χρονιά.

ΙΧΘΥΕΣ

Επαγγελματικό προφίλ: Εκπροσωπώντας το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του νερού, οι Ιχθύες, θέλουν ακόμη και στο επαγγελματικό κομμάτι της ζωής τους να υπάρχει έντονο συναίσθημα. Οι Ιχθύες δένονται με τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί και πολλές φορές είναι ικανοί να κάνουν δουλειά για δύο και για τρεις για να ξεκουράσουν τους συνεργάτες τους, χωρίς να ζητούν ανταμοιβή. Αν και τους λείπουν η πρακτικότητα, οι οργανωτικές ιδιότητες (ίδιον όλων των μεταβλητών εκτός της Παρθένου), κατορθώνουν να τα βγάζουν πέρα ακόμη και στην πιο χαοτική κατάσταση, λόγω της προσαρμοστικότητας, της ευελιξίας και της αχαλίνωτης φαντασίας τους. Σαν χαμαιλέοντες μπορεί να ενδυθούν οποιοδήποτε ρόλο, γι’ αυτό και γίνονται καλοί ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές. Όσο για τις αλλαγές όχι μόνο δεν τις φοβούνται, αλλά τις επιδιώκουν προκειμένου να μην πλήττουν και να νιώθουν δημιουργικοί. Το 2022 είναι μια χρονιά που μπορεί πιο εύκολα να κάνουν αλλαγές στην επαγγελματική τους κατεύθυνση, με τη βοήθεια του Δία από το ζώδιο τους.