Εκλείψεις καλοκαιριού 2021: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Εκλείψεις καλοκαιριού 2021: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Εκλείψεις καλοκαιριού 2021: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν

Το φαινόμενο των εκλείψεων είναι κάτι που συμβαίνει με συγκεκριμένη περιοδικότητα (κάθε χρόνο έχουμε 2 περιόδους εκλείψεων, μία κάθε εξάμηνο), οπότε πρέπει να γνωρίζουμε και πώς να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Οι εκλείψεις μπορεί να είναι Ηλιακές ή Σεληνιακές.

Ηλιακή έκλειψη

Η Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη, καθώς η Σελήνη καλύπτει τον δίσκο του Ήλιου και μπορεί η κάλυψη αυτή να είναι μερική ή ολική, ανάλογα με την έκλειψη. Συνήθως δείχνει νέα ξεκινήματα ή απλώς είναι μια ένδειξη, ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται και πώς μας επηρεάζει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν την περίοδο εκείνη. Για όσους τα γενέθλια τους συμπίπτουν με μια έκλειψη μέσα στη χρονιά, επηρεάζονται σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο και χρειάζεται να επανεξετάσουν τον χαρακτήρα τους και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στο κτίσιμο της αυτοπεποίθησης τους. Τα θέματα υγείας πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για τη χρονιά.

Σεληνιακή έκλειψη

Η έκλειψη Σελήνης αναφέρεται πάντα σε Πανσέληνο, καθώς ένα μέρος ή ολόκληρη, ανάλογα με την έκλειψη, η Σελήνη καλύπτεται από τη σκιά της γης. Ο πλανήτης μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη στην ίδια ευθεία. Η Σεληνιακή έκλειψη δείχνει το τέλος μιας κατάστασης ή το αποκορύφωμα της. Συνήθως επηρεάζουν περισσότερο το συναίσθημα μας και τείνουμε να παίρνουμε τα πράγματα κατάκαρδα και πιο προσωπικά.

Τι δείχνουν οι εκλείψεις

Οι Ηλιακές εκλείψεις τείνουν να δημιουργούν περισσότερα γεγονότα, ενώ οι Σεληνιακές επηρεάζουν περισσότερο τον ψυχισμό ή τα συναισθήματα μας.

Συνήθως σε περίοδο εκλείψεων συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας: Η γέννηση ενός παιδιού, η απόφαση για έναν γάμο, μια προαγωγή, ένα βήμα στην καριέρα μας, μια αγοραπωλησία ενός σπιτιού, ένα διαζύγιο, η απώλεια ενός δικού μας ατόμου, είναι μερικά από τα σενάρια των εκλείψεων, ειδικά όταν μας επηρεάζουν άμεσα. Αν συμπίπτουν με τα γενέθλια μας, τότε ολόκληρη η γενέθλια μας χρονιά είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν κάτι απρόσμενο.

Ό,τι ξεκινάμε μέσα στις εκλείψεις έχει μια ρευστότητα, γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που μας οδηγεί στο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά τις ενάρξεις τις αφήνουμε μετά από κάποιες εβδομάδες. Αποφεύγουμε ακόμη στις ημέρες των εκλείψεων τη σύλληψη ενός παιδιού, έναν γάμο ή την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν μας επηρεάζουν άμεσα, επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, τα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, αλλά και τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι του 2021 θα έχουμε δυο εκλείψεις, μια Σεληνιακή και μια Ηλιακή που θα επηρεάσουν κυρίως τους εκπροσώπους της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύς ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτά τα ζώδια ή πλανήτες και σημαντικά σημεία (Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ).

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου 2021 στις 02:13μμ στις 5ο 25΄ του Τοξότη

Πραγματοποιείται στις 5 μοίρες και 25 λεπτά στο ζώδιο του Τοξότη κι επηρεάζει τις ζωές των μεταβλητών του ζωδιακού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο φέρνοντας αλλαγές στη ζωή τους, μεγαλύτερη αναστάτωση, τάση για υπερβολές και επιπολαιότητα στη σκέψη και τη δράση. Οι διεθνείς σχέσεις, οι νόμοι και οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, τα θρησκευτικά θέματα, οι θρησκευτικοί ηγέτες, η εκπαίδευση, αλλά και ο τουρισμός επηρεάζονται από αυτή την έκλειψη. Μπορεί στην περίοδο των εκλείψεων αυτών που έχουμε φέτος το καλοκαίρι να δούμε περισσότερη βία, ατυχήματα, φανατική διάθεση, κυρίως σε πολιτικό, κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο. Η πόλωση είναι ένα από τα «κακά» της Σεληνιακής έκλειψης στον Τοξότη, μαζί βέβαια με φυσικές καταστροφές και ακραία φαινόμενα. Με ψυχραιμία, διάλογο, ρεαλισμό και χωρίς βιασύνη και παρόρμηση, θα μπορέσουμε να τιθασεύσουμε την ενέργεια της και να μην παρασυρθούμε. Αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 2 έως τις 8 μοίρες των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων επηρεάζεστε περισσότερο. Η έκλειψη δε θα είναι ορατή από τη χώρα μας.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι το ζώδιο σας πατήστε εδώ.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Ετήσια έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 10 Ιουνίου 2021 στη 01:52πμ στις 19ο και 12΄ των Διδύμων

Πραγματοποιείται στις 19 μοίρες και 12 λεπτά στο ζώδιο των Διδύμων κι επηρεάζει τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) φέρνοντας απρόσμενες εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες, κυρίως στους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαήμερου των ζωδίων αυτών. Η επικοινωνία, τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, οι νέοι, βάλλονται από αυτή την έκλειψη. Θα υπάρχει νευρικότητα και ένταση, ενώ θα δημιουργηθούν και δονήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Επειδή η κύρια όψη της Ηλιακής έκλειψης θα είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και ο Ερμής που είναι ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι ανάδρομος, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που πιστεύουμε και στις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Οι «ψευδείς ειδήσεις» θα αφθονούν. Η όψη αυτή με τον Ποσειδώνα μπορεί να δείχνει και σκάνδαλα που ίσως να αποκαλυφθούν σε πολιτικό ή μιντιακό επίπεδο. Το νευρικό μας σύστημα θα δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως αυτή την περίοδο και πρέπει να προσπαθούμε να βρίσκουμε ηρεμία και χαλάρωση και όχι να επιδιώκουμε εντάσεις και ρήξεις. Η αίσθηση της αβεβαιότητας, της σύγχυσης, του χάους θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Αν ο Ήλιος (το ζώδιο σας) ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 16 μέχρι τις 22 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων ή έχετε πλανήτες σε αυτές τις μοίρες, τότε θα επηρεαστείτε περισσότερο. Η έκλειψη δε θα είναι ορατή από τη χώρα μας.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι το ζώδιο σας πατήστε εδώ.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα είναι ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.