Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 τα 12 ζώδια

Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 τα 12 ζώδια

Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα του 2021 τα 12 ζώδια

Μπορεί να είμαστε σε εορταστική περίοδο, να είναι όλα στολισμένα και φωτεινά, αλλά δεν ζούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τα Χριστούγεννα και γενικότερα τις γιορτές. Και δεν εννοώ μόνο τα τελευταία χρόνια, που έτσι και αλλιώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω των περιορισμών για την πανδημία. Εννοώ ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν αγγίζει όλους τους εκπρόσωπους του ζωδιακού με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό. Κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει και βιώνει με διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα και τις παραδόσεις που τα συνοδεύουν. Άλλοι διακοσμούν με χαρά το σπίτι τους δύο μήνες πριν, άλλοι είναι της τελευταίας στιγμής και τρέχουν να αγοράσουν τα δώρα με τη ψυχή στο στόμα, κάποιοι αγχώνονται και κάποιοι απλά απολαμβάνουν τις γιορτινές ημέρες. Ας δούμε λοιπόν πώς αγαπά να περνά κάθε ζώδιο τα Χριστούγεννα αλλά και τι αστρολογικές συνθήκες επικρατούν φέτος και διαφοροποιούν τελικά το πως θα τα περάσουν. Φυσικά μιλάμε μόνο για τάση αφού όπως ξέρετε πολύ καλά παίζει ρόλο όλο το ωροσκόπιο μας σε όλα τα θέματα. Αν το γνωρίζετε διαβάστε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας ή του κυβερνήτη πλανήτη σας.

ΚΡΙΟΣ

Είστε κοινωνικοί και εξωστρεφείς και χαίρεστε και μόνο στην ιδέα ότι θα βρεθείτε με φίλους και συγγενείς και θα διασκεδάσετε με την καρδιά σας. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα κανονίζατε πάρτι, τραπέζια, ρεβεγιόν και θα τα προλαβαίνατε όλα -να ψωνίσετε, να μαγειρέψετε και να καλλωπιστείτε- σε χρόνο ρεκόρ. Τα Χριστούγεννα για εσάς είναι σημαντική εποχή, δεν θέλετε να μιζεριάζετε και να κλείνεστε στον εαυτό σας και επειδή είστε και ανυπόμονοι κάθε χρόνο στολίζετε από νωρίς και απολαμβάνετε το εορταστικό κλίμα. Τρελαίνεστε να πηγαίνετε στα μαγαζιά και δεν σκέφτεστε καθόλου τα έξοδα, αρκεί να περάσετε καλά εσείς και οι αγαπημένοι σας. Βέβαια σε ιδανικές συνθήκες θα προτιμούσατε δράση, περιπέτεια και ένα ταξίδι ίσως στο εξωτερικό ή ένα ζεστό χειμωνιάτικο προορισμό. Ακόμη όμως κι έτσι με τους όποιους περιορισμούς και δυσκολίες κάπως θα καταφέρετε να βρείτε τον τρόπο να το ρίξετε έξω κι ας είναι έστω για ένα ή δυο βράδια. Η ανάδρομη Αφροδίτη και η σύνοδος της με τον Πλούτωνα μπορεί να ταλαιπωρήσουν συναισθηματικά ή ψυχολογικά τους Κριούς των τελευταίων ημερών κυρίως.

ΤΑΥΡΟΣ

Η περίοδος των διακοπών είναι ο απόλυτος χρόνος χαλάρωσης για εσάς. Αγαπάτε τα Χριστούγεννα, την παράδοση και την ξεκούραση. Σας αρέσει να είναι όλα άψογα και δεν τσιγκουνεύεστε να ξοδέψετε κάποια χρήματα κάθε χρόνο για να ανανεώσετε τα στολίδια και τη διακόσμηση στο σπίτι σας ή να κάνετε κάποιες αγορές για τον εαυτό σας. Επίσης, μπαίνετε στη διαδικασία να βρείτε το σωστό δώρο για κάθε άτομο που αγαπάτε και περιμένετε με αγωνία να ανοίξετε και τα δικά σας δώρα. Λατρεύετε τις απολαύσεις και το καλό φαγητό και δεν θα αφήσετε τίποτα στην τύχη. Θα οργανώσετε τα πάντα από νωρίς και στο ρεβεγιόν θα απολαύσετε την παρέα με συγγενείς και φίλους. Βέβαια φέτος με ανάδρομο τον κυβερνήτη σας την Αφροδίτη και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό την παραμονή των Χριστουγέννων ίσως υπάρχουν ανατροπές στα προγράμματα σας ή και μια αίσθηση ανικανοποίητου ό,τι κι αν κάνετε τελικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, προ κορωνοϊού, θα είχατε ήδη κλείσει να φύγετε ένα ταξίδι με φίλους και να ζήσετε τις γιορτές διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί πηγαίνοντας σε δυο τρία διαφορετικά ρεβεγιόν ή μπαρ. Όμως, φέτος θα πράγματα είναι αλλιώς και θα τα περάσετε σε πιο στενό κύκλο ή και με την οικογένεια, που σε γενικές γραμμές  μπορεί να μην σας είχε δει στα παραδοσιακά τραπέζια! Γενικώς, σας αρέσουν τα Χριστούγεννα, τα φώτα, τα λαμπιόνια, διότι βγάζουν το παιδί που κρύβετε μέσα σας. Επειδή η οργάνωση δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τελευταία στιγμή θα πάτε για ψώνια και ίσως χρειαστεί να ξαναβγείτε πολλές φορές, διότι συνήθως ξεχνάτε τα μισά από αυτά που χρειάζεστε. Όσο για τη διακόσμηση, θα στολίσετε τα πάντα, το δέντρο, την κουζίνα, το μπαλκόνι, την αυλή, την πόρτα, τον σκύλο, ολόκληρο το σπίτι! Φέτος με τον Άρη απέναντι σας ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις για να μην ανοίξετε πληγές και να μην δυσαρεστήσετε και δυσαρεστηθείτε κι εσείς. Προσοχή και στις σπατάλες με την ανάδρομη Αφροδίτη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Απολαμβάνετε τα Χριστούγεννα και τα περιμένετε πώς και πώς, διότι το να έχετε όλη την οικογένεια μαζί είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Η διακόσμηση θα είναι εκλεπτυσμένη, ενώ πολλά και ακριβά δώρα, όμορφα τυλιγμένα, θα περιμένουν κάτω από το δέντρο σας τους αγαπημένους σας για να τα ανοίξουν. Και εσείς θα αναμένετε με αγωνία να δείτε τι σας πήραν οι άλλοι, διότι είναι ένας τρόπος για να αισθανθείτε το πόσο σας εκτιμούν και σας αγαπούν. Δεν θέλετε απαραίτητα κάτι ακριβό, αλλά να καταλάβετε ότι ασχολήθηκαν και έδωσαν σημασία για να το επιλέξουν. Θέλετε κάτι που να αγγίξει την καρδιά σας. Τις ετοιμασίες τις έχετε κάνει πολύ καιρό πριν και αλίμονο σε όποιον αρνηθεί το κάλεσμα σας! Φέτος εκτός από τους περιορισμούς λόγω και των συνθηκών εξαιτίας των όψεων που υπάρχουν μπορεί να νιώθετε και λίγο πιεσμένοι σε οικονομικό επίπεδο. Όμως θα είναι εντελώς παροδικό γι’ αυτό μην πέφτετε. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο ίσως έχετε να διαχειριστείτε με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα ανήμερα των Χριστουγέννων μια πιο σύνθετη συναισθηματική κατάσταση.

ΛΕΩΝ

Λατρεύετε την παράδοση, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα και διακοσμείτε το σπίτι σας στο έπακρο. Δέντρο, φάτνη, στεφάνι στην πόρτα, γιρλάντες, όλα κομψά τοποθετημένα στην ακρίβεια, αλλά στην υπερβολή τους. Σας αρέσει να συμμετέχει όλη η οικογένεια στο στόλισμα και να τηρούνται οι παραδόσεις με τα κάλαντα και τα τραγούδια. Είστε πολύ οργανωμένοι, προνοητικοί και πρακτικοί. Έχετε φτιάξει τις λίστες και είναι όλα υπό έλεγχο. Είστε γενναιόδωροι και θέλετε να προσφέρετε χαρά, δώρα και ευτυχία σε όλους τους αγαπημένους σας. Βέβαια φέτος ίσως τα Χριστούγεννα να μην είναι ακριβώς ό,τι θα επιθυμούσατε περισσότερο γιατί το μυαλό σας τρέχει αλλού ή σε άλλα χρόνια ή σε ιδανικά Χριστούγεννα που δεν μπορείτε δυστυχώς να τα απολαύσετε. Βλέπετε το περιοριστικό τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού την παραμονή των Χριστουγέννων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για γλέντα…παλαιάς κοπής.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές σας αγχώνουν, διότι θέλετε όλα να είναι τέλεια. Οι λίστες με τα δώρα και τα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι έτοιμες δύο μήνες πριν και έχετε δώσει οδηγίες σε όλους για το τι πρέπει να κάνουν. Έχετε επικοινωνήσει για την παραγγελία της γαλοπούλας σε ένα αγρόκτημα με βιολογικά προϊόντα και όλα είναι προγραμματισμένα στην εντέλεια. Η διακόσμηση είναι φτιαγμένη στην λεπτομέρεια και τα στολίδια στο δέντρο μπορεί να απέχουν συγκεκριμένα εκατοστά μεταξύ τους! Τα δώρα είναι φροντισμένα και τυλιγμένα ωραία και το γκι τοποθετημένο εκεί που πρέπει, διότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά! Ευτυχώς είστε από αυτούς που προσαρμόζονται άνετα οπότε και φέτος που τα πράγματα είναι περιορισμένα είτε εξαιτίας των συνθηκών είτε γιατί μπορεί να περνάτε τα δικά σας οικογενειακά ή οικονομικά ζόρια αφού ο Άρης σας κοντράρει από τον Τοξότη,  πάλι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να περάσετε καλά. Μάλιστα η Σελήνη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας τις ημέρες αυτές κάνοντας σας πιο ευαίσθητους κι ευσυγκίνητους από τη μια αλλά και πρωταγωνιστές της γιορτής από την άλλη.

ΖΥΓΟΣ

Λάμπετε, φοράτε τα γιορτινά σας και προτιμάτε να κάνουν οι άλλοι τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι και εσείς να πάτε καλεσμένοι κάπου και να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας. Αγαπάτε τα Χριστούγεννα, την παράδοση, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και το καλό φαγητό, αλλά αγχώνεστε με τις λεπτομέρειες της οργάνωσης γιατί τα θέλετε όλα τέλεια. Έχετε άποψη για όλα, σας αρέσει να γίνεστε οικοδεσπότες αλλά δεν θέλετε να τα κάνετε όλα εσείς.  Βεβαίως, θα πείτε τις ιδέες σας, αλλά θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τις υλοποιήσουν. Η διακόσμηση θα είναι κλασική με περίτεχνη πολυτέλεια. Το στεφάνι στην πόρτα εισόδου δεν γίνεται να λείψει, το τραπέζι θα είναι πολυτελώς διακοσμημένο, θα βγάλετε τις πορσελάνες σας και τα κρύσταλλα, αλλά στην κουζίνα θα αποφύγετε να μπείτε ή θα προτιμήσετε να πάρετε ένα πολύ καλό κέτερινγκ αν είστε οικοδεσπότης ή οικοδέσποινα. Βέβαια όλα αυτά τα τελευταία χρόνια με την πανδημία έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Τα δώρα σας είναι πάντα τα πιο καλαίσθητα και αυτές τις άγιες ημέρες δεν θα ξεχάσετε και αυτούς που έχουν ανάγκη! Τα φετινά Χριστούγεννα με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω έχει «οικογενειακή» γεύση και μάλλον παραδοσιακή και συντηρητική. Δεν θα περάσετε άσχημα φυσικά αλλά σίγουρα θα απέχουν από αυτό που θεωρείτε ιδανικά. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε τις οικογενειακές αντιπαραθέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ζείτε τα Χριστούγεννα με πάθος. Θέλετε να μοιραστείτε αυτές τις γιορτινές στιγμές μόνο με όσους αγαπάτε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις. Θα στολίσετε το σπίτι σας, θα παίξετε παιγνίδια και θα χαρείτε την οικογένεια. Δεν θέλετε έντονα γλέντια με μουσική στη διαπασών, θα δημιουργήσετε οικεία ατμόσφαιρα και θα αφήσετε την καρδιά σας να νιώσει τη χαρά των ημερών. Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι το καλύτερο σας, αλλά φέτος με… φειδώ. Όσο για τη διακόσμηση θα θέλετε να είναι κομψή, αλλά αν υπάρχουν παιδιά τότε μπορεί να το τερματίσετε με τα στολίδια, προκειμένου να νιώσει η οικογένεια τι θα πει Χριστούγεννα. Και σαφώς θα αφιερώσετε ό,τι πολυτιμότερο έχετε σε αυτούς που αγαπάτε το χρόνο και τα θερμά σας συναισθήματα. Βέβαια τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται με το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό που σας δημιουργούν διάφορα άγχη ενώ μπορεί να αυτοπεριορίζεστε και λόγω των συνθηκών. Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε τόσο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο. Έρχεται άλλωστε μια πολύ ωραιότερη χρονιά από αυτή που τελειώνει. Κοιτάξτε να αποβάλλετε λίγο το άγχος, αποταθείτε στους στενούς σας φίλους και τους αγαπημένους σας και ξεκουραστείτε!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εσείς οι Τοξότες τα θέλετε όλα: παράδοση, νόστιμο φαγητό, οικογένεια, αλλά και μια εξόρμηση κάπου, ένα ταξιδάκι για το καλό και όσο πιο μακριά τόσο πιο ..καλό! Επειδή φέτος τα ταξίδια δεν είναι εύκολα, αρκεστείτε στα υπόλοιπα που λατρεύετε. Γενικά τα Χριστούγεννα σας αρέσουν, διότι σας δίνουν την ευκαιρία για περιπέτειες με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Είστε στο κλίμα των εορτών από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι τα Φώτα και επιθυμείτε συνεχώς να κάνετε κάτι ευφάνταστο και συγκλονιστικό. Ο στολισμός του σπιτιού είναι ολόκληρο πρότζεκτ για εσάς και δεν θέλετε να το ζήσετε μοναχικά. Θα κανονίσετε μια μικρή μάζωξη είτε με την οικογένεια είτε με φίλους και θα το ζήσετε σαν περιπέτεια. Όλοι μαζί θα στολίζετε, θα τρώτε και θα πίνετε. Άλλος ένας λόγος που λατρεύετε τα Χριστούγεννα είναι τα γλυκά που δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Θέλετε να φάτε τα παραδοσιακά πιάτα από τη μαμά και τη γιαγιά και βέβαια πολλά γλυκά για επιδόρπιο. Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται βέβαια και με τον Άρη στο ζώδιο σας. Έτσι αν δεν καταφέρετε να φύγετε και να αλλάξετε παραστάσεις όλο και κάτι θα σας «τρώει» εσωτερικά και θα έχετε το ανικανοποίητο. Φέτος όμως προσέξτε λίγο παραπάνω και τα έξοδά σας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ανάδρομη Αφροδίτη σε αυτό τον τομέα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε λάτρεις της παράδοσης, σας αρέσει η πολυτέλεια και διακοσμείτε τα πάντα πολύ κλασικά. Δέντρο, φάτνη, στεφάνι στην πόρτα, γιρλάντες πάνω από το τζάκι και φωτάκια στις σκάλες. Όλα αυτά σας αρέσουν, αλλά επειδή πάντα έχετε πολλές δουλειές να διεκπεραιώσετε θα προτιμούσατε να δώσετε εντολές, να τα κάνει κάποιος άλλος και εσείς να τα βρείτε όλα έτοιμα. Όχι ότι βαριέστε τουναντίον, τρέχετε να προλάβετε για όλους και για όλα. Θέλετε να είναι τα πάντα όμορφα, εντυπωσιακά και να σας θαυμάζουν όλοι. Για εσάς τα Χριστούγεννα σημαίνουν οικογένεια. Και όχι μόνο οι πολύ κοντινοί συγγενείς, αλλά αν γινόταν να έρθει και η πιο μακρινή ξαδέλφη που τη βλέπετε μια φορά τον χρόνο θα ήσασταν χαρούμενοι, αφού το σπίτι σας είναι ανοιχτό για να υποδεχτεί όλο το σόι. Ανυπομονείτε πραγματικά να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους και να τους φροντίσετε όλους. Και βέβαια έχετε σπαταλήσει πάρα πολύ χρόνο όχι μόνο για τις ετοιμασίες του τραπεζιού, αλλά και να βρείτε το τέλειο δώρο για όλους! Ευτυχώς ο Ερμής στο ζώδιό σας θα βοηθήσει να οργανωθείτε όπως πρέπει και η Σελήνη στην Παρθένο θα είναι βοηθητική. Το μοναδικό αγκάθι θα είναι η ανάδρομη Αφροδίτη που σας στερεί κάπως την ικανοποίηση που μπορείτε να πάρετε αυτές τις μέρες. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να περνάτε κάπως πιο δύσκολα συναισθηματικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ζείτε τα Χριστούγεννα με ενθουσιασμό, αλλά με έναν δικό σας τρόπο. Δεν ακολουθείτε την πεπατημένη και μπορεί η διακόσμηση του σπιτιού σας να διαφέρει κατά πολύ από τον κλασικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Αγαπάτε την καινοτομία και βρίσκετε πιο μοντέρνα αντικείμενα να στολίσετε. Βαριέστε τις παραδόσεις, δεν θα επιλέξετε να μαγειρέψετε εσείς, αλλά να πάτε σε όλα τα καλέσματα που θα σας προτείνουν φίλοι και συγγενείς. Σας αρέσουν οι μαζώξεις, διότι από τη μια διασκεδάζετε, αλλά από την άλλη ενημερώνετε και τον κόσμο για τα νέα σας σχέδια. Απολαμβάνετε τα ψώνια και ενθουσιάζεστε πολύ να βλέπετε τους αγαπημένους σας να ανοίγουν τα δώρα που έχετε επιλέξει ή φτιάξει για αυτούς. Βεβαίως δεν θα ξεχάσετε και αυτούς που περνούν δύσκολα τις γιορτές και θα προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε με κάθε τρόπο. Φέτος με την τελευταία όψη Κρόνου – Ουρανού την παραμονή των Χριστουγέννων μπορεί να μην περάσετε όσο τέλεια θα θέλατε, να υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμά σας, περιορισμοί ή και μια ακεφιά να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Προσπαθήστε να προσαρμόζεστε, φανείτε λίγο πιο υπομονετικοί και κάντε σωστές επιλογές καλεσμάτων.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα Χριστούγεννα για εσάς δεν είναι γιορτή είναι παραμύθι. Προτιμάτε τις  παραδοσιακές μαζώξεις με την οικογένεια και θέλετε να μοιράζεστε μαζί τους αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Θα διακοσμήσετε το σπίτι σας με γιρλάντες και στολίδια, που μπορεί να έχετε κρατήσει από το δέντρο της γιαγιάς, μέχρι και μοντέρνα αντικείμενα που θα τα συνδυάσετε τέλεια μεταξύ τους. Το τραπέζι θα έχει κηροπήγια, το πορσελάνινο σερβίτσιο και ταιριαστές πετσέτες με τα  τραπεζομάντιλα. Οι εκπλήξεις για τους καλεσμένους σας θα είναι πολλές και τα δώρα τους ξεχωριστά, αφού έχετε μπει στη διαδικασία να τα επιλέξετε μήνες πριν. Σας αρέσει να βλέπετε ταινίες και να κάνετε τα μικρά παιδιά να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη. Μπορεί να φτιάχνετε συνεχώς μπισκότα, γλυκά και λιχουδιές και να φοράτε εκείνο το… άσχημο πουλόβερ με τον τάρανδο που σας πήρε η μαμά σας αλλά  εσάς σας  βάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.  Η Σελήνη θα βρίσκεται απέναντι σας στην Παρθένο τα Χριστούγεννα αυτά κάνοντας τα αν μη τι άλλο αρκετά κοινωνικά με επαφές και ευκαιρίες να συναντήσετε τα πρόσωπα που αγαπάτε. Κάποιοι βέβαια μπορεί να έχετε και κάποιες υποχρεώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο και να μην χαλαρώσετε όπως θέλετε ή μπορεί να σκέφτεστε ακόμη κι όταν τσουγκρίζετε τα επαγγελματικά σας καθώς ο Άρης από τον τομέα της καριέρας δεν σας αφήνει πολλά περιθώρια ξεκούρασης.