Χειμερινό ηλιοστάσιο 2022: Τι συμβολίζει ο Ήλιος στον Αιγόκερω και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2022: Τι συμβολίζει ο Ήλιος στον Αιγόκερω και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2022: Τι συμβολίζει ο Ήλιος στον Αιγόκερω και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο ερημίτης, ο πατέρας, ο πρωθυπουργός

Ο Ήλιος περνά στο 10ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Αιγόκερω, που σηματοδοτεί πάντα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου και την ουσιαστική έναρξη του χειμώνα για το βόρειο ημισφαίριο. Από δω και κάτω όμως μετράμε αντίστροφα, για να μικρύνουν οι νύχτες μας και να μεγαλώσουν οι μέρες και να φτάσουμε στην πολυπόθητη εαρινή ισημερία.

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω φέτος στις 21/12/2022 στις 23: 48 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 20/01/2022 στις 10:28 το πρωί. Άρα, τα παιδιά που θα γεννηθούν ανάμεσα σε αυτές τις ημερομηνίες θα είναι Αιγόκεροι.

Το σύμβολο του Αιγόκερου

Το σύμβολο του Αιγόκερου είναι ένα πλάσμα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Η θαλάσσια κατσίκα. Μια κατσίκα με την ουρά ενός ψαριού. Ένα πλάσμα που κολυμπά στα βάθη των ωκεανών και ανεβαίνει στην πιο ψηλή κορυφή των βουνών, αρκεί να εστιάσει στον στόχο του. Αν επιμείνει σε αυτό που θέλει, τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει και γίνεται ανίκητο.

Οι παρεξηγημένες ιδιότητες

Η φιλοδοξία, η αγάπη στην ύλη και το στάτους, η ανάγκη για δύναμη και εξουσία, η πειθαρχία, η υπομονή, η επιμονή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερου. Αν και παραδοσιακά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερου υπερτονίζονται και εμφανίζεται μονίμως σαν ο οπορτουνιστής, ψυχρά υπολογιστικός και χειριστικός τύπος του ζωδιακού, ο Αιγόκερως είναι αλήθεια ότι έχει κι αυτές τις πλευρές θαμμένες ίσως στη σκιά του. Αλλά ενδεχομένως, όπως λέει κι ο Steven Forest, ένας από τους αγαπημένους μου αστρολόγους, στο βιβλίο του «The inner Sky», αυτές οι ιδιότητες ενδέχεται να είναι παρεξηγημένες.

Ο Αιγόκερως σαφώς συμβολίζει την κοσμική εξουσία. Και θέλει να έχει δύναμη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ο άπληστος Σκρουτζ ή ότι θέλει να φιγουράρει στο εξώφυλλο των Times για να είναι ευτυχισμένος. Πόσοι δυνατοί ηγέτες, πόσοι πλούσιοι και διάσημοι ζουν σε συνθήκες ομηρίας την ζωή τους, εξαιτίας των ρόλων που υπηρετούν δημόσια. Ο «ρόλος» έχει δύναμη. Το άτομο, πίσω από τον ρόλο, δεν έχει καμία στην πραγματικότητα. Για τον Αιγόκερω το να έχει δύναμη σημαίνει ελευθερία στη ζωή του και στις επιλογές του. Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει τους εγκλωβισμούς, διότι είναι πολύ εύκολο να μπει σ’ αυτούς, να χάσει το νόημα και να καταλήξει δυστυχής. Αυτό που θα κάνει πρέπει να είναι σύμφωνο με την προσωπικότητα του και τις δυνατότητες του. Πρέπει να διαλέξει έναν «ρόλο» που αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του αξίες, τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες του. Καθώς με κάποιο τρόπο η επαγγελματική διάσταση στη ζωή του ή ο κοινωνικός του ρόλος μπλέκεται με την προσωπική του ζωή σε ένα πολύ στενό εναγκαλισμό, πρέπει να μάθει να αποστασιοποιείται από την ανάγκη της αποδοχής. Δεν πρέπει να περιμένει το χειροκρότημα, μολονότι λαχταρά την αποδοχή, είτε βγαίνει μπροστά ως ένα πρόσωπο της πολιτικής ζωής, είτε ως ηθοποιός, μουσικός, καλλιτέχνης, είτε ως ένας φιλόδοξος δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος. Αγαπά την κοινωνική και επαγγελματική αποδοχή, θέλει τον σεβασμό, την εκτίμηση και φλερτάρει πάντα με αυτά τα χέρια που χειροκροτούν. Αν εξαρτηθεί από αυτό όμως, τότε η προσωπική του ελευθερία τελειώνει.

Αποδοχή και ευτυχία

Για να αποφύγει την «εξάρτηση» από την αποδοχή των άλλων ο Αιγόκερως πρέπει να γίνει ο απόλυτα κυρίαρχος του εαυτού του, να φροντίσει μόνο τη δική του ακεραιότητα χαρακτήρα. Να αγαπήσει τη μοναχικότητα του, να ψάξει την αποδοχή μέσα στην ψυχή του και να μην την περιμένει απ’ έξω. Για να το επιτύχει πρέπει να γίνει αδιάφορος απέναντι στην επιτυχία και την αποτυχία, την επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση. Πρέπει να κάνει αυτό που λαχταρά η ψυχή του ανεξάρτητα από το πόσο αρέσει ή δεν αρέσει στους άλλους. Γιατί αν δεν το κάνει, στην περίπτωση της αποτυχίας διακινδυνεύει να καταρρεύσει μαζί και όλη του η υπόσταση. Πρέπει από νωρίς να μάθει καθώς μεγαλώνει ότι δεν χρειάζεται κανενός την έγκριση κι ακόμη κι αν δεν υπάρχει κανένας να του πει «μπράβο» μπορεί να είναι ευτυχισμένος, να νιώθει ικανοποίηση με τις ιδέες, τις σκέψεις, τα σχέδια του.

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο και καθώς τα γενέθλια του βρίσκονται στο τέλος του έτους και στο ξεκίνημα του επόμενου είναι η κατάλληλη στιγμή να αποτιμήσουμε τα μαθήματα που πήραμε στην προηγούμενη χρονιά και να θέσουμε τους στόχους μας για την καινούρια. Να κάνουμε τα πρώτα βήματα ώστε να επιτύχουμε στα πλάνα μας.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε την εποχή του Αιγόκερου για να επωφεληθούμε περισσότερο:

  • Να ασχοληθούμε με τα επαγγελματικά μας οργανώνοντας και σχεδιάζοντας τα στις λεπτομέρειες τους.
  • Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για όσα έγιναν ή δεν έγιναν τη χρονιά που τελειώνει.
  • Να εργαστούμε λίγο πιο σκληρά, λίγο πιο πειθαρχημένα, ακόμη κι όταν οι άλλοι γύρω μας χαλαρώνουν.
  • Να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση μας και να βρούμε το κατάλληλο ντύσιμο που θα μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση.
  • Να βάλουμε στην καθημερινότητα μας ένα διάστημα, έστω και ολιγόλεπτο, που θα το διατηρήσουμε σε βάθος χρόνου και θα το αφιερώνουμε μόνο στον εαυτό μας.
  • Να ελέγξουμε τα οικονομικά μας και οι αγορές μας να έχουν το στοιχείο της ποιότητας που αντέχει στον χρόνο.

Πως θα επηρεάσει ο  Ήλιος στον Αιγόκερω τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η χρονιά τελειώνει και καθώς ο Ήλιος προχωρά στον Αιγόκερω και το 10ο Ηλιακό σας σπίτι είναι η στιγμή να συγκεντρωθείτε στους επαγγελματικούς ή προσωπικούς σας στόχους, στα νέα ξεκινήματα που θέλετε να κάνετε, στα πλάνα σας για τη νέα χρονιά και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε. Μολονότι δεν φημίζεστε για την οργανωτικότητα σας και την πειθαρχία στο πρόγραμμα, ίσως τώρα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θελήσετε να βάλετε κάποια όρια στον εαυτό σας και να αποκτήσετε περισσότερη υπευθυνότητα για τα μελλοντικά σας πλάνα. Με κάποιο τρόπο η εποχή του Αιγόκερου θα σας κάνει πιο ρεαλιστές. Είναι ακόμη μια περίοδος που μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τους γονείς ή τα ηλικιωμένα άτομα στο περιβάλλον σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Το ζώδιο του Αιγόκερου διάκειται φιλικά προς το δικό σας και θα σας κάνει πιο φιλόδοξους, βγάζοντας στην επιφάνεια την υπευθυνότητα, την ανάγκη να κατακτήσετε τους μεγαλεπήβολους στόχους σας και να κάνετε ορατή την παρουσία σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε. Μην ξεχνάτε ότι προς την ίδια κατεύθυνση σάς ωθεί και ο Κρόνος, ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, που τα τελευταία χρόνια  επηρεάζει από τον τομέα της καριέρας και το δικό σας ζώδιο. Ο Κρόνος είναι ο χρόνος και πλέον θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύτιμος και δεν πρέπει να τον σκορπάτε σε ανούσιες δραστηριότητες και ασχολίες. Τώρα πρέπει να τον αξιοποιήσετε καταλλήλως, για να επιτύχετε μεγαλύτερη αναγνώριση, πιο σταθερές και μακροπρόθεσμες βάσεις για τη ζωή σας. Θέματα σπουδών, θέματα που αφορούν στο δημόσιο, νομικές υποθέσεις, ενδεχομένως να σας απασχολήσουν πιο πολύ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στο τέλος κάθε χρονιάς, καθώς ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω, είναι η κατάλληλη στιγμή να κλείσετε τις εκκρεμότητες, να βάλετε μια τάξη στα θέματα της δουλειάς ή του σπιτιού, να είστε πιο πρακτικοί στην προσέγγιση σας στην καθημερινότητα και κυρίως να βάλετε κάτω στη λεπτομέρεια τους τα οικονομικά σας, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο και να μην βαδίζετε στο σκοτάδι. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο του ελέγχου. Τα προηγούμενα χρόνια, που βρίσκονταν εκεί ο Κρόνος, πήρατε πολλά μαθήματα οικονομικής διαχείρισης μέσα από δυσκολίες και τώρα δεν μένει παρά να τα εφαρμόσετε στην πράξη. Ακόμη, ο Αιγόκερως σας γειώνει και σας καλεί με θάρρος να γίνετε πιο αποφασιστικοί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω κάθε χρόνο την ίδια εποχή σε ένα κομβικό σημείο του ωροσκοπίου σας, που αφορά στις σχέσεις, τις συνεργασίες, την επαφή με τους σημαντικούς ανθρώπους που σας περιβάλλουν στη ζωή σας. Τα προηγούμενα χρόνια αυτός ο τομέας πέρασε από πολλές διακυμάνσεις με την παρουσία τόσο του Πλούτωνα όσο και του Κρόνου. Όλη η εμπειρία, η σοφία που διδαχτήκατε από αυτές τις σημαντικές διελεύσεις, τώρα πρέπει να γίνει πράξη. Οι αλλαγές δεν τελειώνουν. Άλλωστε είναι ίσως η μόνη σταθερά στη ζωή μας. Πλέον έχετε αλλάξει κι εσείς και η προσέγγιση σας στις σχέσεις. Με το νέο λοιπόν προσανατολισμό, τις νέες αξίες και ποιότητες που θέλετε να έχουν οι άνθρωποι που σας πλαισιώνουν, θα κάνετε τις επιλογές σας τη νέα χρονιά.

ΛΕΩΝ

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και στον 6ο Ηλιακό σας οίκο και σας βάζει στη διαδικασία να βάλετε όσα έχετε μάθει τα τελευταία χρόνια, που στον τομέα αυτό βρίσκονταν Πλούτωνας και Κρόνος σε εφαρμογή. Η δουλειά, οι καθημερινές σας υποχρεώσεις, η φυσική σας κατάσταση και υγεία, σας απασχόλησαν για πολλούς και ποικίλους λόγους το προηγούμενο διάστημα και μάθατε πώς να τα διαχειρίζεστε με πειθαρχία και πρόγραμμα μέσα σε ένα δύσκολο πλαίσιο. Τώρα με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, είναι η στιγμή που πρέπει να θέσετε τις προτεραιότητες σας για το νέο έτος, να αποτιμήσετε τα μαθήματα που πήρατε και να δείτε πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα της δουλειάς και των υπηρεσιών που προσφέρετε, έχοντας υιοθετήσει ένα πιο θετικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας που εξυπηρετεί τις ανάγκες της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και σας ζητά να γίνετε πιο δημιουργικοί. Να διαθέσετε χρόνο και ενέργεια σε ό,τι σας δίνει χαρά, σας κάνει να νιώθετε πλήρεις και ικανοποιημένοι από τη ζωή σας. Να κάνετε τις σχέσεις που σας εμπνέουν και σας χαρίζουν θετική ενέργεια και χαμόγελο προτεραιότητα. Να ασχοληθείτε με τον σύντροφο, τους φίλους και να σχεδιάσετε μαζί τους δραστηριότητες που θα δώσουν ουσία στις γιορτές που έρχονται. Να ξαναγίνετε παιδιά και να παίξετε με τα παιδιά σας όσοι είστε γονείς. Να ασχοληθείτε με τα μελλοντικά σας πλάνα για τη νέα χρονιά με περισσότερη αυτοπεποίθηση και χωρίς άγχος και βαριά διάθεση. Η χαρά, η αφοσίωση στα πράγματα που μας γεμίζουν αισιοδοξία, το παιχνίδι είναι βασικά για την υγεία μας σε όλα τα επίπεδα.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και στη βάση του ωροσκοπίου σας άλλη μια χρονιά. Πλέον είναι η στιγμή να χαλαρώσετε λίγο, να ευχαριστηθείτε το σπίτι σας ή ένα νέο σπίτι, αν ήταν ένα από τα πράγματα τα οποία μπορεί να καταφέρατε τα προηγούμενα χρόνια, να αφοσιωθείτε για λίγο στην προσωπική σας ζωή και την οικογένεια ή αυτούς που εσείς θεωρείτε οικογένεια σας. Ο Ήλιος λάμπει μες το σπιτικό σας και σας καλεί να ξαναβρείτε χαρά και αισιοδοξία στα πράγματα που κάνετε και να διορθώσετε επίσης τα κακώς κείμενα αν νιώθετε ότι υπάρχουν κρυμμένα ίσως κάτω από ένα χαλάκι…Είναι η κατάλληλη εποχή να δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να έχετε ένα περιβάλλον ευχάριστο, να σκεφτείτε τη δημιουργία οικογένειας, να κάνετε πλάνα για συμβίωση ή να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα επαγγελματικό με έδρα τον χώρο σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω και ζωντανεύει την καθημερινότητα σας, τις επαφές σας με φίλους, συνεργάτες, γείτονες, συμφοιτητές, όποιους βλέπετε ή μιλάτε κάθε μέρα και όσους είναι έτοιμοι να σας προτείνουν κάτι καινούριο. Είναι η καλύτερη στιγμή του χρόνου για να περάσετε λίγο χρόνο οργανώνοντας καλύτερα τον «χρόνο» σας. Να αντιληφθείτε καταρχάς την αξία του. Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος, δηλαδή ο χρόνος, βρίσκεται σε όψη απαιτήσεων προς το ζώδιο σας και κάνει κάθε λεπτό που περνά να μετράει πιο πολύ. Δεν πρέπει να το χάνετε. Βρείτε λοιπόν χρόνο τώρα με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, για να οργανώσετε λίγο το καθημερινό σας πρόγραμμα, να εντάξετε όλα αυτά που θέλετε να κάνετε, να προωθήσετε τη δουλειά και τα ταλέντα σας, να γίνετε λίγο πιο μελετηροί αν σπουδάζετε, να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια στους συνεργάτες και τους φίλους, να βάλετε τις προτεραιότητες σας για τη νέα χρονιά. Οι ρυθμοί θα είναι φρενήρεις από δω και κάτω κι έτσι θα αντιληφθείτε πόσο πολύτιμος είναι ο ελεύθερος χρόνος σας και πώς πρέπει να τον αξιοποιείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα γενέθλια σας τελειώνουν και ο Ήλιος προχωρά στον Αιγόκερω για τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 20/1, βάζοντας σε προτεραιότητα τις πρακτικές σας δραστηριότητες, ευθύνες και δεσμεύσεις. Κυρίως απαιτεί από σας μετά από όσα διδαχτήκατε τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με την διαχείριση των περιουσιακών σας στοιχείων και των εσόδων σας, να τα εφαρμόσετε και να αποκτήσετε ένα καλύτερο έλεγχο όλων. Καταγράψτε τα έσοδα, τα έξοδα, βρείτε τρόπους να κάνετε ρυθμίσεις, διακανονισμούς σε χρέη, ώστε να μην τα κουβαλάτε στη νέα χρονιά, κρατήστε τις αποδείξεις και ξεκαθαρίστε της. Ψάξτε τις δυνατότητες ενός νέου εσόδου. Από τώρα μέχρι τις 20/1 είναι σημαντικό να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα τι γίνεται στο πορτοφόλι σας και με ποιους τρόπους θα το ενισχύσετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Χρόνια πολλά Αιγόκεροι μου! Μερικά γενέθλια είναι πιο σημαντικά από άλλα. Τα φετινά συνοδεύονται κι από την παρουσία της νέας Σελήνης στο ζώδιο σας και θα σας βγάλουν σε ένα μονοπάτι σημαντικών συνειδητοποιήσεων κυρίως γι’ αυτά που έχουν αξία για σας αλλά και για τη δική σας αξία. Με μεγαλύτερη σοφία, αυτοπεποίθηση, νέα όνειρα και προσανατολισμό, θα βγείτε μπροστά, θα γίνετε το επίκεντρο, θα προωθήσετε τους στόχους και τα όνειρα σας και θα κάνετε το καλύτερο σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Η νέα χρονιά θα είναι απαλλαγμένη από τα μεγάλα άγχη του παρελθόντος. Τσουγκρίστε τα ποτήρια σας στα γενέθλια σας σε μια νέα αρχή, χωρίς μεγάλα βάρη παρά μόνο με καλύτερες προοπτικές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έναρξη της χειμερινής εποχής, που σημαίνεται από την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω, για το ζώδιο σας πάντα είναι μια περίοδος πιο εσωτερική, καθώς κάνετε τους απολογισμούς της χρονιάς που φεύγει και ετοιμάζετε τα σχέδια σας για τη νέα χρονιά που έρχεται και τα γενέθλια σας που θα ξεκινήσουν σε 4 εβδομάδες. Οι φετινές γιορτές και η περίοδος μέχρι να ξεκινήσουν τα δικά σας γενέθλια, έχει το στοιχείο της προετοιμασίας για όλα αυτά που θα βάλετε μπροστά στη νέα χρονιά. Σκεφτείτε πολύ, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και μην αφήσετε καμία πέτρα στο διάβα σας χωρίς να τη γυρίσετε. Καλωσορίστε τις αλλαγές που έρχονται ή ακόμη καλύτερα εγκαινιάστε τις!

ΙΧΘΥΕΣ

Το τέλος ακόμη μια χρονιάς και το ξεκίνημα μιας καινούριας σηματοδοτεί η περίοδος της εποχής του Αιγόκερου για όλους μας. Κι όπως πάντα είναι μια εποχή που όλοι κάνουμε τους απολογισμούς και βλέπουμε τα νέα μας σχέδια. Στη δική σας περίπτωση εσείς μπαίνετε στη διαδικασία να μετρήσετε ανθρώπους. Να μετρήσετε φίλους, συνεργάτες, ανθρώπους από το περιβάλλον σας που είναι στο πλευρό σας και αυτούς που σας εγκατέλειψαν ή τους εγκαταλείψατε εσείς. Τα προηγούμενα  χρόνια, έχοντας μια πλειάδα πλανητών σε αυτό τον τομέα, έχετε κάνει πολλά ξεκαθαρίσματα. Είτε σε επαγγελματικά περιβάλλοντα είτε στον φιλικό και συγγενικό σας κύκλο. Τώρα είναι η στιγμή να γιορτάσετε με αυτούς που έμειναν. Με αυτούς που σας απέδειξαν ότι είναι εκεί όταν τους χρειάζεστε, έτοιμοι να σας στηρίξουν και να σας ενθαρρύνουν να μπείτε σε μια νέα χρονιά γεμάτη δυνατότητες.