Βέρτεξ στους οίκους: Συνάντηση με το αναπόφευκτο στις σχέσεις

Βέρτεξ στους οίκους: Συνάντηση με το αναπόφευκτο στις σχέσεις

Βέρτεξ στους οίκους: Συνάντηση με το αναπόφευκτο στις σχέσεις

Για να μάθετε σε ποιον οίκο βρίσκεται το Βέρτεξ στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Το Βέρτεξ στην αστρολογία είναι ένα καρμικό σημείο στον αστρολογικό μας χάρτη, που όμως για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις. Τρία είναι τα πράγματα που μπορεί να το ενεργοποιήσουν:

  • Οι διελεύσεις πλανητών (αν έχουμε ας πούμε Βέρτεξ στον Υδροχόο και τώρα που ο Δίας βρίσκεται στον Υδροχόο περνά από πάνω του). Στις διελεύσεις, χρειάζεται ακρίβεια στις όψεις και η πιο σημαντική από αυτές είναι η σύνοδος και η αντίθεση. Η σύνοδος του Άρη π.χ. με το Βέρτεξ μας στον Υδροχόο, είναι πολύ πιο σημαντική διέλευση από το τρίγωνο της Σελήνης με το Βέρτεξ.
  • Η συναστρία μας με κάποιο άτομο στη ζωή μας, π.χ. ο σύντροφος σας -ή ένα ερωτικό ενδιαφέρον που έχετε- έχει Αφροδίτη στον Υδροχόο πάνω στο Βέρτεξ σας. Όταν οι πλανήτες ή σημαντικά σημεία στο ωροσκόπιο του συντρόφου μας, όπως ο ωροσκόπος, οι δεσμοί της Σελήνης, το δικό του Βέρτεξ, ο Κλήρος της Τύχης, βρίσκονται σε όψη με το Βέρτεξ μας, τότε η σχέση αυτή έχει έναν καρμικό χαρακτήρα, νιώθουμε ότι έπρεπε να έχουμε γνωρίσει αυτό το άτομο για κάποιο λόγο. Όχι απαραίτητα θετικό ή αρνητικό. Ακόμη και μια αρνητική εμπειρία σε μια σχέση άλλωστε, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια θετική εξέλιξη στη ζωή μας. Συνήθως με τις συνόδους έχουμε μια πιο θετική τάση, ενώ με τις αντιθέσεις μια πιο αρνητική.
  • Ο τόπος στον οποίο βρισκόμαστε. Μια αλλαγή τόπου διαμονής μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας, καθώς οι συντεταγμένες κάθε τοποθεσίας μπορεί να φέρουν το Βέρτεξ σε μια πιο σημαντική θέση στο ωροσκόπιο.

Μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένη η αξία του Βέρτεξ στο ωροσκόπιο, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο (δεν είναι πλανήτης), που είναι συνδεδεμένο περισσότερο με αυτό που ονομάζουμε μοίρα και πεπρωμένο παρά με τις δικές μας ενέργειες. Ακόμη, μπορεί να δείχνει όταν θα εξετάσουμε το ζώδιο που έχουμε το Βέρτεξ στον χάρτη μας κάποιες ποιότητες, ταλέντα ή δώρα στη ζωή μας, που δεν τα έχουμε ανακαλύψει ή αξιοποιήσει. Το Βέρτεξ με κάποιον τρόπο μας ανοίγει μια νέα διάσταση στο ωροσκόπιο μας, δηλαδή στην ίδια μας τη ζωή. Η θέση του μπορεί να μας εξηγήσει γιατί μας συμβαίνουν συγκεκριμένα γεγονότα, γιατί έλκουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές ή άτομα και γιατί όχι κάποια άλλα. Έχει μια καρμική χροιά, με την έννοια ότι δεν εξαρτάται από μας τόσο πολύ πώς θα το διαχειριστούμε, αλλά από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή μας. Ίσως κάποια γεγονότα, τα οποία μας συμβαίνουν, πρέπει να συμβούν και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, καθώς είναι σημαντικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη μας. Εξαιτίας της φύσης του μπορεί ακόμη να πάρουμε πληροφορίες για την ψυχολογία μας ή για τις διαταραχές στη συμπεριφορά μας.

Το Βέρτεξ στους οίκους

Η θέση του Βέρτεξ στους οίκους μέσα στο ωροσκόπιο μας δείχνει το πού στη ζωή μας συμβαίνουν γεγονότα, τα οποία μπορεί να επαναλαμβάνονται και ποιοι τομείς κουβαλάνε ένα πιο έντονο καρμικό χαρακτήρα στο πεπρωμένο μας. Πού μπορεί να έχουμε μεγάλες αλλαγές, σημαντικές συναντήσεις (κυρίως ερωτικού χαρακτήρα) ή καρμικές συναντήσεις στη ζωή μας με άτομα που ήρθαν να μας αλλάξουν, ακόμη και τη στάση μας απέναντι στη ζωή.

Αν βρήκατε ότι έχετε το Βέρτεξ στον 5ο οίκο

Το παιδί που κρύβετε μέσα σας φαίνεται ότι είναι ορατό ακόμη κι όταν μεγαλώνετε στην ηλικία, σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής σας, ακόμη και στις σχέσεις. Εμπιστεύεστε πιο εύκολα τους ανθρώπους, τους βλέπετε με τα μάτια ενός παιδιού που δεν πιστεύει στο κακό και η αθωότητα αυτή δύσκολα παραμερίζεται, ακόμη και αν έχετε φάει κάμποσες φορές τα μούτρα σας. Έχετε ανάγκη, όπως τα παιδιά, για χαρά, για διασκέδαση, για δημιουργία στις ερωτικές σας σχέσεις, κυρίως όμως έχετε ανάγκη από αποδοχή. Ο μεγαλύτερος φόβος σας είναι αυτός της εγκατάλειψης και κάθε ερωτική σχέση που αποτυγχάνει, τον κάνει όλο και πιο έντονο. Συνήθως δεν λέτε όχι στο ρίσκο όχι μόνο στον έρωτα, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες της ζωής σας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αντιμετωπίζετε και οικονομικές αναποδιές. Αυτό που σημαδεύει τη ζωή σας και σας οδηγεί σε νέους δρόμους μπορεί να είναι ένας φίλος ή ένας έρωτας. Δηλαδή, ακόμη και καριέρα μπορεί να αλλάξετε και η αιτία να είναι η επιρροή ενός φιλικού προσώπου ή του συντρόφου σας. Ιδιαίτερα καρμική είναι και η σχέση με τα παιδιά. Φυσικά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται το Βέρτεξ θα τροποποιήσει αρκετά τα θέματα. Αν για παράδειγμα έχετε Βέρτεξ στον Αιγόκερω, μπορεί μια ερωτική σχέση να σας βοηθήσει να φτάσετε ψηλά στην καριέρα ή το αντίθετο, αν υπάρχουν δύσκολες όψεις, να καταστρέψει τη φήμη σας. Με αυτό το Βέρτεξ μπορεί να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας σε μια συναυλία, σε μια έξοδο για διασκέδαση, στις διακοπές, σε ένα πάρτι, σε ένα διαγωνισμό, σε μια παρουσίαση, σε μια κοινωνική εκδήλωση, σε ένα αθλητικό γεγονός και άλλα.

Αν βρήκατε ότι έχετε το Βέρτεξ στον 6ο οίκο

Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σας αναλώνεται στα θέματα της εργασίας και της υγείας στη ζωή σας. Έχετε στο αίμα σας την έννοια της ευθύνης, των υποχρεώσεων, αλλά και της θυσίας προς τους άλλους. Μολονότι είστε υπομονετικοί και οι ενέργειες σας όλες προέρχονται από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο σας, μπορεί στην πορεία να αναπτύξετε ένα πιο αυστηρό προφίλ προς τα έξω, προσπαθώντας να διατηρήσετε τα όρια σας ανέγγιχτα. Αυτό θα χρειαστεί φυσικά να περάσουν χρόνια για να το καταφέρετε. Υπάρχει κάποια τάση για τα άτομα με το Βέρτεξ στον 6ο να γίνονται κάπως υποχόνδρια ή μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από το καθημερινό τους στρες να αναπτύξουν ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Νιώθουν την ανάγκη να τους εκτιμούν οι άλλοι για την προσφορά τους και όταν δεν παίρνουν την αποδοχή που θέλουν νιώθουν δυστυχείς και αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την εργασία τους. Η πιο σημαντική δουλειά που μπορεί να κάνει το άτομο με το Βέρτεξ στον 6ο είναι η δουλειά με τον εαυτό του, διότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν το αναγνωρίσουμε. Δευτερευόντως, πρέπει να μάθει να δέχεται ότι η ανθρώπινη φύση έχει ελαττώματα και δεν υπάρχει τελειότητα. Κι εμείς έχουμε τα δικά μας ελαττώματα και οι άλλοι. Άρα, δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Έτσι σταματάμε να ψάχνουμε ιδανικές καταστάσεις στην προσωπική μας ζωή ή να θυμώνουμε όταν διαπιστώνουμε τις δύσκολες πλευρές του συντρόφου μας. Στον 6ο οίκο βρίσκουμε τους μέντορες μας. Τους δασκάλους μας στη ζωή. Τα συνήθη μοτίβα σχέσεων εδώ, είναι αυτό του δασκάλου-μαθητή, ιατρού-ασθενή, εργοδότη-υπαλλήλου. Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να έρθει από το σχολείο που φοιτήσαμε, τη δουλειά, την επίσκεψη για ιατρικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στον 6ο οίκο ακόμη, το Βέρτεξ δείχνει και μια ιδιαίτερη αγάπη στα κατοικίδια ζώα.

Αν βρήκατε ότι έχετε το Βέρτεξ στον 7ο οίκο

Οι άνθρωποι με το Βέρτεξ στον 7ο οίκο είναι αυτοί που στη ζωή τους σχεδόν δεν αντέχουν αν δεν έχουν μια σοβαρή σχέση. Ψάχνουν την ένωση με κάθε τρόπο και νιώθουν δυστυχείς όταν είναι μόνοι τους. Συνήθως ο γάμος ή μια στέρεη μονογαμική σχέση είναι ο απώτερος σκοπός τους και νιώθουν ιδιαίτερα ανασφαλείς σε μια σχέση μετέωρη που τους προκαλεί ανασφάλειες. Το ίδιο ισχύει κάποιες φορές και για την καριέρα τους. Τα πηγαίνουν καλύτερα όταν συνεταιρίζονται με κάποιον σταθερό συνεργάτη, από το να είναι αυτοαπασχολούμενοι. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να συνεργαστούν επαγγελματικά με τον σύντροφο τους ή μια σχέση συνεργασίας να μετατραπεί σε μια ερωτική σχέση. Είναι μια κλασική θέση όπου το άτομο έχει πάντα στο μυαλό του το «μαζί» σε όλες του τις εκδηλώσεις. Κι αν απογοητευθεί κάποιες φορές, τότε μπορεί να πάει στην αντίπερα όχθη, αποφεύγοντας να δεσμευθεί, διότι ενδόμυχα υπάρχει ο φόβος ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες του και θα καταλήξει πάλι μόνο του. Η θέση αυτή δείχνει ότι το άτομο δεν έχει για τον εαυτό του την αίσθηση της ολότητας, ότι χρειάζεται συμπλήρωμα για να είναι «όλον», δηλαδή απαραίτητα μια σχέση. Αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσει είναι ότι οι άλλοι (αφού ο 7ος οίκος είναι ο οίκος των άλλων) δεν είναι μια δική μας ρέπλικα. Έχουν διαφορές και όντως αυτές οι διαφορές είναι που μας τους κάνουν πιο ελκυστικούς. Όμως, οι άλλοι δεν είναι δικό μας κομμάτι. Πρέπει πρώτα να επιτύχουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα χωρίς ανασφάλειες, για να καταφέρουμε να συντροφευτούμε χωρίς προβλήματα. Οι σχέσεις εξάρτησης δίνουν και παίρνουν με αυτό το Βέρτεξ, όπως επίσης και το να χάνει κάποιος την προσωπικότητα του προς χάριν του συντρόφου.

Αν βρήκατε ότι έχετε το Βέρτεξ στον 8ο οίκο

Το Βέρτεξ σε αυτή τη θέση δείχνει μια τεράστια εσωτερική επιθυμία για ένωση ψυχών και απαιτεί την απόλυτη παράδοση στον έρωτα και στη σχέση. Στην αστρολογία ο 8ος οίκος είναι ένας ιδιαίτερα ψυχολογικός οίκος. Είναι ο οίκος των ενστίκτων, των αθέατων κινήτρων, που οι ρίζες τους χάνονται στο ασυνείδητο, της σεξουαλικότητας, των μυστηρίων της ζωής, των μεταφυσικών εμπειριών και του θανάτου. Δεν είναι ένας εύκολος οίκος. Εδώ δεν υπάρχει πολλή λογική, υπάρχει μόνο συναίσθημα. Δεν φτάνει στο άτομο να λέει ότι έχει μια σχέση. Πρέπει να νιώθει αυτή την ένωση σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε κύτταρο του κορμιού του, σε κάθε ερπετοειδή μέρος του εγκεφάλου του. Το σεξ είναι απαραίτητο στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης. Η σεξουαλικότητα και η δέσμευση έχουν πολλαπλά επίπεδα και η ίδια η πράξη είναι απλά ένας μικρός παράγοντας σε αυτά. Εδώ το άτομο ψάχνει για κάτι περισσότερο από το να ικανοποιήσει τη σάρκα του. Ψάχνει για την απόλυτη ψυχική και πνευματική ταύτιση. Και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει χειριστικό ή να δέχεται χειριστικές συμπεριφορές. Τα τραύματα από τις ερωτικές σχέσεις εδώ πονάνε περισσότερο από κάθε άλλη θέση του Βέρτεξ. Κάποιες φορές για να γιατρευτούν οι πληγές πρέπει να φτάσει στην πολυθρόνα του ψυχολόγου για να καταφέρει να τις κλείσει και να προχωρήσει παρακάτω στη ζωή του. Οι αποτυχίες σε ερωτικό επίπεδο μπορεί να το κάνουν πιο κλειστό και εσωστρεφές, χωρίς να δίνει την ευκαιρία πια στον εαυτό του να εξερευνήσει άλλες σχέσεις που θα μπορούσαν να είναι πιο ικανοποιητικές. Το Βέρτεξ σε αυτό τον οίκο μπορεί να δείχνει και σημαντικές εμπειρίες αλλαγών στην οικονομική του κατάσταση. Μπορεί να βρεθεί από τα χαμηλά στα ψηλά και το αντίθετο μέσα σε μια νύχτα. Πολλές φορές τα οικονομικά του συντρόφου παίζουν καταλυτικό ρόλο στις οικονομικές του συνθήκες, θετικά ή αρνητικά.