Όταν ο Ποσειδώνας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… είναι δύσκολο να σε κατανοήσουν οι άλλοι

Όταν ο Ποσειδώνας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… είναι δύσκολο να σε κατανοήσουν οι άλλοι

Όταν ο Ποσειδώνας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… είναι δύσκολο να σε κατανοήσουν οι άλλοι

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης του ονείρου, της φαντασίας και της ψευδαίσθησης και αν δεσπόζει στον αστρολογικό σας χάρτη, τότε οι δυνάμεις του πραγματικού και του φανταστικού κόσμου συνδυάζονται και σας επιτρέπουν να εκδηλώνετε τα όνειρά σας με ευκολία. Η συμπάθεια και η κατανόηση σας ωθούν να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας για να υπηρετήσετε τους άλλους, καθώς ψάχνετε για σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς, και τη μοιράζετε απλόχερα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα σας ανταποδοθεί. Η φαντασία σας είναι αστείρευτη και η φιλοδοξία σας καθοδηγείται από τον ρομαντισμό και την αυταπάρνηση. Θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά θέλετε και να δώσετε νέα πνοή σε ό,τι είναι περιφρονημένο και ό,τι έχει φθαρεί. Είστε φιλικοί και δοτικοί με μεγάλη συμπόνια για τους μοναχικούς και τους πονεμένους. Αναζητώντας την εξάλειψη κάθε αιτίας πόνου, θέλετε να βοηθήσετε στη θεραπεία του κόσμου μέσω της κατανόησης, της καλοσύνης, της αυτοθυσίας και της τέχνης. Η φυσική σας κλίση προς τον πνευματικό κόσμο κάνει τη διαίσθησή σας να είναι ισχυρή και αναζητάτε διαρκώς απαντήσεις και την πραγματική σας ταυτότητα καθώς πορεύεστε στη ζωή.

Πότε δεσπόζει ο Ποσειδώνας στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε έναν δεσπόζοντα Ποσειδώνα.

  • Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (αυτή η όψη σας κάνει να φαίνεστε σαν να ανήκετε στο ζώδιο των Ιχθύων)
  • Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (ο Ποσειδώνας είναι στην πιο περίοπτη θέση στον χάρτη, μια από τις πιο ισχυρές θέσεις)
  • Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Ποσειδώνας σε όψη με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Ποσειδώνας σε όψεις με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο
  • Ωροσκόπος, Μεσουράνημα, Ήλιος ή Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων
  • Αρκετούς πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων ή μια πολυαστρία στο ζώδιο των Ιχθύων
  • Αρκετοί πλανήτες ή πολυαστρία στον 12ο οίκο

Όσες περισσότερες από τις παραπάνω όψεις ή θέσεις έχετε, τόσο ισχυρότερη είναι η επιρροή του Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη σας.

Για να μάθετε πού έχετε τον Ποσειδώνα και τι όψεις σχηματίζει στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Αγάπη δίχως όρους και όρια

Όσοι έχουν δεσπόζοντα Ποσειδώνα έχουν γόνιμη φαντασία, που σχετίζεται με μια διαφορετική, ανώτερη διάσταση, γι’ αυτό ο ύπνος και το υποσυνείδητο παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς τα άτομα που τον διαθέτουν μπορεί να θυμίζουν λίγο ονειροπόλους που κυνηγούν χίμαιρες, λίγο μύστες, αλλά ακόμη και επίγειους αγγέλους. Αυτός ο πλανήτης κυβερνά την άνευ όρων αγάπη και αν στον γενέθλιο χάρτη σας κυριαρχούν είτε οι Ιχθύες ή ο Ποσειδώνας νιώθετε πολλά συναισθήματα. Είστε εκ φύσεως πιο συντονισμένοι με τον ανώτερο εαυτό σας και τον πνευματικό κόσμο. Ο πόνος όλων των πλασμάτων σας πληγώνει και δεν αντέχετε να τον αντικρίζετε. Ίσως είναι ο λόγος που τα ψυχοτρόπα φάρμακα, τα παυσίπονα, τα υπνωτικά και τα ναρκωτικά κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα σύμφωνα με την αστρολογία. Πολλοί άνθρωποι με αυτή τη θέση επιλέγουν χορτοφαγική διατροφή ή τους αρέσει η φύση και προσπαθούν με διάφορες δράσεις να σώσουν τον πλανήτη, να ασχοληθούν με κοινωνικά προβλήματα και να καταφέρουν ένα καλύτερο αύριο για όλους. Τα άτομα με δεσπόζοντα Ποσειδώνα έχουν συχνά μια αίσθηση ενότητας με ό,τι τους περιβάλλει και αισθάνονται ότι όταν πληγώνουν τους άλλους, πληγώνουν έτσι και τη δική τους ψυχή. Μερικοί μπορεί να δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να θυσιάζουν συχνά τις επιθυμίες τους για χάρη άλλων, ή κάποιες φορές να γίνονται ακόμη και αυτοκαταστροφικοί όταν πονάνε μέσα τους. Σε αυτές τις στιγμές μπορεί να τους βοηθήσει η δημιουργική έκφραση, η αγάπη των ανθρώπων τους και το να γίνουν πιο ξεκάθαροι με τις επιθυμίες τους και πιο διεκδικητικοί.

Πνιγμός ή κάθαρση

Οι Ποσειδώνιοι είναι πολύ ρομαντικά άτομα που κρύβουν ατελείωτη αγάπη μέσα τους, γι’ αυτό ερωτεύονται συχνά και τείνουν να εξιδανικεύουν το ταίρι τους. Είναι αισθησιακοί εραστές που μπορούν με την τρυφερότητα τους να προσφέρουν, αλλά και να μοιραστούν πολύ ερωτική ευχαρίστηση. Όμως η αρνητική πλευρά αυτής της θέσης μπορεί να τους κάνει να δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν και αυτό μπορεί να σημαίνει μονόπλευρα συναισθήματα, πλατωνικούς έρωτες που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, αλλά και να χάνουν τον εαυτό τους σε ερωτικές ή σεξουαλικές εξαρτήσεις. Οι εξαρτήσεις είναι άλλωστε ένας συχνός κίνδυνος για τα άτομα με δεσπόζοντα Ποσειδώνα, και εκτός από τις ερωτικές μπορεί να εκδηλωθούν εξαρτήσεις με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και κάθε είδους αυτοκαταστροφική συνήθεια. Οι Ποσειδώνιοι κρύβουν επίσης στο αρνητικό άκρο των συμπεριφορών, την κατάθλιψη, την τάση να φορούν μια ψεύτικη μάσκα, αλλά και ανεύθυνες συμπεριφορές.

Η ενισχυμένη φαντασία τους είναι ένα μοναδικό εργαλείο που τους βοηθά να πάνε μπροστά στη ζωή, αλλά στην αρνητική της μορφή μπορεί να στρέψει την ενέργεια τους προς την εξαπάτηση, την αυταπάτη και τον παραλογισμό. Όπως επίσης συμβαίνει συχνά με τη «δύσκολη» πλευρά του στοιχείου του νερού, μπορεί τα άτομα να μην επικοινωνούν τις ανάγκες τους με άμεσο, διεκδικητικό τρόπο, δημιουργώντας ασυνείδητες προσδοκίες από άλλους ανθρώπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιμένουν από τους άλλους ακόμη και να διαβάσουν το μυαλό τους, με αποτέλεσμα να θυμώνουν και να γίνονται καταστροφικοί χείμαρροι όταν αυτό δεν συμβαίνει. Άλλες φορές, μπορεί να μην πιστεύουν στη δύναμή τους, με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται, και άλλες να γίνονται σωτήρες αναλαμβάνοντας να σώσουν πονεμένες ψυχές από ένα σωρό προβλήματα. Η δυσκολία προσαρμογής στη σκληρή πραγματικότητα συχνά εκδηλώνεται με ψυχοσωματικό τρόπο και με διάφορες αλλεργίες.

Παράλληλες πραγματικότητες

Ο κυρίαρχος Ποσειδώνας κάνει όποιον τον διαθέτει εύθραυστο, λεπτεπίλεπτο, σχεδόν αιθέριο και μυστικιστικό, αρκετά ευαίσθητο για να έχει αρκετές δυσκολίες να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της πεζής καθημερινότητας. Έτσι το άτομο είναι συνήθως ευγενικό και καλοσυνάτο, αλλά όταν η ζωή του δυσκολεύει έχει τάσεις φυγής με απρόβλεπτη εξέλιξη. Όπως όταν ο θεός Ποσειδώνας είναι ήρεμος η θάλασσα μπορεί να γίνει το πιο μαγευτικό μέρος του πλανήτη, αλλά όταν θυμώνει μπορεί να μετατραπεί σε πολύ άγρια, αφιλόξενη και καταστροφική, έτσι τα άτομα που έχουν κυρίαρχο Ποσειδώνα συχνά παρεξηγούν, αλλά είναι και παρεξηγημένα. Οι άλλοι δυσκολεύονται να καταλάβουν γιατί δεν είναι τόσο σταθεροί ή πιο ξεκάθαροι, πιο συναισθηματικά αυτάρκεις, πρακτικοί ή συνεπείς. Είναι για αυτούς τους λόγους σύνηθες, οι Ποσειδώνιοι να αισθάνονται μια απόσταση από τους άλλους ή συχνά να τους πλημμυρίζουν αισθήματα μοναξιάς. Τότε είναι η στιγμή που χρειάζεται να καταβάλουν προσπάθεια να μοιραστούν όσα αισθάνονται και να εναρμονιστούν, αντί να επιλέξουν να αποτραβηχτούν και να αποξενωθούν.