Ο συμβολισμός του Ήλιου στους Διδύμους

Ο συμβολισμός του Ήλιου στους Διδύμους

Ο συμβολισμός του Ήλιου στους Διδύμους

Δίδυμοι: Ο Παραμυθάς, ο Δάσκαλος, ο Δημοσιογράφος, ο Μάρτυς

Το σύμβολο των Διδύμων

Τι είναι πραγματικά το σύμβολο των Διδύμων; Δύο αδέλφια; Δύο εραστές; Δύο πρόσωπα που είναι συνδεδεμένα αέναα και αμετάκλητα μεταξύ τους θαυμάζοντας το ένα το άλλο. Και τι κάνουν; Μιλάνε, ακούνε, ψάχνουν για στοιχεία, για πληροφορίες, για λύσεις, λύνουν παζλ και στη θέση τους δημιουργούν νέα παζλ, χιλιάδες παζλ σαν κονφετί. Αυτό είναι οι Δίδυμοι όπως πολύ εύστοχα περιγράφει ο αστρολόγος Steven Forrest!

Η λέξη κλειδί: Επικοινωνία

Όποιο βιβλίο αστρολογίας κι αν διαβάσετε, όποιον αστρολόγο κι αν ακούσετε, όταν φτάνουμε στο κεφάλαιο Δίδυμοι μια λέξη έρχεται αυτόματα στο νου: επικοινωνία. Σαφώς το να μιλήσουν και να ακούσουν τι έχουν να τους πουν οι άλλοι είναι η ραχοκοκαλιά του ζωδίου των Διδύμων. Αλλά για να τους κατανοήσεις πρέπει να πας πέρα από αυτό. Η βασική τους ικανότητα είναι η αντίληψη. Η αντίληψη του τρόπου που επικοινωνεί ο κόσμος, του τρόπου που βλέπουμε, που ακούμε, που μιλάμε, που μυρίζουμε, που νιώθουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Το να ακούει και να μιλά είναι απλώς ένα νήμα σε ένα τεράστιο υφαντό. Οι Δίδυμοι έχουν το ταλέντο της οξείας αντίληψης του περιβάλλοντος και της παρατηρητικότητας. Στο άρθρο μου τον προηγούμενο μήνα για τον Ταύρο είχαμε δει ότι η σταθερότητα είναι αυτό που κάνει τον Ταύρο ευτυχή και ασφαλή. Στους Διδύμους μιλάμε για τον ακριβώς αντίθετο χαρακτήρα. Οι Δίδυμοι χρειάζονται να είναι σε μια ατέρμονη κίνηση όλη μέρα. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν να δουν και να μάθουν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτή τη ζωή. Όπως ένα παιδί που το πας στο λούνα παρκ ή στο παιχνιδάδικο και τρελαίνεται έτσι και οι Δίδυμοι τρέχουν προς τις εμπειρίες, άλλοτε με ενθουσιασμό, άλλοτε με μανία, άλλοτε χωρίς κανένα σχέδιο, πάντα όμως με απαράμιλλο στιλ! Το σημαντικό στη ζωή τους είναι να τα δουν όλα και να τα μάθουν όλα. Φυσικά αυτό δεν είναι εφικτό στη διάρκεια μιας ζωής, ακόμη κι αν μας χάριζε ο Θεός 500 χρόνια ζωής. Ακόμη κι αν μας έδινε βιονική όραση και ακοή ή τη νοημοσύνη ενός υπερσύγχρονου υπολογιστή ή την υπερκινητικότητα ενός παιδιού. Όμως το βασικό είναι να αρπάζει από τη ζωή όσα περισσότερα μπορεί. Να ανακαλύψει τα μυστικά του κόσμου, να μαζέψει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, να δει όσα μπορεί περισσότερα. Οι Δίδυμοι είναι αγχώδεις, καθώς οι «κεραίες» τους πιάνουν άπειρες πληροφορίες κάποιες φορές και άχρηστες μαζί. Μολονότι είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί, χρειάζονται και χρόνο με τον εαυτό τους να μαζέψουν τις σκέψεις τους και να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Αν δεν το κάνουν, τότε ξυπνούν μέσα τους φοβίες και μεγαλύτερα άγχη.

Τα πολλά πρόσωπα των Διδύμων

Ένα από τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδουν και μάλιστα με αρνητικό τόνο είναι η «διπροσωπία». Εγώ θα έλεγα χωρίς κανενός είδους αρνητικού χρωματισμού της λέξης ότι οι Δίδυμοι είναι πολυπρόσωποι. Το δύο… είναι πολύ λίγο γι’ αυτούς! Ο Ήλιος στους Διδύμους είναι ένας χαμαιλέοντας που δυσκολεύεσαι να τον περιγράψεις, καθώς αλλάζει συνέχεια. Δεν τις φοβούνται τις αλλαγές άλλωστε, τις προκαλούν. Η προσαρμοστικότητα τους είναι παροιμιώδης. Ο κυβερνήτης πλανήτης τους είναι ο Ερμής. Ο αγγελιαφόρος των θεών. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και οι Δίδυμοι. Οι άνθρωποι που ψάχνουν την πληροφορία, τη βρίσκουν και τη μεταδίδουν και στους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ακόμη και στον χώρο της τέχνης. Στις σχέσεις τους με τους φίλους τους είναι αφοσιωμένοι, όσο οι φίλοι τους βέβαια έχουν μαζί τους το σωστό νοητικό συντονισμό. Θέλουν και οι άλλοι να σκέφτονται γρήγορα όπως εκείνοι, να παίζουν με το μυαλό τους και όχι βέβαια να τους περιορίζουν.

Η σκοτεινή πλευρά των Διδύμων

Η σκοτεινή τους πλευρά έχει να κάνει με την αποστασιοποίηση από το συναίσθημα. Μπορεί να γίνουν χειριστικοί ή κουτσομπόληδες ή με αφέλεια να μοιραστούν τα μυστικά σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο αυτό μπορεί να σε πληγώσει. Πολλές φορές θα πάρουν την πληροφορία επιφανειακά χωρίς να ψάξουν σε βάθος, αφού ο στόχος και η χαρά τους είναι να τη μεταδώσουν. Έχουν μια γοητεία, παραμένοντας πάντα παιδιά όσο κι αν μεγαλώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα με αυτό τον τρόπο κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ενηλίκων.

Η εποχή των Διδύμων

Η εποχή των Διδύμων κατά το 2022 εκτείνεται από τις 21/05/2022 στις 03:22 τα ξημερώματα μέχρι τις 21/06/2022 στις 11:12 το πρωί.  Αυτή είναι η περίοδος των γενεθλίων του ζωδίου, που από χρόνο σε χρόνο βέβαια διαφέρει. Σε αυτή την περίοδο οι συνθήκες θα είναι αρκετά ασταθείς τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, καθώς συμπίπτει μέχρι τις 03/06/2022 με τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή που είναι κυβερνήτης του ζωδίου. Θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, την παραπληροφόρηση, τις ψευδείς ειδήσεις, τις φήμες και τα κουτσομπολιά θα μας απασχολήσουν δεόντως. Ακόμη, θέματα που σχετίζονται με τα ΜΜΕ, τις μετακινήσεις, το εμπόριο, τα σχολεία και γενικά την εκπαίδευση μπορεί να έχουν προβλήματα ή να μας εκπλήξουν με ποικίλους τρόπους. Πιο επιρρεπή σε αλλαγές, απρόοπτα θετικά και αρνητικά και σε αστάθεια θα είναι και τα 4 μεταβλητά ζώδια, δηλαδή οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες.