Ο Ήλιος στα ζώδια

Ο Ήλιος στα ζώδια

Ο Ήλιος στα ζώδια

Εάν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος (δηλαδή το ζώδιό σας) στον αστρολογικό σας χάρτη, πατήστε εδώ.

Ήλιος στον Κριό (σε έξαρση)

Σας χαρακτηρίζει η αμεσότητα, η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να περνάτε απαρατήρητοι ή να σας αγνοούν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δράτε θαρραλέα, με τόλμη, αλλά και με επιθετικότητα κάποιες φορές. Είστε εκείνοι που μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες με ευκολία και να κάνετε το βήμα που οι άλλοι διστάζουν ή φοβούνται. Πολύ συχνά, όμως, αποφεύγετε να αναλογιστείτε τις συνέπειες που συνοδεύουν τις πράξεις σας, με αποτέλεσμα να φέρεστε απερίσκεπτα και να μη μαθαίνετε από τα λάθη σας. Έχετε την τάση να ενθουσιάζεστε με καθετί καινούργιο, σαν ένα μικρό παιδί που ανακαλύπτει τον κόσμο, αλλά χάνετε το ενδιαφέρον σας με την ίδια ευκολία. Το αίσθημα της ταυτότητα σας είναι συνδεδεμένο με την κατάκτηση των στόχων σας. Όταν θέλετε κάτι, δε βλέπετε εμπόδια αλλά μόνο προκλήσεις και δε φοβάστε να προχωρήσετε στο άγνωστο. Όσο πιο δύσκολο είναι κάτι, τόσο σας εξιτάρει! Ωστόσο, μπορεί να γίνεστε ανταγωνιστικοί χωρίς λόγο και να μπαίνετε σε μάχες που τελικά σας κοστίζουν παραπάνω από όσο υπολογίζατε.

Ήλιος στον Ταύρο

Χαρακτηρίζεστε από σταθερότητα, υπομονή και ανεξάντλητη επιμονή. Οι γύρω σας αναγνωρίζουν ότι είστε αξιόπιστοι και μπορούν να βασιστούν επάνω σας, διότι είστε άτομο που εκφράζεται με πράξεις και δε μένει στα λόγια. Αισθάνεστε μεγαλύτερη πληρότητα όταν μπορείτε να παράγετε έργο και όταν αποκτάτε όσα χρειάζεται για να νιώθετε αυτάρκης. Θα καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια για να διατηρήσετε τα υλικά αποκτήματα και οτιδήποτε θεωρείται δικό σας! Ακόμα και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις μπορεί πολλές φορές να φέρεστε κτητικά, αλλά είστε αρκετά αφοσιωμένοι και σταθεροί. Σαν ζώδιο της Αφροδίτης, η ομορφιά, η καλαισθησία και η απλότητα, συνδέονται άμεσα με την ταυτότητα σας. Είστε άτομο που δίνει μεγάλη σημασία στις μικρές απολαύσεις της ζωής και προτιμάτε το ήσυχο και ασφαλές μονοπάτι από το να ρισκάρετε για κάτι άγνωστο. Η απροθυμία σας να αλλάξετε και η δυσκολία σας να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα, έχουν ως αποτέλεσμα να γίνεστε κάποιες φορές αμετακίνητοι και να βαλτώνετε σε καταστάσεις που δε σας οδηγούν πουθενά.

Ήλιος στους Διδύμους

Επιθυμείτε να βρίσκεστε σε μια διαρκή κίνηση, ώστε να αλληλεπιδράτε με ανθρώπους και να ανταλλάσσετε διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Η γνώση και η πληροφορία παίζουν καθοριστικό ρόλο για εσάς. Χαρακτηρίζεστε από ευφυΐα και οξυμένη αντίληψη και γι’ αυτόν τον λόγο το αίσθημα της ταυτότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα πνευματικά σας επιτεύγματα. Ο λόγος (είτε ο προφορικός, είτε ο γραπτός) είναι το ατού σας και είναι ο τρόπος της αυτοέκφρασης σας. Είστε ανήσυχο πνεύμα και προσπαθείτε συνεχώς να αλλάζετε παραστάσεις και να βρίσκετε νέα ενδιαφέροντα που σας κινητοποιούν πνευματικά. Είστε ικανοί να ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά δυσκολεύεστε να επικεντρώσετε την ενέργεια σας μόνο σε μία δραστηριότητα. Δυσανασχετείτε με τη ρουτίνα και τη στασιμότητα, είτε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις είτε στα επαγγελματικά και στην καθημερινότητα σας. Αντιθέτως, αναζητάτε διαρκώς νέα ερεθίσματα και επιδιώκετε να πειραματίζεστε και να εφευρίσκετε νέα μονοπάτια. Άλλωστε, δεν φοβάστε την αλλαγή και μπορείτε να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα με μεγάλη ευκολία.

Ήλιος στον Καρκίνο

Είστε ένα αρκετά εσωστρεφές και ιδιωτικό άτομο, το οποίο όμως αισθάνεται πληρότητα όταν ανήκει κάπου. Γι’ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό για εσάς να δημιουργείτε συναισθηματικούς δεσμούς και έχετε την έμφυτη τάση να φροντίζετε και να προστατεύετε τους οικείους σας και όσους θεωρείτε οικογένεια σας. Πολύ συχνά αναλαμβάνετε τον ρόλο της «μητέρας» απέναντι στους άλλους και παίρνετε την πρωτοβουλία να τους προστατεύσετε με κάθε τρόπο. Η ταυτότητα σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ρίζες, το παρελθόν και την οικογένεια. Δεν είναι απίθανο να δυσκολεύεστε να κόψετε δεσμούς με άτομα ή να επιστρέφετε ξανά σε καταστάσεις που είχαν λήξει. Ορισμένες φορές μπορεί, ακόμα, να δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης και φαίνεται σαν να μη διαθέτετε την αυτοπεποίθηση και την τόλμη να αυτονομηθείτε ή να εμπλακείτε ενεργά στην κοινωνία. Όταν έχετε έναν στόχο, δράτε πιο έμμεσα και δεν φανερώνετε εύκολα τα κίνητρα σας. Χρειάζεστε χρόνο για να βγάλετε προς τα έξω τον πραγματικό σας εαυτό και μόνο όταν νιώσετε ασφάλεια θα εκφραστείτε αληθινά.

Ήλιος στον Λέοντα (θέση κυβέρνησης)

Επιθυμείτε να ξεχωρίζετε με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Η παρουσία σας τραβάει την προσοχή των γύρω σας και χαρακτηρίζεστε από ένταση, θέρμη και αυτοπεποίθηση. Ο τρόπος που εκφράζεστε έχει συνήθως μια δόση υπερβολής και ταυτόχρονα κάτι δραματικό, σαν να είστε πρωταγωνιστής σε κάποιο έργο. Δεν είστε άνθρωπος που θα είναι ικανοποιημένος με μια συμβατική, ανιαρή καθημερινότητα. Έχετε σαν σκοπό ζωής να δημιουργείτε, να βάζετε το μοναδικό και προσωπικό σας στιλ σε κάθε σας εγχείρημα και να εμπνέετε τους άλλους. Έχετε έμφυτη υπερηφάνεια και δεν ανέχεστε να σας υποτιμούν ή να σας αντιμετωπίζουν σαν έναν κοινό θνητό. Αναζητάτε την αναγνώριση και την επιβεβαίωση σε ό,τι κάνετε, σαν ένα παιδί που περιμένει την αποδοχή των γονιών του. Η παιδικότητα και ο ενθουσιασμός χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά σας. Διαθέτετε μεγάλη ικανότητα στο να ηγείστε, αλλά αντιθέτως μπορεί να δυσκολεύεστε να υποταχτείτε σε κανόνες και να δράσετε ομαδικά μιας και θέλετε να έχετε τον έλεγχο και να γίνονται όλα με το δικό σας τρόπο. Αποτελεί στοίχημα ζωής για εσάς το να διδαχθείτε τη μετριοφροσύνη και την ταπεινότητα.

Ήλιος στην Παρθένο

Χαρακτηρίζεστε από πρακτικότητα και αναλυτικό μυαλό. Έχετε την τάση να εκλογικεύετε και να παρατηρείτε και την παραμικρή λεπτομέρεια στις καταστάσεις, αλλά και στους ανθρώπους. Είστε το άτομο που αναζητά την τελειότητα, επομένως το παραμικρό ψεγάδι ή μια ατέλεια μπορεί να σας απογοητεύσει. Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείστε αυστηρός κριτής και μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα επικριτικοί τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Νιώθετε πληρότητα όταν είστε σε θέση να προσφέρετε υπηρεσίες και να φανείτε χρήσιμοι στους γύρω σας. Σας ενδιαφέρουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα και επιθυμείτε όλα γύρω σας να είναι σε τάξη. Γι’ αυτό και διοχετεύετε την ενέργεια σας στην ταξινόμηση και στην οργάνωση. Απεχθάνεστε το χάος, την απροσεξία και την ανωριμότητα. Προβάλετε την εικόνα ενός ατόμου χαμηλών τόνων, το οποίο όμως τα έχει όλα υπό έλεγχο και δε στηρίζεται σε κανέναν άλλον παρά μόνο στον εαυτό του. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τίποτα δε χαρίζεται εύκολα και ότι πρέπει να εργαστείτε σκληρά και να προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνεστε.

Ήλιος στον Ζυγό (σε πτώση)

Οι διαπροσωπικές σχέσεις (είτε πρόκειται για ερωτικές, φιλικές ή επαγγελματικές) είναι εκείνες οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη σας και θα σας διδάξουν πράγματα για τον ίδιο σας τον εαυτό. Αισθάνεστε πλήρης όταν μοιράζεστε και κυρίως όταν βρίσκεστε σε σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αρμονία και ισότητα. Είστε άτομο που μπορεί να κάνει υποχωρήσεις και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανάγκες, προκειμένου να διατηρήσετε την ηρεμία και την ισορροπία. Αποφεύγετε την ένταση και τις διαμάχες και γι’ αυτό τον λόγο λειτουργείτε με διπλωματία. Είστε ικανοί να αποστασιοποιείστε από τις καταστάσεις και να κρίνετε εντελώς αντικειμενικά και δίκαια, χωρίς να εμπλέκεστε συναισθηματικά. Δίνετε μεγάλη σημασία στην ευγένεια και στους καλούς τρόπους, αλλά στο όνομα των κανόνων συμπεριφοράς δεν αποκλείεται να καταπιεστείτε ή να καταπιέσετε. Την ίδια σημασία δίνετε στην τέχνη, την αισθητική και την ομορφιά, όμως δε θα πρέπει να μένετε μόνο στην εικόνα και στην επιφάνεια. Το μεγάλο στοίχημα έγκειται στο να μπορέσετε να ικανοποιείτε τους άλλους (που είναι και το βασικό σας αίτημα) και παράλληλα να μην χάνετε τον εαυτό σας.

Ήλιος στον Σκορπιό

Είστε άτομο το οποίο επιθυμεί να εμπλέκεται εις βάθος στις καταστάσεις και κυρίως στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Σας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επιφάνεια. Γι’ αυτό τον λόγο έχετε την τάση να ερευνάτε και να αναζητάτε την κρυμμένη αλήθεια και όσα δε φαίνονται με την πρώτη ματιά. Ορισμένες φορές, γίνεστε αρκετά καχύποπτοι και δυσκολεύεστε να ανοιχτείτε εάν ο άλλος δεν σας έχει αποδείξει ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης. Επιθυμείτε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και των σχέσεων σας με κάθε τρόπο και ο μεγάλος σας φόβος είναι το να καταφέρει κάποιος να βρει το ευαίσθητο σημείο σας και να σας πληγώσει. Είστε σε επαφή με τις πιο σκοτεινές πλευρές και κατανοείτε τα συναισθήματα εκείνα που οι υπόλοιποι θεωρούν ταμπού, αφού θεωρητικά δεν έχουν θέση σε έναν πολιτισμένο κόσμο. Αν και επιθυμείτε τη σταθερότητα, αντιλαμβάνεστε ότι η απώλεια είναι κομμάτι της ζωής και τελικά σας κάνει παντοδύναμο και σας μεταμορφώνει. Όταν μάχεστε για κάτι, μάχεστε μέχρι τέλους και δύσκολα εγκαταλείπετε, αφού διαθέτετε τεράστια αποθέματα ψυχικής ενέργειας.

Ήλιος στον Τοξότη

Είστε ένα άτομο ανήσυχο και επεκτατικό. Αυτό που επιθυμείτε είναι να μετακινείστε συνεχώς, να μαθαίνετε και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Δε γνωρίζετε όρια και θέλετε ελευθερία κινήσεων για να ταξιδεύετε (κυριολεκτικά ή νοητικά), να εξερευνάτε και να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας. Έχετε βαθιά πίστη στο όραμα και στον εαυτό σας και αψηφάτε εμπόδια, δυσκολίες και περιορισμούς, προκειμένου να κατακτήσετε την αλήθεια ή να βιώσετε τις εμπειρίες εκείνες που σας γεμίζουν. Η ταυτότητα σας είναι συνδεδεμένη με τα πιστεύω σας και τη φιλοσοφική άποψη που έχετε για τη ζωή. Δεν σας καλύπτει μόνο το να μαθαίνετε, αλλά συνήθως επιδιώκετε να μεταφέρετε αυτή τη γνώση και στους άλλους. Είστε αισιόδοξοι από τη φύση σας και προσπαθείτε πάντα να βρείτε το νόημα και να δείτε τη μεγάλη εικόνα πίσω από ό,τι συμβαίνει. Ωστόσο, πολλές φορές κρίνοντας με βάση το δικό σας σύστημα ηθικής, μπορεί να γίνεστε απόλυτοι και αδιάλλακτοι. Δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε μόνιμες καταστάσεις και γίνεστε αντιδραστικοί όταν κάτι σας περιορίζει, με αποτέλεσμα να αναζητάτε πάντα το παραπάνω ή κάτι καλύτερο.

Ήλιος στον Αιγόκερω

Είστε ένα άτομο φιλόδοξο, το οποίο θέτει στόχους και στην πορεία σχεδιάζει πολύ προσεκτικά τα βήματα προς την κατάκτηση τους. Διαθέτετε υπομονή, επιμονή και πειθαρχία. Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με σοβαρότητα και έχετε αποδεχτεί ότι μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και ανάληψη ευθυνών θα καταξιωθείτε. Η ταυτότητα σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς ρόλους, τα επιτεύγματα και την εξουσία. Στοχεύετε ψηλά, αλλά ταυτόχρονα είστε ρεαλιστές και μπορείτε να αξιολογήσετε αντικειμενικά τις επιλογές και τα μονοπάτια που σας ανοίγονται. Το βασικό αίτημα είναι να είστε αυτόνομοι και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποτύχει! Είστε προορισμένοι να ξεπεράσετε εμπόδια και δεν το βάζετε εύκολα κάτω. Είστε ιδιαίτερα συγκρατημένοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκφράζετε πραγματικά τα θέλω σας ή σε κάποιες φάσεις της ζωής σας να καταπιέζεστε από τα κοινωνικά «πρέπει». Πολλές φορές μπορεί να γίνεστε παραπάνω πραγματιστές σε σημείο να γίνεστε κυνικοί ή ακόμα και απαισιόδοξοι.

Ήλιος στον Υδροχόο (σε αδυναμία)

Χαρακτηρίζεστε από εκκεντρικότητα και αντισυμβατικές ιδέες. Είστε προσανατολισμένοι σε ένα όραμα που έχετε για το μέλλον, καθώς και σε ιδεολογίες οι οποίες είναι συνήθως ανατρεπτικές και έρχονται σε αντίθεση με τις κοινωνικές συμβάσεις. Επιθυμείτε να επαναστατείτε και να ταράζετε τα νερά με κάποιο τρόπο. Οι αντιδράσεις σας, μάλιστα, είναι τόσο απρόβλεπτες που πολλές φορές μπορεί να έρχονται σαν σοκ για τους άλλους, εκεί που δεν το περιμένετε. Επειδή ζείτε ουσιαστικά μέσα στο κεφάλι σας, χρειάζεστε ελευθερία να σκέφτεστε όπως θέλετε και να επηρεάζετε τους γύρω σας με τις πεποιθήσεις σας. Λειτουργείτε καλά μέσα σε ομάδες και η δημιουργική σας ενέργεια διοχετεύεται κυρίως μέσα στο κοινωνικό σύνολο και σε ό,τι αφορά συλλογικούς στόχους. Το βασικό σας αίτημα είναι να αποδεσμεύεστε με κάθε κόστος από ό,τι σας κρατάει πίσω και δε σας εξελίσσει. Οι στόχοι σας δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό σας, αλλά περιλαμβάνουν την κοινωνία και την ανθρωπότητα στο σύνολο της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να βάζετε σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές σας επιθυμίες, προκειμένου να παλέψετε για τις ιδέες που πρεσβεύετε.

Ήλιος στους Ιχθύς

Είστε ένα άτομο υπέρμετρα δοτικό και συμπονετικό. Έχετε τη μοναδική ικανότητα να μπαίνετε στη θέση του άλλου και να τον κατανοείτε βαθιά και ιδιαίτερα εκείνους που υποφέρουν και έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη. Πιστεύετε ότι μπορείτε να θεραπεύσετε τον άλλον και όταν δίνετε είστε ανιδιοτελείς και δεν επιδιώκετε αντάλλαγμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να σας εκμεταλλεύονται ή να οικειοποιείστε τα προβλήματα των άλλων σε τέτοιο βαθμό που να κατακλύζεστε από αυτά και να καταπιέζετε τα δικά σας θέλω και τις επιθυμίες. Η αίσθηση της ταυτότητας είναι συνήθως συγκεχυμένη και δεν αποκλείεται να χάνετε τον προσανατολισμό σας, να μην έχετε ξεκάθαρους στόχους ή να μην γνωρίζετε ποιο μονοπάτι να ακολουθήσετε για να τους κατακτήσετε. Η δημιουργικότητα σας διοχετεύεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ψυχολογία, μεταφυσική, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικές δραστηριότητες.