Ο Ερμής στα 12 ζώδια

Ο Ερμής στα 12 ζώδια

Ο Ερμής στα 12 ζώδια: Τι σημαίνει για τον τρόπο που επικοινωνείτε, για τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα γύρω σας και για τη δύναμη του μυαλού σας;

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει την επικοινωνία, το μυαλό, τα προϊόντα της σκέψης μας, την αντίληψη των πραγμάτων γύρω μας. Η θέση του σε ζώδιο στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας δείχνει με τι τρόπο επικοινωνούμε, πώς παίρνουμε αποφάσεις, πώς αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες και πώς τις ανταλλάσσουμε με το περιβάλλον μας. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τη γλώσσα μας, τη γραφή και την ανάγνωση, τον προφορικό λόγο και παίζει, όπως καταλαβαίνετε, σημαντικό ρόλο στον τομέα των σπουδών μας. Είναι ακόμη ο πλανήτης των μετακινήσεων και μεταφορών, του εμπορίου και των συναλλαγών στην καθημερινότητα μας. Κυβερνά τα ζώδια των Διδύμων και της Παρθένου. Συμβολίζει, ακόμη, τη νεότητα και τα αδέλφια μας. Στο ανθρώπινο σώμα κυβερνά τα χέρια, την ωμοπλάτη, τους βραχίονες, το νευρικό μας σύστημα και τους πνεύμονες.

Βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατώντας εδώ.

Ερμής στον Κριό

Είστε άτομο που αγαπά την άμεση και γρήγορη επικοινωνία και δεν αντέχετε την καθυστέρηση και τους ανθρώπους που σας αφήνουν να περιμένετε. Είστε ταχύτατοι στο να λαμβάνετε αποφάσεις και δίνετε την εντύπωση ότι δεν σπαταλάτε χρόνο για να σκεφτείτε κάτι παραπάνω από μια φορά. Είστε ετοιμόλογοι, πάντα με μια σύντομη και εύστοχη ατάκα την κατάλληλη στιγμή. Ο τρόπος που εκφράζεστε είναι απλός και κοφτός και βαριέστε τις λεπτομέρειες. Έχετε την ικανότητα να ξεχωρίζετε την ουσία από τις περιττές πληροφορίες. Σας αρέσει να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και είστε πολύ ενθουσιώδεις όταν βιώνετε νέες εμπειρίες, όταν ηγείστε μιας κατάστασης ή όταν κάτι σας κεντρίζει το ενδιαφέρον σε πνευματικό επίπεδο. Πολλοί μπορεί να σας χαρακτηρίζουν επιθετικό ή αγενή, εξαιτίας της ωμής ειλικρίνειας και του καυστικού χιούμορ που διαθέτετε. Και εσείς με τη σειρά σας, είστε άτομο που μπορεί να πάρει πολύ προσωπικά κάτι που θα ειπωθεί και να αντιδράσετε έντονα. Οι ιδέες και οι απόψεις σας είναι πρωτοποριακές, αλλά έχετε την πειθώ ώστε να τις προωθήσετε.

Ερμής στον Ταύρο

Σκέφτεστε με γνώμονα την κοινή λογική και την πρακτικότητα. Οι ιδέες σας είναι παγιωμένες και δύσκολα μπορεί κάποιος να σας πείσει για το αντίθετο ή να σας αλλάξει γνώμη, χωρίς να έχει αρκετά πειστικά επιχειρήματα. Επιμένετε πολύ στις απόψεις που έχετε σχηματίσει, οι οποίες είναι αρκετά συντηρητικές και συνήθως απορρίπτετε καθετί εκκεντρικό, ασυνήθιστο ή πιο τολμηρό. Είναι βασικό να αισθανθείτε ασφάλεια προκειμένου να εκφραστείτε και γι’ αυτό παίρνετε τον χρόνο σας. Δεν είστε από τα άτομα που εκφράζονται αυθόρμητα. Αντιθέτως, είστε συγκρατημένοι. Ωστόσο, όταν πάρετε μια απόφαση επιμένετε σε αυτή και την στηρίζετε μέχρι τέλους. Διαθέτετε πείσμα και επιδιώκετε οι ιδέες να μη μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά να γίνονται και πράξη. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι άλλοι σας παίρνουν στα σοβαρά και γνωρίζουν ότι ο λόγος σας έχει βαρύτητα. Έχετε, επίσης, μια ικανότητα να ηρεμείτε τον άλλον ή να τον προσελκύσετε με μία μόνο κουβέντα σας.

Ερμής στους Διδύμους (θέση κυβέρνησης)

Η σκέψη σας τρέχει με την ταχύτητα του φωτός! Είστε ένα ευφυές άτομο που μαθαίνει γρήγορα και αναζητά γνώση, πληροφορίες και ερεθίσματα. Είστε ανυπόμονοι και δυσκολεύεστε να κρατήσετε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας. Θέλετε να εκφραστείτε με κάθε δυνατό μέσο. Σαν ανήσυχο πνεύμα που είστε, έχετε περιέργεια για τα πάντα γύρω σας και είστε γεμάτοι ερωτήματα. Επομένως, η καθημερινότητα σας περιλαμβάνει ατελείωτες συζητήσεις, μετακινήσεις και κοινωνικές συναναστροφές. Είστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί στις διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο, επηρεάζεστε εύκολα από τους άλλους και μπορεί να αλλάζετε εύκολα γνώμη και να μην είστε συνεπείς στα πιστεύω και στις ιδέες σας. Ενώ ενδιαφέρεστε για τη γνώση σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα, έχετε την τάση να τα προσεγγίζετε επιφανειακά και να μην εμβαθύνετε, διότι βαριέστε γρήγορα και γενικώς δύσκολα μπορεί κάτι να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Ταυτόχρονα, εσείς είστε ανεξάντλητοι, με αστείρευτο χιούμορ και οι άλλοι δε βαριούνται όταν συναναστρέφονται μαζί σας.

Ερμής στον Καρκίνο

Επικοινωνείτε περισσότερο μέσω των συναισθημάτων και λιγότερο λεκτικά. Οι λέξεις για εσάς δεν έχουν τίποτα να πουν μπροστά σε όσα νιώθετε. Δεν σκέφτεστε με γνώμονα τη λογική και δυσκολεύεστε να κρίνετε τις καταστάσεις αντικειμενικά. Αντιθέτως, τα βλέπετε όλα μέσα από ένα πολύ προσωπικό και υποκειμενικό πρίσμα. Οι φοβίες, οι ανασφάλειες και τα απωθημένα του παρελθόντος δεν αποκλείεται να επηρεάζουν την κρίση σας και να σαμποτάρουν τη σκέψη σας. Είστε αρκετά αμυντικοί και θα πρέπει να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς για να εκφράσετε στους άλλους αυτά που σκέφτεστε. Διαθέτετε εξαιρετική μνήμη και μπορεί να κρατάτε στο μυαλό σας κάτι για πολύ καιρό, ειδικά αν αυτό κουβαλά κάποιο συναισθηματικό περιεχόμενο. Μαθαίνετε μέσα από τις εμπειρίες και όσα σας κινητοποιούν σε βαθύτερο επίπεδο και όχι μέσα από απρόσωπες θεωρίες και ψυχρά δεδομένα. Η σκέψη σας είναι εσωτερική και έχετε την ανάγκη να αποσύρεστε που και που για να επεξεργάζεστε τα όσα συμβαίνουν. Μπορείτε να κατανοήσετε βαθιά τους άλλους και είστε καλοί ακροατές, γι’ αυτό οι άλλοι σας εκμυστηρεύονται τις βαθύτερες σκέψεις και τα μυστικά τους.

Ερμής στον Λέοντα

Έχετε μεγάλη ανάγκη να εκφράζετε όσα σκέφτεστε και μάλιστα με έναν τρόπο επιβλητικό και δραματικό. Διαθέτετε αυτοπεποίθηση και ισχυρή πειθώ και είστε το κατάλληλο άτομο για να προωθεί ιδέες, όσο μεγαλεπήβολες κι αν είναι. Ταυτόχρονα, περιμένετε να λάβετε αναγνώριση για τις ιδέες αυτές ή τις απόψεις που εκφράζετε και γενικώς έχετε την τάση να παίρνετε την κριτική πολύ προσωπικά. Θεωρείτε σχεδόν πάντα ότι έχετε δίκιο και ότι η άποψη σας είναι η σωστή και σπάνια θα παραδεχτείτε τα λάθη σας. Οι άλλοι δε μπορούν εύκολα να σας αλλάξουν γνώμη, αφού έχετε πολύ σταθερές και παγιωμένες απόψεις. Τα βλέπετε όλα μέσα από ένα πολύ υποκειμενικό πρίσμα και δυσκολεύεστε να κρίνετε εντελώς ψυχρά και αποστασιοποιημένα ή μπορεί να τα μεγαλοποιείτε στο μυαλό σας, με αποτέλεσμα να μην έχετε πολύ ξεκάθαρη αντίληψη για τις καταστάσεις. Ωστόσο, είστε πολύ δημιουργικά άτομα και σας εκφράζει καθετί καλλιτεχνικό.

Ερμής στην Παρθένο

Το μυαλό σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα σας όπλα, αφού είστε άτομο εξαιρετικά εγκεφαλικό με έντονη παρατηρητικότητα και κριτική σκέψη. Πάνω από όλα για εσάς είναι η λογική και αντιτίθεστε σε οτιδήποτε σας φαίνεται παράλογο, υπερβολικό ή μπερδεμένο. Θέλετε όλα να είναι πολύ ξεκάθαρα και συγκεκριμένα και γι’ αυτό ξοδεύετε αρκετό χρόνο και ενέργεια στο να ταξινομείτε και να αναλύετε τα δεδομένα και τις καταστάσεις γύρω σας. Είστε εκείνοι που θα παρατηρήσετε πρώτοι από όλους τις πιο μικρές ή ασήμαντες λεπτομέρειες, αλλά πολλές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνετε την πραγματική ουσία. Οι ιδέες σας είναι ρεαλιστικές και οι συμβουλές σας είναι χρήσιμες και πρακτικές. Θέλετε να είστε συνεπείς απέναντι στους άλλους, αλλά δεν αποκλείεται συχνά να παραπονιέστε ότι βγάζετε εσείς όλη τη δουλειά ή να γκρινιάζετε όταν κάτι δεν είναι στην εντέλεια και όπως το θέλετε. Είστε οργανωτικός και συγκεντρωμένος στις πνευματικές εργασίες ή σε μια διαδικασία μάθησης, αλλά η τελειομανία σας μπορεί να σας κάνει επικριτικούς και αγχωτικούς.

Ερμής στον Ζυγό

Εκφράζετε τις απόψεις και τις ιδέες σας με αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να είστε δίκαιοι και να έχετε την τάση να λαμβάνετε υπόψη όλες τις πλευρές ενός ζητήματος, αλλά και τις διαφορετικές απόψεις. Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να πάρετε επάνω σας την ευθύνη μιας οριστικής απόφασης, με τον φόβο μήπως αδικήσετε κάποιον και γι’ αυτό μπορεί να χαρακτηρίζεστε ως αναποφάσιστοι ή αναβλητικοί. Είστε εξαιρετικά κοινωνικοί και επικοινωνιακοί και βγάζετε προς τα έξω ευγένεια και κομψότητα στον τρόπο που εκφράζεστε. Είστε άτομα με τακτ, λεπτούς τρόπους και σας αρέσει να συζητάτε ήρεμα. Αντιπαθείτε τις ακραίες ή τις υπερβολικές ιδέες και απόψεις. Το μεγάλο σας όπλο είναι η διπλωματία. Έχετε γοητευτικό λόγο και ξέρετε τι πρέπει να πείτε για να πάρετε αυτό που θέλετε. Ορισμένες φορές η ανησυχία σας για το «τι θα πει ο κόσμος» μπορεί να σας κάνει να λέτε αυτά που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι και να καταπιέζετε τις πραγματικές σας σκέψεις.

Ερμής στον Σκορπιό

Προτιμάτε τους μη λεκτικούς τρόπους επικοινωνίας. Είστε από τους ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν με σιωπές ή με ένα βλέμμα. Για να έρθετε σε επαφή και για να επικοινωνήσετε με κάποιον, αποτελεί βασική προϋπόθεση να τον εμπιστεύεστε και κατ’ επέκταση να έχετε συνδεθεί μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Δεν σας ενδιαφέρουν οι χαλαρές κουβέντες και οι επιφανειακές γνωριμίες. Είστε αυθεντικοί σε όσα εκφράζετε και πολλές φορές μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα καυστικοί και ειλικρινείς, σε σημείο που οι άλλοι να μη μπορούν να το διαχειριστούν. Είστε άτομο που βλέπει πίσω από τις λέξεις και δεν παραπλανάται από την εικόνα. Αναλύετε και ερευνάτε σε βάθος μέχρι να φέρετε στο φως την κρυμμένη αλήθεια ή τυχόν μυστικά. Οι σκοτεινές σκέψεις και ο υποκειμενικός τρόπος που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα, μπορεί να επηρεάζουν την κρίση σας και να σας κάνουν καχύποπτους, μυστικοπαθείς ή ακόμα και εμμονικούς. Είστε από εκείνους που σκέφτονται περισσότερα από όσα λένε και μάλιστα κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας.

Ερμής στον Τοξότη

Ο τρόπος που επικοινωνείτε χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και ειλικρίνεια. Έχετε την τάση να βλέπετε τη συνολική εικόνα και να αψηφάτε λεπτομέρειες, πράγμα το οποίο άλλες φορές σας βοηθάει να βλέπετε την ουσία των πραγμάτων, όμως άλλες φορές μπορεί να σας κοστίσει. Δεν αντέχετε τη στασιμότητα και θέλετε να ανανεώνετε τις γνώσεις σας, να ταξιδεύετε και να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικών απόψεων, πεποιθήσεων ή κουλτούρας, ώστε να διευρύνετε το μυαλό σας. Είστε άτομο που έχει τη δυνατότητα να διδάξει, να μεταδώσει με ευκολία τις θεωρίες του, αλλά και την αισιόδοξη στάση ζωής του. Είστε γενικά ανοιχτόμυαλοι αρκεί να μην φανατίζεστε και να μη γίνεστε απόλυτοι με όσα πιστεύετε. Πολύ συχνά, αποφεύγετε καθετί δύσκολο ή δυσάρεστο, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεστε ως φυγόπονοι ή να δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις με τη σοβαρότητα που απαιτείται. Ωστόσο, το γεγονός ότι βλέπετε κυρίως ανοιχτούς ορίζοντες και μονοπάτια και όχι εμπόδια, είναι και εκείνο που τελικά σας πηγαίνει μπροστά.

Ερμής στον Αιγόκερω

Είστε σοβαροί, προσεκτικοί και συγκρατημένοι στον λόγο σας. Πολλές φορές μπορεί να δυσκολεύεστε να εκφραστείτε ανοιχτά ή αυθόρμητα, με αποτέλεσμα να χάνετε σε κάποιο βαθμό την ουσιαστική και βαθιά επικοινωνία με τους γύρω σας. Οι θεωρίες και οι ιδέες που σας παρουσιάζουν θα πρέπει να έχουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο για να τις αποδεχτείτε και να τις ενστερνιστείτε. Γενικώς, τα λόγια για εσάς δεν σημαίνουν τίποτα, εάν δεν συνοδεύονται από αποδείξεις ή πράξεις. Είστε προσηλωμένοι σε ρεαλιστικούς στόχους και η σκέψη σας εστιάζει στην υλική πλευρά της ζωής. Διαθέτετε πείσμα, επιμονή και υπομονή, ειδικά όταν εμπλέκεστε σε πνευματικές εργασίες. Τα βήματα σας μπορεί να είναι αργά, αλλά είναι μεθοδικά και σημειώνετε σταθερή πρόοδο. Ωστόσο, έχετε την τάση να βλέπετε περισσότερα εμπόδια και περιορισμούς, παρά ευκαιρίες και δυνατότητες. Αυτό μπορεί να σας οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις και απαισιοδοξία. Ο ρεαλιστικός τρόπος σκέψης σας μπορεί να είναι αφυπνιστικός για τους γύρω σας, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνεστε υπερβολικά αυστηροί ή σκληροί και να αποδοκιμάζετε τους άλλους.

Ερμής στον Υδροχόο

Ο τρόπος που επικοινωνείτε χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, αλλά και από αποστασιοποίηση ή ψυχρότητα. Είστε εξαιρετικά εύστροφοι και έχετε ευρηματικές ιδέες. Η επικοινωνία με ανθρώπους είναι πολύ βασική για εσάς, αλλά επιδιώκετε να συναναστρέφεστε με άτομα τα οποία έχουν κάτι το αντισυμβατικό ή είναι ξεχωριστοί με κάποιο τρόπο. Όταν πρόκειται για διαδικασία μάθησης ή πνευματικές διεργασίες, αποδίδετε πολύ καλύτερα μέσα σε ομάδες παρά μεμονωμένα. Η σκέψη σας είναι προσανατολισμένη σε ιδέες και θεωρίες που έχουν ως βάση τους τις έννοιες του ανθρωπισμού, της ισότητας και της ελευθερίας. Το μυαλό σας τρέχει στο μέλλον και έχετε ανάγκη την ελευθερία να οραματίζεστε και να κάνετε σχέδια χωρίς όρια και περιορισμούς. Οι απόψεις σας μπορεί να είναι πολύ πρωτοποριακές ή εκκεντρικές και ίσως να δυσκολεύεστε να τις εφαρμόσετε στον πραγματικό κόσμο. Συχνά μπορεί να σοκάρετε με τον λόγο σας και επιδιώκετε να ανατρέπετε τα κλισέ και να καταρρίπτετε θεωρίες που θεωρούνται αποδεκτές από την πλειοψηφία.

Ερμής στους Ιχθύς

Επικοινωνείτε περισσότερο με βάση το συναίσθημα παρά με τη λογική. Είστε άτομο που δεν ανταγωνίζεται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην προσβάλλει και να μην πληγώσει τους άλλους με τα λόγια του. Κατανοείτε, δείχνετε συμπόνια και διαθέτετε ενσυναίσθηση, επομένως είστε πολύ καλοί ακροατές και δεν προσπαθείτε να επιβάλετε τη δική σας άποψη. Αντιθέτως, μάλιστα, δυσκολεύεστε να εκφράσετε άμεσα και ξεκάθαρα τις σκέψεις και τις ιδέες σας, ίσως επειδή είναι συγκεχυμένες στο μυαλό σας ή επειδή μεταβάλλονται εύκολα και επηρεάζεστε από τον περίγυρο. Ωστόσο, αυτή η αοριστία και η ασυνέπεια στα πιστεύω σας μπορεί να προκαλεί μπερδέματα και παρεξηγήσεις πολλές φορές. Προτιμάτε να βασίζεστε στο ένστικτο σας παρά σε δεδομένα και πληροφορίες. Πολύ συχνά είστε αφηρημένοι, ξεχνάτε σημαντικές λεπτομέρειες και δυσκολεύεστε να φέρετε εις πέρας πρακτικά ζητήματα, αφού το μυαλό σας είναι απασχολημένο με πιο πνευματικές έννοιες. Διαθέτετε φαντασία και η τέχνη αποτελεί ένα μέσο για να εκφράζεστε όταν δε βρίσκετε άλλο τρόπο να το κάνετε.