Κινέζικη αστρολογία: Τα χαρακτηριστικά των 12 ζωδίων και οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών

Κινέζικη αστρολογία: Τα χαρακτηριστικά των 12 ζωδίων και οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών

Κινέζικη αστρολογία: Τα χαρακτηριστικά των 12 ζωδίων και οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών

Δώδεκα ζώα αντιπροσωπεύουν τον 12ετή κύκλο που αποτελεί τη βάση του Κινέζικου ημερολογίου. Κάθε έτος είναι αφιερωμένο σε ένα ζώο και όσοι γεννιούνται τη συγκεκριμένη χρονιά μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους. Στην Κινέζικη αστρολογία αντίθετα με τη δυτική υπάρχουν 5 στοιχεία: το μέταλλο, το νερό, το ξύλο, η φωτιά και η γη. Ένα ζώο, λοιπόν, ανάλογα με τη χρονιά χρωματίζεται τελείως διαφορετικά από το στοιχείο του. Έτσι, μια Τίγρης της φωτιάς θα είναι πιο δυναμική και εξωστρεφής από μια Τίγρη του νερού που θα είναι πιο συναισθηματική. Το γιν και το γιανγκ αντιπροσωπεύουν το αρσενικό και το θηλυκό, το ενεργητικό και το παθητικό, το εσωστρεφές και το εξωστρεφές.

Οι μύθοι για την προέλευση του Κινέζικου ζωδιακού κύκλου ποικίλουν. Μερικοί λένε ότι ο Βούδας ή ο αυτοκράτορας Jade, που κρατούσε τα κλειδιά του παραδείσου, κάλεσε όλα τα ζώα να βοηθήσουν την ανθρωπότητα και μόνο 12 πήγαν στο κάλεσμα του. Άλλες ιστορίες αναφέρουν ότι ο αυτοκράτορας πραγματοποίησε έναν μεγάλο αγώνα για να φτιάξει ένα ημερολόγιο, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κατανοήσουν την έννοια του χρόνου. Έτσι κάλεσε τα ζώα την ημέρα των γενεθλίων του να τρέξουν και κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία του Κινέζικου ζωδιακού. Η σειρά των ζωδίων είναι σύμφωνα με τον τερματισμό των ζώων και πώς θα κατάφεραν να αγωνιστούν ανάλογα με τις αρετές και τα μειονεκτήματα τους. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Αρουραίος που κέρδισε την πρωτιά είχε κοροϊδέψει την καλύτερη φίλη του που ήταν η γάτα. Σύμφωνα με τον μύθο η γάτα που είναι υπναρού ζήτησε από τον Αρουραίο να την ξυπνήσει για να πάρει μέρος στον αγώνα, αλλά αυτός δεν το έκανε φοβούμενος ότι θα τον κερδίσει και έτσι ξεκίνησε και η αιώνια κόντρα της γάτας με τον ποντικό!

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Κινέζικων ζωδίων. Αν δεν γνωρίζετε ποιο Κινέζικο ζώδιο εκπροσωπείτε μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ – ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Χαρακτηριστικά: Γρήγορος, δημοφιλής, έξυπνος, γοητευτικός και πειστικός.

Ίσως το πιο έξυπνο ζώο του Κινέζικου ζωδιακού και από τα πλέον χαρισματικά. Όσο κι αν βλέποντας ένα ποντίκι συνήθως αηδιάζουμε, όσοι έχουν γεννηθεί τη χρονιά αυτού του ζωδίου θεωρείται ότι είναι από τα πλέον ελκυστικά άτομα και η ομορφιά είναι από τα μεγαλύτερα προτερήματά τους! Εκτός από την έμφυτη γοητεία, τις επικοινωνιακές ικανότητες και τη ζωηρή φαντασία, οι Αρουραίοι είναι συνήθως και πολυάσχολοι, αφού θέλουν να γεμίσουν τη ζωή τους με χιλιάδες διαφορετικά πράγματα που θα τους ικανοποιούν. Η μεγαλύτερη ανάγκη του Αρουραίου είναι ο έρωτας και η τρυφερότητα και φροντίζει να τα δίνει σε μεγάλο βαθμό, αφού γι’ αυτόν η αγάπη είναι τόσο ζωτική όσο η αναπνοή! Το μεγαλύτερο του ελάττωμα είναι η ανασφάλεια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης που τον οδηγεί σε σφάλματα.

Οι άνδρες Αρουραίοι έχουν γρήγορη σκέψη και καλή μνήμη. Είναι περίεργοι, ψάχνουν την ουσία των πραγμάτων και έχουν έντονη δίψα για γνώση. Παρότι έχουν τις δικές τους απόψεις, σπάνια έχουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να τις εκφράσουν. Αγαπούν πολύ την οικογένεια και δίνουν μεγάλη σημασία να είναι η σύντροφός τους ευτυχισμένη.

Οι γυναίκες Αρουραίοι είναι έξυπνες, όμορφες και αντιμετωπίζουν τη ζωή με λογική. Δίνουν μεγάλη σημασία στα λόγια ή τις εκφράσεις του άλλου και ξέρουν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις. Επίσης, εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματά τους και δεν δείχνουν ποτέ τις αδυναμίες τους. Ωστόσο, έχουν θέματα με το άγχος και πολλές φορές δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Ιδανικά επαγγέλματα: Καλλιτέχνης, μουσικός, ηθοποιός, συγγραφέας, φωτογράφος, γιατρός, δάσκαλος, ντετέκτιβ.

Διάσημοι Αρουραίοι: Αντόνιο Μπαντέρας, Χιου Γκραντ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κάμερον Ντίαζ.

ΒΟΔΙ – ΒΟΥΒΑΛΟΣ

Χαρακτηριστικά: Υπομονετικός, ευγενικός, πεισματάρης, συντηρητικός και οργανωτικός.

Ίσως το πιο ήρεμο, ήσυχο και αποτελεσματικό ζώο του Κινέζικου ωροσκοπίου, που αγαπάει τη δουλειά και εργάζεται σκληρά και υπομονετικά για να πετύχει τους στόχους του. Βαθιά συντηρητικό και σταθερό, στο Βόδι δεν αρέσουν οι απότομες αλλαγές, ούτε τα ρίσκα, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στις σχέσεις και θα προσπαθήσει να διατηρήσει μια ερωτική σχέση, ακόμη κι αν βλέπει ότι δεν σημαίνει πολλά πλέον γι’ αυτό. Το Βόδι διακρίνεται για τις οργανωτικές του ικανότητες, τη δυνατότητα συγκέντρωσής του και την υψηλή αίσθηση εμπιστοσύνης που εμπνέει στους άλλους. Δεν έχει ιδιαίτερες φιλοσοφικές και μεταφυσικές ανησυχίες και προτιμά ό,τι είναι προσγειωμένο και πρακτικό. Συνήθως δεν έχει πολλούς φίλους, αλλά λίγους και προσεκτικά επιλεγμένους, διότι δεν του αρέσουν οι εκπλήξεις! Κάνει τις πιο μακρόχρονες και αφοσιωμένες ερωτικές σχέσεις.

Οι άνδρες Βόδια είναι λογικοί, ώριμοι, υπεύθυνοι, εργάζονται με επιμέλεια, γι’ αυτό και έχουν επιτυχία στη δουλειά. Ωστόσο, δεν έχουν οξυμένη την αίσθηση του χιούμορ και του πάθους στη ζωή και μερικές φορές ίσως φέρονται επιθετικά και με αλαζονεία.

Οι γυναίκες που γεννιούνται στο έτος Βοδιού είναι ειλικρινείς, πιστές, επιμελείς και ανεκτικές. Δεν μιλάνε πάρα πολύ και λειτουργούν με ισχυρούς ηθικούς κανόνες. Είναι εργατικές, λιτές στη διαχείριση του νοικοκυριού, αλλά μερικές φορές το πείσμα τους μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις.

Ιδανικές δουλειές: Δικηγόρος, γιατρός, δάσκαλος, τεχνικός, πολιτικός, υπάλληλος γραφείου, σύμβουλος.

Διάσημα Βόδια: Τζορτζ Κλούνει, Τζακ Νίκολσον, Μεγκ Ράιαν, Κέιτ Μος.

ΤΙΓΡΗΣ

Χαρακτηριστικά: Αξιόπιστη, συναισθηματική, θαρραλέα, χαρισματική και έντονη.

Κανείς άλλος δεν διαθέτει την τόλμη, το θάρρος και την αισιοδοξία της, αλλά και την παρορμητική της φύση. Η Τίγρης είναι το πλέον κινητικό ζώο, που ποτέ δεν μπορεί να ηρεμήσει και να μείνει προσκολλημένη σε έναν στόχο ή έναν άνθρωπο. Της αρέσει να γνωρίζει διαρκώς νέες εμπειρίες, ενώ η στασιμότητα, η ρουτίνα και η ησυχία τη σκοτώνει. Η τύχη ευτυχώς την ευνοεί όταν παίρνει επαναστατικές αποφάσεις, αλλά επειδή δεν γίνεται πάντα να κάνουμε το δικό μας σ’ αυτή τη ζωή, όταν βλέπει τα σχέδια της να αποτυγχάνουν απογοητεύεται και δεν μπορεί να την παρηγορήσει κανείς. Φυσικά μετά από μια αποτυχία πάντα υπόσχεται να είναι προσεκτικότερη την επόμενη φορά, αλλά μένει στις υποσχέσεις. Ο ενθουσιασμός της για έναν στόχο, μια ιδέα, έναν άνθρωπο, τελειώνει μόλις βρει το επόμενο που θα την συναρπάσει. Πάντως λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, γι’ αυτό και είναι η πλέον ανεξάρτητη, αλλά και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος παντού!

Οι άνδρες Τίγρεις είναι αισιόδοξοι και φιλόδοξοι, ιδιαίτερα στην εργασία. Δεν ικανοποιούνται με το μέτριο και αγωνίζονται για την αριστεία. Ακόμη και αν αντιμετωπίσουν εμπόδια και δυσκολίες, οι Τίγρεις δεν θα τα παρατήσουν εύκολα και δεν θα υποχωρήσουν. Θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και δεν θα παραβιάσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν στον εαυτό τους και τους άλλους.

Οι γυναίκες Τίγρεις είναι τρυφερές στη φροντίδα των μελών της οικογένειας και τα παιδιά τους τις λατρεύουν αφού παίζουν πολύ μαζί τους και τους λένε απίθανες ιστορίες. Είναι κοινωνικές, απολαμβάνουν τη ζωή και οργανώνουν συνεχώς πάρτι και δραστηριότητες, ιδιαίτερα στη φύση. Δεν τα πάνε καλά με τη μοναξιά και θέλουν πάντα να βρίσκονται με παρέες. Είναι υπερήφανες και αν πληγωθούν το παίρνουν κατάκαρδα και δεν ξεχνούν εύκολα ούτε το τραύμα τους, ούτε αυτόν που το προκάλεσε.

Ιδανικά επαγγέλματα: Πολιτικός, οικονομολόγος, τραπεζίτης, λογιστής, γιατρός, αστυνομικός, δικηγόρος.

Διάσημοι Τίγρεις: Τομ Κρουζ, Ντέμι Μουρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζόντι Φόστερ.

ΛΑΓΟΣ – ΚΟΥΝΕΛΙ

Χαρακτηριστικά: Απαιτητικός, δημοφιλής, συμπονετικός και ειλικρινής.

Από τα πιο αξιαγάπητα και ευαίσθητα ζώα του ζωδιακού, ο Λαγός είναι ευγενικός, ήσυχος, ξέρει να διασκεδάζει, έχει λεπτό γούστο και υψηλή αισθητική και απολαμβάνει τις τέχνες όσο και τα υλικά αγαθά. Θεωρείται το πιο πιστό ζώο του Κινέζικου ωροσκοπίου, αλλά εξαιτίας της κριτικής και πολλές φορές επικριτικής του συμπεριφοράς, δυσκολεύεται να κατασταλάξει εύκολα σε μια σχέση. Οι περισσότεροι εργένηδες εξάλλου ανήκουν στο ζώδιο του Λαγού! Μάλιστα, όταν βρίσκεται σε σχέση το ταίρι του τον κατηγορεί για αυξημένες και υπερβολικές απαιτήσεις. Αγαπάει τους φίλους του κι είναι σίγουρα το άτομο που μπορείτε να στηριχτείτε πάνω του στα δύσκολα, διότι δεν θα σας απογοητεύσει. Τίποτε δεν τον στενοχωρεί περισσότερο από ένα δυσαρμονικό περιβάλλον, ακατάστατο και επιθετικό. Θέλει να είναι όλοι γύρω του χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και δεν θα διστάσει να αναλάβει και τις ευθύνες των άλλων για να το καταφέρει αυτό.

Οι άνδρες Λαγοί είναι καλοί στο να προσποιούνται και να κρύβουν τα συναισθήματα τους. Μπορεί να δείχνουν ότι δεν νοιάζονται για κάτι, ωστόσο μέσα τους να καίγονται. Έχουν εξαιρετικές διαπραγματευτικές δεξιότητες στην εργασία και τους αρέσει να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού.

Οι γυναίκες Λαγοί είναι πολύ λογικές, προσιτές, δεν τους αρέσουν οι άσεμνες συμπεριφορές και ό,τι ξεπερνά τα όρια τους και αφήνουν πάντα στους άλλους μια εντύπωση ευγένειας και κομψότητας. Έχουν επιχειρηματικό ταλέντο και είναι αξιόπιστες στις σχέσεις, είτε φιλικές, είτε προσωπικές, είτε επαγγελματικές.

Ιδανικά επαγγέλματα: Μουσικός, καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας, κτηνοτρόφος, κηπουρός, δάσκαλος, ιερέας, αστυνομικός και δικαστής.

Διάσημοι Λαγοί: Μπραντ Πιτ, Νίκολας Κέιτζ, Ντρου Μπάριμορ, Τζόνι Ντεπ.

ΔΡΑΚΟΣ

Χαρακτηριστικά: Αρχηγός, ενεργητικός, άφοβος, θερμός και χαρισματικός.

Η κυρίαρχη μορφή της κινέζικης αστρολογίας, ο Δράκος, συγκεντρώνει όλα τα συστατικά της επιτυχίας, αλλά και της καλοτυχίας. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες, αναλαμβάνει τεράστια ρίσκα και σιχαίνεται τη μετριότητα και τη μετριοπάθεια. Γι’ αυτό ίσως δείχνει και λίγο μπλαζέ ή σνομπ προς τους γύρω του. Ο ενθουσιασμός του, η καλή του διάθεση, αλλά και ο υψηλός δείκτης ευφυΐας του, τον βοηθάνε να επιτύχει στη ζωή του, κυρίως στα επαγγελματικά θέματα και την καριέρα. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και σε θέματα καρδιάς, διότι μπορεί να είναι γενναιόδωρος, αλλά όχι κι αποφασισμένος να κάνει συμβιβασμούς ή να βάλει νερό στο κρασί του. Άλλωστε ο εγωισμός του, δεν του επιτρέπει τέτοιες κινήσεις. Οι Δράκοι είναι ευθείς άνθρωποι, ειλικρινείς και δεν φημίζονται ιδιαίτερα για τη διπλωματία τους, άρα συχνά παρεξηγούνται. Είναι όμως το επίκεντρο της παρέας με το μεγαλειώδες χιούμορ τους και το αστραφτερό μυαλό τους.

Οι άντρες Δράκοι έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση και κάνουν πάντα βήματα προς τα εμπρός. Θεωρούνται από τους καλύτερους ηγέτες, θέτουν φιλόδοξους στόχους και εμπνέουν τους άλλους. Είναι πιστοί και γενναιόδωροι σε φίλους και εραστές και σπάνια δίνουν δικαιώματα. Ωστόσο, δεν τα πάνε καλά με τις αποτυχίες και καταρρέουν αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχουν υπολογίσει.

Οι γυναίκες Δράκοι είναι αυτό που λέμε φεμινίστριες, καθώς πιστεύουν ότι οι γυναίκες μπορούν να αποδώσουν όπως και οι άνδρες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη καλύτερα. Είναι απίστευτα ικανές σε όλους τους τομείς, σχεδιάζουν το μέλλον τους και αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους. Προτιμούν τα απλά και άνετα ρούχα και είναι πολύ δημιουργικές.

Ιδανικά επαγγέλματα: Πωλητής, ταμίας, φαρμακοποιός, ηλεκτρολόγος, ιερέας, σχεδιαστής, πολιτικός και στρατιωτικός.

Διάσημοι Δράκοι: Κιάνου Ριβς, Αλίσια Σίλβερστοουν, Ρόμπι Γουίλιαμς.

ΦΙΔΙ

Χαρακτηριστικά: Γοητευτικό, φιλόξενο, εσωστρεφές, γενναιόδωρο και έξυπνο.

Συμβολίζει τη βαθιά γνώση, τη σοφία, την ικανότητα να προσαρμόζεται κάποιος στις αλλαγές του περιβάλλοντος και την αγάπη στο καινούριο. Έχει έντονα ανεπτυγμένες την αίσθηση της ισότητας και της δικαιοσύνης και σπάνια κάνει λάθη στην κρίση του. Προικισμένο με φοβερό χιούμορ, δυνατή θέληση και αυτοπεποίθηση πετυχαίνει σχεδόν πάντα τους στόχους του. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έχει και την εύνοια της τύχης με το μέρος του. Γιατί αντίθετα από αυτά που πιστεύουμε στην Ελλάδα για το Φίδι, που δεν είναι και τα πιο κολακευτικά, στην Κίνα θεωρείται εξαιρετικά καλότυχο. Το πιο σημαντικό στη ζωή ενός Φιδιού είναι η ερωτική του ζωή και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε αυτόν τον τομέα δεν πηγαίνουν πουθενά… Γι’ αυτό δεν δυσκολεύεται ούτε να ερωτευθεί, ούτε να κάνει μια σχέση. Μάλιστα, ίσως κάποιοι το κατηγορήσουν ότι ερωτεύεται πιο γρήγορα κι από όσο αναπνέει, αλλά όπως το σοφό Φίδι γνωρίζει, ο έρωτας είναι ζωή!

Οι άνδρες Φίδια είναι προσηλωμένοι στην καριέρα τους, αγωνίζονται να πετύχουν και έχουν το ταλέντο και την ικανότητα να «μυρίζονται» τις ευκαιρίες. Μερικοί μπορεί να στήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις από το μηδέν ή να σημειώσουν πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι σοβαροί και αφοσιωμένοι στη σχέση τους και δεν ανέχονται προδοσίες και συμπεριφορές που τους προσβάλουν.

Οι γυναίκες Φίδια είναι χαριτωμένες, καλόκαρδες, αγαπούν τη ζωή και έχουν πολλά ενδιαφέροντα. Τους αρέσουν τα έργα τέχνης, τα ταξίδια και απεχθάνονται το καθισιό. Είναι πολύ έξυπνες, έχουν επιχειρηματικό μυαλό και είναι πολύ καλές στη διαχείριση του χρήματος.

Ιδανικά επαγγέλματα: Καλλιτέχνης, πολιτικός, δάσκαλος, ζωγράφος, ψυχολόγος, δημόσιες σχέσεις.

Διάσημα Φίδια: Πιρς Μπρόσναν, Μίκι Ρουρκ, Τζον Μάλκοβιτς.

ΑΛΟΓΟ

Χαρακτηριστικά: Ελεύθερο, ενεργητικό, ανεξάρτητο και ανυπόμονο.

Το πιο περήφανο, τίμιο, ενθουσιώδες και αισιόδοξο ζώο του Κινέζικου ζωδιακού δεν υποχωρεί μπροστά σε εμπόδια και σκληρή δουλειά, αλλά επιτυγχάνει πάντα τον στόχο του με επιμονή και πολύ κόπο. Δεν ικανοποιείται εύκολα με τα επιτεύγματα του και μονίμως προσπαθεί να κάνει περισσότερα, εξαντλώντας μερικές φορές τις δυνάμεις του. Όσοι δεν το γνωρίζουν καλά μπορεί να πιστεύουν ότι η επιτυχία του οφείλεται καθαρά στον παράγοντα τύχη, ενώ στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα πολλών και αγωνιωδών προσπαθειών. Τίποτε δεν χαλάει την αυτοπεποίθηση και την πίστη που έχει σ’ αυτό που κάνει και ποτέ δεν θα το ακούσετε να γκρινιάζει και να βαρυγκωμά για τις υποχρεώσεις του. Η μεγαλύτερη αγάπη του είναι η ελευθερία και η ανεξαρτησία και σπάνια κάνει σχέσεις μόνο και μόνο για να μην αισθάνεται μοναξιά.

Οι άνδρες που εκπροσωπούν το ζώδιο του Αλόγου έχουν αστείρευτη ενέργεια, είναι αποφασιστικοί και δεν διστάζουν να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Έχουν ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης, δεν ανέχονται παρατυπίες και «αμαρτωλές» συμπεριφορές και στέκονται δίπλα στους αδύναμους. Είναι γενναιόδωροι και ξοδεύουν τα χρήματα τους χωρίς δεύτερη σκέψη, αν θέλουν να ευχαριστήσουν τους φίλους και τους αγαπημένους τους.

Οι γυναίκες Άλογα είναι κομψές, όμορφες και τους αρέσει να βγαίνουν έξω και να διασκεδάζουν. Είναι λάτρεις της φύσης και θέλουν να κάνουν ταξίδια. Είναι ανεξάρτητες, έχουν τον δικό τους τρόπο ζωής, αλλά μερικές φορές δεν τους είναι εύκολο να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένειά τους.

Ιδανικά επαγγέλματα: Συγγραφείς, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες, ερμηνευτές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, κριτικοί, ξεναγοί.

Διάσημα Άλογα: Κέβιν Κόστνερ, Σίντι Κρόφορντ, Σάντρα Μπούλοκ.

ΚΑΤΣΙΚΑ – ΠΡΟΒΑΤΟ

Χαρακτηριστικά: Ήπια, ντροπαλή, ευγενική και ειρηνική.

Διαθέτει ίσως τον πιο ειλικρινή, σχεδόν διάφανο χαρακτήρα, που την κάνει εκτός από αξιαγάπητη και μερικές φορές το εύκολο θύμα για τους άλλους. Η Κατσίκα είναι αφελής, αγαπά όλο τον κόσμο, συμπάσχει με τα προβλήματα και τις ταλαιπωρίες του και είναι πρόθυμη να καλομάθει όσους αγαπά. Η Κατσίκα εκπροσωπεί την τέχνη στο Κινέζικο ωροσκόπιο και όσοι ανήκουν σ’ αυτό το ζώδιο, ακόμη και οι πιο ακαλλιέργητοι, έχουν καλλιτεχνικές τάσεις. Ξέρει να εκτιμά το ωραίο, αλλά και να το δημιουργεί. Δεν έχει εγωιστικές τάσεις και μπορεί να δουλεύει σε ομάδα καλύτερα από ότι μόνη, αφού χρειάζεται παρέα και ενθάρρυνση. Ο έρωτας και η αγάπη είναι τα πιο σημαντικά συστατικά της ζωής της και χωρίς αυτά θα προτιμούσε να μην υπάρχει. Εκτός από τις καλλιτεχνικές τάσεις έχει έμφυτες ψυχαναλυτικές ιδιότητες!

Οι άνδρες Κατσίκες συμπεριφέρονται πάντα με ευγένεια και διακριτικότητα και αυτά τα χαρακτηριστικά τους καθιστούν ως τους πιο καλούς φίλους. Αγαπούν τις τέχνες, έχουν φαντασία και είναι πολύ συναισθηματικοί. Γίνονται καλοί οικογενειάρχες, αλλά δεν τους αρέσουν οι πιέσεις και οι ευθύνες.

Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί τις χρονιές της Κατσίκας είναι υπομονετικές, συμπαθητικές και με καλούς τρόπους. Παρότι μπορεί να φαίνονται εύθραυστες, αν αντιμετωπίσουν προκλήσεις γίνονται δυνατές και θαρραλέες. Είναι φιλόδοξες στην καριέρα τους, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι αναποφάσιστες.

Ιδανικά επαγγέλματα: Ζωγράφοι, μουσικοί, αισθητικοί, γιατροί, δάσκαλοι, συγγραφείς.

Διάσημες Κατσίκες: Μελ Γκίμπσον, Τζούλια Ρόμπερτς, Μπιλ Γκέιτς, Μπρους Γουίλις.

ΠΙΘΗΚΟΣ – ΜΑΪΜΟΥ

Χαρακτηριστικά: Διασκεδαστικός, ενεργητικός και επαναστάτης.

Για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς έναν Πίθηκο κι αυτό είναι ο «συντηρητισμός». Ο Πίθηκος είναι επαναστάτης, ζωηρός, δραστήριος, βλέπει μακριά στο μέλλον και προηγείται της εποχής του. Έχει γόνιμη φαντασία, θα μπορούσε κάλλιστα να γράφει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διαθέτει ανεπτυγμένο χιούμορ και φημίζεται για τον φιλικό του χαρακτήρα. Έτσι, ποτέ δεν θα τον βρείτε χωρίς φίλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπά την ελευθερία του. Η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική για έναν Πίθηκο και αυτός που θα συνδεθεί μαζί του ερωτικά, θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να μην τον καταπιέζει. Αγαπά τη γνώση και αφιερώνει πολύ χρόνο για να μάθει καινούρια πράγματα. Τον βοηθάει βέβαια και ο υψηλός δείκτης ευφυΐας του, αλλά και η έμφυτη περιέργειά του. Και μπορεί να είναι ένα από τα δυνατά μυαλά του Κινέζικου ζωδιακού, οι πραγματικές όμως αρετές του βρίσκονται στην καρδιά του, που ξεπερνάει σε καλοσύνη όλα τα άλλα ζώα.

Οι άνδρες Πίθηκοι έχουν αστείρευτο χιούμορ και αυτό είναι και το ισχυρό τους χαρτί, αφού όλοι περνούν ευχάριστες στιγμές μαζί του. Αν και μπορεί να χαρακτηριστούν ανώριμοι, είναι απίστευτα έξυπνοι και συναισθηματικοί. Δεν κατακρίνουν εύκολα και δείχνουν ανοχή στις αδυναμίες και τα ελαττώματα των άλλων. Είναι αρκετά γενναιόδωροι, έχουν έξυπνες ιδέες, τις οποίες μπορούν και να τις εφαρμόσουν.

Οι γυναίκες Πίθηκοι είναι φιλόδοξες, αισιόδοξες, ανταγωνιστικές, πολύ σίγουρες για τον εαυτό τους και πολλές φορές μπορεί να συμπεριφέρονται εγωιστικά ή επιθετικά. Είναι επικοινωνιακές και έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο και χάρη στις ικανότητες τους σημειώσουν μεγάλη πρόοδο στη δουλειά.

Ιδανικά επαγγέλματα: Διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες αθλητές, χρηματιστές, ντετέκτιβ, δικηγόροι, προγραμματιστές, διασκεδαστές.

Διάσημοι Πίθηκοι: Τζένιφερ Άνιστον, Γουίλ Σμιθ, Τομ Χανκς.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ – ΚΟΚΟΡΑΣ

Χαρακτηριστικά: Ανεξάρτητος, πρακτικός, εργατικός, προσγειωμένος και προσεκτικός.

Είναι το σύμβολο της πρακτικότητας, του θάρρους και της αποφασιστικότητας. Δεν φημίζεται για τη φαντασία και την ευρηματικότητά του, ούτε για τις ιδεαλιστικές του ανησυχίες, αλλά είναι ίσως το πιο υπεύθυνο από τα ζώα και εμπνέει τον σεβασμό για τη δουλειά του. Ακολουθεί πάντα την «πεπατημένη», το δοκιμασμένο και σίγουρο, δηλαδή και δεν ριψοκινδυνεύει κάνοντας καινοτομίες. Όποια κι αν είναι η δουλειά του, ο Πετεινός σπάνια τη βλέπει μόνο σαν χρήμα, αφού τον ενδιαφέρει να κάνει κάτι που του δίνει και χαρά. Είναι πανέξυπνος και έχει αυξημένη και γρήγορη κρίση. Μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος στο μισό χρόνο από τα υπόλοιπα ζώα του Κινέζικου ζωδιακού κύκλου και δύσκολα μπορεί να τον κοροϊδέψει κάποιος, αφού το μυαλό του λειτουργεί σαν… λέιζερ και μπορεί να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα από χιλιόμετρα μακριά.

Οι άνδρες Πετεινοί είναι οργανωτικοί και το μυαλό τους δουλεύει σαν ηλεκτρονικός υπολογιστής. Είναι πολύ έξυπνοι, αλλά λένε «άκομψα» ό,τι σκέφτονται και αυτό τους κάνει πολλές φορές να παρεξηγούνται, γι’ αυτό θα πρέπει να «συγχρονίσουν» λίγο τα συναισθήματά τους με τις σκέψεις τους. Επίσης, είναι τόσο επικεντρωμένοι στα δικά τους ενδιαφέροντα που πολλές φορές δεν δίνουν σημασία στους άλλους και δεν κατανοούν ότι οι ανάγκες του συντρόφου τους είναι εξίσου σημαντικές με τις δικές τους.

Οι γυναίκες Πετεινοί είναι γειωμένες και προσηλωμένες στους στόχους και τις φιλοδοξίες τους. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην εργασία τους, αλλά και με ό,τι καταπιαστούν θα το φέρουν εις πέρας αθόρυβα και με επιτυχία.

Ιδανικά επαγγέλματα: Πολιτικοί, διπλωμάτες, σχεδιαστές ενδυμάτων, αισθητικοί, ξεναγοί, ηθοποιοί, κωμικοί, επιστήμονες, ερευνητές.

Διάσημοι Πετεινοί: Μισέλ Φάιφερ, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκλόρια Εστεφάν.

ΣΚΥΛΟΣ

Χαρακτηριστικά: Υπομονετικός, επιμελής, γενναιόδωρος, πιστός και ευγενικός.

Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Σκύλου έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τους την πίστη και την αφοσίωση. Αγαπούν τους ανθρώπους, τους συμπαραστέκονται στις δύσκολες στιγμές τους, βοηθούν όσους έχουν ανάγκη χωρίς να ζητούν ανταπόδοση. Είναι ιδιαίτερα εργατικοί και με πείσμα και πίστη στις δυνάμεις τους, είναι ικανοί να αναλάβουν και να φέρουν σε πέρας το πιο δύσκολο έργο. Γι’ αυτό και συνήθως κάνουν δουλειές που χρειάζονται επιμονή και υπομονή. Είναι ιδιαίτερα αξιοπρεπείς, δεν θα προδώσουν ποτέ τις αξίες τους και τους φίλους τους. Παρόλο που δεν τρελαίνονται για τη χλιδή και την πολυτέλεια τους, αρέσει η άνετη ζωή και δεν κάνουν τσιγκουνιές για να την αποκτήσουν.

Οι άνδρες που γεννήθηκαν το έτος του Σκύλου είναι προσεκτικοί με τους άλλους, ευαίσθητοι και πάντα δημοφιλής μεταξύ φίλων και συναδέλφων. Το πείσμα τους δίνει την ικανότητα να βαδίζουν μπροστά με θάρρος και να μην τα παρατάνε εύκολα, αλλά δεν αντέχουν να τους αμφισβητούν και νευριάζουν με όποιον το τολμήσει.

Οι γυναίκες Σκύλοι είναι πιο καχύποπτες και δεν εμπιστεύονται εύκολα τους άλλους. Αν όμως καταφέρει κάποιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τότε έχει κερδίσει όχι μόνο μια φίλη, αλλά ένα παντοτινό στήριγμα. Νοιάζονται βαθιά για τις οικογένειές τους, είναι υποστηρικτικές για όσους αγαπούν, αλλά αν τις πληγώσετε καλύτερα να κρυφτείτε διότι η οργή τους είναι τεράστια.

Ιδανικά επαγγέλματα: Δικηγόροι, δικαστές, δάσκαλοι, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, προγραμματιστές, σχεδιαστές, διαφημιστές, bloggers.

Διάσημοι Σκύλοι: Σάρον Στόουν, Αντρέ Αγκάσι, Σερ, Μαντόνα.

ΧΟΙΡΟΣ – ΚΑΠΡΟΣ (ΓΟΥΡΟΥΝΙ)

Χαρακτηριστικά: Στοργικός, ανεκτικός, ειλικρινής, εκτιμά την πολυτέλεια.

Αντίθετα με την ιδέα που επικρατεί στον περισσότερο κόσμο για τους Χοίρους, που δεν είναι και η πιο κολακευτική για το υπέροχο αυτό ζώο, οι Κινέζοι το θεωρούν ιδιαίτερα καλότυχο και είναι το ζώδιο της τιμιότητας. Συνήθως τα πηγαίνει καλά με όλους και χαίρονται τη συντροφιά του, αφού πρόκειται για ένα ευαίσθητο σχεδόν ποιητικό ζώο. Είναι ιδιαίτερα δραστήριο, έχει την πιο γόνιμη φαντασία και αν μπορούσε να είναι και πιο οργανωμένο θα τα κατάφερνε τέλεια στον τομέα της καριέρας. Ευτυχώς μαθαίνει από τα λάθη του και δεν τα ξανακάνει και έτσι παρά τα εμπόδια και τις δύσκολες στιγμές, καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να θεωρείται και εξαιρετικά επιτυχημένο στον τομέα που αποφασίζει να ασχοληθεί. Ο Χοίρος είναι πάντα ανοικτό βιβλίο στα ερωτικά του και ποτέ δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον σύντροφό του για τα αισθήματα του.

Οι άνδρες Χοίροι είναι ήπιοι, ήρεμοι και σπάνια νευριάζουν και ξεσπούν. Μόλις ορίσουν έναν στόχο, συγκεντρώνονται σε αυτόν και αφιερώνουν όλη τη σκέψη και τον χρόνο τους για να τον επιτύχουν. Δεν το βάζουν εύκολα κάτω και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται με σύνεση και προσοχή. Είναι σωστοί οικογενειάρχες και νοιάζονται πραγματικά για τη σύντροφό τους.

Οι γυναίκες Χοίροι είναι ενθουσιώδεις και πάντα πρόθυμες να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες. Κερδίζουν εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων, διότι είναι συμπονετικές και αληθινές. Αγαπούν την οργάνωση και την τακτοποίηση και μισούν την ακαταστασία και τη βρομιά. Τους αρέσει πολύ η οικογένεια και αγαπούν τα παιδιά.

Ιδανικά επαγγέλματα: Κτηνίατροι, δασολόγοι, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, γιατροί, κτηνοτρόφοι, καθηγητές, καλλιτέχνες.

Διάσημοι Χοίροι: Γουινόνα Ράιντερ, Βαλ Κίλμερ, Κριστίν Απλγκέιτ.