Ήλιος στους οίκους: Ο σημαντικότερος τομέας στη ζωή μας!

Ήλιος στους οίκους

Ήλιος στους οίκους: Ο σημαντικότερος τομέας στη ζωή μας!

Ποιος είναι ο σημαντικότερος τομέας στη ζωή σας; Πού λάμπει το άστρο σας; Η θέση του Ήλιου στον αστρολογικό μας χάρτη σε οίκο δείχνει σε ποιον τομέα θα στρέψουμε την προσοχή μας, θα δώσουμε την περισσότερη ενέργεια και θα καταφέρουμε να λάμψουμε. Είναι ο πιο σημαντικός οίκος σε ό,τι αφορά τη δράση μας. Τα θέματα του οίκου θα μας απασχολούν ανάλογα και με τις όψεις του θετικά ή αρνητικά σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Για να βρείτε σε ποιον οίκο έχετε τον Ήλιο σας πατήστε εδώ.

Ήλιος στον 1ο οίκο

H παρουσία σας εκπέμπει τέτοια ενέργεια και θέρμη, που τραβάτε την προσοχή των γύρω σας χωρίς πολύ προσπάθεια και έχετε απίστευτη επιρροή σε όσους σας συναντούν. Εκτός από μεγάλη φυσική αντοχή και έντονο εγώ, σας χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια. Επιθυμείτε να δημιουργήσετε κάτι δικό σας στον κόσμο και όχι να εξαρτάστε από τους άλλους. Θα πρέπει να χαράξετε τη δική σας μοναδική πορεία στη ζωή, προκειμένου να αποκτήσετε αίσθηση ταυτότητας και να νιώσετε ότι έχετε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό των γύρω σας, κυρίως για τα επιτεύγματα και τη μοναδικότητα σας. Επιθυμείτε την αναγνώριση και θα κάνετε τα πάντα για να μην περάσετε απαρατήρητοι. Είστε εξαιρετικοί σε ηγετικούς ρόλους καθώς είστε θαρραλέοι, έχετε την ικανότητα να καθοδηγείτε τους άλλους και να αναλαμβάνετε αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Η υπερηφάνεια και ο εγωισμός είναι δύο αναπόσπαστα χαρακτηριστικά σας, αλλά θα πρέπει να καταφέρετε να σκέφτεστε πιο συλλογικά και να μην γίνεστε υπερβολικά εγωκεντρικοί ή ανταγωνιστικοί.

Ήλιος στον 2ο οίκο

Η αυτοεκτίμηση σας και η αίσθηση ταυτότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απόκτηση χρήματος, αγαθών και υλικής ασφάλειας. Έχετε εκπληκτική ικανότητα να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά οτιδήποτε αφορά τον υλικό κόσμο, αλλά και να ξεδιπλώνετε τα καλλιτεχνικά ταλέντα σας. Καλείστε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σημαίνει ασφάλεια για εσάς και να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να την αποκτήσετε, χωρίς να βασίζεστε στους άλλους. Είστε λογικοί και εκφράζεστε με πραότητα και ευγένεια. Έχετε καλό γούστο και δίνετε πολύ σημασία στην ομορφιά και στην κομψότητα γύρω σας. Στα συναισθηματικά σας είστε σταθεροί και αξιόπιστοι και επιδιώκετε σχέσεις οι οποίες διαρκούν στον χρόνο, αλλά πολλές φορές μπορεί να κολλάτε σε ανθρώπους και καταστάσεις και να μην μπορείτε να αποδεσμευτείτε εύκολα. Το βασικό σας αίτημα είναι να ικανοποιούνται οι αισθήσεις σας και να υπάρχει ηρεμία, αλλά και έντονη σεξουαλικότητα μέσα σε αυτές. Ωστόσο, μπορεί να γίνετε αρκετά κτητικοί με όσα είναι δικά σας, ακόμα και με τον σύντροφο σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αυτοπροσδιορίζεστε λιγότερο με βάση αυτά που έχετε στην κατοχή σας και περισσότερο με τις προσωπικές σας αξίες.

Ήλιος στον 3ο οίκο

Οι επικοινωνιακές και οι διανοητικές σας δεξιότητες είναι εκείνες που σας δίνουν αίσθημα πληρότητας και αυτοπεποίθησης. Αισθάνεστε ζωντανοί όταν μαθαίνετε καινούρια πράγματα και όταν είστε σε θέση να μοιράζεστε και να ανταλλάσσετε γνώσεις και πληροφορίες. Έχετε ανάγκη να ακούγονται οι απόψεις και οι ιδέες σας και όσα λέτε να έχουν επίδραση στο άμεσο περιβάλλον σας. Έχετε έναν ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών και είστε ανοιχτοί σε νέες επαφές και γνωριμίες. Είστε ανήσυχα πνεύματα και επιδιώκετε συχνά την εναλλαγή παραστάσεων, αλλά και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να αλλάξετε πολλά επαγγέλματα στη ζωή σας μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που σας εκφράζει απόλυτα. Άλλωστε, χαρακτηρίζεστε από προσαρμοστικότητα και ευελιξία και πλήττετε όταν είστε εγκλωβισμένοι σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Ξεχωρίζετε για την ευφυΐα, την περιέργεια σας και τη νεανική ενέργεια που βγάζετε προς τα έξω. Ωστόσο, θα είναι καλό να αποδεχτείτε ότι δεν γίνεται να γνωρίζετε τα πάντα και να εκφέρετε άποψη για όλα, χωρίς να έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις.

Ήλιος στον 4ο οίκο

Είναι σημαντική για εσάς η ενδοσκόπηση, προκειμένου να ανακαλύψετε την αληθινή σας ταυτότητα και να κατανοήσετε ποιοι είστε πραγματικά. Οι επιτυχίες σας και όσα συμβαίνουν στον εξωτερικό κόσμο, δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η εσωτερική σας ανάπτυξη και ο συναισθηματικός σας κόσμος. Έχετε συνδέσει την ταυτότητα σας με την οικογένεια και το παρελθόν σας και θα πρέπει να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να αποδεσμευτείτε και να ξεχωρίσετε τις δικές σας επιθυμίες ανεξάρτητα από τους άλλους. Αισθάνεστε πλήρεις όταν νιώθετε ότι ανήκετε κάπου και είστε εξαιρετικά προστατευτικοί με τους ανθρώπους που έχετε επιλέξει δίπλα σας για την πορεία της ζωής σας. Με την ίδια θέρμη θα προστατέψετε την ιδιωτικότητα και την προσωπική σας ζωή, αφού προτιμάτε να μοιράζεστε μόνο όσα θέλετε και με όσους θέλετε. Είστε άνθρωποι συνεσταλμένοι και διακριτικοί και δεν ξεχνάτε ποτέ τι συναισθήματα σας προκάλεσαν, ποιος σας φέρθηκε με καλοσύνη και ποιος σας πλήγωσε. Είναι πολύ πιθανό σε μεγαλύτερη ηλικία να εκφράζεστε πιο άμεσα και να μάθετε πολύ καλύτερα τον εαυτό σας.

Ήλιος στον 5ο οίκο

Αισθάνεστε έντονη την ανάγκη για αυτοέκφραση και αναζητάτε δραστηριότητες οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και θα σας δώσουν σκοπό στη ζωή σας. Δεν σας ενδιαφέρει τόσο το να ασχολείστε με πολλά πράγματα όσο το να υπάρχει ποιότητα σε ό,τι κάνετε. Είστε άτομα δημιουργικά και επιθυμείτε αναγνώριση για τα ταλέντα σας και για τη μοναδικότητα σας. Το φλερτ, ο ρομαντισμός και το ερωτικό παιχνίδι παίζουν σπουδαίο ρόλο για εσάς και είναι σημαντικό να νιώθετε ότι είστε το επίκεντρο για τον άλλον. Είστε σαν ένα μικρό παιδί που θέλει παιχνίδι και προσοχή και ψάχνει τρόπους να διοχετεύσει την αστείρευτη ενέργεια του. Έχετε έμφυτη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και γι’ αυτό δε θα ανεχτείτε να σας υποτιμήσουν ή να σας αποδοκιμάσουν. Πολύ συχνά φέρεστε σαν να μην έχετε να αποδείξετε τίποτα σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό σας. Αν και φέρεστε πολλές φορές εγωκεντρικά, είστε γενικά δοτικοί και γενναιόδωροι με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Ωστόσο, μπορεί να επιμένετε να γίνει το δικό σας ή να αντιδράτε υπερβολικά όταν οι άλλοι σας αγνοούν ή σας κριτικάρουν.

Ήλιος στον 6ο οίκο

Οι εμπειρίες που χρειάζεστε στη ζωή σας για να αναπτύξετε αίσθημα ταυτότητας έχουν να κάνουν με ζητήματα υγείας, καθημερινής ρουτίνας και εργασίας. Είστε απαιτητικοί με τον εαυτό σας και ξοδεύετε απίστευτη ενέργεια για την αυτοβελτίωση σας. Βρίσκεστε σε μια συνεχή προσπάθεια να διορθώσετε και την παραμικρή αδυναμία είτε σε σωματικό είτε σε ψυχικό επίπεδο. Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας όταν προσφέρετε και όταν είστε χρήσιμοι για τους άλλους. Έχετε την ανάγκη να οργανώνετε γύρω σας και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, καθώς και να έχετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα η οποία σας βοηθάει να γίνετε πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί. Δεν μπορείτε εύκολα να μένετε άπραγοι για πολύ και θα βρείτε πάντα κάτι να σας κρατά απασχολημένους. Προσπαθείτε να είστε τέλειοι, διότι απεχθάνεστε την αρνητική κριτική και αγχώνεστε υπερβολικά. Εργάζεστε σκληρά και θεωρείστε υπεύθυνα και σοβαρά άτομα, αλλά χρειάζεστε θετική ανατροφοδότηση για να συνεχίσετε να εξελίσσεστε. Είναι σημαντικό για εσάς να δημιουργήσετε μια καλή σχέση με το σώμα σας και να βρίσκετε τρόπους να αποφορτίζεστε και να χαλαρώνετε.

Ήλιος στον 7ο οίκο

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες είναι εκείνες που σας βοηθάνε να κερδίσετε αίσθημα ταυτότητας και να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να έχετε έναν σύντροφο με τον οποίο θα μοιράζεστε στιγμές και εμπειρίες και θα κυνηγάτε μαζί τους στόχους της ζωής σας. Είστε λογικοί, με καλούς τρόπους και χρησιμοποιείτε τη διπλωματία και τη γοητεία σας για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Διαθέτετε την ικανότητα να διαπραγματεύεστε, να εξισορροπείτε δύσκολες καταστάσεις και να αποκαθιστάτε την αρμονία και την ηρεμία μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ωστόσο, ακόμα και μέσα από δύσκολες και δυσλειτουργικές σχέσεις, θα πάρετε τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής και θα ανακαλύψετε κρυφές πλευρές του εαυτού σας που δε γνωρίζατε προηγουμένως. Επιζητάτε την αποδοχή των άλλων και είστε αρκετά ευαίσθητοι με το ζήτημα της απόρριψης. Όμως, θα πρέπει να μην προσδιορίζετε τον εαυτό σας και την αξία σας με βάση τη γνώμη των άλλων και να προσπαθείτε να φέρεστε αυτόνομα και να μην δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης.

Ήλιος στον 8ο οίκο

Έχετε έμφυτη τάση να εμβαθύνετε, να αναλύετε λεπτομερώς τις καταστάσεις και να προσπαθείτε διαρκώς να ψυχολογείτε τους γύρω σας. Οι επιθυμίες σας είναι πολύ έντονες και βαθιές και δύσκολα ικανοποιήστε από συμβατικές εμπειρίες. Εξωτερικά μπορεί να δείχνετε αυτάρκεις και σκληροί, αλλά εσωτερικά είστε πολύ πιο ευάλωτοι και ανασφαλείς. Διαθέτετε ισχυρό ένστικτο, αλλά και έντονο μαγνητισμό, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως όπλο για να επιτύχετε τους στόχους σας. Ασκείτε μεγάλη επιρροή στους γύρω σας και έχετε την επιμονή και την υπομονή να πάρετε αυτό που θέλετε. Σας συναρπάζει καθετί που θεωρείται ταμπού και σας έλκει το μυστήριο και οι προκλήσεις. Αντιθέτως, αδιαφορείτε για επιφανειακές καταστάσεις ή σχέσεις και δεν σας κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτό που μπορείτε να κατακτήσετε εύκολα. Επιθυμείτε να ελέγχετε εσείς τις καταστάσεις και να κυριαρχείτε πάνω σε αυτές. Καλείστε να συμφιλιωθείτε με την κρίση και την αλλαγή στη ζωή σας, καθώς μέσα από αυτές θα αποκτήσετε βαθύτερη γνώση και θα ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε.

Ήλιος στον 9ο οίκο

Έχετε υψηλά ιδανικά και έχετε το βλέμμα σας στραμμένο στην πνευματική πρόοδο. Η γνώση που αποκομίζετε δεν είναι μόνο ακαδημαϊκή, αλλά προέρχεται κυρίως από εμπειρίες, ταξίδια και επαφές με διαφορετικούς κόσμους και κουλτούρες. Επιπλέον, διαθέτετε απίστευτο ενθουσιασμό προκειμένου να μοιραστείτε αυτές τις γνώσεις με τους άλλους. Είστε εκείνοι οι οποίοι θα δημιουργήσουν νέους τρόπους σκέψης και νέα μονοπάτια. Είστε ανήσυχα πνεύματα με περιέργεια για το άγνωστο και σας εξιτάρει η περιπέτεια και η προοπτική εξέλιξης. Για την ακρίβεια, είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε τον τόπο σας ή ακόμα και οικογενειακούς δεσμούς ή σχέσεις προκειμένου να συνεχίσετε τον δικό σας δρόμο και να επεκταθείτε. Αισθάνεστε περήφανοι για τη φιλοσοφία ζωής και την ηθική σας, αλλά σας λείπει η διπλωματία που χρειάζεται για να κρατήσετε τις ισορροπίες και τα προσχήματα, γι’ αυτό και πολλές φορές παρουσιάζεστε αλαζόνες ή απόλυτοι. Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με αισιοδοξία και προσπαθείτε πάντα να δείτε τη θετική πλευρά, τόσο στις καταστάσεις όσο και στους ανθρώπους γύρω σας.

Ήλιος στον 10ο οίκο

Είστε προσανατολισμένοι σε κοινωνικούς στόχους και προσπαθείτε σκληρά για να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες σας ή να αποκτήσετε κοινωνικό στάτους. Είναι γεγονός ότι θα είστε επιτυχημένοι στη ζωή και θα λάβετε την αναγνώριση που αξίζετε χωρίς πολύ κόπο, αφού βρίσκεστε με κάποιο τρόπο στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή ή ευνοείστε από σημαντικούς ανθρώπους. Καλείστε να αποδεχτείτε το γεγονός ότι η καριέρα σας και ο ρόλος σας στην κοινωνία καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το ποιοι είστε, αλλά παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να προσδιορίζεστε αποκλειστικά με βάση την κοινωνική σας εικόνα και τις επιτυχίες σας. Αναζητάτε αποδείξεις και απτά αποτελέσματα και δεν ικανοποιείστε με θεωρίες. Σας χαρακτηρίζει η ωριμότητα και η σοφία και είστε αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε, ειδικά όταν ηγείστε των καταστάσεων. Αισθάνεστε άβολα όταν σας λένε τι πρέπει να κάνετε και προτιμάτε να βρίσκεστε σε θέσεις εξουσίας και να διατηρείτε εσείς τον έλεγχο. Δεν αποκλείεται να βιώσετε στη ζωή σας τη μοναξιά της κορυφής, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η δύναμη που έχετε να προκαλεί φόβο στους άλλους και να απομακρύνονται ή να θυσιάσετε τις προσωπικές σας σχέσεις στο βωμό της καταξίωσης.

Ήλιος στον 11ο οίκο

Είστε προορισμένοι να ξεχωρίζετε και να διαφέρετε από τους υπόλοιπους, κυρίως εξαιτίας των προχωρημένων ιδεών σας και των εκκεντρικών σας αντιλήψεων. Έχετε όραμα, υψηλά ιδανικά και σας αρέσει να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον. Η ευφυΐα και η καινοτομία αποτελούν τα μεγάλα χαρακτηριστικά σας και μπορείτε πολύ εύκολα να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι και να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό στιλ. Ενώ είστε ανοιχτόμυαλοι, δημοκρατικοί και προοδευτικοί, οι απόψεις σας είναι αρκετά σταθερές και δεν τις διαπραγματεύεστε εύκολα. Είστε πάνω από όλα ανθρωπιστές και αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους γύρω σας ισότιμα. Δεν ενδιαφέρεστε τόσο για την εξουσία ή το κοινωνικό στάτους. Η ταυτότητα σας είναι πιο άμεσα συνδεδεμένη με τις κοινωνικές ομάδες και επιθυμείτε να έχετε ανθρώπους γύρω σας με οποίους θα μοιράζεστε κοινές αξίες, πεποιθήσεις και ενδιαφέροντα. Αντιθέτως, δυσκολεύεστε να έρθετε κοντά με όσους δεν έχετε κοινά. Γι’ αυτό τον λόγο, η έννοια της φιλίας είναι πολύ σημαντική για εσάς και μέσω αυτών των σχέσεων ανακαλύπτετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, έχετε ανεξάρτητο πνεύμα και δεν δημιουργείτε σχέσεις οικειότητας, αφού απεχθάνεστε να εξαρτάστε από τους άλλους.

Ήλιος στον 12ο οίκο

Χρειάζεστε ιδιωτικότητα και απομόνωση κατά διαστήματα, προκειμένου να έρχεστε σε επαφή με τον πραγματικό σας εαυτό. Είστε από τους ανθρώπους που μπορεί να νιώθουν μόνοι ακόμα και μέσα στο πλήθος. Κρατάτε μια πλευρά του εαυτού σας καλά κρυμμένη, ακόμα και από τα πιο κοντινά σας άτομα, αφού αισθάνεστε τρομερή ανασφάλεια και βλέπετε εχθρούς εκεί που πιθανόν να μην υπάρχουν. Έχετε το χάρισμα να διαισθάνεστε τι είναι αυτό που θέλουν ή αισθάνονται οι άλλοι, χωρίς να χρειαστεί να σας το πουν και νιώθετε πιο ολοκληρωμένοι όταν συμπαραστέκεστε και μπορείτε να προσφέρετε απλόχερα τη βοήθεια σας. Είστε προορισμένοι να αντιμετωπίσετε αντιξοότητες, αλλά και μεγάλες αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής σας, κυρίως σε βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο. Πολλές φορές αισθάνεστε αδύναμοι και τα παρατάτε όταν οι καταστάσεις σας ζορίζουν υπερβολικά. Είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε ένα μονοπάτι, το οποίο θα σας επιτρέπει να ξεφεύγετε, έστω για λίγο, από τα προβλήματα της καθημερινότητας και από όσα δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε.