Η Σελήνη στα ζώδια

Η Σελήνη στα ζώδια

Η Σελήνη, οι φόβοι και οι ανάγκες μας

Από την αθώα παιδική ματιά που ψάχνει να βρει στο γεμάτο φεγγάρι «πρόσωπα», μέχρι την επιστημονική θεώρηση της επιρροής της στην επιφάνεια της γης (παλίρροιες) και το ρόλο της στις μετεωρολογικές συνθήκες ή και στον γυναικείο μηνιαίο κύκλο, η Σελήνη ήταν, είναι, και θα είναι απ’ όσο φαίνεται, τουλάχιστον, το πιο κοντινό και αξιοπρόσεκτο σώμα στη γη. Ο μοναδικός, αλλά και φαντασμαγορικός (ανάλογα με τις φάσεις ή τις εκλείψεις της) δορυφόρος του πλανήτη μας. Και μολονότι ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του πάνω της και προσπάθησε με κάθε τρόπο να την εξερευνήσει, παραμένει ακόμη αρκετά σκοτεινός, αλλά άξιος έρευνας, ο ρόλος της στην ανθρώπινη ψυχή, αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες του ανθρώπου.

Η έμπνευση και η επιρροή της

Η  παγκόσμια λογοτεχνία και ο κινηματογράφος μας έδωσαν και μας δίνουν εικόνες γι’ αυτό τον επηρεασμό, που δύσκολα ξεχνιούνται (οι λυκάνθρωποι ακόμη βγαίνουν με την Πανσέληνο στα βιβλία και τις ταινίες). Ας μην παραλείψουμε την έμπνευση που έχει δώσει σε συγγραφείς, ποιητές αλλά και τραγουδοποιούς και φυσικά τους ερωτευμένους και τους αθεράπευτα ρομαντικούς όλου του κόσμου. Η Σελήνη αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη μονάδα μέτρησης του χρόνου (μέχρι και τώρα το πότε θα γιορτάσουμε κάθε χρόνο το Πάσχα υπολογίζεται με βάση τη Σελήνη!). Οι φάσεις της Σελήνης, κατά κάποιο τρόπο, μπορούν να συσχετιστούν με τον κύκλο της ίδιας μας της ζωής. Από τη νέα Σελήνη στην εμβρυακή μας φάση, μέχρι την Πανσέληνο στην πλήρη ωρίμανση. Η Σελήνη μας επηρεάζει από τότε που ζούσαμε κοντά στη φύση και διαμορφώναμε ως ανθρώπινο είδος την καθημερινότητα μας, σύμφωνα με τις φάσεις της, μέχρι τώρα που σπάνια θαμπωνόμαστε από το φως της, αφού τα φώτα των πόλεων μας τυφλώνουν.

Σελήνη, το θηλυκό αρχέτυπο

Ας δούμε όμως πώς αποκωδικοποιείται ο συμβολισμός της Σελήνης στην αστρολογία. Η Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας (το ωροσκόπιο που συντάσσεται για την ημερομηνία, την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης μας) αντιπροσωπεύει την ψυχή, το υποσυνείδητο, τα ένστικτα μας. Δείχνει τις πραγματικές μας ανάγκες, τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις, τη στάση μας απέναντι στο σπίτι, την οικογένεια, τη μητέρα και γενικώς το θηλυκό αρχέτυπο που έχουμε καταγεγραμμένο μέσα μας. Η Σελήνη από την αρχαιότητα μέχρι τώρα είναι συνδεδεμένη με τη θηλυκότητα. Κι ενώ στις μητριαρχικές κοινωνίες ο ρόλος της ήταν πολύ σημαντικός, στη δική μας πατριαρχική κοινωνία ο ρόλος της έγινε υποδεέστερος. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει σε άντρες και γυναίκες τη θηλυκή πλευρά του εαυτού μας. Δείχνει ποιο περιβάλλον είναι το ιδανικό για να νοιώσουμε άνετα, ώστε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, τις συνήθειες που αποκτούμε από την παιδική μας ηλικία (την οποία επηρεάζει ιδιαίτερα), τι είδους σπιτιού ικανοποιεί τις οικιακές μας ανάγκες, τι μας χαρίζει ασφάλεια και τι μας προκαλεί φόβο. Η Σελήνη συμβολίζει την ασφάλεια στη ζωή, όπως ακριβώς η μητέρα συμβολίζει την ασφάλεια για το νεογέννητο βρέφος.

Οι ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε

Κάθε άνθρωπος ανάλογα με το γενέθλιο ωροσκόπιο του, ανάλογα δηλαδή με τις δυνατότητες του, την κληρονομικότητα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει, έχει διαφορετικές ανάγκες να καλύψει. Το ζώδιο της Σελήνης, οι όψεις που δημιουργεί με τον Ήλιο και τους πλανήτες δείχνουν πώς και με τι μέσα καλύπτονται αυτές οι ανάγκες, πως  νοιώθουμε ευτυχισμένοι και ασφαλείς στο σπίτι μας ή στις σχέσεις μας με τον εαυτό μας, τη μητέρα, τις άλλες γυναίκες, αλλά και τους ανθρώπους στη ζωή μας. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ομαδικό ασυνείδητο και τη συλλογική μνήμη και ακόμη μας παρέχει πληροφορίες για τη συμπεριφορά, τις συνήθειες, αλλά και την ποιότητα της μνήμη μας. Η Σελήνη είναι σημαντική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, γι’ αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε τη θέση της στο ωροσκόπιο μας. Για μας τις γυναίκες μάλιστα θα έλεγα ότι είναι διπλά σημαντική, αφού επηρεάζει και το αναπαραγωγικό μας σύστημα.

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε τη Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη σας πατήστε εδώ.

Σελήνη στον Κριό

Μια πολύ δυναμική θέση της Σελήνης, που δίνει αστείρευτη ενεργητικότητα και πάθος. Οι άνθρωποι με τη Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, θέλουν να αφήνουν το στίγμα τους σ’ ότι κι αν κάνουν, όπου κι αν βρεθούν και προτιμούν να είναι πρώτοι και καλύτεροι. Είναι εξοπλισμένοι με φλογερή ιδιοσυγκρασία, θάρρος και ένταση συναισθημάτων, στοιχεία που μετατρέπουν σε δράση χωρίς να χρονοτριβούν. Πρωταρχικό μέλημα τους είναι να παραμένουν ειλικρινείς απέναντι στα συναισθήματά τους και τις επιθυμίες τους. Όταν κάποιος πληγώνεται από τη συμπεριφορά τους, αυτό γίνεται ως κόστος της ειλικρίνειάς τους και όχι της πρόθεσης τους. Ούτε οι ίδιοι εξαιρούνται απ’ αυτόν τον κανόνα. Η ψυχοσύνθεση τους μοιάζει μ’ αυτή ενός μικρού παιδιού. Είναι λίγο ντροπαλοί και έχουν δυνατές και σύντομες επιθυμίες, που στο μυαλό τους γιγαντώνονται και γίνονται ζητήματα ζωής και θανάτου. Οι άντρες με Σελήνη στον Κριό είναι λιγότερο αποφασιστικοί, αλλά θέλουν και τείνουν να προσελκύουν γυναίκες με δυναμικό χαρακτήρα. Με τα παιδιά τους είναι «συνομήλικοι». Τους λείπει η οργάνωση και η πειθαρχία στην ανατροφή των παιδιών, αλλά τις αναπληρώνουν με πολλές ευχάριστες δραστηριότητες και μαθήματα που θα τα κάνουν έξυπνα, ξεχωριστά, χαρούμενα και ελεύθερα να εκφράσουν τον εαυτό τους.

Σελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη στο ζώδιο της έξαρσής της. Τα άτομα με Σελήνη στον Ταύρο έχουν άρρηκτους δεσμούς με τον κόσμο της ύλης. Είναι γήινοι και ισχυρογνώμονες. Χρειάζονται ισχυρά θεμέλια για να νιώθουν ασφαλείς και η οικειότητα είναι το κλειδί που τους «ξεκλειδώνει». Έχουν μία σταθερότητα που ανακουφίζει τους γύρω τους, ξεβολεύει όμως τους ίδιους όταν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις. Χτίζουν αξιόπιστες και ασφαλείς σχέσεις ζωής, ακριβώς για να αποφύγουν αναστατώσεις, ταραχές και συναισθηματικές εμπλοκές. Είναι ρομαντικοί, συναισθηματικοί και θερμοί, λατρεύουν την «καλοπέραση» για τον εαυτό τους και αυτούς που αγαπούν. Έχουν μία έμφυτη τάση να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους. Διαθέτουν αξιόπιστα ένστικτα και πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη, εκτιμούν αν θα έχει τα αναμενόμενα οφέλη. Δεν μπορείς να τους πείσεις εύκολα να κάνουν κάτι, αλλά είναι ικανοί και αποτελεσματικοί με ότι, τελικά, καταπιαστούν. Ως γονείς θα προσφέρουν ασφάλεια, συναίσθημα, ένα ήρεμο οργανωμένο και άνετο περιβάλλον στα παιδιά τους, αλλά δυσκολεύονται να κατανοήσουν τους άλλους όταν έρχεται η ώρα για αλλαγή και ωρίμανση. Ακόμη όμως και αν υπάρξουν έντονες προστριβές δεν διαλύουν εύκολα τις σχέσεις τους!

Σελήνη στους Διδύμους

Επικοινωνιακοί, ευχάριστοι και πνευματώδεις, οι εκπρόσωποι αυτής της Σελήνης είναι πάντα καλά πληροφορημένοι και έχουν κάτι ενδιαφέρον να συζητήσουν με οποιονδήποτε. Είναι πολύ κοινωνικοί, περίεργοι για ότι συμβαίνει γύρω τους και νιώθουν άνεση μέσα στο πλήθος! Το νεανικό «ανοιχτό» μυαλό τους, χρειάζεται συνεχώς ερεθίσματα και συνήθως έχουν πολλά σχέδια, ασχολίες και πολλά ραντεβού παράλληλα και ταυτόχρονα. Θέλουν να κάνουν όσον το δυνατόν περισσότερα, αλλά δυστυχώς υστερούν στην υπομονή και την επιμονή. Με σχέσεις και φίλους είναι άστατοι. Η πολυσχιδής φύση τους τούς προκαλεί νευρικότητα και τους κάνει εύθραυστους. Συνήθως ξεσπούν στους οικείους τους ή τα πιο κοντινά τους πρόσωπα. Επίσης μπορεί να έχουν κυκλοθυμικές κρίσεις και να κλείνονται στον εαυτό τους κατά διαστήματα. Όση ευκολία διαθέτουν να συζητούν για τα αισθήματα και τις επιθυμίες τους, τόση δυσκολία αντιμετωπίζουν στο να έρθουν σ’ επαφή μ’ αυτά. Ως γονείς προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε νέα φάση της ζωής του παιδιού τους και καλύπτουν κάθε κοινωνική και πνευματική ανάγκη του, αν και το συναισθηματικό κομμάτι τους δυσκολεύει ιδιαίτερα!

Σελήνη στον Καρκίνο

Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Αυτοί λοιπόν που γεννήθηκαν με τη Σελήνη στον Καρκίνο, διαθέτουν μία πηγαία ευκολία επαφής τόσο με τα δικά τους συναισθήματα όσο και με των άλλων. Συντονίζονται σχεδόν αυτόματα με τις διαθέσεις και τη ψυχοσύνθεση του άλλου και γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς να τον προσεγγίσουν. Η ασφάλεια, η θαλπωρή και η προστασία είναι το οξυγόνο που τους δίνει ζωή και ο λόγος που η μητέρα, η οικογένεια και το σπίτι είναι τόσο σημαντικά για αυτούς. Όπως το σύμβολο του ζωδίου κουβαλάει το καβούκι του στην πλάτη, έτσι και τα παιδιά της Σελήνης χρειάζονται το σπίτι και τα προσωπικά αντικείμενά τους για να νιώθουν σίγουρα και προστατευμένα. Μάλιστα, όσο πιο ανασφαλείς νιώθουν τόσο πιο πολλά υπάρχοντα συσσωρεύουν. Οι διαθέσεις τους μεταβάλλονται όπως οι φάσεις της Σελήνης και συχνά μπορεί να πάσχουν από μικρές ή μεγάλες κρίσεις νευρικότητας. Οι γυναίκες με αυτή τη θέση είναι είτε οι «μανούλες» στις σχέσεις τους ή οι «αιώνιες κόρες» που αρνούνται να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν! Ως γονείς πρέπει να προσέξουν να μη γίνουν υπερπροστατευτικοί!

Σελήνη στον Λέοντα

Οι άνθρωποι με Σελήνη στο Λέοντα έχουν εσωτερική περηφάνια, θερμά αισθήματα, τάση ματαιοδοξίας και υπερβολής, αλλά και ηθική ακεραιότητα. Συχνά έχουν μία τάση να οργανώνουν, ίσως και να ελέγχουν την οικογένεια και τους φίλους τους. Θέλουν κατά κάποιο τρόπο να «επιβλέπουν» τι συμβαίνει στον μικρόκοσμό τους. Δεν είναι απαραίτητα τόσο εξωστρεφείς όσο φαντάζουν. Επιζητούν να είναι κάτω από το φως των προβολέων μόνο όταν νιώθουν άνετα και είναι κατάλληλα ντυμένοι! Η Σελήνη εδώ δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τη θεατρική πλευρά τους στην ασφάλεια του σπιτιού τους, διασκεδάζοντας τους καλεσμένους και τους οικείους τους. Τους αρέσει να δημιουργούν και να κάνουν τους άλλους να περνούν καλά. Αγαπούν τον έρωτα και τα παιδιά, είναι αρκετά ρομαντικοί και λάτρεις της καλής ζωής. Εάν νιώσουν ότι τους υποτιμούν ή ότι δεν τους εκτιμούν όσο θέλουν, καταρρακώνονται, κάνουν μεγάλες δραματικές σκηνές ή απομακρύνονται για πάντα με το κεφάλι «ψηλά». Λατρεύουν τα παιδιά τους! Θα τους προσφέρουν συναίσθημα, υλικά αγαθά, θα τα μυήσουν από νωρίς στις τέχνες και σε αξίες, όπως η δικαιοσύνη. Πρέπει να ελέγχουν την αυταρχικότητά τους.

Σελήνη στην Παρθένο

Όσοι έχουν Σελήνη στο γήινο ζώδιο της Παρθένου νιώθουν ευτυχείς και ασφαλείς όταν είναι χρήσιμοι και έχουν τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες της καθημερινότητας. Εάν κάποιος χρειάζεται βοήθεια θα είναι οι πρώτοι που θα την προσφέρουν. Εκτιμούν την απλότητα, τους αρέσει η ρουτίνα, είναι περίεργοι και θέλουν να περνούν μία ήρεμη, ήσυχη ζωή. Θέλουν να έχουν τον χώρο τους και τον χρόνο τους. Εάν δεν είναι ευτυχισμένοι γίνονται πολύ νευρικοί, παραπονιούνται διαρκώς και βγαίνει ο κακός εαυτός τους, αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμά τους. Επίσης μπορεί να γίνουν υποχόνδριοι σε θέματα καθαριότητας, υγιεινής και διατροφής. Η εμμονή τους με τις λεπτομέρειες τους κάνει τελειομανείς, αλλά και ενοχλητικούς. Στις σχέσεις τους είναι ευγενικοί και εκφράζουν την τρυφερότητά τους, εξυπηρετώντας και βοηθώντας σε μικρά καθημερινά πράγματα. Μπορεί να είναι ντροπαλοί στην έκφραση της αγάπης τους, αλλά ταυτόχρονα να είναι άνετοι με τη σεξουαλικότητά τους ή ακριβώς το αντίθετο. Όπως και να είναι, θέλουν να ευχαριστούν τον σύντροφό τους. Οι εκδηλώσεις πάθους τούς τρομάζουν. Ως γονείς φροντίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια για την εκπαίδευση, την υγεία και την ανατροφή των παιδιών τους. Θα πρέπει να προσέξουν όμως την τάση τους για κριτική.

Σελήνη στον Ζυγό

Η Σελήνη στον Ζυγό χαρίζει στους εκπροσώπους της γλυκύτητα, ευγένεια και γοητεία. Νιώθουν ασφαλείς και ολοκληρωμένοι όταν μοιράζονται τη ζωή τους με κάποιον και για αυτό παντρεύονται ή ζευγαρώνουν από σχετικά μικρή ηλικία. Για να μη χαλάσουν την αρμονία των σχέσεων τους είναι πρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις και θυσίες! Η εικόνα της τελειότητας τούς «καταδιώκει» και ενδιαφέρονται πολύ για τη γνώμη και τα λόγια του κόσμου. Η εμφάνισή τους, αλλά και το σπίτι τους πρέπει να είναι εξίσου αψεγάδιαστα και να εκφράζουν την υψηλή και «ακριβή» αισθητική τους. Υπό το βάρος της τελειομανίας τους έχουν συχνά εκρήξεις θυμού, «αποσύρονται» στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους και δεν θέλουν να δουν κανέναν. Η πνευματική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική στις σχέσεις τους. Είναι εξαίρετοι διπλωμάτες και διασκεδάζουν με μια καλή συζήτηση. Τους αρέσει λίγο να αγορεύουν σαν δικηγόροι, να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους και να έχουν τον τελευταίο λόγο σε μια λεκτική διαμάχη. Προσδοκούν τα παιδιά τους να είναι άψογα σε όλους τους τομείς και τα κουράζουν με πολλά μαθήματα και συμβουλές κάθε είδους. Πρέπει να φροντίσουν να είναι πιο ελαστικοί και να έχουν περισσότερη κατανόηση.

Σελήνη στον Σκορπιό

Η συναισθηματική ένταση είναι αυτή που δικαιώνει την ύπαρξη των ανθρώπων με τη Σελήνη στο Σκορπιό. Με ένα βλέμμα τους, μπορούν να διεισδύσουν κάτω από την επιφάνεια και να φτάσουν στον πυρήνα της ουσίας των ανθρώπων. Αυτή η ικανότητα τούς κάνει να φαίνονται πολύ ερωτικοί ή πολύ απειλητικοί. Η κτητικότητα, η ζήλια, αλλά και η σταθερότητα των συναισθημάτων είναι βασικά χαρακτηριστικά αυτής της Σελήνης. Ζουν με το φόβο της προδοσίας και ενδόμυχα απαιτούν από το σύντροφό τους να παραδοθεί άνευ όρων. Έχουν μία εσωτερική πεποίθηση μάλιστα, πως το ταίρι τους πρέπει να θυσιάσει κάτι για τη σχέση τους. Φίλους, εργασία, οικογένεια, ένα χόμπι; Είναι σαν να πληρώνεις διόδια για την καρδιά τους. Πρέπει να ελέγχουν ό,τι κατέχουν και τα θέλουν όλα ή τίποτα! Οι άνθρωποι με Σελήνη στο Σκορπιό εκπέμπουν δύναμη. Θα τα καταφέρουν με ό,τι καταπιαστούν και θα πετύχουν όποιο στόχο έχουν θέσει. Αν δεν τους ικανοποιεί η ζωή τους, μπορεί να αυτοκαταστραφούν ή να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να αρχίσουν από την αρχή. Ως γονείς πρέπει να είναι λιγότερο άκαμπτοι και πιο ανάλαφροι!

Σελήνη στον Τοξότη

Περισσότερο απ’ όλα, οι άνθρωποι με Σελήνη στον Τοξότη έχουν ανάγκη από ελευθερία για να εκφράσουν τη χαρωπή και αισιόδοξη φύση τους. Αγαπούν τους ανθρώπους, τα ταξίδια, τους ανοιχτούς ορίζοντες και τα ευρύχωρα φωτεινά σπίτια. Υπάρχει ένας δάσκαλος μέσα σε κάθε άτομο μ’ αυτή τη θέση, πρόθυμος να διδάξει, να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να βοηθήσει τον καθένα να κατανοήσει την αλήθεια αυτού του κόσμου! Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, το βάζουν στα πόδια! Δεν θέλουν να πιαστούν στη μέγγενη της ρουτίνας και οι πολύ σκοτεινές ή στενάχωρες καταστάσεις, τους αρρωσταίνουν! Η φυσική αισιοδοξία τους τούς δημιουργεί την πίστη ότι όλα θα διορθωθούν. Αυτός ο οπτιμισμός και το κέφι, τους κάνει περιζήτητους. Δημιουργούν εύκολα φιλικές κοινωνικές και αισθηματικές σχέσεις, αλλά δεν είναι και πολύ συνεπείς απέναντί τους. Σύντομα μία καινούργια γνωριμία θα τους συνεπάρει ή ένα νέο πρόσωπο θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον! Ως γονείς είναι εξαιρετικοί, αρκεί να υπάρχει κάποια βοήθεια στο πρακτικό κομμάτι της ανατροφής των παιδιών τους.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Οι άνθρωποι με αυτήν τη Σελήνη θέλουν να είναι χρήσιμοι και παραγωγικοί. Κρατούν τα συναισθήματά τους κάτω από έλεγχο και δεν τα αφήνουν να τους κυριεύσουν. Δεν αγαπούν τα ρίσκα, προτιμούν να βαδίζουν με αργά σταθερά και σίγουρα βήματα και χάρη στην επιδεξιότητά τους, συνήθως τα καταφέρνουν. Στις εκδηλώσεις συναισθήματος είναι φειδωλοί και μετρημένοι. Αυτό τους κάνει να φαντάζουν ψυχροί και υπολογιστές, μολονότι η αληθινή αιτία είναι ότι δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν σωστά τον κόσμο των συναισθημάτων. Αγαπούν το χρήμα, την ασφάλεια και τη δύναμη που τους χαρίζει και για αυτό συνήθως το ξοδεύουν με μέτρο και σύνεση. Συνήθως αποταμιεύουν και επενδύουν σε ακίνητα, προτιμώντας να κάνουν μια «σπαρτιάτικη», λιτή ζωή. Φροντίζουν ιδιαίτερα την εικόνα τους και προτιμούν να έχουν λίγα και ακριβά ρούχα, παρά πολλά και φτηνά. Η ανασφάλεια για το αύριο μπορεί εύκολα να τους οδηγήσει στην τσιγκουνιά. Παρότι πότε πότε έχουν τις «σκοτεινές» στιγμές τους, γενικά είναι ισορροπημένα άτομα, με ηθικές αξίες, αίσθημα δικαιοσύνης και πρόθυμα να βοηθήσουν όταν τους ζητηθεί. Ως γονείς πρέπει να είναι λιγότερο αυστηροί, πιο δοτικοί και να μην διστάζουν να δείχνουν τις ευαισθησίες που τόσο καλά κρύβουν.

Σελήνη στον Υδροχόο

Στα άτομα με Σελήνη στον Υδροχόο, η επιθυμία για ανεξαρτησία είναι πολύ δυνατή. Συχνά συνοδεύεται από μία τάση να σοκάρουν τον περίγυρό τους. Στην προσπάθειά τους να διακηρύξουν τη μοναδικότητά τους και να έχουν την ταμπέλα του πιο ασυνήθιστου ανθρώπου, μπορούν να αμφισβητήσουν τα πάντα και να αγγίξουν τα όρια της ιδιορρυθμίας. Είναι πολύ ιδεαλιστές, νοιάζονται για τη γη, το περιβάλλον, τα ζώα, πιστεύουν στα ίσα δικαιώματα και γίνονται ακτιβιστές για να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία της φύσης. Έχουν έντονη προσωπικότητα, ισχυρό «εγώ» και αμυντικούς μηχανισμούς, για να διατηρούν την απόσταση ασφαλείας από όποιον θελήσει να παραβιάσει τα όρια που έχουν βάλει. Θέλουν να είναι υπεράνω και ξορκίζουν από μέσα τους αισθήματα όπως ο φόβος, η κτητικότητα και η ζήλια. Στις στενές σχέσεις τους δίνουν στον άλλο πολύ ελευθερία και ανέχονται κάθε είδους ιδιοσυγκρασία και διαφορετικότητα. Παραμελούν όμως τις μικροϋποχρεώσεις της καθημερινότητας. Είναι και αυτό μία έμμεση δήλωση ανεξαρτησίας. Στα παιδιά τους πρέπει να δείχνουν τρυφερότητα και συναίσθημα.

Σελήνη στους Ιχθύς

Οι άνθρωποι με Σελήνη στους Ιχθύς είναι ονειροπόλοι και έχουν ασαφή επαφή με την πραγματικότητα. Αναπληρώνουν όμως αυτή την έλλειψη με το ένστικτο και την εκπληκτική ικανότητα να μπαίνουν σχεδόν σαν μέντιουμ μέσα σε μία κατάσταση και να την προσεγγίζουν διαισθητικά. Είναι ρομαντικοί, γεμάτοι γλυκύτητα και συμπάσχουν με τα βάσανα όλου του κόσμου. Η προσωπική τους αίσθηση για το χιούμορ διαπνέεται από μια ευχάριστη, αν και ασυνήθιστη, αφέλεια. Είναι εύκολο να τους κάνεις να γελάσουν. Τους αρέσει να υποδύονται ρόλους για να διασκεδάσουν τους άλλους και γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί. Η αχίλλειος πτέρνα τους είναι ότι επηρεάζονται εύκολα από το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους. Έχουν ανάγκη να απομονώνονται για να ονειροπολούν και να έρχονται σε επαφή με τα αισθήματά τους. Αυτές οι στιγμές της λήθης μπορεί να τους φέρουν σε σύγκρουση με τους γύρω τους, που δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτού του είδους την ανάγκη και συμπεριφορά. Ως γονείς οφείλουν να είναι πιο προσγειωμένοι και λιγότερο χαοτικοί!