Γεννημένοι ανάμεσα στον Καρκίνο και τον Λέοντα: Το μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Καρκίνο και τον Λέοντα: Το μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης

Γεννημένοι ανάμεσα στον Καρκίνο και τον Λέοντα: Το μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης

Όσοι γεννήθηκαν στο μεταίχμιο Καρκίνου-Λέοντα, μεταξύ 19 Ιουλίου και 25 Ιουλίου ή όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο ανάμεσα στις 27 μοίρες του Καρκίνου και τις 3 μοίρες του Λέοντα, ανήκουν σύμφωνα με τον αστρολόγο G. Goldschneider στο μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης. Διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, που εκτείνεται ανάμεσα σε ακραίες αντιθέσεις οι οποίες μπορούν να τους κάνουν μια από τις πιο σύνθετες προσωπικότητες.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Όσοι βρίσκονται να αιωρούνται σε αυτό το αστρολογικό μεταίχμιο είναι πολυδιάστατοι και άτομα με ισχυρή επιρροή. Είναι εκεί, στο σημείο όπου ο συναισθηματικά ευαίσθητος και ντροπαλός Καρκίνος αρχίζει να γίνεται πιο εξωστρεφής, τολμηρός, παιχνιδιάρης και δραματικός. Το μεταίχμιο αντιπροσωπεύεται από το συνονθύλευμα αυτών των δύο επιρροών, από τη μία της δεκτικής θηλυκότητας, της χάρης, της ευαισθησίας και της κατανόησης, και από την άλλη της ισχυρής, φλογερής αρρενωπότητας, της εξωστρέφειας, του μαχητικού πνεύματος και του εκφραστικού ταλέντου. Σε αυτό το μεταίχμιο οι άνθρωποι είναι αυθόρμητοι, χαριτωμένοι και παθιασμένοι. Έχουν άπειρη ενέργεια και ζωή μέσα τους! Το πάθος τους είναι απαράμιλλο και η γενναιοδωρία τους ξεχειλίζει. Είναι δίκαιοι, πιστοί και το άτομο που θέλει ο καθένας να βρίσκεται στο πλευρό του.

Σαν εκκρεμές

Οι Καρκίνοι-Λέοντες αντιμετωπίζουν όμως και κάποιες εξαιρετικές προκλήσεις καθώς ταλαντεύονται μπρος-πίσω. Μερικές φορές δεν ξέρουν αν έρχονται ή φεύγουν, αν θέλουν ή δεν θέλουν, αν ανάβουν ή αν σβήνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκαλούν αυτόν τον συνδυασμό «μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης». Εξ ορισμού, βρίσκονται πάντα σε μια κατάσταση διακυμάνσεων. Η προσπάθεια να ενσωματωθεί η ντροπαλή και επιφυλακτική φύση του Καρκίνου με την ασυνήθιστη φλογερή φύση του Λέοντα είναι μερικές φορές μια αντίφαση από μόνη της. Έτσι γίνονται ντροπαλοί αλλά και τολμηροί, συμβατικοί αλλά και φιλελεύθεροι, ευγενικοί αλλά κάποιοι που δεν πρόκειται να σταματήσουν σε τίποτα. Οι εκπρόσωποι του Καρκίνου-Λέοντα έχουν δύο ανταγωνιστικές προσωπικότητες που διεκδικούν τον έλεγχο μέσα τους και ό,τι τελικά νικήσει, θα είναι αυτό που θα ορίσει τη συμπεριφορά τους. Η ευθύνη τους είναι να εξισορροπήσουν με τον πιο υγιή και ώριμο τρόπο τις εσωτερικές τους παλινδρομήσεις.

Το μεταίχμιο της αμφιταλάντευσης δίνει ηγετική φυσιογνωμία και μαγνητικό ερωτισμό, δίνει επιβλητικότητα και τη δύναμη να επηρεάζει. Έχουν ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους και δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα. Είναι γενναιόδωροι, συντροφικοί, φιλόξενοι και έχουν μια ευχάριστη φύση.

Έχουν τα σκήπτρα στην έκφραση

Οι Καρκίνοι-Λέοντες είναι απίστευτα δημιουργικοί άνθρωποι που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το ταλέντο τους για να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι το πιο συναισθηματικά εκφραστικό και καλλιτεχνικό από όλα τα μεταίχμια. Για τον λόγο αυτό, είναι το πιο πιθανό να βρεθεί στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Οι εκπρόσωποι του έχουν ταλέντο, γοητεία και λάμψη και τους αρέσει να βρίσκονται στο φως των προβολέων. Πρόκειται για άτομα που διαπρέπουν στις τέχνες (τραγούδι, μουσική, υποκριτική και ποίηση ή συγγραφή), αλλά και σε άλλες δημιουργικές προσπάθειες, όπως η διακόσμηση εσωτερικών χώρων, η αρχιτεκτονική. Άλλες φορές απολαμβάνουν σταδιοδρομίες όπως ως δάσκαλοι, γιατροί πολιτικοί ή σύμβουλοι.

Είναι βαθιά πνευματικοί, φιλοσοφημένοι και συχνά αναπτύσσουν τον ανώτερο εαυτό τους μέσω της τέχνης, των χόμπι και των διαφορετικών δημιουργικών δραστηριοτήτων. Έχουν οργανωτικές τάσεις στην εργασία και είναι πολύ ανεξάρτητοι. Αν δουλεύουν πάνω σε κάτι, θα επιμείνουν μέχρι την άρτια ολοκλήρωσή του. Έχουν μία αξιοζήλευτη εργασιακή ηθική όταν η δουλειά τούς εμπνέει. Ο Καρκίνος-Λέων έχει μια εσωτερική αυτοπεποίθηση που ακτινοβολεί, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι ή ο ίδιοι. Αυτό το άτομο είναι σίγουρο για τις πεποιθήσεις του και μπορεί να είναι πολύ πειστικό όταν θέλει να περάσει τις απόψεις του.

Φιλικοί και κοινωνικοί

Είναι σχεδόν αδύνατο για τους Καρκίνους-Λέοντες να ζήσουν σε κοινωνική απομόνωση. Έχουν σχεδόν πάντα άφθονη ενέργεια και ενθουσιασμό, είναι παιχνιδιάρηδες και συχνά είναι η ψυχή του πάρτι. Είναι το πιο δραματικό μείγμα της ευαισθησίας του Καρκίνου και της δύναμης του Λέοντα και σε αυτό οφείλεται ότι είναι ζεστοί, παθιασμένοι, πληθωρικοί και δυναμικοί. Ανοίγουν μεγάλες αγκαλιές που τυλίγουν τους ανθρώπους με ζεστασιά και καλοσύνη κι έχουν αυτόν τον απίστευτο τρόπο να κατανοούν τη ζωή. Βλέπουν τόσα πολλά στις λεπτομέρειες που πολλοί άνθρωποι ούτε καν προσέχουν. Μπορεί να είναι κοινωνικοί χαμαιλέοντες, που έξυπνα μπορούν να αλλάξουν την προσωπικότητά τους για να προσαρμοστούν στην περίσταση. Αγαπούν τους φίλους, την οικογένειά τους και οποιονδήποτε θεωρούν ότι αξίζει να έχουν κοντά τους. Μπορεί να εξαρτώνται από αυτούς για να τους βοηθήσουν να είναι επικεντρωμένοι και να τους δίνουν κατεύθυνση. Είναι όμως αρκετά ευαίσθητοι, παραπάνω από το κανονικό, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στο τι τους λέτε και πώς τους συμπεριφέρεστε.

Δραματικοί και παθιασμένοι

Η ανάμειξη του υδάτινου στοιχείου του Καρκίνου με το στοιχείο της φωτιάς του Λέοντα δημιουργεί ένα αχνιστό μίγμα από υγρό πυρ, δηλαδή ένα εκρηκτικό δραματικό, παθιασμένο άτομο που έχει μια ισχυρή αίσθηση του ποιος είναι και της σημασίας του. Αυτό σημαίνει ότι οι Καρκίνοι-Λέοντες οδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα παρά από τη λογική. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι ευγενικά και ευαίσθητα το ένα λεπτό και νευρικές ντίβες το επόμενο. Είναι συχνά ταλαντούχοι ερμηνευτές. Διαθέτουν επίσης πολύ εγωισμό και υπερηφάνεια, κάτι που τους βοηθά να πετύχουν στη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά πολύ διαισθητικοί και έχουν ισχυρές απόψεις για το τι είναι σωστό ή λάθος. Συνήθως έχουν έντονη υπερηφάνεια και για το παρελθόν των προγόνων τους. Τους αρέσει να ξέρουν από πού ήρθαν για να ξέρουν πού θα πάνε. Ένα άτομο που γεννιέται σε αυτό το μεταίχμιο έχει έναν ισχυρό βαθμό δημιουργικότητας που θα το εξυπηρετήσει σε όλη του τη ζωή. Έχει πολλή ενέργεια που πρέπει να διοχετευθεί σε δημιουργικά έργα και χρήσιμες αναζητήσεις.

Πιστοί, στοργικοί και εξυπηρετικοί

Σε καλές και κακές στιγμές οι Καρκίνοι-Λέοντες θα είναι πιστοί φίλοι. Καθοδηγούμενοι από την καρδιά τους είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της γενναιοδωρίας τους, η οποία είναι πιθανό να ξυπνήσει εκατέρωθεν συναισθήματα μετά από κάποια πράξη καλοσύνης. Είναι υπέροχοι ακροατές και θα είναι πάντα δίπλα όταν τους χρειάζεστε περισσότερο. Είναι πολύ προστατευτικοί με τους φίλους και την οικογένειά τους. Συνδυάζουν μητρικά και πατρικά ένστικτα. Δεν μπορεί κανείς να βλάψει τους αγαπημένους τους όταν είναι παρόντες. Στο σπίτι, οι οικογενειακές σχέσεις είναι σημαντικές για αυτούς και θα κάνουν τα πάντα για να αισθάνονται όλοι άνετοι και ευτυχισμένοι. Αγαπούν τα παιδιά και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Τίποτα δεν τους κάνει πιο ευτυχισμένους.

Συμπονετικοί οραματιστές

Επειδή είναι τόσο συμπονετικοί, στοργικοί και γεμάτη κατανόηση, οι άνθρωποι συχνά τους ανοίγονται και μοιράζονται τις ελπίδες, τα όνειρα και τα προβλήματά τους. Η προσωπικότητα αυτή όμως διχάζεται μεταξύ ιδεαλισμού και ρεαλισμού. Αυτό το άτομο δεν μπορεί να δεχτεί τα πράγματα όπως είναι και πάντα θα ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο. Ωστόσο, επειδή είναι ταυτόχρονα ονειροπόλοι και ρεαλιστές, γνωρίζουν συχνά ότι ορισμένα όνειρα είναι φαντασιώσεις που μπορεί να μην πραγματοποιηθούν ποτέ.

Ερωτικά ηλιοβασιλέματα

Οι Καρκίνοι-Λέοντες είναι άνθρωποι που η εκπλήρωση των επιθυμιών της καρδιάς τους είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Προσφέρουν εύκολα την καρδιά τους και είναι πολύ ρομαντικοί, περιποιητικοί, αφοσιωμένοι και παθιασμένοι εραστές. Αισθηματικά είναι ζεστοί, χαρισματικοί και λίγο ιδιότροποι. Είναι όμως ευαίσθητοι και έχουν έντονη ανάγκη να τους εκτιμούν. Έχουν επίσης μεγάλη ανάγκη για ενθουσιασμό και νέες εμπειρίες. Είναι λάτρεις του ρομαντισμού, συμπονετικοί, αλλά και πολύ ιδιωτικοί και συγκρατημένοι. Αγαπούν βαθιά, αλλά είναι κάποιες φορές απόμακροι. Χρειάζονται κάποιον που να τους ωθήσει στη δράση τις μέρες που νιώθουν ότι δεν κάνουν τίποτα και δεν έχουν κανένα κίνητρο για οτιδήποτε. Αυτό δεν είναι μια αποστολή για τους αδύναμους, οι σύντροφοι πρέπει να έχουν αντοχές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, αλλά δυνατοί. Πληγώνονται εύκολα, αλλά συνήθως είναι πιστοί όταν αγαπούν. Μπορεί να είναι γενναιόδωροι με τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά τους. Τα συναισθήματα τους είναι βαθιά, αλλά πρέπει να προσέχουν να μην γίνονται υπερβολικά συναισθηματικοί ή να πληγώνονται εύκολα όταν αφήνουν τους άλλους να έρθουν κοντά τους. Η πιο φωτεινή πλευρά αυτού του κοσμικού συνδυασμού είναι ότι τόσο ο Καρκίνος όσο και ο Λέων είναι βαθιά αγαπησιάρικα και αφοσιωμένα ζώδια, έτσι συχνά δημιουργούν μακροχρόνιες σχέσεις και έχουν μία καλή και αγαπημένη οικογενειακή ζωή.

Εσωτερικές ακροβασίες

Αυτά είναι άτομα που πρέπει να εξισορροπήσουν δύο ομάδες αντίρροπων δυνάμεων. Εσωτερικά υποβόσκει μία ασάφεια και αντιφατικότητα που σταδιακά εξαπλώνεται από μέσα προς τα έξω. Πολύ συχνά αρνούνται να ακροαστούν τα πραγματικά τους συναισθήματα, κάτι που προσθέτει περισσότερο βάρος σε ένα ήδη ομιχλώδες εσωτερικό τοπίο. Η μελαγχολία που τους φέρνει αυτό, μπορεί να μειωθεί μόνο όταν το αντιμετωπίσουν υπεύθυνα. Μέχρι να γίνει αυτό κρύβουν τη θλίψη τους πάντα πίσω από ένα χαμόγελο. Στην προσπάθειά τους να κάνουν τους πάντες ευτυχισμένους και να πετύχουν κοινούς στόχους ταυτόχρονα, δεν μπορούν παρά να δοκιμάσουν κάποιες παρακάμψεις, όσο ριψοκίνδυνες κι αν είναι αυτές. Είναι πολύ εύκολο να οδηγηθούν τότε σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή, που το μόνο που θα φέρει είναι η θλίψη και η ψυχική κατάρρευση, αλλά δυσκολεύονται να σταματήσουν τον εαυτό τους. Εκτός του ότι είναι πολύ κυκλοθυμικοί και συναισθηματικά ασταθείς, είναι κάποιες φορές αβέβαιοι και ανασφαλείς για τις δικές τους ικανότητες και στόχους. Το μεταίχμιο αυτό είναι απροσδόκητο, ανορθόδοξο και αντισυμβατικό. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνουν. Η οποία ευλογία μπορεί να μετατραπεί σε κατάρα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Παρόλο που είναι ευαίσθητοι και εκδηλώνουν έντονα συναισθήματα, η υπερβολή με ζήλια, κτητικότητα και ο εγωκεντρισμός φέρνει δραματικές αλλαγές που μπορεί να συμβούν αρκετά γρήγορα. Τότε μπορούν να γίνουν επιθετικοί, ακόμη και αναίσθητοι στα συναισθήματα των άλλων. Οι Καρκίνοι-Λέοντες σε ακραίες στιγμές μπορούν να εμφανίσουν σχεδόν μανιοκαταθλιπτικούς τύπους συμπεριφορών. Άλλες φορές μπορεί να έχουν τάσεις χειραγώγησης των άλλων ή μιας κατάστασης. Για το δικό τους καλό πρέπει να αναγνωρίζουν πότε χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες τους ανθρώπους για τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, ειδικά αν προέρχεται από ένα εγωιστικό ή αρνητικό μέρος. Οι συμπεριφορές αυτές δεν δημιουργούν μόνο σχίσματα στις σχέσεις τους, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Για να έχουν ψυχική ηρεμία πρέπει να εκτιμούν τον εαυτό τους πραγματικά και αυτό συμβαίνει μόνο όταν αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη.

Διασημότητες γεννημένες στο μεταίχμιο Καρκίνου-Λέοντα

Μέγας Αλέξανδρος, Benito Mussolini, Henry Ford, Amelia Earhart, Simon Bolivar, Haile Selassie, Gregor Mendel, Gisele Bundchen, Iman, Beppe Grillo, Monica Lewinsky, Adnan Khashoggi, Edgar Degas, Christopher Nolan.

Συγγραφείς

Ernest Hemingway, Alexandre Dumas, Zelda Fitzgerald.

Ηθοποιοί

Natalie Wood, Walter Brennan, Terence Stamp, Don Knott’s, Robin Williams, Arnold Schwarzenegger, Sandra Bullock, Woody Harrelson, Campbell Scott, Benedict Cumberbatch, Jared Padalecki, Sandra Oh, Josh Holloway, Matt Leblanc.

Μουσικοί

Cat Stevens, Bernie Leadon, Carlos Santana, Jennifer Lopez, Slash, Chris Cornell, Damian Marley, Selena Gomez.