Γεννημένοι ανάμεσα στον Αιγόκερω και τον Υδροχόο: Το μεταίχμιο του μυστηρίου και της φαντασίας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Αιγόκερω και τον Υδροχόο: Το μεταίχμιο του μυστηρίου και της φαντασίας

Γεννημένοι ανάμεσα στον Αιγόκερω και τον Υδροχόο: Το μεταίχμιο του μυστηρίου και της φαντασίας

Όσοι έχουν γεννηθεί από τις 17/1 έως τις 23/1 ή εάν έχουν ωροσκόπο από τις 28 μοίρες του Αιγόκερου έως τις 2 μοίρες του Υδροχόου, διαθέτουν κάποιες αντιδιαμετρικά αντίθετες ιδιότητες και συνθέτουν ένα μοναδικό κράμα.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες είναι ο ωροσκόπος σας μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Όταν ο ρεαλισμός και η σοφία του Κρόνου συγχωνεύονται με τον ιδεαλιστή και επαναστατικό Ουρανό, είναι σίγουρο ότι το ωστικό τους κύμα θα γίνει αισθητό μέσα στο χωροχρόνο, επηρεάζοντας βαθιά όσους βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής τους.

Εάν κάποιος τοποθετήσει θεωρητικά τη νομοτέλεια, το κατεστημένο (Κρόνος) και την επανάσταση (Ουρανός) σε ένα νοητικό δωμάτιο, μπορεί να αντιληφθεί και να πάρει μία γεύση από τα συγκλονιστικά πράγματα που λαμβάνουν χώρο μέσα στον εγκέφαλο αυτών των ανθρώπων. Μία τέτοια συνύπαρξη παράγει έναν αγωνιώδη ιδεαλισμό, ο οποίος προσπαθεί να επινοήσει ευφάνταστους τρόπους ώστε να σπάσει τα δεσμά του καθιερωμένου.

Ίσως γι’ αυτό ο αστρολόγος G. Goldschneider περιέγραψε στο βιβλίο του «Η μυστική γλώσσα των γενεθλίων» αυτό το μεταίχμιο ως εκείνο του μυστηρίου και της φαντασίας.

Οι λέξεις αδυνατούν να κάνουν εντύπωση χωρίς τον διακεκριμένο τρόμο της πραγματικότητας -Edgar Allan Poe

Πραγματικά, για να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο ισχυρό κοσμικό δίλημμα αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία ιδιαίτερη ευφυΐα. Με τη συνεισφορά και των δύο ζωδίων μπορούν να συνδυάσουν τη δημιουργικότητα στη σκέψη και την εφαρμογή (Υδροχόος), αλλά και τη θεωρητική κατάρτιση (Αιγόκερως), κάτι που είναι δύσκολο για τον μέσο άνθρωπο, ο οποίος συνήθως είναι καλός είτε στο ένα είτε στο άλλο. Έχουν την ικανότητα να διαπρέπουν έτσι στις τέχνες, στον ακαδημαϊκό, αλλά και στον οικονομικό τομέα. Συνήθως η επαγγελματική τους ενασχόληση τούς αποφέρει αρκετά χρήματα. Η ζωηρή εκφραστικότητα τους γίνεται άμεσα αντιληπτή, όπως και η παρουσία τους όταν βρίσκονται σε κάποιο χώρο. Έχουν συνήθως έναν παιδικό ενθουσιασμό και εκφράζουν τις μοναδικές απόψεις τους με ένταση και ζωηρότητα. Ακόμη και αν είναι ήρεμοι, έχουν ένα θυελλώδες ταπεραμέντο. Είναι συνήθως χαρισματικοί αφηγητές. Μπορούν να εξάπτουν τη φαντασία του ακροατή τους με έναν γειωμένο τρόπο. Η στωική, ρεαλιστική προσέγγιση δίνει κύρος και γίνεται πιστευτή. Και τότε αναλαμβάνει τα ηνία η δαιμόνια φύση τους που θέλει να ιντριγκάρει και να κρατάει το ενδιαφέρον εκφράζοντας τις πιο σοκαριστικές ή ακραίες απόψεις. Πάντα ψάχνουν για έξυπνους συνομιλητές, διότι εκτιμούν τη λογική. Όμως, βαθιά μέσα τους θεωρούν ότι είναι δύσκολο να βρουν κάποιον που θα τους κατανοήσει πλήρως.

Η τρέλα είναι ίσως η ανώτερη μορφή ευφυΐας -Edgar Allan Poe

Η φαντασία τους είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, αλλά και απαραίτητο καταφύγιο για τη διατήρηση της ψυχικής τους ηρεμίας. Μπορεί να περνούν πολύ χρόνο χαμένοι στις σκέψεις τους για να αποφορτιστούν και είναι αυτό που τελικά τους σώζει από την αδιάκοπη υπερλειτουργία του μυαλού τους.

Το άλλο καταφύγιο τους είναι το χιούμορ. Οι οικείοι τους γνωρίζουν πολύ καλά πόσο έχουν ανάγκη να κάνουν και να δέχονται αστεία για να παραμένουν αισιόδοξοι. Δεν αντέχουν τον αρνητισμό στους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να έχουν μία ευέξαπτη σκοτεινή πλευρά στον ψυχισμό τους. Ταλανίζονται από ανεξέλεγκτες συναισθηματικές μεταπτώσεις. Εάν κρατήσουν μέσα τους αρνητικά συναισθήματα για πολύ καιρό, μπορεί να αφεθούν να τους παρασύρει ο θυμός. Όταν έρχονται σε επαφή με τους δαίμονες τους, τα ξεσπάσματα τους μπορεί να είναι ξαφνικά και βίαια. Εκείνοι που τους γνωρίζουν καλά καταλαβαίνουν ότι οι προθέσεις τους δεν είναι κακές, γι’ αυτό συχνά το παραβλέπουν, πάντα βέβαια μέχρι ενός σημείου.

Άφησε ακέραιη τη μοναξιά μου -Edgar Allan Poe

Έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν για έναν καλύτερο κόσμο, διότι τους φαίνεται κατώτερος των προσδοκιών τους. Έχουν στο μυαλό τους τον κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι και τους απογοητεύει η πραγματικότητα. Συχνά προσφέρουν κοινωνικά και πολλοί από αυτούς έχουν αφιερώσει κόπο, χρόνο, αλλά και χρήματα για φιλανθρωπικά έργα. Διχάζονται μέσα στο ιδεατό και το ρεαλιστικό, αλλά και ανάμεσα στην ελευθερία που τους υπαγορεύει η Ουράνια πλευρά τους και την ασφάλεια που επιζητεί η Κρόνια.

Η αυτοσυντήρηση για κάποιους δεν είναι το φόρτε τους. Σε συνδυασμό με το πείσμα και τον προκλητικό τους ατίθασο χαρακτήρα, οι δικοί τους άνθρωποι μπορεί να τραβούν τα πάνδεινα για να τους πείσουν να κάνουν τα καθιερωμένα τσεκ-απ ή να τους κρατήσουν μακριά από κάποιες βλαβερές συνήθειες, όπως τσιγάρο, ποτό ή ακόμη και ναρκωτικά. Ίσως ενδόμυχα να θεωρούν κάποιες φορές τη σάρκα σαν φυλακή της ελεύθερης ψυχής τους. Κάποιοι καλλιτέχνες αυτού του συνδυασμού έφυγαν νέοι από τη ζωή, εξαιτίας αυτής της τάσης.

Όλα όσα βλέπουμε και έχουμε δει δεν είναι παρά ένα όνειρο μες του ονείρου την πλοκή -Edgar Allan Poe

Είναι δύσκολο να αντισταθεί κάποιος σε αυτό τον συνδυασμό, διότι είναι αξιαγάπητοι και συνάμα πολύ ευαίσθητοι. Οι άνθρωποι αυτοί εκτιμούν εκείνους που συνεισφέρουν και μοιράζονται δίκαια τις υποχρεώσεις μέσα σε ένα σπίτι. Έχουν μία φυσική απέχθεια για τους τεμπέληδες και τα παράσιτα. Γι’ αυτό συνήθως επιλέγουν συντρόφους που να είναι εργατικοί και υπεύθυνοι. Όμως κάποιες φορές μπορεί να βγουν εκτός των ορίων της σχέσης τους και να οδηγηθούν σε παθιασμένες περιπέτειες συνήθως δίχως αύριο, καθώς η σεξουαλική τους πλευρά είναι ιδιαίτερα τονισμένη. Αν και οι ενοχές κατατρώνε την ψυχή τους, το απαγορευμένο ανεβάζει την αδρεναλίνη τους. Παρόλο που οι ίδιοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις περιπέτειες, οι σύντροφοι τους μπορεί να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά τους δυσκολεύει τους ανθρώπους γύρω τους, καθώς λειτουργούν με έναν τρόπο αποσπασμένο και αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε συμβιβασμό. Ίσως πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που νοιάζονται για εκείνους είναι το πλέγμα ασφαλείας τους και συχνά αυτό που επιζητούν είναι να τους βοηθήσουν και όχι να τους επικρίνουν. Η επικοινωνία μπορεί να τους βοηθήσει να μοιραστούν όλα τα δύσκολα συναισθήματα τους. Και πάνω από όλα, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διοχετεύουν δημιουργικά όλον αυτό τον ψυχικό πλούτο και τη διάνοια που βρίσκεται μέσα τους.

Διάσημοι που ανήκουν στο μεταίχμιο Αιγόκερου-Υδροχόου

Montesquieu, Auguste Comte, Francis Bacon, August Strindberg, Lord Byron, Edgar Allan Poe, David Lloyd George, Paul Cezanne, Edouard Manet, Benjamin Franklin, Robert Lee, Al Capone, Gregory Rasputin, Christian Dior, Vidal Sassoon, Paul Allen, Muhammad Ali, Michelle Obama, Wolfman Jack, D.j. Tiesto, Jazzy Jeff, Betta Barzilai, Dolly Parton, Placido Domingo, Janis Joplin, Sam Cooke, Billy Ocean, Malcolm McLaren, Phil Everly, Dalida, Oliver Hardy, Cary Grant, Robert Howard, Randolph Scott, Jean Stapleton, Jeanne Moreau, Betty White, Tippi Hedren, Danny Kaye, James Earl Jones, John Hurt, Jim Carrey, Kevin Costner, Naveen Andrews, Geena Davis, Mariska Hargitay, Larry Clark, Federico Fellini, Sergei Eisenstein, David Lynch

Χρόνης Εξαρχάκος, Έλενα Ναθαναήλ, Βασίλης Τσιτσάνης