Εστία: Ο ρόλος του αστεροειδούς στον αστρολογικό μας χάρτη

Εστία: ο ρόλος του αστεροειδούς στον αστρολογικό μας χάρτη

Εστία: ο ρόλος του αστεροειδούς στον αστρολογικό μας χάρτη

Πρόλογος

Η Εστία (Vesta), ο αστεροειδής που στη μυθολογία υπήρξε προστάτιδα θεά του κάθε σπιτιού, δείχνει τι είναι πιο σημαντικό και σε τι εστιάζουμε στη ζωή, τη σχέση μας με τη σεξουαλικότητα και τι είναι αυτό που κρατάει αναμμένη τη θεϊκή φλόγα μέσα μας.

Η Εστία, η αγνή θεά της οικιακής ζωής, της φωτιάς του σπιτιού και η προστάτιδα της πόλης, ήταν  αδερφή του Διός. Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν τόσο όμορφη που τόσο ο Απόλλωνας όσο και ο Ποσειδώνας συναγωνίζονταν για την προσοχή της και έκαναν σημαντικές γαμήλιες προσφορές για να την παντρευτούν. Όμως εκείνη έμεινε ασυγκίνητη σε αυτή την προοπτική, καθώς ήθελε να μείνει στον Όλυμπο, πλάι στον αδερφό της και να φροντίζει την εύρυθμη λειτουργία της κατοικίας των θεών. Αγγίζοντας το κεφάλι του Δία, έδωσε όρκο να μείνει αγνή  παντοτινά. Τότε ο Ζευς της πρόσφερε το προνόμιο να μείνει όπως επιθυμούσε στον Όλυμπο και παράλληλα να έχει τιμητική θέση στο κέντρο του  κάθε σπιτιού, απολαμβάνοντας τις πρώτες και τις σημαντικότερες προσφορές των θνητών. Έτσι, οι θυσίες ξεκινούσαν με εκείνη, και της προσέφεραν πάντα τους πρώτους καρπούς. Η παροιμία «Αφ Εστίας άρχεσθαι» σήμαινε ότι πρέπει να ξεκινάμε από την Εστία, δηλαδή από εκείνο που είναι το πιο σημαντικό.

Οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν την Εστία ως προστάτιδα του οίκου τους και κατ’ επέκτασιν του μεγάλου σπιτιού, της πόλεως. Είχε τιμητική θέση στο Πρυτανείο, το ιερό δημόσιο κτίριο εις του οποίου τον δημόσιο βωμό, έκαιγε το άσβεστο πυρ. Αυτό το πυρ το διατηρούσαν αναμμένο οι ιέρειες της Θεάς, οι Εστιάδες, διότι πίστευαν ότι με τη μεσολάβηση τους, το απλό πυρ μεταβαλλόταν σε πνευματικό. Ήταν γυναίκες αγνές στην ψυχή, οι οποίες ήταν υποχρεωμένες κατά τη θη­τεία τους ως ιέρειες, να παραμένουν αγνές και σωματικά. Οι Ρωμαίοι λάτρευαν και αυτοί την Εστία, που είχε για εκείνους τη Λατινική ονομασία Vesta. Στους χρόνους της Ρωμαϊ­κής κατοχής κατά τους οποίους οι βαθύτεροι συμβολισμοί έχασαν την εσωτερική τους σημασία, οι  Εστιάδες όφειλαν να παραμένουν δια βίου άσπιλες και αν παρεκτρέπονταν, η ποινή τους, ήταν θανατική.

Εσωτερική πληρότητα ή ερωτικές σχέσεις;

Σύμφωνα με τη μυθολογία του, ο αστεροειδής Εστία σχετίζεται  με τα ζώδια της Παρθένου και του Σκορπιού καθώς τα θέματα της προσφοράς, της εσωτερικής πληρότητας  και της σεξουαλικότητας, κυριαρχούν. Ο Μύθος θυμίζει τα άτομα που δεν επιλέγουν τα εγκόσμια, αλλά όπως οι μοναχοί, αναλαμβάνουν έναν σκοπό που θεωρούν ανώτερο από τον εαυτό τους. Θίγει επίσης ζητήματα σεξουαλικότητας καθώς η ερωτική επιθυμία μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία άλλη σημαντικότερη δράση ή σε κάτι άλλο που θεωρείται πιο ουσιώδες. Έτσι, όταν η Εστία είναι τονισμένη στο χάρτη, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα με την αγνότητα, τη μοναχικότητα και τη σεξουαλικότητα είτε λόγω της αποχής είτε από την επιλογή πολλών συντρόφων που όμως αφήνουν το άτομο αδιάφορο ψυχικά. Η θέση της Εστίας στο ζώδιο και στον χάρτη, υποδεικνύουν τι είναι τόσο ιερό και σημαντικό στη ζωή του κάθε ανθρώπου και πού μπορεί να εκδηλωθούν αυτά τα ζητήματα.

Η ιερή φλόγα που καίει μέσα μας.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που καλείται το άτομο να θέσει ως προτεραιότητα, που θεωρεί πολύ σημαντικό και  θέλει να ακολουθήσει σύμφωνα με την Εστία του, το πιθανότερο είναι να έχει μέσα του αγνά κίνητρα  και καλές προθέσεις.

Η αγνότητα όπως και η ακεραιότητα έρχονται από το κέντρο της ψυχής, κάτι που προσπαθούμε να κρατήσουμε αμόλυντο και άθικτο μέσα μας, ασφαλές και ιερό φυλαγμένο στο εσωτερικό μας σπίτι.

Η Εστία δεν υποκύπτει σε όλα αυτά που επιζητούν οι πολλοί για να βρει την ισορροπία. Βρίσκει τη πληρότητα κάνοντας τους άλλους να νιώθουν ευπρόσδεκτοι, τρέφοντας τους και φροντίζοντας την καθημερινότητά τους, σαν να είναι ιεροτελεστία. Μέσα από την τάξη και τη προσφορά κερδίζει την πολύτιμη εσωτερική γαλήνη. Συχνά, η Εστία εκδηλώνεται και σε άτομα που έχουν υποστεί κάποια απώλεια και βρίσκουν αυτή τη γαλήνη προσφέροντας κάτι που θεωρούν σημαντικό  στους άλλους.

Εστιάζοντας στο σημαντικό

Η Εστία δείχνει με ποιο τρόπο δείχνουμε την αφοσίωση μας, πως εστιάζουμε και πως πλησιάζουμε τα καθήκοντα και τους στόχους μας. Κυρίως όμως μας δείχνει τι είναι αυτό που κρατάει τη φωτιά μέσα μας αναμμένη, ώστε να αισθανόμαστε ήρεμοι και γεμάτοι και με ποιον τρόπο θα τη διατηρήσουμε ενεργή ώστε να προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή σε όλους.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Εστία στον αστρολογικό χάρτη σας πατήστε εδώ.

Εστία στον Κριό

Η Εστία εδώ δείχνει μια δυνατή φλόγα στην ψυχή. Το χάρισμα της είναι ότι μπορεί να την ανάψει μόνη της. Οι Κριοί θέλουν να εκφράσουν τον εαυτό τους με δράση και δυναμισμό και έτσι κρατούν τη φωτιά τους αναμμένη. Προτιμούν να εργάζονται μόνοι τους και παίρνουν ρίσκα για να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Η Εστία στον Κριό δείχνει πρωτοποριακή προσέγγιση και πάθος για τον σκοπό στον οποίο πιστεύετε και προσπαθείτε να πετύχετε. Είστε πρόθυμοι να κάνετε πολλές θυσίες για αγαπημένα πρόσωπα και για να κρατήσετε τις υποσχέσεις σας. Υπάρχει αθωότητα μέσα σας. Όμως, κάποια από τα ελαττώματα αυτής της θέσης είναι ότι μπορεί να γίνεστε μερικές φορές απερίσκεπτοι και ανυπόμονοι, ακόμη και εγωιστές στην προσπάθεια σας να υλοποιήσετε αυτό σας παρακινεί εσωτερικά.

Εστία στον Ταύρο

Η Εστία στον Ταύρο υποδηλώνει ότι νοιάζεστε πολύ για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θέλετε να τους φροντίζετε παρέχοντας τους τα πάντα με αυταπάρνηση. Εκτιμάτε ιδιαίτερα την τέχνη και χαίρεστε πραγματικά την ομορφιά του φυσικού κόσμου. Είστε άνθρωποι των αισθήσεων και έχετε ανάγκη να ικανοποιούνται οι ανάγκες σας για ομορφιά και άνεση ώστε με τη σειρά σας να τα προσφέρετε και στους άλλους. Αργείτε να αναλάβετε δράση αλλά μετά γίνεστε ασταμάτητοι και επίμονοι σε  ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε τους στόχους σας. Χρειάζεστε αγάπη στη ζωή σας, σχέδια, σταθερότητα και αίσθηση σκοπού. Όταν τα έχετε αυτά  μπορεί να γίνετε πολύ εστιασμένοι και αποτελεσματικοί στον τρόπο που κάνετε τα πράγματα αν και κάποιες φορές μπορεί να λείπει η ευελιξία.

Εστία στους Διδύμους

Έχοντας Εστία στους Διδύμους σημαίνει ότι η ιερή σας φλόγα  μένει ζωντανή με τη διάδραση και τον ενθουσιασμό. Είναι μια εξαιρετική θέση για επαφή με κόσμο, καθώς είστε φτιαγμένοι για να συνδέεστε και να επικοινωνείτε. Είστε ανοιχτοί σε πολλές διαφορετικές εμπειρίες και στη μάθηση.

Η τροφή του πνεύματος κάνει την ψυχή σας να νιώθει ζωντανή. Είστε σε θέση να επεξεργάζεστε γρήγορα τις πληροφορίες και να εκφράζετε με ωραία λόγια τις σκέψεις σας. Ένα από τα μειονεκτήματα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι είναι δύσκολο να δεσμευτείτε σε κάτι με αποκλειστικότητα. Αυτή είναι μια θέση που αγαπά και χρειάζεται τον λόγο και την εναλλαγή για να συνδεθεί με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και την ίδια της τη ψυχή.

Εστία στον Καρκίνο

Η Εστία στον Καρκίνο θέλει να είναι η φλόγα που προσφέρει θαλπωρή στα αγαπημένα της πρόσωπα. Είναι μια από τις πιο θετικές θέσεις της, διότι  όσοι την έχουν, επιθυμούν ολόψυχα να βοηθήσουν τους άλλους και νιώθουν εσωτερική πληρότητα όταν τους χρειάζονται. Είναι επίσης πολύ αφοσιωμένοι στην οικογένειά τους. Έτσι, συνήθως, έχετε  μεγάλη κατανόηση  στα συναισθήματα των άλλων και είστε ευαίσθητοι στις ανάγκες τους. Αφοσιώνεστε ολόψυχα σε όσους αγαπάτε και στους δικούς σας ανθρώπους. Όταν βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς θόρυβο και εξωτερική πίεση, λειτουργείτε καλύτερα. Η Εστία στον Καρκίνο επιλέγει να αφουγκράζεται την εσωτερική της φωνή σε ήρεμες συνθήκες. Χαίρεστε την ασφάλεια που σας δίνουν τα γνώριμα πρόσωπα, οι σχέσεις στοργής και τα οικεία περιβάλλοντα όμως οι διαθέσεις σας μπορεί να διακόπτουν συχνά την πολυπόθητη εσωτερική σας γαλήνη.

Εστία στον Λέοντα

Το να μοιράζεστε τη χαρά της δημιουργικότητας και της ζωής είναι αυτό που γεμίζει την ψυχή σας. Η Εστία στον Λέοντα χαίρεται όταν αισθάνεται ότι έχει την προσοχή των άλλων αλλά προσφέρει με τη σειρά της την ίδια προσοχή και τα πιο ζεστά της συναισθήματα σε όποιον πλησιάσει τη φλόγα της. Ίσως για αυτό ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός για εσάς. Ό,τι ξυπνάει το εσωτερικό σας παιδί σας κάνει ευτυχισμένους και σας κινητοποιεί. Η σχέση αγάπης με τα παιδιά αλλά και με τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου είναι πολύ ισχυρή και γεμάτη συναίσθημα. Νιώθετε τη βαθιά ανάγκη να προστατεύσετε όσους και ό,τι θεωρείτε ότι ανήκει στον κόσμο σας. Υπάρχει αγνότητα στην καρδιά σας και στις προθέσεις σας αλλά καμιά φορά μπορεί να μην βλέπετε τα πράγματα σφαιρικά, να μην λαμβάνετε υπόψη όλους τους παράγοντες και να γίνεστε απόμακροι ή να φέρεστε αλαζονικά.

Εστία στην Παρθένο

Η Εστία στην Παρθένο είναι μια εξαιρετική θέση. Η Παρθένος επικεντρώνεται στην εργασία και την προσφορά, που είναι οι τομείς που έχουν σημασία για αυτόν τον αστεροειδή. Έτσι μπορεί να γίνουν ικανοί θεραπευτές και οι πιο άξιοι φροντιστές καθώς αυτό είναι κάτι πού γεμίζει την ψυχή τους γενικά. Όταν αισθάνονται χρήσιμοι και απαραίτητοι, μπορούν πιο εύκολα να καταλάβουν την αξία τους, κάτι που  θα τους βοηθήσει να έχουν περισσότερη πίστη στις δυνατότητες τους και αυτοεκτίμηση.

Είστε εξαιρετικά αφοσιωμένοι σε ό,τι βάλετε την ενέργεια σας και καθώς είστε  πρακτικοί και προσγειωμένοι, μπορεί να γίνετε  πολύ αποτελεσματικοί. Λειτουργείτε καλύτερα όταν είστε συστηματικοί και ήρεμοι ψυχικά. Για να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας χρειάζεται  ένας ανώτερος σκοπός και πράξεις που να ευθυγραμμίζονται με την αγνή καρδιά σας.

Εστία στον Ζυγό

Στη μυθολογία, η Εστία ήταν μια θεά που ήταν καλόκαρδη, ευδιάθετη και καταδεκτική με αποτέλεσμα να την θέλουν πολλοί για σύντροφο της ζωής τους. Ο Ζυγός δεν είναι μόνο το ζώδιο των συνεργασιών και του γάμου, αλλά της ισορροπίας και της αρμονίας. Αυτός ο συνδυασμός σας κάνει έναν αξιαγάπητο σύντροφο. Όμως χρειάζεστε  ισότιμες σχέσεις  για να πετύχετε. Αν δεν υπάρχει αρμονία, δεν σας φέροντα σωστά και αισθάνεστε σαν να ανταγωνίζεστε διαρκώς, τότε η φλόγα σας πρέπει να λάμψει πιο δυνατά για τον εαυτό σας. Νιώθετε ικανοποιημένοι  μόνο όταν βρίσκεστε σε σχέσεις που μπορούν να φέρουν αρμονία και σταθερότητα. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο τότε μπορείτε να μοιραστείτε την ομορφιά που κρύβετε μέσα σας με τον κόσμο και να γεμίσετε έτσι ξανά με χαρά την καρδιά σας.

Εστία στον Σκορπιό

Η Εστία στον Σκορπιό δίνει πολύ ισχυρές προσωπικότητες. Με αυτή τη δύναμη της ψυχής τίποτα δεν είναι ικανό να τους σταματήσει από το να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Έχετε  μεγάλο συναισθηματικό βάθος και θέλετε το ίδιο βάθος στις σχέσεις σας. Η ιερή σας φλόγα είναι αυτή που φωτίζει το σκοτάδι για τους άλλους. Στην αγάπη, δεν σας ελκύει τίποτα επιφανειακό. Χρειάζεστε κάποιον έτοιμο να εξερευνήσει όχι μόνο την υπερβατική εμπειρία που λαχταράτε, αλλά και την ουσία των πραγμάτων. Αυτή η θέση τονίζει τη σημασία της σεξουαλικότητας στη ζωή σας. Έτσι μπορεί να θεραπεύσετε ψυχές αλλά και να θεραπευτείτε οι ίδιοι μέσω των σχέσεων. Μπορεί να σας ελκύουν πολλοί ερωτικοί παρτενέρ, αλλά να φυλάτε την καρδιά σας για μια μοναδική αγάπη που θα είναι ιερή και αθάνατη.

Εστία στον Τοξότη

Η Εστία στον Τοξότη χρειάζεται  την ελευθερία της και θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν θα δεσμευτεί πριν βρει τι θέλει πραγματικά.

Είστε πάντα σε ένα μόνιμο ταξίδι ανακάλυψης της αλήθειας και των ανθρώπων. Η φλόγα σας είναι πάντα έτοιμη για να φωτίσει τις αλήθειες της ζωής και των μυριάδων ερωτήσεων που απασχολούν το μυαλό σας. Δεν σας τρομάζουν οι απαντήσεις, ούτε το άγνωστο και κυρίως, δεν φοβάστε να τολμήσετε αυτό που δεν έχετε ζήσει ακόμα. Είστε οι σοφοί Κένταυροι της γνώσης που ψάχνετε για τη θεραπεία των ψυχών πηγαίνοντας με τόλμη εκεί που κανείς δεν έχει πάει πριν για να αναζητήσει την αλήθεια.

Πρέπει να πιστεύετε στους στόχους σας και να μοιράζεστε πάντα αυτά που ανακαλύψατε. Τα δώρα σας είναι φτιαγμένα από ιερή φωτιά για να φέρουν τη λύτρωση στους ανθρώπους αλλά και σε σας τους ίδιους.

Εστία στον Αιγόκερω

Με την Εστία σε αυτό το ζώδιο, η φλόγα σας για την επίτευξη, σας επιτρέπει να ανανεώνεστε σε ένα εσωτερικό επίπεδο, και αυτό σας βοηθάει να εστιάσετε και να αφοσιωθείτε στην εργασία στον εξωτερικό κόσμο. Αισθάνεστε ικανοποιημένοι και γεμάτοι όταν με τις ικανότητες σας γίνεστε διαρκώς μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Με την προσφορά μέσω του έργου σας μπορείτε να  συγκεντρωθείτε σε έναν συγκεκριμένο τομέα, τόσο που να  βιώσετε το θείο μέσα από τη σκληρή δουλειά σας. Όμως θα πρέπει να προσέχετε να μην αφήσετε τον έλεγχο της ζωής σας σε κάποιο πρόσωπο εξουσίας και κύρους, αλλά να είστε πάντα συνδεδεμένοι με την εσωτερική φωνή και αυτό που έχετε ανάγκη για να νιώθετε ευτυχισμένοι.

Αντί  κάποιες φορές να καταπιέζετε την ερωτική πτυχή αυτής της ενέργειας, βρείτε το πάθος και την ομορφιά μέσω της προσφοράς στους άλλους και της πιο ανάλαφρης αντιμετώπισης της ζωής .

Εστία στον Υδροχόο

Η Εστία εδώ είναι η λιγότερο πρόθυμη στο να θυσιάσει την ανεξαρτησία της για τον οποιονδήποτε λόγο αν δεν είναι η ίδια έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Επειδή εδώ τα άτομα συνήθως θέλουν περισσότερο να σχετίζονται με την κοινωνία και να είναι πιο ενεργοί σε αυτό το κομμάτι, ο αισθηματικός παράγοντας μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Συχνά επίσης το σεξουαλικό κομμάτι, μπορεί να σας απασχολεί περισσότερο αλλά χωρίς να χαρίζετε εύκολα την καρδιά σας.

Η αλλαγή και η δημιουργικότητα ανάβουν τις φλόγες της επιθυμίες σας και το να αφιερώνετε την ενέργεια σας σε έναν σκοπό μπορεί να είναι ένας όμορφος τρόπος να τιμήσετε τα ιδεώδη σας. Οι δυναμικές ιδιότητες σας καθιστούν πολύ αποτελεσματικούς  σε ό,τι καταπιαστείτε διότι είστε έξυπνοι, καινοτόμοι και σπουδαίοι ηγέτες.

Εστία στους Ιχθύς

Είστε γοητευμένοι με τα μυστήρια του κόσμου και σας απασχολούν έντονα τα πνευματικά θέματα. Θέλετε να προσφέρετε κατανόηση και ό,τι περνάει από το χέρι σας για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. Η αυταπάρνηση και η καλοσύνη ανάβουν τη φλόγα σας  και είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε όλους όσους υποφέρουν. Έχετε την πνευματική ορμή και τη διάθεση να διασχίσετε το μονοπάτι της Εστίας και να για να κρατήσετε αναμμένο το ιερό φως που σβήνει κάθε σκοτάδι.

Είναι σημαντικό να κατανοήστε τα όρια σας με τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητα και  να αποφύγετε καταστάσεις όπου μπορεί να μην εκτιμηθούν. Αυτή η θέση σας ζητά να βρείτε ένα χώρο που να αισθάνεστε ασφαλείς, κάτι που είναι ιερό για εσάς, αλλά και χρόνο για να τον  αφιερώσετε στη φροντίδα του εαυτού σας.