Είσαι Ιχθύς; Μάθε πώς διαφοροποιεί ο ωροσκόπος σου το ζώδιο σου

Είσαι Ιχθύς; Μάθε πώς διαφοροποιεί ο ωροσκόπος σου το ζώδιο σου

Είσαι Ιχθύς; Μάθε πώς διαφοροποιεί ο ωροσκόπος σου το ζώδιο σου

Οι Ιχθύες ψάχνουν να βρουν την απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη! Είναι συναισθηματικοί, διαισθητικοί, ευαίσθητοι, ευπροσάρμοστοι, ρομαντικοί, με πνευματικά ενδιαφέροντα. Ταυτόχρονα όμως, βασανίζονται και βασανίζουν τους γύρω τους με την κυκλοθυμία τους, γίνονται εύκολα θύματα ή θύτες και έχουν ροπή σε τάσεις φυγής και τεχνητούς παραδείσους. Ο ωροσκόπος τους μπορεί κάποιες φορές να λειτουργήσει ως «ρυθμιστής» σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή να τα κάνει πιο έντονα.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Κριό

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να κάνει το άτομο υποχόνδριο και δύστροπο, όταν δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο στο περιβάλλον του. Είναι τόσο βαθιά και καλπάζουσα η φαντασία του, που μπορεί να γεννήσει αόρατους εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και να τους πολεμήσει με όλο το είναι του. Όταν όμως βρίσκει πραγματικούς λόγους να πολεμήσει, το κάνει με μεγάλο σθένος. Οι έρωτές του είναι επεισοδιακοί και απροσδόκητοι, βασίζονται πολύ σε συνειρμούς του με παρελθοντικά βιώματα και μόνο όταν μετατρέπει τις μνήμες του σε τέχνη, βρίσκει την ισορροπία του.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Ταύρο

Ο συνδυασμός αυτός βρίσκεται μονίμως σε θέση ετοιμότητας να πατήσει το κόκκινο κουμπί του ολικού συναγερμού. Πολύ μικρές λεπτομέρειες μπορούν να τον ανασταστώσουν και να αλλάξουν λιγότερο ή περισσότερο τον τρόπο που αισθάνεται. Έχει πολύ μεγάλη όρεξη για φαγητό και απολαύσεις και μπορεί να καταφύγει σε υπερβολές που να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις πάνω του. Του λείπει το μέτρο και χρειάζεται έναν αυτόματο ρυθμιστή στο πρόσωπο ενός συντρόφου. Η αφθονία του παρέχει ασφάλεια. Η ηθική τάξη είναι ένα μόνιμο ζητούμενό του, αν και θέλει να έχει την πεποίθηση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να την ανατρέψει στο προσωπικό, ερωτικό πεδίο του.

Ιχθύες με ωροσκόπο στους Διδύμους

Ο συνδυασμός αυτός έχει μια υποκριτική ιδιότητα, που άλλοτε φαντάζει ως γοητεία κι άλλοτε ως μελοδραματισμός. Ο τρόπος που βιώνει τις συγκινήσεις του είναι πολύ οξύς και βαθύς. Εϊναι ευερέθιστος και μπορεί να  εκδηλώσει συμπάθεια ή αντιπάθεια απευθυνόμενος στους πιο απροσδόκητους παραλήπτες. Μια από τις άμυνες που συχνά αναπτύσσει είναι… να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα με αποτέλεσμα να καταπλήσσει και να τραβάει την προσοχή πάνω του. Έχει ανάγκη την οργάνωση ως μοναδική μέθοδο να επιβιώσει κανονικά και χωρίς απρόοπτα προβλήματα.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Καρκίνο

Η φυσική στάση αυτού του συνδυασμού απέναντι στα πάντα είναι ο ενδοιασμός και η καχυποψία. Ο συναισθηματικός κόσμος του είναι ένα πολύπλοκο μείγμα από αναφορές στο παρελθόν, ευαισθησίες απέναντι στα πάντα, τρυφερά συναισθήματα ακόμα και σε συνθήκες που απαιτείται αυστηρότητα και πειθαρχία. Ενδίδει στην υπόσχεση της συναισθηματικής ασφάλειας με το παραμικρό. Μόνο όταν τη βρει νιώθει ότι βρίσκεται στις κανονικές διαστάσεις του και μπορεί να ασχοληθεί με την τέχνη, δημιουργώντας  αριστουργήματα.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Λέοντα

Το κύρος που αποπνέει  και η στιβαρή παρουσία του συνδυασμού είναι κάτι που πριν από οποιονδήποτε άλλον απολαμβάνει πρώτα ο ίδιος γιατί ξέρει ότι… το αξίζει και το έχει κατακτήσει με μεγάλους αγώνες. Είναι πολύ πρόθυμος βέβαια να τα τινάξει όλα στην αέρα και να ακολουθήσει έναν έρωτα – πύραυλο ή μια τρελή ιδέα στην άλλη άκρη της γης. Τότε θα είναι ευτυχής όχι μόνο επειδή θα είναι μαζί με τον αγαπημένο-η του ή θα έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο αλλά και επειδή θα νιώθει δέος με την ίδια αυτή την πράξη του να τα παρατήσει όλα και να φύγει. Μια υπερβολική, μερικές φορές, ωστόσο, τάση για αυτο-ηρωοποίηση δεν βγαίνει απαραίτητα σε καλό.

Ιχθύες με ωροσκόπο στην Παρθένο

Ο άξονας της προσφοράς: ο υδάτινος, συναισθηματικός και άστατος κόσμος του Ποσειδώνα σε συνδυασμό με τον νευρώδη, κινητικό και επικοινωνιακό κόσμο του Ερμή, δημιουργούν ένα κράμα πολύ ενδιαφέρον πραγματικά. Το αίσθημα της προσφοράς είναι πάρα πολύ αυξημένο. Η αυτοθυσία που συνεπάγεται κάνει αυτό τον τύπο να νιώθει ότι δικαιώνει την ύπαρξή του, θέτοντάς την στην υπηρεσία ενός συναισθηματικού στόχου. Έχει περισσότερη ανάγκη την αποδοχή και την γλυκύτητα από τους άλλους. Μια τρυφερή εκδήλωση της αγάπης προς αυτόν λειτουργεί πάνω του καταλυτικά.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Ζυγό

Η εξυπνάδα αυτού του συνδυασμού δεν βασίζεται σε καμία περίπτωση στην γνώση ή στην πληροφορία. Απορρέει μόνο από τη φυσική ιδιότητα που έχει να «σκανάρει» συναισθηματικά τους ανθρώπους και να τους κατατάσσει σε μια ιδιότυπη  αξιολόγηση που μόνο στο κεφάλι του έχει θέση. Οι αδυναμίες του είναι πολύ μεγάλες και τα τρωτά σημεία του –ευαισθησίες, κ.λπ.- πολλά. Όταν λοιπόν προσβάλλονται, ο θυμός που νιώθει δεν τιθασεύεται παρά μόνο αν νιώσει ότι δικαιώνεται έμπρακτα. Δεν κάνει τίποτα στη ζωή του, αν δεν έχει φυλαγμένα πάντα τα νώτα του. Μαλωμένος με το ρίσκο.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Σκορπιό

Το ερωτικό πεδίο είναι μόνο αυτό που μπορεί να ενεργοποιήσει τον αργό, μειλίχιο και αισθησιακό αυτόν συνδυασμό. Πλέει μόνιμα στα πελάγη ενός ηδονισμού που δεν έχει τέλος. Όλες του οι κινήσεις έχουν στόχο την ερωτική του ικανοποίηση και το ζενίθ του επέρχεται μόνο όταν καταφέρει να ζήσει –έστω στο νου του- την απόλυτη ταύτιση με το ερωτικό αντικείμενό του. Στην πορεία προς αυτό το στόχο μπορεί να φανεί δημιουργικός και απρόβλεπτα καλλιτεχνικός. Το πείσμα του δεν έχει προηγούμενο όταν πρόκειται για την ερωτική ζωή του. Κινδυνεύει να βιώνει σχέσεις που τις ζει “μόνος του” στο κεφάλι του.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Τοξότη

Καλοκάγαθος με αισιοδοξία και θετικότητα, αφοσιωμένος και ορκισμένος να ανήκει σε μια ομάδα για να λειτουργήσει αυτός ο συνδυασμός συχνά αναγκάζεται να θυσιάσει πολλά από την περιπετειώδη φύση του προκειμένου να αποκτήσει την αίσθηση ότι ανήκει κάπου. Είναι μετριόφρων, συχνά ενοχικός και ενώ τείνει να απολαμβάνει τις χαρές της ζωής πάντα εκδηλώνει μια συστολή και μια αμφιβολία. Όταν κλείνεται στον εαυτό του, σημαίνει ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα καινούριο, πρωτόφαντο συναίσθημα. Βγαίνει από αυτόν, όταν είναι σίγουρος ότι το έχει οικειοποιηθεί και είναι δικό του.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Αιγόκερω

Η ταπεινοφροσύνη και η λιτότητα χαρακτηρίζουν τον “δωρικό” αυτό συνδυασμό, αλλά πίσω από αυτή τη φυσική κλίση του, κρύβεται ένα προσωπικό δυναμικό που είναι ικανό να αναποδογυρίσει βουνά. Έχει μεγάλη αίσθηση του κινδύνου και αποφεύγει τις υπερβολές συχνά με άχαρο αλλά πάντα αποτελεσματικό τρόπο. Όταν όλοι κάνουν δίαιτα (μετά από περίοδο κραιπάλης ίσως), αυτός συνεχίζει την ήρεμη αδιατάρακτη ζωή του γιατί δεν έχει ξεφύγει από το πρόγραμμά του. Όταν κινδυνεύει ο σύντροφός του, μπορεί να γίνει ακόμα και άδικος προκειμένου να τον σώσει.

Ιχθύες με ωροσκόπο στον Υδροχόο

Νεανικός και ανεξάρτητος, αυτός ο συνδυασμός, δεν ανοίγεται εύκολα στους άλλους. Αυτό που φαινομενικά φαντάζει ως άνεση και ανεμελιά στην ουσία είναι μια άμυνα απέναντι στο φόβο που ελλοχεύει στις ευθύνες και στη σοβαρή αντιμετώπιση της ζωής. Ωστόσο, παρά την ιδιαίτερη ευαισθησία του απέναντι σε αυτό το φόβο, παραμένει ιδιαίτερα συνεπής και συνετός σε ό,τι αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας. Έμπιστος και σταθερός, ενδίδει στις απολαύσεις με πλήρη γνώση των συνεπειών τους από μέρους τους. Έχει πολύ διαυγή και ξεκάθαρη επαφή με τον εσωτερικό κόσμο του.

Ιχθύες με ωροσκόπο στους Ιχθύς

Η δειλία που φαίνεται σε αυτό το συνδυασμό κρύβει μια αντίστοιχη ανθεκτικότητα που ούτε ο ίδιος γνωρίζει ότι έχει. Η ευάλωτη φύση του κρύβει ένα γερό ολοκληρωμένο αισθηματικό σύστημα που ούτε ο ίδιος ξέρει ότι όταν χρειαστεί, λειτουργεί άψογα και αδιατάρακτα. Η ευσυγκινησία του και τα δάκρυα που εκτονώνουν συχνά την έντασή του κρύβει ένα πολύ αυτορυθμιζόμενο μηχανισμό που όταν παραστεί ανάγκη προτάσει ένα άκαμπτο, αναίσθητο πρόσωπο για να ανταπεξέλθει. Καλλιτεχνικός και πραγματικά απρόβλεπτος, ερωτικός και ιδιαίτερος ο Διπλός Ιχθύς είναι ταυτόχρονα μια προίκα αλλά και μια δύσκολη πρόκληση.