Δίας στους οίκους

Δίας στους οίκους

Δίας στους οίκους: Πού βρίσκονται η τύχη και οι ευκαιρίες στη ζωή μας

Η θέση του Δία σε οίκο στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας δείχνει σε ποιον τομέα εμφανίζονται οι ευκαιρίες και η τύχη στη ζωή μας. Ακόμη, σε ποιον τομέα είμαστε πιο γενναιόδωροι, αλλά και πιο ανεκτικοί.

Για να μάθετε σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Δίας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Δίας στον 1ο οίκο

Έχετε αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σας ότι μπορείτε να καταφέρετε σπουδαία πράγματα και να φτάσετε ψηλά. Έχετε την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν όρια και ότι τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και στα σχέδια σας. Είναι γεγονός ότι, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, τα πράγματα έρχονται έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε για να σας ευνοήσουν. Αγνοείτε τις ασήμαντες λεπτομέρειες και έχετε την τάση να εστιάζετε στη μεγάλη εικόνα. Είστε πολύ ειλικρινείς και ξεκάθαροι και θα πείτε τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να τα ωραιοποιείτε. Έχετε μεγάλη αγάπη για τα μακρινά ταξίδια και θέλετε να εξερευνήσετε όσο πιο πολλά μέρη μπορείτε και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Η διάθεση για απόκτηση γνώσης και η φιλοσοφία ζωής που έχετε, είναι τα οχήματα που σας βοηθάνε να πάτε μπροστά και να εξελιχθείτε. Είστε άνθρωποι με απίστευτα θετική ενέργεια και αισιοδοξία και δεν περνάτε απαρατήρητοι. Θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στους γύρω σας και συνήθως το καταφέρνετε χωρίς πολύ προσπάθεια. Είστε πάντα ο εαυτός σας και οι άλλοι θα σας εκτιμήσουν γι’ αυτό που πραγματικά είστε, αρκεί να μη γίνετε υπερβολικά αλαζόνες.

Δίας στον 2ο οίκο

Έχετε τύχη και ευημερία στα οικονομικά σας ζητήματα και ανθρώπους που σας προστατεύουν και σας βοηθάνε με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτό τον τομέα. Ταυτόχρονα, είστε και εσείς γενναιόδωροι με τα χρήματα και πρόθυμοι να μοιραστείτε ή να δώσετε σε όσους έχουν ανάγκη. Επιπλέον, έχετε την τάση να ξοδεύετε υπερβολικά, επομένως θα πρέπει να βρείτε μια εργασία, η οποία θα σας προσφέρει ένα καλό εισόδημα ώστε να ζείτε άνετα και να απολαμβάνετε αυτά που θέλετε. Εστιάζετε πολύ στα επιχειρηματικά σας πλάνα και ψάχνετε τρόπους να κάνετε σωστές διασυνδέσεις με ανθρώπους που θα σας ωφελήσουν. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα πάρετε αυτό που θέλετε και θα κατακτήσετε την οικονομική ασφάλεια που επιθυμείτε. Η οργάνωση και η λογική είναι δύο χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να μην κάνετε υπερβολές και να μην παρασύρεστε σε παράλογες σπατάλες. Εκτιμάτε την τέχνη, την ομορφιά και δεν αποκλείεται να ξοδεύετε αρκετά χρήματα σε ακριβά και καλαίσθητα αντικείμενα.

Δίας στον 3ο οίκο

Είστε ανοιχτόμυαλοι, επικοινωνιακοί και θέλετε η καθημερινότητα σας να είναι γεμάτη με πολλές και διάφορες δραστηριότητες. Σας αρέσει να συζητάτε για τα πάντα και να ανταλλάσσετε απόψεις και ιδέες με τους άλλους. Έχετε μεγάλη περιέργεια για το καθετί που συμβαίνει γύρω σας, αλλά και για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Είστε επιδραστικοί με τον λόγο και τη σκέψη σας και συνήθως έρχονται σε σας για συμβουλές και για να τους δώσετε μια διαφορετική οπτική στα πράγματα και λύσεις που δεν είχαν σκεφτεί. Είστε χαρούμενοι, αισιόδοξοι και έχετε την ικανότητα να κρύβετε τα αρνητικά σας συναισθήματα και τη στεναχώρια σας. Αγαπάτε τη μάθηση και τη γνώση και δεν αποκλείεται να έχετε ταλέντο στη διδασκαλία, το γράψιμο ή τον δημόσιο λόγο. Είναι, μάλιστα, πιθανό να σας παρουσιάζονται πολλές σημαντικές ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς. Είστε ευφυείς και λαμβάνετε γρήγορες, αλλά ταυτόχρονα σοφές αποφάσεις, αρκεί να μην χάνεστε μέσα στις πληροφορίες και τα ερεθίσματα γύρω σας και αποσυντονίζεστε. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να φιλτράρετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε, διότι πολύ συχνά χάνετε τον χρόνο σας σε ανούσια πράγματα. Θα πρέπει να μάθετε να εστιάζετε σε όσα έχουν προτεραιότητα και χρησιμότητα για εσάς.

Δίας στον 4ο οίκο

Είστε άνθρωποι εξαιρετικά θετικοί και γενναιόδωροι και αγαπάτε την οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους σας. Για την ακρίβεια, κάποια από αυτά τα άτομα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας με τον τρόπο τους. Ένα σταθερό σπίτι είναι σημαντικό προκειμένου να αισθάνεστε ασφάλεια. Επιθυμείτε ένα σπιτικό όπου θα είστε χαρούμενοι και θα απολαμβάνετε τη ζωή, όπως ίσως συνέβαινε και στην παιδική σας ηλικία. Σας αρέσει να καλείτε τους αγαπημένους σας στο σπίτι και να περνάτε χρόνο μαζί τους. Έχετε ανάγκη από ηρεμία και από ένα σταθερό σύντροφο, ο οποίος θα κατανοεί τις βαθύτερες ανάγκες σας. Δεν συμπαθείτε το χάος και τις εντάσεις ή τις απότομες αλλαγές. Βάζετε πολύ ψηλά τις ηθικές αξίες σας και έχετε την τάση να υποστηρίζετε και να προστατεύετε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά κι αυτοί εσάς. Είναι σημαντικό μεγαλώνοντας να μην εξαρτάστε από τους άλλους και να βρείτε πράγματα, τα οποία θα κάνετε για να ευχαριστούν εσάς και όχι την οικογένεια, τους γονείς ή τον περίγυρο.

Δίας στον 5ο οίκο

Επιθυμείτε με κάθε τρόπο να εκφράσετε την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητα σας, όσο πιο ελεύθερα γίνεται. Έχετε απίστευτη αυτοπεποίθηση, κυρίως σχετικά με το ερωτικό παιχνίδι και τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα. Είστε ανοιχτοί και αυθεντικοί και δείχνετε πως δεν έχετε τίποτα να κρύψετε. Αντιθέτως, αισθάνεστε πολύ περήφανοι για τον εαυτό σας και τα επιτεύγματα σας. Έχετε την ανάγκη να περνάτε καλά και δεν αποκλείεται να ασχολείστε με αθλήματα ή με τον χώρο της ψυχαγωγίας και του θεάματος. Γενικά αισθάνεστε άνετα με το να βρίσκεστε στο επίκεντρο ή με το να ασχολούνται μαζί σας και διαχειρίζεστε πολύ καλά τη φήμη και την επιτυχία. Οι γύρω σας αναζητούν τη συντροφιά σας, διότι ξέρετε πώς να τους φτιάξετε τη διάθεση και να τους κάνετε να περάσουν καλά. Ωστόσο, δεν τα πάτε καλά με τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις και αυτό μπορεί να σας κάνει άστατους στο θέμα των ερωτικών σχέσεων και να δυσαρεστήσει το ταίρι σας. Αναζητάτε παντού την απόλαυση και την καλοπέραση και αποφεύγετε να εργαστείτε σκληρά για να πετύχετε κάτι. Σας αρέσει ο ανταγωνισμός και τα παιχνίδια, αλλά δε μπορείτε να διαχειριστείτε την ήττα ή την αποτυχία. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές η τύχη είναι με το μέρος σας.

Δίας στον 6ο οίκο

Είστε εκείνοι που εμπνέουν τους άλλους να γίνουν καλύτεροι και θα τους βοηθήσετε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, έχετε πολλές ευκαιρίες ή προτάσεις και συνήθως ασχολείστε με κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε χρήσιμοι.

Σας αρέσει να εργάζεστε σκληρά, διότι με αυτό τον τρόπο λαμβάνετε ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Γι’ αυτό τον λόγο καλείστε να βρείτε ένα επάγγελμα, το οποίο θα σας αρέσει και ταυτόχρονα θα βγάζετε χρήματα από αυτό και συνήθως το καταφέρνετε. Εργάζεστε με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα ηθικής και οι ανώτεροι σας εκτιμούν το γεγονός ότι είστε συνεπείς, σωστοί και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε. Αισθάνεστε καλά με το να βοηθάτε τους γύρω σας και να τους μαθαίνετε πράγματα για να βελτιωθούν σε αυτό που κάνουν. Αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση ως προς τη συμπεριφορά σας, τον τρόπο ζωής σας και την αυτάρκεια σας. Δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και προσπαθείτε να μην κάνετε λάθη και να μην δείχνετε τις αδυναμίες σας. Έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες, τόσο από τους άλλους όσο και από τον εαυτό σας, αλλά αυτό καμιά φορά σας κάνει επικριτικούς, ειδικά όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σας. Ευνοείστε σε θέματα υγείας, όμως θα πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε και να μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά.

Δίας στον 7ο οίκο

Έχετε απίστευτη γοητεία και τη μοναδική ικανότητα να κάνετε φίλους τους εχθρούς σας μόνο με ένα χαμόγελο ή μια κουβέντα. Μπορείτε πολύ άνετα να πείσετε τους άλλους ότι έχετε δίκιο ή να σας κάνουν τα χατίρια. Το ταίρι σας παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας και δεν αποκλείεται να σας φέρει ευκαιρίες με κάποιο τρόπο, να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε ή απλώς να ζήσετε μαζί του μια όμορφη ζωή γεμάτη ευημερία. Είναι πιθανό να κάνετε σχέση ή ακόμα και να παντρευτείτε με κάποιο άτομο από το εξωτερικό, διαφορετικής κουλτούρας και φιλοσοφίας από τη δική σας. Τέτοιου είδους σχέσεις θα σας μάθουν πολλά και θα σας βοηθήσουν να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Ευνοείστε ιδιαίτερα σε νομικά θέματα και μπορείτε εύκολα να εξισορροπείτε καταστάσεις και να ομαλοποιείτε τις συγκρούσεις. Αυτό που σας δυσκολεύει στην καθημερινότητα σας είναι το γεγονός ότι είστε αναποφάσιστοι και πολλές φορές αφήνεστε στην κρίση και στις επιθυμίες των άλλων, κάτι που σας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Καλείστε να μάθετε να υποστηρίζετε τις αποφάσεις σας και να αντιμετωπίζετε όσους έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί σας.

Δίας στον 8ο οίκο

Έχετε εξαιρετικές ικανότητες στην επίλυση προβλημάτων και έχετε το χάρισμα να βρίσκετε τη ρίζα του κάθε ζητήματος, αφού το ένστικτο σας είναι πολύ ισχυρό και σπάνια πέφτετε έξω. Σας αρέσει το μυστήριο και σας ιντριγκάρει το να έχετε να διαχειριστείτε καταστάσεις, οι οποίες είναι πολύπλοκες και δύσκολες. Η σεξουαλική σας ζωή είναι έντονη και αναζητάτε συνεχώς νέες εμπειρίες. Το σεξ είναι πολύ σημαντικό για εσάς και είναι ένας τομέας που δε γνωρίζετε όρια και ταμπού. Αποτελεί μια μυστικιστική και βαθιά εμπειρία για εσάς και όχι απλά κάτι σωματικό. Ευνοείστε ιδιαίτερα στα οικονομικά και τα κληρονομικά ζητήματα και είναι πολύ πιθανό να παντρευτείτε ή να κάνετε σχέση με κάποιον, ο οποίος έχει μεγάλη οικονομική άνεση και πλούτη ή θέση εξουσίας. Ο έλεγχος είναι σημαντικός για εσάς και δε θα διστάσετε να εκβιάσετε ή να χειριστείτε συναισθηματικά τους άλλους προκειμένου να επωφεληθείτε. Δεν αφήνετε τους ανθρώπους να σας πλησιάσουν εύκολα ή να σας γνωρίσουν σε βάθος και κυρίως δεν δείχνετε τις αδυναμίες σας. Ωστόσο, έχετε μεγάλη εσωτερική δύναμη και έχετε την ικανότητα να αυτοθεραπευτείτε από κάθε συναισθηματικό και ψυχολογικό πρόβλημα.

Δίας στον 9ο οίκο

H ελευθερία είναι λέξη-κλειδί για εσάς και επιθυμείτε να μπορείτε να εκφράζεστε και να είστε ειλικρινείς. Έχετε το χάρισμα να εμπνέετε τους άλλους και να τους διδάσκετε πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή. Σας ταιριάζει η περιπέτεια και το να βρίσκεστε σε μια μόνιμη κίνηση και αναζήτηση. Τα ταξίδια και οι επαφές με διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και μακρινούς τόπους, σας δίνουν νόημα και σας γεμίζουν νοητικά. Είστε άνθρωποι πνευματικοί και δεν δίνετε τόσο μεγάλη σημασία στα υλικά και στις εφήμερες απολαύσεις. Θέλετε ό,τι κάνετε να έχει βαθύτερο νόημα και τα ενδιαφέροντα σας αφορούν κυρίως το πνεύμα. Είστε από τη φύση σας αισιόδοξοι, γεμάτοι θετική ενέργεια και προσπαθείτε να εστιάζετε στο καλό και όχι στα αρνητικά των καταστάσεων. Σας ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία, την πολιτική και τη νομική ή εκείνα που περιλαμβάνουν ταξίδια και μετακινήσεις. Το μυαλό σας είναι ανοιχτό και δεκτικό σε ιδέες και φιλοσοφίες και έχετε τη διάθεση και την περιέργεια να ανακαλύπτετε συνεχώς καινούρια πράγματα. Η γνώση δεν έχει όρια για εσάς και εάν συνδυάσετε την πίστη στον εαυτό σας, τη στάση ζωής και την αγάπη σας για τη μάθηση, θα καταφέρετε ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία να ξεχωρίσετε και να επιτύχετε τους στόχους σας.

Δίας στον 10ο οίκο

H τύχη είναι με το μέρος σας, σε ό,τι αφορά την καριέρα και τα επαγγελματικά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ αφοσιωμένοι στους στόχους σας και να μην επαναπαύεστε και χαλαρώνετε υπερβολικά όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πειθώ και οι άνθρωποι γύρω σας, σας εκτιμούν απεριόριστα και σας θαυμάζουν. Δίνετε μεγάλη σημασία στο κοινωνικό στάτους και ιδανικά θέλετε ελευθερία κινήσεων στην επαγγελματική σας πορεία. Γι’ αυτό τον λόγο θα σας ταίριαζε να είστε το αφεντικό του εαυτού σας ανοίγοντας μια δική σας επιχείρηση ή να έχετε υψηλή θέση, ώστε να μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις. Είστε συνήθως επιτυχημένοι ή δημοφιλείς και έχετε μεγάλη επίδραση στους γύρω σας. Οι συνθήκες και οι συγκυρίες, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, σας ευνοούν και πολύ συχνά αυτό σας κάνει να αφήνεστε και να μην προσπαθείτε όσο θα έπρεπε. Ενδεχομένως, να έχετε ως πρότυπο κάποιον γονέα ή να λάβατε βοήθεια και υποστήριξη από ένα πρόσωπο εξουσίας ή κύρους στη ζωή σας.

Δίας στον 11ο οίκο

Έχετε ανοιχτό μυαλό και σκέφτεστε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίες σας κάνουν να θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο και να τον κάνετε καλύτερο. Είστε δημοφιλείς στον κοινωνικό σας κύκλο και είστε χαρούμενοι όταν περιβάλλεστε από φίλους και αγαπημένους ανθρώπους. Είναι πολύ πιθανό να έχετε φίλους από όλο τον κόσμο, αφού ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και απολαμβάνετε να συζητάτε και να μοιράζεστε στόχους και ιδέες. Σας αρέσει να συνεργάζεστε και να ανήκετε σε ομάδες, μέσα από τις οποίες θα έχετε συνήθως πολλές ευκαιρίες για επέκταση. Ενδιαφέρεστε πολύ για τα κοινά και τα κοινωνικά ζητήματα και έχετε όραμα για το μέλλον και για το πώς φαντάζεστε την ιδανική κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα όνειρα και τα σχέδια σας είναι μεγαλεπήβολα και θα πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να τα πραγματοποιήσετε. Θα πρέπει να προσέξετε να μην πέσετε στην παγίδα και επαναπαυτείτε. Γενικά, είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και έχετε την ικανότητα να ενθαρρύνετε και να δίνετε ελπίδα στους γύρω σας. Θα κάνετε τα πάντα για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και να βρείτε τρόπους να εξελιχθείτε και να γίνετε όσο καλύτεροι γίνεται.

Δίας στον 12ο οίκο

Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας, η τύχη βρίσκεται με το μέρος σας και κάθε εμπόδιο φαίνεται ασήμαντο και μπορεί να ξεπεραστεί. Έχετε την ανάγκη να μένετε με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας και να διαλογίζεστε ή να ασχολείστε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Είστε πολύ δοτικοί άνθρωποι και οι φίλοι και οι αγαπημένοι σας βρίσκονται πάντα κοντά σας και σας υποστηρίζουν, όπως και εσείς εκείνους. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχετε και κρυφούς εχθρούς, τους οποίους θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπίσετε και να επιλύσετε τα μεταξύ σας θέματα. Πολλά από τα σχέδια και τα όνειρα σας θα είναι καλό να τα κρατάτε για τον εαυτό σας και να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι μοιράζεστε και αποκαλύπτετε στους άλλους. Είστε πολύ διαισθητικοί και σας ενδιαφέρουν ζητήματα που αφορούν τη μεταφυσική, την ψυχολογία και κάθε είδους θεραπεία. Έχετε την ικανότητα περισσότερο από άλλους να είστε σε επαφή με το υποσυνείδητο σας και να μπαίνετε βαθιά μέσα στην ψυχοσύνθεση των άλλων. Είναι σημαντικό να μάθετε να παίρνετε τον έλεγχο στη ζωή σας και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που προκύπτουν χωρίς φόβο και ανασφάλειες. Εάν καταφέρετε να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να εκμεταλλευτείτε την τύχη σας, θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ακόμα και τα πιο μεγάλα σας όνειρα.