Τι σημαίνει όταν δεν έχουμε πλανήτες σε έναν οίκο στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν δεν έχουμε πλανήτες σε έναν οίκο στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν δεν έχουμε πλανήτες σε έναν οίκο στον αστρολογικό μας χάρτη;

Ένα συχνό ερώτημα που προκύπτει όταν προσπαθεί κάποιος να ερμηνεύσει τον αστρολογικό του χάρτη, είναι το τι ακριβώς σημαίνει όταν κάποιοι οίκοι δεν εμπεριέχουν κανέναν πλανήτη. Πολλοί θα αναρωτηθούν αν κάτι τέτοιο είναι θετικό, αρνητικό ή αν τελικά δεν παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο. Μάλιστα, κυκλοφορούν διάφοροι «μύθοι» σχετικά με τους άδειους οίκους, όπως για παράδειγμα ότι «αν ο 5ος οίκος είναι άδειος δεν θα κάνεις παιδιά», «αν ο 7ος οίκος είναι άδειος δεν θα παντρευτείς» ή «αν ο 10ος οίκος είναι άδειος δεν θα κάνεις καριέρα», κλπ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ γενικευμένο και δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Τα αιτήματα του οίκου

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι αναπόφευκτο κάποιοι οίκοι να είναι άδειοι στον αστρολογικό μας χάρτη, εφόσον οι πλανήτες είναι 10, ενώ οι οίκοι είναι 12. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άδειος οίκος είναι ασήμαντος για εμάς ή ότι δεν θα μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που εκπροσωπεί κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μπορεί να σημαίνει όμως ότι τα ζητήματα του οίκου μπορεί να μην μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που κάποιος διελαύνων πλανήτης θα κάνει το πέρασμα του μέσα σε αυτό τον οίκο και με αυτό τον τρόπο θα απαιτήσει την προσοχή μας! Ίσως πάλι να αισθανόμαστε ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι σε σχέση με τα αιτήματα του οίκου, επομένως δεν χρειάζεται να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να κατακτήσουμε ή να αλλάξουμε κάτι. Με λίγα λόγια, υπάρχει συνήθως μια αίσθηση ότι δεν είναι επείγουσα ανάγκη να δουλέψουμε επάνω σε αυτά τα ζητήματα, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη να ασχοληθούμε με τα ζητήματα των οίκων στα οποία εμπεριέχονται πλανήτες. Μάλιστα, αν υπάρχουν αρκετοί άδειοι οίκοι σε έναν χάρτη, τότε αυτό σημαίνει ότι το άτομο καλείται να επικεντρωθεί σε δύο ή τρεις συγκεκριμένους τομείς της ζωής του, αφού τα υπόλοιπα ζητήματα δείχνουν να κυλάνε ομαλά ή το άτομο έχει αποδεχτεί τα πράγματα ως έχουν. Από την άλλη, αν οι πλανήτες είναι κατανεμημένοι σχεδόν σε ολόκληρο τον χάρτη, τότε η ενέργεια σας δεν είναι ιδιαίτερα στοχευμένη σε συγκεκριμένους τομείς και έχετε ποικίλα ενδιαφέροντα ή διάφορα ζητήματα να σας απασχολούν.

Η ακμή των οίκων

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι όλοι οι οίκοι ανεξαιρέτως έχουν μια ακμή στην οποία βρίσκεται ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Το ζώδιο αυτό από μόνο του μας δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ατόμου σε σχέση με τα ζητήματα που εκπροσωπεί ο οίκος. Για παράδειγμα, εάν η ακμή του 7ου οίκου (διαπροσωπικές σχέσεις) βρίσκεται στον Κριό, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε την τάση να έλκουμε συντρόφους οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί, επιθετικοί ή αναλαμβάνουν εκείνοι πρωτοβουλίες αντί για εμάς. Επιπλέον, εκτός από το ίδιο το ζώδιο, θα πρέπει να δώσουμε σημασία στον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου αυτού. Αν ο Άρης (ο κυβερνήτης του Κριού) βρίσκεται στον 6ο μας οίκο, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι διαπροσωπικές σχέσεις και εργασιακή ρουτίνα συνδέονται με κάποιο τρόπο και δεν αποκλείεται μέσα από τον εργασιακό χώρο να γνωρίσουμε πιθανούς συντρόφους ή σημαντικά πρόσωπα για εμάς.

Επιπλέον, η επαφή μας με ένα άλλο άτομο πολλές φορές μπορεί να ενεργοποιήσει τα θέματα του άδειου οίκου, εφόσον οι πλανήτης του άλλου ατόμου σε κάποιο ζώδιο «πέφτουν» μέσα στον δικό μας άδειο οίκο (συναστρία).

Αν θέλετε να μάθετε ποιος οίκος στον αστρολογικό σας χάρτη δεν έχει πλανήτες πατήστε εδώ.

Ας πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τι ερμηνεία έχει ο κάθε άδειος οίκος ξεχωριστά:

Ο άδειος 1ος οίκος

Ο 1ος οίκος ή αλλιώς ο Ωροσκόπος μας, συνδέεται με κάποιες επιλογές που κάνουμε σε κομβικά σταυροδρόμια της ζωή μας, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο. Συμβολίζει τη φυσική μας παρουσία, την πρώτη εντύπωση που κάνουμε στους γύρω μας και γενικότερα την περσόνα που προβάλλουμε προς τα έξω. Επιπλέον, αυτός ο οίκος συνδέεται με τη δράση και μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που κάνουμε νέα ξεκινήματα και την ευκολία με την οποία αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες. Εάν λοιπόν αυτός ο οίκος είναι άδειος, αυτό σημαίνει ότι έχετε λιγότερες προκλήσεις ή εμπόδια να αντιμετωπίσετε σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της ταυτότητας σας, αλλά και την έκφραση της προσωπικότητα σας. Επιπλέον, θα είναι πολύ φυσικά και ανώδυνα τα νέα ξεκινήματα που κάνετε στη ζωή και ενδεχομένως να μην προβληματίζεστε ιδιαίτερα πριν πάρετε πρωτοβουλίες. Μπορεί να μην έχετε ιδιαίτερη επιθυμία για δράση ή συγκεκριμένο σκοπό και στόχους σε κάποιες φάσεις της ζωής σας και να δίνετε περισσότερη έμφαση στους άλλους, παρά στα προσωπικά σας θέλω.

Ο άδειος 2ος οίκος

Ο 2ος οίκος μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη σχέση που έχουμε με τον υλικό κόσμο και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το χρήμα, αλλά και όσα βρίσκονται στην κατοχή μας. Εάν αυτός ο οίκος είναι άδειος, τότε αυτό σημαίνει ότι είστε αρκετά χαλαροί με το χρήμα και δεν σας προβληματίζουν ιδιαίτερα τα οικονομικά ζητήματα ή τουλάχιστον δεν αποτελούν αυτοσκοπό για εσάς. Δεν σας καθορίζουν όσα κατέχετε και δεν έχετε την τάση να δένεστε σε μεγάλο βαθμό με τα προσωπικά σας αντικείμενα. Για την ακρίβεια, θα μπορούσατε με ευκολία να τα αφήσετε όλα πίσω σας και να χτίσετε κάτι νέο από την αρχή, χωρίς να αισθάνεστε ανασφάλεια. Τα πλούτη και οι πολυτέλειες δεν αποτελούν προτεραιότητα της ζωής σας και θα προτιμήσετε να ζήσετε μια πιο λιτή ζωή. Ακόμα όμως κι αν τυχαίνει να έχετε αρκετά χρήματα ή υλικά αποκτήματα, δεν σπαταλάτε ούτε την ενέργειά σας ούτε τον χρόνο σας σε αυτά.

Ο άδειος 3ος οίκος

Ο 3ος οίκος σχετίζεται με την επικοινωνία, τον τρόπο σκέψης μας και τη διαδικασία της μάθησης. Αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα μας, την κοινωνικότητα και την σχέση μας με τις μετακινήσεις και τα αδέρφια μας. Εάν αυτός ο οίκος είναι άδειος στον αστρολογικό σας χάρτη, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερες προκλήσεις ή προβλήματα στις επαφές σας και στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Είστε αρκετά άνετοι και χαλαροί στις συζητήσεις, καθώς και δεν σας προβληματίζει ο τρόπος που θα εκφράσετε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Η σχέση με τα αδέρφια σας θα είναι σε γενικές γραμμές ομαλές και δεν θα χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Ίσως κάποιες φορές να μην δίνετε μεγαλύτερη έμφαση στις πληροφορίες που αντλείτε από το περιβάλλον σας και να μην σας απασχολούν ιδιαίτερα ζητήματα μάθησης και γνώσης.

Ο άδειος 4ος οίκος

Ο 4ος οίκος συνδέεται με την οικογένεια και το σπίτι και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τις ρίζες μας. Επίσης, σχετίζεται με τις βαθύτερες συναισθηματικές μας ανάγκες και τις αναμνήσεις μας από την παιδική ηλικία. Εάν ο 4ος οίκος είναι άδειος, διαθέτετε ένα φυσικό χάρισμα να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται άνετα και οικεία μαζί σας και να μπορούν να σας εμπιστευτούν, να σας ανοίξουν την καρδιά τους, χωρίς να προσπαθήσετε για αυτό. Είναι πιθανό να προέρχεστε από ένα ήρεμο και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και να έχετε καλές σχέσεις με τους γονείς σας. Γενικώς, κυριαρχεί μια αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν οι ισορροπίες μέσα στο σπίτι και στην οικογένεια σας, αφού όλα κυλάνε ομαλά και είστε άτομα που έχετε αποδεχτεί το παρελθόν και όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας.

Ο άδειος 5ος οίκος

Ο 5ος οίκος σχετίζεται με τη διασκέδαση και το φλερτ και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το πώς προσεγγίζουμε το αντικείμενο του πόθου μας και πώς φερόμαστε στο ερωτικό παιχνίδι. Είναι ο οίκος που σχετίζεται με την αυτοέκφραση και μας δείχνει πώς καλλιεργούμε και πώς εκφράζουμε τη δημιουργικότητα στη ζωή μας. Επιπλέον, μας δείχνει πώς περνάμε καλά, σε τι βαθμό χαιρόμαστε τη ζωή, αλλά και τη σχέση που έχουμε με τα παιδιά. Εάν ο 5ος οίκος είναι άδειος στον αστρολογικό μας χάρτη, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα στο ερωτικό κομμάτι και δεν θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της ζωής σας να προβληματιστείτε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα δημιουργικά σας ταλέντα και τον τρόπο που εκφράζεστε. Ο ρομαντισμός, η ανάγκη για φλερτ ή οι ερωτικές κατακτήσεις δεν είναι αυτά που καθορίζουν τη ζωή σας και δεν είστε άτομα που η διασκέδαση είναι προτεραιότητα για εσάς. Ενδεχομένως να μην σας απασχολήσει ιδιαίτερα το ζήτημα των παιδιών στη ζωή σας, τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία ή να αισθάνεστε οι ίδιοι παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να διαχειριστείτε μια τέτοια ευθύνη.

Ο άδειος 6ος οίκος

Ο 6ος οίκος σχετίζεται με την καθημερινότητα, τη ρουτίνα και μας δείχνει πόση ανάγκη έχουμε να προσφέρουμε και πόσο εξυπηρετικοί είμαστε απέναντι στους άλλους. Ο οίκος αυτός συνδέεται με την εργασία και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το τι είδους συνθήκες επικρατούν στο εργασιακό μας περιβάλλον και τι είδους σχέσεις δημιουργούμε με τους συνεργάτες μας. Επίσης, σχετίζεται με την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση και μας δείχνει τι σχέση έχουμε με το σώμα μας και τι συνήθειες έχουμε υιοθετήσει. Ένας άδειος 6ος οίκος σημαίνει ότι μπορεί να μην αντιμετωπίσετε ιδιαίτερες προκλήσεις και εμπόδια σε ό,τι αφορά την εργασία σας και τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες. Ενδεχομένως, όλα να κυλάνε ομαλά και να μη χρειαστεί να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αισθάνεστε χρήσιμοι στην κοινωνία και στον περίγυρο σας. Δεν είστε από τα άτομα που θέλουν οπωσδήποτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ή συγκεκριμένες υποχρεώσεις προκειμένου να αισθάνεστε ότι έχετε μια τάξη στη ζωή σας. Επιπλέον, ίσως να μην έχετε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία με την υγεία σας ή να μην νιώθετε την ανάγκη να ασχοληθείτε σχολαστικά με το σώμα σας και τη φυσική σας κατάσταση.

O άδειος 7ος οίκος

Ο 7ος οίκος σχετίζεται με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, τον γάμο και τις συνεργασίες μας και μας δείχνει πώς βιώνουμε τη δέσμευση και τι είδους άτομα έλκουμε στη ζωή μας. Μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το τι επιλέγουμε να μοιραστούμε με τον άλλον και πόση ανάγκη έχουμε για συντροφικότητα. Ένας άδειος 7ος οίκος μπορεί να δείχνει ότι οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας κυλάνε αρκετά ομαλά και δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα εμπόδια ή δυσκολίες με τους ανθρώπους που έχετε απέναντι σας. Ίσως οι σχέσεις για κάποιους από εσάς να μην αποτελούν προτεραιότητα και γενικώς να μην σας προβληματίζουν ιδιαίτερα τα ζητήματα δέσμευσης. Όταν βρίσκεστε μέσα σε μια σχέση, είστε αρκετά χαλαροί και ικανοποιημένοι και μπορεί να μην νιώθετε ισχυρή επιθυμία να προχωρήσετε τη σχέση σας σε ένα σοβαρότερο επίπεδο ή να επιδιώξετε τον γάμο.

Ο άδειος 8ος οίκος

Ο 8ος οίκος αντιπροσωπεύει τη σχέση μας με κληρονομιές, περιουσίες, φορολογικά θέματα και τα οικονομικά του συντρόφου ή της οικογένειας μας. Επίσης, συμβολίζει τη σεξουαλικότητα μας και την επιθυμία μας να συνδεθούμε σε ένα πιο βαθύ συναισθηματικό επίπεδο με το ταίρι μας. Εάν ο 8ος οίκος είναι άδειος στον αστρολογικό μας χάρτη, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά κληρονομικά και περιουσιακά ζητήματα στη ζωή σας ή απλώς δεν θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα αυτά τα θέματα. Είστε άτομα τα οποία αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητα τους, καθώς και με ζητήματα συναισθηματικής οικειότητας και δέσμευσης. Κάποιοι από εσάς δεν θα διστάσετε να συνδεθείτε βαθιά με τους άλλους, ενώ κάποιοι άλλοι απλώς δεν αισθάνεστε την ισχυρή επιθυμία να το κάνετε. Επιπλέον, είστε ανοιχτοί και δεκτικοί απέναντι στις μεταμορφωτικές και έντονες εμπειρίες της ζωής σας και αντιμετωπίζετε με αποτελεσματικότητα τις κρίσεις.

Ο άδειος 9ος οίκος

Ο 9ος οίκος συμβολίζει την επέκταση και την πρόοδο και μας δείχνει ποια είναι η σχέση μας με τη μόρφωση, την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και τον τρόπο που επιλέγουμε να διευρύνουμε τον πνευματικό μας κόσμο. Μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη φιλοσοφία της ζωής μας, τη σχέση μας με την ηθική και τους νόμους και γενικότερα την τύχη και την αισιοδοξία που έχουμε ως άτομα. Εάν αυτός ο οίκος είναι άδειος στον γενέθλιο χάρτη μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είστε τυχεροί στη ζωή σας. Μπορεί όμως να δείχνει ότι η επέκταση και η πνευματική πρόοδος στη ζωή σας γίνεται με έναν τρόπο φυσικό και χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι σπουδές και τα θέματα μόρφωσης, είτε δεν θα σας δυσκολέψουν ιδιαίτερα στη ζωή σας είτε δεν θα νιώσετε την ανάγκη να εστιάσετε και να επενδύσετε σε αυτά. Είστε άνετοι και δεκτικοί απέναντι σε θέματα που σχετίζονται με εξωτερικό, ταξίδια και διαφορετικές κουλτούρες, αλλά μπορεί να μην επιδιώξετε να ταξιδέψετε πολύ ή να γνωρίσετε άλλους τόπους και πολιτισμούς. Επιπλέον, ίσως να μην είστε από τα άτομα που ξοδεύουν την ενέργεια τους σε πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, αφού σας απασχολούν άλλα πιο πρακτικά ζητήματα.

Ο άδειος 10ος οίκος

Ο 10ος οίκος ή αλλιώς το Μεσουράνημα σχετίζεται με την καριέρα και την κοινωνική μας καταξίωση και μας δείχνει ποια είναι η σχέση μας με την εξουσία. Μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τους υψηλούς στόχους της ζωής μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να ανέβουμε κοινωνικά και να πετύχουμε. Ένας άδειος 10ος οίκος δεν σημαίνει ότι θα αποτύχετε στην επαγγελματική σφαίρα ή στους κοινωνικούς σας ρόλους. Αυτό που μας δείχνει η απουσία πλανητών, είναι ότι αυτός ο τομέας για εσάς μπορεί να μην σας απασχολήσει ιδιαίτερα στη ζωή σας, διότι θα έχετε άλλες προτεραιότητες ή ότι η επαγγελματική καταξίωση θα έρθει φυσικά και ανώδυνα για εσάς. Δεν θα χρειαστεί, λοιπόν, να έρθετε αντιμέτωποι με προκλήσεις και εμπόδια σε ό,τι αφορά την καριέρα σας. Οι σχέσεις με τους ανωτέρους και την εξουσία θα είναι αρκετά ομαλές και θα μπορείτε να αναλαμβάνετε ευθύνες και υποχρεώσεις χωρίς να πιέζεστε υπερβολικά.

Ο άδειος 11ος οίκος

Ο 11ος οίκος συμβολίζει τις κοινωνικές ομάδες, την πολιτική μας συνείδηση και τις φιλίες που δημιουργούμε. Σχετίζεται με τα μεγαλεπήβολα όνειρα και τα μακρινά σχέδια που κάνουμε. Επομένως, όταν αυτός ο οίκος είναι άδειος, μπορεί να σημαίνει ότι δεν δίνετε προτεραιότητα στον κοινωνικό σας κύκλο και δεν νιώθετε ισχυρή επιθυμία να εμπλακείτε μέσα σε ομάδες και παρέες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε φίλους, όμως μπορεί να δείχνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις και δυσκολίες μέσα στις φιλικές σας σχέσεις και δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες για να τις ισορροπήσετε. Ίσως να αποφεύγετε να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια και να μην αισθάνεστε την ανάγκη να ασχοληθείτε με πολιτική και ιδεολογίες και γενικότερα να μην σας προβληματίζουν ιδιαίτερα τα κοινωνικά ζητήματα.

Ο άδειος 12ος οίκος

Ο 12ος οίκος αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας κόσμο, το υποσυνείδητο και τη διαίσθηση μας. Μας δείχνει ποια είναι η σχέση μας με τα όνειρα και τη μεταφυσική και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις ψευδαισθήσεις και τις βαθύτερες φοβίες μας. Είναι ένας οίκος που συνδέεται με οτιδήποτε είναι κρυφό και μυστικό, επομένως μας δείχνει κατά πόσο θα επιλέξουμε να δράσουμε φανερά ή παρασκηνιακά. Εάν αυτός ο οίκος είναι άδειος στον γενέθλιο χάρτη μας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αποδεχτεί το παρελθόν σας και δεν σας βασανίζουν απωθημένα, φοβίες ή αίσθημα ενοχής. Είναι μια ένδειξη ότι λειτουργείτε αποτελεσματικά στον υλικό κόσμο και διαχειρίζεστε με επιτυχία τα πρακτικά ζητήματα, επομένως δεν αισθάνεστε συχνά την ανάγκη να ξεφύγετε από την πραγματικότητα. Είναι πιθανό να μην σας απασχολούν ιδιαίτερα τα μεταφυσικά ζητήματα και το υπερβατικό και να αναζητάτε χειροπιαστές αποδείξεις. Επιπλέον, δεν σας βασανίζουν ανεκπλήρωτες καταστάσεις και δεν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερο πρόβλημα όταν χρειαστεί να λήξετε κάτι οριστικά και να το αφήσετε πίσω σας.