Άρης στους οίκους

Άρης στους οίκους

Άρης στους οίκους

Εκτός από την ζωδιακή θέση του Άρη στο ωροσκόπιο μας, ο πλανήτης της δράσης βρίσκεται και σε κάποιο συγκεκριμένο οίκο. Ο οίκος δείχνει που κατευθύνουμε την δράση μας, ποια είναι τα πράγματα που μας συναρπάζουν, ποιοι τομείς στην ζωή  μάς ενθουσιάζουν και επιλέγουμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας. Δείχνει με τι παθιαζόμαστε και σε ποιους τομείς αν αναλάβουμε δράση μπορεί να σημειώσουμε επιτυχία.

Για να βρείτε σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Άρης στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Άρης στον 1ο οίκο

Έχετε απίστευτα αποθέματα ενέργειας και φυσικής αντοχής. Είστε παρορμητικοί, διαθέτετε αυτοπεποίθηση και ανυπομονησία και θέλετε όλα να γίνονται με τον δικό σας τρόπο. Η ζωή σας έχει δείξει ότι για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να τα κάνετε όλα μόνοι σας και να μην βασίζεστε σε άλλους. Θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να επιτύχετε τους στόχους σας, αλλά και για να αποδείξετε τις ικανότητες σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γύρω σας εντυπωσιάζονται από τις πράξεις σας. Ωστόσο, μπορεί να φέρεστε με εγωισμό και απερισκεψία, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Κυνηγάτε με τόσο πάθος και ένταση τους δικούς σας στόχους, που αγνοείτε τις ανάγκες των άλλων και μπορεί να απομακρύνετε ανθρώπους από κοντά σας. Είστε σε μόνιμη βάση απασχολημένοι με δραστηριότητες, αλλά ταυτόχρονα διαθέτετε την ενέργεια να αντεπεξέλθετε. Είστε ο ορισμός του μαχητή, διότι παλεύετε με θάρρος και τόλμη και δύσκολα το βάζετε κάτω. Λειτουργείτε καλά σε θέσεις εξουσίας, αφού έχετε μια φυσική τάση να παίρνετε πρωτοβουλίες και να αναλαμβάνετε δράση. Επιδιώκετε νέα ξεκινήματα και αλλαγές, διότι η επαναλαμβανόμενη ρουτίνα και η στασιμότητα σας κουράζει και δεν σας προσφέρει την έξαψη που χρειάζεστε.

Άρης στον 2ο οίκο

Επενδύετε πολύ από τον χρόνο σας και την ενέργεια σας για να βρείτε τρόπους να βγάλετε χρήματα ή για να αποκτήσετε υλικά αγαθά και όμορφα αντικείμενα γύρω σας. Καθορίζετε τη δύναμη και την αξία σας με βάση το πόσα κατέχετε και ποτέ δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτά. Θέλετε συνεχώς περισσότερα και αυτό συμβαίνει γιατί τα υλικά αποκτήματα σας προσφέρουν μια αίσθηση αυτοπεποίθησης. Ταυτόχρονα, είστε παρορμητικοί στις αγορές σας και δυσκολεύεστε να αποταμιεύσετε χρήματα, κάτι το οποίο σας δυσκολεύει στη ζωή σας. Είστε εξαιρετικά επιθετικοί και ανταγωνιστικοί όσον αφορά τα επιχειρηματικά σας πλάνα και δεν διστάζετε να πάρετε ρίσκα, ακόμα και στην παραμικρή πιθανότητα να κερδίσετε κάτι παραπάνω. Είστε πολύ εργατικοί και αποφασισμένοι να επιτύχετε στα επαγγελματικά σας, αλλά δεν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το κύρος και η εξουσία, όσο η οικονομική άνεση. Καλείστε να επικεντρωθείτε στα ταλέντα σας και να τα αξιοποιήσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσετε όσα χρειάζεστε για να αισθάνεστε αυτάρκεις.

Άρης στον 3ο οίκο

Είστε ακούραστοι και η πνευματική σας ενέργεια είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητη. Πιστεύετε πολύ στις ιδέες και στις απόψεις σας και τις υποστηρίζετε με πάθος. Το μυαλό σας και η σκέψη σας τρέχουν, σε σημείο που οι άλλοι δεν προλαβαίνουν να ακολουθήσουν τους συλλογισμούς σας. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε να αναλύετε περισσότερο τις καταστάσεις, διότι η ανυπομονησία σας και ο παρορμητισμός σας μπορεί να μην σας οδηγούν στα σωστά συμπεράσματα. Μπορείτε να καταφέρετε πολλά με τη συνεργασία, αλλά ταυτόχρονα δεν λείπουν οι εντάσεις και οι καβγάδες με τους ανθρώπους που έρχεστε σε επαφή. Είστε πεπεισμένοι ότι μόνο η δική σας πλευρά είναι η σωστή και προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους γι’ αυτό χωρίς να ακούσετε και χωρίς να αξιολογήσετε την αντίθετη πλευρά. Είστε πολύ επικοινωνιακοί και ευφυείς στον λόγο και αυτό που θέλετε να πείτε θα το πείτε άμεσα, χωρίς δισταγμό ή αμφιβολίες. Πολλές φορές μπορεί να μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις ή να πληγώνετε ανθρώπους. Είναι πολύ πιθανό να μετακινείστε ή να μετακομίζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ζωής σας, διότι δεν αντέχετε τη στασιμότητα και αναζητάτε συνεχώς νέα ερεθίσματα.

Άρης στον 4ο οίκο

Θέλετε να είστε ανεξάρτητοι και την ίδια στιγμή έχετε ανάγκη από ασφάλεια και από ένα σταθερό δίκτυο ανθρώπων που νοιάζονται και σας υποστηρίζουν. Οι σχέσεις με συγγενείς και άτομα της οικογένειας σας μπορεί να έχουν εντάσεις, μιας και είστε ιδιαίτερα απαιτητικοί με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν. Ωστόσο, μάχεστε και προστατεύετε τους αγαπημένους σας με μεγάλη θέρμη και θάρρος. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό για εσάς να υπερνικήσετε την τάση σας να μαλώνετε ή να ανταγωνίζεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο διαχειριστείτε τα πολύ έντονα συναισθήματα σας, ίσως με το να διοχετεύετε την ένταση σας σε δημιουργικές ασχολίες που αφορούν το σπίτι σας. Σκέφτεστε αρκετά το παρελθόν και αυτό σας επηρεάζει στον τρόπο που φέρεστε στο παρόν και στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις. Εξωτερικά φαίνεστε ήρεμοι και απαθείς, αλλά εσωτερικά έχετε ανάγκη από δράση και ένταση. Πολλές φορές, έχετε καταπιεσμένο θυμό και σας κάνει να ξεσπάτε σε ανύποπτο χρόνο, εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Γενικώς, έχετε την τάση να κρύβετε τα αρνητικά σας συναισθήματα, με αποτέλεσμα οι άλλοι να μην γνωρίζουν τα πραγματικά σας κίνητρα.

Άρης στον 5ο οίκο

Σας αρέσει να περνάτε καλά και να διασκεδάζετε, αλλά ταυτόχρονα να κάνετε και τους άλλους να περνάνε καλά μαζί σας. Θέλετε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ζωής και να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται με κάθε τρόπο. Έχετε έντονη ερωτική ζωή και δεν διστάζετε να κάνετε το πρώτο βήμα και να πάρετε πρωτοβουλίες που αφορούν στο φλερτ και στον έρωτα. Κάνετε τα πάντα για να κατακτήσετε τον άλλον και δεν δέχεστε την απόρριψη ή την αδιαφορία. Ωστόσο, δεν χαρακτηρίζεστε από σταθερότητα σε αυτούς τους τομείς και έχετε την τάση να χάνετε γρήγορα το ενδιαφέρον σας και να στρέφεστε αλλού με την πρώτη ευκαιρία. Επιθυμείτε να εκφράζετε τη μοναδικότητα σας και να δείχνετε πόσο ξεχωριστοί είστε, είτε μέσω του έρωτα είτε μέσω των υψηλών στόχων σας. Έχετε πολλά χόμπι και δραστηριότητες, αλλά η βασική προϋπόθεση είναι να σας αρέσει αυτό που κάνετε, διαφορετικά θα βρίσκετε συνεχώς αφορμές για να το αναβάλλετε. Διαθέτετε θάρρος, τόλμη και ανταγωνιστική διάθεση. Τα βλέπετε όλα σαν ένα παιχνίδι που πρέπει πάση θυσία να κερδίσετε. Θα πρέπει να προσπαθείτε να μπαίνετε στη θέση των άλλων, να μη σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας και να βρείτε δημιουργικούς τρόπους να διοχετεύσετε την περίσσεια ενέργεια σας, ώστε να μην αντιδράτε επιθετικά.

Άρης στον 6ο οίκο

Είστε εξαιρετικά εργατικοί και τις περισσότερες φορές φέρνετε εις πέρας μόνοι σας τις υποχρεώσεις, καθώς δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε τους άλλους. Δεν συμβιβάζεστε με το μέτριο και το ικανοποιητικό, αλλά προσπαθείτε πάντα για το τέλειο και απαιτείτε το ίδιο και από τους άλλους. Είναι πολύ πιθανό να ασχολείστε με αθλήματα ή σωματικές δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση, η σωματική ευεξία είναι πολύ σημαντική για εσάς. Είστε πρακτικοί και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε και απεχθάνεστε την τεμπελιά και την αδράνεια. Υπάρχει πειθαρχία στην καθημερινότητα σας και ακολουθείτε ένα πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες. Στο εργασιακό περιβάλλον, είστε εκείνοι που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχετε την ικανότητα να καθοδηγείτε τους άλλους και θα κάνετε τα πάντα για να βρείτε λύσεις σε προβλήματα και να βελτιώσετε τις καταστάσεις γύρω σας. Ωστόσο, είστε αρκετά αγχώδεις και ανήσυχοι, παρόλο που δεν το δείχνετε, και μπορεί να σας βγαίνει επιθετικότητα και αυταρχισμός, ειδικά απέναντι στους συναδέλφους σας.

Άρης στον 7ο οίκο

Είστε πολύ ανεξάρτητοι και θέλετε όλα να γίνονται με τον δικό σας τρόπο. Σας αρέσει να βρίσκεστε σε σχέση, καθώς αυτό σας κάνει πιο δραστήριους και νιώθετε πιο ζωντανοί. Θέλετε δίπλα σας έναν άνθρωπο ενεργητικό, δυναμικό και ανεξάρτητο, ο οποίος θα σας υποστηρίζει, αλλά ταυτόχρονα θα τον ανταγωνίζεστε και θα κοντράρεστε μαζί του. Έχετε αστείρευτη ενέργεια και ένταση και πολλές φορές προκαλείτε τους άλλους μόνο και μόνο για να δείτε πώς θα αντιδράσουν. Σας είναι δύσκολο να συνεργάζεστε αρμονικά, διότι δυσκολεύεστε να συμβιβαστείτε ή να κάνετε υποχωρήσεις. Όταν όλα κυλάνε ομαλά, νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύεστε να δουλέψετε μέσα σε μια ομάδα. Θέλετε να κυριαρχείτε και να γίνεται το δικό σας και δεν θα διστάσετε να γίνετε επιθετικοί όταν δεν συμβαίνει αυτό. Επιπλέον, εστιάζετε κυρίως στον εαυτό σας, τις ανάγκες και τα θέλω σας και αγνοείτε εκείνα του απέναντι σας. Ωστόσο, επενδύετε πολύ χρόνο και ενέργεια στις σχέσεις σας, παρόλο που δεν χαρακτηρίζονται από ηρεμία. Είστε εκείνοι που κάνουν το πρώτο βήμα και παίρνουν πρωτοβουλίες στο ερωτικό παιχνίδι και δε θα διστάσουν να κυνηγήσουν τον άλλον. Καλείστε να γίνετε πιο διπλωματικοί, να ακούτε τους άλλους και να μπαίνετε στη θέση τους πριν φερθείτε απερίσκεπτα.

Άρης στον 8ο οίκο

Έχετε πολύ βαθιές και έντονες επιθυμίες και ό,τι κάνετε το κάνετε μέχρι τέλους και με όλο σας το είναι. Σας παθιάζει η έρευνα και ψάχνετε αφορμή για να ανακαλύψετε όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και για να βρίσκετε λύσεις σε μυστήρια και προβλήματα. Ένα από τα θέματα που σας απασχολούν έντονα είναι τα οικονομικά, επομένως το να έχετε έναν σύντροφο ή έναν άνθρωπο δίπλα σας να σας στηρίζει σε τέτοιες δυσκολίες είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Είστε αυθόρμητοι και φέρεστε απερίσκεπτα σε ό,τι αφορά τα έξοδα και μπορεί να δυσκολεύεστε να αποπληρώσετε τα χρέη σας. Ενδεχομένως να έχετε εντάσεις και τσακωμούς επάνω σε οικονομικά ζητήματα σε κάποιες φάσεις της ζωής σας. Στις ερωτικές σας σχέσεις είστε πολύ παθιασμένοι και σας χαρακτηρίζει η έντονη σεξουαλικότητα. Σας αρέσουν τα παιχνίδια εξουσίας και σπάνια υπάρχει ηρεμία στην καθημερινότητα σας με τον σύντροφο σας. Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε απόλυτα και δεν αποκλείεται να κάνετε σκηνές ζήλιας ή να φτιάχνετε στο μυαλό σας παρανοϊκά σενάρια. Φοβάστε την προδοσία και αν κάποιος δεν σας φερθεί σωστά, θα το θυμάστε και δεν αποκλείεται να το ανταποδώσετε. Έλκετε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, αλλά διαθέτετε απίστευτη εσωτερική δύναμη και είστε ικανοί να ξεκινάτε από το μηδέν.

Άρης στον 9ο οίκο

Είστε γεμάτοι ενθουσιασμό και οι πνευματικές σας αναζητήσεις δεν σταματάνε ποτέ. Έχετε ανοιχτό μυαλό και σας αρέσουν οι προοδευτικές θεωρίες και οι προχωρημένες απόψεις. Έχετε μεγάλη έφεση τόσο στη μάθηση όσο και στη διδασκαλία και επιδιώκετε με μεγάλο πάθος και θέρμη να μεταδώσετε τις γνώσεις σας και στους άλλους. Προσπαθείτε επηρεάζετε τους γύρω σας με θετικό τρόπο, να τους ανοίγετε νέα μονοπάτια σκέψης και να τους γεμίζετε αισιοδοξία. Εσείς, από την άλλη, απεχθάνεστε να σας επιβάλουν οι άλλοι τις απόψεις και τις ιδέες τους. Είστε αρκετά επίμονοι με τις απόψεις που έχετε ήδη σχηματίσει και αν χρειαστεί, θα δώσετε μάχη για όσα πιστεύετε και θα τα υποστηρίξετε με πάθος. Έχετε πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα και οι στόχοι σας δε γνωρίζουν όρια και σύνορα. Η μάθηση και οι νέες πληροφορίες σας δίνουν κίνητρο να συνεχίσετε να επεκτείνεστε. Κάθε νέος προορισμός και νέα περιπέτεια είναι μια ευκαιρία να πάτε ένα βήμα μπροστά και να εξελιχθείτε. Εκμεταλλεύεστε τη ζωή και τις ευκαιρίες που σας δίνονται στο έπακρο και μπορείτε με την τόλμη και τον ενθουσιασμό σας να αλλάξετε τον κόσμο. Σας ενδιαφέρει η φιλοσοφία, τα θρησκευτικά και πνευματικά ζητήματα ή ακόμα και η πολιτική.

Άρης στον 10ο οίκο

Έχετε υψηλούς στόχους και έχετε την αυτοπεποίθηση και την ενέργεια να εργαστείτε σκληρά για να τους κατακτήσετε. Είστε άψογοι σε θέσεις εξουσίας, διότι παίρνετε πρωτοβουλίες και γενικώς θέλετε να κάνετε τα πάντα να λειτουργούν και να βλέπετε απτά αποτελέσματα. Επιπλέον, καθοδηγείτε με άνεση τους άλλους και είστε εξαιρετικά οργανωτικοί και υπεύθυνοι σε ό,τι αναλαμβάνετε. Είστε πολύ απαιτητικοί και αυστηροί και έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες από τους συνεργάτες σας, τους υφισταμένους, αλλά κυρίως από τον εαυτό σας. Είστε άμεσοι και ειλικρινείς, αλλά φτάνετε σε σημείο να γίνεστε σκληροί και επικριτικοί αρκετές φορές. Ξοδεύετε πολύ ενέργεια προκειμένου να φτάσετε ψηλά και να έχετε μια καλή κοινωνική εικόνα και μια σημαντική θέση στην κοινωνία. Επιθυμείτε να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες σας από την κοινωνία και πολλοί θα σας χαρακτήριζαν ως… αδίστακτους και ανταγωνιστικούς. Δεν σταματάτε στο πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσετε στα σχέδια σας και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα την ήττα, με αποτέλεσμα να θυμώνετε εύκολα ή να τσακώνεστε. Όπως και να ’χει η κατάσταση, θα βρείτε τρόπο να προχωρήσετε μπροστά και θα καταφέρνετε να εντυπωσιάζετε τους άλλους σε κάθε σας κίνηση. Το ιδανικό για εσάς είναι να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, ώστε να είστε το αφεντικό του εαυτού σας ή να ασχοληθείτε με την πολιτική ή τη νομική.

Άρης στον 11ο οίκο

Είστε κοινωνικοί και σας αρέσει να εμπλέκεστε μέσα σε ομάδες και να προσπαθείτε συλλογικά για ένα κοινό στόχο. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε αρμονικά και να μην προσπαθείτε να επιβληθείτε ή να επιμένετε στο δικό σας. Σας εξιτάρουν τα ομαδικά αθλήματα και οτιδήποτε αυξάνει την αδρεναλίνη σας. Ό,τι δεν σας κεντρίζει το ενδιαφέρον εγκεφαλικά και σωματικά, θα το αφήσετε εύκολα πίσω σας. Σας ενθουσιάζει οτιδήποτε είναι νέο και καινοτόμο και σας αρέσει να ονειρεύεστε και να συζητάτε για τα μελλοντικά σας σχέδια και τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Είστε πρωτοπόροι σε ό,τι κάνετε και εκείνοι που θα βρουν λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα, προσπαθώντας πάντα να αποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Μάχεστε με πάθος για τα ιδανικά σας και τις ιδεολογίες σας και ψάχνετε ανθρώπους να συμμερίζονται τις απόψεις και τις θεωρίες σας. Έχετε την αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να κερδίσετε κάθε διαμάχη και φιλονικία και γίνεστε πολλές φορές ανταγωνιστικοί μέσα σε συζητήσεις. Έχετε πολλούς φίλους και γνωστούς στον περίγυρο σας, αλλά λίγοι είναι πραγματικά κοντά σας και έχετε οικειότητα μαζί τους. Καλείστε να καταφέρετε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και των ανθρώπων που έχετε γύρω σας.

Άρης στον 12ο οίκο

Έχετε την τάση να αποφεύγετε τις άμεσες συγκρούσεις και να καταπιέζετε την ένταση σας και τις πραγματικές σας επιθυμίες. Γενικώς, διατηρείτε μια μυστική πλευρά, παρόλο που μπορεί να δείχνετε ήρεμοι και φιλικοί. Αντιδράτε συναισθηματικά στις καταστάσεις και καταπιέζετε τα ένστικτα σας. Έχετε την αίσθηση ότι δεν είστε αρκετά δραστήριοι και πώς δεν προσπαθείτε αρκετά για να επιτύχετε τους στόχους σας ή θεωρείτε πως κάποιοι έχουν κάτι εναντίον σας και σας σαμποτάρουν. Επίσης, νιώθετε αρκετές φορές ότι η προσπάθεια σας δεν εκτιμάται αρκετά και γι’ αυτό προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι σας. Ο καταπιεσμένος θυμός που μπορεί να έχετε, σας κάνει ευέξαπτους και ευερέθιστους και ξεσπάτε σε λάθος άτομα χωρίς να το συνειδητοποιείτε πολλές φορές. Αισθάνεστε αρκετό άγχος και ανησυχία όταν προσπαθείτε να επιτύχετε κάτι σημαντικό. Φοβάστε υπερβολικά την ήττα και την απόρριψη και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μην απογοητεύσετε τους γύρω σας. Δυσκολεύεστε να διατηρήσετε την τάξη γύρω σας και να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές υποχρεώσεις σας και έχετε την τάση να χάνεστε στις φαντασιώσεις σας. Είναι σημαντικό να βρείτε κανάλια να διοχετεύσετε την ενέργεια και την ευαισθησία σας βοηθώντας τους γύρω σας, είτε ως θεραπευτές ή εθελοντές, είτε προσφέροντας σε φιλανθρωπίες. Καλείστε να γίνετε πιο δυνατοί και δραστήριοι, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, κάτι που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε αυτοπεποίθηση.