Πώς ο 2ος οίκος καθορίζει τη στάση μας απέναντι στα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τις αξίες μας

Πώς ο 2ος οίκος καθορίζει τη στάση μας απέναντι στα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τις αξίες μας

Πώς ο 2ος οίκος καθορίζει τη στάση μας απέναντι στα επαγγελματικά, τα οικονομικά και τις αξίες μας

Ο 2ος οίκος σχετίζεται με το ζώδιο του Ταύρου και την Αφροδίτη και καθορίζει τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι διεκδικούν το μερίδιό τους σε αυτόν τον υλικό κόσμο ορίζοντας τι είναι σημαντικό για εκείνους. Είναι ο οίκος που κυβερνά το εισόδημα, τις αξίες, όλα όσα κατέχουμε, τα κρυφά ταλέντα, αλλά και την αγάπη και την αυτοεκτίμηση. Εδώ, μπορούμε να εντοπίσουμε πώς αποδεικνύουμε την αξία μας στον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας, μέσω των απολαβών μας, αλλά και το τι είναι πολύτιμο για εμάς καθώς η Αφροδίτη συνδέεται τόσο με τον 2ο οίκο των αποκτημάτων όσο και με τον 7ο (Ζυγός), που είναι ο οίκος των σχέσεων με τους άλλους και των δεσμεύσεων.

Τα θέματα του 2ου οίκου περιλαμβάνουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε και θέλουμε να έχουμε σε αυτή τη ζωή, (κινητά, ακίνητα, μισθός), ακόμη και διατροφικές προσεγγίσεις, καθώς το φαγητό αντιπροσωπεύει τον πρωταρχικό στόχο της ύπαρξής μας.

Το ζώδιο στην ακμή και οι πλανήτες μέσα στον οίκο δείχνουν σε ποιο επάγγελμα θα μπορούσατε να επιτύχετε κερδίζοντας τα περισσότερα χρήματα, την ικανότητα διαχείρισης τους και ποια είναι η γενική σας στάση με αυτά. Αυτό το σπίτι θεωρείται και ένας από τους οίκους καριέρας, μαζί με τον 6ο και τον 10ο. Όταν σας απασχολήσει ο επαγγελματικός προσανατολισμός και ψάχνετε αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε ιδέες.

Ένας κενός από πλανήτες οίκος εξακολουθεί να είναι σημαντικός, τον καθορίζει το ζώδιο στην ακμή του, αλλά και άλλοι πιο σύνθετοι παράγοντες όπως γωνίες, όψεις που δέχεται, πρόοδοι, κλπ., αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί η έλλειψη πλανητών να σημαίνει και περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

Για να βρείτε ποιους πλανήτες έχετε στον 2ο οίκο πατήστε εδώ.

Ο 2ος ΟΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΚΜΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

2ος οίκος στον Κριό

Έχετε μια ισχυρή εσωτερική ώθηση να πετύχετε και είστε δυναμικοί και αποφασιστικοί στους τρόπους με τους οποίους κερδίζετε τα χρήματα σας.

Μπορείτε να πετύχετε οικονομική άνεση μέσω επαγγελμάτων όπως ο στρατός, ο αθλητισμός, η χειρουργική, ως επιχειρηματίας, ως αφεντικό, ή μέσω του ανταγωνισμού και ριψοκίνδυνων επαγγελμάτων.

2ος οίκος στον Ταύρο

Θέλετε να κερδίζετε πολλά χρήματα για να ζήσετε μια άνετη ζωή. Μπορείτε να είστε καλοί στα επαγγελματικά και να ακολουθήσετε μια πρακτική προσέγγιση στα οικονομικά σας. Το να κερδίσετε χρήματα μπορεί να σας έρθει εύκολα. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω επαγγελμάτων σχετικών με την ομορφιά, το φαγητό, το ποτό, την τέχνη, τη μουσική και το τραγούδι, τη φυσικοθεραπεία, το μασάζ, και ως οφθαλμίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, ή μέσω των αγοραπωλησιών ακινήτων.

2ος οίκος στους Διδύμους

Ακολουθείτε μια έξυπνη προσέγγιση στα οικονομικά σας και χρησιμοποιείτε το μυαλό σας για να σας βοηθήσει να πετύχετε. Μπορείτε να προσαρμοστείτε σε οποιαδήποτε εργασία και εισόδημα. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω της συγγραφής, της ομιλίας, της εικόνας, του προγραμματισμού, με τη διδασκαλία των νέων ή με μεταφράσεις, εμπόριο και οικονομικά.

2ος οίκος στον Καρκίνο

Έχετε σωστά ανακλαστικά στα επαγγελματικά και μπορείτε να εργαστείτε αλλά και να επενδύσετε με σύνεση. Είστε καλοί στη διαχείριση και την οικιακή οικονομία. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα σε επαγγέλματα σχετικά με την τροφοδοσία, το κοινό, σε οικογενειακές επιχειρήσεις, σε εργασίες που γίνονται από το σπίτι, και της φροντίδας άλλων.

2ος οίκος στον Λέοντα

Έχετε μια εσωτερική ανάγκη να κερδίσετε χρήματα στη ζωή σας για να αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας, αν και πρέπει να μάθετε να μην εξαρτάται η αυτοεικόνα σας από αυτό. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω της ψυχαγωγίας (ειδικά το θέατρο), μέσω των ηγετικών θέσεων που βοηθούν άλλους ανθρώπους όπως η πολιτική ή η ιατρική, με το εμπόριο πολυτελών αντικείμενων ή με τη μουσική.

2ος οίκος στην Παρθένο

Προσπαθείτε να είστε πρακτικοί με τα οικονομικά σας, έχοντας πάντα ένα σχέδιο, αλλά έχετε πολλές ικανότητες και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε υπερβολικά αν η ζωή σας φέρει κατά καιρούς ανατροπές. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω παροχής υπηρεσιών, αναλύσεων, διοργανώσεων, μικροβιολογίας, ευεξίας, φαρμακολογίας, επαγγελμάτων σχετικών με την υγεία ή με κατοικίδια, φυσικά προϊόντα και τη γεωργία.

2ος οίκος στον Ζυγό

Προσπαθείτε να βάζετε τον καλύτερο εαυτό σας σε ό,τι κάνετε. Εάν αισθάνεστε ότι η ζωή δεν είναι ισορροπημένη, τα οικονομικά σας μπορεί να επηρεαστούν. Μπορείτε να κερδίσετε τα χρήματά σας με τη βοήθεια ενός συνεταιρισμού ή μέσω γάμου. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από ασχολίες όπως οι τέχνες, ο νόμος, τα επαγγέλματα ομορφιάς, η μόδα ή τα είδη γάμου.

2ος οίκος στον Σκορπιό

Κρατάτε συνήθως τις δουλειές σας πιο προσωπικές, διότι δεν θέλετε οι άλλοι να γνωρίζουν όλα όσα έχετε ή δεν έχετε. Μπορείτε να κερδίσετε πολλά χρήματα στη ζωή σας, αλλά μόνο εσείς ξέρετε τις προτεραιότητες σας και τι είναι αυτό που σας κινητοποιεί περισσότερο. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα σε τομείς όπως η επιστήμη, η εγκληματολογία, τα μυστικά και τα μυστήρια, τα οικονομικά, η έρευνα, η γενετική και η βιολογία, η ορυκτολογία, το χρηματιστήριο και τα καύσιμα.

2ος οίκος στον Τοξότη

Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να βάλετε μεγάλους στόχους και να μοιραστείτε όσα κερδίσετε, καθώς έχετε μια γενναιόδωρη στάση απέναντι στα χρήματα. Δεν έχετε πρόβλημα να δοκιμάσετε κάτι δύσκολο και αν δεν σας βγει, δοκιμάζετε ξανά. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα με επαγγέλματα σχετικά με ταξίδια, διδασκαλία, γραφή, ομιλία, φιλοσοφία ή συναλλαγή με εξωτερικό και πολιτισμικές ανταλλαγές.

2ος οίκος στον Αιγόκερω

Δεν είστε επιπόλαιο άτομο, καθώς προσέχετε πώς ξοδεύετε, πώς επενδύετε και πώς αντιμετωπίζετε τα χρήματά σας. Είστε προσεκτικοί όταν παίρνετε οικονομικές αποφάσεις. Μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με πολύ λίγα και με την πάροδο του χρόνου θα είστε πιο κερδισμένοι στη ζωή σας. Μπορείτε να αποκτήσετε χρήματα μέσω της διεύθυνσης επιχειρήσεων, την πολιτική, ως επιχειρηματίας, μουσικός, δουλεύοντας με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ως προγραμματιστής, δάσκαλος ή σύμβουλος.

2ος οίκος στον Υδροχόο

Τα χρήματα μπορεί να έρχονται και να φεύγουν για εσάς κατά καιρούς και μπορεί να βρεθείτε σε δουλειές όπου δεν έχετε σταθερό εισόδημα, όπως να εργάζεστε με προμήθεια ή σε πωλήσεις. Μπορείτε να βρείτε μοναδικούς τρόπους για να εργαστείτε, τρόπους που κανείς άλλος δεν θα σκεφτόταν, και μπορείτε να φύγετε από μια καλή δουλειά από μια ιδιοτροπία. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω της τεχνολογίας, των καινοτομιών της επιστήμης και της εναλλακτικής ενέργειας.

2ος οίκος στους Ιχθύς

Μπορεί να εμπιστεύεστε ή να βοηθάτε τους ανθρώπους πάρα πολύ με τα χρήματα σας και πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και πιο πρακτικοί. Μπορείτε να κερδίσετε τα προς το ζην μέσω της προσφοράς υπηρεσιών ή βοήθειας, με την πνευματικότητα, τη μεταφυσική, τη μουσική, τον χορό ή άλλες τέχνες, και μέσω των εναλλακτικών θεραπειών.

ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ

Ήλιος

Με τον Ήλιο να φωτίζει τον 2ο οίκο, η ταυτότητα ενός ατόμου αναπτύσσεται και εκφράζεται με τον καθορισμό των προσωπικών αξιών και την απόκτηση όσων έχουν σημασία στη ζωή του. Ο Ήλιος στον 2ο οίκο συνδέει την αίσθηση της αυτοεκτίμησης και του «εγώ» με υλικές απολαβές και αξίες. Με αυτήν την θέση υπάρχει η βαθύτερη ανάγκη που έχει κάποιος να προσπαθήσει να αποδείξει τον εαυτό του μέσω εργασίας ή υλικής ασφάλειας και πολύς κόπος και ενέργεια μπορεί να καταναλωθεί για την εξασφάλιση μιας σταθερότητας σε όλα τα επίπεδα. Η ικανότητά για δημιουργία και διατήρησης άνετου, σταθερού, όμορφου και ασφαλούς περιβάλλοντος, γίνεται ιδιαίτερα σημαντική και είναι κάτι για το οποίο υπάρχει βαθιά περηφάνια. Αυτή η θέση δείχνει ένα ισχυρό σύστημα αξιών και μια έντονη επιθυμία να πορευτεί το άτομο σύμφωνα με αυτές. Δείχνει επίσης επιχειρηματικές ικανότητες, που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία, το κέρδος και την άνεση διαβίωση.

Σελήνη

Η Σελήνη στον 2ο οίκο είναι πολύ σημαντική, γιατί αντιπροσωπεύει την ασφάλεια, αλλά παράλληλα δείχνει και τον φόβο της απώλειας της ασφάλειας. Δείχνει ότι ένα άτομο έχει την ευκαιρία να κερδίσει από μια οικογενειακή επιχείρηση ή μια εταιρεία και που η ζωή μπορεί να του εξασφαλίσει υλικές και άλλες απολαβές. Όμως με αυτή τη θέση η συναισθηματική πληρότητα συνδέεται συχνά με το πόσο ασφαλής αισθάνεται κάποιος με αυτά που έχει. Καθώς είναι ένας πιο συναισθηματικά φορτισμένος 2ος οίκος, μπορεί να έχει περισσότερες οικονομικές αλλά και άλλες ανησυχίες και να αγχώνεται περισσότερο με την επιβίωση. Οι άνθρωποι με Σελήνη σε αυτό τον οίκο απολαμβάνουν να διατηρούν και να μοιράζονται με τα αγαπημένα πρόσωπα τα υπάρχοντά τους και τα κέρδη τους. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, θα τους απασχολούν πάντα όσα κατέχουν και συχνά θα ανησυχούν για τη φροντίδα και τη συντήρησή τους. Αυτή η θέση δείχνει και την τάση τους να ταυτίζουν την ανησυχία με το πόσο ενδιαφέρονται. Η Σελήνη εδώ δίνει έντονα συναισθήματα πίστης και προστασίας προς τα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και τα υπάρχοντά τους. Το σπίτι και η οικογένειά είναι πολύ σημαντικά για εκείνους και επιθυμούν να τα διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να είναι διαισθητικοί και μετρημένοι στις πιο μικρές αγορές, ενώ αυτό μπορεί να μην ισχύει πάντα με τις μεγαλύτερες. Η πρόκληση είναι να μη δένονται υπερβολικά με ό,τι έχουν και να μάθουν να είναι πιο χαλαροί.

Ερμής

Ένα άτομο με αυτή τη θέση είναι έξυπνο, ανήσυχο και ευρηματικό στην ικανότητά του να επιβιώνει και να κερδίζει χρήματα. Είναι πιθανό να τα καταφέρει επαγγελματικά μέσω των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων και να είναι πάντα έτοιμο να αξιοποιήσει όλες τις οικονομικές ευκαιρίες. Διαθέτει αποτελεσματικότητα και εφευρετικότητα που του δίνουν το προβάδισμα σ’ έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται. Ο Ερμής στον 2ο οίκο δημιουργεί ένα ευέλικτο και ευπροσάρμοστο σύστημα αξιών που είναι πιθανό να αλλάζουν και ανάλογα με τις γενικότερες τάσεις, αλλά και τις συμπεριφορές εκείνων που θαυμάζουν και συναναστρέφονται. Έχουν συνήθως ταλέντο στην οργάνωση, είναι προικισμένοι με διοικητικές ικανότητες και μπορούν να κάνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση από νεαρή ηλικία. Είναι καλοί στη διαχείριση χρημάτων και ξέρουν πώς να αξιοποιούν το εισόδημά τους. Το επάγγελμα μπορεί να συνδέεται με επικοινωνία, ταξίδια ή επιχειρήσεις όπως η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών. Η επαγγελματική ζωή τους έχει πολλές προοπτικές και μπορεί να αλλάζουν εύκολα δουλειές, θέσεις και ασχολίες. Η επιμονή είναι ένα κοινό θέμα με αυτή τη θέση, καθώς μπορεί να χρειάζονται μεγάλη ελευθερία κινήσεων, νέα κίνητρα και να θέλουν συχνά να κρατούν τις αποστάσεις τους, ακόμη και από τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη βρίσκει τον ιδανικότερο τόπο διαμονής στον 2ο οίκο, διότι κανένας δεν εκτιμά την υλική σφαίρα και τα πράγματα που έχει να προσφέρει αυτός ο κόσμος περισσότερο από τον φυσικό της κυβερνήτη. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν την αξία των πραγμάτων, των σχέσεων, των άλλων ανθρώπων και των εμπειριών στη ζωή. Η Αφροδίτη θα βρει εδώ έναν τρόπο να επιβιώσει, να πληρώσει τα έξοδα και θα το κάνει με έναν τρόπο που θα φαίνεται φυσικός. Επίσης αυτό το άτομο μπορεί να έχει χρηματικά δώρα από συγγενείς του ίδιου φύλου. Δεδομένου ότι η Αφροδίτη είναι και κοινωνικός δείκτης, συχνά δείχνει ότι και οι φίλοι του μπορεί να συμπαρασταθούν όταν χρειαστεί. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ταλέντο στη μουσική, στις τέχνες και την αισθητική και η ασχολία με αυτά μπορεί να του αποφέρει ένα καλό εισόδημα. Με αυτή τη θέση συνήθως τα άτομα βρίσκουν αληθινή χαρά και ευχαρίστηση στον υλικό κόσμο χωρίς υπερβολική ανησυχία για το αύριο. Με κάποιο τρόπο όλα λειτουργούν και έχουν ένα φυσικό ταλέντο στο να κερδίζουν χρήματα, τουλάχιστον για όσο η αισιόδοξη στάση τους δεν αλλοιωθεί από δυσάρεστα γεγονότα και τις πεποιθήσεις των άλλων. Είναι σπάταλοι με τα όμορφα πράγματα στα οποία δυσκολεύονται να αντισταθούν και γενναιόδωροι στους ανθρώπους τους, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να είναι και προσεκτικοί με τα χρήματα τους, καθώς είναι συνήθως καλοί στη διαχείριση και στην εξοικονόμηση. Αυτή η θέση φέρνει καλή τύχη και ευημερία, αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει μια τάση για την καλοπέραση, κάτι που χρειάζεται να εξισορροπήσει με την εργασία ή την οικονομία για να μην οδηγηθεί το άτομο σε υπερβολές.

Άρης

Ο Άρης εδώ χαρίζει μια στάση αποφασιστικότητας για τη δημιουργία σταθερότητας μέσω της εργασίας, που συμβαδίζει με τις αξίες του ατόμου. Μπορεί να υπάρχει επιθυμία για μια ανεξάρτητη πορεία στον τρόπο που κερδίζει το άτομο τα προς το ζην, και μια προθυμία να παλέψει αλλά και να αναλάβει ρίσκα για να πετύχει στη ζωή και να αποδείξει την αξία του. Συχνά παρορμητικός και απαιτητικός, ο Άρης στον 2ο οίκο ξέρει τι θέλει και το κυνηγάει με όλες του τις δυνάμεις, άσχετα από την έκβαση. Βέβαια αυτό που μπορεί να κυνηγήσει να είναι και μια αχαλίνωτη ζωή, αν δεν έχει ένα καλό αξιακό υπόβαθρο. Αυτή είναι μια καλή θέση για επιχειρηματικότητα, καθώς όσοι έχουν έναν Άρη στον δεύτερο οίκο βρίσκουν την ανταγωνιστικότητα και τις προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο συναρπαστικές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ηγετικές ικανότητες, αποφασιστικότητα και δεν ντρέπονται να ζητήσουν αυτό που θέλουν και αυτά που τους αξίζουν ως αμοιβή. Συνήθως κρατούν και μάχονται για ό,τι κατέχουν, αν και οι οικονομικές τους απολαβές μπορεί να έχουν σκαμπανεβάσματα. Συχνά η αντίδραση τους είναι… φλογερή εάν χαθεί ή τους στερήσουν οτιδήποτε εκτιμούν. Όμως συνήθως είναι ειλικρινείς και ξεκάθαροι για όσα πιστεύουν και αγαπούν και πορεύονται αναλόγως.

Δίας

Με τον Δία στον 2ο οίκο υπάρχει η αίσθηση ότι η ζωή με κάποιο τρόπο θα βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται. Ό,τι αγγίζει ο Δίας διευρύνεται, και όταν αυτό είναι ο οικονομικός παράγοντας υπάρχει αρκετή αισιοδοξία και δυνατότητα ευημερίας σε αυτό τον τομέα. Όσοι έχουν αυτή τη θέση συχνά αποκτούν πλούτο δίχως να είναι αυτός ο σκοπός τους. Μπορεί να τους έρθει από νωρίς στη ζωή μέσω μιας καλά αμειβόμενης εργασίας, ενός συζύγου ή ενός απροσδόκητου κέρδους. Καθώς συχνά συγκεντρώνουν οικονομική ευμάρεια εύκολα, τη μοιράζονται γενναιόδωρα με τους άλλους. Παρόλο που συχνά ο μισθός και τα περιουσιακά στοιχεία αποκτώνται σχετικά εύκολα, τα άτομα που έχουν αυτή τη θέση προσέχουν να μην επιτρέψουν σε αυτά τα υπάρχοντα να γίνουν αιτίες που θα τους στερήσουν την ελευθερία τους. Εκτιμώντας κυρίως τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης και την ελευθερία, είναι πιο χαλαρά συνδεδεμένοι με τον υλικό κόσμο και δεν έχουν την τάση να δένονται με τα υπάρχοντά τους. Αυτά τα άτομα έχουν μια πιο ευέλικτη στάση απέναντι στην ύλη και είναι πιο ανοιχτοί στο να εξελίσσουν και να μεταβάλλουν το αξιακό τους σύστημα. Εφόσον υπάρχει αρκετό βάθος και λογική στην προσέγγισή τους, θα έχουν και τα θεμέλια για να αποκτήσουν αληθινή ικανοποίηση, ευτυχία και πολλά επίγεια αγαθά.

Κρόνος

Ο Κρόνος στον 2ο οίκο εμπεριέχει μαθήματα και μπορεί να φέρνει κάποιες προκλήσεις σχετικά με την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την ανάγκη να αντιμετωπίσει κάποιος τους φόβους του σχετικά με την ικανότητα να κερδίσει ή να διατηρήσει την οικονομική του σταθερότητα. Το εισόδημα και η ιδιοκτησία μπορεί να φαίνονται συχνά ως μεγάλη ευθύνη. Κάποιοι εξ αυτών, είναι πιθανό να κοπιάζουν και να διαθέτουν τον χρόνο τους δουλεύοντας πολύ για όσα κερδίζουν και για να διατηρήσουν όσα έχουν, είναι επίσης εξίσου πιθανό και να τα αισθάνονται έτσι ένα βάρος από το οποίο να θέλουν να απαλλαγούν. Η πιθανότητα να αλλάξουν δουλειά ή να θέλουν να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία υπάρχει με αυτή τη θέση. Ένας Κρόνος στον 2ο οίκο μπορεί όμως και να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός και ενισχυτικός παράγοντας στην ικανότητα απόκτησης και διατήρησης αγαθών, αντί να φέρνει το αίσθημα περιορισμού. Μπορεί να κάνει το άτομο να αισθάνεται ότι η απόκτηση χρημάτων είναι τόσο αναγκαία και σημαντική που να στρέψει όλες του τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με μεγάλες δυνατότητες επιτυχίας τελικά. Με την πάροδο του χρόνου, ο Κρόνος εδώ θα αποδώσει και η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια θα ανταμειφθεί, με απόκτηση όλων όσων επιθυμεί κάποιος, και μια οικονομικά ασφαλή ζωή που έχει προκύψει με επίκεντρο την αποταμίευση, τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις και την καλλιέργεια οικονομικής ευθύνης. Είναι επίσης όσοι έχουν αυτή τη θέση να παλεύουν κατά διαστήματα μόνοι στη ζωή με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια από την οικογένεια τους, με αυτοθυσία και αξιοπρέπεια να έχουν αντιμετωπίσει πολλές δυσχέρειες. Οι άνθρωποι με Κρόνο στον 2ο οίκο είναι γενικά υπεύθυνοι, προστατευτικοί με ιδιαίτερα ισχυρό σύστημα αξιών το οποίο δεν μεταβάλλεται εύκολα.

Ουρανός

Ο Ουρανός στον 2ο οίκο μπορεί να δώσει μια πολύ προσωπική και αντισυμβατική στάση απέναντι στα χρήματα και τα οικονομικά, καθώς τονίζει και χρωματίζει τις αξίες του ατόμου με πιο ιδεαλιστικά ιδεώδη και δίνει παράλληλα προτεραιότητα στην ελευθερία και την πρωτοτυπία. Επίσης σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν συχνές αλλαγές στο οικονομικό του τοπίο, καθώς εισοδήματα και χρήματά προτρέπουν το άτομο να παίξει, να ρισκάρει και να δοκιμάζει με διάφορους τρόπους. Με τον Ουρανό στον 2ο οίκο υπάρχει η επιθυμία το άτομο να πάρει τις αποστάσεις του από τα αποκτήματα, γιατί μπορεί να αισθάνεται ότι κατέχοντας γίνεται πιο δυσκίνητο. Συχνά αντιμετωπίζει τα περιουσιακά στοιχεία ως μια ευθύνη που παγιδεύει ένα άτομο σε συντήρηση σπιτιών, αυτοκινήτων και τη διαρκή πληρωμή λογαριασμών. Η ανάγκη για ελευθερία είναι θεμελιώδης για τον Ουρανό και ο 2ος οίκος μπορεί να κρύβει πολλούς περιορισμούς για αυτόν τον πλανήτη. Όμως, μπορεί παράλληλα να οδηγήσει ένα άτομο να βρει δημιουργικούς και μοναδικούς τρόπους για να κερδίσει χρήματα και να έχει ουρανοκατέβατες ευκαιρίες οικονομικού κέρδους. Μπορεί επίσης να δυναμώσει την αίσθηση των αξιών, να μεγεθύνει τον ιδεαλισμό και την αντίληψη του τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή.

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας στον 2ο οίκο δίνει στα άτομα μεγάλη φαντασία και εμπνευσμένη δημιουργικότητα. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως μαγνήτης κερδών είτε ως αιτία ταλαιπωρίας, ανάλογα με τη σχέση που έχει το άτομο με τα χρήματα, καθώς η φύση του Ποσειδώνα είναι πιο πνευματική, κάτι που δεν εκφράζεται πάντα εύκολα στην υλική πραγματικότητα. Η θετική έκφραση αυτής της θέσης βρίσκεται στην τάση που έχουν αυτά τα άτομα να κάνουν μεγάλα όνειρα και σχέδια, με αποτέλεσμα να πραγματώνουν τις επιθυμίες τους με μοχλό τη δύναμη της θέλησης και της πίστης τους. Διαφορετικά, μπορεί να θέλουν να προσποιηθούν ότι δεν βρίσκονται σε έναν υλικό κόσμο. Η ευθύνη του να κερδίσουν χρήματα και να συντηρούν περιουσιακά στοιχεία είναι πράγματα που ίσως συχνά θέλουν να αγνοήσουν. Στο καλύτερο σενάριο, είναι σε θέση να κερδίζουν τα προς το ζην κάνοντας κάτι καλλιτεχνικό, πνευματικό, ανθρωπιστικό ή τουλάχιστον με ανθρώπους που αισθάνονται κοντά και δεμένοι. Εάν μπορέσουν να επικεντρωθούν περισσότερο στη χαρά μιας δουλειάς και όχι στην ευθύνη, ο Ποσειδώνας θα είναι πιο ευτυχισμένος και μπορεί να φέρει άφθονα χρήματα και πόρους στη ζωή τους, αρκεί να μην υποκύπτουν στον πεσιμισμό και την παθητικότητα.

Πλούτωνας

Με τον Πλούτωνα στον 2ο οίκο, ο μισθός, τα υλικά αγαθά και τα περιουσιακά στοιχεία είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι βαθιές ανησυχίες και άγχη σχετίζονται με αυτά τα θέματα και την επιβίωση. Ο Πλούτωνας δίνει μια προσήλωση που είναι απαραίτητη για την απόκτηση πλούτου και αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά πολύ ικανοί, εργατικοί, βλέπουν μακριά και ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν κάθε κατάσταση προς όφελός τους για να εξασφαλίσουν αυτά που χρειάζονται στη ζωή. Πρέπει όμως να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών τους και θα υπερβούν τα όρια για να σιγουρευτούν ότι θα εξασφαλίσουν όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο. Ο Πλούτωνας στον 2ο οίκο δημιουργεί μια βαθιά επιθυμία για οικονομική ανεξαρτησία, θέτοντας τους δικούς του κανόνες. Το άτομο μπορεί να είναι κτητικό με τα υπάρχοντά του, ειδικά αν κουράστηκε και πάλεψε σκληρά για να τα αποκτήσει. Οι αξίες και πεποιθήσεις σχετικά με το τι πιστεύει και τι κάνει τη ζωή του σημαντική, πολύτιμη και ευχάριστη δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Οτιδήποτε έχει αξία και του φέρνει ευχαρίστηση φυλάσσεται προσεκτικά και κάθε προσπάθεια να του το στερήσουν αντιμετωπίζεται με σαφή οριοθέτηση των κόκκινων γραμμών του και άμεσες αλλά και δυναμικές αντιδράσεις.