10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Υδροχόου

10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Υδροχόου

10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Υδροχόου

Οι ανεξάρτητοι και προοδευτικοί Υδροχόοι έχουν μοναδικές ιδέες και άπειρη δημιουργικότητα να προσφέρουν. Ιδεαλιστές, αλλά και εκκεντρικοί, είναι οι πιο ανθρωπιστές από όλα τα ζώδια. Για να τους γνωρίσουμε καλύτερα ας δούμε 10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Πρωτοτυπία

Κάτω από το ζώδιο του Υδροχόου βρίσκονται κάποιοι από τους πιο μοναδικούς και πρωτότυπους χαρακτήρες που μπορεί κάποιος να συναντήσει. Οι ίδιοι αισθάνονται περήφανοι γι’ αυτό τους το χαρακτηριστικό, διότι τους αρέσει να διαφέρουν από τον υπόλοιπο κόσμο. Τους αρέσει να υιοθετούν επαναστατικές ιδέες και απόψεις που θα οδηγήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν φοβούνται να σκεφτούν λύσεις έξω από τα καθιερωμένα όταν πρόκειται για τη δουλειά τους. Όποιο έργο αναλάβουν, θα έχει τη δική τους ιδιαίτερη υπογραφή, καθώς συχνά μπορεί να αφιερωθούν στην τέχνη, στη συγγραφή ή στην επιστήμη και θέλουν να αφήσουν το μοναδικό τους στίγμα στον χώρο που θα βρεθούν.

Οραματιστές και ιδεαλιστές

Οι Υδροχόοι επιζητούν να φέρουν θετικές αλλαγές τόσο στο δικό τους μέλλον όσο και στην κοινωνία. Το φιλόδοξο τους όραμα μπορεί να αφορά τρόπους για να έχει η ανθρωπότητα ένα καλύτερο αύριο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να προσπαθούν να γίνει ο κόσμος πιο ανοιχτόμυαλος, ασφαλής, συνειδητοποιημένος, ή να σταματήσει η βία, η περιβαλλοντική καταστροφή και η πείνα. Οδηγός τους είναι η ανεπτυγμένη αίσθηση δικαιοσύνης και αλληλεγγύης που τους διέπει. Πραγματικά νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και δεν θέλουν να βλέπουν κανένα πλάσμα να υποφέρει. Προσπαθούν να βλέπουν το καλύτερο στους άλλους αρχικά. Είναι ευαίσθητοι μερικές φορές, αλλά προτιμούν να μην το δείχνουν. Ίσως για αυτό προσπαθούν να είναι πάντα χαμογελαστοί όταν συναντούν κάποιον, ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν είναι στα καλύτερά τους. Δεν θέλουν να φορέσουν τη δική τους άσχημη διάθεση σε κανέναν.

Έξυπνοι και εφευρετικοί

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο στην προσωπικότητα των Υδροχόων είναι ότι έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας, κάτι που το καθορίζει πρωτίστως η εξυπνάδα τους και δευτερευόντως η εφευρετικότητα τους. Έχουν ένα μοναδικό τρόπο δημιουργικής σκέψης που τους εξασφαλίζει νέες ιδέες και λύσεις, τις οποίες κανένας άλλος δεν έχει πλησιάσει. Οι ιδέες τους σπρώχνουν τις πιθανότητες του πώς μπορεί να γίνει κάτι στα άκρα και πάντα προτιμούν να εξερευνούν τον δικό τους τρόπο έναντι των καθιερωμένων. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πρωτοπόροι του πνεύματος και στοχαστές ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η αρνητική πλευρά των πραγμάτων, που σε αυτή την περίπτωση είναι υπερανάλυση και όλο το στρες που τη συνοδεύει. Συχνά μπορεί να κάνουν την τρίχα τριχιά, μόνο για να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή ότι έδωσαν δυσανάλογη προοπτική σε κάποιο θέμα μικρής σημασίας.

Απρόβλεπτοι και εκκεντρικοί

Η απρόβλεπτη συμπεριφορά είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Η ενθουσιώδης αντιμετώπιση των πραγμάτων από τη μία και η τάση τους να έχουν ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού από την άλλη, μπορεί να μπερδέψουν και να ξαφνιάσουν εκείνους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εναλλαγές της συμπεριφοράς τους. Ένα άλλο αντιφατικό στοιχείο του χαρακτήρα τους είναι η προοδευτική τους άποψη που οφείλεται στον πλανήτη Ουρανό, που έρχεται σε κόντρα με τον συντηρητισμό τους σε πολλά πράγματα, διότι είναι ένα σταθερό ζώδιο. Μπορεί για παράδειγμα να έχουν πολύ προχωρημένες απόψεις, αλλά αυτό να μην είναι ορατό στις επιλογές τους, στο στυλ ή στον τρόπο ζωής τους. Συνήθως βαριούνται τη ρουτίνα και την επανάληψη και έτσι μπορεί να τα αλλάξουν όλα μόνο και μόνο για να έχουν την αίσθηση της περιπέτειας. Τις περισσότερες φορές δεν έχουν καλή επαφή με τον συναισθηματικό τους κόσμο (ή των άλλων), καθώς βασίζονται στη λογική και δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το κομμάτι εύκολα, έτσι οι εναλλαγές της συμπεριφοράς τους μπορεί να κρατούν τους άλλους σε διαρκή επιφυλακή.

Απόλυτοι

Είναι ένα ζώδιο συνυφασμένο με τη λογική, η ικανότητα τους για σκέψη μπορεί να οδηγήσει όμως σε απόλυτα συμπεράσματα. Συχνά καθοδηγούμενοι από αυτά τα συμπεράσματα, φτάνουν στο σημείο να πιστεύουν ότι όσα έχουν σκεφτεί είναι σωστά και άρα όλοι οι άλλοι έχουν άδικο. Δηλαδή, τείνουν να δικαιώνουν την άποψή τους. Το άσχημο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι σπάνια αλλάζουν τη γνώμη τους και ότι συνήθως δεν ακούν κανέναν. Έτσι τείνουν να γίνονται αμετακίνητοι για όσα πιστεύουν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά και στις επαγγελματικές, όταν φίλοι ή συνεργάτες προσπαθούν να συμβάλλουν με λύσεις και ιδέες, μόνο και μόνο για να απαξιωθούν και να νιώσουν ότι δεν αντιμετωπίζονται σαν ίσοι. Η επωδός που τους συνοδεύει είναι συνήθως «με τον δικό μου τρόπο ή με κανέναν τρόπο».

Ανεξάρτητοι

Θέλουν να βασίζονται στον εαυτό τους. Έχουν μία πηγαία ανάγκη να βγουν στον κόσμο και να τα καταφέρουν μόνοι τους, ώστε να μπορούν να βασίζονται μόνο στις δυνάμεις τους. Μόνο η σκέψη να εξαρτώνται από κάποιον τους τρελαίνει. Είναι φτιαγμένοι από τη στόφα του αυτοδημιούργητου και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το κατακτήσουν. Είναι δε τόσο αυτάρκεις και περήφανοι, που δεν θα ζητήσουν βοήθεια ακόμα και όταν τη χρειάζονται.

Κλειστός κύκλος

Αν και είναι κοινωνικά και ομιλητικά όντα, προσέχουν πολύ σε ποιον θα επιτρέψουν να μπει στον στενό τους κύκλο. Προτιμούν ένα μονοψήφιο αριθμό καλών φίλων, πάρα πολλούς και αδιάφορους. Άλλωστε δεν τους αρέσει καθόλου να σπαταλούν τον χρόνο τους με ανούσιες, τυπικές κοινωνικότητες. Ίσως επειδή είναι κάπως επιφυλακτικοί κατά βάθος, να προτιμούν την ασφάλεια των πιο πιστών τους ανθρώπων. Με αυτούς τους λίγους και διαλεχτούς, είναι πολύ ανοιχτοί, τους αρέσει να ακούν και να μιλάνε για όλα τα θέματα μαζί τους και είναι πάντα πρόθυμοι να συμβάλλουν με τις έξυπνες συμβουλές τους.

Σαρκαστική πλευρά

Βρίσκουν τον σαρκασμό ακαταμάχητο στη λογοτεχνία, στην τέχνη, στους διαλόγους και στη ζωή. Ο σαρκασμός τους κάνει να γονατίζουν από τα γέλια και συχνά τον απολαμβάνουν μαζί με τον στενό τους κύκλο, που γνωρίζει το καυστικό χιούμορ τους. Μπορεί όμως και να γίνουν και ισοπεδωτικά σαρκαστικοί στον περίγυρό τους, χωρίς ίσως και να το καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές.

Επαναστάτες

Η πηγαία ανεξάρτητη φύση τους αντιδρά σε οποιαδήποτε ζυγό και έλεγχο που προσπαθεί να επιβληθεί στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Πόσο μάλλον εάν κάποιοι άνθρωποι προσπαθήσουν να του επιβάλλουν τη θέληση τους. Δεν μπορεί παρά να τους ακυρώσει και να τους απομακρύνει, διότι έτσι υπαγορεύει το κέντρο της ύπαρξης του. Άλλωστε τα περισσότερα πράγματα που τον κινούν και τον συγκινούν, υπαγορεύονται ακριβώς από αυτή την εσωτερική του ανάγκη και αγάπη για κάθε μορφής ελευθερία.

Θησαυρός γνώσεων

Ένας Υδροχόος εκτιμά πολύ τη μάθηση και συνήθως έχει αποθηκεύσει στη μνήμη του ένα σημαντικό ποσοστό γνώσης, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλομαθής. Προσπαθεί να εξερευνήσει όποιο πεδίο τον ενδιαφέρει, διαβάζοντας και μελετώντας σχετικά με το αντικείμενο του και όχι μόνο. Επειδή συνήθως απορροφά τις γνώσεις σαν σφουγγάρι, γίνεται ένας γοητευτικός συζητητής που έχει πάντα πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστεί. Μαθαίνει πολύ γρήγορα και έχει ένα ταλέντο στο να επεξεργάζεται τις νέες ιδέες με ταχύτητα και αντίληψη. Δεν μαθαίνει μόνο από τα βιβλία και τη θεωρία, αλλά εφαρμόζει και πρακτικά ότι τον διδάσκει η πείρα και η ζωή. Έτσι σπάνια θα κάνει δύο φορές το ίδιο λάθος και θα ξέρει πώς να συμπεριφερθεί όταν ξανασυναντήσει ένα παλιότερο πρόβλημα. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός… Υδροχόου!