10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας ενός Τοξότη

10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας ενός Τοξότη

10 χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας ενός Τοξότη

Φιλόσοφοι, δάσκαλοι, ταξιδιώτες της ζωής!

Αυτό το δραστήριο ζώδιο ξέρει πώς να βαδίζει στα μονοπάτια του κόσμου, με οδηγό το πιο φωτεινό και αισιόδοξο αστέρι του γαλαξία μας. Ξέρει πώς να κρατάει το τηλεκοντρόλ της ζωής και να αλλάζει τις εικόνες της πραγματικότητας του. Πάνω από όλα ξέρει να ζει με πάθος, ένταση και χαρά την κάθε του στιγμή!

Σαν σε ταινία δράσης

Οι Τοξότες ζουν σαν να έχουν ένα διαφορετικό σενάριο στα χέρια τους την κάθε ημέρα της ζωής τους. Παρόλο που τους αρέσει το πρόγραμμα, απεχθάνονται τα ίδια και τα ίδια και έτσι φροντίζουν να βγαίνουν τακτικά από τη ζώνη ασφαλείας τους, δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο που θα τους προσφέρει τον απαραίτητο ενθουσιασμό. Είναι μεταβλητό ζώδιο και χρειάζονται εναλλαγή σκηνικών, προσώπων και σχεδίων για να μην βαλτώνουν. Τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα, ώστε η ζωή τους να είναι γεμάτη σασπένς και δράση.

Αισιόδοξοι

Η αισιοδοξία είναι ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου. Τους χαρίζει τη δύναμη να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής και να επιβιώνουν σε αυτό το σκληρό κόσμο που ζούμε. Η ευαισθησία των Τοξοτών θα τους κάνει να πληγωθούν βαθιά και πολύ στη ζωή τους. Όμως δεν θα μείνουν για πολύ σε αυτή την κατάσταση, διότι θα ψάξουν να βρουν το μάθημα, το φως που ακολουθεί το σκοτάδι. Θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν την απελπισία, όχι μόνο από τον εαυτό τους, αλλά και από τους φίλους τους. Θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες, να ακούσουν το πρόβλημα του άλλου και να ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη του, με κάποια σοφά λόγια ή με λίγο χιούμορ.

Χαρισματικοί και δημοφιλείς

Όπου κι αν βρεθούν μπορούν να γίνουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι γύρω τους να συναγωνίζονται για το ποιος θα περάσει χρόνο μαζί τους. Αυτή η δημοφιλία τούς ακολουθεί από παιδιά, διότι όλοι έλκονται από την εξωστρεφή, ανοιχτόκαρδη και πανέξυπνη προσωπικότητά τους. Τους συνεπαίρνει η επαφή με κάθε καινούριο άτομο που γνωρίζουν και επιθυμούν να μάθουν τα πάντα για αυτό, την ιστορία του, τα ενδιαφέροντά του. Αυτό το χαρακτηριστικό τους αφήνει με ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών στο ενεργητικό τους.

Περιέργεια

Μπορεί να βρίσκουν πάντα κάτι κοινό ακόμα και με αντιδιαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες ή κοινωνικές ομάδες, κάτι που συχνά μπορεί να παρεξηγείται και να τους θεωρήσουν κάπως ψεύτικους ή επιφανειακούς. Όμως εκείνοι όταν κινούνται ανάμεσα στα άκρα, ουσιαστικά ψάχνουν να βρουν την αλήθεια που υπάρχει στη μέση, θέλουν να δουν και τις δύο όψεις του νομίσματος. Έτσι μπορεί να κάνουν παρέα με επιστήμονες και αθλητές, με πλούσιους και φτωχούς, με φιλοσόφους και με fashionistas. Τους αρέσει να συλλέγουν πληροφορίες για όλα τα θέματα και είναι γεννημένοι εξερευνητές, θέλουν πάντα να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Γι’ αυτό αγαπούν τα ταξίδια, η δίψα τους για να γνωρίσουν διαφορετικά σκηνικά, κουλτούρες και τρόπους σκέψης είναι ακόρεστη. Θέλουν να διευρύνουν το πνεύμα τους και πίσω από αυτή την επιθυμία βρίσκεται η αναζήτηση της υποκειμενικής, αλλά και μοναδικής αλήθειας, αυτής της αλήθειας που ενώνει το παζλ και δίνει νόημα στην ύπαρξη.

Survivor

Είναι τόσο ανεξάρτητοι και αυτάρκεις, που θα μπορούσαν να επιβιώσουν ακόμη και αν έμεναν μόνοι τους στον πλανήτη. Ξέρουν να βασίζονται τόσο πολύ στον εαυτό τους, που δεν χρειάζονται κανέναν και είναι παντός καιρού. Δεν είναι ότι δεν εκτιμούν τους άλλους και τη συνεισφορά τους. Απλά είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της ζωής τους και αρνούνται να στηριχτούν πάνω σε οποιονδήποτε άλλον. Αυτό τους κάνει να παίρνουν από νωρίς στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, εφόσον θέλουν να είναι οι ίδιοι οι μόνοι υπεύθυνοι για τον δρόμο τους και να μην βρίσκονται στο έλεος κανενός.

Για δυνατούς λύτες

Οι Τοξότες είναι πανέξυπνα όντα. Η αγάπη τους για μάθηση τους κάνει να έχουν συνήθως καλή μόρφωση και να είναι πάντα ενημερωμένοι για ό,τι συμβαίνει. Αν συνδυάσουμε και την έμφυτη πρακτικότητα τους, μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί είναι ικανοί να βρίσκουν άμεσα λύσεις σε κάθε σύνθετο πρόβλημα που προκύπτει. Στη ζωή τους αντιμετωπίζουν κατάματα τις δυσκολίες και αυτό τους το θάρρος τούς έχει χαρίσει χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία βγάζουν από το μανίκι τους τη στιγμή που θα τα χρειαστούν. Αυτή τους την ικανότητα την εξασκούν και στους κοντινούς τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα όλοι να τρέχουν στον Τοξότη για συμβουλές, κάτι που μπορεί να γίνει και κουραστικό για εκείνους σε βάθος χρόνου.

Ξεκάθαροι

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου είναι ο ξεκάθαρος τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν. Μάλιστα, θεωρούν την αλήθεια τόσο αυτονόητη που μπορεί να τη σερβίρουν παγωμένη και πικρή και όποιος… αντέξει. Η ειλικρίνεια είναι η προτεραιότητά τους, αλλά συχνά μπορούν να κάνουν τους γύρω τους να νιώσουν άσχημα με τον τρόπο που τη μοιράζονται, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τους πιο ευαίσθητους συνομιλητές στις πιο ευαίσθητες καταστάσεις. Όλα μπορούν να ειπωθούν με καλύτερο τρόπο και αυτό το ζώδιο της φωτιάς πρέπει να μάθει να συγκρατεί τη φλόγα του και να είναι λίγο πιο «απαλό» μερικές φορές.

Φόβος δέσμευσης

Οι Τοξότες είναι ένα συναισθηματικό και φλογερό ζώδιο που επιθυμεί και τον έρωτα και την αγάπη, είναι η προσωποποίηση του πάθους. Δεν έχουν πρόβλημα να δοθούν με όλη τους την καρδιά, αυτό που τρέμουν είναι να μην χάσουν την ανεξαρτησία τους μέσα σε μία σχέση. Αυτή τους η ανασφάλεια τους προτρέπει να είναι πάντα έτοιμοι για την έξοδο κινδύνου. Δυσκολεύονται πάντα να κάνουν το επόμενο βήμα, να πάνε στο επόμενο επίπεδο μιας σχέσης, διότι αυτό συνεπάγεται για εκείνους άλλο ένα χαλινάρι στον λαιμό τους. Ακόμη, βαριούνται και κουράζονται εύκολα όταν η σχέση δεν έχει τον αρχικό ενθουσιασμό. Μερικοί Τοξότες ψάχνουν διαρκώς το καινούριο και το γυαλιστερό, στον αισθηματικό τομέα. Φυσικά αυτό στενοχωρεί και πληγώνει τους συντρόφους τους και πολλές φορές καταστρέφει τις σχέσεις τους. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον πανικό της δέσμευσης, συχνά βοηθάει η ενδοσκόπηση και πάντα βοήθα ένας σύντροφος που θα έχει κατανόηση, θα είναι χαλαρός και θα σέβεται την ανεξαρτησία τους.

Υπεροψία ή εγωισμός;

Ένας Τοξότης ποτέ δεν θα μειώσει τους άλλους για να νιώσει καλύτερα, όμως έχει βαθιά ριζωμένη μέσα του την πεποίθηση ότι είναι πιο έξυπνος, πιο ενδιαφέρον, πιο ικανός από τον περίγυρό του. Διαθέτει μία ισχυρή αυτοπεποίθηση και αυτό δεν είναι μεμπτό. Τον βοηθάει άλλωστε να στέκεται γερά στα πόδια του. Όμως καμιά φορά μπορεί να φέρεται στους άλλους σαν να είναι κατώτεροι και οι άλλοι να αισθάνονται ότι τους μειώνει με τα λόγια του. Αυτό είναι αποτέλεσμα της υποσυνείδητης ανάγκης του να φέρεται σαν γονέας ή σαν δάσκαλος και να υποδεικνύει στους άλλους πώς να συμπεριφερθούν. Μερικές φορές αυτό που ξενίζει γνωστούς και φίλους, είναι το πείσμα με το οποίο εμμένει σε κάποιες απόψεις και αρνείται να δει την άλλη πλευρά, ακόμη και όταν υπάρχουν αποδείξεις. Ως ζώδιο της φωτιάς είναι αρκετά ιδεαλιστής και η αμετακίνητη στάση του είναι ο τρόπος του να δείξει ότι δεν άγεται και φέρεται ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος. Ακόμη και αν δεν έχει όλα τα δίκια με το μέρος του, δεν θα παραδεχτεί εύκολα το σφάλμα του, διότι μπορεί να δώσει το λάθος μήνυμα, ότι δηλαδή κάνει λάθη, άρα έχει ανθρώπινες αδυναμίες!

Ακούραστοι

Οι λέξεις ηρεμία και γαλήνη είναι για τους Τοξότες όπως τα χρώματα στην αχρωματοψία. Δεν τις αντιλαμβάνονται πραγματικά. Όταν λένε ηρεμία, σημαίνει για αυτούς να βρίσκονται σπίτι τους και να ασχολούνται με 212 πράγματα σε εκκρεμότητα, έναντι των 1709 που συνήθως αντιμετωπίζουν σε ώρες αιχμής. Όταν λένε γαλήνη εννοούν τη στιγμή που πέφτουν ξεροί στο μαξιλάρι τους, με επανειλημμένη και μόνιμη στέρηση ωρών ύπνου την τελευταία εικοσαετία. Παρά το γεγονός ότι έχουν γεμίσει ασφυκτικά τη ζωή τους και δεν προλαβαίνουν να πουν το όνομά τους, είναι πάντα έτοιμοι να αποδεχτούν το επόμενο στοίχημα που θα βάλουν με τον εαυτό τους, τον επόμενο στόχο, την επόμενη περιπέτεια. Καμιά φορά εκλαμβάνουν την επανάληψη και τη μονοτονία σαν διαλειπτικό κενό στο μυαλό τους, νιώθουν σαν να μην κάνουν τίποτα και είναι έτοιμοι να αναλάβουν κι άλλες δραστηριότητες και άλλες ευθύνες. Όμως, η ημέρα και η νύχτα τους είναι μικρές για να χωρέσουν όλες αυτές τις ασχολίες και καμιά φορά κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως υπεραισιόδοξοι.

Η ζωή δεν είναι μόνο γεμάτη φρεσκάδα και ενθουσιασμό. Ακόμη και το καινούριο γίνεται καθημερινότητα. Ακόμη και το ρίσκο απαιτεί διεκπεραιώσεις και ρουτίνα. Ακόμα και οι Τοξότες χρειάζονται ξεκούραση.