Άρης στον Σκορπιό 30/10/2021 – 13/12/2021: Πώς και πότε θα επηρεαστούν τα δεκαήμερα των 12 ζωδίων

Άρης στον Σκορπιό 30/10/2021 - 13/12/2021: Πώς και πότε θα επηρεαστούν τα δεκαήμερα των 12 ζωδίων

Άρης στον Σκορπιό 30/10/2021 – 13/12/2021: Πώς και πότε θα επηρεαστούν τα δεκαήμερα των 12 ζωδίων

Λίγες ώρες πριν τη γιορτή του Halloween  (που σύμφωνα με τις πολιτιστικές παραδόσεις κάποιων χωρών ανοίγει η «πύλη» και μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων), ο Άρης επιστρέφει στο παραδοσιακό του σπίτι και μπαίνει στον σκοτεινό Σκορπιό, ο οποίος έχει ως μοντέρνο του κυβερνήτη τον Πλούτωνα, τον θεό του κάτω κόσμου.

Ο Άρης μπαίνει στον Σκορπιό στις 30 Οκτωβρίου 2021 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και όλη αυτή την περίοδο οι λέξεις κλειδιά θα είναι: πίεση, εμμονές, εγωισμός, αναγέννηση και θεραπεία.

Αλλαγή ενέργειας

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, που ο Άρης βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού, είχαμε επικεντρωθεί στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά χειριζόμασταν τις καταστάσεις με διπλωματία, αφού ο Ζυγός έχει ως ζητούμενο την αρμονία και την ισορροπία στην επικοινωνία μας.

Τώρα όμως η ενέργεια αλλάζει και ο Άρης στον Σκορπιό θα μας ταξιδέψει μέσα από διαφορετικά μονοπάτια. Θα μας πάει σε δύσκολες διαδρομές και στα βάθη της ψυχής μας, εκεί που κρύβονται οι σκληρές αλήθειες και οι φόβοι μας.

Ο Άρης κυβερνά τον Κριό, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αλλά στην παραδοσιακή αστρολογία ήταν και κυβερνήτης του Σκορπιού, ενώ πλέον θεωρείται ο Πλούτωνας και ο Άρης συγκυβερνήτης. Άρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Άρης επιστρέφει στο «πατρικό» του σπίτι, εκεί που ήταν ακριβώς και πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή στα τέλη του 2019 έως τις αρχές του 2020. Τότε βέβαια κανείς δεν γνώριζε ότι ένας θανατηφόρος ιός έσπερνε τον όλεθρο κινούμενος κάτω από τα ραντάρ, αφού εξαπλωνόταν σιωπηλά και ύπουλα σε όλο τον πλανήτη.

Ο Σκορπιός μαγνητίζεται από το χάος, παρακινείται από το σκοτάδι, λαχταρά να φτάνει τις καταστάσεις στα άκρα και απολαμβάνει κάθε πρόκληση που τον μεταμορφώνει. Δεν φοβάται τις κακοτοπιές, προκαλεί την τύχη του και μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Προτιμάει να κόβει δεσμούς, να φτάνει στον «θάνατο», για να μπορεί να αναγεννηθεί χωρίς βαρίδια.

Ο Άρης θέλει δράση και κίνητρα και στον Σκορπιό μας παρακινεί να μεταμορφωθούμε ψυχικά. Να ακολουθήσουμε τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική κάθαρση και να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό. Θέλει να μάθουμε τις δυνάμεις μας φτάνοντας στα άκρα και ίσως κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης να αισθανόμαστε από τη μια απελπισμένοι και από την άλλη πανίσχυροι. Ο Άρης δείχνει πώς επιβάλλουμε τον εαυτό μας, πώς υψώνουμε το ανάστημα μας, πώς δείχνουμε τη δύναμη μας. Στο ζώδιο του Σκορπιού ο Άρης ενισχύει τη θέληση μας, ισχυροποιεί την ερωτική μας επιθυμία και βγάζει δυναμικότητα και πάθος. Άρα, θέλει να ψάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό που μας παθιάζει περισσότερο και να το βάλουμε στη ζωή μας. Η ενέργεια του είναι έντονη και πρέπει να βρει το σωστό κανάλι για να διοχετευθεί προκειμένου να πιάσει τόπο, αλλιώς εύκολα μπορεί να φέρει ατυχήματα από βιασύνη ή κατάθλιψη αν δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε.

Πολλές φορές η ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό εκδηλώνεται και ως γκρίνια ή εσωστρέφεια. Οπότε καλύτερα να μην πιέζουμε τον εαυτό μας να είμαστε και να δείχνουμε κοινωνικοί, αφού ουσιαστικά η ανάγκη μας πολλές φορές θα είναι η απομόνωση.

Επιστροφή Άρη

Εάν γεννηθήκατε με τον Άρη στον Σκορπιό, αυτή η διέλευση είναι η επιστροφή του γενέθλιου Άρη σας. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου ίσως σας απασχολήσουν τα οικονομικά, τα κληρονομικά, τα φορολογικά, αλλά και βαθύτερα θέματα, όπως ψυχολογικά και σεξουαλικά. Είναι μια περίοδος εσωστρέφειας, αλλά με έντονο το αίσθημα της κυριαρχίας και της εξουσίας. Ίσως προκύψουν έντονα πάθη και θυελλώδεις σχέσεις.

Για να μάθετε που έχετε τον Άρη στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Οι σημαντικές όψεις του Άρη από τον Σκορπιό

Στις 4 Νοεμβρίου 2021 ο Άρης σχηματίζει σύνοδο με τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό και συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Κρόνο και αντίθεσης με τον Ουρανό. Με λίγα λόγια, σημειώστε αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιο σας, διότι θεωρείται «SOS». Όλες αυτές οι όψεις θα βγάλουν στην επιφάνεια τα αρνητικά μας συναισθήματα. Λίγες ημέρες πριν και μετά από τις 4 Νοεμβρίου 2021 θα είμαστε οξύθυμοι, βίαιοι, εκδικητικοί, εγωιστές και παθιασμένοι. Οι εντάσεις στην οικογένεια και στις σχέσεις θα είναι έντονες. Θα νιώθουμε περιορισμό, κατάθλιψη, δυσαρέσκεια και οι συγκρούσεις με το ταίρι μας θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν αν τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Μπορεί να απασχολήσουν την επικαιρότητα θλιβερά γεγονότα που να αφορούν έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα, πράξεις βίας και φανατισμού, που να πυροδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις. Έχει ενδιαφέρον ο χάρτης της Ευρωπαϊκής ένωσης καθώς θα είναι στη φάση της επιστροφής του Κρόνου στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ο αστρολογικός χάρτης της έχει Ήλιο και Άρη στον Σκορπιό σε τετράγωνο με Κρόνο στον Υδροχόο. Οι επόμενες 7 εβδομάδες μπορεί να δημιουργήσουν μεγαλύτερες αναταράξεις στην Ευρώπη όπως και στη χώρα μας που εκπροσωπεί το ζώδιο του Υδροχόου και ο Άρης με τον Κρόνο είναι σε απόλυτη κόντρα.

Στις 10 Νοεμβρίου 2021 ο Άρης σε σύνοδο με τον Ερμή στον Σκορπιό μας κάνει να είμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι και δύσκολα θα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις σκέψεις και τις δράσεις μας. Θα εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά η βιαστική μας κρίση και ο εγωισμός, θα μας κάνουν να διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Δύσκολα θα αντέχουμε την απόρριψη από ανθρώπους που αγαπάμε και θα μας πιάνει το παράπονο. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι οι παρορμητικές αποφάσεις που θα μας οδηγούν σε λάθη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Άρης σχηματίζει ακριβείας τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Η κούραση και οι απογοητεύσεις θα κυριαρχούν στην ημέρα, όπως και τα νεύρα και το άγχος. Οι όψεις του Άρη με τον Κρόνο τα προηγούμενα δυο χρόνια πρωτοστάτησαν και στους περιορισμούς και τα λοκντάουν.

Στις 17 Νοεμβρίου 2021 ο Άρης σε ακριβείας αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο μάς κάνει ανήσυχους και επαναστάτες. Πρέπει να είμαστε απίστευτα προσεκτικοί, διότι η ένταση και τα προβλήματα μπορεί να προκύπτουν ξαφνικά και από το πουθενά. Μια λάθος λέξη, μια λάθος κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Προσοχή στα νεύρα και την απροσεξία, καθώς τα ατυχήματα, είτε στον δρόμο είτε μέσα στο σπίτι, είναι πιθανά.

Στις 29 Νοεμβρίου 2021 ο Άρης σε τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στους Ιχθύς δυναμώνει τη φαντασία μας και τη διαίσθηση μας. Δώστε σημασία στα σημάδια και στα όνειρα σας.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2021 ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Υδροχόο και από τη μία μπορεί να μας κάνει δραστήριους και εργατικούς, από την άλλη όμως μπορεί να προκύψει σκεπτικισμός ή καχυποψία και να ξεσπάσουν εντάσεις, καβγάδες και να έχουμε την τάση να είμαστε πικρόχολοι και σκληροί.

Η επιρροή του Άρη στα δεκαήμερα των ζωδίων

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Άρη από το ζώδιο του Σκορπιού η επιρροή θα «ακουμπά» και τα δεκαήμερα των ζωδίων.

Το πρώτο δεκαήμερο θα δεχτεί την επιρροή του Άρη από τις 30/10/2021 έως τις 11/11/2021. Το δεύτερο δεκαήμερο από τις 12/11/2021 έως τις 28/11/2021 και το τρίτο δεκαήμερο από τις 29/11/2021 έως τις 13/12/2021.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεάσει ο Άρης στον Σκορπιό Ζυγό τα 12 ζώδια και ανάλογα με το δεκαήμερο που ανήκετε θα επηρεαστείτε περισσότερο τις παραπάνω ημερομηνίες.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκεται το ζώδιο σας πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκεται ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Η διέλευση του κυβερνήτη σας Άρη από τον Σκορπιό επηρεάζει τον 8ο ηλιακό σας οίκο (που κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη του Σκορπιού) και απαιτεί ψυχραιμία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (30/10-13/12) θα είστε πιο παθιασμένοι και σεξουαλικοί, αλλά μπορεί να σας βγει και μια εμμονή για το ταίρι σας και να θέλετε να ελέγξετε τις κινήσεις του και αυτό να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ σας. Οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και ίσως συναντήσετε δυσκολίες στην επίτευξη των στόχων σας ή θα αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι γύρω σας σάς πιέζουν ή ότι συνωμοτούν εναντίον σας. Εσείς όμως θα πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στη δουλειά σας και λιγότερο στα κουτσομπολιά και στις προθέσεις των άλλων. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα οικονομικά σας θέματα και ιδιαίτερα σε ό,τι σχετίζεται με τα χρήματα του συντρόφου σας, με δάνεια, φόρους, ασφαλιστικά ταμεία και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του. Αποφύγετε τις σημαντικές οικονομικές αποφάσεις και μην κάνετε βιαστικές κινήσεις σε επενδυτικούς τομείς, πρέπει να δώσετε τη δέουσα σημασία και να σκέφτεστε δύο φορές πριν επενδύσετε χρήματα. Ίσως πιεστείτε πολύ με τα ωράρια και τις απαιτήσεις στην εργασία σας και να αισθάνεστε εξαντλημένοι και ευερέθιστοι. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε και να μην ξεσπάτε σε λάθος άτομα και ιδιαίτερα στον-η σύντροφό σας, καθώς οι παρεξηγήσεις μεταξύ σας δεν θα λείψουν και μάλιστα η αφορμή μπορεί να είναι κάποιο οικονομικό ζήτημα. Μπορεί να εμφανιστούν θέματα που σχετίζονται με την υγεία σας. Προσοχή σε τραυματισμούς. Επίσης, μπορεί να έχετε καρμικές συναντήσεις με ανθρώπους που ίσως αλλάξουν τη ζωή σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Τις σχέσεις και τις συνεργασίες θα επηρεάσει η διέλευση του Άρη στον Σκορπιό που επηρεάζει τον 7ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο. Ο Άρης απέναντί σας θα σας κάνει πιο μάχιμους, αλλά και πιο επιθετικούς και κυριαρχικούς και η συμπεριφορά σας θα εκλαμβάνεται από τους άλλους ως εγωιστική. Θα νιώθετε πολύ άγχος και πίεση και θα βγάλετε ένα πρόσωπο εξουσιαστικό, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στις συνεργασίες σας όσο και στις σχέσεις σας. Αν δεν καταφέρετε να ελέγξετε τα νεύρα σας και να αποφύγετε τις εντάσεις και τις λογομαχίες, θα κάνετε κακό στην καριέρα σας, στις σχέσεις σας, αλλά και στον γάμο σας αν είστε παντρεμένοι. Είναι καλύτερα είτε να μιλήσετε στον-στη σύντροφό σας και να ζητήσετε την κατανόηση του-της, παρά να απαιτείτε να χορεύουν οι άλλοι στους ρυθμούς σας. Προσπαθήστε να διοχετεύεστε όλη αυτή την ενέργεια σε δημιουργικά κανάλια, προκειμένου να βγάλετε μεγάλο όγκο δουλειάς και όχι απλά να διαφωνείτε και να βάζετε τις φωνές στους άλλους. Γενικά θα υπάρχουν ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και μπορεί να βγουν στην επιφάνεια παράπονα και αδυναμίες. Βέβαια, μπορεί να προκύψουν νέες προτάσεις και συνεργασίες, αλλά και νέες σχέσεις. Ακόμη, αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με νομικά ζητήματα ή δικαστικές διαμάχες. Προσοχή και στην υγεία, καθώς μπορεί να έχετε προβλήματα με τον ύπνο σας, λόγω αυξημένης ψυχολογικής πίεσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης είναι δείκτης της δύναμης και του θάρρους και κατά τη διάρκεια της διέλευσης του από το ζώδιο του Σκορπιού, δηλαδή από τις 30/10 μέχρι τις 13/12, θα δοκιμάσει τις αντοχές σας. Θα έχετε αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις στην καθημερινότητα σας και τα ωράρια σας θα είναι εξαντλητικά. Θα αισθάνεστε πίεση και θα προτιμάτε να κάνετε τα πράγματα μόνοι σας για να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα, αλλά αυτό δεν θα είναι πάντα εύκολο. Όμως, παρόλες τις πιέσεις και τις εντάσεις που τυχόν προκληθούν, θα έχετε την ενέργεια να αντεπεξέλθετε και να βγάλετε μεγάλο όγκο δουλειάς. Ο δυναμισμός σας θα φέρει αποτελέσματα στην καριέρα και τη σταδιοδρομία σας και αν ψάχνετε για εργασία ίσως τώρα σας δοθεί η ευκαιρία να βρείτε αυτό που θέλετε. Όμως πρέπει να αγωνιστείτε, τίποτα δεν θα σας χαριστεί. Ακόμη, η αισιόδοξη φύση σας θα σας επιτρέψει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σας και να έρθετε και πιο κοντά με το ταίρι σας. Το μεγάλο αγκάθι όμως θα είναι η απότομη συμπεριφορά σας και ο θυμός σας που δεν μπορείτε να ελέγξετε και ιδιαίτερα στις επαγγελματικές σας σχέσεις. Αν καταφέρετε να μην ξεσπάτε στους γύρω σας, επειδή είστε πιεσμένοι και εξαντλημένοι, τότε θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε με θετικό πρόσημο από αυτή την περίοδο. Όμως, επειδή οι απαιτήσεις των άλλων θα είναι πολλές και εσείς συνεχώς θα τρέχετε πρέπει να προσέξετε και την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση. Βάλτε ένα πρόγραμμα και προσέξτε τη διατροφή σας και βρείτε χρόνο να ξεκουράζεστε λίγο και να εκτονώνεστε την ενέργεια σας δημιουργικά ή με γυμναστική και όχι στους γύρω σας!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης από το ζώδιο του Σκορπιού θα σας κάνει πιο ενεργητικούς και παθιασμένους. Θα είστε πιο δραστήριοι, ανταγωνιστικοί, πολύ ερωτικοί και καθόλου πειθαρχημένοι. Θα θέλετε να επιβάλλετε τον εαυτό σας, τα θέλω σας και θα βάζετε το «Εγώ» σας πάνω από όλα και όλους. Παράλληλα, θα έχετε ενέργεια και θα ολοκληρώνετε τα καθήκοντά σας στην ώρα τους και αν έχετε εκκρεμότητες από το παρελθόν που δεν προλαβαίνατε να φέρετε εις πέρας, τώρα θα μπορέσετε να τις ολοκληρώσετε. Το διάστημα που θα βρίσκεται ο Άρης στον Σκορπιό (30/10-13/12) θα περάσετε όμορφες στιγμές και θα αυξήσετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Θα είστε έντονα σεξουαλικοί και θα αναζητάτε χρόνο για απολαύσεις με το ταίρι σας αν είστε δεσμευμένοι ή θα κάνετε νέες γνωριμίες αν είστε ελεύθεροι. Είναι ένα καλό διάστημα και αν έχετε ως στόχο να αποκτήσετε έναν απόγονο. Όσοι είστε γονείς μπορεί να χρειαστεί να συμπαρασταθείτε στα παιδιά σας, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ή από την άλλη μπορεί να προκύψουν πιέσεις και κόντρες μαζί τους. Ίσως κληθείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή σας ή να ανοίξετε τους ορίζοντες σας σε κάποιο νέο γνωστικό αντικείμενο ή να σε κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μέχρι 13 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο εγωιστικό σας ύφος όσο και στα απρόσμενα έξοδα που μπορεί να προκύψουν.

ΛΕΩΝ

Ο Άρης από το ζώδιο του Σκορπιού επηρεάζει τον 4ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις οικογενειακές σας σχέσεις. Ίσως προκύψουν κάποια θέματα με τους γονείς σας ή με τα άτομα που συμβιώνετε και δεν θα μπορείτε να συμφωνήσετε σε αυτά που θέλετε. Ενδεχομένως, μπορεί να τεθούν κάποια περιουσιακά ζητήματα ή κληρονομικά που μπορεί να οδηγήσουν σε καβγάδες και αντιπαραθέσεις. Από την άλλη, ίσως υπάρχει αλλαγή στον χώρο που διαμένετε και είτε να προβείτε σε ανακαινίσεις ή να μετακομίσετε σε άλλο σπίτι. Γενικά, αυτή η διέλευση ταράζει το μέσα σας και είναι σαν να δημιουργεί μία ένταση στην ψυχή σας. Θα είστε σε συνεχή ανησυχία και η «ανεξήγητη» συμπεριφορά σας θα προκαλεί δυσκολίες στη σχέση με τους γύρω σας. Δεν χρειάζεται σε αυτό το διάστημα (30/10-1/12) να μπείτε σε συζητήσεις σοβαρών θεμάτων με το ταίρι σας, διότι και άκρη δεν θα βγάλετε και είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε σε καβγάδες που θα επιδεινώσουν το στρες σας. Επειδή ίσως υπάρξουν ανατροπές και δυσκολίες θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να προσέχετε την υγεία σας, καθώς το ψυχολογικό στρες θα σας καταβάλλει. Ίσως βρείτε αποκούμπι σε κάποιο φιλικό πρόσωπο που σας καταλαβαίνει και νιώθει τις ανάγκες σας. Οι επαγγελματικές σας ευθύνες θα είναι πολλές και ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις στην επίτευξη των στόχων σας, αλλά μην το βάζετε κάτω και μην παίρνετε ρίσκα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Άρης από τον Σκορπιό μέσα στον 3ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκόπιου θα φέρει γρήγορους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, στην επικοινωνία σας και θα σας κάνει ασταμάτητους. Θα σκέφτεστε πιο γρήγορα, θα κατεβάζετε ιδέες συνεχώς και θα μπορείτε να τις εξηγήσετε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και αισιοδοξία και θα μπορείτε να κάνετε συμφωνίες που θα σας αποδώσουν τα δέοντα. Γενικά είναι μια ευνοϊκή περίοδος για τα οικονομικά σας, για τις επενδύσεις σας και ίσως δείτε τώρα να καρποφορήσουν προσπάθειες που είχατε κάνει στο παρελθόν και είχαν κολλήσει. Η αυτοπεποίθηση σας θα είναι στα ύψη, αλλά ταυτόχρονα θα είστε απίστευτα επιθετικοί, πεισματάρηδες, δεν θα κάνετε πίσω ούτε ένα βήμα από τις θέσεις και τις απόψεις σας, θα προσπαθείτε να επιβληθείτε και όπως καταλαβαίνετε αυτό θα φέρει σθεναρές αντιστάσεις από τους γύρω σας. Ίσως υπάρξουν εντάσεις με γείτονες, με άτομα που συναναστρέφεστε καθημερινά, με τα αδέλφια σας και τους λοιπούς συγγενείς. Σε ό,τι αφορά την ερωτική σας ζωή, αυτή η διέλευση θα αποδειχθεί πολλά υποσχόμενη για εσάς. Θα περάσετε ρομαντικές στιγμές με τον σύντροφό σας, θα κάμψετε τις διαφορές σας, θα ενισχύσετε τους συναισθηματικούς σας δεσμούς και οι αδέσμευτοι του ζωδίου ίσως βρουν το ταίρι που αναζητούν. Προσοχή σε ταξίδια και στη συμπεριφορά σας όταν οδηγείτε. Ίσως αποφασίσετε αγορά αυτοκίνητου.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης από το ζώδιο του Σκορπιού επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων και του εισοδήματος σας και το μυαλό σας θα είναι στραμμένο συνεχώς στο πορτοφόλι σας μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να αντιμετωπίσετε πιεστικές καταστάσεις στον χώρο εργασίας σας και να χρειαστεί να δουλέψετε πολύ σκληρά για να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας. Διατηρήστε χαμηλούς τόνους στις επαγγελματικές σχέσεις, με ηρεμία και σύνεση και όχι με επιθετικότητα, για να γλιτώσετε από τα παρατράγουδα και τις παρεξηγήσεις. Επίσης, πρέπει να προσέξετε την οικονομική διαχείριση σας, διότι μπορεί να σας πιάσει καταναλωτική μανία και να ξοδεύετε αλόγιστα ή να προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα που να έχουν να κάνουν με την οικογένεια ή το σπίτι σας. Θα έχετε συνεχώς στο μυαλό σας πώς να κινητοποιηθείτε για να βγάλετε περισσότερα χρήματα, να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούρια επιχείρηση. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση να αποφασίσετε μονομερώς κάποια επένδυση ή κάποια αγορά και αυτό να σας φέρει αντιμέτωπους με τα μέλη της οικογένειας σας (ειδικά τα ηλικιωμένα) και να έχετε αντιπαραθέσεις και καβγάδες. Αν κινηθείτε με σύνεση και ρεαλισμό και κάνετε σωστή διαχείριση, τότε θα έχετε κέρδη, αν όμως κάνετε βιαστικές κινήσεις που ενέχουν ρίσκο, ίσως να το πληρώσετε ακριβά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης επισκέπτεται το ζώδιο σας στις 30/10 και θα παραμείνει μέχρι τις 13/12 για να σας φέρει στο επίκεντρο των εξελίξεων. Θα είστε σαν να σας έχουν κάνει ένεση αδρεναλίνης, καθώς η ενέργεια σας θα είναι στα ύψη, όπως και η αυτοπεποίθηση σας. Το μυαλό σας θα δουλεύει με χίλιες στροφές, θα είστε ανταγωνιστικοί και θα απαιτείτε από τους άλλους να εργάζονται με τους δικούς σας ρυθμούς. Θα θέλετε να επιβάλλετε τη γνώμη σας χωρίς καμία δόση διπλωματίας και δεν θα σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα φέρει αντιδράσεις και εντάσεις. Γενικά, η πίεση θα είναι τεράστια και οι σχέσεις σας με τους άλλους στο κόκκινο. Στη δουλειά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε και θα χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά και να δώσετε μεγάλο αγώνα για να αποδείξετε την αξία σας. Ο ελεύθερος χρόνος θα είναι ελάχιστος και η… εξάντληση θα γίνει σύντροφός σας, ενώ η βιασύνη σας μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες και να έχετε μικροατυχήματα, γι’ αυτό να προσέχετε. Γενικά, θα πρέπει να προσέχετε και τον τρόπο που εκφράζεστε και τα ξεσπάσματα θυμού, είτε απέναντι στους συνεργάτες σας, είτε στους συγγενείς και στο ταίρι σας, διότι με την επιθετική συμπεριφορά θα φέρετε τις σχέσεις σας σε οριακό επίπεδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Άρης θα περάσει στον 12ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και μπορεί να αισθάνεστε παραγκωνισμένοι, αδικημένοι και αυτό να σας βγάλει μια ψυχική ένταση και έντονο εκνευρισμό. Όμως, όσο στεναχωριέστε και θυμώνετε, τόσο μεγαλύτερα εμπόδια βάζετε εσείς στον εαυτό σας. Αυτή η περίοδος (30/10-13/12) δεν είναι η κατάλληλη για να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της δουλειάς, ούτε να φέρετε τις καταστάσεις στο μη περαιτέρω. Είναι ένα διάστημα πιο μοναχικό μεν, αλλά ουσιαστικό, ώστε να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να στηρίζεστε στους άλλους και να πιστέψετε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας. Επίσης, θα υπάρχει και έντονο παρασκήνιο στον εργασιακό τομέα και αυτό σημαίνει δύο πράγματα, είτε εσείς κάνετε κινήσεις που δεν είστε ακόμη έτοιμοι να ανακοινώσετε είτε κάποιοι άλλοι σας… σκάβουν τον λάκκο πίσω από την πλάτη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πέσετε στην παγίδα. Με ψυχραιμία και υπομονή θα ξεσκεπαστούν όλα και από τα μέσα Δεκεμβρίου θα πέσουν οι μάσκες. Προσπαθήστε για τις επόμενες έξι εβδομάδες να είστε κοντά με άτομα της πλήρους εμπιστοσύνης σας, που σας κάνουν να αισθάνεστε ασφαλείς και ήρεμοι και δώστε μεγαλύτερη σημασία στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τις 30/10 έως στις 13/12, που ο Άρης θα βρίσκεται στον Σκορπιό, είναι μια περίοδος που θα πρέπει να θέσετε τους στόχους σας για το μέλλον και να ξεκινήσετε να τους υλοποιείτε. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συλλογική δουλειά και στον αμοιβαίο σεβασμό με τους συνεργάτες σας. Αν προσπαθήσετε όλοι μαζί για κοινό καλό σας, τότε η άνοδος και τα κέρδη θα έρθουν σύντομα. Αν όμως προσπαθήσετε εσείς να τους καπελώσετε και να κινηθείτε σε βάρος τους ή αυτοί να σας παραγκωνίσουν, τότε οι προσπάθειες σας θα πέσουν στο κενό και οι κόντρες σας θα σβήσουν την επιτυχία. Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να προβείτε σε κάποια επένδυση ή να αγοράσετε κάποιο ακίνητο. Παράλληλα, αυτή την περίοδο η κοινωνική σας ζωή θα πάρει φωτιά. Θα έχετε εξόδους και συναντήσεις με πολλά άτομα, αλλά μην δείξετε εγωιστική συμπεριφορά, διότι δεν θα αποφύγετε τις εντάσεις με τους φίλους σας. Χρησιμοποιείστε την ενέργεια σας θετικά και συσφίξτε τις σχέσεις σας σε επίπεδο εμπιστοσύνης. Το ίδιο κάντε με το ταίρι σας αν είστε σε σχέση και περάστε μαζί του όμορφες στιγμές που θα σας δέσουν περισσότερο. Αν είστε αδέσμευτοι θα έχετε ευκαιρίες να κάνετε νέες γνωριμίες που ίσως οδηγήσουν και σε μια ωραία σχέση. Δώστε προσοχή στην υγεία σας, διότι αν είστε αδιάφοροι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης από τον Σκορπιό επηρεάζει το μεσουράνημα σας και η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα κινητοποιηθείτε στα επαγγελματικά σας σχέδια. Γενικά, αυτή η επιρροή είναι θετική και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ελάχιστα και παρουσιάζονται μόνο αν δεν είστε προσεκτικοί και δεν αναγνωρίζετε τις ανάγκες των άλλων. Θα πρέπει να μην κοντράρετε, αλλά να συμπλέετε με τους συνεργάτες σας και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας, διότι ο ανταγωνισμός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Θα είστε φιλόδοξοι και πιο σκληροτράχηλοι στη δουλειά και αυτό θα σας βοηθήσει αν είστε αφεντικά του εαυτού σας. Αν όμως έχετε προϊσταμένους και συνεργάτες, τότε θα πρέπει να μην είστε επιθετικοί, καθώς οι εντάσεις δεν θα λείψουν. Επίσης, θα πρέπει να είστε πιο συγκαταβατικοί, να ρίξετε τους τόνους και να είστε πιο προσεκτικοί απέναντι σε γονείς, προϊσταμένους και σε ό,τι αφορά νομικά θέματα, καθώς μπορεί να νιώθετε ότι σας πιέζουν ή σας απειλούν και να αντιδράτε σπασμωδικά. Να θυμάστε πως οι προσπάθειες που θα καταβάλλετε τώρα θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, αν και ίσως βγουν μπροστά σας λάθη του παρελθόντος, αλλά και πάλι, εσείς να κοιτάτε μόνο μπροστά και να σκέφτεστε τις μακροχρόνιες επενδύσεις σας. Μπορεί να δεχτείτε βοήθεια από κάποιον συγγενή σας ή από κάποιο σημαντικό πρόσωπο που θα σταθεί στο πλευρό σας. Όσοι σπουδάζετε θα ευνοηθείτε, όπως επίσης και όσοι ξεκινήσετε τώρα την εκπαίδευση σας σε ένα νέο γνωστικό αντικείμενο ή σε ένα σεμινάριο.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Άρης στον Σκορπιό για τις επόμενες 6 εβδομάδες θα επηρεάζει τον 9ο οίκο στον ηλιακό σας ωροσκόπιο, που αφορά τις αξίες σας, την πνευματική σας ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τα ταξίδια. Θα είστε σε δημιουργικό και πνευματικό ντελίριο και ίσως κάνετε κινήσεις για να ανοίξετε τα φτερά σας και τους ορίζοντες σας. Μπορεί κάποιοι να θελήσετε να επεκτείνετε τις γνώσεις και να ξεκινήσετε κάποιες σπουδές, άλλοι να κανονίσετε ταξίδια που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να γνωρίσετε ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Μπορεί επίσης να θέλετε να ταξιδέψετε για να ανανεώσετε τη σχέση σας και να βρεθείτε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η συμπεριφορά σας, διότι αν πιέσετε τους άλλους για αυτά που εσείς θέλετε ή εσείς πιστεύετε, ίσως φέρετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν είχατε απομακρυνθεί λίγο από τον-η σύντροφό σας και κανονίζετε ένα ταξίδι για δύο, αλλά χωρίς να τον-η ρωτήσετε και χωρίς να λάβετε υπόψη σας αν αυτός-η πιέζεται στη δουλειά και δεν μπορεί να φύγει, τότε δεν θα μετρήσει η πρόθεση σας, αλλά η πίεση που ασκείτε. Γενικά, θα πρέπει να προσέξετε τις μεροληπτικές απόψεις και αποφάσεις, διότι θα φέρουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν. Επίσης, θα σας απασχολήσουν νομικά θέματα και πάση θυσία να αποφύγετε τους καβγάδες για υποκειμενικές απόψεις (πολιτική, θρησκεία), εξάλλου ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει και δεν είναι αναγκασμένος να ακολουθεί τις επιβολές σας. Θα υπάρχει αύξηση ευθυνών στη δουλειά και πίεση από ξαφνικές αλλαγές, οι οποίες μπορεί να είναι και χωροταξικές. Ίσως χρειαστεί να πάρετε σημαντικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα, αλλά επ’ ουδενί δεν πρέπει να τις λάβετε εν θερμώ. Χρειάζεται πειθαρχεία και πρόγραμμα σε όλα, από τα χρήματα και τις σπατάλες, μέχρι την υγεία σας.