Άρης στον Σκορπιό 12/10/2023 – 24/11/2023: Μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και αντιπαραθέσεις για 4 ζώδια

Άρης στον Σκορπιό 12/10/2023 - 24/11/2023: Μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και αντιπαραθέσεις για 4 ζώδια

Άρης στον Σκορπιό 12/10/2023 – 24/11/2023: Μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και αντιπαραθέσεις για 4 ζώδια

Ο Άρης μπαίνει στον Σκορπιό στις 12 Οκτωβρίου 2023, όπου και παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023 και σε όλη αυτή την περίοδο οι λέξεις κλειδιά θα είναι: πίεση, νεύρα, εμμονές, εγωισμός, συνειδητοποίηση, αναγέννηση και θεραπεία.

Αλλαγή ενέργειας

Από τα τέλη Αυγούστου που ο Άρης βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγού είχαμε επικεντρωθεί στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά χειριζόμασταν τις καταστάσεις με διπλωματία, αφού ο Ζυγός έχει ως ζητούμενο την αρμονία και την ισορροπία στην επικοινωνία μας.

Τώρα όμως η ενέργεια αλλάζει και ο Άρης στον Σκορπιό θα μας ταξιδέψει μέσα από διαφορετικά μονοπάτια. Θα μας πάει σε δύσκολες διαδρομές και στα βάθη της ψυχής μας, εκεί που κρύβονται οι σκληρές αλήθειες και οι φόβοι μας.

Ο Άρης κυβερνά τον Κριό, το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αλλά στην παραδοσιακή αστρολογία ήταν και κυβερνήτης του Σκορπιού, ενώ πλέον θεωρείται ο Πλούτωνας ο θεός του κάτω κόσμου. Άρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Άρης επιστρέφει στο «πατρικό» του σπίτι, εκεί που αισθάνεται άνετα, εκεί που μπορεί να νιώθει ο εαυτός του, εκεί που πέφτουν οι άμυνες του και μπορεί να προβάλλει όλες του τις πτυχές και τις θετικές και τις αρνητικές.

Ο Σκορπιός μαγνητίζεται από το χάος, παρακινείται από το σκοτάδι, λαχταρά να φτάνει τις καταστάσεις στα άκρα και απολαμβάνει κάθε πρόκληση που τον μεταμορφώνει. Δεν φοβάται τις κακοτοπιές, προκαλεί την τύχη του και μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Προτιμάει να κόβει δεσμούς, να φτάνει στον «θάνατο», για να μπορεί να αναγεννηθεί χωρίς βαρίδια.

Ο Άρης θέλει δράση και κίνητρα και στον Σκορπιό μας παρακινεί να μεταμορφωθούμε ψυχικά. Να ακολουθήσουμε τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική κάθαρση και να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό. Θέλει να μάθουμε τις δυνάμεις μας φτάνοντας στα άκρα και ίσως κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης να αισθανόμαστε από τη μια απελπισμένοι και από την άλλη πανίσχυροι. Ο Άρης δείχνει πώς επιβάλλουμε τον εαυτό μας, πώς υψώνουμε το ανάστημα σας, πώς δείχνουμε τη δύναμη μας. Στο ζώδιο του Σκορπιού ο Άρης ενισχύει τη θέληση μας, ισχυροποιεί την ερωτική μας επιθυμία και βγάζει δυναμικότητα και πάθος. Άρα, θέλει να ψάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό που μας παθιάζει περισσότερο και να το βάλουμε στη ζωή μας. Η ενέργεια του είναι έντονη και πρέπει να βρει το σωστό κανάλι για να διοχετευθεί προκειμένου να πιάσει τόπο, αλλιώς εύκολα μπορεί να φέρει ατυχήματα από βιασύνη ή κατάθλιψη αν δεν μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε.

Πολλές φορές η ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό εκδηλώνεται και ως γκρίνια ή εσωστρέφεια. Οπότε καλύτερα να μην πιέζουμε τον εαυτό μας να είμαστε και να δείχνουμε κοινωνικοί, αφού ουσιαστικά η ανάγκη μας πολλές φορές θα είναι η απομόνωση.

Επιστροφή Άρη

Εάν γεννηθήκατε με τον Άρη στον Σκορπιό, αυτή η διέλευση είναι η επιστροφή του γενέθλιου Άρη σας. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου ίσως σας απασχολήσουν τα οικονομικά, τα κληρονομικά, τα φορολογικά, αλλά και βαθύτερα θέματα, όπως ψυχολογικά και σεξουαλικά. Είναι μια περίοδος εσωστρέφειας, αλλά με έντονο το αίσθημα της κυριαρχίας και της εξουσίας. Ίσως προκύψουν έντονα πάθη και θυελλώδεις σχέσεις.

Για να μάθετε πού έχετε τον Άρη στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Οι σημαντικές όψεις του Άρη από τον Σκορπιό

Μία μέρα αφότου ο Άρης επισκεφθεί το ζώδιο του Σκορπιού, δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου 2023, θα σχηματίζει τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθύς. Είναι μια καλή όψη για τα επιχειρηματικά σχέδια, αφού δίνει οργανωτικές δεξιότητες και επαγγελματική επιτυχία. Επίσης, δίνει ενθουσιασμό για τη ζωή, για τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά βοηθά και να πάρουμε σωστές αποφάσεις και για τις συναισθηματικές μας σχέσεις. Απλώς δεν ενδείκνυνται τα νέα ξεκινήματα, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις αποφάσεις μας και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.

Και πάμε στην ημερομηνία «SOS» που είναι η 28η Οκτωβρίου 2023. Την ημέρα της εθνικής μας εορτής έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου και ο Άρης σχηματίζει αντίθεση με τον Δία που βρίσκεται στον Ταύρο, δηλαδή στο ζώδιο που γίνεται η έκλειψη. Με λίγα λόγια, σημειώστε αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιο σας, διότι θεωρείται «επικίνδυνη». Η αντίθεση Άρη-Δία μπορεί να μας κάνει εγωιστές και παρορμητικούς και να μπούμε σε ριψοκίνδυνα μονοπάτια. Θα είμαστε επιθετικοί και ξεροκέφαλοι και θα έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα, αλλά τα παράτολμα και επιπόλαια σχέδια μπορεί να φέρουν προβλήματα στη ζωή μας, και επειδή εκείνη τη μέρα είναι και η έκλειψη ενδεχομένως να βγουν στην επιφάνεια τα αρνητικά μας συναισθήματα και να είμαστε οξύθυμοι, βίαιοι, εκδικητικοί, εγωιστές και παθιασμένοι. Οι εντάσεις στην οικογένεια και στις σχέσεις θα είναι έντονες. Θα νιώθουμε περιορισμό, κατάθλιψη, δυσαρέσκεια και οι συγκρούσεις με το ταίρι μας θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν αν τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Ακόμη, μπορεί να αισθανόμαστε απογοήτευση από λάθος κινήσεις και χαμένες προσπάθειες του παρελθόντος που μας στέρησαν τη χαρά στο παρόν. Μπορεί να απασχολήσουν την επικαιρότητα θλιβερά γεγονότα που να αφορούν έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα, πράξεις βίας και φανατισμού, που να πυροδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις.

Οι δυσκολίες συνεχίζονται και την επόμενη μέρα στις 29 Οκτωβρίου 2023, καθώς η σύνοδος του Άρη με τον Ερμή στον Σκορπιό μάς κάνει να είμαστε ανήσυχοι και ανυπόμονοι και δύσκολα θα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στις σκέψεις και τις δράσεις μας. Θα εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις, αλλά η βιαστική μας κρίση και ο εγωισμός θα μας κάνουν να διακόπτουμε τους συνομιλητές μας και να βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Δύσκολα θα αντέχουμε την απόρριψη από ανθρώπους που αγαπάμε και θα μας πιάνει το παράπονο. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι οι παρορμητικές αποφάσεις που θα μας οδηγούν σε λάθη.

Στις 11 Νοεμβρίου 2023, ο Άρης σε ακριβείας αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο μάς κάνει ανήσυχους και επαναστάτες. Πρέπει να είμαστε απίστευτα προσεκτικοί, διότι η ένταση και τα προβλήματα μπορεί να προκύπτουν ξαφνικά και από το πουθενά. Μια λάθος λέξη, μια λάθος κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Προσοχή στα νεύρα και την απροσεξία, καθώς τα ατυχήματα, είτε στον δρόμο είτε μέσα στο σπίτι, είναι πιθανά. Η όψη αυτή δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα σε παγκόσμιο επίπεδο και η ανάγκη για αλλαγή θα είναι ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και αυτό μπορεί να εκφραστεί και με βίαιους τρόπους. Ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις σκανδάλων, μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα μας και η δράση μας θα είναι παρορμητική, ενώ η τάση για ατυχήματα θα είναι έντονη. Επίσης, μπορεί να υπάρξει πάθος και ερωτισμός με άτομα που εμφανίζονται από το πουθενά.

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 ο Άρης σε τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στους Ιχθύς δυναμώνει τη φαντασία μας και τη διαίσθηση μας. Δώστε σημασία στα σημάδια και στα όνειρα σας.

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 η τύχη μας χαμογελά με το εξάγωνο Άρη-Πλούτωνα που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα και ενισχύει την εσωτερική μας δύναμη. Είναι μια όψη αναγέννησης που φέρνει ριζικές αλλαγές και επανεκκίνηση πίστης και στόχων, ενώ θα υπάρχει και έντονος ερωτισμός.

Η επιρροή του Άρη στα δεκαήμερα των ζωδίων

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Άρη από το ζώδιο του Σκορπιού η επιρροή θα «ακουμπά» και τα δεκαήμερα των ζωδίων. Το πρώτο δεκαήμερο θα δεχτεί την επιρροή του Άρη από τις 12/10/2023 έως τις 26/10/2023. Το δεύτερο δεκαήμερο από τις 27/10/2023 έως τις 10/11/2023 και το τρίτο δεκαήμερο από τις 11/11/2023 έως τις 24/11/2023.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκετε το ζώδιο σας πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο δεκαήμερο βρίσκετε ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που θα έχουν μεγάλες φιλοδοξίες αλλά  και αντιπαραθέσεις με τον Άρη στον Σκορπιό από τις 12/10/2023 έως τις 24/11/2023

ΤΑΥΡΟΣ

Τις σχέσεις και τις συνεργασίες θα επηρεάσει η διέλευση του Άρη στον Σκορπιό που επηρεάζει τον 7ο οίκο στον Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Ο Άρης απέναντί σας θα σας κάνει πιο μαχητικούς, αλλά και πιο επιθετικούς και κυριαρχικούς και η συμπεριφορά σας θα εκλαμβάνεται από τους άλλους ως εγωιστική. Θα νιώθετε πολύ άγχος και πίεση και θα βγάλετε ένα πρόσωπο εξουσιαστικό, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στις συνεργασίες σας όσο και στις σχέσεις σας. Αν δεν καταφέρετε να ελέγξετε τα νεύρα σας και να αποφύγετε τις εντάσεις και τις λογομαχίες, θα κάνετε κακό στην καριέρα σας, στις σχέσεις σας, αλλά και στον γάμο σας αν είστε παντρεμένοι. Είναι καλύτερα είτε να μιλήσετε στο ταίρι σας και να ζητήσετε την κατανόηση του, παρά να απαιτείτε να χορεύουν οι άλλοι στους ρυθμούς σας. Προσπαθήστε να διοχετεύσετε όλη αυτή την ενέργεια σε δημιουργικά κανάλια, προκειμένου να βγάλετε μεγάλο όγκο δουλείας και όχι απλά να διαφωνείτε και να βάζετε τις φωνές στους άλλους. Γενικά θα υπάρχουν ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και μπορεί να βγουν στην επιφάνεια παράπονα και αδυναμίες. Βέβαια, μπορεί να προκύψουν νέες προτάσεις και συνεργασίες, αλλά και νέες σχέσεις. Ακόμη, αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με νομικά ζητήματα ή δικαστικές διαμάχες. Προσοχή και στην υγεία, καθώς μπορεί να έχετε προβλήματα με τον ύπνο σας, λόγω αυξημένης ψυχολογικής πίεσης.

ΛΕΩΝ

Ο Άρης από το ζώδιο του Σκορπιού επηρεάζει τον 4ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις οικογενειακές σας σχέσεις. Ίσως προκύψουν κάποια θέματα με τους γονείς σας ή με τα άτομα που συμβιώνετε και δεν θα μπορείτε να συμφωνήσετε σε αυτά που θέλετε. Ενδεχομένως, μπορεί να τεθούν κάποια περιουσιακά ζητήματα ή κληρονομικά που μπορεί να οδηγήσουν σε καβγάδες και αντιπαραθέσεις. Από την άλλη, ίσως υπάρχει αλλαγή στον χώρο που διαμένετε και είτε να προβείτε σε ανακαινίσεις ή να μετακομίσετε σε άλλο σπίτι. Γενικά, αυτή η διέλευση ταράζει το μέσα σας και είναι σαν να δημιουργεί μία ένταση στην ψυχή σας. Θα είστε σε συνεχή ανησυχία και η «ανεξήγητη» συμπεριφορά σας θα προκαλεί δυσκολίες στη σχέση με τους γύρω σας. Δεν χρειάζεται σε αυτό το διάστημα (12/10-24/11) να μπείτε σε συζητήσεις σοβαρών θεμάτων με το ταίρι σας, διότι και άκρη δεν θα βγάλετε και είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε σε καβγάδες που θα επιδεινώσουν το στρες σας. Επειδή ίσως υπάρξουν ανατροπές και δυσκολίες θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να προσέχετε την υγεία σας, καθώς το ψυχολογικό στρες θα σας καταβάλλει. Ίσως βρείτε αποκούμπι σε κάποιο φιλικό πρόσωπο που σας καταλαβαίνει και νιώθει τις ανάγκες σας. Οι επαγγελματικές σας ευθύνες θα είναι πολλές και ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις στην επίτευξη των στόχων σας, αλλά μην το βάζετε κάτω και μην παίρνετε ρίσκα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης επισκέπτεται το ζώδιο σας στις 12/10 και θα παραμείνει μέχρι τις 24/11 για να σας φέρει στο επίκεντρο των εξελίξεων. Θα είστε σαν να σας έχουν κάνει ένεση αδρεναλίνης, καθώς η ενέργεια σας θα είναι στα ύψη όπως και η αυτοπεποίθηση σας. Το μυαλό σας θα δουλεύει με χίλιες στροφές, θα είστε ανταγωνιστικοί και θα απαιτείτε από τους άλλους να εργάζονται με τους δικούς σας ρυθμούς. Θα θέλετε να επιβάλλετε τη γνώμη σας χωρίς καμία δόση διπλωματίας και δεν θα σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα φέρει αντιδράσεις και εντάσεις. Γενικά, η πίεση θα είναι τεράστια και οι σχέσεις σας με τους άλλους στο κόκκινο. Στη δουλειά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε και θα χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά και να δώσετε μεγάλο αγώνα για να αποδείξετε την αξία σας. Ο ελεύθερος χρόνος θα είναι ελάχιστος και η… εξάντληση θα γίνει σύντροφός σας, ενώ η βιασύνη σας μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες και να έχετε μικροατυχήματα, γι’ αυτό να προσέχετε. Γενικά, θα πρέπει να προσέχετε και τον τρόπο που εκφράζεστε και τα ξεσπάσματα θυμού, είτε απέναντι στους συνεργάτες σας, είτε στους συγγενείς και στο ταίρι σας, διότι με την επιθετική συμπεριφορά θα φέρετε τις σχέσεις σας σε οριακό επίπεδο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης από τον Σκορπιό επηρεάζει το πιο υψηλό σημείο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, το Μεσουράνημα, και η αυτοπεποίθησή σας θα αυξηθεί κατακόρυφα και θα κινητοποιηθείτε στα επαγγελματικά σας σχέδια. Γενικά, αυτή η επιρροή είναι θετική και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ελάχιστα και παρουσιάζονται μόνο αν δεν είστε προσεκτικοί και δεν αναγνωρίζετε τις ανάγκες των άλλων. Θα πρέπει να μην κοντράρετε, αλλά να συμπλέετε με τους συνεργάτες σας και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας, διότι ο ανταγωνισμός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Θα είστε φιλόδοξοι και πιο σκληροτράχηλοι στη δουλειά και αυτό θα σας βοηθήσει αν είστε αφεντικά του εαυτού σας. Αν όμως έχετε προϊσταμένους και συνεργάτες, τότε θα πρέπει να μην είστε επιθετικοί, καθώς οι εντάσεις δεν θα λείψουν. Επίσης, θα πρέπει να είστε πιο συγκαταβατικοί, να ρίξετε τους τόνους και να είστε πιο προσεκτικοί απέναντι σε γονείς, προϊσταμένους και σε ό,τι αφορά νομικά θέματα, καθώς μπορεί να νιώθετε ότι σας πιέζουν ή σας απειλούν και να αντιδράτε σπασμωδικά. Να θυμάστε πως οι προσπάθειες που θα καταβάλλετε τώρα θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, αν και ίσως βγουν μπροστά σας λάθη του παρελθόντος, αλλά και πάλι, εσείς να κοιτάτε μόνο μπροστά και να σκέφτεστε τις μακροχρόνιες επενδύσεις σας. Μπορεί να δεχτείτε βοήθεια από κάποιον συγγενή σας ή από κάποιο σημαντικό πρόσωπο που θα σταθεί στο πλευρό σας. Όσοι σπουδάζετε θα ευνοηθείτε, όπως επίσης και όσοι ξεκινήσετε τώρα την εκπαίδευση σας σε ένα νέο γνωστικό αντικείμενο ή σε ένα σεμινάριο.