Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο 2021: Η επανάσταση ξεκινά από μέσα μας

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο 2021: Η επανάσταση ξεκινά από μέσα μας

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο 2021: Η επανάσταση ξεκινά από μέσα μας

Από τις 19 Αυγούστου 2021 έως τις 18 Ιανουαρίου 2022 ο πλανήτης της επανάστασης, της αλλαγής, του ρίσκου, της πρωτοπορίας, ο Ουρανός, θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και το ζητούμενο του είναι να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να τους ξεπεράσουμε και να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας. Να αφήσουμε πίσω μας άτομα και καταστάσεις που δεν λειτουργούν και να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Αυτό όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Για να πετύχουμε όμως τη συλλογική αλλαγή θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε μέσα μας και αυτό θέλει ο ανεξάρτητος, αντισυμβατικός και ανατρεπτικός Ουρανός που απεχθάνεται τους περιορισμούς και αμφισβητεί τα παγιωμένα συστήματα και τις συντηρητικές απόψεις. Αν μπορούσε να πάρει ανθρώπινη μορφή ο Ουρανός, θα ήταν ένας νεαρός ανήσυχος ακτιβιστής που έχει ως σκοπό να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε νέα μονοπάτια και δεν θα επέλεγε εύκολους δρόμους για να πετύχει την απαραίτητη αλλαγή.

Βέβαια, αυτή η αλλαγή δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί, διότι ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο, ένα ζώδιο που αγαπά τη σταθερότητα και αντιδρά στις αλλαγές. Ο Ουρανός δεν αισθάνεται άνετα στον περιοριστικό Ταύρο, γι’ αυτό και σε αυτή τη θέση βρίσκεται σε πτώση. Επίσης ο Ταύρος έχει μεγάλη λατρεία στην ύλη και ο Ουρανός αδιαφορεί γι’ αυτήν και όπως είναι κατανοητό οι συγκρούσεις που θα υπάρξουν θα είναι σε πολλά επίπεδα.

Η περιπέτεια ξεκινά και κρύβει εκπλήξεις

Για τους επόμενους 5 μήνες, που ο Ουρανός θα κινείται ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου, είναι η ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις πεποιθήσεις μας και να δούμε τον κόσμο και τη ζωή μας μέσα από ένα νέο και απελευθερωτικό πρίσμα. Να πάρουμε τα ρίσκα μας και να αφήσουμε πίσω μας το παλιό, δημιουργώντας τις συνθήκες για το νέο στη ζωή μας. Αν είστε κολλημένοι σε μια σχέση που δεν σας δίνει χαρά, σε μια δουλειά που δεν σας εκφράζει και κάθε μέρα πάτε με το ζόρι ή ζείτε σε έναν χώρο που σας καταθλίβει ή έχετε παρέες τοξικές και χάνετε τον χρόνο σας μαζί τους, ο Ουρανός θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια και θα σας δώσει το κουράγιο να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Ο Ουρανός εκτός από ενθουσιασμό και μια αίσθηση περιπέτειας, φέρνει αλλαγές στη συμπεριφορά και κυκλοθυμία. Αυτό που αναζητάμε περισσότερο είναι η προσωπική ελευθερία και πριν την πετύχουμε είμαστε πιο αποδιοργανωμένοι και χαοτικοί. Με λίγα λόγια για το επόμενο 5μηνο θα πρέπει να περιμένουμε πολλές αντιδραστικές συμπεριφορές είτε σε ατομικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Θα είναι όμως ιδανική περίοδος να ανοίξει το μυαλό μας, να είμαστε πιο δεκτικοί σε νέες προοπτικές και εξελίξεις, θα έχουμε περιέργεια, εφευρετικότητα, ευελιξία, διαίσθηση και απρόσμενες ευκαιρίες. Θα κάνουμε νέους φίλους, ίσως με πιο εκκεντρικούς ανθρώπους που θα δώσουν ένα νέο τόνο στη ζωή μας. Θα αυξηθεί η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους ιστοσελίδα ή να λάβουν γνώσεις σχετικά με υπολογιστές, τεχνολογία και συναφείς επιστήμες είναι μια καλή περίοδος.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά της ανάδρομης πορείας του Ουρανού

Ο Ουρανός μπορεί να φέρνει την επανάσταση και την απελευθέρωση, αλλά μαζί έρχονται και κάποιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις και συμπεριφορές. Ίσως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με άτομα που θεωρούν ότι η δική τους ελευθερία είναι πιο σημαντική και να λειτουργήσουν παρορμητικά, νευρωτικά και επιθετικά. Να επιβάλλουν τη δική τους θέληση, να προδώσουν στο όνομα της ελευθερίας και της διαφορετικότητας και να γίνουν τελικά πιο «δυνάστες».

Οι σημαντικές ημερομηνίες

Κατά την ανάδρομη πορεία του ο Ουρανός θα σχηματίσει πολλές όψεις, αλλά δύο είναι πολύ σημαντικές.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2021 ο Ουρανός θα σχηματίσει τρίγωνο με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο και αυτή θα είναι η ιδανική ημέρα για να κάνετε μία εκκίνηση σ’ έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να βρείτε λύσεις πώς να απεμπλακείτε από τοξικές συνήθειες και καταστροφικές ρουτίνες.

Στις 4 Νοεμβρίου 2021 ο ανάδρομος Ουρανός από τον Ταύρο σχηματίζει αντίθεση με τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό και τα ξεσπάσματα θα είναι έντονα. Όλοι θα είναι πιο ευερέθιστοι, πιο κυκλοθυμικοί και δεν θα βρίσκουν ηρεμία. Ο φανατισμός και η πόλωση θα φτάσουν στα ύψη, όπως και τα χειριστικά παιγνίδια. Το μείγμα θα είναι εκρηκτικό και μπορεί να εκτροχιαστεί η κατάσταση τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τα σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και ο Υδροχόος θα επηρεαστούν περισσότερο, διότι δεν αρέσκονται πολύ στις αλλαγές που δεν έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Οι παρορμητικοί Κριοί, Αιγόκεροι, Ζυγοί και Καρκίνοι θα νιώσουν έντονα την επιρροή, αλλά επειδή ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, θα βγουν πιο δυνατοί από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Όσο για τα μεταβλητά ζώδια: Τοξότη, Παρθένο, Δίδυμοι και Ιχθύες, προσαρμόζονται πολύ εύκολα, οπότε θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα τυχόν προβλήματα.

Ας δούμε όμως την επιρροή του ανάδρομου Ουρανού για κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Θα είστε οι πρώτοι που θα νιώσετε την επιρροή, αφού η πρώτη όψη που σχηματίζει ο Ουρανός στην ανάδρομη πορεία του είναι με τον κυβερνήτη σας Άρη, οπότε έχετε το νου σας. Ξαφνικά γεγονότα ίσως σας βγάλουν από τη ζώνη ασφαλείας σας ή κάποιοι λάθος χειρισμοί του παρελθόντος να έρθουν και πάλι μπροστά σας ζητώντας λύσεις. Επειδή θα είστε αρκετά νευρικοί και παρορμητικοί, προσέξτε τις επιλογές σας και μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις, ειδικά για οικονομικές επενδύσεις, για να μην τις μετανιώσετε. Πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε το χρήμα και ιδιαίτερα το πώς το σπαταλάτε και να μάθετε σιγά σιγά τι θα πει αποταμίευση. Επίσης, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι είστε πολύ κτητικοί και δεν αφήνετε τους ανθρώπους γύρω σας να αναπνεύσουν και αυτό θα το καταλάβετε από τις αντιδράσεις τους, αφού θα ζητούν περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ουρανός εγκαταστάθηκε στο ζώδιο σας με την υπόσχεση να αλλάξει τη ζωή σας και κάποιοι το έχετε καταλάβει πολύ καλά αυτό τα τελευταία τρία χρόνια. Θα παραμείνει μέχρι τον Απρίλιο του 2026, οπότε έχουν πολλά ακόμα να δουν τα μάτια σας. Τώρα που θα είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, θα πρέπει επιτέλους να μειώσετε το πείσμα σας, να δείτε τα λάθη του παρελθόντος, να αναγνωρίσετε τυχόν αρνητικά μοτίβα και να τα διορθώσετε. Αν έχετε πάρει λάθος δρόμο στη ζωή σας, κάνετε μια βαρετή δουλειά ή είστε σε μια σχέση που δεν σας εκφράζει και ονειρεύεστε κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να υπομένετε μόνο και μόνο για να μην παραδεχτείτε ότι κάνατε ένα σφάλμα. Το λάθος σας είναι που το διαιωνίζετε. Ξεκινήστε την αλλαγή από μέσα σας, από τον εαυτό σας, από την εμφάνιση σας και ακολουθείστε τους στόχους σας και την καρδιά σας. Μπορεί να αποκαλυφθεί και ένα μεγάλο μυστικό που σας αφορά!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ανάδρομη πορεία του Ουρανού θα δοκιμάσει λίγο την υπομονή σας, ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν πράγματα ξαφνικά και για τα οποία δεν θα έχετε τον έλεγχο. Γενικά θα είστε πιο ανυπόμονοι και το νευρικό σας σύστημα σε διέγερση, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι όλα γίνονται τη στιγμή που πρέπει να γίνουν και όχι όταν θέλετε εσείς. Θα πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, να ξεκινήσετε την ενδοσκόπηση σας και να απαλλαγείτε από τυχόν φόβους και αγκυλώσεις στο μυαλό σας. Βρείτε ξανά την αυτοπεποίθηση σας και ίσως αυτό σας οδηγήσει και σε αλλαγές στον χώρο της δουλειάς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συνήθως είστε εσωστρεφείς και κλεισμένοι στο καβούκι σας, αλλά τους επόμενους 5 μήνες οι καταστάσεις που θα προκύψουν θα σας κάνουν να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε όσα σας αξίζουν. Και αν αυτός ο καινούριος εαυτό σας δεν αρέσει στους γύρω σας, δεν θα πτοήστε, θα συνεχίσετε με πυγμή και τόλμη και θα βρείτε νέους φίλους και συντρόφους που θα σας αγαπήσουν. Θα είστε πιο δημιουργικοί και θα προσπαθείτε να πετύχετε τους στόχους σας που τόσο καιρό σκέφτεστε και πάντα κάτι σας κρατούσε πίσω.

ΛΕΩΝ

Ό,τι επιλογές έχετε κάνει μέχρι τώρα στην επαγγελματική σας ζωή θα περάσουν από μικροσκόπιο και αν δεν σας εκφράζουν πια θα πείτε αντίο και θα κάνετε νέα αρχή. Ίσως ακολουθήσετε μια διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση ή μπορεί να επιδιώξετε μια προαγωγή και αν δεν εκτιμηθούν οι κόποι σας να ανοίξετε τα φτερά σας για αλλού. Επίσης, μπορεί να αποφασίσετε να ανεξαρτητοποιηθείτε και να φτιάξετε κάτι δικό σας. Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά τώρα θα πάρετε τις αποφάσεις σας και αν η σχέση σας δεν σας ικανοποιεί θα δώσετε ξαφνικά ένα τέλος, αν όμως πλέετε σε πελάγη ευτυχίας ίσως και να αποφασίσετε να δεσμευτείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε πλάσματα της συνήθειας και της ρουτίνας και δεν αγαπάτε τις εκπλήξεις και τις απότομες αλλαγές. Ωστόσο, με την ανάδρομη πορεία του Ουρανού, δεν θα τις αποφύγετε και μάλιστα θα καταλάβετε ότι είναι για καλό σας. Θα σας δοθούν οι δυνατότητες να εξετάσετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε το εισόδημά σας, να διευρύνετε τις γνώσεις σας και τους ορίζοντες σας. Ίσως επιστρέψετε στα θρανία για να σπουδάσετε αυτό που πάντα θέλατε, αλλά η ζωή σάς πήγε αλλού και επιτέλους θα σκεφτείτε και πάλι δημιουργικά.

ΖΥΓΟΣ

Η περίοδος της ανάδρομης πορείας του Ουρανού είναι κατάλληλη για να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα που θα κάνει καλό στην ψυχολογία σας και θα επαναφορτίσει τις μπαταρίες σας. Ένα χόμπι, άσκηση, διαλογισμό, περίπατο στη φύση, οτιδήποτε θα σας κάνει να αποφορτιστείτε από τις πιέσεις. Επίσης, είναι ευνοϊκό διάστημα να ασχοληθείτε με τα κληρονομικά σας, τις επενδύσεις σας, την ακίνητη περιουσία σας, αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά που έχουν σχέση και με άλλους, όπως τον σύντροφό σας ή τους συνεργάτες σας κλπ. Μάλιστα, σε αυτά τα θέματα μπορεί να έχετε και ξαφνικές εξελίξεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επαναξιολόγηση των σχέσεων και των συνεργασιών σας ζητά ο ανάδρομος Ουρανός από εσάς και θα σας βάλει στη διαδικασία να διαπιστώσετε ότι έχετε αναλάβει τόσες ευθύνες άλλων και οι οποίες δεν σας αναλογούν. Μόλις το συνειδητοποιήσετε θα αντιδράσετε, θα επαναστατήσετε και άλλοι θα βάλετε όρια και άλλοι θα φύγετε μακριά από καταστάσεις και ανθρώπους που απλά απομυζούν την ενέργεια σας και σας εκμεταλλεύονται. Θα αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, στις δικές σας ανάγκες και ίσως προκύψουν ξαφνικές γνωριμίες σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είστε τολμηροί και οι προκλήσεις δεν κάμπτουν το ηθικό σας. Όμως ο ανάδρομος Ουρανός θα φέρει ξαφνικά στο προσκήνιο θέματα που αφορούν στην υγεία και στην εργασία και θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις για το καλό σας. Αν έχετε μια καθημερινότητα εξοντωτική, μια δουλειά που δεν σας επιτρέπει να ζείτε και συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία σας, ετοιμαστείτε να κάνετε τις αλλαγές που θα φέρουν ισορροπία στη ζωή σας. Διότι αν δεν τις κάνετε εσείς θα φροντίσει ο Ουρανός να σας ταρακουνήσει και αυτό δεν θα σας αρέσει και πολύ…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε πάντα μετρημένοι και λειτουργείτε με όρια, όμως ο ανάδρομος Ουρανός θα άρει όλες τις αναστολές σας και θα βγάλει τη δημιουργική και περιπετειώδη πλευρά σας. Αυτή η απελευθέρωση θα σας φέρει αντιμέτωπους με απρόσμενες καταστάσεις και δεν θα είναι για κακό. Θα γνωρίσετε μια άλλη πλευρά του εαυτού σας πιο χαλαρή και αυθόρμητη και θα είστε πιο αρεστοί στους γύρω σας. Έτσι, ίσως δημιουργήσετε σχέσεις με άτομα που ούτε εσείς οι ίδιοι δεν περιμένατε ότι θα εμπλακείτε και θα νιώσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Ουρανός, ξεκινά την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2022 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία θα παρατηρήσετε ότι οι αντοχές σας και οι ανοχές σας μειώνονται απέναντι στις απαιτήσεις των άλλων. Η επανάσταση και η αντίδραση είναι στο αίμα σας, οπότε θα βάλετε τα όρια σας στην οικογένεια σας, στα άτομα με τα οποία διαβιείτε και θα δίνετε την ενέργεια σας μόνο σε ό,τι και όποιον αξίζει. Ίσως υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές στον χώρο του σπιτιού. Μπορεί να μετακομίσετε, να αλλάξετε τόπο διαμονής ή να επιστρέψετε στη χώρα σας αν είχατε φύγει στο εξωτερικό. Θα είστε όμως και πιο εμπνευσμένοι και έτοιμοι να κάνετε πράξη ιδέες και σχέδια που είχατε στο παρελθόν και ποτέ δεν προλαβαίνατε να ασχοληθείτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Συνήθως δεν αντιδράτε, κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και ό,τι σας ενοχλεί το καταπίνετε για να μην έρθετε σε σύγκρουση με τους άλλους. Όμως τώρα θα βρείτε τη φωνή σας και θα απαιτήσετε να ακουστούν και τα δικά σας θέλω. Θα νιώσετε πιο δυνατοί να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που είχατε αποφύγει και θα κάνετε μια μικρή επανάσταση που θα αφήσει κι εσάς άφωνους. Αυτό σημαίνει ότι θα φύγετε από σχέσεις και συνεργασίες αν συνεχίσουν να σας πιέζουν, να μην σας εκτιμούν και μην ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες και θα βάλετε μπροστά νέες δημιουργικές δραστηριότητες που θα σας γεμίσουν χαρά και ζωντάνια. Η σιωπή σας θα σπάσει και δεν θα ντρέπεστε να πείτε την άποψη σας, να θέσετε τα όρια σας και να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας.