Ανάδρομος Άρης στους Διδύμους από τις 30/10/2022 έως τις 12/01/2023: Ετοιμαστείτε για καθυστερήσεις, εντάσεις, αλλά και για δεύτερες ευκαιρίες!

Ανάδρομος Άρης στους Διδύμους από τις 30/10/2022 έως τις 12/01/2023: Ετοιμαστείτε για καθυστερήσεις, εντάσεις, αλλά και για δεύτερες ευκαιρίες!

Ανάδρομος Άρης στους Διδύμους από τις 30/10/2022 έως τις 12/01/2023: Ετοιμαστείτε για καθυστερήσεις, εντάσεις, αλλά και για δεύτερες ευκαιρίες!

Μία φορά κάθε δύο χρόνια ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, της διεκδίκησης και της σεξουαλικότητας, γυρίζει για περίπου 2,5 μήνες σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, και τη συγκεκριμένη περίοδο μας καλεί να κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και να επιλύσουμε προβλήματα που έχουν τις ρίζες τους εκεί και εξακολουθούν να μας απασχολούν στο τώρα. Συνήθως πρόκειται για μια περίοδο έντασης. Μη ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης της μάχης, του πολέμου και της επιθετικότητας και κυβερνά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον θυμό μας αλλά και τις παρορμήσεις μας. Την περίοδο που είναι φαινομενικά ανάδρομος καταπιέζεται η δράση του και αυτό οδηγεί σε απογοητεύσεις, καθυστερήσεις και εμπόδια στους τομείς που κυβερνά ο πλανήτης. Κάποιες στιγμές μπορεί να νιώθουμε ότι μας λείπει η ενέργεια και η ζωτικότητα στην καθημερινότητα μας ή δεν βρίσκουμε τίποτε που να μας ενθουσιάζει. Όμως εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε το χρόνο μας, να δουλέψουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το θυμό, την απόρριψη και τα αρνητικά συναισθήματα.  Ο Άρης βρίσκεται στο επικοινωνιακό και εγκεφαλικό ζώδιο των Διδύμων από τις 20 Αυγούστου 2022. Στις 30 Οκτωβρίου 2022 θα ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του στις 25 μοίρες των Διδύμων και στις 12 Ιανουαρίου 2023 θα γυρίσει ορθόδρομος στις 8 μοίρες των Διδύμων.

Ο Άρης κυβερνά την ορμή μας και τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούμε και επιδιώκουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, είναι ο πλανήτης του πολέμου, του θυμού και της σεξουαλικότητας και θέλει να είναι πάντα ο νικητής. Όμως όταν είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία γίνεται αδύναμος και παθητικός και η ενέργεια του μειώνεται. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του, επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, να εκφραστούμε και να δράσουμε όπως θέλουμε, θα νιώθουμε πίεση, συναισθηματικό μπλοκάρισμα, θυμό, νεύρα και οι κινήσεις μας θα είναι σπασμωδικές και υπόγειες. Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Άρη ίσως να μην  έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια για αντίδραση, με αποτέλεσμα να κρατάμε τα συναισθήματα μας και να «σιγοβράζουμε». Μάλιστα η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 08/12/2022 μπορεί να λειτουργήσει μεγεθυντικά για το θυμό μας και να έχουμε ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα.  Όμως τίποτα στο σύμπαν δεν γίνεται χωρίς λόγο και η μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας και να επιλέγουμε συνετά τις μάχες μας. Οπότε θα πρέπει να διατηρήσουμε όσο μπορούμε την ψυχραιμία μας και να μην προβούμε σε παρορμητικές ενέργειες που στη συνέχεια θα μετανιώσουμε. Καθώς ο Άρης θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής τους Διδύμους είναι πιθανόν να βιώσουμε την ανάδρομη πορεία του σαν να έχουμε ανάδρομο Ερμή δηλαδή με προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις.

Φρένο στη δράση

Όταν ο Άρης είναι ανάδρομος δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουμε νέα ξεκινήματα και να αναλαμβάνουμε σημαντικές ενέργειες, είναι όμως η ιδανική στιγμή για να επαναξιολογήσουμε τη δράση μας και να σχεδιάσουμε λεπτομερώς ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας. Και όταν επιστρέψει ο Άρης στην ορθή του πορεία να είμαστε προετοιμασμένοι για να τα εφαρμόσουμε.

Τι πρέπει να προσέξουμε περισσότερο με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους

Επειδή οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, των μετακινήσεων και των σχέσεων που έχουμε με συγγενικά πρόσωπα, φίλους, συνεργάτες  και άτομα που συναντάμε καθημερινά, θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ μέχρι τις 12/01/2023, που ο Άρης θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία σε αυτό το ζώδιο, πώς εκφραζόμαστε, τι λέμε και σε ποιον το λέμε και να αποφύγουμε τον σαρκασμό, τις λεκτικές μάχες και τη σκληρή γλώσσα, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για προβλήματα σε συστήματα επικοινωνίας, τεχνολογίας και μεταφορών, διότι το διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι επικίνδυνο για διαδικτυακές απάτες, επιθέσεις από χάκερς, κλοπές κωδικών ασφαλείας. Γι’ αυτό κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσετε τις απώλειες και δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης σε όλα τα μέσα επικοινωνίας και τεχνολογίας. Ακόμη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις σχέσεις με αδέλφια, στενούς συγγενείς, παιδιά, εφήβους, φίλους, συμφοιτητές, γείτονες, συνεργάτες και όποιους ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, διότι ακόμα και ένα σχόλιο μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις και παρεξηγήσεις. Αποφύγετε τις υπεραναλύσεις στις σχέσεις σας και μην μηρυκάζετε τα ίδια και τα ίδια, δεν είναι καλή περίοδος τώρα να λύσετε τις διαφορές σας. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μείνετε μακριά από κουτσομπολιά, να μην μεταδίδετε νέα και ειδήσεις που δεν έχετε τσεκάρει, αλλά και να μην πιστεύετε ότι ακούτε και διαβάζετε, διότι θα είναι μια περίοδος που θα βασιλεύουν οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνωμοσίας. Επιπρόσθετα, επειδή με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους θα συσσωρεύουμε τον θυμό μας και θα καταπιεζόμαστε ψυχολογικά, προσέξτε πολύ τα ξεσπάσματα σας, αλλά και το άγχος που μπορεί να σας κατακλύζει. Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς θεραπευτές, ή να επιλέξετε την άσκηση ως μέσο εκτόνωσης. Και επειδή τα ενεργειακά μας επίπεδα θα είναι χαμηλά και ίσως να μην έχουμε όρεξη για να αθληθούμε, ένας φίλος μπορεί να μας παρακινήσει για να βγούμε έξω και να κάνουμε ευχάριστες δραστηριότητες που θα αποσυμφορήσουν το νευρικό μας σύστημα. Επίσης, επειδή με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους μπορεί να εμφανιστούν πρώην σύντροφοι ή πρώην συνεργάτες, σκεφτείτε πολύ καλά αν θα επιστρέψετε να ξαναμπούν στη ζωή σας, διότι όταν γυρίσει ο Άρης σε ορθή πορεία στα μέσα Ιανουαρίου 2023, τότε μπορεί να μετανιώσετε για την απόφαση σας και να θυμηθείτε τους λόγους που τους είχατε απομακρύνει από κοντά σας στο παρελθόν. Μη ξεχνάτε ότι οι Δίδυμοι κυβερνούν το νευρικό μας σύστημα, το αναπνευστικό όπως και τα χέρια. Αυτά θα είναι και τα πιο ευάλωτα σημεία στο σώμα μας στην περίοδο της ανάδρομης πορείας του.

Οι «επικίνδυνες» όψεις του ανάδρομου Άρη στους Διδύμους

Στις 19 Νοεμβρίου 2022 ο ανάδρομος Άρης θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς και θα μας καθηλώσει, καθώς θα κλιμακώσει τα άγχη και τις φοβίες που ήταν σε αδράνεια μέσα μας. Η αίσθηση της αβεβαιότητας θα μας πλημμυρίσει και θα πρέπει να αποφύγουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις εκείνη την περίοδο, αφού θα επικρατεί η σύγχυση και η παραπλάνηση. Επίσης μπορεί να μας ελκύουν μυστηριώδεις άνθρωποι και καταστάσεις και να μπλέξουμε σε μονοπάτια επικίνδυνα ή να θέλουμε να ρίξουμε φως σε μυστήρια. Ακόμη, μπορεί να μας προσεγγίσουν άτομα για να μας παραπλανήσουν και να μας εκμεταλλευτούν, ή να πέσουμε θύματα διαδικτυακής απάτης.

Στις 29 Νοεμβρίου 2022 ο Ερμής από τον Τοξότη σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη και θα είναι δύσκολο να αποφύγουμε τους καβγάδες και τις εντάσεις. Θα βασιλεύει η αγένεια, το πείσμα και οι λεκτικές επιθέσεις. Μπορεί να πούμε ή να ακούσουμε λόγια βαριά, δεν θα δεχόμαστε καμία αντίρρηση και δεν θα παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Θα προτιμάμε να ακούμε τη γνώμη των ατόμων που συμφωνούν μαζί μας, έστω και αν το κάνουν με ανειλικρίνεια, και θα αδικούμε όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική μας. Μπορεί κάποιοι να αισθάνονται ψυχικά ανώτεροι από τους άλλους και να το δείχνουν με υπεροψία. Όσοι επηρεάζονται άμεσα από αυτή την όψη μπορεί να έχουν τρομερό επικοινωνιακό ταλέντο και πειθώ.

Την 1η Δεκεμβρίου 2022 η Αφροδίτη από τον Τοξότη θα βρίσκεται απέναντι από τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους και θα βγάλει στην επιφάνεια αχαλίνωτο ερωτισμό και ακραία πάθη. Μπορεί κάποιοι να αισθάνεστε ανικανοποίητοι, ευερέθιστοι και να αντιμετωπίσετε συγκρούσεις με τον σύντροφό σας που τελικά να οδηγήσουν σε χωρισμό. Θα υπάρχει τάση για απιστία, αλλά και για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις 8 Δεκεμβρίου 2022, καθώς η Πανσέληνος στους Διδύμους θα είναι σε σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη και αυτό σημαίνει εκνευρισμό και κυκλοθυμία. Οικογενειακές διαφωνίες, σύγχυση, αμετακίνητες απόψεις και συναισθηματικές αντιδράσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε σχέσεις, καθώς όλοι θα είναι οξύθυμοι, βίαιοι και παθιασμένοι. Κάνεις δεν θα έχει την όρεξη να κάνει ένα βήμα πίσω, να βάλει νερό στο κρασί του και οι περισσότεροι θα τραβήξουν το σχοινί μέχρι να σπάσει.

Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

Από τις 30 Οκτωβρίου 2022 που ο Άρης θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία θα έχει σε στενό μαρκάρισμα τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου από την ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο των Διδύμων από τις 30/10/2022 έως τις 12/01/2023 και αυτό το διάστημα θα πρέπει να μάθετε τι θα πει υπομονή και ψυχραιμία, αν θέλετε να το περάσετε ανώδυνα. Επειδή θα επηρεάζει τον τομέα που αφορά την επικοινωνία, τα ταξίδια, τη γνώση, αλλά και τη σχέση σας με τα αδέλφια και όσους συναντάτε στην καθημερινότητα σας, θα πρέπει να προσέχετε πολύ τον τρόπο που εκφράζεστε και να σκέφτεστε δύο και τρεις φορές πριν ξεστομίσετε κάτι ελαφρά τη καρδία. Πολλές φορές, πάνω στην παρόρμηση που σας διακατέχει, δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που λέτε έχει αντίκτυπο στους άλλους, ή ότι ο τρόπος που το λέτε είναι απότομος, και αυτό δημιουργεί εντάσεις και αντιδράσεις. Όμως τώρα θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί, καθώς ο ανάδρομος Άρης μπορεί να φέρει περισσότερες διαφωνίες για μικροπράγματα και αν εσείς είστε εριστικοί δεν θα καταφέρετε να βρείτε σημείο συνεννόησης. Επίσης, η ανάδρομη πορεία του μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στην επικοινωνία, δηλαδή να αργούν τα μέιλ, να χάνονται μηνύματα, ή άλλα να λέτε και άλλα να καταλαβαίνουν οι άλλοι και να δοκιμάζεται η υπομονή σας και τα νεύρα σας. Ή μπορεί να ξεχνάτε, να βαριέστε εύκολα και τίποτα να μην σας ικανοποιεί. Μπορεί, επίσης, να νιώθετε ότι δεν έχετε υποστήριξη από το περιβάλλον σας και ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε τα σχέδια σας. Δυστυχώς, αυτή είναι μια περίοδος που θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να μαζέψετε δυνάμεις, και όχι να βγείτε στην επίθεση όπως συνηθίζετε. Ακόμη, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε μέσα επικοινωνίας ή στο μέσο μεταφοράς σας ή να έχετε καθυστερήσεις και αναβολές σε ταξίδια ή σε θέματα σπουδών.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ανάδρομος Άρης μπορεί να φέρει καθυστερήσεις και χάος στα οικονομικά σας και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για εσάς που θέλετε πάντα να έχετε τον πλήρη έλεγχο του πορτοφολιού σας. Για να μην υπάρξουν παρατράγουδα και απογοητεύσεις, θα πρέπει να είστε πολύ συνετοί και προσεκτικοί με τη διαχείρισή σας, να υπολογίζετε τα έσοδα και τα έξοδά σας, και να μην κάνετε σπατάλες και παρορμητικές αγορές, όσο και αν σας αρέσουν οι απολαύσεις και τα καλύτερα σε αυτή τη ζωή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ανάδρομου Άρη στους Διδύμους, δηλαδή από τις 30/10/2022 έως τις 12/01/2023, μην μπείτε στον πειρασμό να ξεπεράσετε τα οικονομικά σας όρια, μην αφήσετε τίποτα στην τύχη και να ελέγχετε συνεχώς τους λογαριασμούς που φτάνουν στα χέρια σας, διότι μπορεί να υπάρχουν περίεργες χρεώσεις. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στις δοσοληψίες σας, αλλά και θέματα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις ηλεκτρονικές αγορές, γι’ αυτό ισχυροποιήστε τους κωδικούς ασφαλείας σας. Μην κάνετε σημαντικές αγορές και μην πάρετε ρίσκα σε επενδύσεις που υπόσχονται μεγάλα κέρδη, διότι μπορεί να πέσετε θύματα απάτης. Ακόμη, μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε έσοδα, δηλαδή αν σας οφείλουν χρήματα ενδεχομένως να μην έρθουν στα χέρια σας όπως τα υπολογίζετε, ή να προκύψουν έκτακτα έξοδα ή χρέη του παρελθόντος που δεν είχατε τακτοποιήσει και να πιεστείτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάστε έναν προϋπολογισμό που λειτουργεί για εσάς και να μην παρεκκλίνετε. Επίσης μπορεί να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή σας και η συναισθηματική σας ασφάλεια, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε εκπτώσεις στις αξίες και στα στάνταρτ σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Φιλοξενείτε τον Άρη στο ζώδιο σας από τις 20 Αυγούστου και οι ρυθμοί στην καθημερινότητα σας έχουν πάρει φωτιά. Όμως από τις 30 Οκτωβρίου ο πλανήτης της δράσης ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου του 2023 ίσως σας παιδέψει περισσότερο, καθώς μπορεί να εξαντληθείτε σε ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο και η δράση σας να εμποδίζεται. Θα έχετε έντονη την αίσθηση κόπωσης και τα ενεργειακά επίπεδά σας θα είναι χαμηλά, αλλά οι απαιτήσεις θα αυξάνονται. Και επειδή δεν θα έχετε το κουράγιο να ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις, θα είστε σαν χύτρα έτοιμη να εκραγεί! Ίσως και μια κουβέντα, μία λέξη, που στο παρελθόν δεν σας ενοχλούσε, τώρα να σας κάνει τούρμπο και έτοιμους να τσακωθείτε. Θα εξοργίζεστε πολύ εύκολα με το παραμικρό και επειδή δεν θα έχετε τις ευκαιρίες να απαντήσετε όπως θέλετε, θα πιέζεστε ακόμα περισσότερο. Αυτό θα πρέπει να το προσέξετε περισσότερο κοντά στις 8 Δεκεμβρίου με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας που θα σχηματίζει σύνοδο με τον Άρη.  Ίσως θα ήταν καλό να ξεκινήσετε γιόγκα ή κάποια άλλη δραστηριότητα που σας ηρεμεί, ώστε να διοχετεύετε εκεί τον καταπιεσμένο θυμό σας, και βέβαια πρέπει να κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να μην απαντάτε σε προκλήσεις, ιδιαίτερα στο επαγγελματικό περιβάλλον για να μην χαλάσετε τη φήμη σας. Μπορεί επίσης να είστε πιο συναισθηματικοί ή παρορμητικοί στις αποφάσεις σας και να μην σκέφτεστε πολύ πριν κάνετε οτιδήποτε. Όμως αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνετε, δηλαδή να πάρετε κάποιο ρίσκο. Η περίοδος αυτή δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα ή για σοβαρές αποφάσεις είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Επειδή συνήθως είστε η ψυχή της παρέας και σας αρέσει η κουβέντα και η… κοινωνική κριτική, αυτό το διάστημα καλό είναι να την αποφύγετε, διότι μπορεί να βρείτε τον μπελά σας πολύ εύκολα. Θα πρέπει να προσέχετε την αμετροέπεια που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα. Αφήστε λοιπόν το κουτσομπολιό, μην παίρνετε μέρος σε πηγαδάκια και να ελέγχετε πολύ καλά πριν μεταφέρετε ειδήσεις και νέα, διότι μπορεί να είναι ψεύδη και εσείς να μην το ξέρετε. Επίσης, να προσέχετε τι γράφετε και τι μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ένα σχόλιο μπορεί να είναι αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Δώστε σημασία στον εαυτό σας, στην υγεία, στην ξεκούραση και την ηρεμία σας και να είστε βέβαιοι ότι θα βγείτε από αυτό πιο σοφοί και σίγουρα πιο δυνατοί από πριν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Άρη στους Διδύμους που ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου επηρεάζει τον μυστικό και ευαίσθητο 12ο Ηλιακό σας οίκο και είναι μια θέση που σχετίζεται την υγεία σας, με τις υποσυνείδητες συνήθειες και συμπεριφορές οι οποίες σας κρατούν πίσω, αλλά και με παρασκηνιακές κινήσεις. Μπορεί λοιπόν να γίνονται κάποιες συζητήσεις πίσω από την πλάτη σας στη δουλειά και να το αντιλαμβάνεστε και να πιέζεστε. Ή εσείς να έχετε μπει σε μια διαδικασία κρυφών και μυστικών κινήσεων που σας αγχώνουν, διότι δεν γνωρίζετε την κατάληξη τους. Ίσως κάποια προβλήματα του παρελθόντος που είχατε κρύψει κάτω από το χαλάκι, διότι φοβόσασταν να τα αντιμετωπίσετε, τώρα να διογκώνονται και να ζητούν λύσεις και να εκνευρίζεστε επειδή συνειδητοποιείτε πως εμπόδισαν εσάς και τη ζωή σας. Είναι πιθανό να υπάρχει καταπιεσμένος θυμός και να έχετε συνεχώς την αίσθηση πως όσο και να προσπαθείτε δεν έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Δεν χρειάζεται όμως να πιέζεστε και να στεναχωριέστε, διότι στο τέλος θα καταρρεύσετε και σωματικά και ψυχολογικά, αλλά ούτε να κλείνεστε στον εαυτό σας, να απομακρύνεστε από όσους σας αγαπούν και να έχετε αυτοκαταστροφικές εκρήξεις. Βρείτε θετικά κανάλια να διοχετεύσετε την ενέργειά σας, ασχοληθείτε με την άσκηση ή με διάφορα δημιουργικά χόμπι που ξεμπλοκάρουν το μυαλό σας και σας φτιάχνουν τη διάθεση, και αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τι θέλετε και ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες. Δώστε σημασία στην υγεία σας, στο σώμα σας και στην ηρεμία σας και μην επιτρέπετε στους άλλους να σας φέρνουν στα όρια σας.

ΛΕΩΝ

Από τις 30/10/22 έως και τις 12/01/23 που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στον 11ο Ηλιακό σας οίκο, θα είναι ένα διάστημα αναθεωρήσεων. Μπορεί να νιώθετε απογοητευμένοι για τα σχέδια που έχετε για το μέλλον σας, ή επειδή θα υπάρχουν καθυστερήσεις στους στόχους σας θα σας πιάσει ανυπομονησία και θα πιέζετε συνεχώς άτομα και καταστάσεις για προχωρήσουν τα πράγματα και θα είστε νευρικοί και απότομοι. Να θυμάστε όμως ότι η υπομονή είναι αρετή και για την περίοδο της ανάδρομη πορείας του Άρη είναι ζωτικής σημασίας να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις και να μην εκνευρίζεστε όταν συναντάτε τυχόν εμπόδια. Αν βλέπετε ότι κάτι δεν προχωράει ή αν συνειδητοποιήσετε ότι κάτι που επιλέξατε δεν σας εκφράζει πλέον, δεν είναι κακό να αλλάξετε ρότα, αλλά να το κάνετε με ψυχραιμία και λογική. Εκτός όμως από τους στόχους και τα όνειρα που έχετε για το μέλλον, μπορεί να αναθεωρήσετε και τον κοινωνικό σας κύκλο και τις φιλικές σας σχέσεις. Αν ανήκετε σε μια ομάδα, σε έναν σύλλογο, σε μια παρέα που πλέον δεν έχετε κοινά ή θεωρείτε ότι σας κρατάει πίσω, μπορεί να αποφασίσετε να απομακρυνθείτε και να κάνετε κάτι άλλο που θα σας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Επίσης, μπορεί να αισθανθείτε απογοήτευση από κάποιον φίλο σας και να έρθετε σε σύγκρουση μαζί του, ή να νιώσετε ότι μια φιλική σας σχέση σας πνίγει και να θέλετε απεγνωσμένα να τη διακόψετε. Μην είστε όμως επιθετικοί και προσπαθήστε να μην έρθετε σε αντιπαράθεση με άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023, που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων, προετοιμαστείτε για μια περίοδο με καθυστερήσεις, αναβολές και προβλήματα στην καριέρα σας, γι’ αυτό μην βιάζεστε και μην πιέζετε πρόσωπα και καταστάσεις στον επαγγελματικό τομέα. Η πίεση στη δουλειά θα είναι αφόρητη και η πρόοδος θα έρχεται με το σταγονόμετρο και αυτό μπορεί να  εξαντλήσει το νευρικό σας σύστημα. Θα νιώθετε ότι κουράζεστε  πολύ, ότι προσπαθείτε συνεχώς, αλλά οι άλλοι δεν θα είναι ευχαριστημένοι και ίσως δεν θα αποφύγετε τα παράπονα και τις συγκρούσεις. Μπορεί οι συνεργάτες σας, οι προϊστάμενοι ή οι πελάτες σας να είναι δύστροποι και απαιτητικοί και να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε. Ίσως όλες αυτές οι δυσκολίες και τα προβλήματα να σας κάνουν να απογοητευθείτε και να έχετε την αίσθηση ότι βαδίζετε προς τη λάθος κατεύθυνση και ότι πρέπει να αναθεωρήσετε τους στόχους σας. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά δεν πρέπει να πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις κατά την περίοδο του ανάδρομου Άρη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην πιέζετε καταστάσεις και ανθρώπους στον εργασιακό τομέα και να μην κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας και τις «αποτυχίες» σας. Άνθρωποι είστε και εσείς και δεν γίνεται να τα κάνετε πάντα όλα τέλεια. Αυτή είναι μια περίοδος που θα πρέπει να ρίξετε τους τόνους και να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε και να μην αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες από αυτές που μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Επίσης, μην είστε εριστικοί και απαιτητικοί απέναντι στους συναδέλφους σας, τους προϊσταμένους και όσους έχουν λόγο για τη δουλειά σας, αλλά και στο ταίρι σας, διότι οι ρήξεις θα είναι αναπόφευκτες. Ενδέχεται πάντως στο διάστημα της ανάδρομης πορείας του να έχετε επιστροφές από παλιούς συνεργάτες ή εργοδότες που θέλουν να σας κάνουν  πρόταση να ξανασυνεργαστείτε. Σκεφτείτε το αλλά μη βιαστείτε να απαντήσετε θετικά ή αρνητικά. Αν είχατε μια ιδέα για μια δουλειά στο παρελθόν αλλά δεν καταφέρατε να την υλοποιήσετε μπορείτε να επανέλθετε τώρα και να την ενεργοποιήσετε.

ΖΥΓΟΣ

Ο Άρης γυρίζει φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους φιλικούς σας Διδύμους και η επιρροή του δεν θα είναι τόσο δύσκολη για εσάς. Μπορεί όμως να αντιμετωπίσετε κάποια μικροπροβλήματα ή καθυστερήσεις σε νομικές υποθέσεις, ταξίδια, στις σπουδές ή σε θέματα που σχετίζονται με ξένους και εξωτερικό. Γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι για ανατροπές στα σχέδια σας, για ακυρώσεις ταξιδιών, αναβολές δικαστηρίων ή και για εμπόδια σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με άτομα εκτός συνόρων. Μην απογοητεύεστε όμως, διότι μετά τις 12/01/23 όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα και οι προσπάθειες σας θα βρίσκουν εύφορο έδαφος. Αυτό το διάστημα είναι κατάλληλο για να αφιερώστε λίγο χρόνο και να δείτε αν μπορείτε να λάβετε περισσότερες γνώσεις είτε στο αντικείμενο σας είτε σε κάτι άλλο με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε στο μέλλον και να επενδύσετε στην επέκταση των γνώσεων σας και στην εκπαίδευσή σας. Πάντα υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθετε, να εξελιχτείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Όμως μην το κάνετε πιεστικά και αναγκαστικά, διότι θα σας φανεί βουνό. Παράλληλα θα επαναπροσδιορίσετε την ιδεολογία σας, τις αξίες σας και ίσως κάποιες φορές να γίνετε επιθετικοί υποστηρίζοντας τις απόψεις σας και τις πεποιθήσεις σας και να παλεύετε να πείσετε όποιον διαφωνεί μαζί σας για τις επιλογές σας και τον τρόπο ζωής σας. Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Επίσης προσέξτε να μην δίνετε πάρα πολλές υποσχέσεις, διότι ίσως να μην μπορείτε να τις τηρήσετε και να εκτεθείτε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, ο Άρης, γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Διδύμους από τις 30/10/22 μέχρι τις 12/01/23 και σας βάζει σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και περισυλλογής σε σχέση με τα οικονομικά σας, αλλά και τις συναισθηματικές σας δεσμεύσεις. Θα είναι μια περίοδος που ίσως προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα ή ίσως κληθείτε να επιλύσετε κάποια οικονομικά ζητήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν και δεν τα είχατε φροντίσει. Όμως τώρα θα ψάξετε να βρείτε λύσεις, διακανονισμούς και τρόπους να φέρετε το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων σε μια ισορροπία και μπορεί να σας απασχολήσουν και θέματα με δάνεια, λογαριασμούς, φορολογικά, κληρονομικά, διατροφές, χρέη, ασφάλειες. Ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα με τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι, ή με τα επιχειρηματικά σας έσοδα αν έχετε συνεταίρο και μπορεί να προκύψουν θέματα εξουσίας και ελέγχου και να εκνευριστείτε πολύ, διότι εσείς θα προσπαθείτε να κλείσετε «τρύπες» και οι άλλοι θα αντιστέκονται. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με κάρτες, έξοδα και σπατάλες και να θωρακίσετε την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών. Και βέβαια να μην πάρετε κάνετε οικονομικό ρίσκο, όσο και αν κάποιοι σας υπόσχονται γρήγορα και σίγουρα κέρδη. Όμως είναι και μια περίοδος που έχει να κάνει και με το βαθύτερο συναίσθημα σας και ίσως θελήσετε να δείτε αν στις σχέσεις σας υπάρχει ουσιαστικό δέσιμο και όχι μόνο σαρκικό. Δεν θα έχετε τόσο αυξημένη λίμπιντο όσο ο Άρης είναι ανάδρομος και θα προσπαθείτε να λάβετε περισσότερη φροντίδα και νοιάξιμο από το ταίρι σας, ή μπορεί να βγουν στην επιφάνεια όλα τα κακά και τα στραβά της σχέσης σας και αν στο παρελθόν σας ενοχλούσε κάτι, τώρα να σας πιέζει ακόμα περισσότερο και να σας θυμώνει. Όμως δεν χρειάζεται να ξεσπάτε τον θύμο σας, ούτε να πιέζετε καταστάσεις για να λάβετε τις απαντήσεις που θέλετε. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε τις συνθήκες που μπορεί και το ταίρι σας να ανταποκριθεί, και μόνο τότε θα μπορέσετε να αντιληφθείτε την αλήθεια που ψάχνετε και για τα δικά σας αισθήματα και για του άλλου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές, μπαίνουν στο στόχαστρο του ανάδρομου Άρη και χρειάζεται προσοχή στο πώς θα διαχειριστείτε τον θυμό σας για να μην φτάσουν τα πράγματα σε οριακό σημείο. Από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023, που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων, θα δέχεστε πίεση και θα έχετε περισσότερο στρες. Οι άλλοι θα απαιτούν από εσάς και εσείς θα νιώθετε ότι σηκώνετε όλο το βάρος του κόσμου στις πλάτες σας και ότι δεν έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Ο-η σύντροφός σας θα θέλει την προσοχή σας, στη δουλειά οι ευθύνες θα αυξάνονται και εσείς θα παρακαλάτε να εξαφανιστούν όλοι από μπροστά σας και να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς και την ξεκούραση σας. Και επειδή αυτό δεν θα είναι εφικτό, τα νεύρα σας θα αυξηθούν, και ίσως ξεσπάσετε σε αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες. Όμως δεν χρειάζεται ούτε να χαλάτε την ψυχολογία σας ούτε να φτάσετε τα πράγματα στα άκρα. Προσπαθήστε να εξηγήσετε στους άλλους τι αντέχετε και τι όχι, βάλτε όρια και αρνηθείτε με ευγενικό τρόπο να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Επίσης, επειδή είστε πολύ ενθουσιώδεις θα πρέπει να προσέχετε στις επιλογές σας, διότι ο ανάδρομος Άρης μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες και να μπλέξετε σε περιπέτειες για λάθος λόγους. Ακόμη, ο ανάδρομος Άρης μπορεί να φέρει στη ζωή σας άτομα από το παρελθόν, είτε πρώην συντρόφους είτε πρώην συνεργάτες και να μπείτε σε δίλημμα για το αν θα τους επιτρέψετε να γίνουν ξανά κομμάτι της καθημερινότητας σας. Όμως κάτι τέτοιο δεν ενδείκνυται αυτή την περίοδο, οπότε καλό είναι να το αποφύγετε, διότι μάλλον θα καταλάβετε το λάθος σας μετά τις 13 Ιανουαρίου 2023, που ο Άρης θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία, αλλά για άλλη μια φορά θα έχετε χάσει τον χρόνο σας με ανθρώπους που στο παρελθόν σάς είχαν αποδείξει ότι δεν σας ταιριάζουν. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε και σε θέματα υγείας. Ψυχραιμία και υπομονή, 74 μέρες θα είναι ανάδρομος ο Άρης στους Διδύμους, θα περάσουν πού θα πάει…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στους Διδύμους από τις 30/10/22 μέχρι τις 12/01/23 και επηρεάζει τον τομέα του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με την υγεία, την ευεξία, την εργασία και τις καθημερινές σας ρουτίνες. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν θα πρέπει να σκεφτείτε καλά τι κάνετε κάθε μέρα, πώς έχετε επιλέξει να μοιράζετε τον χρόνο σας, αν παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση δίνοντας όλο σας το είναι στη δουλειά και να βάλετε προτεραιότητες. Μην αφήνετε το σώμα σας να υποφέρει και αν υπάρχει κάποια ενόχληση απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Είναι ένα καλό διάστημα να πάρετε τον έλεγχο της υγείας στα χέρια σας και να ασχοληθείτε με τη φυσική σας κατάσταση, να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα που θα σας φτιάχνει και τη διάθεση και βέβαια η ξεκούραση και οι ικανοποιητικές ώρες ύπνου θα ωφελήσουν την υγεία σας. Ο ανάδρομος Άρης μπορεί να φέρει όμως και γκρίνιες στη δουλειά, εντάσεις σε συναδέλφους και συνεργάτες. Μπορεί να αυξηθούν οι απαιτήσεις και να νιώθετε ότι οι δυνάμεις σας εγκαταλείπουν, ή να σας απογοητεύουν οι άλλοι με τη συμπεριφορά τους στο επαγγελματικό σας περιβάλλον και να θέλετε να αλλάξετε πορεία και εργασιακή στέγη. Όμως δεν είναι το ιδανικό διάστημα για να πάρετε τόσο σημαντικές αποφάσεις. Το κλειδί για να περάσει αναίμακτα αυτή η περίοδος είναι να μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα, να μην λειτουργείτε υπό το καθεστώς θυμού, να μην τα παίρνετε όλα προσωπικά και ανταπαντάτε σε προκλήσεις, και βέβαια να μην αυτοπροτείνεστε συνεχώς να αναλαμβάνετε εσείς περισσότερες ευθύνες από όσες σας αναλογούν. Κάντε οικονομία δυνάμεων, βάλτε προτεραιότητες και όλα θα πάνε καλά. Μπορεί κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Άρη να έχετε κάποια πρόταση ή ευκαιρία να επιστρέψετε σε μια παλιά δουλειά, σκεφτείτε καλά και ζυγίστε με ρεαλισμό τα δεδομένα και μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις αν δεν λάβετε έμπρακτες διαβεβαιώσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στις 30 Οκτωβρίου ο Άρης γυρίζει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο 5ο Ηλιακό σας σπίτι, που αφορά τις ρομαντικές σχέσεις, τα παιδιά και την αυτοέκφραση μας. Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023 μπορεί να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι, να πέσουν τα επίπεδα του ενθουσιασμού σας ή να τα παρατάτε πιο εύκολα αν βλέπετε ότι τα σχέδια σας δεν αποδίδουν όπως περιμένατε. Μπορεί να έχετε πολλές ιδέες, αλλά να μην μπορείτε να τις εκφράσετε ή να τις αξιοποιήσετε δημιουργικά και πρακτικά, γι’ αυτό θα ήταν καλό να τις σημειώνετε για να τις βάλετε σε εφαρμογή όταν ο Άρης θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία. Οι ευθύνες και η δουλειά ίσως σας φαίνονται βουνό και θα πιέζεστε επειδή δεν θα μπορείτε να εστιάσετε τόσο πολύ στα χόμπι σας και στη διασκέδαση σας. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Άρη είναι ιδανικό όμως για να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις και τα σχέδια σας και να ακούσετε την καρδιά σας και τις ανάγκες σας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες συγκρούσεις με τον σύντροφό σας, τα παιδιά σας ή άτομα που αγαπάτε, ή να σας απασχολήσουν τα προβλήματα τους και να πιεστείτε. Ίσως υπάρξουν αναβολές σε κάποια σχέδια σας ή καθυστερήσεις στην προσπάθεια σας να αποκτήσετε έναν απόγονο. Μπορεί όμως να επιστρέψει και κάποιος πρώην σύντροφος σας και να ζητά μία δεύτερη ευκαιρία να μπει ξανά στη ζωή και στην καρδιά σας και να σας ξυπνήσει τα παλιά πάθη, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε καλά αν αξίζει να επενδύσετε ξανά σε αυτό το άτομο και αν έχει αλλάξει κάτι από τους λόγους που φύγατε από κοντά του εξ αρχής.

ΙΧΘΥΕΣ

Από τις 20 Αυγούστου που ο Άρης μπήκε στο ζώδιο των Διδύμων οι ευθύνες και οι πιέσεις αυξήθηκαν τόσο στον χώρο του σπιτιού όσο και στη δουλειά. Τώρα που ο Άρης γυρίζει σε ανάδρομη πορεία από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023 μάλλον θα  ξεχάσετε τι θα πει ξεκούραση και ηρεμία. Παρότι δεν είστε άτομα που αρπάζεστε με το παραμικρό και γενικώς αποφεύγετε τις εντάσεις, ο ανάδρομος Άρης μπορεί να σας κάνει επιρρεπείς σε συγκρούσεις και να έρθετε σε αντιπαραθέσεις με συγγενείς, με άτομα που συμβιώνετε ή συνεργάζεστε, ή μπορεί να προκύψουν κάποια θέματα με την ακίνητη περιουσία σας, με τα κληρονομικά ή κάποια προβλήματα με το σπίτι σας και να τρέχετε και να μην φτάνετε. Βρείτε τρόπο να απομονώνεστε, να ηρεμείτε και να απομακρύνεστε από εστίες έντασης. Μην ανοίγετε οικογενειακά θέματα που πονάνε και μην συμμετέχετε σε ανόητες διαφωνίες με το ταίρι σας ή με άτομα που μένετε στο ίδιο σπίτι ή εργάζεστε μαζί τους, διότι μπορεί να ειπωθούν λόγια τα οποία να ανοίξουν πληγές που δύσκολα θα κλείσουν. Γενικά, μπορεί να νιώθετε συναισθηματικό μπλοκάρισμα, αναστάτωση, σύγχυση και να έχετε πρόβλημα να εκφράσετε τα όσα αισθάνεστε. Ή μπορεί να λαχταράτε περισσότερη υποστήριξη από τους γύρω σας και να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και να πέφτει η διάθεση σας. Υπάρχει και η περίπτωση κάποιος συγγενής ή κάποιος αγαπημένος σας να έχει δικά του προβλήματα και να κληθείτε να τον στηρίξετε. Όμως δεν θα έχετε ούτε το συναισθηματικό σθένος ούτε το σωματικό για να φορτωθείτε τα προβλήματα άλλων ανθρώπων και αυτό μπορεί να σας στρεσάρει. Αποστασιοποιηθείτε από την περιττή αρνητικότητα, βάλτε όρια και βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε με ευχάριστες δραστηριότητες. Επίσης επειδή θα επικρατεί χάος στην καθημερινότητα σας, καλό είναι να σημειώνετε τις υποχρεώσεις σας, να έχετε ένα πρόγραμμα, και να λέτε και κανένα όχι αν δεν αντέχετε…