Τα 5 ζώδια που κρατάνε φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους

Τα 5 ζώδια που κρατάνε φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους

Τα 5 ζώδια που κρατάνε φιλικές σχέσεις με τους πρώην τους

Ενώ οι περισσότεροι μετά από έναν χωρισμό προσπαθούν να σβήσουν από τη ζωή και τη μνήμη τους τους πρώην συντρόφους τους και ίσως να τους εκδικηθούν, υπάρχουν και αυτοί που παραμένουν φίλοι! Δε διαγράφουν φωτογραφίες και κοινές στιγμές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πετάνε στα σκουπίδια ενθύμια και δώρα, δεν σκίζουν τα γράμματα και τα πόστερ που αγαπούσαν, δεν βάφουν τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσαν, ούτε αλλάζουν δρόμο άμα τους δουν μπροστά τους. Αυτό που κάνουν, τουλάχιστον μετά από κάποιο διάστημα και αφού συνέλθουν, είναι να βγαίνουν έξω, να διασκεδάζουν και να εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της ζωής τους. Και αν αυτό για κάποιους ακούγεται αδιανόητο, τρομακτικό και εξοργιστικό, για τους Δίδυμους, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς, τους Τοξότες και τους Υδροχόους είναι φυσιολογικό. Μπορεί όχι για όλους, διότι παίζουν ρόλο και οι άλλοι πλανήτες στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, αλλά στην πλειονότητα τους οι εκπρόσωποι αυτών των ζωδίων μπορούν να το κάνουν και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Είναι αυτά τα ζώδια που είναι επικοινωνιακά, εξωστρεφή και δεν θέλουν να χάσουν τους ανθρώπους με τους οποίους πέρασαν όμορφες στιγμές, επειδή απλώς δεν τα κατάφεραν ως ζευγάρι. Μπορούν να διατηρήσουν τις ισορροπίες, να θέσουν εκ νέου τα όρια και να μετονομάσουν την ερωτική τους σχέση σε φιλική. Αφήνουν στην άκρη ό,τι τους χώρισε και κρατούν μόνο τα θετικά που τους ένωσαν. Βέβαια, βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν γίνει «τέρατα» στη σχέση, αν και κάποια από τα παρακάτω ζώδια δεν μασάνε ό,τι και αν έχει συμβεί.

Αν, λοιπόν, θέλετε να διατηρήσετε σχέση με τον-ην πρώην ίσως πρέπει να ανήκει σε αυτά τα ζώδια, διότι αλλιώς θα φάτε πόρτα!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι ανοιχτόμυαλοι και ευπροσάρμοστοι άνθρωποι. Δεν τους τρομάζουν οι αλλαγές και μάλιστα οι ίδιοι τις επιζητούν συνεχώς. Επειδή βαριούνται πάρα πολύ γρήγορα στις σχέσεις τους ίσως το ερωτικό πάθος που είχαν στην αρχή για έναν άνθρωπο να «εξατμιστεί», αλλά να εξακολουθούν να τον εκτιμούν απεριόριστα για κάποια άλλα χαρακτηριστικά του και να μη θέλουν να τον χάσουν από τη ζωή τους. Έτσι, αν η απόφαση του χωρισμού είναι δική τους, μπορούν με ευκολία και άμεσα να υποστηρίξουν την αλλαγή στο «στάτους» μιας σχέσης και από ερωτική να την ονομάσουν φιλική. Παράλληλα θα προσπαθήσουν μετ’ επιτάσεως να πείσουν το πρώην ταίρι τους ότι έτσι θα είναι καλύτερα και για τους δύο. Αν πάλι την απόφαση για τον χωρισμό τους την πάρει ο σύντροφος τους, στην αρχή θα είναι πολύ θυμωμένοι, αλλά μετά θα τους περάσει, καθώς δεν είναι από τα ζώδια που κυριαρχούνται από τα συναισθήματα τους, έχουν ψυχρή λογική και ζουν στο παρόν και όχι στο παρελθόν. Δεν μπορούν να δεχτούν λοιπόν ότι επειδή δεν τα βρήκαν ερωτικά με κάποιον άνθρωπο θα πρέπει και να μην τον ξαναδούν. Αν μάλιστα επικοινωνούν καλά σε πνευματικό επίπεδο θα κάνουν πολλές προσπάθειες για να του εξηγήσουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να μην βγαίνουν και να μην διασκεδάζουν μαζί. Θα είναι πάντα δίπλα στους πρώην τους να τους βοηθήσουν, να τους συμβουλέψουν, να γελάσουν, να τους κάνουν να αισθανθούν καλά και ίσως ενδόμυχα έτσι να νομίζουν ότι εξακολουθούν να έχουν το κοντρόλ στη ζωή του πρώην τους. Οι Δίδυμοι συνήθως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κάποιοι άνθρωποι που πέρασαν ωραίες στιγμές μαζί, αλλά τελικά δεν τα βρήκαν, θα πρέπει να είναι εχθροί και να αλλάζουν δρόμο όταν βλέπει ο ένας τον άλλον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για τους Καρκίνους δεν είναι εύκολο να χάνουν ανθρώπους από τη ζωή τους. Δεν κάνουν σχέσεις για πλάκα, ούτε για να περνάνε την ώρα τους, δένονται πολύ με τον σύντροφό τους, παλεύουν για να λειτουργήσει η σχέση και κάνουν θυσίες. Δεν μπορούν εύκολα να ξεκόψουν με τους πρώην συντρόφους τους, έστω και αν έχουν πληγωθεί πολύ. Προτιμούν να έχουν κάποια επικοινωνία τους, να μαθαίνουν τα νέα τους, διότι τους νοιάζονται, παρότι μπορεί να παραπονιούνται και να τους «βρίζουν» από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το παρελθόν για τους Καρκίνους είναι πολύ σημαντικό, ζούνε με τις αναμνήσεις τους και δε θέλουν να τις διαγράψουν, οπότε διατηρούν σχέσεις με τους πρώην συντρόφους. Εντάξει, δεν θα καθίσουν να λένε τα ερωτικά τους αμέσως, ούτε να ακούν για νέους έρωτες, αλλά μια σχέση φιλική σε σωστά πλαίσια θα την αντέξουν. Θα προσπαθούν να μαθαίνουν πώς είναι και τι κάνουν και αν έχουν κάποια δύσκολη στιγμή θα τους συμπαρασταθούν. Βέβαια, πολλές φορές ίσως παγιδεύονται σε τοξικές καταστάσεις και βρίσκονται σε σύγχυση, επειδή δεν βάζουν σαφή όρια στην καρδιά τους και ίσως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια επανασύνδεση. Ωστόσο θα απομακρυνθούν από τον-ην πρώην όταν βρουν μια άλλη σχέση να τους γεμίζει συναισθηματικά.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί δεν κρατούν κακία και επειδή μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου και να εξετάσουν μια κατάσταση από πολλές πλευρές, πολλές φορές δικαιολογούν και τον άλλον που μπορεί να τους πλήγωσε. Θέλουν βέβαια λίγο χρόνο, αλλά το καταφέρνουν και ισορροπούν. Δεν είναι οι άνθρωποι που κλείνουν τις πόρτες οριστικά για κανέναν λόγο και προσπαθούν πάντα να είναι δίκαιοι να μην λαμβάνουν τις αποφάσεις τους υπό το καθεστώς της συναισθηματικής φόρτισης. Η ιδέα να χάσουν έναν άνθρωπο από τη ζωή τους και να μην τον ξαναδούν τους πληγώνει αφάνταστα και έτσι κρατούν αρμονικές σχέσεις με τους πρώην.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες έχουν ευέλικτη σκέψη, αγαπούν τις αλλαγές και δεν τους αρέσουν οι δεσμεύσεις. Προτιμούν τις σχέσεις που τους δίνουν ελευθερία, που δεν τους καταπιέζουν και που έχουν χαλαρά όρια. Είναι τολμηροί και ψάχνουν συνεχώς νέες εμπειρίες, οπότε αν δουν ότι το ερωτικό πάθος έσβησε μπορούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο χωρίς τσακωμούς και τυμπανοκρουσίες και να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με τον πρώην σύντροφό τους. Μάλιστα, μία τέτοια μετάβαση μπορεί να τους ενθουσιάσει και να τη συζητάνε και να την αναλύουν σε φιλοσοφική βάση. Και μόλις μπει η νέα «ταμπέλα» μπορούν να εμφανίζονται με τους πρώην τους σε πάρτι ή σε συναντήσεις με άλλους φίλους και να είναι άνετοι με τη νέα συνθήκη. Βέβαια, οι γύρω τους ίσως να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν, αλλά αυτά τα μικροαστικά προβλήματα δεν είναι για τους Τοξότες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι φιλικές σχέσεις για τους Υδροχόους είναι ίσως πιο σημαντικές από τις ερωτικές, γι’ αυτό και αν χωρίσουν με κάποιον το θεωρούν τιμή να μείνουν φίλοι. Για τους Υδροχόους τα πράγματα είναι απλά, «δεν τα βρήκαμε στη σχέση μπορούμε να συνεχίσουμε ως φίλοι, δεν υπάρχει λόγος να χαθούμε» είναι συνήθως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το γεγονός. Έτσι σκέφτονται και έτσι λειτουργούν. Εξάλλου είναι το ζώδιο που έχει τους περισσότερους φίλους με «προνόμια», δηλαδή κάνει σεξ με κάποιον φίλο-η χωρίς δεσμεύσεις και ταμπέλες. Οι Υδροχόοι δεν κρίνουν τους ανθρώπους μέσα από το συναίσθημα τους, τους κρίνουν με το μυαλό τους και η βασική προϋπόθεση για να κάνουν παρέα με κάποιον είναι αν μπορούν να επικοινωνήσουν σε νοητικό επίπεδο, όλα τα άλλα είναι περιττά για αυτούς. Μην ξεχνάτε ότι είναι το πιο ανεξάρτητο και το πιο πρωτοποριακό ζώδιο, οπότε το να γίνουν φίλοι με τον πρώην σύντροφό τους δεν είναι κάτι εκκεντρικό για αυτούς. Το να χάσουν όμως έναν σπουδαίο άνθρωπο από τη ζωή τους επειδή δεν μπορούν να είναι σε σχέση δεν μπορούν να το καταλάβουν και να το δεχτούν.