Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο του Λύκου 18/01/2022

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο του Λύκου 18/01/2022

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο του Λύκου 18/01/2022

Η πρώτη Πανσέληνος του 2022, που πραγματοποιείται τα ξημερώματα της 18ης  Ιανουαρίου 2022 στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου στις 27ο 51΄, θα είναι έντονη και ιδιαίτερα συναισθηματική.

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον αυστηρό και λογικό Αιγόκερω και το φεγγάρι στον συναισθηματικό και κυκλοθυμικό Καρκίνο και θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να βρούμε την ισορροπία μεταξύ αυτών που υπαγορεύει η καρδιά και αυτών που επιβάλει το μυαλό και η λογική μας. Η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο και όπως καταλαβαίνετε η Πανσέληνος σε αυτό το ζώδιο του νερού θα μας κάνει πολύ ευαίσθητους και θα καθοδηγούμαστε από τα συναισθήματα μας. Αυτό σημαίνει ότι η σκέψη μας θα είναι υποκειμενική, θα τα παίρνουμε όλα πιο προσωπικά και θα πληγωνόμαστε και θα ξεσπάμε πιο εύκολα. Θα είμαστε απίστευτα ευσυγκίνητοι και οι αντιδράσεις μας σε ό,τι και όποιον μας πονάει, μας απορρίπτει και μας προσβάλει, θα είναι απρόβλεπτες και βασισμένες στο θυμικό μας. Ο μόνος τρόπος για να βρούμε γαλήνη είναι να βρισκόμαστε όσο μπορούμε περισσότερο με άτομα που μας προκαλούν ασφάλεια, λειτουργούν υποστηρικτικά και μας αποδέχονται όπως είμαστε, χωρίς να μας κρίνουν για τις υπερβολές μας.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος του Λύκου, όπως ονομάζεται το φεγγάρι του Ιανουαρίου, σχηματίζει αντίθεση με τον σκοτεινό Πλούτωνα στον Αιγόκερω και ίσως φέρει στην επιφάνεια απωθημένα, βαθιές πληγές από το παρελθόν, εξουσιαστικές και βίαιες συμπεριφορές σε προσωπικές σχέσεις και εμμονές. Ίσως υπάρξουν αναταραχές σε κοινωνικό επίπεδο και αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

Το φεγγάρι σχηματίζει και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, το οποίο από τη μία μας κάνει να είμαστε ονειροπόλοι, γεμάτοι φαντασία και ενθουσιώδεις, από την άλλη όμως δημιουργεί σύγχυση στα ήδη διαταραγμένα συναισθήματα μας και δεν μας αφήνει να κρίνουμε σωστά με καθαρό μυαλό και λογική σκέψη ό,τι μας συμβαίνει.

Λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο και ενώ η Σελήνη θα έχει περάσει στον Λέοντα θα σχηματίσει μία αντίθεση με τον Ερμή στον Υδροχόο που βρίσκεται όμως σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και η «ομίχλη» θα αυξηθεί. Η σκέψη μας θα είναι θολή, δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα και θα ενεργούμε βιαστικά στηριζόμενοι σε επιφανειακές εκτιμήσεις. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την Αφροδίτη που είναι ανάδρομη, ίσως να εμφανιστούν κάποιοι πρώην ή να έρθουμε αντιμέτωποι με αποφάσεις ή καταστάσεις του παρελθόντος και το μυαλό μας να πλημμυρίσει με αναμνήσεις που ίσως φέρουν και δάκρυα στα μάτια μας, αφού θα έχουμε την τάση να δραματοποιούμε τα πάντα.

Όμως ο Ουρανός επιστρέφει στην ορθή του πορεία την ίδια μέρα της Πανσελήνου και ζητά από εμάς να κάνουμε βήματα μπροστά και να απελευθερωθούμε από ό,τι μας καταπιέζει. Οπότε δεν είναι κακό να κλάψουμε, να χτυπηθούμε, να ξεσπάσουμε, αλλά μετά να αφήσουμε πίσω μας τις απογοητεύσεις, τα παράπονα και την κλάψα και να προσπαθήσουμε για την πρόοδο μας.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου και συγκεκριμένα όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 25 έως τις 29 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε τις μοίρες του ζωδίου σας, του ωροσκόπου και των γενέθλιων πλανητών σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως σε ποιον τομέα θα επηρεάσει η Πανσέληνος του Λύκου αυτά τα 4 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος του Λύκου δείχνει τα… δόντια της και επηρεάζει τον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού στο δικό σας Ηλιακό ωροσκόπιο, φέρνοντας πίεση και πολλά νεύρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει για κάποιους ότι τώρα θα βγουν στην επιφάνεια κάποια προβλήματα ή παράπονα που είχατε από την οικογένεια σας και ίσως προκληθούν εντάσεις με συγγενείς ή άτομα με τα οποία συμβιώνετε, αφού θα είστε πολύ συναισθηματικοί και οι αντιδράσεις σας θα είναι παρορμητικές και επιθετικές. Ίσως αυτό το φεγγάρι να φέρει μνήμες από δύσκολες καταστάσεις στα παιδικά σας χρόνια και να αισθάνεστε ότι κάποιοι άνθρωποι σας στέρησαν τη χαρά ή ότι ο τρόπος που σας ανέθρεψαν δημιουργεί προβλήματα και στην ενήλικη ζωή σας και να θέλετε να ζητήσετε τα ρέστα. Όμως δεν θα βρείτε άκρη, διότι από τη μία ο Πλούτωνας θα φέρνει σκοτεινές σκέψεις και από την άλλη ο Ποσειδώνας θα ρίχνει το πέπλο του και θα δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και μαζί με τον ανάδρομο Ερμή δεν θα ξέρετε τι είναι αλήθεια και τι απόρροια της φαντασίας. Ίσως πάλι αν νιώθετε καταπιεσμένοι στις σχέσεις σας προσωπικές κι επαγγελματικές και να θέλετε να θέσετε τους δικούς σας όρους και να αντιμετωπίσετε αντιδράσεις. Μπορεί όμως να σας βγουν και κάποιες εμμονές και να κολλήσει το μυαλό σας ότι κανείς δεν σας δίνει τη σημασία που έχετε ανάγκη και να αρχίσετε να ζητάτε επίμονα να είστε το σημείο αναφοράς τους και αν δεν το καταφέρετε να ξεσπάσετε με άσχημο τρόπο τα νεύρα σας. Από την άλλη, μπορεί κάποιο μέλος της οικογένειας σας να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να πρέπει να ασχοληθείτε μαζί του επισταμένως και να ανατραπεί όλο το πρόγραμμα σας. Επειδή η Πανσέληνος επηρεάζει και το σπίτι ως ακίνητο, μπορεί να αρχίσετε να τρώγεστε με τα ρούχα σας και να μην σας αρέσει τίποτα στον χώρο που μένετε ή τώρα να προκύψουν προβλήματα στο σπίτι, τα οποία όμως τα γνωρίζατε, αλλά δεν κάνατε τίποτε για να τα επιδιορθώσετε. Και βέβαια μέσα σε όλη αυτή την ανακατωσούρα με την οικογένεια θα δεχτείτε και πίεση στη δουλειά και θα αισθάνεστε σαν να σας τραβούν σε δύο κατευθύνσεις, αφού θα είστε μοιρασμένοι ανάμεσα στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές υποχρεώσεις σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι προσπαθήσετε να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς και να έρχεστε σε επαφή μόνο με άτομα που σας αγαπούν, σας κατανοούν και σας «συγχωρούν» για την επιθετική και αντιδραστική συμπεριφορά σας. Αλλιώς μακριά και αγαπημένοι…Προσοχή και στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 25 έως τις 29 μοίρες του Κριού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ως παιδιά της Σελήνης επηρεάζεστε πάντα από τις φάσεις του φεγγαριού και πόσο περισσότερο όταν η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο, όπως αυτή της 18ης Ιανουαρίου, η οποία είναι έντονη και ιδιαίτερα συναισθηματική. Άρα θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε μαζί σας πάντα και παντού ένα πακετάκι χαρτομάντηλα, διότι η ευαισθησία σας θα χτυπήσει κόκκινο. Καταρχάς, η Πανσέληνος σας βάζει στη διαδικασία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας και αν αυτές πληρούνται. Ίσως κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον σας με τα λόγια ή τις πράξεις του πυροδοτήσει κάποιες ανασφάλειες σας ή μπορεί να σας ασκήσει κάποιου είδους κριτική που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για πολλά και με αφορμή αυτό να ξεκινήσετε την προσωπική σας αξιολόγηση για τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας. Αποδέχεστε εσείς τον εαυτό σας; Είστε εντάξει με την εμφάνιση σας και την εικόνα που παρουσιάζετε; Ο τρόπος που σχετίζεστε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο σας ικανοποιεί ή σας καταπιέζει; Μήπως τα όρια σας είναι ελαστικά και οι άλλοι σας εκμεταλλεύονται; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα σας απασχολήσουν με κάποιον τρόπο την περίοδο της Πανσελήνου και θα κληθείτε να κάνετε κάποιες σκληρές συνειδητοποιήσεις που ίσως προκαλέσουν πόνο και φέρουν δάκρυα. Όμως θα πρέπει να πάρετε και τις αποφάσεις σας και να βγάλετε από τη ζωή σας ό,τι σας καταπιέζει και όποιον δεν σας εκτιμά. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να δώσετε ένα οριστικό τέλος σε σχέσεις που έχουν κάνει τον κύκλο τους είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να δημιουργήσετε χώρο για το καινούριο στη ζωή σας. Αυτή βέβαια δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά για εσάς τους Καρκίνους που σας είναι πολύ δύσκολο να πείτε αντίο, έστω και αν είναι για το καλό σας. Να θυμάστε όμως ότι αν δεν εκτιμάτε εσείς τον εαυτό σας, δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Προσοχή και στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 25 έως τις 29 μοίρες του Καρκίνου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

ΖΥΓΟΣ

Τον τομέα της καριέρας, της φήμης και του επαγγελματικού σας στάτους επηρεάζει η Πανσέληνος του Λύκου και αν δεν υπήρχε η εμπλοκή του Πλούτωνα ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Όμως ο πλανήτης του σκότους φέρνει προβλήματα, απωθημένα, εμμονές και εντάσεις. Θα είστε απογοητευμένοι, φορτισμένοι και πιεσμένοι από τις απαιτήσεις των άλλων και ίσως να ξύνετε τα νύχια σας για παράπονα και καβγά. Αυτό ακριβώς όμως είναι που δεν πρέπει να κάνετε, ιδιαίτερα με τους προϊσταμένους σας, διότι θα χάσετε και το όποιο δίκιο έχετε, αφού όλοι θα είναι στην τσίτα και κανείς δεν θα έχει τη διάθεση να ακούσει, παρά μόνο να ξεσπάσει. Οι ρήξεις θα είναι έντονες, γι’ αυτό πριν κάνετε την οποιαδήποτε επίθεση να είστε προετοιμασμένοι ότι ο δρόμος δεν θα έχει γυρισμό και ότι ίσως δείτε την πόρτα της εξόδου και οι κόποι σας θα πάνε χαμένοι. Ταυτόχρονα και εξ αντανακλάσεως επηρεάζεται και ο τομέας της οικογένειας και του σπιτιού και αυτό σημαίνει ότι είτε μπορεί να  υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι ως ακίνητο είτε θα υπάρχει πίεση και στο οικογενειακό περιβάλλον και θα νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και ότι όλοι κάτι απαιτούν από εσάς και θα πνίγεστε. Προσέξτε όμως, διότι οι εκρήξεις μπορεί να φέρουν αντιδράσεις και μάλιστα πάρα πολύ έντονες και ξαφνικά το σπίτι θα μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Επιστρατεύστε όσο μπορείτε τη διπλωματία που σας χαρακτηρίζει και κάντε όση υπομονή μπορείτε, αλλιώς ετοιμαστείτε για αλλαγές… με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η λέξη. Παίζει βέβαια και το σενάριο να τα δίνετε όλα για την καριέρα σας και να έχετε παραμελήσει την οικογένεια σας και να δεχτείτε πυρά για τη συμπεριφορά σας ή και ένα τελεσίγραφο που θα σας κλονίσει και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε, αφού θα νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια που έχει την ανάγκη σας. Προσοχή και στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 25 έως τις 29 μοίρες του Ζυγού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος του Λύκου σχηματίζεται απέναντί σας και επηρεάζει τον γάμο, τις σημαντικές σας σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Οτιδήποτε βιώνετε σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και δεν σας ικανοποιεί, ίσως τώρα πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις στο μυαλό σας και θα θέλετε την κάθαρση. Και αυτό σημαίνει πως ό,τι δεν λύνεται… κόβεται. Με απλά λόγια, το φεγγάρι αυτό θα φέρει έντονη συναισθηματική πίεση και αν είστε σε σχέσεις και συνεργασίες που δεν σας δίνουν αυτό που θέλετε, που οι άλλοι δεν πληρούν τα δικά σας στάνταρτ, θα θέσετε τους όρους σας και θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις. Αν οι όροι σας δεν γίνουν αποδεκτοί, δεν θα έχετε όρεξη για διαπραγματεύσεις, οπότε θα αποχωρήσετε με συνοπτικές διαδικασίες. Δυστυχώς αυτή Πανσέληνος θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που σας ενοχλούσαν μέχρι τώρα και κάνατε ότι τα αγνοούσατε, αλλά πλέον θα νιώθετε ότι σας πνίγουν σαν θηλιά. Χειριστικά και εξουσιαστικά παιγνίδια, ελεγκτικές συμπεριφορές, ξεσπάσματα θυμού, εμμονικές δράσεις και αποκαλύψεις, είναι μέσα στα σενάρια των ημερών, είτε από εσάς είτε από τους συντρόφους σας και τα άτομα που συνεργάζεστε. Βέβαια, αυτό το φεγγάρι μπορεί να φέρει και κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και να φέρει τα πάνω-κάτω. Γενικά, είναι ένα διάστημα που θα προβληματιστείτε πολύ και θα αναθεωρήσετε τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους, είτε σε ερωτικό είτε σε επαγγελματικό και φιλικό επίπεδο. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 25 έως τις 29 μοίρες του Αιγόκερου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.