Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Αθηνά-Παλλάδα που μπαίνει ανάδρομη στον Σκορπιό στις 16/05/2024

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Αθηνά-Παλλάδα που μπαίνει ανάδρομη στον Σκορπιό στις 16/05/2024

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Αθηνά-Παλλάδα που μπαίνει ανάδρομη στον Σκορπιό στις 16/05/2024

Κατά τη μυθολογία, η Αθηνά-Παλλάδα ήταν η θεά της σοφίας, των μαχών και της στρατηγικής. Ενώ το αρχέτυπό της περιγράφεται μέσα από τη γυναικεία υπόσταση και αρετές, όπως αυτές της αφοσίωσης και της γυναικείας διαίσθησης, συνδυάζει με επιτυχία την ανδρική ευθύτητα, αλλά και την ικανότητα στρατηγικής που καθοδηγείται από τον ανταγωνισμό και τη μαχητικότητα.

Κατά την αστρολογία, η Αθηνά-Παλλάδα αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο λύνουμε προβλήματα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις όταν προκύπτουν. Επίσης, συνδέεται και με τη δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου μας, καθώς είναι και η θεά των τεχνών και της χειροτεχνίας. Ο αστεροειδής Αθηνά-Παλλάδα αφορά έναν τρόπο σκέψης και δράσης που είναι τόσο διαχρονικός όσο και σημερινός, καθώς υπερβαίνει τις διαφορές των φύλων και τονίζει την ισχύ εν τη ενώσει του θεϊκού αρσενικού με τις θεϊκές θηλυκές αρχές και δυνατότητες.

Η Αθηνά-Παλλάδα που ήταν ήδη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Τοξότη, συνεχίζοντας την κίνηση της προς τα πίσω εισέρχεται στο ζώδιό του Σκορπιού την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024. Θα παραμείνει ανάδρομη έως τις 09/07/2024, όπου και θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 19 μοίρες του Σκορπιού.

Η απόλυτη πολεμίστρια γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος

Από τη νέα της θέση μας προσκαλεί να ξαναδούμε τις στρατηγικές και τον τρόπο σκέψης μας και να τις προσαρμόσουμε στις τρέχουσες συνθήκες με πιο έντονο και διεκδικητικό τρόπο. Αυτή η περίοδος μας καλεί επίσης να αντιμετωπίσουμε προσωπικές αναστολές και ταμπού, όπως η αναγνώριση και η διαχείριση των ανησυχιών ή των φόβων μας. Ενώ μπορεί τώρα να είμαστε πιο τολμηροί και ακραίοι στη συμπεριφορά μας, ίσως κάποιες φορές ακόμη και με τρόπους που δημιουργούν θαυμασμό ή εκφοβίζουν τους άλλους, έχουμε ίσως τους δικούς μας προσωπικούς δαίμονες να αντιμετωπίσουμε μέχρι να βρούμε τη λύση και τη λύτρωση. Μπορεί αυτή η διαδικασία να χρειαστεί περισσότερο χρόνο και εσωτερικό θάρρος απ’ όσο οι πρόσκαιρες αντιδράσεις και κάποιες εξωτερικές επιλογές που μας ωθούν να παραβλέπουμε τον πόνο ή την ουσία του προβλήματος. Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για ουσιαστικές λύσεις και βαθιά ενδοσκόπηση ώστε να κάνουμε ειρήνη με λάθη, παραβλέψεις ή τραύματα του παρελθόντος. Με τη βοήθεια της Αθηνάς-Παλλάδας από το διεισδυτικό και μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού ίσως βρούμε πιο έξυπνους τρόπους να απαλλαγούμε από ανησυχίες, προβλήματα και εσωτερικές συγκρούσεις που διαιωνίζονται, μεγεθύνονται στο μυαλό μας και μας κρατούν ξάγρυπνους πολλές νύχτες. Η επίλυση ενός τέτοιου γρίφου ή μιας πολύπλοκης κατάστασης θα απαιτήσει από εμάς να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας σοφία και να θέσουμε σε λειτουργία τους μηχανισμούς της για να έχουμε αποτελέσματα. Η Αθηνά-Παλλάδα στον Σκορπιό έχει ό,τι χρειάζεται καθώς είναι δυνατή, διορατική και ατρόμητη. Θα μας βοηθήσει παράλληλα να παρατηρήσουμε και να οργανώσουμε κάθε στρατηγική λεπτομέρεια, καθώς έχει την ακρίβεια ενός λέιζερ στο να διακρίνει και να λειτουργεί, κάτι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος μας αυτό το διάστημα όλοι, ανεξάρτητα από το ζώδιό μας.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Αθηνάς-Παλλάδας στον Σκορπιό είναι:

ΤΑΥΡΟΣ

Οι σχέσεις σας θα σας απασχολήσουν και θα ξοδέψετε αρκετή φαιά ουσία σκεπτόμενοι τι σας προσφέρουν, τι σας ζητούν και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τις προσεγγίσετε. Είναι σημαντικό αυτό το διάστημα να βρείτε ισορροπία στη σχέση, στο γάμο σας ή με τους επαγγελματικούς σας εταίρους. Θέματα εμπιστοσύνης αλλά και σεξουαλικότητας μπορεί να σας απασχολήσουν. Ίσως αισθανθείτε ότι μια σημαντική σχέση/συνεργασία σας δεν είναι όπως θα έπρεπε. Μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία αμφισβήτησης, θα αποκτήσετε τελικά μια βαθύτερη κατανόηση του πώς να συμβιώνετε πιο αρμονικά με τους άλλους. Αν οι σχέσεις σας έχουν υποστεί αλλαγές και αγκυλώσεις πρόσφατα, μην εκπλαγείτε αν αυτά τα θέματα επανεμφανιστούν στον ορίζοντα. Μέχρι τον Ιούλιο υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα να ανακαλύψετε, να κατανοήσετε και να σχεδιάσετε. Υιοθετώντας μια πιο ξεκάθαρη στάση για να εκφράσετε τις επιθυμίες σας, ή κάνοντας ανοιχτές συζητήσεις για τις μελλοντικές επιθυμίες και τους στόχους σας και βρίσκοντας έναν πιο ισορροπημένο τρόπο να μοιράζεστε, θα έχετε είτε περισσότερη σύμπνοια, είτε προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Ίσως χρειάζεται μια πιο τολμηρή προσέγγιση όταν επικοινωνείτε με άλλους και να μη διστάζετε να υποστηρίζετε σθεναρά το δίκιο σας όταν αισθάνεστε ότι σας φέρονται άδικα. Κατά τη διέλευση αυτή, θα αισθανθείτε περισσότερο θάρρος που θα σας εμπνεύσει να πάτε ένα βήμα πιο πέρα, να διεκδικήσετε, να καταλάβετε, να αναλάβετε την ευθύνη και να προσφέρετε υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Μπορείτε ακόμη και να έρθετε πιο κοντά με αυτούς που θέλετε, γιατί μπορείτε να αγγίξετε βαθύτερα στρώματα της ψυχής τους.

ΛΕΩΝ

Η ανάδρομη Αθηνά-Παλλάδα επηρεάζει τον 4ο Ηλιακό οίκο σας με το σπίτι, την οικογένεια και την ακίνητη περιουσία να είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν, οπότε μπορεί να βρεθείτε να επανεξετάζετε κάποια από αυτά, καθώς και να αντιμετωπίσετε ζητήματα που τα αφορούν. Ίσως να θέλετε να αλλάξετε το μέρος όπου ζείτε, ίσως να υπάρχει ένα μίσθωμα που λήγει με μια ευκαιρία να μετακομίσετε. Αν και αυτή μπορεί και να μην είναι η ιδανικότερη στιγμή για κάτι τέτοιο, επειδή ίσως μπείτε στη διαδικασία να ξανασκεφτείτε και να οργανώσετε διαφορετικά τα σχέδια και τις κινήσεις σας. Μπορεί επίσης να έχετε σκέψεις και σχέδια που αφορούν τη φροντίδα της οικογένεια σας και της περιουσίας σας ή κάποιες ανησυχίες που τα αφορούν. Ενώ μπορεί να βρίσκετε πιο εύκολο να μοιράζεστε τη σοφία σας και να βιάζεστε να βάλετε τα πάντα σε κίνηση, η επιρροή της Αθηνάς-Παλλάδας θα σας ενθαρρύνει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να υιοθετήσετε μια πιο στοχαστική και προσεκτική προσέγγιση. Η κατανόηση της σημασίας της ενεργητικής συμμετοχής όλων των μελών είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία και την καλλιέργεια καλύτερης και πιο ισότιμης σχέσης με τους άλλους. Η ικανότητά σας να ηγείστε είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αλλά τώρα ίσως είναι πιο σημαντικό να μοιραστείτε τις ευθύνες και να κατανοήσετε πώς μπορείτε να αφήσετε τους άλλους να εκφραστούν και να συμβάλλουν αναπτύσσοντας το κριτήριο και την αυτοπεποίθηση τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχοντας ανάδρομη την Αθηνά-Παλλάδα στο ζώδιό σας, σημαίνει ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να συνεργαστείτε μαζί της για να προωθήσετε τον εαυτό σας και την ατζέντα σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το μυαλό σας θα είναι πιο καχύποπτο με αυτή τη θέση. Επειδή το ζώδιο του Σκορπιού κλίνει προς τη μυστικότητα και την ιδιωτικότητα, ίσως να πιστεύετε ότι συμβαίνουν πράγματα για τα οποία δεν είστε σίγουροι. Αλλά αν πιέσετε πάρα πολύ για να φτάσετε στην αλήθεια, κάτι που είναι πολύ πιθανό υπό την επιμονή του Σκορπιού, κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ζητήματα εμπιστοσύνης και δυσπιστίας με τους αγαπημένους σας. Επειδή από την άλλη είστε πιο πρόθυμοι να κάνετε τις δύσκολες ερωτήσεις, μπορεί τελικά να πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζονται. Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτού του διαστήματος είναι ότι προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσετε λάθη, να επανασυνδεθείτε με κάποιους ανθρώπους και να διαχειριστείτε πληροφορίες με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Όμως αυτό απαιτεί ψυχραιμία και λογική σε καταστάσεις που μπορεί να μοιάζουν επείγουσες ή απειλητικές. Αυτή είναι η στιγμή να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι οι σκέψεις σας και η πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Μπορείτε και πρέπει να μη βιάζεστε να πιστέψετε και κυρίως να μη λειτουργήσετε βάση των συμπερασμάτων που προέρχονται από επιπόλαιες εκτιμήσεις της στιγμής, σε ένα διάστημα που μπορεί να μην έχετε την ολοκληρωμένη εικόνα και όλα τα στοιχεία στη διάθεση σας. Όταν η Αθηνά-Παλλάδα γυρίσει σε ορθή πορεία θα είστε πιο έτοιμοι να αναλάβετε πιο σωστή δράση, να έχετε κατασταλάξει και να έχετε τα πιο θετικά αποτελέσματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Αθηνά-Παλλάδα θα ταξιδέψει στον 10ο οίκο της καριέρας, της φήμης και της δημόσιας ζωής σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα την αναμονή για μια προαγωγή ή μια θέση, μπορεί να έχετε δεύτερες σκέψεις για την παρουσίαση του έργου σας στα στελέχη ή στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας και άλλα παρόμοια που σας αγχώνουν ή σας δυσκολεύουν την καθημερινότητα. Όλα αυτά συνήθως συνοψίζονται σε κάποια πράγματα που μπορεί συμβαίνουν στην καριέρα ή δημοσίως και επηρεάζουν τη ζωή σας συνολικά, ή ακόμη και την ικανότητά που έχετε να επηρεάζετε εσείς τους άλλους. Μπορεί να αισθανθείτε σύγχυση με τα καθήκοντα, τα έργα ή τις ευθύνες σας ακόμη και με τους συναδέλφους ή τους προϊσταμένους σας. Αν σκέφτεστε να επιστρέψετε σε προηγούμενο εργοδότη είναι μια καλή ευκαιρία να απλώσετε γέφυρες επικοινωνίας και να κάνετε συζητήσεις. Αν δεν είστε σίγουροι για το έργο σας, είναι μια καλή στιγμή να σκεφτείτε τα πράγματα διαφορετικά, να αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας και να τα βελτιώσετε. Όταν η Αθηνά-Παλλάδα γυρίσει σε ορθή πορεία αργότερα το καλοκαίρι, θα έχετε αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, στη διαδικασία σκέψης σας και στις σχέσεις που κάνετε με τους άλλους. Η αυτοπεποίθηση σας θα επανέλθει, υπενθυμίζοντάς σας να μη χάνετε την εστίαση και την προοπτική σας. Αποδεχθείτε αυτή την ευκαιρία σαν έναν τρόπο να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας και να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας για εσάς και για το κοινωνικό σύνολο.