Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη από τις 29/03/2024

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη από τις 29/03/2024

Τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη από τις 29/03/2024

Στην αστρολογία, ο αστεροειδής Αθηνά Παλλάδα συμβολίζει την ικανότητά για σκέψη, απόκτηση σοφίας, τις στρατηγικές μας ικανότητες και το πνεύμα του πολεμιστή μέσα μας, που μας κάνει να αγωνιζόμαστε για όσα πιστεύουμε. Δείχνει επίσης τη σχέση με το πατρικό πρότυπο, τη στάση μας απέναντι στη μάθηση και τη δημιουργία, τη θεραπεία του πνεύματος, αλλά τις τέχνες. Η θέση της υποδεικνύει τους τομείς της ζωής όπου εκφράζονται οι δημιουργικές και θεραπευτικές αυτές ικανότητες.

Στις 29 Μαρτίου 2024 η Αθηνά Παλλάδα η οποία βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει έως τις 09/07/2024.

Μία πολεμίστρια με έξυπνους στόχους

Η Αθηνά Παλλάδα στον Τοξότη αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τον εαυτό της μέσα από την κατανόηση της ευρύτερης εικόνας. Είναι προσανατολισμένη στο συνολικό αντί να χάνεται στις λεπτομέρειες. Έχει την ικανότητα για ανεξάρτητη σκέψη, που δεν διστάζει να αμφισβητεί το κατεστημένο στην προσπάθεια της να φτάσει στην αλήθεια. Οι διαφορετικές αντιλήψεις και οι άλλες οπτικές μπορούν να τη διδάξουν πολλά και είναι πολύ ανοιχτή στο να διευρύνει το πνεύμα της εξερευνώντας τόπους, ιδέες, πολιτισμούς και φιλοσοφίες για να αντιληφθεί την ουσία της ζωής και τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων.

Πώς θα μας επηρεάσει συλλογικά η ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη

Η ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη μας οδηγεί σε ένα βαθύ και περίπλοκο ταξίδι στον εαυτό μας, πέρα από τα επιφανειακά στρώματα της συνείδησής μας. Σε αυτό το πραγματικά ελεύθερο και αληθινό ζώδιο του Τοξότη, οι προσκλήσεις που μπορεί να συναντήσουμε δεν έχουν να κάνουν τόσο με τις εξωτερικές μας κατακτήσεις, αλλά γίνονται η αφορμή για μια δεύτερη και πιο προσεκτική ματιά στις πιο προσωπικές σκέψεις και πεποιθήσεις μας.

Αυτή η περίοδος γίνεται μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση, όπου το ταξίδι προς τα μέσα γίνεται τόσο σπουδαίο και τόσο σημαντικό όσο οποιαδήποτε εξωτερική δράση και εξερεύνηση.

Φέρνει πνευματική κάθαρση

Δεν αφορά μόνο την αναζήτηση της γνώσης, αλλά την αφαίρεση παλιών τακτικών πεποιθήσεων και ιδεολογιών που δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Είναι σαν μια περίοδος όπου τα φθαρμένα έπιπλα, οι σκόνες και οι αράχνες καθαρίζονται από το πνευματικό «σπίτι» που κληρονομήσαμε από το παρελθόν μας, αφήνοντας χώρο για να αναδυθεί μια πιο αυθεντική και προσωπική φιλοσοφία ζωής. Φυσικά αυτή η διαδικασία απαιτεί θάρρος και ειλικρίνεια, καθώς το να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες μέσα μας μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε εξωτερικό αντίπαλο.

Μας χαρίζει την πιο ουσιαστική δύναμη και σοφία

Όμως όπως συμβαίνει πάντα, η αληθινή δύναμη έρχεται όταν αφαιρούμε την πανοπλία. Η στιγμή που γινόμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δίχως άμυνες είναι αυτή που μας οδηγεί τελικά στην αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους, την αποδοχή, την αλήθεια, την ωριμότητα και τη σοφία. Μέσω αυτής της ανάδρομης πορείας της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη, ακόμη και αν κάποιες φορές μας φέρει αβεβαιότητα και αμφισβητήσεις, όχι μόνο μας ωθεί να αναζητούμε την ουσία της σκέψης μας, αλλά και αναδιαμορφωνόμαστε από αυτήν, κερδίζοντας κατανόηση του σκοπού μας και έναν σαφέστερο τρόπο για το πώς να ζούμε μια πιο γεμάτη και αληθινή ζωή.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στον Τοξότη είναι:

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τους στόχους σας και να μειώσουν την ψυχραιμία σας, καθώς η Αθηνά Παλλάδα θα γυρίσει ανάδρομη στο ζώδιό σας. Αυτό το διάστημα ίσως έχετε ακόμη υψηλότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σας από ό,τι έχετε συνήθως, αλλά να ξέρετε ότι η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να κάνει ελεύθερη πτώση εάν ασκείτε στον εαυτό σας διαρκώς υπερβολική πίεση και δεν του δίνετε κάποια περιθώρια. Μπορεί να σας είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Αντί να προσπαθείτε βιαστικά να κάνετε κάτι, ίσως να είναι πιο αποδοτικό αν το φέρετε εις πέρας με τον δικό σας ρυθμό. Η τάση για υπερβολική σκέψη είναι υψηλή τώρα, κάτι που μπορεί να σας κάνει να φορτίζεστε και να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε, αλλά πάντα θα θυμάστε την αξία του αργού, μεθοδικού και σταθερού ρυθμού. Προσπαθήστε να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας το επόμενο διάστημα, αλλά και με τους άλλους, καθώς μπορεί να ξεσπάσετε στους ανθρώπους σας ως αποτέλεσμα των πιέσεων της καθημερινότητας. Μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε με τους άλλους, καθώς κάποιες στιγμές ίσως αισθανθείτε ότι σας αγνοούν ή ότι δεν σας υπολογίζουν αρκετά και αυτό να φέρει παλιές αναμνήσεις στην επιφάνεια, που να εξαντλούν τη συναισθηματική σας ενέργεια. Ακόμη και τα ταξίδια αλλά και η αγαπημένη σας μάθηση μπορεί να γίνουν πεδία αναβολών, καθυστερήσεων και καταστάσεων που να προκαλέσουν δίκαια το θυμό σας. Όλα αυτά μπορεί να σταθούν αφορμή ώστε κάποια στιγμή να αποσυνδεθείτε από τους εξωτερικούς θορύβους, να ακούσετε τη διαίσθησή και την ψυχή σας και να εξερευνήσετε τις κρυφές οδηγίες που είναι θαμμένες κάπου στο υποσυνείδητό σας. Θυμηθείτε όμως να γειωθείτε αν αρχίσουν να παίρνουν τα ηνία οι αμφιβολίες. Το να μιλάτε για τα προβλήματα σας μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε πιο εύκολα τις σκέψεις εκείνες που σας δημιουργούν θυμό, άγχος και αϋπνία. Οποιαδήποτε επίγνωση έρθει τότε, αλλά και πρακτικές, όπως η άσκηση ή ο διαλογισμός, μπορούν να καλμάρουν την ψυχή και να ηρεμήσουν το πνεύμα σας. Η ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας στο ζώδιο σας θα μπορούσε επίσης να σας παρουσιάσει νέους τρόπους για να υπερασπιστείτε όπως πρέπει τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να επανασυστηθείτε με την προσωπική σας δύναμη. Αν ονειρευτήκατε κάποτε πώς θα έπρεπε να είχατε αντιδράσει σε κάτι που σας πείραξε αν σας δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία, ίσως με αυτή τη διέλευση να μπορέσετε επιτέλους να μετατρέψετε αυτή τη σκέψη σε δράση. Όμως θα πρέπει να σκεφτείτε καλά και να επιλέξετε σωστά τους αγώνες που θα δώσετε. Βρείτε μέσα σας τη σοφία να ξέρετε πότε είναι απαραίτητο να ριχτείτε σε μια μάχη και πότε αξίζει περισσότερο να κάνετε ένα διακριτικό βήμα πίσω.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας μπορεί να σας κάνει να επιστρέψετε σε μερικές σημαντικές αποφάσεις και συζητήσεις. Αν υπάρχει κάποια στιγμή που μπορείτε να ξεκαθαρίστε τα πράγματα, τώρα θα σας δοθεί αυτή η ευκαιρία. Μπορεί να έχετε δεύτερες σκέψεις για το μέλλον ή την ποιότητα μιας σχέσης αλλά και μιας συνεργασίας. Θα πρέπει να διαλευκάνετε μέσα σας, αλλά και να γίνετε ξεκάθαροι για το αν θέλετε να την κρατήσετε στη ζωή και στη δουλειά σας, για ποιους λόγους, με τι προϋποθέσεις και τι περιμένετε από αυτήν. Αφήστε τη λογική και τις αξίες σας να σας καθοδηγήσουν και μην αφήνετε τα σενάρια και τις υποθέσεις να σας βασανίζουν. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα θέματα ανάμεσα σε εσάς και έναν σύντροφο, οι επόμενοι μήνες θα σας αναγκάσουν να φτάσετε στην ουσία των προβλημάτων. Καθώς η Αθηνά Παλλάδα κινείται ανάδρομη στον έβδομο οίκο των συνεργατών, των αντιπάλων και των συντρόφων, θα σας αναγκάσει να ξανασκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεστε σε αυτές τις συγκρούσεις με εκείνους και πώς επιλέγετε να δώσετε κάποια λύση. Εάν το έχετε αναβάλει επ’ αόριστον, μπορεί να σας αναγκάσει να βρείτε τον χρόνο για δύσκολες, αλλά απαραίτητες διαβουλεύσεις, σκέψεις και αποφάσεις. Εάν εσείς και οι άλλοι εξακολουθείτε να έχετε εκκρεμότητες και μισοτελειωμένες καταστάσεις μεταξύ σας, αυτή η ανάδρομη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε άλλη μια αντιπαράθεση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η ανάδρομη πορεία σας αναγκάζει να αντιληφθείτε πώς να επικοινωνείτε με τρόπους που να ενθαρρύνουν και να υποστηρίζουν μια συνεργασία, αντί να εξαντλούν ψυχικά εσάς ή εκείνους με τους οποίους έχετε μια κοινή πορεία. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν τελικά μπορείτε να βρείτε συνειδητά τους σωστούς τρόπους να ζείτε και να εργάζεστε μαζί με τους άλλους, κατευθύνοντας τη δύναμη και την εξυπνάδα σας προς την κοινή σας επιτυχία και ευτυχία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μπορεί η ζωή στο σπίτι σας να γίνει πιο ταραχώδης από ό,τι συνήθως. Μπορεί επίσης η οικογένειά σας να δυσκολευτεί να έχει ηρεμία και να τα πηγαίνει καλά αυτό το διάστημα, καθώς η επήρεια της Αθηνάς Παλλάδας μπορεί να σημαίνει ότι ένας από τους γονείς σας ενσαρκώνει προσωρινά τις ανάδρομες ιδιότητες αυτού του αστεροειδούς. Επίσης μπορεί τα θέματα, τα έξοδα του σπιτιού και η ακαταστασία να συσσωρεύονται πιο γρήγορα από όσο μπορείτε να αντεπεξέλθετε. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν, καθώς η Αθηνά Παλλάδα επηρεάζει τον τέταρτο οίκο του σπιτιού και της οικογένειας. Όμως, εκτός από τα προβλήματα, θα φέρει και έξυπνες λύσεις στις απογοητεύσεις που συμβαίνουν πίσω από τις τραβηγμένες κουρτίνες και τις έγνοιες που κρατάτε για τον εαυτό σας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Με τη βοήθεια της μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα του νου σας και να απελευθερώστε αυτή τη στατικότητα και την απογοήτευση. Ο προσωπικός σας χώρος θα καθαριστεί από προβλήματα που σας απασχολούν χρόνια, αν ξεκινήσετε από χαμηλά με τις ριζωμένες αντιλήψεις και προχωρήσετε προς τα πάνω για να βγάλετε άκρη. Το να αισθάνεστε κολλημένοι, αβοήθητοι και θλιμμένοι επηρεάζει την πορεία σας στο παρόν και στο μέλλον. Όμως τώρα μπορεί να βρείτε έναν τρόπο να βάλετε λόγια και συμπεράσματα στα συναισθήματά σας, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο και να μιλήσετε γι’ αυτόν με άλλους εάν χρειάζεται. Μη φοβηθείτε να γίνετε πιο συναισθηματικοί καθώς βρίσκετε απαντήσεις. Είναι ένα διάστημα προβληματισμού που φέρνει κάθαρση. Θα βρείτε τον εαυτό σας να συλλογίζεται συχνότερα τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες σας, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να επουλώσετε και τραύματα που έχουν να κάνουν με το πώς και γιατί δεν τις διεκδικείτε πάντα. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση για πρόσωπα και πράγματα και στο να βρείτε τη δύναμη και τη σοφία να τα διαχειριστείτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα αβέβαια βήματα της Αθηνάς Παλλάδας που διανύουν με την όπισθεν το υδάτινο περιβάλλον των Ιχθύων στον τομέα της καριέρας, μπορεί να σας κάνουν να δείτε με άλλο μάτι τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Ίσως σας απασχολήσει αν κάνετε σωστές επιλογές κι αν αυτές οι επιλογές γίνονται με βάση τις επιθυμίες σας ή τις επιθυμίες που σας προβάλλουν οι άλλοι. Μπορεί να σας απασχολήσει ή αν η επιλογή της δουλειάς σας προέρχεται πραγματικά από την αγάπη σας γι’ αυτό που κάνετε και όχι από οικονομική ή άλλη ανασφάλεια. Επίσης μπορεί να αισθανθείτε ότι όλη η σκληρή δουλειά σας δεν εκτιμάται όπως πρέπει, και πως έχετε βαρεθεί να πρέπει να «πουλάτε» διαρκώς το έργο σας και να μην αναγνωρίζεται η πορεία και η προσφορά σας. Στην εποχή του ανταγωνισμού, της φιλοδοξίας και της οικονομικής πίεσης, το να χάνεται το νόημα και το κέφι για πραγματική δημιουργία είναι ένα σύνηθες πρόβλημα της παραγωγικότητας. Όταν αυτή η αναδρομή αφορά στον 10ο οίκο της δημόσιας εικόνας και της κοινωνικής σας θέσης, μπορεί να βρεθείτε να αντιμέτωποι είτε με κάτι που φαίνεται να δυσαρεστεί τους άλλους είτε με κάτι που φαίνεται να προβληματίζει εσάς. Όμως, η εικόνα που προβάλλετε ενδέχεται να μη συγκλίνει απολύτως με τις τωρινές σας προδιαγραφές και ανάγκες. Και αφιερώνοντας χρόνο για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας και τα θέλω σας, ίσως να σας βάλει σε ένα πιο σωστό δρόμο για μια αλλαγή εργασίας, συνθηκών ή καριέρας. Μέχρι να τελειώσει η ανάδρομη πορεία της Αθηνάς Παλλάδας, θα μάθετε περισσότερα για το τι σας εκφράζει και τις απόψεις που έχουν για εσάς πραγματική σημασία. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας οδηγήσει στην εφαρμογή των αληθινών σας στόχων σχετικά με το έργο που θέλετε να κάνετε. Αυτή η συμβολή της θεάς της σοφίας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη και τη θέληση σας για να παραμείνετε στη δύναμή σας με έναν τρόπο που να είναι σε σύγκλιση με το γενικότερο καλό. Αυτό θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο να βρείτε μέσα σας αυτό που χρειάζεται ώστε να παράξετε έργο με την ψυχή σας και να βοηθήσετε έτσι με την ουσιαστική συμβολή σας το κοινωνικό σύνολο και την ανθρωπότητα.