Τα 3 ζώδια που βάζουν ψηλά τον πήχη στις φιλίες τους

Τα 3 ζώδια που βάζουν ψηλά τον πήχη στις φιλίες τους

Τα 3 ζώδια που βάζουν ψηλά τον πήχη στις φιλίες τους

Τα υψηλά στάνταρ αυτών των 3 ζωδίων για να θεσπίσουν μια καλή φιλία, αντανακλούν την πανανθρώπινη επιθυμία για πιο αυθεντικές και ουσιαστικές σχέσεις. Ίσως να περιμένουν πολλά, γιατί και οι ίδιοι είναι συχνά αυτό που ζητούν, δηλαδή οι καλύτεροι φίλοι σύμφωνα με τα πρότυπα του ζωδίου τους. Αυτές οι κοσμικές ψυχές έχουν ίσως πολλές απαιτήσεις στον δύσκολο και κάπως απόμακρο κόσμο της ταχύτητας που ζούμε, αλλά η παρουσία τους μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή όσων είναι αρκετά τυχεροί ώστε να τους αποκαλούν φίλους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ζώδιο του Καρκίνου κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία σχετίζεται με την ψυχή, τα συναισθήματα, την ασφάλεια και τη διαίσθησή. Επίσης συμβολίζει τη μητέρα και το μητρικό ένστικτο, κάνοντας αυτό το ζώδιο πολύ προστατευτικό και τρυφερό. Όλες αυτές οι ιδιότητες είναι ενδεικτικές για όλα εκείνα που έχουν και επιθυμούν να περιέχουν οι φιλίες τους. Αυτό το ανιδιοτελές ζώδιο θα έβαζε τον εαυτό του συνειδητά σε δεύτερη μοίρα αν χρειαζόταν να σταθεί σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο. Ο Καρκίνος είναι πολύ γενναιόδωρος με την προσοχή, τον χρόνο και τα μέσα που διαθέτει. Είναι εξαιρετικά πιστό ζώδιο σε όποιον νοιάζεται, ο πραγματικός ορισμός του φίλου. Σε κάνει να νιώθεις χαλαρά και σαν στο σπίτι σου. Αυτό το τρυφερό πλάσμα περιμένει όμως την ίδια αφοσίωση σε αντάλλαγμα. Μπορεί να είναι ευαίσθητο ζώδιο, αλλά έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και γι’ αυτό έχει υψηλές προδιαγραφές. Ως ζώδιο του νερού απαιτεί συναισθηματική ασφάλεια και σύνδεση σε κάθε είδους σχέση. Οι Καρκίνοι έχει υψηλά στάνταρ για τις φιλίες τους, γιατί οι αγαπημένοι τους άνθρωποι είναι όλος τους ο κόσμος και τον θέλουν πλασμένο από τα αγνότερα και καλύτερα υλικά. Χρειάζονται φίλους που να είναι συμπονετικοί και δοτικοί όσο εκείνοι, για να αισθανθούν ασφαλείς μαζί τους. Καθώς συνδυάζουν μνήμη και ευαισθησία, έχουν έντονα καταγεγραμμένα μέσα τους τα βιώματα από κάποιους ανθρώπους που τους πλήγωσαν, επομένως φροντίζουν να είναι πολύ προσεκτικοί με εκείνους που θα εμπιστευτούν. Αν ρίξουν τις άμυνες τους και ανοιχτούν σε κάποιον, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τον θεωρούν μέρος του στενού τους περιβάλλοντος. Η εμπιστοσύνη και η οικειότητα είναι πραγματικά σοβαρή υπόθεση γι’ αυτούς. Αυτό το ζώδιο δεν θέλει να σπαταλάει τον χρόνο του με εφήμερες και επιδερμικές σχέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το ζώδιο του νερού είναι ένας φίλος τόσο πολύτιμος, επειδή όχι μόνο θα αγαπήσει με τη ψυχή του και θα συμπονέσει κάποιον, αλλά και γιατί τον εκτιμά και τον υπολογίζει σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καθώς κυβερνάται από τον σκοτεινό και μεταμορφωτικό Πλούτωνα, το σταθερό αυτό ζώδιο του νερού είναι συνήθως ένας κλειστός χαρακτήρας σε συναισθηματικό επίπεδο. Δεν αφήνει κάποιον εύκολα να πλησιάσει τον εσωτερικό του κόσμο και να μοιραστεί τα μυστικά του. Είναι συνήθως παθιασμένος, έχει μέσα του ισχυρό κίνητρο, ακλόνητο σύστημα πεποιθήσεων και καθώς είναι εναρμονισμένος από τη φύση του με την πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής, είναι αρκετά δύσπιστος. Ο Σκορπιός έχει πάντα υψηλά πρότυπα και από τον εαυτό του και από τους άλλους. Αυτό το παθιασμένο ζώδιο νοιάζεται έντονα για τους ανθρώπους του και οι φίλοι του συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία. Οι Σκορπιοί παίρνουν τα πάντα πολύ προσωπικά και αυτό κάνουν και με τις φιλίες τους. Όταν συνδέονται με κάποιον δημιουργούν βαθύ, συναισθηματικό, δεσμό. Και φυσικά για να προστατεύσουν τον μυστικό, εσωτερικό τους πυρήνα θα προσπαθήσουν να επιλέξουν τους πιο έμπιστους και αξιόλογους ανθρώπους. Μέχρι να τους αποδεχθούν ως εκλεκτούς φίλους, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αξίζουν τον κόπο. Αυτό γίνεται είτε με την πάροδο του χρόνου, είτε παρατηρώντας τη στάση τους σε κάποιες δοκιμασίες και εμπόδια, ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν ποιοι αξίζουν να βρίσκονται στο πλευρό τους. Μερικές φορές, μπορεί οι ίδιοι να δοκιμάζουν με διάφορους τρόπους τα κοντινά τους άτομα. Χρειάζονται πολύ αγάπη, ειλικρίνεια, τιμιότητα, αφοσίωση και πίστη από τους φίλους τους. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τους πληγώσουν και ότι εμπιστεύονται τα σωστά πρόσωπα. Οι Σκορπιοί είναι συνήθως των άκρων στις επιλογές τους και δεν θέλουν επιφανειακές σχέσεις. Για αυτούς, οι φίλοι απέχουν πολλά συναισθηματικά χιλιόμετρα από τους απλούς γνωστούς, ακόμη κι αν αυτό δεν φαίνεται άμεσα σε μια εξωτερική ανάγνωση. Αν δεν στήριζαν τις προσδοκίες τους σε σταθερές καταστάσεις και χαρακτήρες, μάλλον θα ήταν μεγάλο το ρίσκο για εκείνους, γιατί η αγάπη τους είναι απόλυτη. Η δύναμη αυτής της αγάπης τους σε μια φιλία κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται υποστήριξη, καθώς θα κρατήσουν τα μυστικά του, θα ενθαρρύνουν τα όνειρα και τις επιθυμίες του, θα είναι εκεί για να το καθοδηγήσουν στις στεναχώριες και τις κακοτοπιές της ζωής και θα κάνουν εχθρό τους όποιον του εναντιωθεί. Ως ζώδιο του νερού δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι συμπάσχει με τους φίλους του στο μέγιστο βαθμό και θα κάνει τα πάντα για να είναι δίπλα τους σε μια ώρα ανάγκης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κυβερνώμενος από τον άρχοντα του χρόνου και μέγα διδάσκαλο Κρόνο, ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής, σοβαρός, εργατικός και λάτρης της ιεραρχίας και αληθινής προσπάθειας. Έτσι, παίρνει πολύ σοβαρά τις φιλίες του, όπως και όλα τα άλλα στη ζωή και τις βλέπει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης. Η αξιόπιστη φύση αυτού του ζωδίου τούς κάνει από τους καλύτερους φίλους. Οι Αιγόκεροι είναι όμως πολύ επιλεκτικοί και εκλεκτικοί. Θέλουν αυτοί που είναι δίπλα τους να είναι τόσο επιμελείς, έμπιστοι και ευσυνείδητοι όσο είναι κι εκείνοι, γι’ αυτό αισθάνονται ότι πρέπει να τους διαλέξουν με απόλυτη σύνεση και προσοχή. Αυτή η ευσυνειδησία που διαθέτουν τους κάνει να αισθάνονται συχνά απογοητευμένοι όταν οι άνθρωποι δεν προσφέρουν. Εάν ένας Αιγόκερως αναλάβει κάτι, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το φέρει εις πέρας, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν φαίνεται να έχει τις δικές τους αντοχές. Αυτό το ζώδιο της γης είναι μια σταθερή αξία στη ζωή οποιουδήποτε τον ενδιαφέρει. Ως φίλοι προσφέρουν τις πιο σοφές συμβουλές και προσπαθούν να κατευθύνουν τους άλλους στον σωστό δρόμο με τη γειωμένη τους άποψη για τη ζωή. Όχι μόνο προσφέρουν συναισθηματική υποστήριξη, αλλά προσφέρουν και πρακτικές λύσεις. Δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να βλέπουν τους φίλους τους ευτυχισμένους και επιτυχημένους. Θέλουν να τους παρακινήσουν να γίνουν οι καλύτεροι και θα τους ενθαρρύνουν σε όλη τη πορεία τους. Καθώς αντιμετωπίζουν τις φιλίες τους ως άλλη μία σημαντική επένδυση, περιμένουν και το ίδιο είδος αφοσίωσης σε αντάλλαγμα. Για αυτούς, οι επιπόλαιες και οι ρηχές γνωριμίες είναι άσκοπες και χάσιμο χρόνου. Οι Αιγόκεροι θέλουν στη ζωή τους ανθρώπους που θα τους εμπνεύσουν να γίνουν καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους και φίλους που να είναι σαν οικογένεια. Δίνουν πολλά και περιμένουν επίσης πολλά, όπως ενθάρρυνση, αληθινή επικοινωνία, ειλικρίνεια, αφοσίωση και πίστη. Περιμένουν επίσης από τους φίλους του να προσπαθούν, όχι μόνο όσον αφορά τη φιλία τους, αλλά και για την προσωπική και επαγγελματική τους βελτίωση. Θέλουν φίλους για τους οποίους μπορούν να είναι περήφανοι. Οι Αιγόκεροι έχουν υψηλά στάνταρ και αναζητούν κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά στις φιλίες τους όπως φιλοδοξία, αφοσίωση και συναισθηματική σταθερότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί αναζητούν σχέσεις που να εξυψώνουν και τις δύο πλευρές και να τους κάνουν αμφότερους καλύτερους ανθρώπους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.