Τα 3 ζώδια που θίγονται εύκολα, θυματοποιούνται… και βγαίνουν κι από πάνω

Τα 3 ζώδια που θίγονται εύκολα, θυματοποιούνται… και βγαίνουν κι από πάνω

Τα 3 ζώδια που θίγονται εύκολα, θυματοποιούνται… και βγαίνουν κι από πάνω

Τα πιο εύθικτα ζώδια σίγουρα δεν αντέχουν τις φωνές και τις παρορμητικές αντιδράσεις. Καθώς παίρνουν τα πάντα πολύ προσωπικά, ξέρουν και πώς να αντεπιτεθούν και να υπερασπιστούν τα συναισθήματα τους. Η οργή τους δεν περνά πάντα από τις επτά πύλες της κολάσεως, καθώς μερικοί προτιμούν να κάνουν το θύμα, ενώ άλλοι επιλέγουν να απομακρυνθούν με μια παγερή αδιαφορία. Επειδή είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, προσέξτε να μην απευθύνεστε ποτέ σε αυτά ζώδια με λάθος τρόπο γιατί στο τέλος… μάλλον θα βγουν κι από πάνω.

Ας δούμε ποια είναι τα 3 ζώδια που θίγονται εύκολα, θυματοποιούνται… και βγαίνουν κι από πάνω

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι είναι τρυφεροί και γοητευτικοί αλλά το πείσμα τους είναι μνημειώδες. Όταν κάτι γίνει και κάποιος (ιδίως ο άνθρωπος τους) έχει κάτι να τους καταλογίσει, τότε θίγονται βαθύτατα. Θίγονται πραγματικά μέχρι το κόκαλο κι έχουν συναισθηματικά φορτισμένες αντιδράσεις. Όταν αισθάνονται αδικημένοι ή όταν θεωρούν ότι τους έχουν παρεξηγήσει, νιώθουν ότι οι άλλοι είναι εναντίον τους, ότι δεν τους εκτιμούν αρκετά και ότι δεν τους καταλαβαίνουν. Αυτό μπορεί να τους κάνει αντί να ζητήσουν συγγνώμη ή να λύσουν το θέμα με διάλογο, να πεισμώσουν, να γίνουν έξαλλοι, γιατί νιώθουν πληγωμένοι. Ακόμη κι αν ο άλλος έχει δίκιο δεν μπορούν να το δουν εύκολα από τη δική τους οπτική και μπορεί να γίνουν αδιαπέραστοι, αντιδραστικοί ή να πάρουν τη στάση του κατατρεγμένου. Έτσι μπορεί να στριφογυρίζουν στο μυαλό τους αυτήν την προσβολή και να τη μετατρέψουν σε συμπεριφορές και μνησικακίες που θα κρατήσουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι ο άλλος έχει πάρει το μάθημά του. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Ο κίνδυνος μιας αλλαγής στα συναισθήματα των οικείων τους ή στις σχέσεις τους, είναι μια απειλή στο βασικό ιστό της ύπαρξης τους και κατ’ επέκταση στη σταθερότητα και τη ρουτίνα τους. Η σκέψη πως οι ίδιοι μπορεί να ευθύνονται για κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αδιανόητη γι’ αυτό το ζώδιο. Η καλύτερη αντιμετώπιση σε μια τέτοια κατάσταση είναι αναμονή, μετριοπάθεια και υποχωρήσεις μέχρι να επανέλθει η έμφυτη ψυχραιμία του Ταύρου. Είναι καλύτερο να τους μιλούν με καλοσύνη κι επιχειρήματα εξ αρχής, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μείνουν μουτρωμένοι μέχρι να τους ζητήσουν οι άλλοι τελικά συγγνώμη με κάποιο τρόπο και να ξαναβγούν στον αφρό.

ΛΕΩΝ

Το ζώδιο του Λέοντα αγαπά την προσοχή και τη λατρεία των άλλων, προσπαθεί για αυτά σε καθημερινή βάση και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνονται ειλικρινά ότι έχουν αδικηθεί όταν κάποιος τους πάει κόντρα ή τους κατηγορήσει για κάτι, ειδικά στο κοντινό τους περιβάλλον. Η οπτική τους μπορεί συχνά να είναι καθαρά συναισθηματική και πηγάζει από το πώς αντιλήφθηκαν ένα συμβάν και πώς τους έκανε να αισθανθούν. Αυτό τους κάνει να θυματοποιούνται πιο συχνά, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούν. Πραγματικά βλέπουν τις αντιδράσεις ως μια μικρή ανταρσία εναντίον τους, με σκοπό την εκθρόνιση τους από το βάθρο της καρδιάς των άλλων, με αποτέλεσμα να το παίρνουν πολύ κατάκαρδα. Μπορεί να πάρουν τότε τον ρόλο του θύματος, ως έναν τρόπο να κάνουν τους άλλους να δουν τη δική τους πλευρά των πραγμάτων και να κατανοήσουν το συναισθηματικό τους πλήγμα. Μπορεί και να προσπαθήσουν να υποβιβάσουν το γεγονός, να το κοροϊδέψουν ή να γελάσουν με αυτό. Μπορεί επίσης μέσα τους να φορέσουν το στέμμα τους και να αρχίσουν να φέρονται στο άλλο άτομο ως υποδεέστερο, για να του περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπολογίζουν τη γνώμη του. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσουν το άτομο που τους προσέβαλε μπορεί να συνεχίσουν να είναι μαζί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το χαίρονται κιόλας, γιατί μέσα τους μπορεί να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποδόμησης. Οι Λέοντες είναι πολύ περήφανοι κι εύθικτοι και γι’ αυτό είναι καλύτερα να τους μιλούν με ενσυναίσθηση παρά να δέχονται αντιδράσεις. Καθώς είναι ένα γενναιόδωρο και λογικό ζώδιο υπάρχουν καλές πιθανότητες για συνεννόηση, αφού πάρουν πολλές διαβεβαιώσεις αγάπης και κάποιο χρόνο για να το σκεφτούν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δεν είναι ασυνήθιστο για τον Σκορπιό να γυρίζει το παιχνίδι ή να θυματοποιείται όταν κάτι πάει στραβά στις σχέσεις του. Είναι πολύ πιο ευαίσθητοι απ’ ό,τι φαίνονται, ιδιαίτερα με τους αγαπημένους τους, και αν πληγωθούν από τα λόγια κάποιου είναι πολύ πιθανό να θυμώσουν, να αισθανθούν ιδιαίτερα ευάλωτοι και γι’ αυτό και να το ανταποδώσουν στα ίσα. Το πιθανότερο είναι τότε ότι ο Σκορπιός θα πει ή θα κάνει κάτι τόσο αιχμηρό που θα ανατραπούν οι ρόλοι και ο «θύτης» θα νιώσει το κάψιμο από το κεντρί αυτού του ζωδίου βαθιά στην καρδιά του. Είτε αισθάνονται πραγματικά ότι είναι αδικημένοι είτε επειδή απλά ξέρουν πώς να κάνουν το δικό τους, προτιμούν να έχουν τον έλεγχο κάθε κατάστασης. Αν πρέπει να στρεβλώσουν λίγο τον φακό για να υπερισχύσουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις ή τον πόλεμο, συχνά δεν βλέπουν κάτι λάθος σε αυτό. Συνήθως είναι πολύ ευθείς και αξιόπιστοι άνθρωπο με βαθιά συναισθήματα. Αλλά μερικές φορές είναι επιρρεπείς στη χειραγώγηση προκειμένου να ελέγξουν τις καταστάσεις. Η οξύνοια, η διαίσθηση και ο φυσικός τους μαγνητισμός τους διευκολύνουν ακόμα περισσότερο. Αν δεν θέλετε να εμπλακείτε σε ατέλειωτους κύκλους με αλληλοκατηγορίες, κόντρες και αντιδράσεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσφέρετε γνήσια συναισθήματα, ανοιχτούς διαλόγους και την ευκαιρία να συζητήσετε τα πράγματα μεταξύ σας σε προσωπικό επίπεδο και χώρο. Διαφορετικά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες όχι μόνο να θιγούν, αλλά να βγουν με πολλούς τρόπους από πάνω.