Πώς αντιμετωπίζουν τα 12 ζώδια την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους και πότε πρέπει να προσέξουν το 2021

Πώς αντιμετωπίζουν τα 12 ζώδια την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους και πότε πρέπει να προσέξουν το 2021

Μπορεί στα παραμύθια οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες να ζουν μια τρισευτυχισμένη ζωή μετά το γάμο (ακόμη κι αυτό βέβαια, απλώς το υποθέτουμε, με το «έζησαν αυτοί καλά» στο τέλος του παραμυθιού), στη σκληρή και πεζή δική μας πραγματικότητα όμως, γνωρίζουμε ότι από μόνο του τίποτε δεν εξασφαλίζει την ευτυχία και τη διάρκεια στις σχέσεις και τον γάμο, αν δεν το επιδιώξουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς χαρίζουμε ευτυχία στον εαυτό μας και στο ταίρι μας και σίγουρα ο γάμος για να επιτύχει, εκτός από έρωτα και αγάπη, απαιτεί μεγάλες δόσεις ευθύνης, αφοσίωσης, θυσιών, πειθαρχίας, καλής επικοινωνίας και συγκατάνευσης. Όπως σε όλες τις σχέσεις έτσι και στη σχέση γάμου, που κρίνεται άλλωστε ως η πιο σοβαρή και απαιτητική, θα υπάρξουν ημέρες λιακάδας, αλλά και συννεφιάς. Η Αστρολογία χρησιμοποιώντας ως δείκτες επιρροών τις διελεύσεις των πλανητών σε σχέση με το γενέθλιο ωροσκόπιο και το ωροσκόπιο γάμου (εκτός από τις άλλες μεθόδους), μπορεί να φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια της πορείας του γάμου σας, να σας υποδείξει τις περιόδους ευημερίας, αλλά και τις περιόδους κρίσης.

Με διαφορετικό τρόπο, θα αντιμετωπιστεί μια Κρόνια επιρροή (που συνήθως δείχνει κούραση και φθορά λόγω της διάρκειας του γάμου ή αντιξοότητες συνυφασμένες με πρακτικά προβλήματα), διαφορετικά μια επιρροή Πλουτώνια, που καταδεικνύει πιο βαθιές και καθαρά ψυχολογικές αιτίες προβλήματος…

Τις κρίσεις στις σχέσεις και τον γάμο είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγουμε, όσο κι αν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και το ταίρι μας. Ας μάθουμε τουλάχιστον να τις διαχειριζόμαστε σωστά και να τις κατανοούμε. Μόνο έτσι τις ξεπερνάμε κιόλας. Παρακάτω θα δούμε πώς αντιδρά και ξεπερνά τις κρίσεις το κάθε ζώδιο. Εσείς κάνετε τους συνδυασμούς με τον ωροσκόπο σας, αν τον γνωρίζετε και αντιμετωπίστε με επιτυχία και ψυχραιμία τις κρίσεις!

ΚΡΙΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Κριοί;

Όπως σε όλα, έτσι και στον γάμο, όταν το παραμύθι αρχίζει να ξεφτίζει και ξεκινούν οι δυσκολίες, οι Κριοί νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν δράση και να πάρουν πρωτοβουλίες. Βαθύτατα ρομαντικοί από φύση, οι Κριοί δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα ότι ο γάμος τους, το δικό τους μοναδικό lovestory, πεθαίνει. Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας υπομονετικά να ξεπεραστεί η κρίση. Άλλωστε η υπομονή και η επιμονή δεν αποτελούν μέρος του δικού τους ρεπερτορίου. Αν εγκαταλείπουν οι ίδιοι το ταίρι τους, βιάζονται να ξεμπερδέψουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα με τα τυπικά, είναι κοφτοί και απότομοι στις εξηγήσεις τους, ενώ αν είναι εκείνοι που τους εγκαταλείπουν, τότε προς στιγμή χάνουν αυτή την αίσθηση υπεροχής και δύναμης που νιώθουν, αλλά γρήγορα αναδιπλώνονται και είτε κυνηγάνε το ταίρι τους μέχρι τελικής πτώσης, είτε απλώς προχωράνε στην επόμενη σχέση. Οι καβγάδες, οι εντάσεις και οι φωνές δείχνουν ότι ο γάμος τους ενδιαφέρει ακόμη, ενώ αν έχουν ένα πιο ψυχρό κι αποστασιοποιημένο στιλ, μάλλον βιάζονται να τον ξεφορτωθούν….

Πότε είναι τα δύσκολα; Τα «δύσκολα» για σας είναι μάλλον πίσω σας εκτός αν έχετε γενέθλια μετά τις 15/4, που θα σας επηρεάζει και φέτος ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω, αλλά και πάλι θα έχετε αρκετές βοήθειες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν μέχρι τις 6/1/21 φτάσετε με μια σχέση ή έναν γάμο αναλλοίωτους από το πέρασμα του Κρόνου, αυτό σημαίνει ότι είστε σε μια πολύ δυνατή σχέση και τώρα πρέπει απλώς να την ενισχύσετε. Τα δύσκολα διαστήματα αυτής της χρονιάς είναι μέχρι τις 6/1, από τις 23/4 μέχρι τις 10/6 και το πιο ισχυρό από τις 15/9 μέχρι τις 29/10. Εκεί μπορεί να κριθεί η μακροημέρευση του γάμου ή της σχέσης σας και κατά πόσο θα μπορέσετε να ανανεώσετε τους όρκους πίστης και αιώνιας αφοσίωσης. Ακόμη, σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν επιστροφές από μετανιωμένους πρώην.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Ένας σύμβουλος σε θέματα σχέσεων και γάμου θα μπορούσε να βοηθήσει να τιθασεύσετε τον παρορμητισμό σας και να δείτε πιο ρεαλιστικά τις προοπτικές του γάμου σας. Το να βάλετε επίσης πίσω τον εγωισμό σας και να προτάξετε το καλό της σχέσης με ειλικρινή διάλογο.

ΤΑΥΡΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Ταύροι;

Ο Ταύρος ανήκει στα σταθερά και γήινα ζώδια, με ισχυρότερα αιτήματα την αίσθηση σιγουριάς, μονιμότητας και συναισθηματικής ασφάλειας. Όσο δύσκολα μπαίνουν σε έναν γάμο ή μακρόχρονη σχέση, ακόμη δυσκολότερα παραιτούνται από αυτόν, άρα η κρίση στον γάμο τους, θεωρείται ίσως από τις δύσκολες. Η υπομονή και η επιμονή είναι σίγουρα τα πιο δυνατά τους όπλα και σ’ αυτή την άτυχη στιγμή της ζωής τους. Επειδή οι ίδιοι απεχθάνονται τις αλλαγές, θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Αν δεν καταφέρνουν ούτε με αυτό τον τρόπο κάτι, τότε μπορεί να κλειστούν στον εαυτό τους και να γίνουν ιδιαίτερα εσωστρεφείς. Πάντως το πείσμα τους είναι παροιμιώδες και θα κάνουν τα πάντα να κερδίσουν το ταίρι τους, μερικές φορές μόνο και μόνο για να περάσει το δικό τους.

Πότε είναι τα δύσκολα; Ήδη από τις 19/12 με την είσοδο του Δία στον Υδροχόο και πολύ περισσότερο με την είσοδο του Κρόνου επίσης, έχει ξεκινήσει ένα διάστημα με αρκετή ένταση, που κρίνει την αντοχή του γάμου ή της σταθερής σχέσης σας, ειδικά αν και το έτερον ήμισυ εκπροσωπεί κάποιο από τα σταθερά ζώδια όπως εσείς (είναι δηλαδή άλλος Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Οι πιο έντονες περίοδοι θα είναι από τις 7/1/21 μέχρι τις 4/3/21, ακόμη από τις 11/6 μέχρι τις 29/7, αλλά το πιο απαιτητικό και δύσκολο -καθώς περιλαμβάνει και μια Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο σας και τον Άρη στον Σκορπιό στον τομέα των σχέσεων- θα είναι από τις 30/10 έως τις 12/12.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Συνήθως ο γάμος ή η σχέση σας υποφέρει, διότι πολύ εύκολα συνηθίζετε σε μια κατάσταση και θεωρείτε δεδομένη την αγάπη του συντρόφου σας. Άρα, αν πραγματικά θέλετε να το σώσετε, μην σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε το ταίρι σας!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Δίδυμοι;

Οι επικοινωνιακοί κι αέρινοι Δίδυμοι, αντιμετωπίζουν καταρχήν την κρίση με ψυχραιμία, εκτός αν έχουν ένα υδάτινο ωροσκόπο (Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθύ), οπότε εκεί εμπλέκεται περισσότερο το συναίσθημα στην αντίδραση. Συνήθως προσπαθούν με τη λογική τους να καταλάβουν τις αιτίες του προβλήματος και φυσικά προτιμούν να συζητήσουν με το ταίρι τους, παρά να λάβουν άλλου είδους πιο πρακτικά μέτρα. Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον σύντροφό τους, τότε θα απευθυνθούν στους φίλους ή τους κοινούς γνωστούς, αφού και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να μοιραστούν το πρόβλημα τους, γλυκαίνει μέσα τους τον πόνο. Επειδή οι Δίδυμοι θέλουν γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα και δεν αντέχουν να κάνουν υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί η μπόρα, καταπιάνονται με πολλά πράγματα, εκδηλώσεις, δουλειές, ώστε να απασχολούνται και να μην σκέφτονται το θέμα τους όλη μέρα.

Πότε είναι τα δύσκολα; Με τις εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σας με τον Τοξότη στις 26/5, στις 10/6 και στις 4/12 οι κρίσεις στις σχέσεις ή τον γάμο είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο, όμως οι υποστηρικτικές όψεις του Δία και του Κρόνου μπορεί να βοηθήσουν να αναγεννηθεί ή να σταθεροποιηθεί μια κατάσταση. Τα διαστήματα που χρειάζονται περισσότερη προσοχή είναι από τις 5/3 μέχρι 23/4 και τον Δεκέμβριο.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Πάντα η αλλαγή παραστάσεων, ένα μακρινό ταξίδι και φυσικά ο ειλικρινής διάλογος βοηθά να ξεπεράσετε τις κρίσεις!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Καρκίνοι;

Οι κατεξοχήν «ευαίσθητοι» του ζωδιακού δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κρίση στον γάμο ή τη σταθερή σχέση τους με χαλαρό ή ψύχραιμο τρόπο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια. Άλλωστε για τους Καρκίνους, ο σύντροφός τους, η οικογένεια τους, είναι το ύψιστο αγαθό. Είναι αυτό που τους παρέχει την περιζήτητη για εκείνους «ασφάλεια». Πόσο ψύχραιμοι να είναι λοιπόν όταν το χάνουν, όταν η γη γλιστρά κάτω από τα πόδια τους; Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κινητοποιούνται πρακτικά για να κάνουν κάτι. Τουλάχιστον όχι γρήγορα και άμεσα… Οι πρωτοβουλίες και η δράση είναι για τους άλλους. Εκείνοι συνήθως κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται ακόμη πιο εσωστρεφείς και μελαγχολικοί, υποφέρουν στωικά τον πόνο τους, και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους εγκαταλείψει το ταίρι τους σαν τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο τουλάχιστον! Βλέπετε είστε οι πιο συναισθηματικοί και τρυφεροί του ζωδιακού, το συναίσθημα και η ασφάλεια για σας, είναι το οξυγόνο που αναπνέετε, πώς να το στερηθείτε ξαφνικά;

Πότε είναι τα δύσκολα; Τα πολύ δύσκολα είναι σίγουρα πίσω σας, αφού ο Κρόνος απέναντι από το ζώδιο σας, τέσταρε τα προηγούμενα χρόνια τον γάμο σας. Ένα πολύ καθοριστικό διάστημα για το γάμο σας θα ξεκινήσει μόνο για τους γεννημένους μετά τις 15/7 επειδή μπαίνει ο Πλούτωνας στις μοίρες του δικού σας δεκαημέρου και θα απαιτήσει να κάνετε βαθιές αλλαγές στον γάμο ή στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη σχέση σας. Τα απαιτητικά διαστήματα του 2021 είναι από τις 23/4 μέχρι τις 10/6, από τις 15/9 μέχρι τις 29/10 και τον Δεκέμβριο, στην περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω, από 17 Δεκεμβρίου μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 22. Βέβαια, σε αυτό το διάστημα παίζουν κι επιστροφές από το παρελθόν.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Προσπαθήστε να κάνετε ασκήσεις απεξάρτησης, στηριχθείτε περισσότερο στα πόδια σας ώστε ο γάμος σας να χτίζεται πάνω σε γερά θεμέλια! Εστιάστε στα θετικά της σχέσης και όχι μόνο σε ό,τι δεν σας αρέσει. Μην κλείνεστε στον εαυτό σας.

ΛΕΩΝ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Λέοντες;

Ως σταθερό ζώδιο ο Λέων νιώθει ότι βαδίζει σε κινούμενη άμμο, όταν ο γάμος ή η μακρόχρονη σχέση του κλυδωνίζεται ή περνά κρίση. Μην ξεχνάτε ότι το ψυχολογικό βασανιστήριο των Λεόντων είναι ο φόβος της αποτυχίας! Αυτή δεν μπορεί να την επιτρέψουν, στη «βασιλική» καταγωγή τους. Και μολονότι μπορεί να είναι ήσυχοι στη συζυγική ζωή τους, όταν απειλείται ο γάμος και η οικογένεια τους αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν φοβούνται τίποτε και είναι ικανοί να τα βάλουν ακόμη και με φαντάσματα προκειμένου να τον σώσουν. Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν είναι να επιτρέψουν στον σύντροφό τους να νιώσει οίκτο για εκείνους. Είναι πολύ υπερήφανοι ακόμη και στη μεγαλύτερη οδύνη τους. Επίσης σπάνια θα μοιραστούν το πρόβλημα τους, γιατί αποφεύγουν να δίνουν δικαιώματα. Μπορεί να απομονωθούν, να κλάψουν, αλλά θα επουλώσουν μόνοι τους τις πληγές!

Πότε είναι τα δύσκολα; Η περίοδος που διανύουμε από τις 17/12 που εισήλθε στον Υδροχόο ο Κρόνος και εκτείνεται μέχρι την άνοιξη του 2023, είναι σίγουρα η πιο αποφασιστικής σημασίας περίοδος, για την πορεία της σχέσης ή του γάμου σας. Εδώ θα φανούν πιο έντονα οι δυνατότητες ή οι αδυναμίες της σχέσης, θα βγουν παράπονα, απωθημένα, αλλά και η φθορά του ίδιου του χρόνου. Μέσα σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα υπάρχουν κάποιοι μήνες μεγαλύτερης έντασης, που θέλουν προσοχή: 7/1-3/4, 11/6-29/7 και 30/10-12/12. Το θετικό με αυτή τη χρονιά είναι και η παράλληλη πορεία του Δία στον Υδροχόο, που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τονωτικές ενέσεις στη σχέση σας.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Μην δραματοποιείτε τις καταστάσεις και υπερβάλλετε, γιατί έτσι κάνετε χειρότερο κακό. Αποστασιοποιηθείτε ή πάρτε τη συμβουλή κάποιου τρίτου προσώπου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Παρθένοι;

Μολονότι δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί (εκτός αν υπάρχει ένας ωροσκόπος σε ζώδια του νερού) ή τουλάχιστον δεν δείχνουν έτσι, οι Παρθένοι διαχειρίζονται τις κρίσεις στις σχέσεις ακόμη και στον γάμο, καταρχήν πρακτικά. Θα λάβουν υπόψη τους όλα αυτά για τα οποία πιθανώς ο σύντροφός τους τους κατηγορεί και θα κοιτάξουν συστηματικά να τα επιλύσουν. Ακόμη και στα πιο ισχυρά σοκ, όπως αυτό του χωρισμού, ένας Παρθένος θα σκεφτεί πρώτα την πρακτική πλευρά των πραγμάτων και μετά θα «πέσει στα πατώματα». Αν συμπιέσουν τα συναισθήματα τους και δεν τα εκφράσουν, τις περισσότερες φορές θα σωματοποιηθούν και θα προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία τους. Η Παρθένος όμως είναι και το πιο εγκεφαλικό ζώδιο από τα ζώδια της γης κι αυτό σημαίνει ότι θα στηριχθεί στη λογική, θα βρει επιχειρήματα και γενικώς θα περάσει πολλές νύχτες αγρύπνιας, προκειμένου να βρει το κλειδί της επαναφοράς ισορροπίας και ευτυχίας.

Πότε είναι τα δύσκολα; Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι πιο εύκολα μέσα στο 2021, αν θέλετε να ισχυροποιήσετε τον γάμο ή τη σχέση σας. Εσείς που έχετε γενέθλια από τις 13 ως τις 15/9 θα πρέπει να είστε αρκετά πιο προσεκτικοί, γιατί θα σας επηρεάζει ο Ποσειδώνας από τον Φεβρουάριο κι έπειτα κι αυτό μπορεί κάπως να σας αποσταθεροποιήσει σαν επιρροή. Προσοχή και στις σειρήνες… Τα διαστήματα που πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι από 4/3 μέχρι 22/4, από 30/7 μέχρι 14/9 και από 13/12 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Για μια φορά προσπαθήστε να σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας και να δείτε πόσο συμμετέχετε στις ταλαντεύσεις που περνά η σχέση σας. Ίσως το μυστικό βρίσκεται βαθιά μέσα σας και δεν είναι τελικά όλες αυτές οι πρακτικές λεπτομέρειες στις οποίες κολλάτε συνήθως.

ΖΥΓΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Ζυγοί;

Ο Ζυγός, με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, συμβολίζει τις σχέσεις και βέβαια τον γάμο! Κάτι λοιπόν να μην πάει καλά στην προσωπική τους ζωή και κυρίως στην υπέρτατη σχέση του γάμου, μπορεί να τους ρίξει τόσο πολύ ψυχολογικά, που να κάνουν καιρό να το ξεπεράσουν. Όταν ο γάμος τους περνάει κρίση νιώθουν αδύναμοι να αντιμετωπίσουν κι οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους, ακόμη κι αν είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί καριερίστες. Στην αρχή δείχνουν να μην μπορούν να το δεχτούν, πιθανώς να φανούν κι αρκετά σκληροί με τον σύντροφό τους, ρίχνοντας τις ευθύνες σε πρώτο επίπεδο σε εκείνον-η, αλλά όταν αρχίσει μέσα τους να ωριμάζει η κατάσταση, τότε ως παρορμητικό ζώδιο αναλαμβάνει τις ευθύνες του και μπαίνει στον αγώνα της διεκδίκησης. Συχνά προσκολλώνται σε κάποιο στενό φιλικό τους πρόσωπο για όσο διάστημα χρειάζεται για να αποκτήσουν ξανά την αυτοπεποίθηση τους.

Πότε είναι τα δύσκολα; Τα πολύ δύσκολα τα έχετε αφήσει ήδη πίσω σας. Έτσι αν μέχρι τις 6/1/21 έχετε στο πλευρό σας έναν άνθρωπο που αγαπάτε και σας αγαπά, τότε αυτή η σχέση σημαίνει ότι έχει γερές βάσεις και μπορείτε να την ενισχύσετε περαιτέρω μέσα στην χρονιά με τη σταθεροποιητική επιρροή του Δία και του Κρόνου. Το μόνο διάστημα που θέλει προσοχή είναι αυτό που εκτείνεται από τις 15/9 μέχρι τις 29/10 και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με την ανάδρομη Αφροδίτη.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Εκπροσωπείτε ένα από τα τρία επικοινωνιακά ζώδια. Φροντίστε λοιπόν με διάλογο να αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Ακόμη όμως και οι συζητήσεις με φίλους σάς δίνουν μια άλλη οπτική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Σκορπιοί;

Σε μια σχέση όπως ο γάμος ή μια μακρόχρονη δέσμευση, είναι πολύ δύσκολο να έχεις πάντα τον έλεγχο της κατάστασης, εφόσον πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά και τις διαθέσεις του άλλου. Ως σταθερό ζώδιο του νερού, τα αιτήματα της διάρκειας και της συναισθηματικής ασφάλειας προέχουν όλων των άλλων, άρα οποιαδήποτε ρωγμή στο οικοδόμημα του γάμου, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες ψυχολογικές συνέπειες στους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι και η πρώτη τους αντίδραση στις δυσκολίες του γάμου είναι η καχυποψία ότι το ταίρι τους έχει βρει κάποιο άλλο ενδιαφέρον. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να ξανακερδίσουν τον σύντροφό τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η ζωή τους μετά, μπορεί να είναι κόλαση. Πάντως, το θετικό με τους Σκορπιούς είναι ότι έχουν και τη δύναμη της αναγέννησης μέσα τους. Έτσι αν ξεπεράσουν τα εκδικητικά τους ένστικτα, μπορεί να ξαναχτίσουν από την αρχή τον γάμο τους.

Πότε είναι τα δύσκολα; Τα πολύ δύσκολα έχουν ξεκινήσει από την στιγμή που μπήκε ο Κρόνος στις 17/12 στον Υδροχόο και ξεκίνησε η πολιορκία. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψετε να περνάτε καλά ή θα οδηγηθείτε σε χωρισμό. Ο Κρόνος μπορεί να λειτουργήσει και ως κόλλα σε ένα ζευγάρι. Η επιρροή του Ουρανού, για τους γεννημένους το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου, δείχνει ότι ίσως πρέπει να εκχωρήσετε στον σύντροφό σας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία.

Οι κρίσιμες περίοδοι που θα δείξουν πόσο μπορείτε να επιμείνετε στον γάμο ή τη σχέση σας και να σώσετε την κατάσταση είναι από τις 7/1 μέχρι 3/3 και από τις 30/10 μέχρι τις 12/12.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Καταρχήν να απομονωθείτε για λίγο, ώστε να σκεφτείτε σε βάθος τι συμβαίνει και πόσο εσείς οι ίδιοι έχετε μερίδα ευθύνης. Να αφήσετε τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας στην άκρη και να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα της σχέσης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Τοξότες;

Ακόμη και στους αισιόδοξους και προσαρμοστικούς Τοξότες, μια κρίση στον γάμο ή τη μακρόχρονη σχέση σας, δεν φαντάζει και ως η πιο διασκεδαστική εμπειρία. Ακριβώς επειδή οι Τοξότες από φύση δεν τα πάνε πολύ καλά με τον θεσμό του γάμου, ήδη το να μπουν στη διαδικασία γάμου δείχνει ότι έχουν κάνει την υπέρβαση και η πιθανότητα κρίσης απλώς δικαιολογεί μέσα τους όλες τις αμφιβολίες που είχαν εξαρχής. Συνήθως η αντιμετώπιση τους είναι πιο φιλοσοφημένη και μόλις φύγει το άγχος, ο θυμός και η στενοχώρια, προσπαθούν να δουν ρεαλιστικά τις πιθανότητες διαλόγου και απάλειψης των αιτιών της κρίσης. Η πρώτη αντίδραση τους σίγουρα διαφέρει πολύ από την πιο ώριμη και μεστή μετέπειτα προσέγγιση τους. Όταν βέβαια οι ίδιοι εγκαταλείπουν μια σχέση ή έχουν πάρει απόφαση το τέλος της, είναι δύσκολο να μεταπειστούν και αλλάζουν πολύ γρήγορα σελίδα στην προσωπική τους ζωή!

Πότε είναι τα δύσκολα; Η πιο σημαντική επιρροή για τον γάμο ή τη σχέση σας, που απαιτεί να ψάξετε βαθιά μέσα σας τις αιτίες του προβλήματος, που ίσως προβάλλετε στον σύντροφό σας, είναι οι εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σας με τους Διδύμους στις 26/5, 10/6 και 4/12. Σ’ αυτά τα διαστήματα προσέξτε και τους πειρασμούς. Οι περίοδοι που θα είναι πιο απαιτητικές και για τις σχέσεις είναι από 4/3 μέχρι 22/4 και ο Δεκέμβριος.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Να φιλοσοφήσετε λίγο περισσότερο αυτό που συμβαίνει και να μην αφήσετε την οργή ή τον θυμό να πάρουν αποφάσεις για σας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Αιγόκεροι;

Ο γάμος για τους Αιγόκερους σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, γι’ αυτό και την αποφεύγουν μέχρι να νιώσουν πραγματικά ώριμοι, να αντεπεξέλθουν σ’ αυτή. Ο γάμος θεωρείται προέκταση της κοινωνικής τους εικόνας κι επειδή αυτή τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα, δεν θέλουν να περάσουν την αρνητική εμπειρία της αλλοίωσης της. Σπάνια θα πάρουν την πρωτοβουλία να χωρίσουν, αλλά αν φτάσουν σ’ αυτό το σημείο, είτε από δική τους υπαιτιότητα είτε του συντρόφου τους, δεν υπάρχει επιστροφή. Μπορεί να κάνουν υπομονή, να επιμείνουν, να το παλέψουν, αλλά από τη στιγμή που παίρνουν τη δύσκολη απόφαση δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη ευκαιρία. Η ενστικτώδης αντίδραση τους πάντως στα δύσκολα, είναι η εργασιομανία. Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά για να μπορούν να ξεχνούν τα πολύ δύσκολα και να τα υπομένουν.

Πότε είναι τα δύσκολα; Εσείς οι Αιγόκεροι στην πραγματικότητα τώρα θα αρχίσετε να βγαίνετε από τα δύσκολα, αφού η πορεία του Κρόνου τα προηγούμενα χρόνια δοκίμασε τις αντοχές του γάμου σας. Βέβαια, για τους γεννημένους στο τέλος του ζωδίου μετά τις 12 Ιανουαρίου, υπάρχει ακόμη ο Πλούτωνας που μπορεί να δημιουργεί την ανάγκη για αλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσετε απαραίτητα άσχημα, αλλά ότι πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που βιώνετε τη σχέση γάμου. Άλλωστε καλή η τάξη και η οργάνωση, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει η διατήρηση του έρωτα στη σχέση! Τα πιο πιεστικά διαστήματα είναι από 23/4 μέχρι 10/6 και ο Δεκέμβριος που θα βρει ανάδρομη την Αφροδίτη στο ζώδιο σας.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Καταρχήν να μην κλειστείτε στον εαυτό σας παραμελώντας την κοινωνική σας ζωή. Ανοίξτε την καρδιά σας σε αυτούς που μπορεί να σας νιώσουν και φυσικά αξιοποιήστε το χιούμορ σας, γιατί τώρα πραγματικά το έχετε ανάγκη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Υδροχόοι;

Ο Υδροχόος αποτελεί το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού, που αγαπά την εργένικη ζωή και προσπαθεί να αποφύγει ή έστω να αναβάλλει την διαδικασία του γάμου μέχρι σχετικώς αργά. Οι κρίσεις στον γάμο είναι ένα από τα επιχειρήματα του για να αποφύγει μια τέτοια διαδικασία. Γιατί γνωρίζει, αφού μπορεί να βλέπει πολύ καλά στο μέλλον, ότι η πορεία της συζυγικής ζωής κάποιες στιγμές περνά από στενωπούς, ακόμη κι όταν υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις. Η αντίδραση ίσως να μην είναι τόσο συναισθηματική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πληγώνονται. Άλλωστε κι ο Υδροχόος είναι σταθερό ζώδιο που δεν αρέσκεται στις αλλαγές. Τη μεγαλύτερη ψυχολογική ταλαιπωρία την περνούν όταν χάσουν την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο τους. Μολονότι δεν ζηλεύουν εύκολα, μπορεί να φτάσουν στο σημείο να παραφέρονται σαν τον πιο σκληροπυρηνικό Σκορπιό.

Πότε είναι τα δύσκολα; Από τις 17/12 που πέρασε το κατώφλι του ζωδίου σας ο Κρόνος και μέχρι το 2023, είναι η πιο δύσκολη περίοδος που θα κρίνει τη μακροβιότητα του γάμου σας και θα σας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ποιότητα της σχέσης σας. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα υπάρχουν κάποιοι μήνες με ιδιαίτερη ένταση που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Αυτοί είναι: από τις 7/1 μέχρι τις 3/3, από τις 11/6 μέχρι τις 29/7 κι από τις 30/10 μέχρι 12/12.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Μην ξεχνάτε το βασικό συστατικό της συζυγικής σας ή σταθερής σας σχέσης, που είναι η φιλία. Αντιμετωπίστε το ταίρι σας σαν φίλο που κάνετε μεταξύ σας έναν ειλικρινή διάλογο. Στο κάτω κάτω ακόμη κι αν τελειώσετε ως εραστές και σύζυγοι, μπορείτε πάντα να αγαπάτε ο ένας τον άλλο σαν φίλοι.

ΙΧΘΥΕΣ

Πώς αντιμετωπίζουν την κρίση στον γάμο ή τη σχέση τους οι Ιχθύες;

Όπως σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, έτσι και στις κρίσεις που μπορεί να περάσει μια μακρόχρονη σχέση ή ένας γάμος, η εύκολη λύση για τους Ιχθύς είναι η φυγή! Είτε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξουν τόπο διαμονής, είτε ότι θα αφήσουν το ποτό και ότι άλλο εθιστικό να τους συνεπάρει, είτε ακόμη ότι θα δουλεύουν μερόνυχτα, ώστε να τα βγάλουν πέρα πιο εύκολα με τον εφιάλτη που ζουν. Προτιμούν τα δύσκολα να τα βλέπουν σαν ένα κακό όνειρο, που θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουν. Σαν ζώδιο του νερού, η ευαισθησία τους είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και μια μικρή μπόρα μπορεί να τη βιώσουν σαν καταιγίδα! Ακόμη κι αν δεν φταίνε οι ίδιοι 100% για ό,τι συμβαίνει, εύκολα παίρνουν την ευθύνη και μερικές φορές προτιμούν να θυσιάσουν τον εγωισμό και την περηφάνια τους, για να ξαναγίνουν τα πράγματα καλά όπως πριν.

Πότε είναι τα δύσκολα; Δεν θα έλεγα ότι το 2021 είναι από τις δύσκολες χρονιές για τη σχέση ή τον γάμο σας. Υπάρχουν φυσικά κάποια διαστήματα που θα πρέπει να είστε κάπως πιο προσεκτικοί κι αυτά είναι από 30/7 μέχρι 14/9 και ο Δεκέμβριος. Οι γεννημένοι μετά τις 10/3 μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε μια σχέση ή τον γάμο σας με την επιρροή του Ποσειδώνα.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεραστεί η κρίση; Σίγουρα όχι να το ρίξετε στο ποτό για να ξεχάσετε! Προσπαθήστε να βρείτε τη ρίζα του κακού κι όχι να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτε!