Πανσέληνος: Πώς θα μας επηρεάσει το θλιμμένο φεγγάρι

Πανσέληνος: Πώς θα μας επηρεάσει το θλιμμένο φεγγάρι

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με μια Πανσέληνο και ολοκληρώνεται με τον ίδιο τρόπο. Τις πρώτες ημέρες του μήνα είχαμε το φεγγάρι του «κυνηγού» και την τελευταία θα έχουμε το ιδιαίτερο «Blue moon». Η «θλιμμένη Σελήνη», όπως ονομάζεται η δεύτερη Πανσέληνος που γίνεται μέσα σε έναν μήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και η επιρροή της θα είναι ισχυρή, ιδιαίτερα σε συναισθηματικά θέματα. Επειδή εμπλέκεται και ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών και των απρόβλεπτων γεγονότων, ο Ουρανός, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Από απροσδόκητες διακοπές σχέσεων, μέχρι κεραυνοβόλους έρωτες και βιαστικές αποφάσεις. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον Ερμή που παραμένει ανάδρομος, μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή μας άνθρωποι από το παρελθόν για να διεκδικήσουν κάτι ή να ολοκληρώσουν τον κύκλο που δεν έκλεισε. Νομίζω ότι ο πιο χαρακτηριστικός ορισμός γι’ αυτό το φεγγάρι είναι «ηλεκτρισμένο»!

Ξαφνικές καταστάσεις και αλλαγές

Η Πανσέληνος συνδέεται με ακραία καιρικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, τρομοκρατικά χτυπήματα, πολεμικές ιαχές, προβλήματα με τον ηλεκτρισμό ή απρόσμενες ειδήσεις. Γενικά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ξαφνικές καταστάσεις και αλλαγές. Από μετακομίσεις, ζημιές, ατυχήματα, απώλειες οικονομικές, μέχρι ξαφνικά κέρδη και ερωτικές γνωριμίες από το πουθενά.

Το θλιμμένο φεγγάρι θα επιδράσει έντονα και στην συμπεριφορά μας. Θα είμαστε υπερευαίσθητοι, νευρικοί και ευερέθιστοι. Θα λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ και θα τελούμε υπό σύγχυση.

Η ισορροπία των αντίθετων ενεργειών

Οι ημέρες κοντά στην Πανσέληνο είναι μια συναισθηματική περίοδος που μας καλεί να βρούμε ισορροπία μεταξύ των αντίθετων ενεργειών που εμπλέκονται στον άξονα που πραγματοποιείται. Με την συγκεκριμένη Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, δηλαδή ο Ήλιος είναι στον Σκορπιό και σχηματίζει αντίθεση με τη Σελήνη στον Ταύρο, πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ του γήινου, πρακτικού και ειρηνικού Ταύρου και του συναισθηματικού, σκοτεινού και παθιασμένου Σκορπιού. Η Σελήνη στον Ταύρο ζητά να βρούμε τη συναισθηματική μας ολοκλήρωση μέσω των απλών, απτών πραγμάτων στη ζωή, ενώ ο Ήλιος στον Σκορπιό μας φέρνει σε επαφή με τις πιο σκοτεινές πλευρές μας, τη σεξουαλικότητα, τις εμμονές και τα μυστήρια.

Η καταλυτική συμμετοχή του Ουρανού

Η Πανσέληνος φωτίζει αυτήν τη σύγκρουση και με τη συμμετοχή του Ουρανού προστίθεται άλλο ένα στοιχείο έκπληξης στα συναισθήματα μας, αλλά και αποκαλύψεις που μπορεί να γίνουν ξαφνικά και να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Παράλληλα γίνεται έντονη η επιθυμία να ζήσουμε κάτι νέο, συναρπαστικό και τολμηρό και να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά πρότυπα στις σχέσεις μας.

Ξυπνά μια βαθιά ανάγκη για δύναμη, διαβεβαίωση και επανάσταση. Μια επιθυμία για αλλαγή σε όλους τους τομείς, στην εργασία, στις σχέσεις, στα οικονομικά, στον τρόπο ζωής. Στόχοι και σχέδια αλλάζουν και γινόμαστε πιο επιρρεπείς στο να πάρουμε ρίσκα για να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να βρούμε την πρόοδο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε οικονομικά ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις, διότι ο κίνδυνος της απώλειας παραμένει πάντα στο τραπέζι, αφού ο Ερμής παραμένει ανάδρομος και ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Το μήνυμα της θλιμμένης Σελήνης

Αυτό το φεγγάρι μας καλεί να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε, να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας και να επικεντρωθούμε σε ό,τι είναι απαραίτητο και όχι σε υλικά αντικείμενα. Πρέπει να επενδύσουμε σε βαθιά συναισθήματα και να προσφέρουμε στον εαυτό μας ηρεμία, αλλά και απολαύσεις, ψυχικές και σωματικές. Να βρούμε το νόημα της ζωής, με επιμονή και υπομονή, να μην παίρνουμε ρίσκα και να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας. Να βρούμε με κάθε τρόπο την οικονομική και συναισθηματική μας ασφάλεια και να μην σκορπίζουμε τον εαυτό μας, τα χρήματα και την καρδιά μας σε αδιέξοδες καταστάσεις. Να μάθουμε να ακούμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας και τους άλλους και να μην είμαστε ξεροκέφαλοι και πεισματάρηδες. Να μην είμαστε εγωιστές και καχύποπτοι και να γίνουμε γενναιόδωροι στα συναισθήματα μας.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 8ο 38΄ του Ταύρου και επηρεάζει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 5 έως τις 12 μοίρες.

Ας δούμε όμως πώς επηρεάζονται οι εκπρόσωποι του ζωδιακού σε προσωπικό επίπεδο.

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται, στον 2ο ηλιακό σας οίκο και τα οικονομικά γίνονται προτεραιότητα. Θέλετε να νιώσετε ασφάλεια σε αυτόν τον τομέα και αγωνιάτε να βρείτε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημα σας για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Κάποιοι μπορεί να εξετάζετε την περίπτωση να λάβετε δάνειο από ένα πιστωτικό ίδρυμα για να μπορέσετε να χρηματοδοτήσετε ένα έργο ή μια ιδέα σας. Άλλοι έχετε βάλει κάτω με χαρτί και μολύβι τα έσοδα και τα έξοδα σας και προσπαθείτε να βρείτε πώς να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα και να σταματήσετε τις περιττές σπατάλες. Όμως υπάρχει και η περίπτωση ξαφνικά να βρεθείτε αντιμέτωποι με την απώλεια μιας πηγής εισοδήματος ή και το αντίθετο να προκύψει μια νέα πηγή εσόδων. Δείξτε ψυχραιμία και προσπαθήστε να μην πάρετε κανένα ρίσκο και μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Με αργά και σταθερά βήματα θα βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε. Ακόμη, βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε λίγο και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για να το πετύχετε αυτό. Η Πανσέληνος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πίεση στα επαγγελματικά και στις σχέσεις. Μην αντιδράτε σπασμωδικά και δείξτε όση ψυχραιμία μπορείτε.

ΤΑΥΡΟΣ

Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας, η αυτοπεποίθηση σας χτυπάει κόκκινο και γίνεστε λίγο πιο εγωιστές και υποκειμενικοί. Θέλετε να είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δεν διαπραγματεύεστε την κάλυψη των προσωπικών σας αναγκών. Επιζητάτε ασφάλεια, συναισθηματική και οικονομική και δύσκολα συμβιβάζεστε με οτιδήποτε μέτριο. Παρότι συνήθως, δεν λαμβάνετε βιαστικές αποφάσεις, φαίνεται ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι για κάποιες σχέσεις και θα ζητήσετε απτές αποδείξεις αγάπης και αφοσίωσης. Μπορεί να γίνετε πιο ευαίσθητοι και εκρηκτικοί με τους άλλους και εάν κάποιος… τολμήσει να σας φέρει αντίρρηση, θα δυσκολευτείτε να διατηρήσετε την ηρεμία σας. Τώρα θα θέσετε όλα τα θέματα στο τραπέζι και θα εξετάσετε τι και ποιος σας κάνει και θα πάρετε αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεων σας. Κουραστήκατε, θέλετε αλλαγές και θα τις επιτύχετε με κάθε κόστος. Προσοχή σε θέματα υγείας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτή η Πανσέληνος σας χαλάει λίγο την ψυχολογία και σας κλείνει στον εαυτό σας. Μπορεί να είστε τα πιο κοινωνικά παιδιά του ζωδιακού, αλλά με το φεγγάρι να φωτίζει το 12ο ηλιακό σας σπίτι, η εσωστρέφεια μάλλον είναι μονόδρομος. Πάρτε τον χρόνο σας, μείνετε λίγο σπίτι μόνοι και επαναξιολογήσετε την πορεία σας, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι αυτά που κάνετε ευθυγραμμίζονται με αυτά που πραγματικά θέλετε και σας κάνουν ευτυχισμένους. Γενικά θα αισθάνεστε ανήσυχοι και δεν θα μπορείτε να χαλαρώσετε ούτε την ώρα που ξαπλώνετε, γιατί το υποσυνείδητό σας θα δουλεύει και ίσως βλέπετε άσχημα όνειρα ή θα στριφογυρίζετε στο κρεβάτι και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε. Προσπαθήστε να ηρεμίσετε και να κρατήσετε κοντά σας μόνο ότι αξίζει και δείξτε υπομονή με τα άτομα που αγαπάτε. Μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα με φίλους, άτομα από το παρελθόν που δεν έχετε κλείσει τους κύκλους ή οικονομικές εκκρεμότητες με το δημόσιο. Επίσης δείξτε προσοχή στα μυστικά σας και σε κρυφές σχέσεις, διότι υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θέματα παιδιών ή ένα επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας προβληματίζει και η αιτία ίσως κρύβεται στα οικονομικά. Ασχοληθείτε επιστάμενα με τη φυσική σας κατάσταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Και όμως το θλιμμένο φεγγάρι σας φέρνει ελπίδα και εξωστρέφεια και μπορεί ένας κεραυνοβόλος έρωτας ή μια νέα γνωριμία να σας ενθουσιάσει. Θα δείτε ξεκάθαρα την αξία των φίλων σας και ατόμων που σχετίζεστε και θα περάσετε όμορφες στιγμές. Εσείς που είστε παιδιά της Σελήνης θα σας δοθούν ευκαιρίες και θα κάνετε βήματα που θα σας πάνε πιο κοντά στους στόχους σας και μπορεί να υπάρξουν και κέρδη. Από την άλλη, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να προκύψουν και διαφωνίες ή παρεξηγήσεις με φίλους και συνεργάτες, αλλά η Πανσέληνος σας κάνει πιο δυναμικούς και θα βγείτε μπροστά να μιλήσετε για τα προβλήματά σας και να διεκδικήσετε τη θέση σας. Αν συνεχίζουν να σας απογοητεύουν τότε θα τους τα πείτε έξω από τα δόντια, αφού αισθάνεστε πιο απελευθερωμένοι και δυνατοί. Προβληματισμοί θα υπάρξουν σε σχέση με ένα ακίνητο ή και θέματα οικογενειακά.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον 10ο ηλιακό σας οίκο και φέρνει πίεση και ξαφνικές αλλαγές στην καριέρα και το σπίτι. Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε την επαγγελματική σας ζωή και να λάβετε μερικές δύσκολες αποφάσεις. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας και να δείξετε σε όλους τι αξίζετε, αλλά με ευγένεια και συστολή και όχι με νεύρα και αντιδραστικότητα. Το φεγγάρι με την επιρροή που δέχεται από τον Ουρανό, μπορεί να σας δώσει ξαφνικά μια ευκαιρία και τη δυνατότητα να λάμψετε και να ισχυροποιήσετε τη φήμη σας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι μέχρι τώρα έχετε εργαστεί σκληρά και μεθοδικά. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν εντάσεις στο εργασιακό περιβάλλον και να νιώσετε έντονη πίεση. Αν όμως δεν χειριστείτε με διπλωματία την κατάσταση μπορεί να δείτε την πόρτα της εξόδου. Αυτή η Πανσέληνος μπορεί να φέρει ξαφνικές αλλαγές και στο σπίτι και την οικογένεια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αναποδιές και ανατροπές σε θέματα σπουδών ή επαγγελματικών είναι στο πρόγραμμα με την Πανσέληνο, στον 9ο ηλιακό σας οίκο. Ξαφνικές ειδήσεις θα ανατρέπουν το πρόγραμμα σας, που για εσάς είναι πολύ σημαντικό και έτσι θα έχετε μεγαλύτερο εκνευρισμό και η διάθεση σας δεν θα είναι ανεβασμένη. Θα νιώθετε πίεση και περιορισμό στα σχέδια, τα πλάνα και τα οικονομικά σας και θα είστε στην τσίτα. Ίσως γίνετε και πιο άκαμπτοι στις απόψεις σας και να θέλετε να επιβάλλετε τη γνώμη σας στους άλλους. Δείξτε την ανάλογη ψυχραιμία και δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Δεν μπορούν να γίνουν τώρα όλες οι αλλαγές που θέλετε να κάνετε για το μέλλον σας. Παράλληλα, θα σας απασχολήσουν έντονα και τα οικονομικά, αλλά και θέματα που σχετίζονται με νομικές υποθέσεις, ταξίδια ή άτομα που ζουν μακριά.

ΖΥΓΟΣ

Αυτό το φεγγάρι σας ωθεί να κάνετε βουτιά σε βαθύτερα συναισθήματα. Ίσως βγουν κάποιες ανασφάλειες και φόβοι στην επιφάνεια και να θέλετε να πάρετε απαντήσεις και διαβεβαιώσεις για κάποια σχέση. Θέλετε να νιώσετε συναισθηματική ασφάλεια, γίνεστε πιο κτητικοί και ζηλιάρηδες και ίσως συναντήσετε αντιστάσεις από τους άλλους. Αν όμως πιέσετε πολύ και γίνετε ασφυκτικοί τότε θα τραβήξετε το σχοινί και μπορεί να σπάσει. Επίσης μπορεί με την Πανσέληνο να έρθουν στο φως μυστικά και παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται και αφορούν είτε σε μια επαγγελματική συνεργασία είτε σε μια ερωτική σχέση. Ξαφνικές εξελίξεις και σε οικονομικά θέματα, ασφάλειες, κληρονομιές και ακίνητη περιουσία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος των γενεθλίων σας αγαπητοί μου Σκορπιοί, γράφει το όνομα σας. Το θλιμμένο φεγγάρι σε αντίθεση με τον Ήλιο σας, φέρνει εξελίξεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Ξαφνικοί έρωτες ή και χωρισμοί είναι μέσα στο παιγνίδι. Τώρα θα γίνετε πιο διεκδικητικοί και θα θέλετε να ξεκαθαρίσετε και μέσα σας, αλλά και με τους άλλους τι έχει αξία, τι σας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Αν κάποια σχέση ή συνεργασία έχει φτάσει σε οριακό σημείο τότε θα δώσετε ένα ηχηρό τέλος και θα πάτε παρακάτω. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθείτε αντιμέτωποι με αποκαλύψεις που θα σας σοκάρουν και θα σας κάνουν να πάρετε αποστάσεις από άτομα και καταστάσεις. Ίσως κάποια παιγνίδια εξουσίας να δημιουργήσουν εντάσεις και σίγουρα θα θέλετε να έχετε την τελευταία λέξη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού φέρνει αναστάτωση στους τομείς της εργασίας, της υγείας και στην καθημερινότητα σας και όλα θα καθυστερούν. Ξαφνικές ειδήσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις ανατρέπουν τη ρουτίνα σας και σας βγάζουν από το πρόγραμμα σας, δημιουργώντας σας εκνευρισμό και τεράστιο άγχος. Γενικά θα είστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θα νιώθετε εξουθενωμένοι, αφού θα προκύπτουν συνεχώς καταστάσεις για τις οποίες θα πρέπει να τρέχετε. Από τους συγγενείς σας και τους φίλους σας, μέχρι για το σκυλάκι και το γατάκι σας, αλλά και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε θέματα υγείας και να κόψετε ίσως κάποιες κακές συνήθειες. Στη δουλειά θα υπάρχει αναστάτωση, απρόβλεπτες εξελίξεις και ίσως υπάρξει ένταση με κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σας φορτώσουν με περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες. Ένταση όμως μπορεί να αντιμετωπίσετε και σε φιλικές σχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 5ο ηλιακό σας οίκο και επηρεάζει τον τομέα της δημιουργικότητα σας, του έρωτα και των παιδιών. Μπορεί να μην είναι εύκολο για εσάς τους σκληρά εργαζόμενους Αιγόκερούς, να βάλετε τη δουλειά σε δεύτερη μοίρα, αλλά με αυτό το φεγγάρι ίσως κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και το άγχος, αφού έχετε ανάγκη να διασκεδάσετε και να κάνετε ό,τι σας φέρνει χαρά. Θα είστε πιο εκδηλωτικοί με το συναίσθημα σας, θα αφεθείτε λίγο και μπορεί να προκύψουν κεραυνοβόλοι έρωτες. Η εμπλοκή του Ουρανού σε αυτή την Πανσέληνο θα φέρει ξαφνικές εξελίξεις και σε θέματα παιδιών, όπως για παράδειγμα μια απρόσμενη εγκυμοσύνη. Από την άλλη, θα πρέπει να είστε έτοιμοι και για λίγη πίεση στη δουλειά από ανωτέρους και ίσως προκύψουν και κάποια θέματα σε μια προσωπική σχέση που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το θλιμμένο φεγγάρι έρχεται να «ταράξει» τον 4ο οίκο σας, που αφορά στα θέματα σπιτιού, οικογένειας και ασφάλειας. Ίσως νιώσετε ότι οι συνθήκες ή κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας ή μπορεί να προκύψει μια αναπάντεχη εξέλιξη σε θέματα σπιτιού ή δουλειάς. Ίσως πάλι τώρα θα συνειδητοποιήσετε με κάποιον τρόπο πόση μεγάλη αξία έχουν οι δικοί σας άνθρωποι και πόσο τους έχετε παραμελήσει και να ψάχνετε τρόπους να τους ανταποδώσετε την αγάπη τους. Θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί με το σύντροφο, τα παιδιά σας, τους συγγενείς και καλούς φίλους και να αισθανθείτε και πάλι ασφάλεια και γεμάτοι εσωτερικά. Για κάποιους μπορεί να προκύψει και μια απρόσμενη αλλαγή στην οικογενειακή ζωή, να αλλάξετε σπίτι και περιοχή διαμονής ή να έχετε κάποιο έκτακτο έξοδο που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια.

ΙΧΘΥΕΣ

Έντονα κοινωνικούς, επικοινωνιακούς και με ανεβασμένη διάθεση θα σας βρει αυτή η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και επηρεάζει τον 3ο ηλιακό σας οίκο, που αφορά την επικοινωνία και την πνευματική σας αντίληψη. Θα έχετε τη διάθεση να συνομιλείτε και να έρθετε σε επαφή με φίλους, αδέλφια, ξαδέλφια και γνωστούς και το τηλέφωνο σας δεν θα σταματάει να χτυπάει. Ωστόσο να είστε προσεκτικοί στο τι λέτε και σε ποιους το λέτε γιατί ο Ερμής είναι ακόμα ανάδρομος και μπορεί να υπάρχουν εντάσεις και παρεξηγήσεις που θα σας χαλάσουν τη διάθεση. Η συμμετοχή του Ουρανού ίσως φέρει και αποκαλύψεις γεγονότων που αγνοούσατε και να απογοητευτείτε. Επίσης μπορεί να προκύψουν έκτακτα οικονομικά ζητήματα σε μια σχέση ή συνεργασία που θα σας προβληματίσουν έντονα. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας, στο μεταφορικό σας μέσο και στις συναλλαγές. Η τύχη θα κλείσει το μάτι σε όσους έχουν γεννηθεί κοντά στις 27/2.