Πόσο γρήγορα δεσμεύονται τα ζώδια

Πόσο γρήγορα δεσμεύονται τα ζώδια

Πόσο γρήγορα δεσμεύονται τα ζώδια

Δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπρόσωποι των ζωδίων με τον ίδιο τρόπο τη δέσμευση. Άλλοι λένε γρήγορα το «ναι» και άλλοι ούτε που θέλουν να ακούσουν τη λέξη. Ούτε βέβαια έχουν όλοι την ίδια ικανότητα να τηρήσουν τους όρκους που πήραν όταν δεσμεύτηκαν.

Η προθυμία του κάθε ζωδίου να αναλάβει δεσμεύσεις και να παραμείνει σταθερό στις αποφάσεις του έγκειται και στην ποιότητα που εκπροσωπεί. Τα Παρορμητικά ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως, δεσμεύονται πιο εύκολα επειδή θέλουν να κατακτήσουν το στόχο τους γρήγορα. Όμως δεν τηρούν πάντα τις δεσμεύσεις τους, αφού βαριούνται εύκολα και θέλουν κάτι καινούριο στη ζωή τους. Τα Σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος, αναλαμβάνουν δεσμεύσεις με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά είναι πρόθυμοι να παραμείνουν πιστοί στις αποφάσεις τους. Όσο για τα Μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, δεν έχουν καμία προθυμία να δεσμευτούν γρήγορα ή να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που κάνουν ή μάλλον είναι ανάλογα με την φάση που βρίσκονται καθώς οι διαθέσεις του μεταβάλλονται πιο γρήγορα κι από τις καιρικές συνθήκες.

Ας δούμε όμως πώς κατατάσσονται τα ζώδια ανάλογα με την προθυμία που δείχνουν να δεσμευτούν σε σχέσεις και ξεκινάμε από αυτά που δεν δυσκολεύονται για να φτάσουμε σε αυτά που σχεδόν αρνούνται.

#1 ΚΡΙΟΣ

Είστε πάντα και σε όλα πρώτοι και οι πιο γρήγοροι. Παίρνετε το προβάδισμα και προχωράτε σε δεσμεύσεις το ταχύτερο δυνατόν. Από την αρχή που ξεκινάτε ένα φλερτ έχετε στο μυαλό σας την επίτευξη του στόχου σας. Δεν τα παρατάτε μέχρι να κάνετε το αντικείμενο του πόθου σας ολοκληρωτικά δικό σας. Τα πάντα για εσάς είναι ένας πόλεμος και η δέσμευση είναι η τελευταία φάση της μάχης, που πρέπει να κερδίσετε πάση θυσία για να αισθανθείτε νικητές. Αγωνίζεστε σκληρά για να πείσετε το ταίρι σας πως είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή σας και εσείς στη δική του. Αγοράζετε λουλούδια, δαχτυλίδι, παίρνετε όρκους αιώνιας αγάπης και πίνετε σαμπάνια κάνοντας πρόποση και φωνάζοντας «για πάντα μαζί». Μετά από όλα αυτά, το ταίρι σας πιστεύει ότι ζει τη μεγάλη αγάπη και ότι ποτέ  δεν θα το εγκαταλείψετε. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι μετά την κατάκτηση σας χάνετε το ενδιαφέρον σας και με την ίδια ευκολία που είπατε τα μεγάλα λόγια και δεσμευτήκατε, έτσι θα κυνηγήσετε τον επόμενο στόχο σας, απλά για να νιώσετε και πάλι την αδρεναλίνη της περιπέτειας. Ο μόνος τρόπος για να μην… ξεφύγετε είναι να καταφέρει το ταίρι σας να κρατήσει τη φλόγα αναμμένη και το ενδιαφέρον σας ζωντανό, για να μην νιώσετε ποτέ ότι σας ανήκει. Ή να σας κάνει να εστιάσετε την προσοχή σας στην καριέρα ή έναν στόχο που πρέπει να παλέψετε για να νικήσετε. Αλλιώς θα φύγετε πολύ εύκολα μακριά του.

#2 ΖΥΓΟΣ

Είστε το ζώδιο των σχέσεων, τις λαχταράτε και αρέσκεστε στην ιδέα της δέσμευσης. Ξέρετε πολύ καλά πώς να κερδίζετε την αγάπη των άλλων και επιστρατεύετε τη γοητευτική και ερωτική σας φύση για να κατακτήσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει. Φτάνετε γρήγορα και με χαρά στη δέσμευση, καθώς για εσάς είναι ο τρόπος έκφρασης και ύπαρξης. Δεν μπορείτε να είστε μόνοι σας, οπότε η συνύπαρξη και η δέσμευση είναι κάτι φυσικό. Όπως ο Κριός έτσι και εσείς το γιορτάζετε και το διασκεδάζετε όταν είναι να δεσμευθείτε. Ξοδεύετε για τον σύντροφο σας και του δίνετε απλόχερα τα δώρα και την προσοχή σας. Ωστόσο, επειδή εσείς είστε ζώδιο του αέρα και όχι της φωτιάς, όπως είναι ο Κριός, έχετε μια βασική διαφορά. Για εσάς η δέσμευση είναι πνευματική, δεν είναι τόσο συναισθηματική. Αξιολογείτε την αξία της σχέσης σας με την εγκεφαλική σας ταύτιση. Αν λοιπόν περάσει ο ενθουσιασμός και συνειδητοποιήσετε ότι δεν μοιράζεστε το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης και πνευματικής συμβατότητας, τότε θα απομακρυνθείτε. Χωρίς να χάσετε χρόνο και χωρίς κλάματα και οδυρμούς. Απλά θα το πάρετε απόφαση και θα το ανακοινώσετε. Θα πείτε το «αντίο» όσο εύκολα είπατε το «ναι» και θα μεταβείτε στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή να βρείτε γρήγορα την επόμενη σχέση και να δεσμευτείτε ξανά.

#3 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε πρόθυμοι να δεσμευτείτε και μάλιστα είστε από τα ζώδια που μπορεί να πάρετε όρκους αιώνιας αγάπης σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό οφείλεται στην έντονη ανάγκη σας να μεγαλώσετε, να ωριμάσετε και να περάσετε στο επόμενο στάδιο γρήγορα. Ως ζώδιο της Γης εξετάζετε τη δέσμευση με πιο πρακτικές έννοιες και με μεγαλύτερη προσοχή από τον Ζυγό και τον Κριό. Γι’ αυτό επιλέγετε να δεσμευτείτε με άτομα που μπορούν να σας στηρίξουν και να σας προσφέρουν τη ζωή και την καταξίωση που τόσο επιθυμείτε. Ωστόσο αυτό το σκεπτικό κρύβει κάποιους κινδύνους και προβλήματα, τα οποία βρίσκετε μπροστά σας και μπορεί να σας οδηγήσουν στην έξοδο. Επειδή βιάζεστε να μπείτε σε σχέσεις και να δεσμευτείτε με τα άτομα που σας έχουν ενθουσιάσει με το προφίλ που σας παρουσίασαν, κάποια στιγμή καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που εσείς θέλετε και δεν είναι ικανοί να σας προσφέρουν ό,τι ποθείτε και απογοητεύεστε. Δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από αυτό που είχατε στο μυαλό σας και επειδή δεν σας δένουν βαθιοί συναισθηματικοί δεσμοί, απλά φεύγετε. Μαζεύετε τα πράγματα σας ξαφνικά και εξαφανίζεστε χωρίς εξηγήσεις. Αν σας ζητηθούν, τότε ο σύντροφός σας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πιο σκληρό και ψυχρό πρόσωπό σας. Ωστόσο αν η σχέση που έχει δημιουργηθεί βασίζεται στην αληθινή αγάπη, όποιο πρόβλημα και να προκύψει θα παλέψετε σκληρά για να το λύσετε πριν ανοίξετε την πόρτα και δεν σας ξαναδούν ποτέ.

#4 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον έρωτα και την αγάπη να κυλά στις φλέβες σας, είστε πάντα έτοιμοι να δεσμευτείτε. Χωρίς πολλές κουβέντες και με πολύ συναίσθημα έχετε την ανάγκη να ζήσετε την απόλυτη σχέση και ταύτιση. Ως ζώδιο του νερού, λειτουργείτε μέσα από συναισθήματα και κατακλύζετε τον σύντροφό σας με λόγια αγάπης, λατρείας και πράξεις φροντίδας. Δεν χρειάζεται να ροκανίζετε τον χρόνο για να γνωριστείτε καλά με το ταίρι σας, αν νιώσετε ερωτευμένοι τα δίνετε όλα και πιέζετε να περάσει η σχέση στην επόμενη πίστα και να δεσμευτείτε. Θεωρείτε ότι βρήκατε το άλλο σας μισό και προχωράτε με γοργούς ρυθμούς. Όμως αυτό που δεν ξέρει το ταίρι σας είναι ότι παράλληλα εσείς προσπαθείτε να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το άτομο του και να πιστοποιήσετε αν είναι αξιόπιστο, αφού φοβάστε μην πληγωθείτε. Δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες και ψάχνετε να μάθετε και για το ερωτικό του παρελθόν μην τυχόν και υπάρξουν εκπλήξεις. Αν λοιπόν, κάτι σας χαλάσει το όνειρο και ανακαλύψετε ότι ο σύντροφός σας δεν πληροί τα πρότυπα σας, κάνετε άμεσες κινήσεις αντιπερισπασμού και απομάκρυνσης, έστω και αν έχετε μοιράσει ήδη τα προσκλητήρια. Όλη η γλυκύτητα και η καλοσύνη σας εξανεμίζονται και η συναισθηματική σας έκρηξη μπορεί να είναι πολύ τραυματική για το ταίρι σας. Θα εξαπολύσετε «πυρ» αναφέροντας τα ελαττώματα του συντρόφου σας με προσβλητικό τρόπο και θα φύγετε τρέχοντας και χωρίς να τον συγχωρήσετε ποτέ που δεν φάνηκε αντάξιος των συναισθηματικών αναγκών σας. Αν όμως η έρευνα σας δεν έχει αρνητικά αποτελέσματα τότε θα μείνετε μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα, όπως εξάλλου επιθυμείτε.

#5 ΛΕΩΝ

Ξέρετε τι θέλετε για τη ζωή σας, αφού έχετε φανταστεί πώς θα είναι η υπέροχη και τέλεια οικογένεια που επιθυμείτε να αποκτήσετε. Όμως δεν μπορείτε να ζήσετε για πάντα με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες σας. Έτσι μπορεί να είστε ενθουσιώδεις στην αρχή μιας σχέσης, αλλά δεν πέφτετε αμαχητί σε δεσμεύσεις. Δείχνετε στο ταίρι σας χαρά και στοργή και απαιτείτε προσοχή και θαυμασμό. Και ενώ δείχνετε να παραδίδεστε σε αυτή τη σχέση, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Στο μυαλό και την καρδιά σας γνωρίζετε πλήρως τα θέλω σας και περιμένετε να σιγουρευτείτε ότι ο σύντροφό σας μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά. Δεν θα πείτε «ναι» και δεν θα πιέσετε αμέσως για δέσμευση, αλλά ούτε θα δεχτείτε παιγνίδια. Παραμένετε ρεαλιστές και αξιολογείτε τις καταστάσεις, παρά τον ενθουσιασμό σας. Έχετε υπομονή και μόλις πάρετε και δώσετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να αισθανθείτε ασφάλεια, μετά θα αφεθείτε στη σχέση και θα δεσμευτείτε οριστικά και αμετάκλητα.

#6 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορεί να είστε ικανοί να χειριστείτε τα πιο πολύπλοκα και καινοτόμα θέματα, αλλά όταν πρόκειται για θέματα καρδιάς μάλλον μένετε μετεξεταστέοι. Δεν είναι το δυνατόν σας σημείο, γι’ αυτό και δεν δεσμεύεστε εύκολα. Ο έρωτας είναι κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε ευάλωτοι και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να γεμίσετε πληγές και συναισθηματικό πόνο. Πολλές φορές, παρότι σας ελκύει και σας συγκινεί κάποιος, προτιμάτε να μείνετε στις περιπέτειες μιας νύχτας, από το να δοθείτε και να πληγωθείτε. Ως εκ τούτου, μπαίνετε με ρυθμούς χελώνας σε μια σχέση, πόσο σε μια δέσμευση. Δεν ζείτε μια σχέση με πάθος και ο στίχος «θα πάω και ας μου βγει και σε κακό» σας τρομάζει. Σκέφτεστε και αναλύετε υπερβολικά τα πάντα και δείχνετε στους άλλους μια απρόσιτη στάση. Αν κάποιος καταφέρει να έρθει πιο κοντά σας και εσείς αισθανθείτε ασφαλείς και του επιτρέψετε να εισχωρήσει στην καρδιά σας, τότε θα αφήσετε τον χρόνο να περάσει για να δοκιμαστούν οι αντοχές σας και μετά θα αφεθείτε όχι μόνο στη σχέση, αλλά θα δεσμευτείτε για τα καλά.

#7 ΤΑΥΡΟΣ

Δεν φημίζεστε για τη σβελτάδα σας γενικώς, οπότε γιατί να κάνετε τη διαφορά στο θέμα της δέσμευσης. Είστε στην ομάδα των σταθερών ζωδίων και εκπροσωπείτε και τα ζώδια της γης, άρα βιαστικές κινήσεις και αποφάσεις είναι εκτός της φιλοσοφίας σας. Κάνετε αργά βήματα και δεν βλέπετε κανέναν λόγο να βιαστείτε. Είστε ήρεμοι και στοχαστικοί και έχετε αδυναμία στην ομορφιά και την απόλαυση. Στο μόνο πράγμα που μπορεί να κάνετε πιο γρήγορες κινήσεις είναι για να βρείτε τη σαρκική ευχάριστη μια ώρα αρχύτερα. Αυτό όμως δεν είναι δέσμευση. Όταν πρόκειται να πάρετε μια απόφαση για το μέλλον της ζωής σας είστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει πρώτα να εξετάσετε πρακτικά θέματα, όπως τι χάνετε και τι κερδίζετε από τη σχέση σας και αφού καταλήξετε θα προσπαθήσετε να χτίσετε ένα άνετο περιβάλλον με ασφάλεια. Δεν θα επιλέξετε να συνάψετε σχέση με κάποιον που θα σπαταλήσει ή ακόμη χειρότερα, θα πάρει ό,τι εσείς έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε. Θα ενωθείτε με κάποιο άτομο που περνάτε μαζί του όμορφα και σας κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και ιδανική. Άμα αισθανθείτε ότι βρήκατε αυτόν που πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα ρισκάρετε να τον χάσετε. Θα γίνετε κτητικοί, θα τον διεκδικείτε και μόλις το πάρετε απόφαση, γιατί χρειάζεστε αρκετό χρόνο, θα δεσμευτείτε και θα είναι για πάντα.

#8 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Παίρνετε το θέμα της δέσμευσης πολύ σοβαρά. Θέλετε να ανήκετε κάπου και να σας ανήκει ολοκληρωτικά ο σύντροφος σας, αλλά ταυτόχρονα αντιστέκεστε όσο μπορείτε. Η δέσμευση λειτουργεί για εσάς τρομακτικά και λυτρωτικά την ίδια στιγμή. Σκέφτεστε συνεχώς τα πόσα χάνετε και πόσα κερδίζετε και διχάζεστε. Από το πάθος που νιώθετε για κάποιον μπορεί να δεσμευτείτε σε μικρή ηλικία, αλλά να μην αντέξετε για πολύ, να καταλάβατε ότι ήταν ένα λάθος και να φύγετε τρέχοντας. Όμως εσείς δεν κάνετε εύκολα τα ίδια λάθη δύο φορές. Τις πληγές που αποκτήσατε από την πρώτη δέσμευση θα τις κουβαλάτε και θα στέκονται στο μυαλό σας σαν εμπόδιο για οποιαδήποτε μελλοντική σας κίνηση. Έτσι, όσο μεγαλώνετε, τόσο θα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να δαμαστείτε ξανά. Και μάλλον θα ζείτε περιπέτειες ή απαγορευμένες σχέσεις, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να οδηγηθούν στη δέσμευση. Όμως η ασφάλεια είναι ζητούμενο σας και λειτουργείτε καλύτερα όταν κάποιος είναι πραγματικά δικός σας και νιώθετε προστασία, όσο δύσκολο και αν σας είναι να δοθείτε ολοκληρωτικά. Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα να διοχετεύσετε την ενέργεια και το πάθος σας σε χόμπι ή στην καριέρα για να αισθάνεστε ότι ανήκετε κάπου.

#9 ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι σχέσεις απαιτούν συμβιβασμό, θυσίες και αυτοσυγκράτηση και εσείς δεν διαθέτετε αυτές τις αρετές σε μεγάλο βαθμό. Η ακόρεστη ανάγκη σας να είστε ελεύθεροι και να μπορείτε να ακολουθείτε κάθε επιθυμία σας σάς απομακρύνει από την ουσιαστική έννοια της δέσμευσης. Γενικώς δεν είστε οι πιο εύκολοι σύντροφοι, αφού θέλετε να λειτουργείτε ανεξάρτητα, να μην δίνετε λογαριασμό, αλλά να γίνονται όλα όπως εσείς επιθυμείτε. Αλλιώς γίνεστε καυστικοί, ειρωνικοί και φέρνετε τον άλλον στα όρια του. Άρα η επιλογή του συντρόφου που θα καταφέρει με υπομονή να σας κρατήσει σε μια σχέση είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως αν βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που θα πληροί τα πρότυπά σας και έχει επιμονή, είναι ειλικρινής, αντέχει να χάνεστε και δεν παίζει παιχνίδια εξουσίας τότε θα δεσμευτείτε χωρίς να το καταλάβετε. Σίγουρα όχι αμέσως, αλλά όταν το κάνετε θα παραμείνετε αφοσιωμένοι και δεν θα κοιτάτε από δω και κει. Βασική προϋπόθεση να νιώθετε ότι μπορείτε να αναπνέετε μέσα στη σχέση και ότι θα σας βοηθήσει ο σύντροφός σας να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα διστάσετε να τον εγκαταλείψετε, προκειμένου να βρείτε αλλού την ευτυχία.

#10 ΔΙΔΥΜΟΙ

Δεν ξέρετε τι θέλετε και τι σας ικανοποιεί και αλλάζετε γνώμη και διάθεση συνεχώς. Μπορεί κάποιος που σήμερα σας φαίνεται διασκεδαστικός και υπέροχος την επόμενη μέρα να σας ξενερώνει και να μην βρίσκετε νόημα στην συνύπαρξη σας. Είστε ανήσυχοι και βαριέστε εύκολα και είναι δύσκολο να βρείτε ένα άτομο που να κρατά το ενδιαφέρον σας αμείωτο αφού χρειάζεστε συνεχή διανοητική διέγερση. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω καθιστά την ιδέα της δέσμευσης δύσκολη για εσάς. Το μυαλό σας υπερλειτουργεί και η σκέψη σας αποσπάται συνεχώς και δύσκολα κάποιος μπορεί να σας ακολουθήσει σε μια συζήτηση, πόσο περισσότερο να σας αντιμετωπίσει στην κοινή ζωή σας. Συνήθως κάνετε σχέσεις με ζώδια της φωτιάς, καθώς σας εξιτάρει η δράση και η περιπέτεια και ζείτε συναρπαστικές στιγμές μαζί τους, ωστόσο δύσκολα κάνετε μακροχρόνιες σχέσεις, αφού η δράση φέρνει αντίδραση και οι καβγάδες σας είναι περισσότεροι από τις ωραίες στιγμές σας. Όσο μεγαλώνετε, ωριμάζετε και μαθαίνετε τον εαυτό σας, επιλέγετε τα ζώδια του νερού ή της γης που είναι πιο ανθεκτικά δίπλα σας. Μάλιστα, συχνά δεσμεύστε με άτομα που είτε εκπροσωπούν το ζώδιο του Σκορπιού, είτε έχουν ωροσκόπο ή Σελήνη σε αυτό το ζώδιο. Και αυτό γιατί η υδάτινη φύση τους είναι τόσο διαφορετική από τη δική σας και αυτό σας ιντριγκάρει. Δεν μπορείτε να τους κατανοήσετε εύκολα και το μυστήριο που αποπνέουν είναι ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Και μόνο έτσι εσείς μπορείτε να δεσμευτείτε.

#11 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει δέσμευση και για να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις για εσάς. Πρώτα από όλα ο σύντροφός σας πρέπει να προσφέρει περισσότερα από ό,τι εσείς σε υλικό επίπεδο και να σας ικανοποιεί σεξουαλικά. Όμως επειδή είναι δύσκολο να βρείτε αυτόν τον συνδυασμό, δίνετε έμφαση στο πρακτικό μέρος και επιλέγετε άτομα που θα ανεβάσουν τις μετοχές σας στην κοινωνία. Και αφού κάνετε σχέση μαζί τους μετά από κάποιο διάστημα έρχεται ο διχασμός, αφού η σεξουαλική εκτόνωση για εσάς είναι πολύ σημαντική. Όσο άνετη ζωή και να σας προσφέρει ο σύντροφός σας καταλαβαίνετε ότι η σεξουαλική χημεία μπορεί να κρατήσει ζωντανή μια σχέση και αρχίζετε να ψάχνετε τριγύρω, μήπως και βρείτε τον ιδανικό σύντροφό για εσάς. Μπορεί λοιπόν να παραμένετε σε μια σχέση, αλλά να είστε ουσιαστικά έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αφού δεν συμβιβάζεστε και ψάχνετε την επόμενη ευκαιρία. Έχετε το ανικανοποίητο και δεν μπορείτε εύκολα να αφοσιωθείτε σε κάποιον. Μόνο αν υπάρχει σε μεγάλη επάρκεια και η ύλη και το σεξ δεν θα φύγετε ποτέ, διότι οι απαιτήσεις σας θα ικανοποιούνται και δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

#12 ΙΧΘΥΕΣ

Είστε οι τελευταίοι στη λίστα της δέσμευσης, αφού δεν μπορείτε να αποφασίσετε με σιγουριά τι θέλετε να φάτε για βραδινό, όχι να επιλέξετε με ποιον άνθρωπο θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Ερωτεύεστε, κάνετε σχέσεις και εξιδανικεύετε ανθρώπους, νομίζοντας πολλές φορές ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τον άνθρωπο σας. Όμως ξέρετε πολύ καλά ότι άλλο είναι το κόλλημα και άλλο η δέσμευση. Και μόνο που ακούτε τη λέξη σάς πιάνει σύγκρυο. Δεν θέλετε δεσμά. Παρότι βρίσκεστε συχνά σε «τρικυμία εν κρανίω» και τελείτε σε σύγχυση, δίνοντας στους άλλους την εντύπωση ότι χρειάζεστε κατεύθυνση και κάποια βοήθεια να εστιάσετε, στην πραγματικότητα δεν θέλετε να επικεντρωθείτε κάπου συγκεκριμένα, δεν μπορείτε. Δεν ακούτε συμβουλές, δεν κάνετε τις επιλογές σας με βάση το τι κάνουν οι άλλοι ή σύμφωνα με το τι υπαγορεύει η κοινωνία. Το ότι πρέπει να παντρευτείτε σε συγκεκριμένη ηλικία και να κάνετε οικογένεια σάς αφήνει παντελώς αδιάφορους. Ακούτε μόνο την καρδιά σας και ας κάνει λάθος. Δεν ζητάτε εγγυήσεις για το μέλλον, αφού και εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να δώσετε και προχωράτε με οδηγό το συναίσθημα. Οι επιλογές σας στηρίζονται στο τι θέλετε να βιώσετε εκείνη τη στιγμή και οι υποσχέσεις που δίνετε είναι μόνο για το τώρα. Εάν ερωτευτείτε, θα δεσμευτείτε και μπορεί να μείνετε σε αυτή τη σχέση για πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν θα αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά. Ένα κομμάτι της καρδιάς και του μυαλού σας θα παραμένει ελεύθερο. Αν η καρδιά σας δεν χτυπήσει δυνατά για κάποιον δεν θα σας νοιάξει καθόλου μείνετε εργένηδες και να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς περιορισμούς.