Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό: Πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Από τις 14 Οκτωβρίου ο Ερμής ξεκίνησε τη φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του στον Σκορπιό. Όμως, από τις 28 Οκτωβρίου το σκηνικό αλλάζει, αφού εγκαταλείπει το υδάτινο τοπίο του Σκορπιού, για να συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του μέσα στο ζώδιο του Ζυγού. Θα διανύσει τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού και θα παραμείνει σε ανάδρομη φορά μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Το ζητούμενο του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό

Ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας ανάδρομος μέσα στο ζώδιο των σχέσεων και των συνεργασιών, μας ζητά να επανεξετάσουμε τα θέματα που σχετίζονται με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας είτε με τη μορφή συντρόφων είτε συνεργατών. Γίνεται πιο διπλωμάτης και διαλλακτικός, αφού στοχεύει να διατηρήσει πνεύμα συνεργασίας και αρμονίας προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Με την αίσθηση του δικαίου θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει μέσω του διαλόγου ισορροπίες, που διαταράχτηκαν ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου. Τότε που ο Ερμής βρισκόταν στην 25η μοίρα του Ζυγού, σχηματίζοντας ένα σκληρό ταυ τετράγωνο με συμπρωταγωνιστές τον Άρη από τον Κριό και τον Κρόνο από τον Αιγόκερω. Και θα μπορούσε να τα καταφέρει στην παρούσα φάση, αφού με πολύ διπλωματικό τρόπο θέλει να δημιουργήσει γέφυρες προσέγγισης που θα οδηγούσαν σε λύσεις, αν δε σχημάτιζε για άλλη μία φορά το σκληρό τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω, που πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου. Ένα τετράγωνο που θα μπλοκάρει τη δυνατότητα της καλοπροαίρετης συνεννόησης, αφού θέτει περιορισμούς και δημιουργεί απαισιόδοξο κλίμα και αρνητικές σκέψεις.

Έτσι, σε ατομικό επίπεδο επαναφέρει στο προσκήνιο προβληματισμούς και ωθεί σε συζητήσεις που μόνο εύκολες δε θα είναι, αφού το άγγιγμα του Κρόνου θα δημιουργήσει σκληρά λόγια, καθώς και αδιάλλακτες και αυστηρές συμπεριφορές.  Η έλλειψη κατανόησης  μπορεί να οδηγήσει τελικά σε ψυχρότητα. Η επικοινωνία θα στιγματιστεί από λόγια που πληγώνουν.

Άμεσα επηρεάζονται για άλλη μία φορά η ομάδα των παρορμητικών ζωδίων: Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, που ανήκουν στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου. Ας δούμε πώς θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο αναλυτικά!

ΚΡΙΟΣ

Έχετε ταλαιπωρηθεί εδώ και αρκετό καιρό με τον Άρη να βρίσκεται στάσιμος και να σας εμποδίζει να αναλάβετε δράση και πρωτοβουλίες, αλλά και να αποσπά μεγάλο μέρος της ενέργειας σας. Συσσωρεύετε αρκετό θυμό, αλλά ακόμα δεν έχετε πει την τελευταία σας λέξη. Το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή απέναντι σας θα σας βάλει στη διαδικασία να ξανασκεφτείτε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Επαναφέρει διλήμματα για το πώς θα διαχειριστείτε τις σχέσεις με συντρόφους και συνεργάτες που εδώ και καιρό ταλανίζονται. Όμως, οι συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του μήνα θα πέσουν στο κενό και θα δημιουργηθούν αποστασιοποιήσεις, ειδικότερα για σας του τρίτου δεκαημέρου.

ΤΑΥΡΟΣ

Το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή φέρνει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και την εργασία σας. Επιβάλλεται να ξανασκεφτείτε πώς να καλυτερεύσετε την υγεία σας, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό σας. Υιοθετήστε καλύτερους τρόπους υγιεινής στη ζωή σας και δημιουργήστε  καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Σε θέματα εργασίας υπάρχουν συζητήσεις που πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γύρω στην 1η Νοεμβρίου το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο μπορεί να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό μπλοκάρισμα σε ένα φιλόδοξο σχέδιο. Όμως μην πτοείστε, αφού το πλανητικό σκηνικό είναι με το μέρος σας και σύντομα ειδικά για εσάς του τρίτου δεκαημέρου ο Δίας θα ευεργετήσει τα όνειρα σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ανάδρομος Ερμής μέσα από τον Ζυγό ξαναεμφανίζει θέματα ερωτικής φύσης για σας. Το ερωτικό  παρελθόν  θα σας χτυπήσει την πόρτα αναζητώντας μία ακόμα ευκαιρία. Μπορεί να υπάρχουν επανασυνδέσεις. Μπορεί να προκύψουν επίσης συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά σας, αλλά και τα δημιουργικά σας σχέδια. Αποφύγετε άμεσα αποφάσεις, αφού η κρίση σας για την ώρα είναι μπερδεμένη. Ο σχηματισμός του τετραγώνου με τον Κρόνο στις αρχές του μήνα, θα φέρει στενάχωρες ειδήσεις. Θα νιώσετε πως οι οικονομικοί περιορισμοί δε σας επιτρέπουν να προωθήσετε τα σχέδια σας. Συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και παιδιά παρεμποδίζονται από οικονομικούς φραγμούς. Μπορεί να  προκύψουν παρεξηγήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Ζυγό, θα σας αποδείξει ότι ακόμα δεν έχετε καταφέρει να επιλύσετε οικογενειακά προβλήματα, που σχετίζονται με τα οικεία σας πρόσωπα, καθώς και θέματα ακινήτων και πατρικής περιουσίας. Επιστρέφουν για σας οι προβληματισμοί, προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Όμως η επίλυση των προβλημάτων που έχουν ήδη δημιουργηθεί, δε θα είναι εύκολη. Όχι μόνο δε θα καταφέρετε να βρείτε τη χρυσή τομή, αλλά η ασυνεννοησία θα γίνει αγανάκτηση που θα οδηγήσει σε λόγια τα οποία θα αφήσουν το στίγμα τους, ειδικά για σας του τρίτου δεκαημέρου.  Τα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν και την προσωπική σας ζωή. Το τετράγωνο ανάδρομου Ερμή-Κρόνου στις αρχές του μήνα, οδηγεί τις συζητήσεις σε αδιέξοδο. Βάλλονται οικογενειακές σχέσεις, καθώς και η προσωπική σας ζωή και η μόνη λύση θα αποδειχτεί μελλοντικά πως είναι η κάθαρση.

ΛΕΩΝ

Αν νομίζατε πως ταχτοποιήσατε κάθε εκκρεμότητα στην καθημερινότητα σας, το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στο Ζυγό μπορεί να σας διαψεύσει. Επανέρχονται για σας αναβολές σε επαφές και ραντεβού, ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, καθώς και παρεξηγήσεις αφού η επικοινωνία λειτουργεί σαν «χαλασμένο τηλέφωνο». Προσέχετε τον τρόπο που θα εκφράσετε τις απόψεις σας, ειδικά στις αρχές του μήνα, αφού το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Κρόνο θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα με άτομα από τον εργασιακό σας χώρο. Μπορεί να  προκύψουν ειδήσεις που θα σας στεναχωρήσουν. Καλύτερα να αναβάλετε σοβαρές αποφάσεις και να αποφύγετε αυστηρές συμπεριφορές. Σημαντικές συμφωνίες και υπογραφές δεν ευνοούνται. Δοκιμάζονται επίσης σχέσεις με συγγενείς και αδέρφια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας ξανά σε οικονομικούς προβληματισμούς. Προκύπτουν πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτά. Όμως, καλό θα ήταν να μη βγάλετε οριστικά συμπεράσματα, αφού η κρίση σας δεν είναι ξεκάθαρη. Γύρω στις αρχές του μήνα πιθανώς να υπάρξουν ειδήσεις που θα νιώσετε ότι σας κόβουν τα φτερά. Άμεσα δε γίνεται να  βρείτε λύσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε οικονομικά ζητήματα. Αποφύγετε σοβαρές συζητήσεις που θα σας οδηγήσουν σε απομακρύνσεις. Κάνετε υπομονή,  σύντομα το σκηνικό αλλάζει για σας, αφού Δίας και Κρόνος θα στηρίξουν τα σχέδια σας.

ΖΥΓΟΣ

Επηρεάζεστε άμεσα από το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή, αφού πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και έρχεται να σας διχάσει. Η επικοινωνία γίνεται για σας πραγματικός «άθλος», αφού οι παρεξηγήσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη. Σίγουρα θα νιώσετε μπερδεμένοι και θα  αναιρέσετε πολλά, ειδικότερα εσείς που ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο. Θέματα που θεωρούσατε πως είχατε ταχτοποιήσει επανέρχονται για να λυθούν. Στις αρχές  Νοεμβρίου οι συζητήσεις με τα άτομα της οικογένειας σας οδηγούνται σε ψυχρότητα. Προσπαθήστε να μη πείτε λόγια, για τα οποία θα μετανιώσετε. Για πολλούς από σας θα υπάρξουν και μηνύματα, αλλά και συναντήσεις με άτομα από το παρελθόν σας. Προκύπτουν και επανασυνδέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό θα δημιουργήσει μυστικές επαφές για σας, αλλά και ένα έντονο παρασκήνιο. Πιθανώς να υπάρχουν κακόβουλα σχόλια πίσω από την πλάτη σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μην εμπλέκεστε σε παρασκηνιακές συζητήσεις και μη δίνετε αφορμές για σχόλια. Φιλτράρετε όσα ακούτε και προσέξτε σε ποιους εκμυστηρεύεστε τα προσωπικά σας. Στο ξεκίνημα του μήνα οι συζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε έντονες παρεξηγήσεις, που μπορεί να σας εκθέσουν. Η κρίση σας θα είναι θολή και θα δε θα μπορέσετε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα. Γι’ αυτό διατηρείστε όσο μπορείτε χαμηλό προφίλ. Σύντομα το παρασκήνιο θα τελειώσει για σας και καλό θα ήταν να μην αφήσει άσχημες εντυπώσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θα αναιρέσετε πολλά  για τα φιλικά σας πρόσωπα με το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό. Μπορεί να υπάρξουν πολλές συζητήσεις και με άτομα από τον κοινωνικό σας κύκλο, καθώς και ομοϊδεάτες. Οι παρεξηγήσεις δε θα λείψουν. Ίσως υπάρχουν αναβολές σε σημαντικά σχέδια και στόχους κυρίως για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο. Συζητήσεις πάνω σε οικονομικά ζητήματα δεν ευνοούνται για σας, με το τετράγωνο του ανάδρομου Ερμή με τον Κρόνο την 1η Νοεμβρίου. Θα νιώσετε πως πολλά από αυτά που επιθυμείτε δεν εξελίσσονται λόγω οικονομικών περιορισμών. Μην εμπλέκετε φίλους σε οικονομικά ζητήματα. Αφήστε για αργότερα σοβαρές αποφάσεις, αφού πολλοί προβληματισμοί σας, σύντομα θα οδηγηθούν σε επίλυση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπροστά σε επαγγελματικούς προβληματισμούς οδηγήστε με  το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό. Επαγγελματικά σχέδια θα καθυστερήσουν. Ακόμα κι αν θελήσετε να βρείτε λύσεις σε θέματα καριέρας μέσω ενός γόνιμου διαλόγου δε θα τα καταφέρετε, ειδικά εσείς που ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο. Οι μέρες είναι εντελώς ακατάλληλες για να συνάψετε επαγγελματικές συμφωνίες. Πολλά από αυτά που θα συμφωνήσετε τώρα πολύ σύντομα θα αναιρεθούν. Αποφύγετε τις σοβαρές αποφάσεις στις αρχές του μήνα, αλλά και τις συζητήσεις. Η άκαμπτη και απόλυτη στάση απέναντι σε επαγγελματικά ζητήματα, όχι μόνο δε θα σας βοηθήσει, αλλά θα δημιουργήσει και επιπλέον προβλήματα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θα χρειαστεί να επανεξετάσετε με το πέρασμα του Ερμή στον Ζυγό θέματα που σχετίζονται με ταξίδια, σπουδές και νομικές υποθέσεις. Κάνετε ένα plan b για τα μελλοντικά σας σχέδια και τις φιλοδοξίες σας. Ο Ερμής από τον Ζυγό είναι σύμμαχος σας για να επανεξετάσετε τους στόχους σας. Σύντομα θα μπορέσετε να πάρετε και αποφάσεις για τους δρόμους που σας ανοίγονται. Στις αρχές του μήνα θα υπάρξουν ειδήσεις που θα σας αναστατώσουν και θα χρειαστεί να επανεξετάσετε παρελθοντικές καταστάσεις, που πρέπει να κλείσουν οριστικά τον κύκλο τους. Οι συζητήσεις όμως, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του μήνα, θα είναι αρκετά στενάχωρες και θα δημιουργήσουν ψυχρό κλίμα.

ΙΧΘΥΕΣ

Το πέρασμα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό φέρνει ξανά προβληματισμούς σε ζητήματα που σχετίζονται με οικονομικούς διακανονισμούς. Έρχονται ξανά στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με οικονομικά συντρόφου, δάνεια, εφορίες, δημόσιους διακανονισμούς, και κληρονομιές. Θα προκύψουν διαπραγματεύσεις, προκειμένου να βρείτε λύσεις. Όμως οι προσπάθειες σας στην αρχή του Νοεμβρίου μπορεί να μην έχουν τις προσδοκώμενες εξελίξεις. Πολλά από τα σχέδια σας προσκρούουν πάνω σε οικονομικά εμπόδια ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου. Σημαντικές σχέσεις μπορούν να διαρραγούν εξαιτίας οικονομικών εμποδίων. Αποφύγετε σοβαρές αποφάσεις και επενδύσεις. Και προ πάντων μην παρασυρθείτε  τώρα σε οικονομικά ξανοίγματα.